همچنین ببینید

سفری با ام اس و پیلاتس

سفری با ام اس و پیلاتس

ماریسکا برلند در این مقاله دربارۀ اوج و فرودهای زندگی اش همراه با بیماری ام اس عود کننده – پیشرونده نوشته است. ده سال پیش، زندگی من به معنای واقعی کلمه در حال فروپاشی بود. کارم را رها و اجاره ام را کنسل و در وضعیتی بودم که می خواستم به یک شهر جدید نقل مکان کنم تا اینکه همراهم جلوی من ایستاد.

 آمار مبتلایان به ام اس

این بیماری در تمام کشورهای جهان از اهمیت خاصی برخوردار است چرا که اولا گروهی که درگیر این بیماری می‌شوند، جوانان هستند. به‌طوری که ۸۰ درصد بیماران مبتلا به ام اس در گروه سنی بین ۲۰ تا ۴۰ سال قرار دارند. ثانیا این بیماری به عنوان یک بیماری مزمن شناخته می‌شود و در حال حاضر درمان  قطعی ندارد و نمی‌توان آن را به‌سرعت درمان کرد. هنگامی که شخصی به این بیماری مبتلا شود، سال‌های متمادی درگیر آن خواهد بود. ثالثا شرایط فیزیکی و به‌طور کلی تحت تاثیر قرار گرفتن زندگی فرد در مقوله این بیماری است.


سالانه ۳ تا ۵ هزار بیمار جدید مبتلا به در کشور ثبت می‌شود، ایران در مقایسه با کشورهای غربی در حد متوسطی قرار گرفته البته در خاورمیانه ایران بیشترین میزان شیوع ام اس را به خود اختصاص داده است. شیوع ام اس در شهرهای بزرگ کشور، ۱۲۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است و در شهرهای کوچک ۷۰ نفر در هر ۱۰۰هزار نفر گزارش می‌شود که این آمار در مقایسه با کشورهایی نظیر اسکاتلند که ۲۵۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر گزارش می‌شوند، بسیار پایین‌تر است. طبق آمارها تهران و اصفهان بیشترین میزان شیوع ام‌اس را دارا هستند.


باید توجه کرد که زنان حدود سه تا چهار برابر بیشتر از مردان در معرض ابتلا به بیماری ام‌اس هستند. از طرفی با رفتن به سمت زندگی مدرن میزان ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر مانند ام‌اس در حال افزایش است.


طبق آخرین آمار انجمن ام اس ایران ۷۲هزار نفر در کشور به ام اس مبتلا هستند.