همچنین ببینید

هر آنچه که باید در مورد بیماری ام اس بدانید

هر آنچه که باید در مورد بیماری ام اس بدانید

بدون شک، اغلب شما نام بیماری ام اس را شنیده اید و ناخودآگاه اولین سوالی که به ذهنتان خطور می کند این است که بیماری ام اس چیست و چه علائمی دارد؟ آیا امکان دارد من هم دچار این بیماری بشوم و هزاران سوال دیگر که پیرامون این بیماری است.

 سوالات متداول پیرامون تزریق واکسن کرونا

لزوم واکسیناسیون چیست؟

توصیه اکثر مراکز علمی دنیا تزریق واکسن است. چرا که همواره دو خطر ما را تهدید می‌کند، اول اینکه ما نمی‌توانیم جلوی ابتلا به نوع کشنده و سخت کرونا را بگیریم و دومین خطر بزرگ جهش ویروس کرونا می‌باشد  که به صورت هوشمندانه جهش پیدا کرده و مسری‌تر شده است و این جهش‌ها هنگام انتقال از فردی به فرد دیگر اتفاق می‌افتد. بنابراین با تزریق واکسن می‌توان جلوی این جهش‌ها را گرفت و زنجیره‌ی انتقال ویروس را قطع کرد.

چگونه میتوانم واکسن دریافت کنم؟

بر اساس برنامه ملی واکسیناسیون برای مقابله با کرونا در ایران، فاز دوم در بهار ۱۴۰۰ در حال آغاز است و در این فاز افراد ۱۶ تا ۶۴ سال با حداقل یک بیماری زمینه‌ای در این فاز واکسینه می‌شوند.

چه زمانی واکسن برای من فراهم میشود؟

تزریق واکسن در شهرهای مختلف ایران روشهای توزیع متفاوتی دارند. برای دریافت آخرین اطلاعات و زمان تزریق با انجمن ام اس یا مراکز بهداشت شهر محل سکونتنان تماس بگیرید.

اعضا محترم انجمن ام اس ایران که در استان تهران ساکن می باشند ،  تاکنون بیش از ۲۵ هزار پیامک به اعضا با متن ذیل ارسال گردیده است (عضوگرامی، طبق هماهنگی انجمن ام اس با وزارت بهداشت،
تزریق واکسن کووید از اوایل اردیبهشت بصورت مرحله ای و براساس سن، وضعیت بالینی ومحدوده سكونت
آغازمیشود. لطفا تمایل خود راجهت واکسیناسیون با عدد1به همین شماره اعلام فرمائید.ضمنا درصورت فرارسیدن نوبت شما از طریق پیامک به شما اعلام میشود و از مراجعه به مراکز درمانی خودداری فرمائید). لذا تاکید می شود
کسانی که ساکن استان تهران می باشند و تاکنون پیامک فوق را دریافت ننموده اند(افرادی که پیامک دریافت کرده اند نیاز به ثبت نام ندارند) و متقاضی دریافت واکسن کرونا می باشند  نسبت به ثبت نام به لینک http://x2l.ir/pTyi  مراجعه فرمائید و طبق اولویت بندی جهت واکسناسیون منتظر پیامک انجمن باشند لازم به ذکر می باشد که متقاضی دریافت واکسن باید دارای کارت عضویت اعتباردار باشد.

کسانی که اعتبار کارت
آنان به پایان رسیده است به لینک http://x2l.ir/QzXDمراجعه و کارت خود رو بارگذاری نمایند و بعد از۲روز کاری نسبت به تحویل کارت به همراه کارت موجود به انجمن مراجعه نمایند .

بیمارانی که عضو انجمن ام اس ایران نمی باشند و ساکن استان تهران می باشند می توانند فرم فوق را از طریق لینک http://x2l.ir/Sk5M دریافت و نسبت به عضویت در انجمن اقدام نمایند

لینک متقاضیان دریافت واکسن کرونا در تهران در صورتی که پیامک را دریافت نکرده اید

http://x2l.ir/pTyi

لینک تمدید کارت منقضی شده انجمن ام اس تهران

http://x2l.ir/QzXD

لینک ثبتنام در انجمن ام اس تهران

http://x2l.ir/Sk5M

آیا میتوانم نوع واکسن دریافتی را انتخاب کنم؟

در حال واکسن‌های موجود در ایران واکسن روسی اسپوتینک و واکسن سینوفارم چین و واکسن بهارات هند و واکسن آسترازنکا می‌باشد.

واکسنی که برای تزریق به بیماران خاص در نظر گرفته شده است واکسن سینوفارم چین می باشد که از نظر تکنولوژی تولید همان تکنولوژی شناخته شده‌ی گذشته است و بنا به تصمیم سازمان غذا و دارو برای اطمینان بیشتر به این تکنولوژی برای این دسته از بیماران در نظر گرفته شده است.
نتایج  مطالعه علمی این واکسن ها به صورت مقالات علمی چاپ شده اند. تمام واکسنهای موجود توانایی جلوگیری از ابتلا به کرونای شدید و کشنده را دارا هستند اما میزان اثر بخشی آنها در ابتلا به کرونای خفیف (به سادگی سرماخوردگی) تا متوسط متفاوت است.

تمام واکسنهای وارد شده به ایران و واکسنهای تولید داخل شامل ویروس غیرفعال می‌باشند و تمامی بیماران ام اس میتوانند تزریق کنند.

عوارض جانبی تزریق واکسن چه مواردی ممکن است باشد؟

پس از واکسیناسیون ممکن است عوارض جانبی خاصی را تجربه کنید که این عوارض نشانه‌های طبیعی بدن هستند که در حال ساخت حفاظت مورد نیاز علیه ویروس می‌باشد. عوارض جانبی مشترکی که پس از تزریق واکسنها ممکن است رخ دهد شامل درد، قرمزی و تورم در محل تزریق و همچنین خستگی، سردرد، درد عضلانی ، لرز، تب و تهوع می‌باشد که ممکن است چند ساعت تا چند روز به طول بیانجامد اما بعد از گذر مدتی بهبود پیدا میکنید.

آیا زنان باردار میتوانند واکسن تزریق کنند؟

بر اساس چگونگی کار واکسن های Covid-19، کارشناسان فکر می کنند که بعید به نظر می رسد که خطر خاصی را برای افرادی که باردار هستند، ایجاد کنند. در حال حاضر اطلاعات محدودی در مورد ایمنی واکسن های Covid-19 در افراد باردار وجود دارد، زیرا این واکسن ها به طور گسترده ای در افراد باردار مورد مطالعه قرار نگرفته اند. بنابراین فعلا این گروه از افراد نباید واکسن دریافت کنند.

با تزریق واکسن چه مدت ایمنی در بدن من ایجاد میشود؟

با توجه به فرصت کمی که از تولید واکسنها گذشته است هنوز مدت زمانی که واکسن‌ها میتوانند ایمنی ایجاد کنند مشخص نیست. کارشناسان در حال تلاش برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ایمنی طبیعی و ایمنی ناشی از واکسن هستند.

آیا پس از تزریق دو دوز واکسن لازم است که ماسک بزنم ؟

وقتی شما واکسن میزنید بدن شما در مقابل ویروس کرونا ایمن میشود و ویروس در بدن شما قابلیت تکثیر را از دست میدهد اما همچنان شما میتوانید ناقل ویروس کرونا باشید. بنابراین لازم است پروتوکلهای بهداشتی را تا واکسینه شدن عموم جامعه رعایت کنید تا ریسک انتشار ویروس گرفته شود.

آیا دریافت واکسن در صورتی که  به تازگی از ابتلا به کرونا بهبود پیدا کرده ام لازم است؟

 بله، شما باید بدون توجه به اینکه که قبلا کرونا گرفته اید واکسینه شوید. چرا که هنوز متخصصین نمیداند که تا چه مدت پس بهبودی از کرونا، سیستم ایمنی شما توانایی محافظت در مقابل کرونا را دار می باشد.

چه مدت پس از ابتلا به کرونا میتوانم واکسن دریافت کنم؟

۴ تا ۶ هفته پس از بهبودی ابتلا به کرونای خفیف واکسن دریافت شود

۴ تا ۱۰ هفته پس از بهبودی ابتلا به کرونای شدید واکسن کرونا دریافت شود.

در صورتی که الان به کرونا مبتلا باشم میتوانم واکسن تزریق کنم؟

خیر،‌ در صورتی که شما اکنون مبتلا به کرونا هستید اجازه تزریق واکسن تا بهبودی کامل را ندارید. پس از بهبودی برای دریافت واکسن باید حتما با پزشک معالجتون مطرح کنید.

کسی که الان دچار حمله ام اس است آیا واکسن دریافت کند؟

در شرایط فعلی که شرایط استثنایی هست با مشورت پزشک و با توجه به میزان کورتون دریافتی از ۳ تا دوهفته باید صبر کنید و واکسن را دریافت کنید.

آیا برای تزریق واکسن باید داروهای ام اس را قطع کنم؟

هیچ ممنوعیتی برای مصرف همزمان داروهای ام اس و واکسیناسیون وجود ندارد. در صورت استفاده داروهای اینترفرون که عوارض شبه آنفولانزا مانند تب و لرز دارند بهتر است روزی که تزریق این داروها را دارید واکسن تزریق نکنید تا عوارض واکسن و اینترفرون همزمان نشود.

مصونیت توسط واکسن چه موقع ایجاد می‌شود؟

بر اساس مطالعات ۲ تا ۴ هفته بعد از دریافت دوز دوم مصونیت ایجاد میگردد بنابراین تا ایجاد مصونیت باید پروتوکولهای بهداشتی را رعایت کنید.

دیدگاه‌ها


  • مریم محبی اول
    44 ماه پیش

    سلام بنده شهرستان دماوند ساکنم و عضو انجمن نیستم. شاغل هم هستم و با بدبختی دارم خرج خودمو مریضیمو در میارم. دیگه وقت نکردم برم عضو بشم حالا نباید واکسن هم گیرم بیاد...


  • علی طغیانی
    44 ماه پیش

    سلام
    خب انجمن ام اس مرجعی هست که اسامی ما را به وزارت بهداشت اعلام میکنه. شما باید زحمت بکشید از انجمن پیگیری کنید. عضویتش مراحل پیچیده نداره


  • پریسا عبداله زاده
    45 ماه پیش

    سلام، ببخشید بعد از تزریق واکسن کرونا بهتره چند روز اول یا حدود یک هفته به صورت قرنطینه توو خونه باشیم یا رفت و آمد و حضور در محل کار و فضای بیرون از خونه مساله ای نداره؟؟؟


  • علی طغیانی
    44 ماه پیش

    یلام
    پس از تزریق واکسن قرنطینه لازم نیست، چلی رعایت پروتوکلها همچنان الزامی است


  • س پ
    45 ماه پیش

    سلام. برای من هنوز هیچ اس ام اسی نیومده، باید چیکار کنم؟
    تشکر


  • علی طغیانی
    45 ماه پیش

    سلام
    متاسفانه باید همچنان منتظر باشیم. برای خیلی هامون نیومده


  • ژنرال دل آگاه
    45 ماه پیش

    راحع به واکنش مقابل زیتاکس با واکسن سینوفارم چه اطلاعاتی دارید*


  • ناهید رنجبر
    45 ماه پیش

    کدوم واسن برای کسی ک زیتاکس زده تزیق میکنن کدوم واکسن ویروس کشته شده است؟


  • ژنرال دل آگاه
    45 ماه پیش

    مفید بود


  • علی طغیانی
    45 ماه پیش

    برای بچه های ام اس واکسن سینوفارم تزریق میکنند و تمام واکسنهایی که در ایران موجود هستند قابل تزریق برای بچه های ام اس با هر دارویی هستند