امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امیتازات : 4.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص كدو حلوايي و کدو سبز
#1
خواص شفادهنده و زيبايي بخش كدو حلوايي

علاوه بر اين كدو حلوايي به دليل دارا بودن مقادير بالاي بتاكاروتن كه در ميوه‌ها و سبزي‌هاي نارنجي رنگ مثل هويج و كدو به وفور يافت مي‌شود، از پوست در برابر تشعشعات ماوراء بنفش محافظت مي‌كند و مصرف عصاره آن به طور روزانه حتي تاثير محافظتي كرم ضد آفتاب را افزايش مي‌دهد.
به گزارش ايسنا، اگر مثل اكثر زنان در سال خيلي به ندرت به ياد اين محصول جاليزي مي‌افتيد بايد بدانيد كه سرشار از خواص آنتي اكسيداني است كه سلامت بدن را تقويت مي‌كند، در حفاظت از پوست موثر است و خاصيت بيماري زدايي نيز دارد.

سايت اينترنتي «وي دام» با انتشار مقاله‌اي تخصصي در اين زمينه گزارش داد: متخصصان پوست تاكيد مي‌كنند كه كدو حلوايي در زمينه مراقبت از پوست قدرتمند و بي‌نظير است.

اين گياه خوراكي حاوي اكسيد‌هاي قدرتمند آنتي هيدروكسي است كه يك اسيد طبيعي در ميوه است و سلول‌هاي مرده پوست را برطرف كرده و پوست را درخشان مي‌كند. همچنين حاوي ويتامين A است كه به توليد سلول‌هاي پوستي جديد و نرم‌تر و جوان‌تر شدن اين بافت كمك مي‌كند.

كدو حوايي با داشتن غني‌ترين ريزمغذي‌ها، مجهز به سلاح‌هايي موثر براي مقابله با بيماري‌ها است.

دكتر ويليام كلوور ـ متخصص انستيتو ملي سرطان آمريكاـ در اين باره مي‌گويد: كدو حلوايي به دليل داشتن مقادير بالاي كاروتنوئيد30 درصد از بروز تمام انواع سرطان‌ها پيشگيري مي‌كند.

علاوه بر اين كدو حلوايي به دليل دارا بودن مقادير بالاي بتاكاروتن كه در ميوه‌ها و سبزي‌هاي نارنجي رنگ مثل هويج و كدو به وفور يافت مي‌شود، از پوست در برابر تشعشعات ماوراء بنفش محافظت مي‌كند و مصرف عصاره آن به طور روزانه حتي تاثير محافظتي كرم ضد آفتاب را افزايش مي‌دهد.

به علاوه عصاره كدو حلوايي لايه محافظتي روي پوست در برابر فاكتورهاي محيط زيستي ديگر مثل آلودگي هوا، استرس و دود سيگار ايجاد مي‌كند.

بر اساس اين گزارش، تخمه‌هاي كدو حلوايي به دليل اين كه منابع سرشار از عنصر روي و اسيدهاي چرب امگا ـ 3 هستند، مهارت و توان مغز را بالا برده و به شما كمك مي‌كند بهتر و سريع‌تر فكر كنيد، ذهن شما را تيزتر كرده و در عين حال سبب تقويت تراكم استخوان‌هاي سالم مي‌شود.

اسيدهاي چرب موجود در اين محصول جاليزي همچنين در از بين بردن چين و چروك‌هاي پوست موثر است.

كدو حلوايي علاوه بر اين‌ها سرشار از ويتامين C است.

همچنين كارشناسان مي‌گويند: اگر به هنگام پخت و پز اندكي از روغن تخم كدو استفاده كنيد، در تقويت بهداشت دهان و دندان شما و پيشگيري از پوسيدگي دندان‌ها بسيار موثر است.
 تشکر شده توسط : nazaninn , Morteza , najva , shahab_araz , ابراهیم , احسيني , mehdisalimi , رزمینا , فاطمه_2 , Ghost , chipchip , شفا یافته , elham 66 , mstoday , پریس
#2
مصرف پای کدو حلوایی، عمر شما را طولانی می کند

کسانی که علاقه به خوردن پای کدو حلوایی دارند، عمرشان طولانی تر می شود.
به گزارش سرویس «بهداشت و درمان» ایسنا، این متخصصان می گویند: به نظر می رسد ماده آلفا ـ کاروتن موجود در کدو حلوایی یکی از مواد طبیعی است که این نقش مفید و مهم را ایفا می کند.
آلفا ـ کاروتن در بسیاری از میوه هایی که به رنگ زرد پرتقالی هستند، وجود دارد و در حفظ سلامت بدن بسیار مهم است.
علاوه بر این، ماده دیگری به نام بیت ـ کاروتن هم در کدو حلوایی وجود دارد که زیر مجموعه بتاکاروتن است و مزایای بسیار زیادی برای سلامت بدن به ویژه خاصیت ضد سرطانی دارد.
این مواد با یکدیگر بدن را سالم تر و شاداب تر نگه می دارند و بر طول عمر انسان می افزایند.
به گزارش پایگاه اینترنتی هلت کرنیوز، گروه خاصی از متخصصان در مرکز کنترل و پیشگیری امراض آمریکا اخیراً مطالعات دقیق تری را روی تاثیرات آلفاکاروتن روی بدن در صورت مصرف مداوم و برای یک دوره کافی طولانی، انجام داده اند.
آن ها متوجه شدند: با مصرف پای کدو حلوایی یا همان کدو تنبل احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری ها به میزان چشمگیری کاهش می یابد و بر طول عمر انسان افزوده می شود.
شخصيت منو با برخوردم اشتباه نگير!
شخصيت من چيزيه كه "من" هستم اما برخوردِ من بستگي به اين داره كه "تو" كي هستي...!
 تشکر شده توسط : nazaninn , دل آرام , Morteza , sargol , chipchip , elham 66 , پریس
#3
[تصویر:  %D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5%20%DA%A9%D8%AF%D9%88%205.jpg]
کدو حلوایی به شادابی پوست کمک می کند

کدو حلوایی گیاهی بومی شمال آمریکاست که سرشار از مواد مغذی است؛ در این مطلب به نقل از «ehow» به بخشی از خواص این گیاه اشاره می شود.

* کاروتینوئیدز موجود در کدو با رادیکال های آزاد مقابله می کند و در نتیجه مانع از پیری زودرس، بیماری های قلبی عروقی و عفونت های دیگر می شود.

* لوتین و زیزانتین موجود در آن از چشم در مقابل آسیب های آزاد محافظت می کند و مانع از بروز آب مروارید و استحاله بافت های چشم می شود.

* پروتئین موجود در تخمه کدو، میزان کلسترول بد خون را کاهش می دهد.

*از آن جا که منبع عالی ویتامین A است، مصرف منظم آن برای سلامت چشم مفید است و به طور چشمگیری، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

* ویتامین C کدو با رادیکال های آزاد مقابله و سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند و باعث تولید کلاژن می شود.

* منیزیم موجود در این گیاه برای حفظ استخوان و دندان مفید است.

* روی موجوددر کدو برای تراکم استخوان لازم است تا مانع از بروز پوکی استخوان شود.

* فیبر در کدو، علاوه بر کاهش دادن میزان کلسترول مضر در خون، میزان قند خون را نیز تنظیم می کند.

* مصرف روزی ۵ تا ۱۰ گرم دانه کدو کلیه ها را تقویت می کندو مانع از به وجود آمدن سنگ کلیه می شود.

* ترکیب شیمیایی به نام ال- تریپتوفن در کدو احساس شادابی در فرد ایجاد می کند و مانع از بروز افسردگی می شود.

* خاصیت مدر دارد و سموم بدن را دفع می کند.

* میزان بالای ویتامین های ECA و روی در آن در حفظ سلامت و شادابی پوست موثر است.

* فیبر بالای موجود در آن برای حفظ سلامت روده مفید است.

به نقل از سلامت نیوز

مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
 تشکر شده توسط : مولتی ام اس , # پریسا # , ساغر , شفا یافته , elham 66 , پریس
#4
خواص كدو در احاديث طبي:
پيامبر خدا(ص) خطاب به امام علي(ع): كدو بخور زيرا هر كس آن را بخورد خويش نيكو و رويش شاداب مي شود. آن خوراك من و پيامبرانِ پيش از من است.
و نيز فرمود: هر گاه خورش درست ميكنيد در آن كدو فراوان بريزيد. زيرا اگر از آن ملين تر و سبك تر گياهي بود خداوند براي برادرم يونس پيامبر (ع) ميرويانيد.(داستان حضرت يونس ع در قرآن مجيد آمده است).
كنز العمال – به نقل از اَنس: پيامبر خدا(ص) فراوان كدو مي خورد. گفتم: گويا خيلي كدو دوست داريد؟!
فرمود:« كدو، مغز را بزرگ مي كند و بر عقل مي افزايد و دل اندوهگين را شاد مي كند».
امام صادق(ع) فرمود: و من نيز مي گويم كدو براي درد قولنج(كوليت) نيكو است.

مستندات علمي:
كدو: خواص آنتي ليتيك دارد يعني ضد تشكيل سنگ كليه است و اسيد اوريك را كاهش ميدهد پس براي سنگ كليه و مثانه و نقرس مفيد است.
به جهت ملين بودن به كاركرد بهتر سيستم گوارش كمك كرده لذا صفرا براي هضم آن نياز نيست.
بعلت كم شدن صفرا براي ديابت نيز مفيد است. بهمين دليل عصبانيت را نيز كاهش ميدهد. بعلت دارا بودن پرو ويتامين آ براي چشم مفيد است. و حالت تنفر را از بين مي برد.
بعلت فيبر زياد و كالري كم براي رژيمهاي لاغري فوق العاده موثر است و يكي از 3 گياه آرامخش اعصاب است(كدو- كاهو- كرفس).
طبق اعلام انجمن سرطان آمريكا يكي از 3 گياه فاتح سرنوشت و ضد سرطان است(كدو حلوايي- كلم- هويج). بعلت دارا بودن بتاكاروتن حتي افراديكه سيگاري هستند يا در شهرهاي بزرگ و آلوده زندگي ميكنند از خطر سرطان ريه ، معده و روده در امان هستند.
يكي از غذاهايي است كه هر روز ميتوان مصرف كرد كدو حلوايي يا خورشتي است كه توصيه به آن شده است. و ميتوان گفت براي هيچ كس در هر رده سني ضرر ندارد و بلكه بسيار مفيد است.
بعلت خاصيت صفرا زدايي و ويتامين آ فراوان باعث بهبود كليه زخمهاي پوستي(اگزما- پسوريازيس و غرور جواني...) و زخم اندامها(داخلي و خارجي) است.
شوره سر را در هر حدي كه باشد برطرف ميكند(بعلت ضد يبوست بودن و كاهش چربي خون و كلسترول).
در بهبود زخم بستر در بيماران و جانبازان ضايعات نخاعي و ام اس و سكته اي و كليه افراد ويلچر نشين بهمراه سنجد بسيار موثر است.
و بعلت دارا بودن كارتنوئيد و لوتئين جهت كليه بيماريها و حتي سرطانهاي معده، ناي، حنجره، ريه، روده، ركتوم، كولون، كرون، بواسير، مثانه، پوست و تومورها مفيد است.
غلظت خون و فشارخون را پايين مياورد(بدليل كاهش چربي خون و كلسترول و سم زدايي). بهمين دليل و بعلاوه بهبود عملكرد ريه براي بيماران قلبي سودمند است.
يكي از 4 گياه مفيد براي سينه و ضد سرفه و آسم و تنگي نفس و آلرژي است(كدو- شلغم- خرفه- آويشن).
ادامه دارد ....
از درد مناليـد كه مردان ره عشـق ........ با درد بسـازند و نخـواهند دوا را
حديث:" من اراد البقاء و لا بقاء له ..."
" هر كس طالب بقاء است در حاليكه بقاءي نيست 4 كار انجام دهد: خوردن سيب در سحرگاهان ..."
 تشکر شده توسط : mehdisalimi , رزمینا , nazii , ostad2000 , فاطمه_2 , chipchip , شفا یافته , پریس
#5
چهارشنبه ۳ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۰۶:۵۲


کدو یکی از مهم‌ترین محصولات جالیزی است. کدو در بردارنده مجموعه‌ای غنی از انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و بسیاری از مواد مغذی و ریز مغذی مورد نیاز بدن است. مصرف گوشت و تخم کدو برای سلامتی بسیار سودمند است.
به گزارش جهان به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ کدو یکی از مهم‌ترین محصولات جالیزی است. کدو در بردارنده مجموعه‌ای غنی از انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و بسیاری از مواد مغذی و ریز مغذی مورد نیاز بدن است. مصرف گوشت و تخم کدو برای سلامتی بسیار سودمند است.


ترکیبات موجود در کدو


کاروتینوئید بسیار زیاد: هر قدر رنگ کدو به نارنجی روشن متمایل باشد، مقدار کاروتینوئید موجود در آن بیشتر است. کاروتینوئید سبب نابودی رادیکال‌های آزاد موجود در بدن شده و از پیری زودرس، بیماری‌های قلب و عروق و سایر عفونت‌ها جلوگیری می‌کند. همچنین لوتئین و زیاکسانتین موجود در کدو از چشم‌ها در برابر رادیکال‌های آزاد حفاظت نموده و از شکل‌گیری آب مروارید و نیز تحلیل بافت چشمی جلوگیری می‌کند.


پروتئین: تخم کدو حاوی مقدار زیادی پروتئین است. در واقع هر 30 گرم تخم کدو حدود 7 گرم پروتئین دارد. همچنین روغن موجود در تخم کدو دارای فیتوسترول است. این ماده که شبیه کلسترول است، می‌تواند جایگزین کلسترول بدن شده و بدین شکل به کاهش سطح کلسترول بدن کمک کند.


اسیدهای چرب ضروری: تخم کدو یک منبع سرشار از اسیدهای چرب ضروری است که فواید زیادی برای سلامت به‌همراه دارد. به‌عنوان مثال حفاظت از بدن در برابر فشار خون بالا، آرتروز و سرطان تا بهبود سلامت پوست و افزایش توانایی‌های ذهنی، همه و همه از اثرات مثبت اسیدهای چرب ضروری موجود در روغن تخم کدو هستند.


ویتامین A: کدو منبعی غنی از ویتامین A است. مصرف مداوم کدو (گوشت و تخم آن) می‌تواند به سلامت چشم و نیز سیستم ایمنی بدن کمک شایانی کند.


ویتامین C: این ویتامین با رادیکال‌های آزاد مقابله کرده و سبب بهبود سیستم ایمنی و نیز تولید کلاژن می‌شود. همچنین ویتامین C موجود در کدو می‌تواند از انواع مختلف سرطان‌ها پیشگیری کند.


منیزیم: هم گوشت و هم تخم کدو در بردارنده مقادیر زیادی منیزیم است. بدن برای بسیاری از کارکردهای طبیعی خود به این ماده نیازمند است. همچنین مصرف منیزیم برای حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری است.


پتاسیم و روی: این دو عنصر نیز به وفور در کدو یافت می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که داشتن یک برنامه غذایی سرشار از پتاسیم می‌تواند از بیماری‌های قلبی و عروقی و نیز فشار خون بالا جلوگیری کند. همچنین مصرف روی نیز برای استحکام بخشی به استخوان‌ها در افرادی که در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند، سودمند است.


فیبر: گوشت کدو دارای کالری بسیار کم و در مقابل فیبر با کیفیت بسیار بالایی است. از این روی کدو برای درمان برخی اختلالات گوارشی نظیر یبوست یا سوء‌هاضمه مفید است. همچنین فیبر زیاد موجود در کدو به کاهش کلسترول LDL (یا همان کلسترول بد) و نیز تنظیم قند خون خون کمک می‌کند.




فواید مصرف گوشت و تخم کدو


جلوگیری از سرطان پروستات: یکی از مواد موجود در تخم کدو، «فیتوسترول» نام دارد که می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. این ماده سبب جمع شدن پروستات و تحریک ترشح موادی که از تبدیل تستوسترون به دی‌هیدوتستوسترون جلوگیری می‌کند، می‌شود. حجم زیاد ماده دی‌هیدوتستوسترون سبب افزایش اندازه پروستات می‌شود.


اثر ضد التهابی: بتاکاروتن موجود در گوشت و تخم کدو حاوی آنتی‌اکسیدان بوده و خواص ضدالتهابی دارد. مصرف مداوم کدو از تورم مفاصل و شکل‌گیری آرتروز جلوگیری می‌کند. همچنین کدو می‌تواند سبب کاهش سریع اثرات التهاب شود و برخلاف داروهای ضدالتهاب، عوارض جانبی هم ندارد.


هدیه‌ای برای پوست: مقدار زیاد ویتامین A و C و E و همچنین روی موجود در کدو، آن را برای سلامت پوست بسیار ارزشمند می‌سازد. مصرف یک فنجان تخم کدو در هر روز سبب تأخیر در چین و چروک خوردن پوست و نیز تأمین مواد مورد نیاز پوست می‌شود.


دشمن سنگ کلیه: مصرف 5 تا 10 گرم تخم کدو در روز سبب جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه می‌شود.


دارویی علیه افسردگی: گوشت کدو دارای ال- تریپتوفان و در نتیجه سبب برانگیختن حس شادی در انسان است. گنجاندن کدو در برنامه غذایی سبب بهبود روحیه و جلوگیری از افسردگی می‌شود.


مبارزه با انگل‌ها: از گذشته‌ها در بسیاری از فرهنگ‌ها (از جمله فرهنگ چینی) از کدو برای مقابله با انواع مختلفی از انگل‌ها بهره گرفته می‌شد.


خاصیت ادرارآوری: کدو دارای خاصیت طبیعی ادرارآوری است. در واقع کدو به خارج ساختن مواد سمی و زاید از بدن کمک کرده و سبب افزایش سلامت درونی بدن می‌گردد.
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : شيدا رها , رزمینا , naira.sadat@gmail.com , chipchip , محدثه , elham 66
#6
کدو از نظر علم گیاه شناسی یک میوه ی تابستانی است اما از نظر پخت و پز به عنوان یک سبزی در نظر گرفته می شود که خیلی هم ارزش تغذیه ای زیادی دارد و برای سلامتی بسیار مفید است.

[تصویر:  1621092521122092202011281561322438320452163102.jpg]

1- غنی از مواد مغذی

کدو سبز از نظر تغذیه ای دارای ارزش زیادی است و به عنوان یک منبع خوب ویتامین C، ویتامین A (به دلیل داشتن سطوح بالای کاروتنوئیدها مانند بتاکاروتن)، منیزیم، پتاسیم، مس، فیبر، فولات، فسفر و ریبوفلاوین شناخته می شود. کدو سبز همچنین یکی از بهترین منابع غذایی منگنز نیز می باشد. این گیاه مقدار قابل توجهی از ویتامین B1 و B6 مورد نیاز بدن را نیز تأمین می کند. از دیگر مواد مغذی موجود در کدو سبز می توان به پروتئین، روی، کلسیم، آهن، نیاسین، تریپتوفان، ویتامین K و... اشاره کرد.

2- کاهش علایم بیماری

این باور وجود دارد که کدو سبز آسم را درمان می کند؛ زیرا حاوی ویتامین C بالایی می باشد. دریافت منظم این سبزی موجب کاهش سطوح بالای هموسیستئین خون می شود؛ حتما می دانید که سطوح بالای هموسیستئین منجر به حمله قلبی و سکته مغزی می شود. مقدار بالای ویتامین C و لوتئین موجود در کدو سبز به چشم های شما کمک می کند تا بهتر ببینید و سلامت آن ها را بهتر حفظ نمایید. فولات، پتاسیم و ویتامین A با هم در جهت حفظ و بهبود سلامت عمومی مشارکت می کنند.

تحقیقات اخیر نشان داده است که عصاره ی کدو سبز به تخفیف علایم بزرگی خوش خیم پروستات کمک می کند؛ همان طور که می دانید بزرگی خوش خیم پروستات منجر به مشکلاتی در عملکرد دستگاه ادراری و جنسی می شود؛ فیتونوترینت های موجود در کدو سبز عامل این تسکین هستند.

مس موجود در این سبزی به کاهش علایم دردناک آرتریت روماتوئید کمک می کند.


3- پیشگیری از بیماری ها

کدو سبز یکی از بهترین غذاهایی است که به پیشگیری از بیماری اسکوربوت، کبودی و... که در نتیجه ی کمبود ویتامین C به وجود می آید کمک می کند. همچنین از خطر ابتلا به ام اس و سرطان کولون (روده بزرگ) محافظت می کند. کدو سبز حاوی عناصر ضد سرطانی است.

آب کدو سبز از نظر توانایی مقابله با جهش های سلولی همانند تره فرنگی، تربچه و کدوتنبل است. بیشتر مواد مغذی موجود در کدو سبز به پیشگیری از آترواسکلروزیس (گرفتگی عروق) و بیماری های قلبی در دیابتی ها کمک می کند و همچنین خطر حمله ی قلبی و سکته ی مغزی را به وسیله ی کاهش فشار خون بالا، کاهش می دهد. کدو سبز از اکسیداسیون کلسترول که یکی از دلایل اصلی تجمع کلسترول در دیواره ی رگ های خونی می باشد جلوگیری می کند.

به این ترتیب کدو سبز یکی از بهترین غذاها برای مبارزه با بیماری ها است چرا که حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی می باشد.

4- خواص ضد پیری

این اعتقاد وجود دارد که کدو سبز حاوی ترکیبات ضد پیری بسیار خوبی است. آنتی اکسیدان های موجود در آن موجب تقویت حافظه و کاهش مشکلات وابسته به سن به میزان 40 درصد می شود.

بر طبق تحقیق انجام شده توسط دانشگاه راش در شیکاگو، ویتامین A و E در ترکیب با اسیدهای چرب امگا 3 جذب آنتی اکسیدن های محلول در چربی را تقویت می کند و به بازسازی مؤثر سلول های مغزی کمک می کند.

5- کاهش وزن

کدو سبز حاوی بیش از 95 درصد آب می باشد که آن را به عنوان یکی از بهترین غذاها برای افرادی که رژیم دارند، مطرح می کند.

کدو سبز همچنین حاوی کالری کمی است، به طوری که هر 100 گرم آن فقط حدود 25 کالری دارد. علاوه بر این مشخص شده است که کدو سبز متابولیسم یا سوخت و ساز بدن را بالا می برد.

دیگر فواید:

علاوه بر خواص متعدد و مفید کدو سبز بر سلامتی، این سبزی به عنوان عضو اصلی و یا اجزای جدایی ناپذیر سالادها، خورش ها، سوپ ها و... به کار برده می شود.

این موضوع آزمایش شده است که افزودن کدو سبز به نان ها و کلوچه ها، آن ها را سه برابر مرطوب تر و لطیف تر می کند.

کدو سبز معمولاً از آن دسته موادی است که در تمام مدت سال، یا حداقل بیشتر آن، در اختیار و در دسترس شما است پس آن را به طور مرتب در غذاهای تان استفاده کنید تا از بیماری ها در امان باشید.
[تصویر:  setare1.gif]
 تشکر شده توسط : آرزو , رزمینا , elham 66
#7
[تصویر:  51.jpg]

کدو حلوایی یکی از منابع تولید ریزمغذی‌های حیات بخش در طبیعت است که با بیش از یکصد ماده مغذی و شفابخش بسته بندی شده و در عین حال برای حفظ زیبایی نیز بسیار مفید است.

به گزارش ایسنا، اگر مثل اکثر زنان در سال خیلی به ندرت به یاد این محصول جالیزی می‌افتید باید بدانید که سرشار از خواص آنتی اکسیدانی است که سلامت بدن را تقویت می‌کند، در حفاظت از پوست موثر است و خاصیت بیماری‌زدایی نیز دارد.

سایت اینترنتی «وی دام» با انتشار مقاله‌ای تخصصی در این زمینه گزارش داد: متخصصان پوست تاکید می‌کنند که کدو حلوایی در زمینه مراقبت از پوست قدرتمند و بی‌نظیر است.

این گیاه خوراکی حاوی اکسید‌های قدرتمند آنتی‌هیدروکسی است که یک اسید طبیعی در میوه است و سلول‌های مرده پوست را برطرف کرده و پوست را درخشان می‌کند. همچنین حاوی ویتامین A است که به تولید سلول‌های پوستی جدید و نرم‌تر و جوان‌تر شدن این بافت کمک می‌کند.

کدو حوایی با داشتن غنی‌ترین ریزمغذی‌ها، مجهز به سلاح‌هایی موثر برای مقابله با بیماری‌ها است.

دکتر ویلیام کلوور ـ متخصص انستیتو ملی سرطان آمریکاـ در این باره می‌گوید: کدو حلوایی به دلیل داشتن مقادیر بالای کاروتنوئید30 درصد از بروز تمام انواع سرطان‌ها پیشگیری می‌کند.

علاوه بر این کدو حلوایی به دلیل دارا بودن مقادیر بالای بتاکاروتن که در میوه‌ها و سبزی‌های نارنجی رنگ مثل هویج و کدو به وفور یافت می‌شود، از پوست در برابر تشعشعات ماوراء بنفش محافظت می‌کند و مصرف عصاره آن به طور روزانه حتی تاثیر محافظتی کرم ضد آفتاب را افزایش می‌دهد.

به علاوه عصاره کدو حلوایی لایه محافظی روی پوست در برابر فاکتورهای محیط زیستی دیگر مثل آلودگی هوا، استرس و دود سیگار ایجاد می‌کند.

بر اساس این گزارش، تخمه‌های کدو حلوایی به دلیل این که منابع سرشار از عنصر روی و اسیدهای چرب امگا ـ 3 هستند، مهارت و توان مغز را بالا برده و به شما کمک می‌کنند بهتر و سریع‌تر فکر کنید، ذهن شما را تیزتر کرده و در عین حال سبب تقویت تراکم استخوان‌های سالم می‌شود.

اسیدهای چرب موجود در این محصول جالیزی همچنین در از بین بردن چین و چروک‌های پوست موثر است.

کدو حلوایی علاوه بر این‌ها سرشار از ویتامین C است.

همچنین کارشناسان می‌گویند: اگر به هنگام پخت و پز اندکی از روغن تخم کدو استفاده کنید، در تقویت بهداشت دهان و دندان شما و پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها بسیار موثر است.
[تصویر:  setare1.gif]
 تشکر شده توسط : نازلی , محدثه , رزمینا , elham 66
#8

آشنايي با خواص كدو سبز

[تصویر:  5%20-%20Kado%20sabz.JPG]



کدو سبز


كدو سبز داراي خواص درماني فراواني است كه از بين اين خواص مي‌توان به درمان آسم و نيز رفع خونريزي روده ومعده اشاره كرد.


كدو سبز، از لحاظ علم گياه‌شناسي‌، در بخش ميوه‌ها جاي دارد ولي از نظر آشپزي و خورد و خوراك در بخش سبزيجات قرار دارد.


ارزش غذايي 135 گرم كدو سبز خام عبارت است از:


كالري: 17


پروتئين: 1.4 گرم


كربوهيدرات: 3.6 گرم


چربي كل: 0.17 گرم


فيبر: 1.5 گرم


ويتامين ث: 11 ميلي‌گرم


خواص كدو سبز:

• كدو سبز، در درمان آسم موثر است و بخاطر داشتن ويتامين C ، حاوي آنتي‌اكسيدان قويمي‌باشد و ضد التهاب است.


• در درمان برخي از بيماري‌هاي ناشي از كمبود ويتامين C مانند اسكوربوت موثر است.


• از ابتلا به بيماري ام‌.اس پيشگيري مي‌كند.


• به خاطر داشتن آب فراوان (بيش از 98 درصد) مي‌تواند براي افرادي كه داراي رژيم غذايي هستند، ماده غذايي مناسبي باشد.


• كدو سبز داراي مقدار مفيدي فولات، پتاسيم و ويتامين A است كه بدن به آن‌ها نياز دارد.


• كدو سبز داراي ويتامين C و لوتئين است كه هر دوي آن‌ها براي چشم مفيد مي‌باشند.


• از لحاظ طب قديم، سرد و خنك كننده است و از لحاظ شيميايي بدن را قليايي مي‌كند.


• تخم كدوي خام، كرم روده را دفع مي‌كند و براي رفع يبوست و اختلالات گوارشي مفيد است.


• پوست خشك شده آن براي درمان بواسير و خونريزي معده و روده مفيد است.


• كدو و تخم آن در پيشگيري از سرطان ريه بسيار موثر است.


• براي زخم روده و مثانه و سوزش ادرار، تخم كدو را مصرف كنيد.


• سرفه را درمان مي‌كند و روغن آن براي رفع دل‌پيچه مفيد است.

 تشکر شده توسط : paeazan , chipchip , رزمینا
#9
کدو حلوايي، کدويي پُر خاصيت

[تصویر:  3013264246254227491412081121011571462925146.jpg]


انواع کدو حلوايي

كدو تنبل‌هاي كشور ما دو نوع‌اند: نوع اول كاملاً گرد هستند و نوع دوم، سر باريك و انتهاي پهني دارند و شكل‌شان نامتقارن است. شايد باور نكنيد كه نوع دوم از نظر داشتن ميزان بتاكاروتن (پيش ساز ويتامين A) ارجحيت دارد، به طوري كه تحقيقات نشان داده است بتاكاروتن موجود در نوع دوم چهار برابر بيشتر است. علاوه بر اين، كدو حلوايي نوع دوم، پتاسيم بالايي دارد و خوردن آن براي كساني كه از فشار خون بالا رنج مي‌برند، مفيد است. ويتامين C کدو حلوايي نيز در مقايسه با ساير كدوها بيشتر است، البته با پختن آن در حرارت‌ بالا و حتي سرخ كردن، ديگر اثري از اين ويتامين باقي نخواهد ماند، مگر اينكه آن را در ظرفي در بسته بخارپز كنيد كه در اين صورت ميزان از بين رفتن اين ويتامين کم خواهد شد.

سرشار از آنتي‌اکسيدان

مصرف روزانه تمامي سبزي‌هاي سبز و زرد مثل هويج و كدو حلوايي ، به همه گروه‌هاي سني توصيه مي‌شود، زيرا بررسي‌ها نشان داده‌اند، مصرف مرتب اين سبزي ها، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را در افراد بالاي 60 سال به ميزان قابل‌ملاحظه‌اي كاهش مي‌دهد و اين موضوع به خاطر وجود كاروتنوييد‌هاي فراواني (مثل بتاروتن) است كه در اين سبزي ها وجود دارد.

به علاوه نتايج مطالعات حاكي از آن است كه سالمنداني كه ميزان بتا‌كاروتن خون‌شان پايين است، بيشتر احتمال دارد به مشكلات چشمي‌ مانند آب مرواريد دچار شوند و ديده شده با افزودن اين سبزي به برنامه‌غذايي‌شان، احتمال ابتلا به اين بيماري در سال‌هاي بعدي زندگي به حداقل مي‌رسد. بنابراين چه بهتر كه اين سبزي را از همين حالا در سوپ و يا خورش خود اضافه كنيد.

حتي اين سبزي براي كساني كه به سرماخوردگي و آنفلوآنزا دچارند نيز مفيد است، به خصوص در فصول سرد كه اين بيماري شيوع بيشتري دارد، زيرا منبع مناسب ويتامين C، E و بتاكاروتن است که همه آنها خاصيت آنتي‌اكسيداني دارند و از بروز سرماخوردگي و آنفلوآنزا جلوگيري مي‌كنند.

همچنين به علت داشتن اين آنتي‌اكسيدان‌ها، از تخريب ديواره عروق كه در اثر تجمع LDL (کلسترول بد) شكل مي‌گيرد ، جلوگيري مي کند و در نتيجه احتمال ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را كم مي نمايد.

راهنماي خريد،نگهداري و پخت

هنگام خريد، بايد كدوهاي سالم و بدون لك را جدا كنيد. از خريد كدوهايي كه با كمي‌ فشار دادن، نشانه‌هاي لهيدگي احساس مي‌کنيد، بپرهيزيد.

اين سبزي را قبل از بريدن مي توانيد در جايي خنك (بيرون از يخچال) بگذاريد، اما به محض برش دادن، بدون برداشتن تخمه‌هاي کدو، بايد آن را داخل كيسه‌اي پلاستيكي در يخچال قرار دهيد.

اين كدو را مي‌توانيد آب‌پز، بخارپز يا كباب كنيد و به كمك مغزها و عسل دسرهايي خوشمزه از آن تهيه کنيد. اگر كدو حلوايي كه خريده‌ايد، بيش از مصرف هفتگي‌تان است، توصيه مي‌شود آن را بخارپز كرده و در بسته‌بندي هايي كوچك، در فريزر ذخيره كنيد. البته سعي كنيد تا مدت يك ماه آن را ميل كنيد و بيش از اين در فريزر هم نگذاريد.

شما مي‌توانيد با مخلوط كردن اين سبزي با انواع سبزيجات از جمله كرفس و جوانه گندم تازه، غذايي مفيد براي كساني كه فشار خون بالايي دارند، تهيه كنيد، زيرا هر سه اين سبزي ها، تنظيم‌كننده فشار خون هستند.

به علاوه، مصرف توام كدو حلوايي با سبزي‌هايي مانند كلم برگ قرمز، قارچ و گوجه‌فرنگي به دليل خاصيت كاهندگي چربي خون و دارا بودن آنتي‌اكسيدان فراوان، براي كساني كه سابقه بيماري قلبي دارند، توصيه مي‌شود كه مي‌توانيد آنها را با هم، در سوپ و يا كنار ماهي و مرغ بخارپز يا كباب شده ميل كنيد.

خواص دارويي کدوحلوايي

به غير از استفاده‌هاي خوراکي از کدوحلوايي يا تخمه آن، اجزاي مختلف اين سبزي، خواص دارويي گوناگوني نيز دارند؛ مثلا از گل کدو براي تهيه مرهم زخم استفاده مي‌شود.

روغن تخم کدو حلوايي از قديم گفته مي‌شود اثرات مفيدي روي مشکلات پروستات دارد. مطالعات جديد هم تا حدودي اين نظريه را تاييد کرده‌اند و حتي يک دارو براي درمان بزرگي خوش‌خيم پروستات، با استفاده از عصاره تخم کدو به بازار معرفي شده است. روغن تخم کدو حلوايي، اسيدهاي چرب مفيدي دارد که باعث سلامت عروق و اعصاب مي‌شود. اين اسيدهاي چرب ضروري، در بافت‌هاي بدن هم کاربرد دارند.

به غير از درمان بزرگي خوش‌خيم پروستات (که تقريبا اثرات آن ثابت شده است)، استفاده‌هاي ديگري هم براي تخمه هاي کدوحلوايي عنوان مي‌شود؛ مثل درمان افسردگي، درمان سنگ‌ کليه ، برطرف کردن انگل‌ها و عفونت‌هاي گوارشي. اگرچه اين درمان‌ها هنوز کاملا از نظر علمي تاييد نشده‌اند، اما خاصيت ضدانگل بودن تخم کدو يک عقيده ي قديمي است.

کدو حلوايي اثرات مفيدي بر عملکرد مثانه دارد.

وجود اسيد آمينه ي تريپتوفان، خاصيت ضدافسردگي کدو را توجيه مي‌کند و مطالعاتي هم در تايلند در زمينه فوايد اين سبزي در جلوگيري از به وجود آمدن سنگ کليه در حال انجام است.
[تصویر:  setare1.gif]
 تشکر شده توسط : یه غریبه , sargol , فرناز , رزمینا , elham 66
#10
دوشنبه 9/2/1392

کدو: یار روزهای بهار و تابستان‌تان

کدو در عین ساده و سبک بودن سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌باشد و جزو سبزیجات درجه یک برای لاغری و خوش اندامی است.

[تصویر:  102235261654915993351821332212541411371434.jpg]

کدو ستاره‌ی مواد غذایی روزهای گرم سال است. این ماده‌ی غذایی در عین ساده و سبک بودن سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌باشد و جزو سبزیجات درجه یک برای لاغری و خوش اندامی است. علاوه بر این‌ها کدو هم خوشمزه است و هم این که به سادگی طبخ می‌شود. با ما همراه باشید تا بیشتر با ستاره‌ی روزهای بهار و تابستان آشنا شوید.

کدو و خوش اندامی

خبر خوش برای کسانی که می‌خواهند لاغر شوند. هر 100 گرم کدو فقط 12 کیلوکالری دارد و برای همین می‌توان کدو را قهرمان سبزیجات لاغری دانست. دلیل کم کالری بودن آن هم این است که حاوی 95 درصد آب می‌باشد. برای همین می‌توان بدون ترس از چاقی از آن استفاده کرد و در عین حال هم قدمی در جهت خوش اندامی برداشت. البته یک شرط دارد. اینکه آن را آغشته به چربی و روغن زیاد و یا خامه و پنیر نکنید.

کدو گنجینه‌ی مواد مغذی

کدو سرشار از مواد مغذی است. این قهرمان لاغری حاوی میزان قابل توجهی مواد معدنی به خصوص پتاسیم (مفید برای عضلات و قلب)، فسفر (برای سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها)، منیزیم (لازم برای نقل و انتقالات عصبی، متابولیسم و غیره) و کلسیم (برای استحکام استخوان‌ها) می‌باشد. مواد مغذی این ماده‌ی غذایی به همین جا ختم نمی‌شود. کدو همچنین حاوی ویتامین‌های مختلف مانند ویتامین C، A و ویتامین‌های گروه B می‌باشد. فیبرهای موجود در کدو نیز برای دفع راحت بسیار مفید است.


کدو و آنتی‌اکسیدان‌هایش

کدو حاوی میزان زیادی آنتی‌اکسیدان مانند ترکیبات فنولیک، روتین، کاروتنوئیدها و غیره می‌باشد. این ترکیبات به بدن کمک می‌کنند تا با بیماری‌های مختلفی مانند بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌ها، بیماری‌های مزمن و غیره به خوبی مقابله کند.


روش‌های آماده کردن کدو [تصویر:  243111772491044797101761062431285045147184.jpg]

کدو به هزار و یک روش آماده و طبخ می‌شود. می‌توانید با کدو یک خورش خوشمزه درست کنید.

کدو به مدت چند دقیقه در ماهیتابه سرخ می‌شود و یا به راحتی داخل فر می‌پزد. کدو به تنهایی یا با سبزیجات دیگر مانند بادمجان، فلفل دلمه‌ای، گوجه فرنگی، پیاز و همچنین سبزیجات معطری مانند آویشن، ریحان و غیره غذای لذیذی محسوب می‌شود.
بهتر است که کدو را آب‌پز یا بخارپز کنید. در این صورت بیشترین میزان مواد معدنی و ویتامین‌ها را خواهد داشت. همچنین می‌توانید کدوها را در گریل یا باربکیو کباب کنید

شما می‌توانید به انواع مختلف نیز کدو را برش داده و یا خرد کنید. می‌توانید کدو را حلقه حلقه کنید یا ورقه ورقه و یا به صورت نگینی خردش کنید و غیره. کدو با مقدار کمی خامه، پنیر رنده شده و گوشت چرخ کرده یک گراتین خوشمزه تحویلتان می‌دهد.

علاوه بر این‌ها حتماً شما هم چند نوع غذای متنوع با کدو بلدید. توصیه می‌کنیم این ماده‌ی غذایی خوشمزه را پای سفره‌هایتان بیاورید.


چند توصیه برای این که از تمام مواد مغذی کدو بهره‌مند شوید:


* اول از همه توصیه می‌کنیم برای استفاده از این گنجینه‌ی سلامتی از پخت طولانی مدت آن بپرهیزید.

* کدوهای تازه که سرشار از پکتین هستند را انتخاب کنید. پکتین فیبری است که گرسنگی را از بین می‌برد و ضد اشتهاست. از این گذشته این فیبرها به دفع راحت از طریق روده ها کمک زیادی می‌کند.

* کدوهای باریک و بلند را انتخاب کنید. این کدوها در مقایسه با کدوهای بزرگ تخم کمتری دارند. توجه داشته باشید که کدو باید سنگین و توپر باشد.
کدوی کباب شده

* بهتر است که کدو را آب‌پز یا بخارپز کنید. در این صورت بیشترین میزان مواد معدنی و ویتامین‌ها را خواهد داشت. همچنین می‌توانید کدوها را در گریل یا باربکیو کباب کنید.


* همچنین می‌توانید کدو را به صورت خام و رنده شده میل کنید. البته کدوها باید کاملاً تر و تازه باشند تا بشود آن‌ها را به صورت خام خورد. می‌توانید کدو را داخل ماست رنده کرده و نوش جان کنید.


* پوست کدوها را دور نیندازید. به خاطر این که پوست آن نیز سرشار از ویتامین است. اگر کدوی سرخ شده را دوست دارید حتماً پوست آن‌ها را هم سرخ کنید. می‌توانید کدوها را پوست کنده و پوست‌ها را خرد کنید. بعد از آن که خود کدوها را سرخ کردید پوست آن‌ها را هم سرخ کنید. خواهید دید که مخلوط آن با پوست‌های سرخ کرده‌اش چقدر خوشمزه خواهد بود. البته توجه داشته باشید که فقط محصولات ارگانیک را می‌توان با خیال راحت با پوست خورد. در غیر این صورت حتماً پوست کدو یا هر سبزی دیگر را قبل از آماده سازی و مصرف با دقت زیادی بشویید تا باقی مانده‌ی سموم و آفت کش‌ها از روی آن‌ها پاک شوند.
 تشکر شده توسط : chipchip , رزمینا , elham 66
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 7,639 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 50,578 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 32,978 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 25,355 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 149,575 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 11,922 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 37,880 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 12,477 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 42,508 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 61,051 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست