2011/09/29, 11:40 PM (آخرین ویرایش در این ارسال: 2013/12/11, 03:41 PM، توسط nahid.)
خواص معجزهآسای سرکهی سیب
------------------------------------- سرکهی سیب اگر به مقدار کم مصرف شود، هضم غذا را راحتتر میسازد و خواصی دارد که با کلسترول، فشار خون بالا، پیری و عفونت گوش مقابله میکند.--------------------------------------------------------------------------------
سرکه را دوست سلامت خود بدانید. سرکه سرشار از مواد مغذیای است که به لاغر شدن کمک میکند، هضم غذا را راحتتر میسازد و خواصی دارد که با کلسترول، فشار خون بالا، پیری و عفونت گوش مقابله میکند. مطالعهی این مطلب بیشتر شما را در جریان خواص این مادهی غذایی قرار میدهد.
سرکه؛ همیار لاغری
در سال 2005 مطالعاتی در سوئد انجام گرفت که نشان میدهد اضافه کردن سرکه به مواد غذایی باعث ایجاد احساس سیری بعد از غذا میشود و به این ترتیب در طولانی مدت جذب کالریها را کاهش میدهد.
سرکهی سیب همراه با رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی باعث میشود که شما در ماه 500 گرم وزن کم کنید. پس اگر قصد لاغر شدن دارید میتواند روی سرکه حساب کنید. البته مراقب میزان مصرف باشید؛ مصرف زیاد سرکه به منظور کاهش وزن ممکن است موجب بروز مشکلاتی در شما شود.
میزان مصرف: یک قاشق چایخوری سرکهی سیب را با یک لیوان آب مخلوط کرده و روزانه 3 مرتبه میل کنید. این کار را 4 تا 6 ماه ادامه دهید.
سرکه با کلسترول بالا مقابله میکند
سرکهی سیب سرشار از پکتین است. این فیبر حلال، جذب مواد غذایی و مایعات را در روده کند کرده و با عبور آرام از دستگاه گوارش کلسترول را دفع میکند.
میزان مصرف: یک قاشق چایخوری سرکهی سیب را با یک قاشق چایخوری عسل در یک لیوان آب حل کرده و به مدت 3 ماه روزانه (قبل از غذا) 3 مرتبه میل کنید.
سرکه به هضم غذا کمک میکند
محققان ژاپنی ثابت کردهاند مصرف روزانهی سرکهی سیب میتواند از زخم معده پیشگیری کند زیرا باعث میشود که معده مادهای (شیرهای) ترشح کند که خاصیت حفاظتی دارد. همچنین این مادهی غذایی با باکتریهایی که منشأ مشکلات گوارشی هستند مقابله میکند و احتمال مسمومیت غذایی را کاهش میدهد.
میزان مصرف: نصف قاشق چایخوری سرکهی سیب را با یک قاشق چایخوری عسل در یک لیوان آب ولرم حل کرده و روزانه 1 مرتبه میل کنید. این کار را تا زمان برطرف شدن مشکلات گوارشی(3 تا 4 روز) ادامه دهید. اگر مشکلتان حل نشد به پزشک مراجعه کنید.
سرکه میزان قند خون را تنظیم میکند
در سال 2005 مطالعات محققان سوئدی نشان داد که اضافه کردن سرکه( به میزان 15 تا 30 میلی گرم) به غذاهایی که دارای گلوسید است باعث حفظ تعادل میزان قند خون یا همان گلیسمی میشود. این خاصیت سرکه مدیون خواص اسید استیک موجود در آن است. اگر دیابت نوع 2 دارید از مصرف سرکه غافل نشوید.
میزان مصرف: یک قاشق چایخوری سرکهی سیب را در یک لیوان آب حل کرده و به مدت سه ماه روزانه 3 مرتبه (نیم ساعت قبل از غذا) میل کنید.
سرکه گلو درد را تسکین میدهد
همهی سرکهها ضدعفونی کنندهاند و با باکتریها مقابله میکنند. برای همین میتوان از سرکه برای درمان گلو درد استفاده کرد.
میزان مصرف: یک قاشق چایخوری سرکهی سیب را با یک قاشق چایخوری عسل در یک لیوان آب گرم حل کرده و روزانه 4 مرتبه میل کنید. این کار را تا از بین رفتن درد و تب تکرار کنید. البته اگر مشکل تا 48 ساعت از بین نرفت حتماً به پزشک مراجعه کنید.
سرکه با گوش درد مقابله میکند
بر اساس مطالعاتی که محققان آفریقای جنوبی در سال 1998 انجام دادند، سرکه قدرت آنتی باکتریایی دارد. باکتریهای استرپتوکوکوس و استافیلوکوکوس باعث ایجاد گوش درد میشود. سرکه میتواند با عفونت و درد گوش مقابله کند.
روش استفاده: در صورت بروز عفونت گوش، لالهی گوش را با سرکه پُر کنید و به مدت 1 دقیقه سرتان را به گونهای نگه دارید تا سرکه بیرون نریزد، سپس مایع را تخلیه و با دستمال تمیز خشک کنید. این کار را دو تا 4 بار در روز انجام دهید تا درد و تب از بین برود.
مورد منع مصرف: اگر پردهی گوشتان پاره است هیچ مایعی در گوشتان نریزید.
سرکه با پوکی استخوان مقابله میکند
در سال 1999 محققان ژاپنی نشان دادند که افزودن سرکه به مواد غذایی ( به مدت 32 روز) قدرت حلالی و جذب کلسیم را بالا میبرد. اسید استیک سرکه همچنین تغییرات سلولهای استخوانی که با رسیدن یائسگی و تغییرات هورمونی خاص این دوره رخ میدهد را کاهش میدهد و از پوکی استخوان پیشگیری میکند.
میزان مصرف: یک قاشق چایخوری سرکهی سیب را در یک لیوان آب حل کرده و روزانه یک مرتبه میل کنید. این کار را 4 تا 6 ماه تکرار کنید.
سرکهی سیب سرشار از پکتین است. این فیبر حلال، جذب مواد غذایی و مایعات را
در روده کند کرده و با عبور آرام از دستگاه گوارش کلسترول را دفع میکند
سرکه خواص ضد پیری دارد
رادیکالهای آزاد مسئول اصلی پیری هستند. مصرف مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدانها میتواند اثرات شوم رادیکالهای آزاد را خنثی کند. باید بدانید که سرکهی سیب نیز حاوی یکی از مؤثرترین آنتی اکسیدانهاست: بتا کاروتن طبیعی؛ این آنتی اکسیدان با پیری مقابله میکند.
میزان مصرف: یک قاشق چایخوری سرکهی سیب را با یک لیوان آب میوه یا آب سبزی مثل آب هویج یا آب گوجه فرنگی و ... مخلوط کرده و روزانه یک یا دو مرتبه میل کنید. این کار را تا هر زمانی که دلتان خواست ادامه دهید.
آیا برای مصرف سرکه مورد منع مصرف وجود دارد؟ در جواب این سوال باید بگوییم اگر میزان مصرف پیشنهادی را رعایت کنید و دچار زخم معدهی شدید یا ورم معده نباشید مورد منع مصرف وجود ندارد.
2011/09/30, 01:14 AM (آخرین ویرایش در این ارسال: 2011/09/30, 01:30 AM، توسط Saina.)
سرکه سیب اثری حیاتی در حفظ طراوت بدن دارد.
چرا که گوگرد در طراوت پوست نقش مهمی دارد و سرکه سیب دارای گوگرد کافی می باشد وکلرور منیزیم که از عوامل حفظ جوانی است در سرکه سیب به مقدار کافی وجود دارد.
ویتامین های B -کلسیم و فسفر در احساس نشاط و رفع خستگی بدن بسیار موثر است.
سعی کنید سرکه سیب و یا هر سرکه دیگری را خالی مصرف نکنید بلکه به روی غذا بریزید و یا آن رابا مقداری آب مخلوط نمایید
تهیه سرکه سیب به روش سنتی
روش اول:
1- سیب را کاملاً بشویید. 2- سیب را به چهار قسمت نموده. و دم و هستههای آن را جدا کنید. 3- سیب آماده را درون دبه میریزیم. و مقدار یک قاشق مخمر نانوایی را در آب ولرم آب نموده به مواد اضافه میکنیم و یا مقدار یک کفه دست نان روی مواد قرار میدهیم و 4/1 روی ظرف را خالی نگه میداریم تا زمانی که براثر تخمیر بالا آمد جای کافی داشته باشد. 4- ظرف را در جای گرم نگهداری میکنیم. 5- بعد از تخمیر شدن سیبها حدود 7-8 ماه سیب تخمیر شده را صاف میکنیم. 6- مایه صاف شده را در ظرف در بسته میریزیم بعد از مدت 15 روز قابل مصرف میباشد. توجه: در این روش از آب استفاده نشدهاست.
روش دوم: 1
- سیب را تمیز مشویید. 2- سیب را به چهار قسمت تقسیم میکنید و هسته و دم آن را جدا میکنید. 3- سیب آماده شده را به وسیله آب میوهگیری آب آن را میگیرید. 4- آب سیب را درون ظرف ریخته به ازای هر یک کیلو آب سیب یک لیوان سرکه اضافه میکنید. 5- در جای گرم نگهداری میکنید. 6- مدت کمتر از 40 روز قابل استفاده میباشد. توجه: در این روش از آب استفاده نمیشود و نیاز به صاف کردن ندارد و اگر مدت طولانی نگهداری شود به عنوان سرکه مادر استفاده میکنند.
روش سوم: 1
- سیب را کاملاً بشویید 2- سیب را به چهار قسمت تقسیم کنید. 3- به هر میزان که سیب داخل ظرف میریزید نصف ظرف را اب میریزید و هر سه کیلو سیب یک کیلو سرکه به آن اضافه میکنید. 4- میتوانید از سرکههای بهداشتی که در بازار وجود دارد استفاده کنیدو یا از سایر سرکهها مثل انگور گلابی که خودتان در منزل آماده دارید استفاده نمایید. 5- ظرف را کاملاً پر نکنید مقدار 4/1 ظرف را خالی نگهدارید تا جای کافی برا تخمیر داشته باشد. 6- در جای گرم ظرف آماده را قرار میدهید. 7- هفته ای یکبار مواد را زیر و رو میکنید تا تخمیر سریعتر انجام شود. 8- بعد از اینکه مواد کاملاً یک دست شد و آب بالا آمد با صافی تمیز صاف میکنید. 9- مواد صاف شده را در جای تمیز قرار میدهید بعد از مدت 15 تا 20 روز آماده مصرف میباشد.
روش چهارم:
1- سیب را کاملاً میشویید. 2- سیبها را به چهار قسمت تقسیم میکنید. 3- سیبها را چرخ میکنید. 4- به میزان هر یک کیلو سیب چرخ شده یک لیوان سرکه به آن اضافه میکنید. 5- مواد آماده را در جای گرم نگهداری میکنید. 6- حدود دو ماه سیبها کاملا له و یک دست شد آن را صاف کنید. 7- مواد صاف شده را در ظرف میریزیم مواد را در جای بهداشتی و تمیز قرار میدهید کمتر از 15 روز قابل مصرف میباشد.
روش پنجم :
1- سیبها را کاملاً بشویید و به چهار قسمت تقسیم کنید. 2- سیبها در ظروف پلاستیکی یا لعابی بریزید و به ازاء هر کیلوگرم سیب که در فصل برداشت استفاده میشود 5/1 لیتر آب به آن اضافه میکنیم. 3- اگر سیبها چروکیده باشندو یک تا دو ماه از فصل برداشت آنها گذشته باشد به ازائ هر کیلوگرم سیب دو لیتر آب به آن اضافه میشود. 4- مخلوط سیب و آب را به مدت 3 تا 4 روز در جای تمیز میگذاریم وهر روز به هم میزنیم. 5- مخلوط را در یک دبه پلاستیکی می ریزیم بطوری که 4/1 بالای دبه خالی باشد تا جای کافی برای تخمیر داشته باشد. 6- دبه را در جای گرم نگهداری میکنیم تا زودتر تبدیل به سرکه شود و در مدت 5 تا 4 روز مرتب هر روز هم میزنیم تا زمانی که درب ظرف را بر می داریم مواد ته نشین شده و آب روی آن قرار بگیرد درب ظرف را میبندیم به مدت 30 تا 25 روز میماند تا تبدیل به سرکه شود پس از طی این مدت 25 روز، میماند مزه آن را میچشیم اگر مزه مناسبی داشت سرکه را صاف میکنیم تا مایع زلال سرکه بدست آید.
روش ششم :
1- سیب را کاملاً بشویید و دلگیری و توسط چرخ گوشت به پوره تبدیل کنید. 2- پوره حاصل مقدار یک تا دو قاشق مخمر نانوایی اضافه کنید (طریه آماده سازی مخمر نانوایی یک یا دو قاشق از مخمر را در نصف لیوان اب ولرم اضافه کنید تا حل شود) 3- محلول حاصل را بحدود 5 تا 10 کیلو پوره سیب آماده اضافه کنید. مخلوط حاصل را در یک جای که دمای آن حدود 27 درجه سانتیگراد است بگذارید بماند. حدود 2 تا 3 هفته مرحله الکلی و به همین مدت مرحله ترش شدن زمان خواهد برد. 4- بعد ازترش شدن محصول حاصل ار صاف کرده و برای مدت چند هفته به حال خود بگذارید تا کاملاً برسد بعد ازاتمام مراحلفوق سرکه حاصل آماده مصرف خواهد بود.
سرکه سیب با طعم مختلف گیاهان
سرکه سیب با طعم نعناع 1- سرکه سیب یک لیتر 2- 60 گرم برگ نعناع 3- روی نعناع سرکه سیب بریزید و بگذارید به مدت 5 تا 4 هفته بماند سپس آن را از صافی رد کنید و داخل بطری بریزید یک شاخه نعناع را همراه سرکه به داخل بطری بیندازید.
سرکه سیب به غیر از بتاکاروتن، پکتین هم دارد.
پکتین یک نوع فیبر غذایی است که از بروز سرطان روده جلوگیری میکند
طرز عمل و فرایند ایجاد سركه تخمیر قندهای طبیعی به الكل و سپس تخمیر الكل به سركه است .
سرکه سیب که از آب سیب تازه به عنوان ماده اصلی با استفاده از باکتریهای اسید استیک سازش یافته تهیه میشود دارای ارزش غذایی بالایی میباشد.
تهیه سرکه سیب که هیچ تفاوتی با تهیه سایر سرکه های طبیعی ندارد ولی بدلیل پائین بودن میزان ترشی (بین 4% تا 7%) و عطر و طعم ویژه آن در اروپا و آمریکا طرفداران بسیار دارد و اغلب برای تهیه سوس سالاد استفاده میشود.
روزگارا ، تو اگر سخت بمن میگیری ! باخبر باش که پژمردن من آسان نیست . . . !
2011/10/04, 10:56 PM (آخرین ویرایش در این ارسال: 2011/10/05, 12:14 AM، توسط نازلی.)
۱- از محلول آب نمک به عنوان یک تسکین دهنده گلو درد، مـیکروب کش و دهـان شـویـه اسـتـفاده کـنـید. یـک قاشق چـایخـوری نـمک را در 260 سی ســی آب گرم حل کنید و دهان را با آن بشویید ویا غرغره کنید. به محلول آب نمک می توانید یک قاشق چای خـوری جوش شیرین نیز اضافه
کنید. به خاطر داشـته بــاشید که محلول غلیظ آب نمک به غشاء مخاطی گلو آسیب میرساند.
2- دستمالهای کثیف و لکدار را پیش از شستن در محلول آب نمک بخیسانید.
3- نمک دور کننده مورچه ها و حلزونها میباشد.
4- تازگی تخم مرغها را با ظرف حاوی محلول آب نمک 10 درصد (90 گرم آب و 10 گرم نمک) تشخیص دهید. تخم مرغهای سالم به زیر آب فرو رفته و به ته ظرف میروند در حالی که تخم مرغهای فاسد و کهنه روی آب غوطه ور باقی میمانند. اگر بصورت افقی شناور بمانند خیلی کهنه و اگر بصورت عمودی شناور بمانند کمتر کهنه هستند.
5- هنگام آب پز کردن تخم مرغ اندکی نمک به آب اضافه کنید. نمک باعث میشود تخم مرغهای ترکدار در پوسته خود باقی بمانند. همچنین پوست کندن تخم مرغ های پخته آسانتر انجام خواهد گرفت.
6- ظروف از جنس مس، مفرغ و برنج را با مخلوط نمک، سرکه و آرد پرداخت و صیقلی کنید.
7- اندکی نمک به آب گلها اضافه کنید تا ماندگاری آنها بیشتر گردد.
8- برای بر طرف کردن لکه های جوهر بروی فرش، روی لکه ها نمک بپاشید تا نمک جوهر را بخود جذب کند.
9- چنانچه کف اتوی شما سیاه، چسبناک و کثیف شده آن رابا یک دستمال آغشته به آب نمک پاک کنید. و یا روی یک کاغذ نمک بپاشید و اتوی داغ را روی کاغذ بکشید.
10- از مخلوط نمک و آبلیمو به عنوان یک لکه بر استفاده کنید. مثل پاک کردن شستیهای ارگ و پیانو.
11- با مخلوط نمک و نشاسته در اندکی آب یک بتونه برای پر کردن درزها و حفره های دیوار تهیه کنید.
12- برای برطرف کردن خستگی چشمها و پف کردگی آنها، چشمها را با محلول رقیق آب و نمک شستشو دهید. (1/2 قاشق چایخوری نمک در 300 سی سی آب ولرم).
13- با خمیر تهیه شده از نمک و جوش شیرین و اندکی آب مسواک بزنید. (یک قسمت نمک و دو قسمت جوش شیرین) هم دهان را خوشبو میکند و هم به عنوان یک ساینده و سفید کننده عمل میکند. برای سلامتی لثه ها نیز مفید است.
14- برای احیا و به حالت اول برگرداندن اسفنج (ابر) کهنه آن را در محلول آب و نمک بخیسانید.
15- میوه های پوست کنده همچون هلو، سیب وسیب زمینی را درون محلول رقیق آب و نمک نگه دارید تا رنگشان تغییر نکند.
16- افزودن نمک به آب نقطه جوش آب را بالا برده و زمان پخت را کاهش میدهد.
17- تمیز کردن اجاق گاز با مخلوط نمک و دارچین در اندکی آب بوهای نامطبوع اجاق گاز را برطرف خواهد کرد.
18- هر گونه لکه روغن وچربی لباس را میتوان با محلول یک قسمت نمک در 4 قسمت الکل سفید برطرف کرد.
19- از نمک به عنوان یک ساینده و لایه بردار سود برید. پس از استحمام بدنتان را درحالی که هنوز خیس است با نمک ماساژ دهید تا سلولهای مرده پوستتان کنده شود. برای اینکار می توانید نمک را با اندکی روغن زیتون نیز مخلوط کنید.
20- آتش روغن آشپزی را با پاشیدن نمک به روی روغن فرونشانید. هرگز روی روغن آتش گرفته آب نریزید چرا که روغن داغ به اطراف پخش خواهد شد.
21- شمع ها را پس از خریداری درون محلول آب و نمک غلیظ به مدت چند ساعت بخیسانید. سپس آنها را خارج کرده و خشک کنید. با این کار شمعها دیگر آب نشده و اشک تولید نمیکنند.
22- برای ممانعت از رویش علف هرز میان آجرها و بلوکهای سیمانی محلول آب نمک بریزید.
23- برای پاک کردن روغن ماهیتابه ها اندکی نمک روی روغن بپاشید وسپس با یک کاغذ ماهیتابه را پاک کنید.
24- نقاط زنگ زده را با مخلوط نمک و آبلیمو مرطوب کنید و در مقابل آفتاب قرار دهید تا خشک گردد. پس آن را با آب بشویید تا زنگ فلزات برطرف گردد.
25- چنانچه ماهی را در آب نمک بخیسانید جدا ساختن فلس آن آسانتر میشود.
26- به منظور پاک کردن لکه های قهوه و چای از فنجانها از نمک استفاده کنید.
27- برای زدودن بوی نامطبوع سیر و پیاز دستان خود را با مخلوط سرکه و نمک غلیظ شستشو دهید.
29- برای جلوگیری از کپک زدن پنیر آن را میان یک پارچه تمیز و آغشته به آب و نمک بپیچید و درون یخچال قرار دهید.
30- اندکی نمک به چای و قهوه اضافه کنید تا طعم آنها بهبود یابد.
31- به منظور جلوگیری از چسبیدن غذا به سطح ماهیتابه حین سرخ کردن اندکی نمک به آن اضافه کنید.
32- برای جلوگیری از رنگ پریدگی لباسها به ماشین لباسشویی خود نمک اضافه کنید.
نکته: برای رفع شوری بیش از حد خورشت و سوپها سیب زمینی خام به آنها اضافه کنید.
کاربردهای سرکه:
1- در درمان آرتریت و دیگر دردهای مفاصل، آسم، چاقی، مسمومیتهای غذایی، گلودرد، بوی بد دهان، دل درد و سلامتی ناخنها 2 قاشق چایخوری سرکه را با آب مخلوط کردده ومیل کنید.
2- مخلوط سرکه سیب و آب تشنگی را برطرف میکند.
3- برای تسکین سوختگیهای خفیف پوست از سرکه استفاده کنید. سرکه از تاول زدن پوست جلوگیری میکند.
4- برای نگه داری پنیر آن را میان یک دستمال تمیز آغشته به سرکه بپیچید و در یخچال نگهداری کنید.
5- لکه های ظروف استیل زنگ نزن و کروم را با دستمال آغشته به سرکه تمیز وصیقلی کنید.
6- برای براق کردن، زدودن بو و جرم از ظروف آشپزخانه آنها را با سرکه و آب بشویید.
7- برای پاک کردن روغنهای تجمع یافته روی اجاق گاز از سرکه کمک بگیرید.
8- بوی بد، زنگ، کپک دیوارها را با دستمال آغشته به سرکه تمیز کنید.
9- پنجره ها را با آب و سرکه تمیز کنید تا برق بیافتند.
10- برای تمیز کردن چاهک ها و باز کردن گرفتگی آنها درونشان سرکه در حال جوش بریزید.
11- مخلوط نمک و سرکه یک پاک کننده همه کاره است.
12- برای رفع احتقان تنفسی چند قاشق سرکه در ظرف آب در حال جوش و یا دستگاه بخور بریزید و بخار آن را استنشاق کنید.
13- سرکه از تجمع چربی و چاقی در بدن جلوگیری میکند.
14- پیش از پختن ماهی آن را درون مخلوط آب و سرکه بخیسانید تا ترد وشیرین تر شود.
15- به روغن سرخ کردنی سرکه اضافه کنید تا غذاها طعم روغن نگیرند.
16- برای حذف رسوبات آهکی کتری آن را از آب و سرکه پر کنید و 24 ساعت به حال خود رها کنید.
17- سرکه التیام بخش پوست ترک خورده و پوسته پوسته است.
18- برای کاهش رسوبات در لوله ها و رادیوتورها درون آنها سرکه بریزید.
19- برای زدودن بوی بطریهای دهان گشاد شیشه ای از آب و سرکه استفاده کنید.
20- پیش از رنگ کردن سطوح فلزی آنها را با سرکه تمیز کنید.
21- به ظرف آب حیوانات خانگی کمی سرکه اضافه کنید تا حیوانات خانگی شما خوشبو شده و موی آنها براق گردد.
22- با اضافه کردن یک قاشق چایخوری سرکه به گچ، گچ دیر تر خود را گرفته و سخت میشود.
23- سیب زمینی های پوست کنده را در ظرف آب حاوی چند قطره سرکه در یخچال نگه داری کنید. با این کار سیب زمینها هم تغییر رنگ نمی دهند و تا چند روز هم تازه میمانند.
24- هنگام پختن برنج به آب آن یک قاشق چایخوری سرکه اضافه کنید تا برنج شما بیشتر ری کرده و درشت تر شود.
25- پس از شامپو کردن، موهای سر خود را با مخلوط 30 گرم سرکه در یک لیتر آب شستشو دهید تا باقیمانده شامپو از موهایتان پاک شده و موها براق تر شوند.
26- سرکه سرد آفتاب سوختگی را تسکین میبخشد.
27- گوشت را یک 24 ساعت درون سرکه بخیسانید تا هم میکروبهای آن از بین رود و هم ترد تر شود.
28- سرکه را با مقدار مساوی گلیسرین مخلوط کرده و روی زگیل بمالید تا زگیل به تدریج محو گردد.
29- روی لکه های لباس مستقیما سرکه بمالید و سپس آب بکشید.
30- برای کشتن علف های هرز میان درزها و میان آجرها سرکه بریزید.
31- ماهی یک مرتبه درون ماشین لباسشویی خود سرکه بریزید و بدون لباس آن را روشن کنید تا رسوبات آن زدوده شود.
32- سطوح دستشویی و حمام را با سرکه بشویید.
33- سرکه همچون جوش شیرین یک بوزدای خیلی خوب میباشد. آن رابا جوش شیرین مخلوط کرده و در هوا اسپری کنید. و یا مخلوط آب و سرکه را روی شعله و یا منبع حرارتی دیگر قرار دهید تا بخارات آن وارد فضا شود.
34- سرکه نیش پشه و دیگر حشرات را تسکین میدهد.
35- به منظور جلوگیری از رنگ پریدگی لباسهای با رنگ روشن آنها را به مدت 10 دقیقه در سرکه سفید بخیسانید.
36- برای افزایش ماندگاری گلها به آب آنها 2 قاشق غذاخوری سرکه و یک قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید.
37- برای زدودن رسوبات درون اتوی بخار درون مخزن آب آن را از سرکه پر کنید و اتو را به برق بزنید و بخار آن را فعال کنید.
38- برای جدا کردن برچسبها آنها را با سرکه مرطوب کنید.
39- به منظور جلوگیری از یخ زدن شیشه اتومبیل در فصول سرد سال شیشه اتومبیل را با دستمال آغشته به مخلوط آب و سرکه و یا آب و نمک پاک کنید.
40- هنگام پختن سبزیجات به آنها کمی سرکه اضافه کنید تا رنگ طبیعی سبزیجات حفظ گردد.
41- به عنوان نرم کننده و کاهنده الکتریسیته ساکن لباسها سرکه به لباسشویی خود اضافه کنید.
42- سرکه آدامس سخت شده را حل میکند.
43- برای رفع بوی بد ناشی از حیوانات خانگی (ادرار و مدفوع) فرشها را با سرکه تمیز کنید.
44- برای افزایش لطافت دستها، آنها را با سرکه شستشو دهید.
45- دندانهای مصنوعی را چند ساعت درون سرکه قرار دهید سپس با آب و صابون بشویید تا کاملا تمیز شود.
46- قبل از لاک زدن، ناخنها را با سرکه تمیز کنید.
سرکه بالزاميک از احيا شدن آب نوع خاصي از انگور شيرين که جوشيده شده و کاملا پخته شده است، تهيه ميشود و فرآيند تهيه آن با بقيه انواع سرکه تاحدي متفاوت است.
بالزام در لغت به معناي رزينهايي با ساختار حلقوي است که داراي مقادير قابل توجهي از چند نوع از اسيدها مانند اسيد بنزوييک هستند. سرکه بالزاميک سه نوع دارد، نوعي که به شکل سنتي در بعضي شهرهاي ايتاليا تهيه ميشود، نوعي که به شکل صنعتي و تجاري تهيه ميشود و نوع سوم که مخلوطي از اين دو است. اما فوايد تغذيهاي ويژهاي براي اين نوع از چاشني عنوان شده كه عبارتاند از:
1- سرکه بالزاميک داراي گروهي از آنتياکسيدانها است که به آنها ترکيبات پليفنولي گفته ميشود. پليفنولها راديکالهاي آزاد توليد شده در بدن را خنثي ميکنند و در نتيجه عملکرد سيستم ايمني بهبود مييابد. از اين رو سرکه بالزاميک ميتواند خواص ضدميکروبي و ضدعفونيکنندگي داشته باشد. در قديم از اين سرکه براي درمان عفونتهاي ويروسي و باکتريايي و ضدعفوني کردن زخمها استفاده ميشده است.
2- سرکه بالزاميک از انگوري تهيه ميشود که اين نوع از انگور حاوي گروهي از فلاونوييدها است. اين گروه از فلاونوييدها به علت داشتن خاصيت آنتياکسيداني ميتوانند عملکرد ضد پيري سلولهاي بدن، ضدسرطان و ضدبيماريهاي قلبي عروقي داشته باشند.
3- اگر به جاي سسهاي پرچرب که بهطور معمول براي سالاد استفاده ميشود، از اين نوع سرکه استفاده شود، طبيعتا دريافت چربي در رژيم غذايي کاهش مييابد که در مصرف طولاني مدت ميتواند به بهبود کنترل وزن و بهبود سطح چربيهاي خون منجر شود.
4- سرکه بالزاميک در محيط معده، حالت اسيدي ايجاد ميکند. بهطور معمول در افراد جوان و سالم، محيط معده به اندازه کافي اسيدي است اما در افراديکه به هر علت ترشح اسيد معده آنها کاهش يافته است مانند افراد سالمند يا کسانيکه قسمتي از معده آنها با عمل جراحي برداشته شده است، استفاده از اين سرکه به اسيديتر شدن محيط معده کمک ميکند و در نتيجه فرآيند هضم و جذب بسياري از مواد مغذي بهبود مييابد.
5- برخي منابع معتقدند که استفاده از اين نوع سرکه باعث بهبود حساسيت به انسولين ميشود و در نتيجه ميتواند به کنترل قند خون در افراد مبتلا به ديابت کمک کند.
6- از اين نوع سرکه ميتوان به ميزان چند قاشق مرباخوري در سالاد استفاده کرد. مخلوط سرکه بالزاميک و روغن زيتون يک سس مغذي و سالم براي مصرف سالادها معرفي ميشود.
7- استفاده از اين نوع سرکه يا ساير انواع سرکهها در افرادي که مبتلا به ريفلاکس يا برگشت اسيدمعده از معده به طرف مري هستند و دچار سوزشسردل و ترشکردن ميشوند، مناسب نيست. همچنين در افرادي که به انواعي از انگور حساسيت دارند، استفاده از اين نوع سرکه بايد با احتياط صورت گيرد
بعضی از خواص و کاربردهای سرکه:
-سرکه خالص را داخل یخچال، جای نان قفسههای صندوق خانه یا انبار و دیوارها بمالید تا از رشد کپک و قارچ جلوگیری کند.
- اگر سرکه خالص و قوی را با یک پارچه مرطوب روی سطوح بیرونی لوازم منزلتان بمالید، آنها را تمیز و براق خواهند کرد.
- یک دوم فنجان سرکه را به چهار لیتر آب اضافه کنید و با آن کاشی، لینولئوم و کفهای چوبی را تمیز کنید. سرکه لک آب را از روی تجهیزات کروی آشپزخانه و حمامتان خواهد برد و آنها را براق و تمیز میکند.
- برای پاک کردن شیشههای پنجرهتان آنها را با روزنامهای که در محلول آب و سرکه فرو بردهاید بشوئید و بعد با روزنامه دیگری خشک کنید.
- سرکه و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید تا بهصورت خمیری درآید. بعد این خمیر را به تابه مسی، سطل و ظروف دیگرتان بمالید تا آنها براق شوند.
- معمولاً سوراخهای در نمکدان بعد از مدتی زنگ میزنند یا فاصلههای بینشان از بین رفته هر چند سوراخ تبدیل به یکی میشوند. برای اینکه مانع این کار شوید، میتوانید آنها را در سرکه داغ خیس کنید بعد تکههای زنگ زده فاسد شده را که خودبهخود جدا میشوند را بشوئید و خوب آب کشیده و خشک کنید.
- برای از بین بردن جای عرق از لباس میتوانید زیر بغل لباس را با سرکه سفید شسته بعد با آب بشوئید. با این کار بوی سرکه هم از بین خواهد رفت.
- جوراب و لباسهای زیر پشمی و غیره اگر در محلولی از یک چهارم فنجان سرکه و ۴ لیتر آب خیس بخورند بوی ناراحت کننده خود را از دست خواهند داد.
- یک نیمه فنجان سرکه که به آب آخرین مرحله ماشین رختشوئیتان موقع شستن لباسهایتان اضافه شود، کف صابون را کاملاً از بین برده و رنگ لباسها را باز میکند و بوی بد آنها را از بین میبرد.
- حلقه را با خیس کردن در سرکه تمیز کنید.
- پیش از آنکه کت جیرتان خیلی کثیف شده و نیاز به خشکشوئی پیدا کند، با یک برس مخصوص جیر آن را خوب برس بکشید بعد با یک پارچه نرم که در سرکه خیس کردهاید روی کتتان را بمالید و آن را آویزان کنید تا تقریباً خشک شود به این ترتیب بوی سرکه باقی نخواهد ماند.
- برای پاک کردن چسب مایع خشک شده از سرکه داغ استفاده کنید.
- اگر پارچه کرپ یا ابریشم مصنوعی شما، برق افتادهاند، آنها را با پارچه نرمی که در سرکه خیس خورده بمالید و بگذارید خشک شوند.
- اگر ظروف آلومینیومیتان در اثر پختن حبوبات، برنج یا تخممرغ کدر شدهاند، کافی است هنگام پختن این مواد چند قطره سرکه به آب اضافه کنید.
- اگر مقدار کمی سرکه به غذاهای خیلی شور اضافه شود، کمک خواهد کرد تا مزه شوری غذا کمتر بهنظر برسد.
- رومیزیها، سفرهها و پردههای پلاستیکی در صورتیکه یک فنجان سرکه به آبی که میخواهید آنها را با آن بشوئید اضافه کنید. نرم باقی خواهند ماند.
- بوی نامطبوع مایع ضدعفونی کننده لباسهایتان را میتوانید با آب کشیدن آب لباسها در محلول آب و سرکه از بین ببرید.
- شیشه عینکتان را میتوانید با چند قطره سرکه پاک کنید.
سلامت نیوز
اگر بدانيد مردم چقــدر به ندرت فکـر مي کنند
هيچ گاه از اينکه درباره ي شما چه فکـر مي کنند
نگــران نمــي شويــد . . .
پزشکی . نت: سرکه سیب یک معجون بی نظیر حاوی انواع ترکیبات سودمند برای سلامتی است. دارا بودن آنزیم ها، اسیدهای آمینه، املاح معدنی و ویتامین های مختلف، آن را به اکسیری منحصر به فرد تبدیل کرده است. آنچه خواهید خواهند اشاره کوتاهی است به بخشی از فواید سرکه سیب.
منبع: ریدرز دایجست
برگردان وتدوین: دکتر بابک یکتاپرست
رفع خستگی روزانه
فعالیت های روزانه به ویژه فعالیت سنگین بدنی موجب تولید اسید لاکتیک در بدن می شوند. تجمع این ترکیب در عضلات موجب احساس کوفتگی بدن و خستگی عضلانی می شود. سرکه سیب دارای اسید های آمینه ویژه ای است که به عنوان پادزهر اسیدلاکتیک عمل کرده موجب دفع آن می شوند. به علاوه مقادیر بالای پتاسیم و آنزیم های موجود در سرکه سیب ، نقش چشمگیری در رفع احساس خستگی فرد خواهن داشت.
اضافه کردن یک یا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب ، در یک لیوان آب سرد و نوشیدن آن علاوه بر رفع عطش، خستگی روزانه شما را نیز بر طرف خواهد کرد.
سفیدی دندان ها
روزخود را با قرقره کردن سرکه سیب آغاز کنید. گرداندن سرکه سیب در دهان موجب کشته شدن باکتری های دهان، برداشتن جرم دندان ها و تقویت لثه ها خواهد شد. البته باید توجه داشت که انجام اینکار منافاتی با مسواک زدن ندارد و ترکیب این دو روش با یکدیگر دهانی خوشبو و دندان هایی سفید برای شما به همراه خواهد داشت.
رفع مشکلات گوارشی
مصرف نصف استکان سرکه سیب در درمان نفخ شکم و برخی از انواع اسهال های میکروبی موثر است. این اثر به دلیل خواص میکروب کشی سرکه سیب است. در واقع سرکه سیب یک نوع آنتی بیوتیک طبیعی است. به علاوه دارا بودن پکتین موجب می شود که مصرف سرکه سیب در درمان برخی از شکم دردهای ناشی از اسپاسم روده ( انقباض عضلات دیواره روده ) نقش سودمندی را ایفا کند.
درمان سکسکه
برخی افراد، سرکشیدن یک چهارم استکان سرکه سیب، راه حل مفیدی برای درمان سکسکه می دانند.
پیشگیری از سوء هاضمه
نوشیدن یک جرعه سرکه سیب پیش از شروع غذا راه حل مناسبی برای جلوگیری از سوء هاضمه است. به علاوه می توانید از یک فرمول قدیمی نیز برای این منظور استفاده کنید. یک قاشق چای خوری سرکه سیب را همراه با یک قاشق چای خوری عسل، به یک لیوان آب گرم اضافه کنید. تاثیر این معجون در پیشگیری از سوء هاضمه را امتحان کنید.
رفع گرفتگی بینی
نوشیدن یک لیوان آب حاوی یک قاشق چای خوری سرکه سیب در رفع گرفتگی بینی ناشی از التهاب سینوس ها موثر است.
رفع گلودرد
به هنگام بروزگلودرد به ویژه در مراحل اولیه آن، با قرقره کردن محلول حاوی سرکه سیب به جنگ میکروب ها بروید. اکثر میکروب ها در محیط اسیدی قادر به ادامه زندگی نیستند. یک چهارم فنجان سرکه سیب را با یک چهارم فنجان آب گرم مخلوط کرده و مرتب یا دست کم سه بار در روز قرقره کنید.
تسکین عوارض سندروم پاهای بی قرار
ایستادن طولانی مدت طی روز اگر با استرس های روزمره همراه شود می تواند موجب بروز عارضه ای با عنوان سندروم پاهای بی قرار گردد. در این عارضه که عمدتا شب ها بروز می کند ، انقباضات عضلانی، احساس عدم راحتی پاها و گاهی گزگز و بیحسی آنها فرد راکلافه خواهد کرد. توصیه ما برای این مشکل نیز همان معجون قدیمی با ترکیبی متفاوت است. دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را همراه با یک قاشق غذاخوری عسل، در یک لیوان آب بریزید و بنوشید. شب خوبی داشته باشید.
این نوع سرکه علاوه بر داشتن خواص تغذیهای فراوان، دارای کاربردهای موثر دیگری نیز هست.
در اینجا، 10 مورد از کاربردهای سرکه سیب را برای شما شرح دادهایم:
• دارای خواص زیبایی برای مو و بدن است.
مو: سرکه سیب موهای شما را شفاف کرده و موجب درخشندگی آن میشود. ، برای این کار، درون ظرف شامپوهای قدیمی و خالی شده، نصف قاشق غذاخوری سرکه سیب را با یک پیمانه آب مخلوط کرده و پس از شامپو زدن، روی موهای خود بریزید و این کار را چند بار در هفته انجام دهید.
صورت: آیا میدانید شستن صورت با سرکه سیب به تنظیم ph پوست شما کمک میکند؟ به این منظور،سرکه سیب را با دو قسمت آب ترکیب کرده و با استفاده از یک پنبه آن را به صورت خود بمالید.
شما میتوانید این کار را هنگام شب، پس از شستن صورت و یا صبح، قبل از استفاده از مرطوب کننده انجام دهید.
همچنین میتوانید سرکه سیب را برای روشن شدن پوست خود روی نقاط تیره آن بمالید و تا صبح آن را پاک نکنید.
دستها و پاها: آیا پس از یک روزکاری طولانی دستها و پاهایتان خسته و متورم شدهاند؟
با خود مهربان باشید و دستها و پاهایتان را درون مخلوط آب گرم و سرکه سیب ماساژ دهید.
آفتاب سوختگی: آیا دچار آفتاب سوختگی بدی شدهاید؟ به آب درون وان حمام، یک پیمانه سرکه سیب اضافه کرده و به مدت 10 دقیقه درون آن قرار گیرید.
دندان: آیا میدانید سرکه سیب کمک خوبی برای از بین بردن لکه دندان خواهد بود؟ سرکه سیب را به طور مستقیم روی دندانهای خود بمالید و پس از چند دقیقه آن را بشویید.
پس از اصلاح (افتر شیو)
: درون یک بطری، آب و سرکه سیب را به اندازه مساوی با هم خوب ترکیب کنید.
دارای خواص سلامتی و بهداشتی است.
کاهش وزن: برای کاهش وزن و تنظیم ph پوست، دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را درون 2 پیمانه آب بریزید و در طی روز کم کم از آن بنوشید.
سم زدایی: برای شستشوی بدن به خصوص کلیهها، دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را درون دو لیتر آب تصفیه شده بریزید و در طی روز کم کم از آن بنوشید.
برای بهداشت خانه و حیوانات خانگی کاربرد دارد.
تمیز کردن: نصف پیمانه سرکه سیب را با یک پیمانه آب مخلوط کرده و از آن برای تمیز کردن مایکروویو، کاشیهای حمام، سطوح آشپزخانه، شیشه پنجرهها و آینهها استفاده کنید. از این ترکیب همچنین میتوانید به عنوان ضدعفونیکننده استفاده کنید.
رفع کک از حیوانات خانگی و وسایل خانه: سرکه سیب را که با 50 درصد آب ترکیب کرده وبرای رفع کک، روی پوست حیوان و نیز مبلمان خانه اسپری کنید.
2. امام على (ع): سركه ، خوب نان خورشى است ؛ اخلاط را از غليان مى اندازد؛ صفرا را خاموش مى كند و موجب زنده دلى مى گردد.
3. امام صادق (ع): سركه ، كرم هاى شكم را مى كشد و دهان را استحكام مى بخشد.
4. امام صادق (ع): سركه ، عقل را استحكام مى بخشد.
5. امام صادق (ع): نان خورش كردن سركه ، شهوت زنا را از بين مى برد.
6. پيامبر (ص): در خانه اى كه سركه باشد. اهلش فقير نمى شوند.
7. پيامبر (ص): بهترين سركه ، سركه ى شراب است .
8. امام كاظم (ع): سركه ى شراب ، لثه را محكم مى كند.
9. امام صادق (ع): ما غذا را با سركه شروع مى كنيم .
10. مردى خدمت امام رضا (ع) بود وقتى غذا آوردند، بر سر سفره ، نمك و سركه بود. امام ، غذا را با سركه آغاز كرد. مرد گفت : ((قربانتان گردم ! به ما فرموده ايد كه غذا را با نمك آغاز كنيم )).
حضرت فرمود: ((اين هم مثل آن است . سركه ذهن را قوى مى كند و عقل را زياد مى گرداند)).
یک محقق طب اسلامی گفت: مصرف سرکه بعد از غذا میتواند در پاکسازی کبد مفید باشد البته سرکه سیب لطیفتر بوده و برای کبد مفید است و مصرف سرکه بعد از غذا موجب جذب مواد غذایی از طریق کبد میشود.
سید محمدابراهیم ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: پاکسازی در فصل زمستان بسیار اهمیت دارد چرا که به پیشگیری از بیماریها کمک میکند.
وی ادامه داد: توصیه میشود که در فصل زمستان از گیاهان دارویی مانند آفتیمون استفاده شود چرا که آفتیمون سودای خون را از بین میبرد و خون را لطیف میکند؛ سودا خلط سنگینی است که موجب تیرگی چهره و خون میشود.
این محقق طب اسلامی افزود: مصرف آب انار برای گرممزاجان میتواند مفید باشد همچنین افرادی که سرد مزاج هستند , میتوانند آب انار را با کمی گلاب یا گلپر استفاده کنند تا سردی انار به بدن آسیب نرساند.
ابراهیمی بیان داشت: مصرف سرکه بعد از غذا میتواند در پاکسازی کبد مفید باشد البته سرکه سیب لطیفتر است و برای کبد مفید است؛ مصرف سرکه بعد از غذا موجب جذب مواد غذایی از طریق کبد میشود.
وی عنوان کرد: مصرف برخی از ملینها مانند خاکشیر میتواند در پاکسازی به بدن کمک کند و اگر خاکشیر با آب گرم مصرف شود , موجب روان شدن مدفوع شده و اگر با آب سرد مصرف شود , موجب قبض شدن مدفوع میشود البته اگر افراد در مدت طولانی خاکشیر را با آب گرم مصرف کنند , سودای خونشان از بین میرود.