امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آیا ارتباطی بین معدن مس کرمان و ام اس وجود دارد ؟
#1
تاثیر معدن مس کرمان بر بروز بیماری "ام اس" ؟
عباسعلی دامنگیر افزود: اینکه معادن مس سرچشمه بر روی بروز این بیماری تاثیر مثبت دارد هنوز مورد تائید یا رد این سازمان نیست و باید بررسیهای علمی در این خصوص انجام شود
مدیرکل محیط زیست کرمان گفت: دانشگاه علوم پزشکی کرمان از سوی استاندار کرمان مامور بررسی نقش آلودگی معادن مس سرچشمه و بروز بیماری ام اس در کرمان شده است

به گزارش خبرنگار مهر در کرمان، در پی اعلام رئیس سابق سازمان محیط زیست در مورد تاثیر مستقیم معادن مس سرچشمه در بروز بیماری ام اس در کرمان نگرانیهایی در مردم شهرهای اطراف معان مس سرچشمه و خاتون آباد ایجاد شده است

فاطمه جوادی واعظی در مراسم تودیع خود در زمینه تغییرات زمین و تاثیر آن بر سلامت انسانها گفت: هر عنصری در زمین دچار تغییر شود وارد تغذیه انسان می شود و بر سلامت جامعه تاثیر گذار است

وی با اشاره به معادن مس کرمان گفته است معادن مس کرمان موجب بروز بیماری ام اس شده است و این بحث قابل پیگیری است

مدیرکل حفاظت محیط زیست کرمان در این زمینه می گوید: با توجه به حساسیت مسئله دانشگاه علوم پزشکی کرمان مامور بررسی این موضوع شده است

عباسعلی دامنگیر افزود: اینکه معادن مس سرچشمه بر روی بروز این بیماری تاثیر مثبت دارد هنوز مورد تائید یا رد این سازمان نیست و باید بررسیهای علمی در این خصوص انجام شود

دامنگیر عنوان کرد: پس از مطرح شدن احتمال تاثیر آلودگیهای معادن مس سرچشمه و بروز بیماری ام اس جلسه ای در استانداری کرمان تشکیل شد و در این جلسه یک کارگروه برای پیگیری مسئله مشخص و هم اکنون در حال فعالیت است

وی عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی و این کارگروه تخصصی به عنوان نهاد تخصصی و علمی باید در این زمینه نظر نهایی را بدهد

این در حالی است که پس از انتشار خبر احتمال تاثیر آلودگیهای معاون مس کرمان در بروز بیماری ام اس شرکت ملی مس این مسئله را تکذیب کرد

قائم مقام این شرکت گفته است: طبق بررسیها عامل بیماری ام اس هنوز مشخص نشده است و به همبن دلیل نمی توان معادن مس را در بروز این بیماری موثر دانست

احمد فریدی با اشاره به اینکه تاکنون در این خصوص شکایتی ارائه نشده است، افزود: در صورت وجود مستندات این مسئله با جدیت پیگیری می شود

آنچه که مسلم است معادن مس در کرمان در بروز آلودگی های زیست محیطی در استان نقش تاثیر گذار هستند که به عنوان مصداق می توان به تاسیسات شرکت مس در خاتون آباد شهربابک و تاثیر منفی این کارخانه ها در محیط زیست شهر بابک و همچنین تاثیر منفی معادن مس سرچشمه در روستاها و شهرهای اطراف و حتی شهر سرچشمه اشاره کرد که این موارد انکار ناپذیر است

اما مردم استان کرمان با توجه به مطرح شدن این مسئله در سطح ملی و همچنین و موارد انکار ناپذیر بیماری ام اس در کرمان خواستار بررسی دقیق و تعیین نقش معادن مس کرمان در بروز این بیماری در کرمان هستند

طبق گفته علی شمسی نیا مدیر مرکز بیماری خاص استان کرمان هفتصد و پنجاه� بیمار مبتلاء به ام اس در استان کرمان شناسایی و تحت خدمات این مرکزی قرار دارند

اما بدیهی است که تعدادی از این بیماران نیز به دلایلی در این مرکز نام نویسی نکرده اند
برگرفته از سايت
http://www.tabnak. ir/fa/pages/ ?cid=64221
عاقبت خاک شود.حسن جمال من و تو. خوب و بد میگذرد.وای بحال من و تو.
 تشکر شده توسط : parnia mosahebi , behzad mkh
#2
من توي شركت مس كار ميكنم. چند وقت پيش اين مطلب رو تو اينترنت خوندم و كلي تحقيق كردم اما هيچ منبعي اين حرف رو تأييد نكرد. اگه اخبار موثقي در اين باره داريد لطفاً آدرس و منبع رو به من هم بديد.
شاد باشيد
راستي يادم رفت بگم در رابطه با آلودگي خاتون آباد حدود 85 درصد از آلودگي ها رو كم كردند. منبع مطلبش رو هم وقتي كه دوباره پيدا كردم براتون ميفرستم
شاد باشيد.
خوب باشيد و خوب بمانيد
#3
حمید جان اگه واقعا اینطوری باشه که خیلی بده آخه همیشه اثبات شده بود که طبیعت به خودی خود تاثیر منفی به سلامت انسان ندارهconfused
"چقدر ابد زمان اندکی ست برای آنکه به کفایت کنارت باشم...
#4
(2010/01/18, 02:11 PM)nazaninn نوشته است: حمید جان اگه واقعا اینطوری باشه که خیلی بده آخه همیشه اثبات شده بود که طبیعت به خودی خود تاثیر منفی به سلامت انسان ندارهconfused



fek konam be in dalile ke goftan

هر عنصری در زمین دچار تغییر شود وارد تغذیه انسان می شود و بر سلامت جامعه تاثیر گذار است
هر دردی دوایی دارد
و
هر دوایی را نیز
دکتری تجویز می کند
برای درد دلم هایمان نزد بهترین دکتر متخصصش برویم
نه پیش مشتی دامپزشک ...
agreement2

[تصویر:  20538275566021382461.gif]
#5

هیچ ارتباطی میان معدن مس سرچشمه و بیماری ام اس وجود ندارد

[تصویر:  auynmu9ev9oh8gcxwf2n.jpg]

در پی اظهارات فاطمه واعظ جوادی رئیس پیشین سازمان حفاظت محیط زیست کشور در مورد نقش معدن مس کرمان در شیوع بیماری ام اس شرکت ملی صنایع مس ایران هرگونه ارتباط بین معدن مس سرچشمه کرمان و شیوع این بیماری را رد کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی شرکت ملی صنایع مس ایران خاطرنشان کرد: میزان بیماری ام اس در منطقه مجاور معدن مس سرچشمه کرمان هیچگونه تفاوت آماری خاصی با سایر جوامع آماری مشابه و معمولی کشور ندارد و خصوصا در معدن مس سرچشمه بر اساس شواهد کلینیکی و معاینات طب کار، تاکنون ارتباطی بین بیماری ام اس و معدن مس مشاهده نشده است.
بر اساس این گزارش ام اس یک بیماری عصبی است که محافل پزشکی منشأ آن را عوامل ناشناخته و مبهم می دانند و بررسی صحیح و قابل استناد این بیماری نیاز به مطالعات دقیق پزشکی و آماری دارد.
این گزارش اضافه می کند: سازمان بهداشت جهانی ارتباط جغرافیایی ام اس و کاهش آن را از مناطق استوایی به سمت قطبین مورد اشاره قرار داده است و بر اساس این تقسیم بندی کشور ایران در منطقه کم شیوع ام اس قرار دارد.
شرکت ملی صنایع مس ایران رسانه ای کردن این گونه اظهارات غیرمستند را موجب تضعیف صنعت ملی و ایجاد نگرانی های بی مورد بین مردم منطقه می داند و معتقد است این قبیل مباحث باید در چارچوب نشستهای کارشناسی مشترک و بر اساس مدارک و شواهد اطمینان بخش مورد بررسی قرار گیرد.
گزارش فارس حاکی است رئیس سابق سازمان حفاظت محیط زیست چند روز قبل در مراسم تودیع خود اعلام کرد: معدن مس در کرمان باعث شیوع بیماری ام اس شده است.

منبع : خبرگزاری فارس تاریخ : 18 شهریور 1388 شاخه : صنایع و معادن



 تشکر شده توسط : najva , زهرا59 , MFhealth , رنگین کمان , # پریسا # , behzad mkh
#6
950 بیمار "ام. اس" در کرمان/ مس در شیوع ام. اس دخالتی ندارد
کرمان - خبرگزاری مهر: پس از دو سال تردید سرانجام سکوت شکست؛ نتایج یک طرح تحقیقاتی نشان می دهد مجاورت با معادن و کارخانجات مس در افزایش شیوع بیماری ام.اس در کرمان اثری ندارند.
به گزارش خبرنگار مهر، سال 88 بود که درمراسم تودیع معاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست کشور ادعایی مطرح شد که پیرو آن بر برخی نگرانیها دامن زده شد؛ فاطمه واعظ جوادی در مراسم تودیع خود گفت که به دلیل نزدیکی محل سکونت بسیاری از مردم کرمان به معدن و کارخانجات مس، بیماری ام اس در این منطقه شیوع بیشتری دارد.

همین ادعا کافی بود تا کرمانیها که سالهای سال در هوای زندگی خود انواع سم و دودهای شیمیایی را به واسطه نزدیکی با صنایع و کارخانجاتی که چرخ اقتصاد کشور را می چرخانند، استنشاق می کنند، بازهم نگران شوند؛ اما از آن زمان تاکنون کسی بر پایه یک تحقیق علمی و تخصصی این ادعا یا خلاف آن را به اثبات نرساند.

اگر چه به صورت کلی مطالبی عنوان می شد؛ از جمله اینکه غلامرضا کرمی، نماینده کرمان در مصاحبه ای گفت که معدن مس کرمان در سرچشمه رفسنجان واقع است که با شهر کرمان 130 تا 140 کیلومتر فاصله دارد اما با این وجود من تا حالا مراجعی در این رابطه نداشته ‌ام و حتی موردی را که در استان کرمان بر اثر معدن مس به بیماری ام ‌اس مبتلا شده باشد هم نشنیده‌ ام.

انوشیروان محسنی بندپی، نایب دوم کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه آلودگی هوا بر بیماری‌های ریوی و یا سقط جنین تاثیر دارد اما اینکه استخراج از معادن مس باعث بروز بیماری‌ ام‌اس شود سخنی تازه در باب کشفیات بیماری‌ هاست، در مصاحبه ای تصریح کرد: نمی‌دانم این سخن که از سوی خانم جوادی گفته شده است چقدر پایه علمی دارد.

اما تا آنجایی که اینجانب اطلاع دارم تاکنون موردی مبنی بر بروز بیماری در بین افراد بر اثر استخراج از معادنی مثل معدن مس گزارش نشده است.

پرونده ای که بدون نتیجه بسته شد

از آن زمان تاکنون هم دیگر از سوی هیچ مرجع علمی و هیچکدام از مسئولین در این باره صحبتی نشد و ظاهرا پرونده این موضوع جنجالی بی آنکه به نتیجه ای برسد، بسته شد.

اما مسئله ای که حایز اهمیت بود تعیین تکلیف این ادعا بود؛ بالاخره باید مشخص می شد که آیا مس و صنایع آن در بروز بیماری ام اس در کرمان دخیل است یا خیر؛ سرانجام هم یکی از متخصصین مغز و اعصاب در کرمان که مسئول مرکز تحقیقات بیماری مغز و اعصاب هم هست دراین باره طرحی تحقیقاتی را آغاز و با دلایلی علمی اعلام کرد که "مس نه تنها در افزایش بیماری ام اس دخالتی ندارد بلکه ممکن است بروز ام اس را کم کند".

30 سالگی؛ سن شیوع ام اس

دراین رابطه، خبرنگار مهر با دکتر حسین علی ابراهیمی، استاد دانشگاه و مسئول مرکز تحقیقات بیماری های مغز و اعصاب کرمان به گفتگو نشست.

وی در ابتدا توضیحاتی را در خصوص این بیماری ارایه کرد؛ ابراهیمی با بیان اینکه ام.اس بیماری سیستم عصبی مرکزی است، می گوید: بیشتر هم خانمها را گرفتار می کند به نسبت سه به یک نسبت به آقایان.

وی ادامه می دهد: همچنین این بیماری بیشتر جوانان را گرفتار می کند و بیشترین سن شیوع آن حدود 30 سالگی است.

وی اظهار می دارد: در کرمان هم شیوع ام.اس در بین جوانان 30 ساله بسیار شایع است.

وی با بیان اینکه ام.اس بیماری مزمنی بوده که مرگ و میر ندارد بیان می دارد: اما ناتوانی در فرد مبتلا ایجاد می شود که متاسفانه این حالت هم در سن فعالیت افراد پیش می آید که بیمار نمی تواند کارهای روزمره زندگی خود را انجام دهد.

ابراهیمی تصریح می کند: البته ام.اس همه مبتلایان را ناتوان نمی کند و در بیماران ام.اسی در 15 تا 25 درصد ناتوانی در حدی می شود که بیمار نمی تواند کارهای روزمره خود را انجام دهد.

وی درباره علل شیوع این بیماری هم می گوید: علت بروز ام.اس ناشناخته است هر چند که برخی مکانیزم هایی که در بیماری شناخته شده اتوایمنی بوده است.

وی می افزاید: اما عواملی در بروز این بیماری مطرح شده که هیچکدام قطعی نیست.

مسئول مرکز تحقیقات بیماری های مغز و اعصاب کرمان تصریح می کند: اما آنچه که مهم است این بیماری زمینه ای ژنتیکی دارد که با توجه به عوامل محیطی خود را نشان می دهد.

950 نفر بیمار مبتلا به ام.اس در کرمان

ابراهیمی در ادامه، به آمار بیماران ام.اسی اشاره کرده و بیان می دارد: در دنیا طبق آخرین آمار موجود 25 میلیون نفر مبتلا به این بیماری هستند که در کشور ما این آمار 30 تا 50 هزار نفر اعلام شده است.

وی با بیان اینکه در استان کرمان 950 نفر مبتلا به ام.اس وجود دارد اظهار می دارد: در واقع 5.31 نفر در 100 هزار نفر از جمعیت استان ام اس دارند.

پراکندگی متفاوت در مناطق مختلف استان

مسئول مرکز تحقیقات بیماری های مغز و اعصاب کرمان در خصوص پراکندگی این بیماری در استان کرمان هم به نکته جالبی اشاره کرده و اظهار می دارد: پراکندگی بیماری ام اس در شهرهای مختلف کرمان تفاوت دارد.

وی ادامه می دهد: در طرح تحقیقاتی که ما در خصوص ارتباط یا عدم ارتباط ابتلا به ام اس با مجاورت با معدن مس اجرا کردیم مشخص شد در حال حاضر در شهر کرمان نزدیک به 57 نفر در یکصد هزار نفر به این بیماری مبتلا هستند.

ابراهیمی می افزاید: اما در کهنوج این عدد خیلی خیلی کم و نزدیک به هفت در یکصد هزار نفر است.

وی می گوید: در بم و جیرفت 14 تا 16 نفر در یکصد هزار نفر، در رفسنجان، سیرجان و زرند 30 تا 31 نفر در یکصد هزار نفر و در شهربابک 15 نفر در یکصد هزار نفر به این بیماری مبتلا هستند. وی بیان می دارد: این آمارها نشان می دهد که عوامل محیطی به خصوص صنایع مس در بروز این بیماری دخالت دارد.

مس بروز ام اس را کم می کند

ابراهیمی می گوید: در این شرایط، ما در قالب یک طرح تحقیقاتی رابطه عوامل موجود در کرمان و ابتلا به ام اس را بررسی کردیم.

مسئول مرکز تحقیقات بیماری های مغز و اعصاب کرمان اظهار می دارد: تحقیقات ما نشان داد که مس در این زمینه نقش مثبت دارد.

وی ادامه می دهد: در دنیا هم البته این ادعا وجود دارد که جایی که مس هست احتمال شیوع این بیماری بیشتر است در مورد آهن هم این مطلب عنوان می شود اما ما در این طرح خود به چنین نتایجی نرسیدیم.

ابراهیمی می گوید: ما در این طرح، عوامل کشاورزی مثل خرما، پرتقال و مرکبات را هم در کرمان مورد تحقیق قرار دادیم تا ببینیم آیا جایی که این محصولات کشت می شوند ابتلا به این بیماری کمتر است یا بیشتر که در این خصوص هم به نتیجه ای نرسیدیم.

وی تصریح می کند: اما فکر می کنیم مس نقش محافظتی در سیستم عصبی مرکزی دارد و ممکن است بروز بیماری را کم کند.

مسئول مرکز تحقیقات بیماری های مغز و اعصاب کرمان ادامه می دهد: ما نقش درجه حرارت محیط را هم در این زمینه بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم هر چه میانگین درجه حرارت کمتر باشد، ام اس شایعتر است و بالعکس.

خانمهای خانه دار؛ بیشترین گروه بیماران

ابراهیمی می گوید: همچنین در این طرح مشخص شد که بیشتر مبتلایان ام اس خانم های خانه دار هستند.

وی اضافه می کند: هر چه میزان تحصیلات افراد هم بیشتر بوده شیوع ام اس بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه هر چه بهداشت افراد هم بیشتر باشد احتمال وقوع ام اس بیشتر است بیان می دارد: اثبات شده که استفاده از کرم های ضد آفتاب خطر ابتلا به ام اس را بیشتر می کند چون این مواد مانع رسیدن نور خورشید به بدن می شوند.

از مصرف زیاد ضدآفتاب خودداری شود

ابراهیمی اظهار می دارد: ما تاکیدمان این است که افراد در سنین مختلف حداقل روی 20 دقیقه در مقابل نور خورشید قرار گیرند.

مسئول مرکز تحقیقات بیماری های مغز و اعصاب کرمان ادامه می دهد: توصیه ما به همه مردم این است که از مصرف زیاد ضدآفتاب خودداری کنند.

ابراهیمی می افزاید: فست فودها هم باید کمتر مصرف شود چون مواد نگهدارنده ای که در این غذاها وجود دارد به خوبی جذب بدن نشده و مشکل ایجاد می کند.

وی می گوید: شیر، لبنیات، سبزیجات و ویتامینها هم حتما در غذای روزانه مصرف شود تا از ابتلا به این بیماری جلوگیری شود.

ابراهیمی تاکید می کند: خانمهای خانه دار هم برای پیشگیری از وقوع این بیماری حتما فعالیتهای بیرون از خانه داشته باشند.

وی به بیماران مبتلا هم توصیه می کند که ورزش و فعالیت متناسب با وضعیت خود داشته باشند.

مسئول مرکز تحقیقات بیماری های مغز و اعصاب کرمان ادامه می دهد: مسایل روحی این بیماران هم باید مورد توجه قرار گیرد چرا که این بیماران هر چه زندگی بهتری داشته باشند، بهتر می توانند بیماری را تحمل کنند.

رسانه ها بیماران را مضطرب نکنند

ابراهیمی از نقش معکوس رسانه ها در برخورد با این گلایه مند است. مسئول مرکز تحقیقات بیماری های مغز و اعصاب کرمان می گوید: متاسفانه رادیو، تلویزیون و برخی از رسانه ها تابلوی خوبی از بیماری ام اس ارایه نکرده اند.

وی با تاکید بر اینکه ام اس به هیچ وجه در طول عمر اثر ندارد، ادامه می دهد: به خصوص فیلم "شاید برای شما هم اتفاق بیفتد" که اخیرا از رسانه ملی پخش شده تاثیر نامطلوبی بر بیماران ام اسی داشته است.

وی می افزاید: این فیلم باعث شد که تعداد زیادی از بیماران ما نگران و هراسان به پزشک خود مراجعه کردند و همچنین این فیلم به شدت خانواده های این بیماران را مضطرب کرد.

ابراهیمی تصریح می کند: از تمام رسانه ها خواهش می کنیم وقتی که می خواهند راجع به بیماری ام اس کاری را انجام دهند، حتما از مجراهای معتبر و انجمن های تخصصی نظر خواهی کنند تا این گونه بر روحیه بیماران تاثیر نامطلوب نگذارند.

باور نکن تنهایی ات را تا یک دل و یک درد داریم
 تشکر شده توسط : hamid , سحــــــــر , آنا , najva , fireboud , earth , blue sky , esmaeil , parisa2011 , saba.
#7
حالا دیدید من هی جز و ولز کردم بیخود نبود. خیلیها با دیدن این برنامه اوضاعشون ریخته شد به هم. بسیار بی حساب و کتاب بود پر از نقص بود. من با واقعیت هیچ مشکلی ندارم. آنچه که در این برنامه مزخرف به تصویر کشیده شده بود دری وری محض بود. دقیق نمی دونم کی ولی چند روز بعد اس ام اس زده شد به گوشیم که مسئله رو با دکتر صحراییان مطرح کردند و قرار شده که از این به بعد هر برنامه ای راجع به ام اس می خوان بفرستن رو آنتن با هماهنگی انجمن باشه و از زیر نظر (چرا من یه چیز دیگه نوشتم شما عوضش کردید یه چیزه دیگه مسدود دیگه چیه؟) پزشکان مجرب و متخصص بگذره.
وقتی تنها شدی تنها تر از تمام غریبان روزگار
از قیل و قال حادثه باری دلت گرفت
بر خویش تکیه کن برعرش
#8


بیماری ام اس در بین قشر جوان و باسواد استان کرمان شایع است
کرمان - خبرگزاری مهر: مسئول انجمن ام اس کرمان گفت: بیماری ام اس در استان کرمان در بین جوانان و در قشر تحصیل کرده وجود دارد.

به گزارش خبرنگار مهر در کرمان، حسین ابراهیمی عصر امروز در نشست بیماران ام اس در بیمارستان شفاء شهر کرمان گفت: تعداد بیماران ام اس در استان کرمان 567 نفر است که اغلب مبتلایان بین 30 تا 40 سال سن دارند.

ابراهیمی گفت: در دنیا این بیماری بیشتر در بین قشر تحصیل کرده شیوع می یابد و دلیل این امر تا کنون مشخص نشده است.

وی گفت: علت ابتلاء به این بیماری نیز نامشخص است و افراد با از اختلال در سیستم عصبی بدن دچار مشکلات در نقاط مختلف می شوند.

مسئول انجمن ام اس کرمان یادآور شد: در این بیماری سیستم عصبی بدن مورد حمله قرار می گیرد و علایم آن بسته به نوع درگیری قسمتهای مختلف دستگاه عصبی متفاوت است.

وی با تاکید بر حفظ انگیزه در شخص بیمار برای بهبودی گفت: برای بالابردن انگیزه بهبودی در بین این بیماران باید جلسات روان درمانی تشکیل داد و برای ایجاد انگیزه بهبودی در آنها تلاش کرد.
استفاده از این خبر فقط با ذکر منبع "خبرگزاری مهر" مجاز است.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : saba.
#9
نوشته شده:

ابراهیمی می گوید: در این شرایط، ما در قالب یک طرح تحقیقاتی رابطه عوامل موجود در کرمان و ابتلا به ام اس را بررسی کردیم.

مسئول مرکز تحقیقات بیماری های مغز و اعصاب کرمان اظهار می دارد: تحقیقات ما نشان داد که مس در این زمینه نقش مثبت دارد.

نمی دونم من این طور متوجه شدم یا.....
چه نتیجه عجیبی داده این تحقیقات !!!angryangry
در صورتیکه خودشون اذعان دارن که تعداد بیماران ام اس در شهر کرمان نسبت به شهرهای دیگه این استان زیادترهangryangry
گاهی چه زود دیر میشود.angry2angry2
#10

بیماری ام​اس به دلیل کار در معادن مس در استان کرمان
جامعه > محیط زیست - شنیدن خبرهایی در مورد شیوع بیماری ام​اس به دلیل کار در معادن مس در استان کرمان ، نگرانی‌هایی در بین آنها به وجود می​آورد.

الهه محمدی: اواخر هفته گذشته فاطمه واعظ جوادی، رئیس سابق سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم تودیعش خبرهای جالبی را بیان کرد که از جالب‌ترین این اخبار گسترش بیماری‌ ام‌اس در کرمان به خاطر وجود معادن مس در این استان بود. این خبر در حالی از سوی خانم جوادی مطرح شد که وی به حداقل‌ترین‌ها در رابطه با این خبر قانع شد و سؤالات زیادی را بی‌جواب گذاشت. به نظر می‌رسد واعظ جوادی که در مراسم تودیعش از سازمان محیط‌زیست خبرهای گوناگونی از حوزه محیط‌زیست و دستاوردهای تازه در این حوزه داد، اطلاعات بیشتر در رابطه با بیماری‌زا بودن معدن مس کرمان را به مسئولین آتی این سازمان سپرده است.

هیچ موردی دیده نشده است
در حالی که خبر گسترش بیماری‌ ام‌اس از سوی رئیس قبلی سازمان محیط‌زیست در هفته گذشته نگرانی‌هایی را در پی داشت، مجلس‌نشینان وبه خصوص اعضای کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی از این خبر تعجب کرده و از آن اظهار بی‌اطلاعی کردند. «غلامرضا کرمی» نماینده کرمان با بیان اینکه من به عنوان نماینده حوزه کرمان تا حالا مراجعه بیماری که مبتلا به بیماری‌ ام‌اس باشد در استان کرمان نداشته‌ام به «خبر» می‌گوید: «معدن مس کرمان در سرچشمه رفسنجان واقع است که با شهر کرمان 130 تا 140 کیلومتر فاصله دارد اما با این وجود من تا حالا مراجعی در این رابطه نداشته‌ام و حتی موردی را که در استان کرمان بر اثر معدن مس به بیماری ام‌اس مبتلا شده باشد هم نشنیده‌ام.»

استخراج از معادن، یکی از عوامل بیماری‌ ام​اس
بسیاری از پزشکان ریشه بیماری‌ ام‌اس را ناشناخته و یا بسیار کم شناخته می‌دانند. در حالی که عوامل محیطی و زیستی نیز یکی از عوامل این بیماری است اما به گفته بسیاری از پزشکان عوامل محیطی و زیستی از کمترین عوامل بروز بیماری‌ ام‌اس است.

«دکتر منصوره ممرآبادی» متخصص مغز واعصاب، با بیان اینکه در بسیاری از موارد بیماری‌هایی شبیه بیماری‌ ام‌اس دیده می‌شود و این موضوع دلیل بر شیوع این بیماری نیست، به «خبر» می‌گوید: « افرادی که در بدن آنها کمبود ویتامین‌ها و یا املاح وجود دارد این موضوع باعث می‌شود ساخت میلین کم و یا متوقف شود که این موضوع باعث می‌شود پلاک‌هایی شبیه بیماری‌ ام‌اس در مغز به وجود بیاید که علائمش شبیه بیماری‌ ام‌اس است.» وی با اشاره به اینکه بیماری‌ ام‌اس بیماری‌ای ژنتیکی است ادامه می‌دهد: «در اغلب موارد بیماری ام‌اس ژنتیکی است. اما عوامل محیطی نیز به بروز آن کمک می‌کند. از جمله این عوامل محیطی مهاجرت است. در مواردی دیده شده است بیمارانی که قبل از سن بلوغ به مکانی که در آن بیماری‌ ام‌اس تقریباً شیوع داشته است، مهاجرت کرده‌اند به این بیماری مبتلا شده‌اند.»

«دکترممرآبادی» ادامه می‌دهد: «فاکتورهای دیگری مثل عوامل ویروسی نیز وجود دارد که باعث بروز این بیماری می‌شود اما این موضوع که استحراج از معادنی مثل معدن مس باعث بروز بیماری‌ ام‌اس در مکانی خاص بشود گفته‌ای بسیار جدید و همچنین جالب است و با توجه به اینکه در ایران نه تنها آمار تفکیک شده‌ای از مبتلایان به این بیماری وجود ندارد بلکه آمار کلی نیز در این رابطه در ایران موجود نیست. بنابراین نمی‌توانیم بگوییم این بیماری در منطقه‌ای مثل استان کرمان شیوع پیدا کرده است.»

«حسین خیراندیش» مدیر مؤسسه تحقیقات حجامت ایران درباره عوامل محیطی و جغرافیایی بیماری‌ ام‌اس می‌گوید: «اگر بخواهیم این بیماری را براساس موقعیت جغرافیایی دسته‌بندی کنیم در مناطق سرد و مرطوب مثلاً شمال کشور توسعه بیشتری دارد و گسترش این بیماری در مناطق خشک و کویری کمتر است که البته این عوامل محیطی از کمترین عوامل بروز بیماری‌ ام‌اس محسوب می‌شود و عوامل موروثی بیشترین عامل بروز این بیماری است.»

پزشکان متخصص عوامل محیطی که به بروز بیماری‌ ام‌اس کمک می‌کند را بیشتر عوامل شخصی و رفتاری می‌دانند. دکتر محمدعلی صحراییان رئیس کمیته علمی انجمن «ام اس» ایران با بیان اینکه عوامل محیطی و ژنتیکی در بروز ‌ام‌اس مؤثر است، می‌گوید: «از بین عوامل محیطی تشدیدکننده ‌ام اس، استرس و تنش‌های عصبی بیشترین تأثیر را دارند اما با این وجود علت بیماری و درمان قطعی آن هنوز ناشناخته است.»

خبرهای تازه، آمارهای جالب
خبر تازه‌ای که از سوی فاطمه واعظ جوادی مبنی بر شیوع بیماری ام‌اس در استان کرمان به خاطر وجود معادن مس در این استان مطرح شد، باعث تعجب تعدادی از مسئولین ذی ربط در این رابطه شد تا جایی‌که بعضی از نمایندگان در کمیسیون بهداشت مجلس از این افراد مستثنا نبودند و خواهان توضیحات بیشتر خانم جوادی در این رابطه شدند.

«انوشیروان محسنی بندپی» نایب دوم کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آلودگی هوا بر بیماری‌های ریوی و یا سقط جنین تأثیر دارد اما اینکه استخراج از معادن مس باعث بروز بیماری‌ ام‌اس شود سخنی تازه در باب کشفیات بیماری‌هاست، به «خبر» می‌گوید: «نمی‌دانم این سخن که از سوی خانم جوادی گفته شده است چقدر پایه علمی دارد. اما تا آنجایی که اینجانب اطلاع دارم تاکنون موردی مبنی بر بروز بیماری در بین افراد بر اثر استخراج از معادنی مثل معدن مس گزارش نشده است.» وی با بیان اینکه خانم جوادی باید اطلاعات بیشتری در این رابطه در اختیار مردم قرار دهند، ادامه می‌دهد: «اگر این گفته خانم جوادی صحیح باشد باید مبتلایان به بیماری‌ ام‌اس در استان کرمان بیشتر از استان‌های دیگر کشور باشد در حالی​که توزیع پراکندگی بیماری‌ ام‌اس در کشور تقریباً برابر است و تا حالا خبری مبنی براینکه در استان کرمان تعداد مبتلایان به این بیماری بیشتر است به دست ما نرسیده است و به نظر می‌رسد ایشان در این رابطه باید بیشتر پاسخگو باشند.»

معادن مس کرمان، تهدیدی برای مردم این استان
معادن استان کرمان در تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنایع کشور نقش ارزنده‌ای بر عهده دارند. معادن سرشار آهن، ذغال سنگ، مس و دیگر فلزات چرخ‌های صنعت این استان و کشور را به گردش در می‌آورند. معادن کرومیت بافت، جیرفت و کهنوج نیز از مهمترین معادن کرومیت ایران به شمار می‌روند و معدن تیتانیوم کهنوج تنها معدن از این فلز در ایران است. معادن سرشارآهن، ذغال‌سنگ، مس و دیگر فلزات این استان چرخهای صنعت کشور را به گردش درمی‌آورد.

معادن ذغال سنگ کرمان قسمتی از نیاز کارخانه ذوب‌آهن اصفهان را نیز تأمین می‌کنند. منابع مس سرچشمه کرمان که به گواهی کارشناسان از غنی‌ترین و خالص‌ترین معادن مس درجهان به شمار می‌رود، از مشخصه‌های ویژه اقتصادی استان کرمان محسوب می‌شود که علاوه بر تأمین کردن نیازهای چرخه صنعت معدن کشور، فرصت‌های شغلی تقربیا زیادی در بین مردم جویای کار این استان به وجود آورده است که خبرهایی مبنی بر شیوع بیماری‌های خاصی مثلاً ام‌اس باعث بروز نگرانی​هایی در بین مردم و کارگران این معادن خواهد شد.

«حسینعلی شهریاری» نایب اول کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خانم واعظ جوادی باید پیامدهای سخنشان را در رابطه با گسترش بیماری‌ ام‌اس بر اثر استخراج از معادن مس کرمان در نظر بگیرند، به «خبر» می‌گوید: «باتوجه به اینکه منشأ بیماری‌ ام‌اس شناخته شده نیست و درتمام دنیا نیز پراکنده است، باید در رابطه با دادن اخباری مبنی بر ریشه‌های این بیماری دقت بیشتری کرد و مستندات بیشتری در دست داشت زیرا بابیان خبرهایی این چنینی بدون بیان جزئیات بیشتر به غیر از ایجاد نگرانی در بین مردم هیچ کاری را از پیش نمی‌برد.» «شهریاری» ادامه می‌دهد: «خانم جوادی باید در این زمینه پاسخگو باشند زیرا زندگی بسیاری از مردم کرمان با کار در معادن این استان می‌گذرد که با شنیدن خبرهایی این چنینی نگرانی‌هایی در بین آنها به وجود خواهد آمد.»

منبع:http://www.khabaronline.ir/news-17120.aspx


کد خبر: 80161098 (2636184) | تاریخ خبر: 10/03/1391 | ساعت: 18:15
بیش از هزار بیمار ام اس در کرمان وجود دارد
مدیرعامل موسسه خیریه ثامن الحجج (ع) بیماران خاص استان کرمان، گفت: بیش از هزار بیمار ام اس در کرمان وجود دارد.
[بیش از هزار بیمار ام اس در کرمان وجود دارد]

ˈعلی شمسی نیاˈ، روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری همایش ام اس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به این که بیماری ام اس یک بیماری مزمن است، گفت: حمایت مسوولان از این بیماران می تواند بسیار به آنان کمک کند.

وی با اشاره به تقدیر از بیماران موفق ام اس در این همایش، افزود: حضور و حمایت مسوولان استان کرمان از بیماران خاص جای تقدیر و تشکر دارد.

مدیرعامل موسسه خیریه ثامن الحجج (ع) بیماران خاص استان کرمان، به کمک ها و مساعدت های استاندار کرمان، معاونان وی، مسوولان دانشگاه علوم پزشکی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، مسوولان استانی و خیرین نسبت به بیماران خاص و سخت درمان، اشاره کرد و اظهار داشت: استاندار کرمان، هزینه سفر چهار خانواده بیماران ام اس را به مشهد مقدس تقبل کرد.

وی به کمک های استاندار کرمان در بخش اشتغال و مسکن بیماران خاص اشاره و تصریح کرد: این خدمات قابل تقدیر است.

شمسی نیا، اظهار داشت: کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز به زوج های مبتلا به ام اس که از اول سال گذشته تاکنون، ازدواج کرده اند، 500 هزار تومان اهدا کرد.

وی ادامه داد: کمیته امداد امام خمینی (ره) همچنین 300 هزار تومان به دانشجویان مبتلا به ام اس به منظور کمک هزینه تحصیلی اهدا کرد.

مدیرعامل موسسه خیریه ثامن الحجج (ع) بیماران خاص استان کرمان، گفت: 26 بیمار ام اس نیز تسهیلات پنج میلیون تومانی دریافت کردند.

وی افزود: کمیته امداد امام خمینی (ره)، به بیماران ام اس جویای کار تسهیلات اشتغالزایی واگذار می کند.

شمسی نیا، تصریح کرد: ˈبامریˈ، یکی از خیران استان کرمان نیز یک دستگاه استحصال مس را با ارزش بیش از یک میلیارد تومان به موسسه خیریه ثامن الحج (ع) بیماران خاص استان کرمان اهدا کرده است.

وی گفت: همچنین خانواده ˈعبدالرحمانیˈ نیز نسبت به احداث مرکز تجاری و پزشکی همجوار با مجموعه ورزشی قول مساعد دادند.

وی با بیان این که پزشکان، آب درمانی را یکی از راه های درمان بیماری ام اس می دانند، گفت: زمین سالن آب درمانی از سوی اداره کل راه و شهرسازی تامین شده است.

شمسی نیا، تصریح کرد: پزشکان راه رفتن در آب، فیزیوتراپی های سبک و تمرینات تخصصی در آب را یکی از راه های درمان و جلوگیری از روند رشد سریع این بیماری می دانند.

وی با اشاره به تاخیر در عملیات احداث ساختمان مجموعه آب درمانی، گفت: به منظور تامین برق این مجموعه از خارج از کشور کمک گرفتیم.

وی هزینه احداث مجموعه آب درمانی را تاکنون دو میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این مجموعه چهار میلیارد تومان هزینه در بر دارد.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  اختلال در تخلیه خون ورید های مغز، بیماری ام اس را به دنبال دارد hamdam 29 21,764 2015/05/04, 08:14 PM
آخرین ارسال: benjamin
  رابطه مشخصی بین مواد غذایی و ام اس وجود ندارد paeazan 8 6,542 2014/04/18, 01:55 PM
آخرین ارسال: سالومه
Star آیا رابطه ای بین وقوع ام اس و جراحی های قبلی وجود دارد؟ naazanin 7 5,546 2013/05/24, 12:55 PM
آخرین ارسال: naazanin
  پيش بيني وجود يک بيمار ام اس در هر خانواده تا 10 سال آينده hamdam 28 13,825 2013/01/30, 12:40 PM
آخرین ارسال: OMG!
  داستان داروهای بیماران ام اس ادامه دارد hamdam 6 4,899 2012/01/03, 01:32 AM
آخرین ارسال: paeeze
  5 تا 7 درصد بيماري ام اس عامل ژنتيكي دارد hamdam 4 4,402 2011/11/28, 01:40 AM
آخرین ارسال: ساغر
  مصرف داروی ایرانی ام اس برای برخی بیماران عارضه دارد aztab 12 9,705 2010/09/08, 09:50 PM
آخرین ارسال: earth



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان