امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
رابطه مشخصی بین مواد غذایی و ام اس وجود ندارد
#1
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۱
برخلاف بسیاری از تصورات:
رابطه مشخصی بین مواد غذایی و ام اس وجود ندارد

بر خلاف بسیاری از تصورات، تاکنون هیچ رابطه مشخصی بین مواد غذایی و ام اس پیدا نشده است و با استفاده از رژیم غذایی نمی توان کمک خاصی به درمان بیماری ام اس کرد.
سعید ترابیان زاده متخصص مغز و اعصاب در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: علت دقیق بیماری ام اس مشخص نیست به همین دلیل نمی توان راهکار درمانی مشخص و اثر بخشی برای این بیماری بیان کرد.
وی افزود: البته عواملی همچون ژنتیک، شغل، بروز عفونت، جنسیت، زندگی در ارتفاعات و بروز برخی از مشکلات مغزی و عصبی و روانی می تواند در بروز بیماری ام اس دخیل باشد.

ترابیان زاده با اشاره به این که برخلاف اغلب بیماری های و نارسایی ها، تغذیه تاثیر چندانی در بیماری ام اس ندارد، تاکید کرد: بر خلاف بسیاری از تصورات، تاکنون هیچ رابطه مشخصی بین مواد غذایی و ام اس پیدا نشده است و با استفاده از رژیم غذایی نمی توان کمک خاصی به درمان بیماری ام اس کرد.

وی تصریح کرد: البته با برخی از پرهیز های غذایی و داشتن یک برنامه ریزی مناسب، می توان از بروز برخی از عوارض ام اس پیشگیری کرده و یا شدت آن را کاهش داد.

ترابیان زاده یادآور شد: مصرف میوه و سبزی ها، ویتامین ها، مواد غذایی حاوی پروتئین و کربوهیدرات ها و پرهیز از مصرف زیاد چربی، می تواند به کاهش عوارض بیماری ام اس کمک کند.
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : محدثه , SSA , ALI REZA , atmahasan , اميدوار
#2
اما من بعد از این که جواب ام آر آی رو گرفتم و خوب بود خودمو بستم به ماست و سردیجات!
آخه خیلی وقت بود که نخورده بودم.
اما چند روز بعدش دوباره حمله داشتم!
به نظرم سردیجات توی پیشرفت بیماری خیلی موثره.
و برعکس گرمیجات خیلی مفیدن.
لااقل تجربه من اینو میگه.
فالله خیر حافظا و هو ارحم الراحمین
 تشکر شده توسط : somaye_602000 , رزمینا , sooorooosh , اميدوار
#3
من هم حرف تو رو قبول دارم و جدیدا خودم خیلی رعایت میکنم
اما این محققان خلاف اونو بیان میکنن!
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : somaye_602000
#4
منظوراینه که در ابتلا به ام اس،تغذیه نقشی نداره و یا نقش تغذیه به عنوان علت تاکنون ثابت نشده .
اما بسته به وضعیت بدن هر فرد ممکنه درکاهش علایم ، تغذیه موثر باشه.مثلا سردی ممکنه برای بعضیها که تعادل سردی و گرمی ندارن خوب نباشه .
مثلا اگه ماست رو با خرما بخوریم شاید بدنباشه.
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : paeazan
#5
شما درست میگی ناهید جون
اما اولش هم نوشته "با استفاده از رژیم غذایی نمی توان کمک خاصی به درمان بیماری ام اس کرد" درمان برای زمانی استفاده میشه که شخص بیمار باشه و بخواد درمان بشه
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : SSA , nahid
#6
یکی بگه برای ام اس چی ثابت شده!!
دارو که ثابت نشده، علت که ثابت نشده، مشکل عصبی که ثابت نشده، .....
خیلی بیماری بیخودیه.
فالله خیر حافظا و هو ارحم الراحمین
 تشکر شده توسط : paeazan , اميدوار , shahrzad.s
#7
خوب البته با اجازه بزرگترها
من هم موافقم ولی فکر کنم بیشتر فقر ویتامینها تو این موضوع دخیل باشن.
من خودم پارسال هیچی نمیخوردم. فقط فسط فود.
اما حالا رژیم غذاییم خرما و عسل و اینجور چیز هاست. تغریبا روزی 10 تا خرما میخورم.
ولی با سردیجات کلا مخالفم...
نیم کیلو باش ولی مرد باش...!!!!
 تشکر شده توسط : paeazan
#8
رابطه‌ی غذا و ام‌اس

يکشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۲

شواهد علمی نشان می‌دهند این بیماری می‌تواند ریشه‌ای هم در الگوی تغذیه‌ای نامناسب افراد داشته باشد مثلاً مصرف بیش از حد خوراکی‌های سرشار از چربی اشباع (مانند فست‌فودها و غذاهای سرخ‌کردنی) و مواد غذایی پروتئینی می‌تواند در ابتلا به ام‌اس موثر باشد.
عرش نیوز ؛
بر اساس اعلام جامعه جهانی ام‌اس، در حال حاضر حدود 5/2 میلیون نفر از مردم دنیا از این بیماری رنج می‌برند که 400 هزار نفر از آن‌ها فقط در آمریکا زندگی می‌کنند. این در حالی است که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا می‌گوید از آنجا که معمولاً بیشتر افراد مبتلا به ام‌اس، در مراحل اولیه قادر به تشخیص بیماری خود نیستند و آن را با بیماری‌های ساده دیگر اشتباه می‌گیرند، امکان 2برابر بودن این آمار در جهان هم وجود دارد. شما فکر می‌کنید داشتن تغذیه مناسب یا نامناسب، تا چه اندازه می‌تواند در ابتلا، پیشگیری از ابتلا و درمان این بیماری نقش داشته باشد؟ این سۆالی است که دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و دانشیار دانشگاه علوم‌پزشکی ایران به آن پاسخ داده است.

آیا نوع تغذیه در ابتلا یا پیشگیری از ابتلا به بیماری ام‌اس نقش دارد؟

بله، اطلاعات و شواهد علمی فراوانی درباره نقش تغذیه در پیشگیری یا ابتلا به بیماری ام‌اس وجود دارد. شواهد علمی نشان می‌دهند این بیماری می‌تواند ریشه‌ای هم در الگوی تغذیه‌ای نامناسب افراد داشته باشد مثلاً مصرف بیش از حد خوراکی‌های سرشار از چربی اشباع (مانند فست‌فودها و غذاهای سرخ‌کردنی) و مواد غذایی پروتئینی می‌تواند در ابتلا به ام‌اس موثر باشد.

نقش کمبودهای تغذیه‌ای در ابتلا به این بیماری تا چه اندازه پررنگ است؟
برخی کمبودهای تغذیه‌ای هم می‌توانند در ابتلا به این بیماری نقش داشته باشند. مثلاً کمبود دریافت انواع آنتی‌اکسیدان‌ها ناشی از نخوردن میوه‌ها و سبزی‌های تازه یا کمبود ویتامین D که این روزها بسیار هم شایع شده است، می‌توانند در بروز بیماری ام‌اس نقش داشته باشد. هر الگوی غذایی که باعث بالا رفتن استرس اکسیداتیو یا رادیکال‌های آزاد در بدن شود و التهاب را تشدید کند، خطر ابتلا به ام‌اس را افزایش می‌دهد.

آیا فرد مبتلا به ام‌اس، باید از رژیم غذایی خاصی پیروی کند یا بعد از ابتلا به بیماری، نوع تغذیه دیگر نقشی در روند درمان بیماری ندارد؟
وقتی فردی به بیماری ام‌اس مبتلا می‌شود، تمام تلاش کادر درمانی برای کند شدن روند پیشرفت بیماری او صورت می‌گیرد. یعنی هرچند که درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد، اما می‌توان با تدابیر پزشکی و تغذیه‌ای خاصی، جلوی پیشرفت بیماری و وخیم شدن اوضاع بیمار را تا حد مطلوبی گرفت.
مصرف فراوان غذاهای چرب، شور،‌ کنسروی، فرآوری‌شده و سرخ‌کردنی،
مواجهه مداوم با استرس‌های محیطی، استعمال دخانیات و مشروبات الکلی،
مصرف ناکافی میوه‌ها و سبزی‌های تازه و سالم و ابتلا به چاقی و اضافه‌وزن
هم می‌توانند باعث بالا رفتن خطر ابتلا به بیماری ام‌اس شوند

نقش تغذیه در این میان چیست؟

در درمان نگه‌دارنده بیماران مبتلا به ام‌اس، بخشی از درمان به مراقبت‌های تغذیه‌ای اختصاص داده شده است. مثلاً کادر درمانی تلاش می‌کنند تا سطح دریافت ویتامین D این بیماران را به حد مطلوبی برسانند،‌ مصرف خوراکی‌هایی که استرس اکسیداتیو را تشدید می‌کنند، ممنوع می‌کنند، تا حد امکان غذاهای سالم و تازه را در برنامه غذایی‌شان می‌گنجانند و محدودیت‌هایی را برای مصرف غذاهای کنسروی،‌ فرآوری‌شده، دارای قند ساده و دارای چربی اشباع بالا برای آن‌ها در نظر می‌گیرند. ضمن اینکه این بیماران به خوردن میوه و سبزی فراوان و تازه و غذاهای دست اول که کمترین فرآیندی روی آن‌ها انجام شده باشد، تشویق می‌شوند.

آیا شیوه غذا خوردن بیماران مبتلا به ام‌اس هم باید تغییر کند؟
تا حدودی، بله. افراد مبتلا به ام‌اس باید وعده‌های غذایی خود را بیشتر و حجم غذایی که در هر وعده می‌خورند، کمتر کنند تا میزان هضم و جذب خوراک در بدن آن‌ها افزایش یابد. مجموعه تمام عواملی که به آن‌ها اشاره کردیم، به کند شدن پیشرفت بیماری کمک می‌کند.

اگر بیماری ام‌اس فردی پیشرفته باشد هم باید نکته‌های تغذیه‌ای که به آن‌ها اشاره کردید، رعایت کند؟
بله، تمام بیماران، در تمام مراحل ابتلا به بیماری باید الگوهای تغذیه‌ای را بر اساس آنچه که گفتیم و آنچه پزشکشان می‌گوید، رعایت کنند. به طور کلی، در روند درمان تمام بیماری‌هایی که در آن‌ها بافت عصبی و قسمت‌های مختلف بدن درگیر می‌شوند، درمان نگه‌دارنده حتی در مراحل شدید پیشرفت بیماری هم ادامه می‌یابد تا حال و روز بیمار بدتر نشود. بد نیست بدانید که در هر مرحله از بیماری ام‌اس، اگر الگوهای تغذیه‌ای رعایت نشوند و بیمار به جای مصرف غذاهای سالم و تازه، به خوردن انواع غذاهای چرب، سرخ‌کرده، فرآوری‌شده و پرکالری روی بیاورد، آتش بیماری خود را شعله‌ورتر می‌کند. ناگفته نماند تمام تلاش کادر پزشکی در درمان نگه‌دارنده برای این است که عوارض ناشی از بیماری را برای بیمار به حداقل ممکن برسانند و این امر بدون کمک و همکاری خود او میسر نخواهد بود.
هر الگوی غذایی که باعث بالا رفتن استرس اکسیداتیو یا رادیکال‌های آزاد در بدن شود و التهاب را تشدید کند، خطر ابتلا به ام‌اس را افزایش می‌دهد

رژیم ضد ام‌اس

می‌توانید یک رژیم ضد ام‌اس پیشنهاد کنید؟

راستش را بخواهید، نمی‌توانیم بگوییم با پیروی از فلان رژیم غذایی، می‌توان صددرصد از ابتلا به بیماری ام‌اس پیشگیری کرد. با این حال، همه می‌توانیم با رعایت برخی نکته‌های تغذیه‌ای و تغییر در شیوه زندگی، شانس ابتلا به این بیماری را کاهش بدهیم.
به افرادی که مایل‌اند شانس ابتلا به این بیماری را در خودشان کاهش بدهند، توصیه می‌کنم آزمایش تعیین سطح ویتامین D بدهند تا در صورت کمبود آن، تحت درمان پزشکی قرار بگیرند و مثلاً با تجویز پزشک، مصرف مکمل‌های ویتامین D را آغاز کنند. شانس بروز ام‌اس در افرادی که از کمبود ویتامین D رنج می‌برند، بیشتر است. اگر کمبود ویتامین D در سال‌های نخست زندگی به صورت مزمن وجود داشته باشد، خطر ابتلا به ام‌اس به طرز چشمگیری افزایش می‌یابد. از طرف دیگر، مصرف فراوان غذاهای چرب، شور،‌ کنسروی، فرآوری‌شده و سرخ‌کردنی، مواجهه مداوم با استرس‌های محیطی، استعمال دخانیات و مشروبات الکلی، مصرف ناکافی میوه‌ها و سبزی‌های تازه و سالم و ابتلا به چاقی و اضافه‌وزن هم می‌توانند باعث بالا رفتن خطر ابتلا به بیماری ام‌اس شوند.

تبیان
لیتک خبر
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : minoshka , zenith , OMG! , hadisss , عمومهربان , اميدوار , shahrzad.s
#9
(2012/11/14, 07:53 PM)SSA نوشته است: اما من بعد از این که جواب ام آر آی رو گرفتم و خوب بود خودمو بستم به ماست و سردیجات!
آخه خیلی وقت بود که نخورده بودم.
اما چند روز بعدش دوباره حمله داشتم!
به نظرم سردیجات توی پیشرفت بیماری خیلی موثره.
و برعکس گرمیجات خیلی مفیدن.
لااقل تجربه من اینو میگه.

منم موافقم من اصلا سردیجات میخورم کلا بدنم بی حس میشه
ولی گرمیجات بیشتر بهم میسازه ..
میبینی مادر..؟
دیگر سیگار هم غم هایم را تسکین نمیدهد ...
سلطان غم بگو مسکنت چیست ..؟
فرزندت از پای درآمده ...
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  ادعاي زنبور درماني صحت ندارد yummy 6 5,863 2015/09/23, 11:27 AM
آخرین ارسال: niloofary
  رابطه ام اس با میدان مغناطیسی زمین‎ درتحقیق پژوهشگران جندی شاپور پژوهشگر 7 5,098 2013/09/15, 11:56 PM
آخرین ارسال: ابراهیم
Star آیا رابطه ای بین وقوع ام اس و جراحی های قبلی وجود دارد؟ naazanin 7 6,011 2013/05/24, 12:55 PM
آخرین ارسال: naazanin
Star هیچ کشوری در منطقه توان رقابت با صنعت دارویی ایران را ندارد naazanin 38 22,848 2013/03/16, 11:38 PM
آخرین ارسال: اهورا
  پيش بيني وجود يک بيمار ام اس در هر خانواده تا 10 سال آينده hamdam 28 14,699 2013/01/30, 12:40 PM
آخرین ارسال: OMG!
  آیا ارتباطی بین معدن مس کرمان و ام اس وجود دارد ؟ حمید 9 8,708 2013/01/23, 10:09 PM
آخرین ارسال: sargol
  زندگی بیماران ام اس با افراد عادی هیچ تفاوتی ندارد hamdam 18 16,397 2013/01/22, 04:05 PM
آخرین ارسال: sargol
  تاثیر سیگار و رژیم غذایی بر پیشرفت ام اس hamdam 2 3,531 2012/05/05, 10:13 AM
آخرین ارسال: farnoosh_cisco
  مواد آرايشي، رشد سيستم عصبي را مختل مي‌كنند. warrior 0 2,447 2012/01/17, 05:23 PM
آخرین ارسال: warrior
  انجمن «ام اس» توانايي تامين داروي تمام بيماران را ندارد محمود 0 2,416 2010/08/18, 01:58 PM
آخرین ارسال: محمود



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست