به اعتقاد خیلی از محققان و دانشمندان دستگاه درون ریز ( مجموعهای از غدهها و سلولهایی هستند که هرکدام هورمونی ویژه را با هدف تنظیم کارکرد بدن به جریان خون تراوش میکنند ) نقش کلیدی و مهمی در بیماری های خود ایمنی از جمله ام اس بازی میکنه .
که مقالات و تحقیقات پراکنده زیادی در این مورد وجود داره ولی به نتیجه و راه حل جامعی نرسیدن . مثلا این سایت
از دوستان میخوام که اگر اطلاعاتی در این زمینه زمینه دارن با بقیه به اشتراک بزارن .
تو سایت mscenter.ir چیزی به جز این سه مطلب در رابطه با ام اس و نقش هورمون ها پیدا نکردم .
اینجا
اینجا
و اینجا
در سایت های فارسی هم مطالب زیر رو پیدا کردم ( سعی میکنم مطالب سایت های خارجی رو هم بذارم )
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
هورمون های زنانه نقش مهمی در پیدایش این بیماری دارند
چرا شیوع ام.اس در زنان بیشتر از مردان است؟
وحید دستجردی در خصوص علت شیوع این بیماری در زنان می گوید: احتمال بروز ام.اس در زنان بیشتر از مردان است؛ چراکه بیماری ام.اس یک بیماری خودایمنی است و بیماری خودایمن در خانم ها شایع تر است و در سنی که فعالیت باروری خانم ها بیشتر است و قابلیت تولیدمثل دارد، بیشتر بروز می کند.
دکتر نبوی نیز در این رابطه تصریح می کند: هورمون های زنانه در پیدایش این بیماری نقش مهمی دارند، بنابراین هورمون های زنانه که در قبل از سن یائسگی در خانم ها فعال هستند فرد را مستعد این بیماری می کنند، چه بسا این بیماری وقتی هورمون های زنانه نیست، کمتر است و در سنین کودکی و سنین بعد از یائسگی کمتر دیده می شود.
ادامه در لینک
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
هورمون لپتین و ام اس
محققان ایتالیایی دریافتند با مهار هورمون لپنین می توان از تعداد حملات و عوارض بیماری ام اس کاست. به گزارش خبرنگار دانشگاهی "مهر"، "لپتین" هورمونی است که در تنظیم اشتها، سوخت و ساز و پاسخ های ایمنی بدن نقش دارد.
در این مطالعه تاثیر مهار این هورمون در موش های آزمایشگاهی مبتلا به نوعی بیماری خود ایمن درگیر کننده سلسله اعصاب مرکزی (انسفالومیلیت خودایمن) بررسی شد. دانشمندان دانشگاه "ناپولی فدریکو" بر این باورند که خنثی سازی هورمون لپتین می تواند در درمان و حتی پیشگیری از ابتلا به بیماری ام اس موثر باشد.
ام اس یک بیماری خود ایمنی است که مغز و سیستم اعصاب مرکزی را درگیر می کند. ضعف ماهیچه ای، احساس کرختی و از دست دادن حس تعادل از علائم ابتلا به این بیماری است. در این بیماری بدن خود به تخریب غلاف سلول های عصبی یا میلین می پردازد. سلول های ایمنی از دسته لنفوسیت های نوع T در ایجاد این بیماری در بدن نقش دارند.
پیش از این ثابت شده بود که این هورمون در ضایعات حاد التهابی درگیر کنننده سیستم اعصاب مرکزی مانند مالتیپل اسکلروزیس و انسفالومیلیت خود ایمن وجود دارد.
در این مطالعه نقش مهار این هورمون در القاء دوره های عود و بهبودی در مبتلایان به بیماری انسفالومیلیت خود ایمن بررسی شد.
با مهار هورمون لپتین توسط آنتی بادی یا مهار کننده عملکرد گیرنده های این هورمون در هر مرحله ای از بیماری می توان سیر بیماری را متوقف یا کند کرد، از تعداد دفعات عود بیماری کاست و تعداد سلول های ایمنی از نوع T را کم کرد.
این مطالعه در آخرین شماره نشریه اینترنتی journal of clinical investigation چاپ شده است.
http://razmpa.com/fa/medicalinformation/MS
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
در بررسی های دراز مدت ، بنظر نمی رسد که حاملگی در مسیر طولانی مدت بیماری ام اس اثر قابل توجهی داشته باشد . تحقیقات نشان داده که هورمون استروژن نقش تعدیل کننده روی سیستم ایمنی ترشح هورمون پرولاکتین (تولید کننده شیر) نقش تحریک کننده آن را دارد، ازآنجا که تولید استروژن در اواخر حاملگی بیشتر است ،اثر تعدیل کننده آن بر بیماری ام اس در این دوره مشخص تر می باشد ،عکس افزایش ترشح پرولاکتین در دوره پس از زایمان می تواند توجیه کننده زمان عود بیماری دراین دوره باشد. میزان عودReplas Rate سالانه در طی حاملگی به ۷% کاهش و در دوره شش ماهه پس از زایمان به ۷۴/۱ افزایش می یابد یعنی ۱۸ برابر عود در سه ماهه اول پس از زایمان . عودهای بروز نموده در حاملگی معمولاً خیلی خفیف هستند برخلاف عودهای پس از زایمان . ولی خوشبختانه در بررسی های انجام شده ،ناتوانائیهای عصبی به دنبال حاملگی افزایش نیافته است همچنین در بررسی برروی ام آرآی دوره ای در خانمهای مبتلا به ام اس که باردار شده اند ، کاهش علائم ام آر آی ( شامل ضایعات جدید و ضایعات در حال بزرگ شدن ) دیده شده است .
http://www.iranms.ir/fa/contents/living-...DB%8C.html
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
تاثیر هورمون مردانه در جلوگیری از ام.اس
دانشمندان در تحقیقات خود شماری از مردان مبتلا به ام.اس را مورد آزمایش قرار دادند و از آنها خواستند که به مدت یک سال هر روز مقداری از ژل تستسترون را به ناحیه شانه های خود بمالند. نتیجه اینکه توانایی تفکر ، یادگیری و قضاوت که به دلیل عوارض مغزی در این بیماری با مشکلاتی مواجه می شود تا حدی بهبود یافت.
تحقیقات نشان داده است یکی از مواردی که می تواند از بروز ام.اس در مردان جلوگیری کند ، وجود هورمون مردانه تستسترون است.
به گزارش مهر به نقل از رویترز دانشمندان امیدوارند که با این کشف راهی جدید برای درمان بیماری ام.اس یا کنترل ان در افراد و بخصوص زنان پیدا کنند.
متخصصان معتقدند که با استفاده از تستسترون مصنوعی می توان تا حدودی به جلوگیری و کنترل این بیماری که مرتبط با سیستم عصبی افراد است دست پیدا کرد.
از طرفی برخی از متخصصان بر این عقیده اند که شاید علت اینکه این بیماری در زنان شایع تر است کمبود هورمون تستسترون باشد و این شیوه امیدی برای انها محسوب شود.
دانشمندان در تحقیقات خود شماری از مردان مبتلا به ام.اس را مورد آزمایش قرار دادند و از آنها خواستند که به مدت یک سال هر روز مقداری از ژل تستسترون را به ناحیه شانه های خود بمالند. نتیجه اینکه توانایی تفکر ، یادگیری و قضاوت که به دلیل عوارض مغزی در این بیماری با مشکلاتی مواجه می شود تا حدی بهبود یافت.
با توجه به اینکه این بیماری بیش از یک میلیون نفر را در جهان مبتلا کرده و اکثرا" هم در سنین 20 تا 40 سال به افراد حمله می کند یافتن راههایی برای جلوگیری از پیشرفت آن می تواند امیدوار کننده باشد. اما برای رسیدن به نتیجه قطعی در این مورد نیاز به بررسی های بیشتر است.
http://www.asriran.com/fa/news/17791/%D8...8%A7%D8%B3
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بیماری ام اس زنان را 2 برابر بیش تر از مردان گرفتار میکند نسبت ابتلا زنان به بیماریهای اتو ایمیون بسیار بیشتر از مردان میباشد و به 75%بالغ میشود این مقدار در مورد بیماری های تیروئید و لوپوس 10به 1 میباشد میزان ابتلا به ام اس در قبل از سنین 20سالگی در زنان سه برابر بیش از مردان است .اوج ام اس در زمان زایمان و پیش از یائسگی است .در مردان ام اس در دهه های 30-40زمانی که هورمون تستوسترون کاهش میابد بیشتر به چشم میخورد. مطالعات نشان میدهد که در زمان حمله ام اس نسبت پروژسترون به استروژن بالا میباشد
http://kussmanntoni.blogfa.com/post/61
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
هورمون بارداري، اميدي براي بيماران «ام اس»
دانشمندان مي گويند: هورمون بارداري اميدي براي درمان بيماريهاي عصبي است.
به نقل از رويترز، در تحقيقي كه روي موشها صورت گرفت، مشخص شد كه هورموني به نام «پرولاكتين»، «ميلين» كه ماده اي چرب بوده و سلولهاي عصبي مغز و طناب نخاعي را مي پوشاند، توليد مي كند.
در زمان سفت شدگي بافتها، سيستم ايمني بدن به ميلين كه پوشش سلولهاي عصبي است، حمله كرده و باعث كاهش ايجاد حس و حركت مي شود كه از نوع خفيف تا نوع فلج كننده آن مشاهده شده است.
اين آسيب باعث اختلال در سيگنالهاي عصبي مي شود كه عامل هدايت و هماهنگي عضلات، كشش، حس و بينايي است. تحقيقات نشان مي دهد، پرولاكتين مي تواند به ترميم اين آسيبها در افراد «ام اسي» كمك كند.
موشهاي باردار داراي مقدار زيادي مواد سازنده ميلين بودند. محققان پس از تخريب ميلين اطراف سلولهاي عصبي موشهاي «ام اسي»، مشاهده كردند كه پس از دو هفته، ميزان ميلين در موشهاي باردار دو برابر موشهاي عادي بود.
پس از تزريق پرولاكتين به موشهاي غير بارور، در آنها نيز ميلين شروع به ساخته شدن كرد.
سطح پرولاكتين در زمان بارداري بالا مي رود و در توليد شير نيز نقش بسزايي دارد.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
هورمون ملاتونین در بیماران ام اس
ملاتونین هورمونی است که در انسان به طور طبیعی ترشح می شود و عملکردهای فیزیولوژیک متعدد خاصی نیز دارد.و به صورت یک مکمل به شکل قرص در داروخانه ها موجود است گزارش شده است که در مطالعه ای که توسط محققین دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است دیده شده است که میزان این هورمون در بیماران ام اس نسبت به افراد عادی کاهش دارد.همچنین مطالعه دیگری نشان داده است که میزان کاهش آن در دختران در هنگام بلوغ باعث کاهش جذب روی شده و سبب افزایش حساسیت به ام اس میشود.تصور میشود که این هورمون میتواند نقش محافظت کننده در بیماری ام اس داشته باشد. در این پژوهش سعی بر آن است که تاثیرات درمانی این هورمون بررسی شود.
بنابراین افرادی که حداقل سه ماه و یا در حال حاضر Cinovexیا Avonex مصرف می کنند در صورت تمایل به شرکت در این طرح با آقای دکتر صحرائیان صحبت بفرمایند.
1. ملاتونین چیست؟
“ان-استیل-5-متوکسی تریپتامین”، یا همان ملاتونین، هورمونی است که بطور طبیعی توسط غده اپیفیز در مغز ترشح می شود. ترشح ملاتونین، با چرخه روز و شب بدن، ارتباط مستقیم دارد. بیشترین مقدار این هورمون، شبها تولید می شود. در خوراکیها هم، مقادیری ناچیز از آن، دیده می شود. بعلاوه، این روزها، مکمل ملاتونین هم در دسترس است.
2. نقش ملاتونین
ملاتونین، نقشی اساسی در خواب دارد و با توجه به اینکه نور، مانع تولید آن و تاریکی، محرک تولیدش است، باعث تنظیم ساعت داخلی بدن می شود. تحقیقات موثق علمی نشان داده اند که این هورمون، به خوابیدن، کاهش تعداد دفعات بیداری در شب و بهبود کیفیت خواب کمک می کند. ملاتونین، در درمان بدخوابی ناشی از سفرهای هوایی بلند مدت، سودمند است. مقدار کافی ملاتونین در بدن، تاثیرات مثبتی بر وضعیت روحی-روانی انسان می گذارد.
3. افراد نیازمند و نشانه های کمبود
مصرف مکملهای ملاتونین برای کسانی که دائما مسافرت می کنند یا در شیفتهای چرخشی کار می کنند، مفید است. خواب برای وزنه برداران، بدنسازان و ورزشکاران، اهمیتی حیاتی دارد، زیرا رشد و بهبود عضلات، هنگام خواب صورت می گیرد. میلیونها نفر از مردم جهان، ملاتونین را برای افزایش پایدار کیفیت خواب و استراحت، مصرف می کنند.
4. مقدار مصرف و عوارض جانبی
مقدار مصرف ملاتونین، متناسب با سن است. هنگام خواب، بدن، بطور طبیعی، مقداری ملاتونین تولید می کند و بسیاری از پزشکان و متخصصان، مقدار مصرفی را معادل مقدار تولیدی بدن و در حدود یک تا سه میلی گرم، دو یا یک ساعت و نیم ساعت پیش از خواب، تجویز می کنند. ملاتونین را نباید در طول روز مصرف کرد. برخی عوارض جانبی نادر، خواب آلودگی، و گیجی می باشند. خانمهای باردار یا شیرده نباید این هورمون را مصرف نمایند.
رویهمرفته، ملاتونین، تاثیراتی عالی بر بهبود کیفیت خواب دارد. با تنظیم ساعت خواب خود و تاریک کردن محل خواب، به ترشح این هورمون و بهرمندی از فواید آن، کمک نمایید.
که مقالات و تحقیقات پراکنده زیادی در این مورد وجود داره ولی به نتیجه و راه حل جامعی نرسیدن . مثلا این سایت
از دوستان میخوام که اگر اطلاعاتی در این زمینه زمینه دارن با بقیه به اشتراک بزارن .
تو سایت mscenter.ir چیزی به جز این سه مطلب در رابطه با ام اس و نقش هورمون ها پیدا نکردم .
اینجا
اینجا
و اینجا
در سایت های فارسی هم مطالب زیر رو پیدا کردم ( سعی میکنم مطالب سایت های خارجی رو هم بذارم )
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
هورمون های زنانه نقش مهمی در پیدایش این بیماری دارند
چرا شیوع ام.اس در زنان بیشتر از مردان است؟
وحید دستجردی در خصوص علت شیوع این بیماری در زنان می گوید: احتمال بروز ام.اس در زنان بیشتر از مردان است؛ چراکه بیماری ام.اس یک بیماری خودایمنی است و بیماری خودایمن در خانم ها شایع تر است و در سنی که فعالیت باروری خانم ها بیشتر است و قابلیت تولیدمثل دارد، بیشتر بروز می کند.
دکتر نبوی نیز در این رابطه تصریح می کند: هورمون های زنانه در پیدایش این بیماری نقش مهمی دارند، بنابراین هورمون های زنانه که در قبل از سن یائسگی در خانم ها فعال هستند فرد را مستعد این بیماری می کنند، چه بسا این بیماری وقتی هورمون های زنانه نیست، کمتر است و در سنین کودکی و سنین بعد از یائسگی کمتر دیده می شود.
ادامه در لینک
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
هورمون لپتین و ام اس
محققان ایتالیایی دریافتند با مهار هورمون لپنین می توان از تعداد حملات و عوارض بیماری ام اس کاست. به گزارش خبرنگار دانشگاهی "مهر"، "لپتین" هورمونی است که در تنظیم اشتها، سوخت و ساز و پاسخ های ایمنی بدن نقش دارد.
در این مطالعه تاثیر مهار این هورمون در موش های آزمایشگاهی مبتلا به نوعی بیماری خود ایمن درگیر کننده سلسله اعصاب مرکزی (انسفالومیلیت خودایمن) بررسی شد. دانشمندان دانشگاه "ناپولی فدریکو" بر این باورند که خنثی سازی هورمون لپتین می تواند در درمان و حتی پیشگیری از ابتلا به بیماری ام اس موثر باشد.
ام اس یک بیماری خود ایمنی است که مغز و سیستم اعصاب مرکزی را درگیر می کند. ضعف ماهیچه ای، احساس کرختی و از دست دادن حس تعادل از علائم ابتلا به این بیماری است. در این بیماری بدن خود به تخریب غلاف سلول های عصبی یا میلین می پردازد. سلول های ایمنی از دسته لنفوسیت های نوع T در ایجاد این بیماری در بدن نقش دارند.
پیش از این ثابت شده بود که این هورمون در ضایعات حاد التهابی درگیر کنننده سیستم اعصاب مرکزی مانند مالتیپل اسکلروزیس و انسفالومیلیت خود ایمن وجود دارد.
در این مطالعه نقش مهار این هورمون در القاء دوره های عود و بهبودی در مبتلایان به بیماری انسفالومیلیت خود ایمن بررسی شد.
با مهار هورمون لپتین توسط آنتی بادی یا مهار کننده عملکرد گیرنده های این هورمون در هر مرحله ای از بیماری می توان سیر بیماری را متوقف یا کند کرد، از تعداد دفعات عود بیماری کاست و تعداد سلول های ایمنی از نوع T را کم کرد.
این مطالعه در آخرین شماره نشریه اینترنتی journal of clinical investigation چاپ شده است.
http://razmpa.com/fa/medicalinformation/MS
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
در بررسی های دراز مدت ، بنظر نمی رسد که حاملگی در مسیر طولانی مدت بیماری ام اس اثر قابل توجهی داشته باشد . تحقیقات نشان داده که هورمون استروژن نقش تعدیل کننده روی سیستم ایمنی ترشح هورمون پرولاکتین (تولید کننده شیر) نقش تحریک کننده آن را دارد، ازآنجا که تولید استروژن در اواخر حاملگی بیشتر است ،اثر تعدیل کننده آن بر بیماری ام اس در این دوره مشخص تر می باشد ،عکس افزایش ترشح پرولاکتین در دوره پس از زایمان می تواند توجیه کننده زمان عود بیماری دراین دوره باشد. میزان عودReplas Rate سالانه در طی حاملگی به ۷% کاهش و در دوره شش ماهه پس از زایمان به ۷۴/۱ افزایش می یابد یعنی ۱۸ برابر عود در سه ماهه اول پس از زایمان . عودهای بروز نموده در حاملگی معمولاً خیلی خفیف هستند برخلاف عودهای پس از زایمان . ولی خوشبختانه در بررسی های انجام شده ،ناتوانائیهای عصبی به دنبال حاملگی افزایش نیافته است همچنین در بررسی برروی ام آرآی دوره ای در خانمهای مبتلا به ام اس که باردار شده اند ، کاهش علائم ام آر آی ( شامل ضایعات جدید و ضایعات در حال بزرگ شدن ) دیده شده است .
http://www.iranms.ir/fa/contents/living-...DB%8C.html
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
تاثیر هورمون مردانه در جلوگیری از ام.اس
دانشمندان در تحقیقات خود شماری از مردان مبتلا به ام.اس را مورد آزمایش قرار دادند و از آنها خواستند که به مدت یک سال هر روز مقداری از ژل تستسترون را به ناحیه شانه های خود بمالند. نتیجه اینکه توانایی تفکر ، یادگیری و قضاوت که به دلیل عوارض مغزی در این بیماری با مشکلاتی مواجه می شود تا حدی بهبود یافت.
تحقیقات نشان داده است یکی از مواردی که می تواند از بروز ام.اس در مردان جلوگیری کند ، وجود هورمون مردانه تستسترون است.
به گزارش مهر به نقل از رویترز دانشمندان امیدوارند که با این کشف راهی جدید برای درمان بیماری ام.اس یا کنترل ان در افراد و بخصوص زنان پیدا کنند.
متخصصان معتقدند که با استفاده از تستسترون مصنوعی می توان تا حدودی به جلوگیری و کنترل این بیماری که مرتبط با سیستم عصبی افراد است دست پیدا کرد.
از طرفی برخی از متخصصان بر این عقیده اند که شاید علت اینکه این بیماری در زنان شایع تر است کمبود هورمون تستسترون باشد و این شیوه امیدی برای انها محسوب شود.
دانشمندان در تحقیقات خود شماری از مردان مبتلا به ام.اس را مورد آزمایش قرار دادند و از آنها خواستند که به مدت یک سال هر روز مقداری از ژل تستسترون را به ناحیه شانه های خود بمالند. نتیجه اینکه توانایی تفکر ، یادگیری و قضاوت که به دلیل عوارض مغزی در این بیماری با مشکلاتی مواجه می شود تا حدی بهبود یافت.
با توجه به اینکه این بیماری بیش از یک میلیون نفر را در جهان مبتلا کرده و اکثرا" هم در سنین 20 تا 40 سال به افراد حمله می کند یافتن راههایی برای جلوگیری از پیشرفت آن می تواند امیدوار کننده باشد. اما برای رسیدن به نتیجه قطعی در این مورد نیاز به بررسی های بیشتر است.
http://www.asriran.com/fa/news/17791/%D8...8%A7%D8%B3
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بیماری ام اس زنان را 2 برابر بیش تر از مردان گرفتار میکند نسبت ابتلا زنان به بیماریهای اتو ایمیون بسیار بیشتر از مردان میباشد و به 75%بالغ میشود این مقدار در مورد بیماری های تیروئید و لوپوس 10به 1 میباشد میزان ابتلا به ام اس در قبل از سنین 20سالگی در زنان سه برابر بیش از مردان است .اوج ام اس در زمان زایمان و پیش از یائسگی است .در مردان ام اس در دهه های 30-40زمانی که هورمون تستوسترون کاهش میابد بیشتر به چشم میخورد. مطالعات نشان میدهد که در زمان حمله ام اس نسبت پروژسترون به استروژن بالا میباشد
http://kussmanntoni.blogfa.com/post/61
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
هورمون بارداري، اميدي براي بيماران «ام اس»
دانشمندان مي گويند: هورمون بارداري اميدي براي درمان بيماريهاي عصبي است.
به نقل از رويترز، در تحقيقي كه روي موشها صورت گرفت، مشخص شد كه هورموني به نام «پرولاكتين»، «ميلين» كه ماده اي چرب بوده و سلولهاي عصبي مغز و طناب نخاعي را مي پوشاند، توليد مي كند.
در زمان سفت شدگي بافتها، سيستم ايمني بدن به ميلين كه پوشش سلولهاي عصبي است، حمله كرده و باعث كاهش ايجاد حس و حركت مي شود كه از نوع خفيف تا نوع فلج كننده آن مشاهده شده است.
اين آسيب باعث اختلال در سيگنالهاي عصبي مي شود كه عامل هدايت و هماهنگي عضلات، كشش، حس و بينايي است. تحقيقات نشان مي دهد، پرولاكتين مي تواند به ترميم اين آسيبها در افراد «ام اسي» كمك كند.
موشهاي باردار داراي مقدار زيادي مواد سازنده ميلين بودند. محققان پس از تخريب ميلين اطراف سلولهاي عصبي موشهاي «ام اسي»، مشاهده كردند كه پس از دو هفته، ميزان ميلين در موشهاي باردار دو برابر موشهاي عادي بود.
پس از تزريق پرولاكتين به موشهاي غير بارور، در آنها نيز ميلين شروع به ساخته شدن كرد.
سطح پرولاكتين در زمان بارداري بالا مي رود و در توليد شير نيز نقش بسزايي دارد.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
هورمون ملاتونین در بیماران ام اس
ملاتونین هورمونی است که در انسان به طور طبیعی ترشح می شود و عملکردهای فیزیولوژیک متعدد خاصی نیز دارد.و به صورت یک مکمل به شکل قرص در داروخانه ها موجود است گزارش شده است که در مطالعه ای که توسط محققین دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است دیده شده است که میزان این هورمون در بیماران ام اس نسبت به افراد عادی کاهش دارد.همچنین مطالعه دیگری نشان داده است که میزان کاهش آن در دختران در هنگام بلوغ باعث کاهش جذب روی شده و سبب افزایش حساسیت به ام اس میشود.تصور میشود که این هورمون میتواند نقش محافظت کننده در بیماری ام اس داشته باشد. در این پژوهش سعی بر آن است که تاثیرات درمانی این هورمون بررسی شود.
بنابراین افرادی که حداقل سه ماه و یا در حال حاضر Cinovexیا Avonex مصرف می کنند در صورت تمایل به شرکت در این طرح با آقای دکتر صحرائیان صحبت بفرمایند.
1. ملاتونین چیست؟
“ان-استیل-5-متوکسی تریپتامین”، یا همان ملاتونین، هورمونی است که بطور طبیعی توسط غده اپیفیز در مغز ترشح می شود. ترشح ملاتونین، با چرخه روز و شب بدن، ارتباط مستقیم دارد. بیشترین مقدار این هورمون، شبها تولید می شود. در خوراکیها هم، مقادیری ناچیز از آن، دیده می شود. بعلاوه، این روزها، مکمل ملاتونین هم در دسترس است.
2. نقش ملاتونین
ملاتونین، نقشی اساسی در خواب دارد و با توجه به اینکه نور، مانع تولید آن و تاریکی، محرک تولیدش است، باعث تنظیم ساعت داخلی بدن می شود. تحقیقات موثق علمی نشان داده اند که این هورمون، به خوابیدن، کاهش تعداد دفعات بیداری در شب و بهبود کیفیت خواب کمک می کند. ملاتونین، در درمان بدخوابی ناشی از سفرهای هوایی بلند مدت، سودمند است. مقدار کافی ملاتونین در بدن، تاثیرات مثبتی بر وضعیت روحی-روانی انسان می گذارد.
3. افراد نیازمند و نشانه های کمبود
مصرف مکملهای ملاتونین برای کسانی که دائما مسافرت می کنند یا در شیفتهای چرخشی کار می کنند، مفید است. خواب برای وزنه برداران، بدنسازان و ورزشکاران، اهمیتی حیاتی دارد، زیرا رشد و بهبود عضلات، هنگام خواب صورت می گیرد. میلیونها نفر از مردم جهان، ملاتونین را برای افزایش پایدار کیفیت خواب و استراحت، مصرف می کنند.
4. مقدار مصرف و عوارض جانبی
مقدار مصرف ملاتونین، متناسب با سن است. هنگام خواب، بدن، بطور طبیعی، مقداری ملاتونین تولید می کند و بسیاری از پزشکان و متخصصان، مقدار مصرفی را معادل مقدار تولیدی بدن و در حدود یک تا سه میلی گرم، دو یا یک ساعت و نیم ساعت پیش از خواب، تجویز می کنند. ملاتونین را نباید در طول روز مصرف کرد. برخی عوارض جانبی نادر، خواب آلودگی، و گیجی می باشند. خانمهای باردار یا شیرده نباید این هورمون را مصرف نمایند.
رویهمرفته، ملاتونین، تاثیراتی عالی بر بهبود کیفیت خواب دارد. با تنظیم ساعت خواب خود و تاریک کردن محل خواب، به ترشح این هورمون و بهرمندی از فواید آن، کمک نمایید.
هر مشكلي آسان شود از مستي و
ترسم خداي من, ساغر بشود خالي و هشيار بميرم.
ترسم خداي من, ساغر بشود خالي و هشيار بميرم.