امتیاز موضوع:
  • 14 رأی - میانگین امیتازات : 3.86
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نقش تغذیه دراسترس ، اضطراب و افسردگی
#11
Smile 

برای کنترل استرس غذاهای مختلفی وجود دارند که در اینجا به 9 مورد از آن‌ها پرداخته‌ایم.
9 ماده غذایی که می‌توانند با استرس مقابله کنند عبارتند از:
1- پرتقال:
محققان آلمانی طی بررسی‌‌های خود در زمینه داروشناسی روانی دریافتند مصرف ویتامین C می‌تواند استرس را کاهش داده و سطح فشارخون و کورتیزول را پس از استرس به حالت معمولی بازگرداند. ویتامین C موجب تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می‌شود.
2- سیب‌زمینی:
مصرف سیب‌زمینی، گزینه فوق ‌العاده‌ خوبی برای کاهش استرس است. این سبزی سرشار از بتاکاروتن و دیگر ویتامین‌ها بوده و نیز دارای مقدار فراوانی فیبر است که فرآیند جذب کربوهیدرات‌ها را در بدن به صورت نرم و یکنواختی انجام ‌داده و موجب احساس سیری و رضایت را در فرد می‌شود و به این طریق از بروز استرس پیشگیری می‌کند.
3- برگه زردالو:
برگه‌ زردالو سرشار از منیزیم است و از اینرو می‌تواند استرس را به خوبی سرکوب نماید. مصرف این ماده غذایی همچنین می‌تواند موجب آرامش عضلات شود.
4- بادام، پسته و گردو:
بادام سرشار از ویتامین B و E است و از این جهت می‌تواند سیستم ایمنی بدن را به نحو خوبی تقویت کند. گردو و پسته نیز موجب کاهش فشارخون می‌شوند. علاوه بر اینها، مغزها منبع خوبی از چربی‌های سالم محسوب شده و می‌توانند شما را به مدت بیشتری سیر نگه‌دارند.
5- گوشت بوقلمون:
گوشت بوقلمون حاوی مقادیر بالایی اسید‌آمینه‌ تریپتوفان است که باعث ساخت سروتونین در مغز و در نتیجه تسکین و آرامش می‌شود.
6- اسفناج:
کمبود منیزیم در بدن می‌تواند موجب بروز سردردهای میگرنی و نیز احساس خستگی شدید شود. مصرف یک پیمانه اسفناج در روز 40 درصد نیاز روزانه بدن به این ماده معدنی را برطرف می‌کند.
7- سالمون (ماهی آزاد):
رژیم‌های سرشار از اسیدهای چرب امگا3 از ابتلای قلب به انواع بیماری‌ها پیشگیری می‌کنند. دانشمندان در بررسی‌های مختلف خود در زمینه دیابت و متابولیسم دریافتند امگا 3 از بالا رفتن و اوج‌گیری هورمون‌های استرس (کورتیزول و آدرنالین) پیشگیری می‌کند.
8- آووکادو:
چربی‌های اشباع نشده و پتاسیم موجود در آووکادو، موجب کاهش فشارخون می‌شود. طبق گزلرش انستیتوی ملی قلب، ریه و خون، یکی از بهترین‌ راه‌های کاهش فشارخون مصرف پتاسیم است. ( پتاسیم موجود در آووکادو بیش از موز است).
9- سبزی‌جات سبزرنگ:
بروکلی و دیگر سبزی‌جات سبزرنگ منبع خوبی از ویتامین‌هایی هستند که موجب کاهش استرس می‌شوند.
نکته:
برای غلبه بر استرس به طور منظم ورزش کنید. به مقدار مناسب غذا بخورید طوری که سطح قند خون خود را متعادل نگه‌دارید. اگر قند خونتان پایین بیاید، انرژی جسمی و روحی و احساسی شما کاهش می‌یابد و موجب بروز استرس می‌شود.
امارضا ممنونم که من رو طلبیدی به زیارتت اومدم وکلی با شما حرف زدم love28
 تشکر شده توسط : نازلی , # پریسا #
#12
۱۱ عامل تغذیه ای اثرگذار بر افسردگی

افسردگی یکی از شایع ترین مشکلات بهداشت روان است. افسردگی از نظر باری که به جامعه تحمیل می کند چهارمین رتبه را در بین بیماری ها داراست و شایع ترین علت ناتوانی محسوب می شود. این بیماری در کشور ما نیز جزو هفت علت اول بار بیماری و ناتوانی در سنین مختلف به شمار می رود.

به گزارش ایسنا عوامل تغذیه ای نقش مهمی دربروز افسردگی دارند. از طرف دیگر، کسانی که دچار افسردگی هستند غالبا تغذیه نامناسبی دارند. بنابراین از این جهت در معرض خطر هستند. هنگامی که فردی دچار افسردگی باشد سطح انرژی در او کمتر از حد معمول است و اشتیاق و اشتها برای بسیاری از چیزها، از جمله غذا و دارو از بین می رود و در نتیجه، تغذیه فرد دچار اختلال می شود. کاهش یا ا فزایش وزن ناخواسته و جذب ناکافی ویتامین ها و مواد معدنی غالبا با افسردگی ارتباط دارد. افرادی که بیشتر در معرض این خطراتند افراد مسنی هستند که تنها زندگی می کنند و یا مشوقی برای خوردن مواد غذایی مناسب و کافی ندارند.

برخی از مهمترین علل تغذیه ای اثرگذار بر افسردگی عبارتند از:

- کمبود برخی مواد مغذی: کمبود برخی از مواد مغذی در رژیم غذایی فرد می تواند سبب ایجاد افسردگی شود یا حالت افسردگی فرد را تشدید کند. این مواد مفید عبارتند از:

- اسیدهای چرب امگا ۳: کمبود این مواد در رژیم غذایی می تواند افراد را مستعد افسردگی کند. منابع غذایی این اسید چرب شامل غذاهای دریایی به ویژه ماهی های چرب، تخم مرغ های غنی شده با امگا ۳، روغن کانولا، روغن بذرکتان، گردو، سویا و سبزیجات برگ سبز است. بر همین اساس توصیه کلی این است که تمام بزرگسالان حداقل دو بار در هفته ماهی مصرف کنند.

- اسید فولیک: سطح اسید فولیک در خون برخی از افراد مبتلا به افسردگی پایین است. جگر، قارچ و سبزی های برگ سبز (به ویژه اسفناج و کلم بروکلی)، گوشت گاو کم چربی، سیب زمینی، نان گندم کامل، آب پرتقال و لوبیا از منابع اسید فولیک هستند.

- ویتامین B12: سطوح بالاتر این ویتامین در خون افراد افسرده سبب می شود که این افراد به درمان پاسخ بهتری بدهند. منابع غذایی این ویتامین شامل جگر، شیر، ماهی، تخم مرغ، ماهی و گوشت است.

- روی: این عنصر نقش مهمی در عملکرد سیستم عصبی دارد. تعادل این عنصر در بدن در پیشگیری و درمان افسردگی موثر است. گوشت، مرغ، ماهی، شیر و فرآورده های آن، جگر، غلات کامل، لوبیا و مغزها از منابع روی هستند.

- آهن: کمبود آهن می تواند سبب بی حوصلگی شود و مکمل یاری با آهن باعث بهبود خلق می شود. این ماده مغذی در جگر بیش از سایر منابع غذایی و سپس در غذاهای دریایی، قلب، گوشت بدون چربی، گوشت پرندگان، زرده تخم مرغ، میوه های خشک، غلات کامل و نان غنی شده وجود دارد. آهن موجود در منابع گیاهی مانند حبوبات و برخی سبزی های سبزرنگ به مقدار کمتری جذب می شود.

- ویتامین B6: مصرف این ویتامین در درمان و پیشگیری از افسردگی موثر است. این ویتامین به طور گسترده در غذاها وجود دارد. گوشت، غلات کامل به خصوص گندم، سبزی ها و مغزها حاوی این ویتامین هستند.

- ویتامین E: این ویتامین به علت اثرات آنتی اکسیدانی زیادی که دارد می تواند در درمان و پیشگیری از افسردگی موثر باشد. از آنجایی که این ویتامین توسط گیاهان ساخته می شود، روغن های گیاهی بهترین منابع آن هستند. میزان ویتامین E در روغن آفتابگردان، کلزا، ذرت، زیتون و مغزها به ویژه بادام زیاد است. باید توجه داشت که سرخ کردن در حرارت بالا باعث تخریب این ویتامین می شود.

- ویتامین C: غلظت این ویتامین در مغز زیاد است و به نظر می رسد در تنظیم فعالیت های عصبی نقش داشته باشد. به علاوه این ویتامین دارای خواص آنتی اکسیدانی است. سبزی ها و میوه ها به ویژه مرکبات بهترین منبع آن هستند. ویتامین c بسیار حساس است و مقداری از آن در زمان پخت از دست می رود. حتی در یخچال نیز بعد از ۲۴ ساعت ۴۵ درصد این ویتامین کاهش می یابد.

- منیزیم: سطح منیزیم در بدن افراد مبتلا به افسردگی کمتر از افراد سالم است. به نظر می رسد که دریافت منیزیم در کاهش افسردگی موثر است. دانه ها، مغزها، حبوبات، سبزی های برگ سبز تیره مانند منیزم منابع خوب این ماده مغذی هستند. شیر نیز در صورتی که به مقدار کافی مصرف شود، یکی از منابع منیزیم محسوب می شود.

- سلنیم: کمبود این ماده می تواند با افسردگی مرتبط باشد. میزان سلنیم غذا بستگی به محتوای آب و خاک هر منطقه دارد. غذاهای دریایی، جگر، گوشت قرمز و ماکیان منابع عمده این ماده هستند.

- تریپتوفان: یک اسید آمینه ضروری است که بدن قادر به ساختن آن نیست. این ماده پیش ساز سروتونین است. سروتونین اثرات ضد افسردگی دارد. هنگامی که سروتونین در مغز فعال است، احساس «خوب بودن» در فرد تقویت می گردد. به نظر می رسد برخی از کسانی که دچار افسردگی هستند، دارای کمبود سروتونین هستند. این ماده مغذی در گوشت مرغ و گاو، مغزها، ماهی، شیر، تخم مرغ، پنیر و برخی سبزی ها به میزان زیاد موجود است. مصرف مواد حاوی کربوهیدرات و تریپتوفان را به مغز افزایش می دهد. مواد غذایی حاوی کربوهیدرات عبارتند از: غلات، حبوبات، سبزی های نشاسته ای مانند سیب زمینی، لبنیات و میوه ها

الگوی غذایی؛ مصرف بیشتر سبزی، میوه، مغزها، حبوبات و غلات کامل (سبوس دار)، روغن زیتون، دانه های خوراکی، ماهی و لبنیات کم چرب در مقایسه با مصرف گوشت قرمز پرچرب، لبنیات پرچرب، کره و روغن های حیوانی، الگوی غذایی مناسب تری برای پیشگیری و درمان افسردگی هستند.

چاقی؛ افراد چاق به علت مختلف بیشتر به افسردگی مبتلا می شوند. از سوی دیگر افسردگی نیز می تواند فرد را مستعد چاقی کند. بنابراین در افراد افسرده باید مراقب چاقی بود و افراد چاق را تشویق به داشتن فعالیت بدنی و کاهش مصرف مواد پرکالری کرد.

برخی مواد غذایی موثر در کاهش بروز افسردگی؛

- چای سبز: شیوع افسردگی در افرادی که بطور مرتب چای سبز مصرف می کند کمتر است.

- ماهی: شیوع افسردگی در کشورهایی که مصرف سرانه ماهی در آنها بالاست، کمتر است.

- روغن زیتون: این روغن دارای ماده موثری است که اثرات ضد افسردگی دارد.

- چربی های ضروری: یکی از روش های کمک به روحیه فرد، خوردن چربی به مقدار کافی و نه زیاد است. برای این منظور باید انواع درست و مناسبی از چربی ها را انتخاب کرد. وجود چربی های اشباع نشده در رژیم غذایی هر فرد ضرورت دارد.

- قهوه و مواد دیگر حاوی کافئین: افرادی که دچار افسردگی هستند، معمولا از کافئین برای بالابردن انرژی خود استفاده می کنند. اما این اقدام می تواند کاملا اشتباه باشد. کافئین، سیستم عصبی را تحریک می کند. بنابراین مقدار زیاد آن می تواند مانع استراحت خوب شبانه شود. کافئین از خواب عمیق جلوگیری می کند.

بر اساس اعلام اداره بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تحریک بیش از حد سیستم عصبی می تواند به طور بالقوه باعث افزایش سطح اضطراب شود. اضطراب و افسردگی معمولا دست در دست هم حرکت می کنند و این امر، بهبودی را دشوارتر می سازد.

پیروی از یک رژیم غذایی سالم، متنوع و متعادل، دریافت مواد مغذی به اندازه کافی و داشتن وزن مناسب در پیشگیری و درمان افسردگی موثر است. پیروی از هرم غذایی، راهنمای مناسبی برای انتخاب غذاها سالم و متنوع است.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : # پریسا #
#13
Information 
تحقیقات نشان می دهد در کشورهایی نظیر چین و ژاپن جایی که مصرف ماهی و غذاهای دریایی یک پای ثابت وعده های غذایی مردم این کشورها است، افسردگی کمتر از دیگر جوامع مثل آمریکا که مصرف ماهی در این کشور چندان بالا نیست دیده می شود.
مردم کشورهای چین و ژاپن با مصرف ماهی به میزان فراوان توانسته اند که حجم کلسترول در بدن خود را به میزان قابل قبولی نگه دارند.
نامش را دنیای مجازی گذاشتند
اما حرفهایمان ، حقیقی تر از دنیای واقعیست
اینجا راست میگوییم
اطمینان پیدا میکنیم
همراز میشویم و درودل میکنیم

 تشکر شده توسط : # پریسا # , ثریا , ارزو
#14
افسردگی حاد یک بیماری شناخته شده و وخیم روحی است که مربوط به تکرار دفعات بروز افسردگی، جنون( تغییرات سریع رفتاری، تحرک بیش از حد و شادمانی فوق العاده) یا هر دو می باشد. برای این بیماری معمولاً داروهایی استفاده می شود که متأسفانه چندان مؤثر نیستند و احتمال بروز مجدد بیماری بسیار زیاد است.

دانشمندان عموماً بر این باور هستند که این مشکل ناشی از فعالیت بیش از اندازه، در مسیر عبور سیگنال های ( پیام های) عصبی می باشد. اسیدهای چرب امگا-3 موجود در روغن ماهی قادرند از این فعالیت فوق العاده بکاهند و ثابت کنند که در درمان این اختلالات سودمند هستند.
 تشکر شده توسط : ثریا , ارزو
#15
مهار افسردگی با خوراكی‌های خوشمزه


كمتر كسی است كه از نقش تغذیه صحیح و استفاده از یك رژیم غذایی متعادل، برای حفظ سلامت آگاه نباشد و نداند رژیم غذایی نامناسب چه مشكلاتی را برایش ایجاد خواهد كرد.



با این حال، شاید عجیب به نظر برسد اگر بگوییم رژیم غذایی نامناسب نه‌تنها عاملی برای ایجاد بیماری‌های مختلف جسمی است كه می‌تواند باعث بروز مشكلات روحی و روانی نیز بشود؛ بنابراین با استفاده از رژیم غذایی مناسب و متعادل می‌توان از بروز اختلالات و بیماری‌هایی مانند افسردگی، اضطراب، بی‌خوابی و... پیشگیری كرد یا آنها را تا حدی بهبود بخشید.

میترا زراتی، كارشناس ارشد تغذیه با اشاره به نقش رژیم غذایی و تغذیه در بروز بیماری‌های عصبی مانند افسردگیمی‌گوید: «وقتی صحبت از اهمیت تغذیه صحیح و پیروی از یك رژیم غذایی مناسب می‌شود، بیشتر افراد به فكر پیشگیری از بیماری‌های جسمی مانند سرطان، دیابت، بیماری‌های قلبی و... هستند و اصلا به سلامت روح و روان‌شان فكر نمی‌كنند، در حالی كه با تغذیه صحیح می‌توان از بروز این گروه بیماری‌ها هم پیشگیری كرد».

به گفته وی، تغذیه نادرست نه‌تنها می‌تواند سلامت جسم انسان را با مشكل مواجه كند، بلكه روح و ذهن او را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد.

زراتی درباره نقش تغذیه در افسردگی توضیح می‌هد: «یكی از شایع‌ترین بیماری‌هایی كه در این زمینه با آن روبه‌رو هستیم، افسردگی است. معمولا افرادی كه دچار افسردگی می‌شوند برای درمان به یك روان‌شناس یا روانپزشك مراجعه می‌كنند تا با استفاده از تكنیك‌های رفتاردرمانی یا داروهای مخصوصی كه پزشك تجویز می‌كند، بیماری را كنترل و آن را درمان كنند، ولی كمتر كسی است كه پس از بروز افسردگی به متخصص تغذیه یا كارشناس رژیم‌درمانی مراجعه كند. در حالی كه رژیم غذایی و تغذیه نیز نقش بسیار مهمی در درمان و حتی پیشگیری از مشكلات روحی، روانی مانند افسردگی دارد».

این كارشناس ارشد تغذیه در این زمینه توضیح می‌دهد: «افرادی كه میزان امگا سه خون‌شان كاهش پیدا می‌كند معمولا علائمی از افسردگی را بروز می‌دهند. علاوه بر این باید به این نكته هم توجه داشته باشیم كه چاقی می‌تواند موجب بروز افسردگی شود؛ در واقع فردی كه چاق است، روابط اجتماعی‌اش نیز كمتر می‌شود و همین انزوای اجتماعی می‌تواند عاملی برای ایجاد افسردگی باشد».

اما شاید این سوال برای شما هم مطرح شود كه رژیم غذایی متعادل در پیشگیری از بروز افسردگی موثر است یا می‌تواند در درمان آن هم به فرد مبتلا كمك كند؟

زراتی در پاسخ به این پرسش می‌گوید: تغذیه صحیح هم می‌تواند از بروز افسردگی پیشگیری كند و هم در درمان آن موثر است؛ همان طور كه می‌دانیم در مراسم عزاداری معمولا از مواد غذایی شیرین مانند حلوا و خرما بیشتر استفاده می‌شود، چون استفاده از شیرینی‌جات موجب افزایش میزان هورمون سروتونین در خون خواهد شد و با توجه به این‌ كه سروتونین هورمونی شادی‌آور و آرامش‌بخش است، می‌تواند برای افرادی كه ناراحت هستند، موثر باشد.

به گفته وی، به همین دلیل افراد افسرده تمایل بیشتری به مصرف مواد غذایی شیرین دارند، اما این مطلب به هیچ وجه به معنای نادیده گرفتن روند درمان افسردگی و استفاده از مواد غذایی شیرین برای درمان نیست.

معمولا وقتی افراد به دوره سالمندی می‌رسند، بیشتر اعضای خانواده به فكر پیشگیری از بروز بیماری‌های مختلف یا درمان این بیماری‌ها هستند؛ بیماری‌هایی مانند مشكلات قلبی، آرتروز، دیابت و... اما كمتر كسی است كه به افسردگی سالمندان توجه داشته باشد و برای درمان این مشكل نیز اقدام كند. در حالی كه متخصصان اعتقاد دارند افسردگی دوران سالمندی نیز مشكل مهمی است كه حتماً باید مورد توجه قرار گیرد.

این كارشناس ارشد تغذیه با اشاره به نقش اسیدهای چرب امگا سه، در این زمینه یادآور می‌شود: افسردگی‌های پس از زایمان و همچنین افسردگی‌های دوران سالمندی موارد مهمی است كه باید مورد توجه قرار گیرد و مشخص شده است این افراد با مصرف منابع غنی از امگا سه مانند گردو و ماهی و همچنین مصرف مكمل‌های امگا سه، می‌توانند این مشكل را تا حدی بهبود بخشند.

مقابله با استرس به كمك مواد غذایی

كمتر كسی است كه تا به حال استرس را تجربه نكرده باشد و نداند اضطراب چه وضعیتی ایجاد می‌كند. اما تا به حال به این فكر كرده‌اید كه با استفاده از مواد غذایی، با استرس و اضطرابتان مقابله كنید؟ اگر فكر می‌كنید مواد غذایی در این زمینه نقشی ندارد، باید بدانید اشتباه می‌كنید و اینجا هم می‌توانید از مواد غذایی كمك بگیرید.

زراتی در این زمینه توضیح می‌دهد: افت قند خون یكی از عوامل مهمی است كه باعث ایجاد استرس می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود هنگامی كه احساس می‌كنید استرس دارید و مضطرب هستید، حتما با استفاده از مواد غذایی مناسب، قند خون خود را كنترل كنید.

به گفته وی، در چنین شرایطی اگر از قندهای ساده استفاده كنید، قند خونتان افزایش می‌یابد و با ترشح انسولین، ناگهان قند خون افت می‌كند. در نتیجه استرس و اضطراب شما تشدید شده و قندرسانی به مغز هم كاهش می‌یابد.

این كارشناس ارشد تغذیه توصیه می‌كند: بهتر است به جای استفاده از آب‌نبات و شكلات در جلسه امتحان و هنگامی كه استرس دارید از میوه‌های خشك مانند توت، انجیر و خرما كمك بگیرید كه حاوی فیبر نیز هست. در واقع برای پیشگیری از افت قند خون و به دنبال آن ایجاد استرس، باید از مواد غذایی حاوی فیبر مانند میوه تازه و میوه خشك استفاده كنید.

بخور و نخورهایی برای حفظ آرامش

زراتی درباره استفاده از مواد غذایی خاصی كه موجب حفظ آرامش می‌شود، توضیح می‌دهد: توصیه می‌شود افرادی كه هنگام شب خواب آرام و مناسبی ندارند، قبل از خواب یك لیوان شیر ولرم همراه با خرما مصرف كنند، چون این مواد هر دو آرامش‌بخش است و می‌تواند به داشتن خواب راحت كمك كند.

به گفته وی، برگ‌های كاهو هم با افزایش میزان هورمون سروتونین می‌تواند موجب ایجاد آرامش شود و مصرف موز نیز در این زمینه فوق‌العاده است.

این كارشناس ارشد تغذیه درباره موادی كه موجب از دست رفتن آرامش می‌شود نیز می‌گوید: مصرف مواد غذایی حاوی كافئین مانند قهوه، نسكافه یا نوشابه‌های كافئینه با افزایش میزان استرس می‌تواند آرامش فرد را مختل كند و به همین دلیل مصرف آنها توصیه نمی‌شود.


وی تاكید می‌كند: افرادی كه كارهای ذهنی سنگین دارند یا می‌خواهند برای امتحان آماده شوند، هیچ وقت نباید قبل از آن از محصولات حاوی كافئین استفاده كنند. همچنین مصرف فرآورده‌هایی كه حاوی ادویه و مواد افزودنی است نیز می‌تواند استرس فرد را افزایش دهد.
 تشکر شده توسط : ثریا , زهرا59 , parastoo joon , salar
#16
چندماده غذایی از بین برنده استرس
1- بادام
این ماده کمک بسیار زیادی به کاهش استرس می کند. حاوی ویتامین B2، ویتامین E، روی و منیزیم است که به تولید سروتونین که تعدیل کننده ی اعصاب و از بین برنده ی استرس است کمک می کند. مشاهده شده است که روی نیز تا حدی با بعضی اثرات منفی استرس مقابله می کند. ویتامین E هم جزء آنتی اکسیدان هایی است که رادیکال های آزادی را که منجر به استرس و بیماری های قلبی می شود از بین میبرد. هر چند، نباید زیاد از آن استفاده کنید چون چربی بالایی دارد و با اینکه از نوع چربی غیر اشباع و سالم است باز ممکن است به اضافه وزن منجر شود.
2- ماهی
اکثر انواع ماهی ها حاوی همه ی ویتامین های مهم B هستند، بویژه انواع ضد استرس آن يعني B6 و B12. در واقع ویتامین B12 یکی از مهمترین ویتامین هایی است که در ترکیبات شیمیایی مغز، عامل شادی بخش سروتونین تولید می کند. کمبود این ویتامین حتی ممکن است به افسردگی نیز منجر شود.
برای ناهار می توانید از ساندویچ یا سالاد ماهی تن استفاده کنید. و ماهی آزاد کبابی همراه با سبزیجات تازه نیز انتخاب خوبی برای شام می باشد.
3-گل کلم سبز (کلم بروکلی)
کلم بروکلی نیز یکی دیگر از مواد غذایی است که سرشار از ویتامین های B می باشد. همچنین حاوی اسید فولیک است که یکی دیگر از اعضای خانواده ی ویتامین های B می باشد. اسيد فولیک به از بین بردن استرس، اضطراب، ترس و حتی افسردگی کمک می کند. می توانید از این ماده ی غذایی در کنار مرغ یا ماهی استفاده کنید.
4- مواد غذایی دارای کربو هیدرات مرکب
مصرف مقادیر مناسب کربوهیدرات میزان سروتونین را در بدن بالا می برد و تاثیری آرامش بخش دارد. کربوهیدرات ساده مثل انواع نان های سفید و شیرینی ها فقط تاثیری موقتی و زودگذر دارند و می توانند باعث اضافه وزن شما هم شوند امامواد غذایی حاوی کربوهیدرات کامل مثل غلات کامل (سبوس دار) وحبوبات، بسیار آرام تر هضم می شوند و اثری نشاط آور پر دوام تری دارند.
5-شیر
شیر علاوه بر ویتامین های B2 و B12، حاوی آنتی اکسیدان هایی است که رادیکال های آزاد ایجاد کننده ی استرس را از بین می برد. برای صبحانه می توانید شیر بنوشید، می توانید گه گاه به آن کمی کاکائو هم اضافه کنید. ماست و دوغ نیز آرام بخش های مفیدی هستند بخصوص اگر آخر شب خورده شو ند خواب آرامی به دنبال خواهد داشت.
6- طالبی و پنیر
طالبی یکی از منابع سرشار از ویتامین C است که بسیار به از بین بردن استرس و فشارهای روحی کمک می کند. در واقع استرس برای ساعت های متمادی میزای ویتامین C را در غده ی آدرنال کاهش می دهد و به همین خاطر بهتر است از مواد غذایی حاوی ویتامین C استفاده شود. پـنـیـر هـم که یکی از منابع خوب ویتامین B2 و B12 است و ترکیب آن با طالبی برای صبحانه یا غذاهای میان وعده ای میتواند استرستان را کاهش دهد.
7- گوشت گاو
گوشت گاو نیز حاوی آهن، روی و ویتامین های B است که استرستان را کاهش میدهد. البته گوشت گاو حاوی مقادیری چربی اشباع غیر سالم است که می تواند منجر به بیماری های قلبی شود. برای مقابله با این مشکل از قسمت های کم چربی گوشت استفاده کنید.
به خاطر داشته باشید رژیم غذایی شما نقش بسیار مهمی در سلامتی و فشارهای روحیتان دارد. سعی کنید این غذاها را در رژیم غذای خود بگنجانید و در عوض غذاهای استرس زا را از آن حذف کنید.چای ،قهوه و نوشیدنی های کافئین دار،غذاهای سرخ کردنی، چرب وسنگین که بیشتر حاوی مواد غذایی حیوانی است از جمله غذاهای استرس زا محسوب میشوند. از مصرف چربي به مقدار زياد خودداري كنيد. زيرا چربي در معده به مدت طولاني باقي مانده و سبب منحرف ساختن خون از مغز، عضلات و ساير بافتهاي بدن بسمت معده ميگردد. همين امر موجب پديد آمدن حالت رخوت و بي حالي تا 6 ساعت ميگردد.
همچنین حداقل در طول روز يك غذاي غني از آهن مصرف كنيد. آهن در نقل و انتقال اكسيژن در بدن نقش مهمي دارد. منابع خوب آهن شامل: گوشت قرمز، مرغ، غلات آجیل و كشمش وبرگه هامي باشد.

 تشکر شده توسط : ثریا
#17
رژیمی علیه افسردگی
اولین شیوۀ تغذیه ای بر اساس مصرف مقدار زیاد میوه، سبزیجات، ماهی، گردو، روغن زیتون و... بنا شده است.

برای مقابله با افسردگی، از الگوی مدیترانه ای بهره ببرید!

استدلالی جدید برایتان داریم، برای شمایی که اصرار به پیروی از رژیم مدیترانه ای دارید. علاوه بر فواید این رژیم برای سیستم قلبی عروقی، آثار ضد سرطانی و ضد آلزایمر آن، خوب است بدانیم که تغذیۀ مدیترانه ای تا 30% احتمال ابتلا به افسردگی را نیز کاهش می‌دهد...

بین افسردگی و رژیم مدیترانه ای چه ارتباطی وجود دارد؟
رابطۀ میان افسردگی و رژیم مدیترانه ای بر روی 10000 بزرگسال طی 4 سال، مشاهده شده است. بنابر عادات غذایی شان، آنها به 5 گروه تقسیم شدند، گروه هایی که دو حد نهایت دارند، یک گروه، گروهی است که تغذیه اش به رژیم مدیترانه ای بسیار نزدیک و دیگری، گروهی است تغذیه اش از این شیوه دور است.
اولین شیوۀ تغذیه ای بر اساس مصرف مقدار زیاد میوه، سبزیجات، ماهی، گردو، روغن زیتون و... بنا شده است. در حالی که گروه دیگر شامل خوراکی های صنعتی، سرخ کردنی ها، فرآورده های گوشتی، غلات تصفیه شده، فرآورده های لبنی، دسرهای شیرین و ... می‌شد.

در پایان مطالعه، 480 مورد افسردگی تشخیص داده شد.
درمی‌یابیم که تغذیه ای سرشار از فرآورده های تغییر یافته، یعنی آنچه که در تقابل با رژیم مدیترانه ای قرار دارد، افزایش 58 درصدی احتمال ابتلا به افسردگی را با خود به همراه دارد. بالعکس، تغذیه ای که نزدیک تر به رژیم مدیترانه ای است، تا 30% احتمال ابتلا به افسردگی را کاهش می‌دهد.


رابطۀ میان خلق و خو و تغذیۀ مدیترانه ای چگونه توضیح داده می‌شود؟

احتمالاً آثار رژیم مدیترانه ای به دلیل سرشار بودن این خوراکی ها از آنتی اکسیدان ها، فُلات، امگا 3 و اسیدهای چرب غیراشباع است.

9 ویژگی رژیم غذایی مدیترانه ای
1.سهم قابل توجهی از میوه ها و سبزیجات.
2.میزان بالای حبوبات و دانه ها.
3.مصرف روغن زیتون و مقدار اندکی چربی های حیوانی.
4.میزان زیادی غلات کامل.
5.استفادۀ فراوان از سبزیجات معطر و ادویه ها.
6.مصرف متوسط و رو به زیاد ماهی.
7.مصرف کم گوشت، خصوصاً گوشت های قرمز.
8.میانه روی در استفاده از فرآورده های لبنی.
9.تمایل به غذا خوردن در جمع دوستان.

تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغ
 تشکر شده توسط : sooorooosh
#18
Tongue 

این روزها «استرس» كلمه‌ای است كه زیاد می‌شنویم و شاید به خاطر این است كه استرس به نوعی با زندگی ما همراه شده است و هر روز آن را در محیط‌های مختلف و به درجات گوناگون تجربه می‌كنیم. داشتن استرس و مواجهه با عوامل استرس‌زا نقش مهمی در شكل گیری رفتارها و خلق و خوی ما دارد. اما آیا می‌‌دانید می‌توان با به کارگیری راهكارهای تغذیه‌ای، تاثیر این استرس‌ها را بر زندگی به حداقل رساند؟

داشتن یک رژیم غذایی نامنظم و آشفته نقش مهمی در بروز استرس دارد که معمولا شامل مصرف چای و میان وعده‌ها به طور مکرر و نامنظم است. اما با خوردن منظم وعده‌‌های غذایی، مصرف میان وعده‌های مغذی، در اولویت قرار دادن وعده‌‌های اصلی غذایی و در كنار آن انتخاب خوردنی‌های مناسب، می‌توان تا حد امکان استرس روزانه را از خود دور نگهداشت. برخی مواد غذایی تاثیر نامطلوبی بر مغز و خلق و خوی ما دارند و بهتر است در صورتی كه افراد پر استرسی هستیم، از آنها کم تر استفاده کنیم. در پروژه‌‌ای به نام «پروژه غذا و خلق» که توسط محققان تغذیه در انگلستان به انجام رسیده است، مواد غذایی استرس‌‌زا به شرح زیر معرفی شدند. در این پژوهش كه بر اساس اطلاعات به دست آمده از تجارب شخصی ۲۰۰ نفر بود، حدود ۹۰ درصد افراد مورد بررسی گزارش كردند كه کاهش مصرف یا حذف «خوراکی‌های استرس‌‌زا» مانند شکر (۸۰ درصد)، کافئین (۷۹ درصد)، الکل (55 درصد) و شکلات (53 درصد) بیشترین تاثیر مثبت را بر بهداشت روان آن‌ها داشته است. دریافت بالای کافئین
بی‌‌قراری، تعریق زیاد، بی‌ خوابی و افزایش ضربان قلب را به همراه دارد. از این رو، توصیه می‌‌شود که از نوشیدن بیش از ۳ تا ۴ فنجان قهوه در روز خودداری شود.


ویتامین‌های گروه B
‌یكی از هورمون‌های ترشح شده در موارد بروز استرس هورمون كورتیزول است. این هورمون در پاسخ به استرس، ویتامین‌های گروه B را مصرف و سبب كمبود این ویتامین‌ها می‌شود. ویتامین‌های گروه B در متابولیسم بدن و تولید انرژی از غذاهای دریافتی ضروری است. این در حالی است كه معمولا در مواقع بروز استرس افراد به خوردن مواد غذایی پركالری تمایل دارند كه سبب تشدید مشكل می‌شود. بنابراین برای داشتن آرامش همیشه به مقدار کافی از مواد غذایی حاوی ویتامین‌های گروه B مانند انواع گوشت، جگر، غلات، نان سبوسدار و جوانه گندم استفاده کنید. دانه‌های کنجد ، سویا و سبزیجات برگ سبز تیره غنی از چربی‌های امگا 6 بوده که برای عملکرد صحیح سیستم عصبی و درمان خستگی زودرس مفید هستند. روغن آفتابگردان و جوانه گندم به دلیل دارا بودن ویتامین E از صدمات اکسیداتیو ایجاد شده توسط رادیکال‌های آزاد در ساختمان سلول جلوگیری می‌کنند.

ویتامین C
مرکبات به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین C، آلفا و بتا کاروتن از اعصاب در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند و برای رهایی از فشارهای روحی و اضطراب و بی‌خوابی مفید هستند. هم چنین حاوی اسید فولیک بوده که برای عملکرد صحیح دستگاه عصبی لازم است. از منابع سرشار ویتامین C می‌توان به سبزیجات دارای برگ سبز، سایر سبزیجات مانند گوجه‌فرنگی، فلفل فرنگی و فلفل دلمه‌ای، میوه‌هایی مانند مركبات، كیوی و توت‌فرنگی اشاره كرد كه در حفظ سلامت سیستم عصبی و پیشگیری از خستگی نقش مهمی دارد. این ویتامین در تولید انتقال‌دهنده‌های عصبی سروتونین و تولید ماده‌ای به نام كارنیتین موثر است كه در تنظیم فعالیت سلول‌های عصبی و پیشگیری از خستگی نقش مهمی دارند.

پروتئین
بوقلمون، مرغ و ماکیان از منابع مناسب پروتئینی به حساب می آیند. غذاهای پروتئینی در عرض چند دقیقه دوپامین و اپی نفرین را بالا می‌برند و به دلیل دارا بودن تریپتوفان که پیش ساز سروتونین است قادر به افزایش سطح این ماده در مغز هستند. سروتونین از عوامل آرامش بخش می‌باشد. ساردین، ماهی‌های چرب آب‌های عمیق به علت داشتن اسید‌های چرب امگا 3 که برای تکامل سیستم عصبی و برای سلامت مغز و اعصاب لازم و نقش مهمی در مقابله با افسردگی دارند. اسیدهای چرب امگا 3 در فرایند یادگیری و شناخت نقش دارد. اسید‌های چرب امگا 3 با كاهش عصبانیت، افسردگی و اضطراب همراه است. همچنین نشانه‌های كمبود این اسید‌های چرب در كودكان مبتلا به بیش فعالی مشاهده شده است. روغن زیتون، بادام و گردو نیز به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 برای حفاظت از سیستم عصبی و بهبود افسردگی توصیه می‌شود.

سبزیجات
یکی از آرامش بخش‌‌ترین سبزی‌ها در مواقع استرس، كاهو و کرفس است. این سبزی دارای گروهی از ترکیبات به نام فیتالیدها بوده که مدر ( ادرار آور ) است و برای سیستم عصبی مرکزی یک آرامش‌ بخش و ضدتشنج به حساب می‌‌آید.هورمون سروتونین كه در تنظیم روند خواب، دمای بدن، كنترل عصبانیت نقش دارد و هم چنین ملاتونین كه عامل مهمی در تشخیص روز و شب و وقت خواب و بیداری است، آرام بخش‌های طبیعی بدن به شمار می‌روند. استرس با كاهش سطح ملاتونین می‌تواند سبب بی‌خوابی شود.موز شامل مقادیری از ملاتونین و سروتونین است که دو عامل مهم در آرامش خواب و راحت هستند. همچنین مقادیر منیزیم در موز اثر آرام بخش بر روی عضلات دارد.اسید آمینه تریپتوفان كه در منابع غذایی حیوانی مانند لبنیات یافت می‌شود می‌تواند در بدن تبدیل به هورمون آرام بخش سروتونین شود. همچنین کلسیم موجود در شیر باعث تحریک مغز در استفاده از تریپتوفان می‌شود. یكی دیگر از مواد غذایی آرام بخش مغز بادام است كه شامل هر دو عامل مهم خوب خوابیدن یعنی تریپتوفان و منیزیم می‌باشد.

ویتامین B12
كمبود فولیك اسید و ویتامین B12 نیز می‌تواند عوارضی مانند اختلالات خلقی، واكنش‌های روان پریشانه نظیر توهم و نادرست انگاری ، گیجی ، سردرگمی، رفتار خشونت آمیز، خستگی، فرسودگی، بی‌خوابی، كاهش توانایی را به همراه دارد. فولیك اسید در بسیاری از مواد غذایی گیاهی و حیوانی مانند سبزیجات دارای برگ سبز به خصوص اسفناج، مارچوبه و براكلی و سایر سبزیجات، مانند قارچ، سیب‌زمینی و نیز نان و گندم كامل (یا سبوس)، حبوبات، جگر و گوشت گاو كم‌چربی وجود دارد. ویتامین B12 یا كبالامین نیز در جگر، شیر، تخم‌مرغ، ماهی، پنیر، گوشت‌های عضلات یافت می‌شود.بنابراین، با تنظیم برنامه غذایی صحیح، كافی، متعادل و متنوع‌، می‌توان با استرس كه شاید یكی از پیامد‌های مهم زندگی صنعتی و شهری است مقابله كرد. ضمن اینكه ورزش و تحرك جسمی كافی به رفع خستگی و افزایش كارایی عضلانی كمك زیادی خواهد كرد.


منبع: دنیای سلامت



 تشکر شده توسط : shahrzad.s , شهرزاد , arezooo82
#19
ماهی : برای رهایی از استرس امگا3 را در رژیم غذایی تان بگنجانید
می توانید امگا3 رااز طریق قرصها و مکمل های غذایی به بدن برسانید اما بهترین روش خوردن ماهی است
شکلات سیاه : این خوراکی خوشمزه از جمله موادی است که تاثیر شگرفی در از بین بردن استرس دارد. طبق تحقیقات افرادی که حداقل ده سال روزانه شکلات سیاه مصرف کرده اند در مقایسه با همسالان خود کمتر از مشکلات فشار خون رنج می برند و همچنین میزان هورمون استرس در آنها به میزان چشمگیری پایین تر از افرادی است که شکلات سیاه مصرف نمی کنند
چای سیاه : تحقیقات نشان می دهد مصرف روزانه چای سیاه موجب می شود افراد در مواقع هیجانی کنترل بهتر و بیشتری بر احساسات و واکنش های خود داشته باشند . همچنین میزان هورمون استرس در افرادی که برا مدت شش هفته روزانه چهار فنجان چای سیاه مصرف می کنند به میزان چشمگیری پایین تر از افرادی است که چای سیاه نمی نوشند
هر آنچه در بالا می گذرد نمودی از پایین است
و هر آنچه در درون جاری است در برون متجلی
 تشکر شده توسط : ارزو , 7714
#20
چند گیاه موثر برای درمان اضطراب

اضطراب و استرس 7 سال از عمر آدم را بر باد می‌دهد و بقیه را به کامش تلخ می‌کند. اما گویی در دنیای امروز با این زندگی‌های پرتنش به خصوص در شهرهای بزرگ اضطراب و استرس جزو جدایی‌ناپذیر زندگی روزمره است و باید به نوعی با آن کنار آمد. استرس یکی از بیماری‌های جدی زمانه ماست.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ خوشبختانه این روزها روش‌های متعددی برای غلبه بر استرس و فشارهای روحی وجود دارد مانند یوگا، ریلکسیشن، ماساژ و غیره.علاوه بر اینها یک روش کاملا طبیعی دیگری نیز وجود دارد که به کنترل احساسات منفی و اضطراب کمک می‌کند. بله استفاده از گیاهان. حتما شما هم شهرت گل گاوزبان را در کاهش استرس شنیده‌اید. باید بدانید که علاوه بر گل‌گاوزبان گیاهان دیگری هم هستند که استرس و اضطراب را از شما دور می‌کنند.

زالزالک

زالزالک خواص آرا مبخشی دارد. کپسول‌های این گیاه تپش قلب، حالت‌های عصبی، زودرنجی یا احساسات افراطی را کاهش داده و ضربان قلب را تنظیم می‌کند. تمام اینها هم باعث می‌شود که آرامش‌تان را بازیابید و اضطرابتان کمتر شود. در این صورت خواب راحتی هم تجربه می‌کنید.


اسطوخودوس


اسطوخودوس یک گیاه ضد اضطراب است. این گیاه به راحتی می‌تواند اعصابتان را آرام و عضلاتتان را شل کند. می‌توانید روزانه دو تا سه فنجان دم کرده اسطوخودوس میل کنید. از این گیاه مفید برای رفع اختلالات خواب، سردرد و ناراحتی‌های عصبی نیز استفاده می‌شود.

در واقع دم کرده این گیاه مانند یک مسکن عمل می‌کند که سیستم عصبی را آرام کرده و اختلالات خواب را رفع می‌کند. روغن یا افشره خوراکی اسطوخودوس نیز برای کاهش و درمان استرس و فشارهای روحی توصیه می‌شود. البته استفاده از افشره‌های خوراکی برای زنان باردار، شیرده و کودکان توصیه نمی‌شود.


گیاه جینسنگ

گیاه جینسنگ برای مقابله با استرس و تقویت سیستم ایمنی بدن فوق‌العاده است. این گیاه به طور موثر با اضطراب مقابله کرده و خواب راحتی را برای شما به ارمغان می‌آورد. می‌توانید از کپسول‌های 25 تا 50 میلی‌گرمی عصاره خشک جینسنگ استفاده کنید.

دکتر داروساز می‌تواند در مورد میزان مصرف آن توضیحاتی به شما بدهد. توجه داشته باشید که دوره درمانی با این گیاه نباید بیش از 3 ماه طول بکشد.


بادرنجبویه

بادرنجبویه خواص آنتی اکسیدانی دارد و دم کرده آن نیز آرامش‌بخش است و با اضطراب مقابله می‌کند. به عقیده محققان این گیاه اختلالات عصبی مانند بی‌خوابی، نگرانی و آشفتگی را برطرف می‌کند. از روغن این گیاه نیز برای رفع تنش‌های عصبی استفاده می‌شود.


سنبل الطیب


سنبل الطیب یک درمانگر همه کاره است. دم کرده یا کپسول‌های آن آرامبخش اعصاب است، حالت‌های عصبی را کاهش داده و کیفیت خواب شما را بهبود می‌بخشد. در واقع این گیاه خواب راحتی برای شما فراهم می‌کند بدون اینکه بعد از مصرف آن دچار خواب‌آلودگی شده باشید.


بابونه

بابونه هم یکی از آن گیاهان همه‌کاره هست. علاوه بر اثر مفیدی که روی پوست می‌گذارد آرامبخش، ضداسپاسم، ضد التهاب، ضدعفونی‌کننده، بادشکن و برطرف‌کننده جراحات می‌باشد. اگر دچار حالت‌های عصبی شده‌اید، مضطرب، نگران، آشفته و بی‌خواب هستید و سردردهای عصبی و میگرنی گرفته‌اید بابونه را دریابید.

این گیاه به جذب مواد معدنی کمک زیادی می‌کند. توصیه می‌کنیم از عطار یا دکتر داروساز نحوه مصرف این گیاه را برحسب نوع نیازتان جویا شوید.


گیاه رازک

رازک قدمتی هزاران ساله دارد. این گیاه آرامبخش و خواب‌آور طبیعی است. 15 گرم گیاه رازک را در یک لیتر آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت حدود 10 دقیقه بجوشد. سپس بگذارید محلول به دست آمده خنک‌تر شود و سپس آن را صاف کنید.

می‌توانید روزانه 2 تا 3 فنجان از این دم کرده میل کنید. مصرف این جوشانده برای درمان دلشوره، نگرانی و استرس بسیار مفید است.

چند توصیه کلی

اول از همه بدانید که شما تنها نیستید؛ این روزها اضطراب و استرس همه‌گیر شده است. همه درگیر این مشکل هستند باید راهی برای کاهش آن پیدا کرد.به طور منظم ورزش کنید.مواد غذایی متنوعی در برنامه غذایی‌تان بگنجانید. به اندازه کافی بخوابید.روی تنفس‌تان تمرکز کنید. به آرامی و از شکم نفس عمیق بکشید.زمانی که اضطراب تمام وجودتان را می‌گیرد دستهای‌تان را خیلی محکم مشت و سپس رها کنید.به خاطرات خوبتان فکر و سعی کنید ترس را با غرق شدن در خاطرات خوب از خود دور کنید.
من صبورتر از هر لحظه ای چشم به راه روزهای آینده ی نیامده ام!
 تشکر شده توسط : biparva
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  ارتباط تغذیه با سيستم ايمني بدن yaro 19 19,715 2016/10/16, 11:14 PM
آخرین ارسال: nahid
  تاثیر مصرف ترشی در كاهش اضطراب nahid 3 3,292 2016/05/02, 10:37 PM
آخرین ارسال: hadisss
  تغذیه و کمر درد نازلی 2 2,592 2015/11/05, 07:09 PM
آخرین ارسال: نازلی
  اثر تغذیه در تقویت و جوان نگه داشتن مغز baran 29 18,255 2014/06/12, 04:20 PM
آخرین ارسال: مریم۷۲
  نقش تغذیه در بازسازی بافت های بدن warrior 0 4,068 2014/01/21, 04:58 PM
آخرین ارسال: warrior
  تغذیه مادردردوران بارداری tanha 1 3,483 2013/09/13, 12:40 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  ارتباط تغذیه با بيماري هاي قلبي-عروقی yaro 7 5,869 2013/08/23, 10:09 AM
آخرین ارسال: shokolat
  درمان 12 مشكل طبي با 12 چاره طبيعي (تغذیه ای) earth 8 6,474 2013/08/17, 05:33 PM
آخرین ارسال: Arezu Esmaeili
  تغذیه مناسب و متفاوت برای خانمها و آقایان نازلی 3 3,370 2013/07/06, 08:03 PM
آخرین ارسال: پویش
  توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با درد paeazan 3 2,943 2013/05/30, 06:28 PM
آخرین ارسال: آرزو



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان