امتیاز موضوع:
  • 8 رأی - میانگین امیتازات : 4.13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اثر تغذیه در تقویت و جوان نگه داشتن مغز
#1
رژیم غذایی برای تقویت مغز

در این جا می‌خواهیم بگوئیم چگونه یک برنامه غذایی برای خود ترتیب دهید که هم مغزتان را به یک ماشین پرتوان تفکر تبدیل کند و هم در جلوگیری از سرطان، بیماری‌های قلبی، مرض قند، روماتیسم، پیری زودرس، چاقی و سایر بیماری‌ها به شما کمک کند.
به عنوان یک قانون کلّی، به هنگام خرید مواد غذایی، «رنگی» فکر کنید. هر چیزی که رنگ روشن و درخشانی داشته باشد، غذای مناسب برای مغز است، سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که سلامت مغز و بهبود عملکرد ذهن را تأمین می‌کند.
۱) پروتیئن
پروتئین حاوی ۴ کالری در هر گرم است و باید ۱۵ درصد کلّ کالری ورودی بدن را تأمین کند. پروتئین برای تولید بافت، آنزیم‌ها، انتقال دهنده‌های عصبی و هزاران مواد شیمیایی دیگر مغز، مورد نیاز است. ۱۵۰ گرم (خانم‌ها) تا ۲۴۰ گرم (آقایان) پروتئین حیوانی برای خود در نظر بگیرید: مرغ بدون پوست، گوشت بدون چربی، ماهی‌هایی چون آزاد، تون و ساردین، سایر غذاهای دریایی، لبنیات کم چربی و امثال آن‌ها. پروتئین گیاهی (سویا) حاوی ایزوفلاون‌ها و هزاران ترکیبات مفید دیگر است و توصیه می‌شود که مقدار مصرف آن را در برنامه غذایی خود افزایش دهید.
۲) کربوهیدرات‌ها
کربوهیدرات‌ها نیز حاوی ۴ کالری در هر گرم هستند و باید ۶۵ درصد کالری ورودی بدن را تأمین کنند.
▪ میوه‌ها و سبزیجات
میوه‌ها و سبزیجات سرشار از ویتامین‌ها و هزاران آنتی‌اکسیدان، مواد معدنی و فیبر هستند: سبزیجاتی که برگ سبز تیره دارند (کلم، کلم‌بروکلی، کلم‌بروکسل، کلم‌پیچ)، سبزیجات زرد یا قرمز یا نارنجی (گوجه‌فرنگی، هویج، کدو) و میوه‌های مانند سیب، انواع توت، گیلاس، آلبالو، زردآلو، پرتقال، گریپ‌فروت، انگور قرمز و هلو.
توصیه می‌شود روزانه حداقل ۵ وعده میوه و سبزیجات مصرف کنید. میوه‌ها و سبزیجات آبدار و ترد، کالری کمی دارند. (هر وعده عبارت است از یک میوه یا سبزیجات کامل یا نصف فنجان به صورت پخته)
▪ غلات و کربوهیدرات‌های ترکیبی
غلات، سبزیجات نشاسته‌دار یا خشک، و سبزیجات بنشنی سرشار از ویتامین B ، آنتی‌اکسیدان، مواد معدنی و فیبر هستند. نان‌هایی که از غلات تهیه می‌شوند، انواع غلات، پاستا و سیب‌زمینی سرشار از مواد انرژی‌زا و کربوهیدرات‌های ترکیبی (و برخی پروتئین‌های بدون چربی) هستند. کربوهیدرات‌های ترکیبی آهسته‌تر از قند ساده هضم می‌شوند و سطح قند خون را ثابت و سطح انرژی مغز را برای مدتی طولانی بالا نگاه می‌دارند. توصیه می‌شود روزانه ۵ تا ۱۱ وعده غلات و کربوهیدرات‌های ترکیبی مصرف کنید. (هر وعده معادل یک تکه نان، یک سیب‌زمینی، یا نصف فنجان غلات یا حبوبات است.)
مصرف شکر و عسل به مقدار کم اشکالی ندارد امّا فاقد ویتامین و مواد معدنی هستند. مصرف آن‌ها را به چند قاشق چایخوری در روز محدود کنید (هر بطری کوکاکولا معادل ۱۰ قاشق چایخوری شکر دارد!). از مصرف شیره ذرت بپرهیزید که تری‌گلیسیرید را بیش از قند (ساکروز) بالا می‌برد. شیره ذرت در بسیاری از غذاهای آماده از جمله سس گوجه‌فرنگی (کچاپ) وجود دارد.
۳) چربی
چربی حاوی ۹ کالری در هر گرم است. توصیه می‌شود بیش از ۳۰ درصد کالری ورودی بدن خود را از چربی تأمین نکنید. امّا ۳۰ درصد هم برای فعال نگاه داشتند مغز زیاد است.
توصیه پزشکان این است که «همان رژیم غذایی کم‌چربی که سلامت عروق را تضمین می‌کند، برای سلامت مغز هم خوب است.» اگر ۱۰ تا ۱۵ درصد کالری ورودی بدن از چربی تأمین می‌شود، برای رفع افسردگی و تقویت کارکرد شناختی مغز، کافی است.
البته در مورد میزان مصرف چربی، در بین پزشکان اختلاف نظر وجود دارد و برخی می‌گویند اگر یک رژیم غذایی کمتر از ۲۰ درصد کالری را از چربی تأمین کند برای سلامت از سر تا پای انسان ناکافی است!
امّا به هر حال، هر چقدر چربی مصرف می‌کنید، باید ۴۰ درصدش به شکل اسیدهای چرب ( EFA )، ترجیحاً ماهی‌هایی چون آزاد، ساردین و تون باشد. خاویار هم منبع فوق‌العاده اسیدهای چرب است. شما می‌توانید روزانه دو قرص روغن ماهی (هر کدام یک گرم چربی) مصرف کنید. قرص روغن ماهی نه تنها بهترین منبع برای تأمین امگا -۳ برای مغز است، بلکه سطح کلسترول و تری‌گلیسیرید را نیز پائین می‌آورد. مصرف چربی‌های اشباع شده را به چهار تا شش درصد کلّ کالری ورودی بدن خود محدود سازید.
بقیه چربی‌ها را از روغن‌هایی که حاوی امگا -۳ باشند تامین کنید. برای این منظور از روغن گردو، سویا و کانولا به جای روغن ذرت و آفتابگردان استفاده کنید زیرا حاوی امگا-۶ نیز می‌باشند. روغن زیتون حاوی مقدار کمی امگا -۳ است امّا چربی اشباع شده بی‌ضرری دارد. روی سالاد خود روغن زیتون و کانولا بریزید.
در مصرف روغن‌های حاوی EFA نیز زیاده روی نکنید. شما به بیش از ۲ تا ۳ قاشق چایخوری از آن‌ها در روز نیاز ندارید.

www.newmind.mihanblog.com
ترجمه: کلینیک الکترونیکی روان‌یار
منبع
‌"The Brain Power Diet"
http://www.psychologytoday.com
مجله الکترونیکی ویستا(شماره ششم)
 تشکر شده توسط : Sina , nazanin200312 , # پریسا # , salar , نرگس طلا
#2
مغز انسان همان جوی ابی است که اگر حرکتی در ان نباشد به سرعت تبدیل به گندابی می شود که همه از ان فراریند و این همان دلیلی است که ما از مصاحبت خیلی ها فراری هستیم .

شماکه نمی خواهید مغزتان به چنین سرنوشتی تبدیل شود پس ورزش مغز را از یاد نبرید که ورزش مغز از ورزش بدن مهمتر و حیاتی تر است

دستور العمل های زیر همان حرکت های نرمشی مغزتان هستند که اگر به انها توجه کنید به زودی صاحب فکر و مغز سالمی خواهید بود که نه تنها خودتان بلکه بقیه هم از مصاحبت و ارتباط با شما لذت خواهند برد .

ü از هر فرصتی برای مصاحبت با افراد خوش مغز استفاده کنید خوش مغز ها به راحتی در جامعه شناخته می شوند در این مورد دانستن چندین زبان قدرت شما را افزایش می دهد .



ü مطالعه از ورودیهای مهم مغز شماست که در اصل نوعی مصاحبت است اما در واقع با چکیده افکار نویسنده سر و کار دارید و مسلما بازده ان چندین برابر مصاحبت با این افراد است .



ü موسیقی به عنوان برترین و زیبا ترین هنر هاست گوش دادن به موسیقی تک تک سلولهای مغزتان را به رقص و حرکت وا می دارد .



ü همیشه زیبایی های طبیعت را دنبال کنید به جا های زیبا بروید و لذت ببرید .



ü خود را در معرض بو ها و رایحه های خوش قرار دهید .



ü لذت بردن از طعم های خوشمزه و باب طبعتان را فراموش نکنید .



ü بدنتان را در معرض نوازش قرار دهید. با باد و افتاب انس بیشتری بگیرید.



ü همیشه تفکر کنید تخیل کنید . کار های خلاقانه بکنید .



ü از حل جدول و معما برای تلنگری به مغزتان همیشه استفاده کنید.



ü هیچگاه از از ریاضیات فرار نکنید .



ü و مهمتر از همه اینکه بنویسید بخوانید بنوازید بخندید و بخندانید .



ü و البته نرمش بدن نیز فراموش نشود که عقل سالم دربدن سالم است.
 تشکر شده توسط : nazaninn , Morteza , سحــــــــر , Sina , nosrati
#3
آيا تغذيه مي‌تواند باعث تقويت حافظه‌ شود؟ اگر جواب‌تان مثبت است، درست حدس زده‌ايد! تحقيقات متعدد نشان داده‌ است كه تغذيه صحيح و استفاده مناسب و متعادل از خوراكي‌ها، سبب تقويت حافظه و دور ماندن از بيماري‌هايي مانند آلزايمر مي‌شود.

مصرف منظم بعضي خوراكي‌ها موجب افزايش قدرت يادگيري، تمركز و سلامت مغز مي‌شود.

خوراكي‌هاي زير مي‌توانند حافظه‌ را تقويت كنند:

ماهي‌هاي چرب

ماهي هاي چرب مثل ماهي آزاد، ساردين، تن و خال مخالي حاوي مقادير فراواني از اسيدهاي چرب امگا 3 هستند كه مي‌توانند سبب افزايش بهره‌وري و سالم ماندن مغز شوند.

حدود 40 درصد از اسيدهاي چربي كه در غشاي مغز وجود دارند، DHA ناميده مي‌شوند. DHA يكي از موادي است كه به وفور در روغن ماهي موجود است. متخصصان اعتقاد دارند كه وجود اين ماده براي انتقال پيام هاي عصبي مختلف در مغز ضروري است.

تحقيقات نشان داده اند افرادي كه حداقل 3 بار در هفته از ماهي‌هاي چرب استفاده مي‌كنند، DHA خون بسيار بالاتري نسبت به ساير افراد دارند و خطر ابتلايشان به آلزايمر 39 درصد كمتر از بقيه است.

سبزيجاتي با برگ سبز تيره

اسفناج، كاهو، كلم بروكلي و كلم از جمله سبزيجاتي هستند كه سرشار از آنتي‌اكسيدان‌هايي مثل ويتامين C و كاروتنوييدها هستند، يعني همان آنتي‌اكسيدان‌هايي كه براي حفظ سلامت قلب بسيار مفيدند. به طور كلي وظيفه اصلي آنتي‌اكسيدان‌ها در بدن، مبارزه با راديكال‌هاي آزاد است كه باعث آسيب‌رساندن به سلول‌ها و اختلال در تقسيم انرژي در بدن مي شوند. سلول‌هاي مغز هم كه وظيفه سوخت‌رساني به كل بدن را دارند، از جمله آسيب‌‌پذيرترين سلول‌ها در برابر اين تركيبات زيانبار هستند، بنابراين وقتي كه اين مواد سمي به مغز حمله مي كنند، آنتي‌اكسيدان‌ها با آنها مبارزه كرده و از مغز محافظت مي كنند.

بر اساس مطالعاتي كه روي بيش از 13 هزار خانم در دانشكده پزشكي ‌هاروارد انجام گرفت، پژوهشگران پي بردند خانم‌هايي كه حداقل 4 وعده در روز از سبزيجات برگ سبز تيره استفاده مي‌كنند، نصف ديگران از زوال عقل و كاهش قدرت تمركز رنج مي‌برند.

همچنين پژوهشگران ‌هاروارد، اعلام كردند كه هر چه سبزي و ميوه‌ها رنگي‌تر باشند، آنتي‌اكسيدان بيشتري دارند.

آووكادو و آجيل

آووكادو و آجيل حاوي يك آنتي‌اكسيدان‌ مهم ديگر به نام ويتامين E هستند. پژوهشگران مي‌گويند كساني كه مقدار مناسبي ويتامين E مصرف مي‌كنند، 67 درصد كمتر از سايرين به آلزايمر مبتلا مي‌شوند. شما بايد حداقل روزي 15 ميلي‌گرم ويتامين E به بدن‌تان برسانيد و اين ميزان در 55 گرم بادام يافت مي‌شود.

كاكائوي تلخ

كاكائوي تلخ (كه حاوي حداقل 70 درصد كاكائو باشد) سرشار از فلاوونوييد، يكي ديگر از آنتي‌اكسيدان‌هاي مفيد براي بدن و به خصوص مغز است. شما مي‌توانيد با خوردن 30 گرم شكلات تلخ در روز، قدرت تمركزتان را افزايش دهيد. خوراكي‌هاي ديگري هم كه مي‌توانند جاي شكلات تلخ را در رژيم غذايي شما بگيرند شامل سيب، انگور، پياز و چاي هستند.

‌ادويه كاري

شايد جالب باشد كه بدانيد آمار فراموشي در بين هندي‌ها و تايلندي‌ها بسيار پايين است! مي‌پرسيد چرا؟ چون غذاهاي‌شان هميشه پُر است از ادويه ‌كاري. محققان هنوز نتوانسته‌اند به درستي بفهمند كه چه واكنشي در مغز پس از مصرف كاري رخ مي‌دهد كه باعث كاهش احتمال ابتلا به آلزايمر مي‌شود، اما به همه افراد توصيه مي‌كنند كه با افزودن پودر كاري به غذاهاي‌شان، شانس ابتلا به آلزايمر را در ميانسالي كاهش دهند.

آب

تمام سلول‌هاي بدن براي اينكه رشد مناسبي داشته باشند، به آب كافي نياز دارند و سلول‌هاي مغز هم از اين قضيه مستثنا نيستند. در حقيقت، يك ‌سوم از حجم مغز از آب تشكيل شده است، بنابراين نوشيدن آب كافي در روز، به بهبود عملكرد مغز كمك مي‌كند. بر اساس مطالعاتي هم كه در دانشگاه اوهايو صورت گرفته است، محققان اعلام كرده‌اند كه كاركرد مغز افرادي كه آب كافي در بدن‌شان دارند، نسبت به افرادي كه به ميزان لازم آب نمي‌نوشند، بهتر است. آنها همچنين گفته‌اند كه نوشيدن حداقل 6 تا 8 ليوان آب در روز براي تمام افراد ضروري است و اگر اين ميزان تا 12 ليوان افزايش يابد، كارايي مغز هم بيشتر مي‌شود.

قهوه

همان‌طور كه مصرف زياد و بي‌رويه نوشيدني‌هاي حاوي كافئين مانند قهوه، باعث اختلال در عملكرد مغز مي‌شود، مصرف مناسب و به اندازه‌شان نيز مي‌تواند قدرت تمركز و كارايي مغز را بالا ببرد.

بر اساس مطالعاتي كه محققان فرانسوي در سال 2007 انجام دادند، به اين نتيجه رسيدند كه خانم‌هاي بالاي 65 سال سن كه 3 فنجان در روز قهوه مي‌نوشيدند، قادر به حفظ كردن آدرس، شماره تلفن و لغت‌هاي بيشتري نسبت به آنهايي بودند كه قهوه نمي‌خوردند. آنها همچنين شانس ابتلاي اين خانم‌ها به آلزايمر را 30 درصد كمتر از سايرين دانسته‌اند.

تنها هشداري هم كه محققان در زمينه مصرف قهوه داده‌اند، اين است كه افراد نبايد بيش از 400 ميلي‌گرم (يعني 3 فنجان) در روز قهوه بنوشند.
 تشکر شده توسط : مـه ســـا , سحــــــــر , nazaninn , mahsa , najva , meysam pishro
#4
روشی برای جلوگیری از کوچک شدن مغز و محافظت از حافظه

در این مطلب روشی ساده برای محافظت از مغز را به شما آموزش می دهیم و ....قدم زدن حداقل به میزان 10 کیلومتر در هفته می تواند از کوچک شدن مغز و ابتلا به بیماری های مغزی مانند آلزایمر پیشگیری کند.

دانشمندان با انجام مطالعه روی 300 نفر و بررسی این که آن ها چند ساعت در هفته قدم می زنند متوجه شدند افرادی که حداقل 10 کیلومتر در هفته راه می روند کم تر از دیگران به بیماری های مغزی دچار می شوند.

کرک اریکسون از دانشگاه پیتسبورگ در این باره گفت: مغز انسان ها در اواخر دوره بزرگسالی شروع به کوچک شدن می کند که این موضوع می تواند منجر به ابتلا به مشکلات حافظه ای شود. اما تحقیقات ما نشان می دهد فعالیت های بدنی در این سنین می تواند از ابتلا به بیماری های مغزی و آلزایمر پیشگیری کند.

آلزایمر که یکی از شایع ترین بیماری های مغزی است به آرامی سلول های مغزی را می کشد، اما فعالیت هایی مانند قدم زدن می تواند به پیشگیری از این عارضه کمک کند. این کار هم چنین به افزایش حجم مواد خاکستری مغز کمک می کند. در حال حاضر هیچ دارویی برای توقف پیشرفت آلزایمر وجود ندارد. هم اکنون نزدیک به 26 میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا هستند.

بررسی های قبلی هم نشان داده بود رژیم غذایی مدیترانیه ای خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهد. محققان متوجه شدند این رژیم غذایی که سرشار از سبزیجات ، ماهی و میوه و غلات است قسمتهایی از مغز را که وظیفه فکر کردن و کنترل حافظه را به عهده دارند سالم نگاه میدارد.

افرادی که مقادیر زیادی از محصولات گوشتی مانند گوشت و مرغ را مصرف میکنند و همچنین اقدام به خوردن مشروبات الکلی میکنند با احتمال بسیار زیادی خود را در معرض ابتلا به آسیبهای مغزی قرار میدهند.

این غذاها باعث مرگ قسمتهای بسیار کوچکی از مغز انسان میشوند که میتواند در نهایت منجر به از دست دادن حافظه و بیماری آلزایمر شود. اما افرادی که رژیم غذاییشان بیشتر به رژیم مدیترانیه ای نزدیک بود با احتمال 36 درصد کمتر به بیماریهای مغزی دچار میشدند.

منبع : خبر آنلاين
 تشکر شده توسط : بی تـــا , نسیم , montazer , sadaf
#5
زمانیکه به 30 سالگی می رسیم، مغزهای ما آهسته و ثابت، مسیر یک منحنی نزولی را در پیش می گیرند.
اما این تنزل شناخته شده یک عارضه جانبی غیرقابل فرار نیست، بلکه اخیرا گفته می شود شما می توانید با روشهایی تغییرات مربوط به افزایش سن را خنثی کنید.
روشهای ساده ای که فعال بودن شما را تضمین کند و نیروی ذهنی تان را قوی نگه دارد.

ورزش می تواند زوال عقل را بخوبی به تاخیر بیندازد.
اما می دانید که ورزش منظم می تواند زوال عقل را کاملاً معکوس کند؟ طبق تحقیقات تمرینات ایروبیک سرعت و شفافیت تفکر را بسیار بالا برده و همچنین بافت نسج مغز را زیادتر میکند.

پیشنهاد: سه بار در هفته به مدت 50 دقیقه پیاده روی تند انجام دهید تا این تاثیر بر شما ایجاد شود.
برای نتیجه بهتر در پارک یا مکان پر درخت اینکار را انجام دهید زیرا تاثیرش 20 درصد بهتر خواهد بود.


مسواک زدن به وضوح با سلامت مغزی ارتباط دارد.
این نتیجه پس از مطالعه بر روی هزاران فرد بین 20 تا 59 ساله انجام شده است و مشخص شد بیماریهای دندان و لثه با بدترین بیماری های مغزی در سنین کهولت ارتباط دارد.
پس به توضیه های دندان پزشکتان توجه کنید، هر روز مسواک حداقل یکبار و هر بار حداقل 2 دقیقه مسواک زدنتان طول بکشد.


از نوشیدن مشروبات الکلی بپرهیزید، با افزایش مصرف الکل، حجم مغز کاهش می یابد، و این مشکل در زنان بیشتر است زیرا زنان جثه کوچکتری دارند و بیشتر در معرض این خطر قرار می گیرند.

مصرف زغال اخته سرعت عملکرد مغز را افزایش می دهد و باعث رشد سلولهای هیپوکامپوس می شوند. زغال اخته را همراه با غلات یا ماست مصرف کنید و برای فصلهای بعد فریز کنید.

با سودکو 10 سال جوانتر شوید! سودوکو سرعت انتقال و تصمیم گیری در مغز را به نحو عجیبی افزایش می دهد، اول می توانید با پازل ها و جدولهای ساده که در تمام فروشگاه ها هست شروع کنید تا در سودوکو حرفه ای شوید!


مدیتیشن نیز بر بهبود سلولهای خاکستری مغزتان اثر می گذارد و بر رشد مناطقی از مغز که مخصوص کنترل حافظه، زبان و حواس است اثر مثبت دارد. با 15 دقیقه مدیتیشن در روز شروع کنید، مثلا در ساعت ناهار یا قبل از ترک محل کار، راست بنشینید، چشمها را ببندید، و به هر چیزی که در زمان حال حسش می کنید، تمرکز کنید. چه صدای پرنده ای در دوردست باشد چه صدای تنفس تان.


9 پيشنهاد ويژه براي تقويت مغز
۱/ کاری انجام دهید
دانشمندان بر این باورند که نرمش های هوازی منظم می تواند ساده ترین و مهم ترین راه برای سلامتی طولانی مدت مغز باشد. در حالی که قلب و ششها واکنشی سریع نسبت به دویدن بر روی دستگاه دوی ثابت نشان می دهند، مغز هم به آرامی با هر قدم قعالیت میکند. برای سلامت دائمی مغز، روزانه حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت جسمانی (دویدن و نرمش های هوازی) می تواند نقش شایان توجهی داشته باشد.

۲/ متعادل بخورید
انرژی بسیار زیاد یا انرژی بسیار کم خللی بزرگ در کارایی مغز ایجاد میکند. رژیم غذایی تشکیل شده از مواد قندی کم با فیبر بالا و چربی و پروتئین معمولی بسیارآرام تر از غذاهایی با میزان قند بالا (مانند شیرینی جات و نشاسته) در بدن تجزیه میشوند. سرعت ثابت و ملایم هضم در روده مقدار انرژی بیشتری را به مغز می رساند، و باعث بهینه‏سازی سوخت و ساز در ارگانهایی شوند که می توانند در سلامتی طولانی مدت نقش بسزایی داشته باشند.

۳/ مراقب رژیم غذاییتان باشید
در حالی که پرخوری فعالیت مغز را کند میکند و در طولانی مدت باعث وارد آمدن به مغز می‏شود، کمبود کالری هم می تواند اثر مشابهی را بر مغز گذارد. رژیم های غذایی مفرط می تواند باعث طولانی شدن برخی دردها در بدن و در نتیجه سلب آسایش شوند، احساسی که باعث اعتیاد افراد به لاغر ماندن (anorexia) (ترس از چاق شدن) شود. بسیاری از مطالعات رژیم های غذایی مفرط را با حواس پرتی ، اختلال در حافظه و پریشانی مرتبط می دانند.

۴/ مراقب بدن خود باشید
بسیاری از بیماری های قابل پیشگیری مانند دیابت نوع دوم، چاقی، فشار خون و… می توانند تاثیر بسزایی در پیر شدن مغز داشته باشند. فعال و سالم نگه داشتن سیستم گردش خون با کارهایی از قبیل سیگار نکشیدن و عدم استفاده از چربی های اشباع شده مانع از پیری زودرس مغز میشود.

۵/ از استراحت و آرامش لذت ببرید
در زمان استراحت و رویا، خاطرات به آرامی مرور میشوند، بعضی دور ریخته میشوند و بعضی ذخیره می شوند. مطالعات نشان می‏دهند وقتی دچار کمبود خواب هستیم، پروتئینی که سیناپس‏ها (محل تماس دو عصب) را شکل می دهد توانایی کافی برای تفکر و فراگیری را از دست می‏دهد، علاوه بر این خواب ناکافی با فراموشی در ایام کهولت رابطه مستقیم دارد.

۶/ از قهوه تان لذت ببرید
تحقیقات نشان داده است که استفاده منظم از کافئین از مغز محافظت می کند. بر اساس یک مطالعه علمی ۲ الی ۴ بار سرحال آمدن بعد از خستگی در یک روز می تواند به کاهش فراموشی کمک کند و ۳۰ تا ۶۰ درصد از بروز آلزیمر پیشگیری کند. اینکه آیا کافین موجود در چای و قهوه باعث رفع خستگی میشود یا آنتی اکسیدان موجود در آنها هنوز مشخص نیست اما قهوه باعث افزایش سطح هوشیاری در این بعد از ظهر و چند سال بعد میشود.

۷/ ماهی بخورید
براساس تئوری های جدید وجود ماهی در رژیم غذایی انسانها می تواند نقش بسزایی در تقویت حافظه انسانها داشته باشد. اسیدهای چرب مورد نیاز مانند امگا ۳، برای ساختمان مغز مهم بشمار می آیند و تاثیر آنها برای درمان بیماری های مغزی بسیار موثر است. مطالعات انجام گرفته بر روی تاثیر مکمل امگا ۳ نتایج جالبی را به همراه داشت که نشان می داد امگا ۳ دربرخی دیگر از منابع غذایی مانند تخم کتان، ماهی ها و برخی از حیوانات علف خوار نیز یافت می شود.

۸/ خونسرد باشید
استرس تاثیر بد و مخربی روی مغز می گذارد و با ترشح هورمون‏های خطرناکی در ناحیه‏ی هیپوکمپوس (hippocampus) و سایر قسمت های مغز، حافظه را تحت تاثیر قرار می‏دهد. بعضی از دانشمندان بر این عقیده‏اند که داشتن یک زندگی متعادل و دنبال کردن فعالیت های آرامش بخش مانند یوگا، حضور در اجتماع و انجام فعالیت‏های هنری می تواند روند فراموشی بر اثر کهولت سن و پیری مغز را به تاخیر بیاندازد.

۹/ از مکمل ها استفاده نکنید
اخیرا استفاده از مکمل ها وسیله اي برای جبران کاستی‏ها تبدیل شده اند، لطفاً از مواد طبيعي استفاده کنيد

دریافت فایل :
.docx   Space Co.docx (اندازه: 359.52 KB / تعداد دفعات دریافت: 35)
 تشکر شده توسط : havaars , paeeze , montazer , # پریسا # , Sina , مـه ســـا , MFhealth
#6
مغز بچه ها دنیا رو 50 بار کند تر از یه پیرمرد حس میکنه.یعنی زمان براش دیر میگذره.اگه یادتون باشه بچگیها وقتی یه برنامه میزگرد یا سخنرانی میدیدیم برامون چقدر سخت بود و دیر میگذشت.اما الان تا چشم بهم میذاریم دو سه ساعت گذشته و متوجه نشدیم.
بادباچراغ خاموش کاری ندارد،اگردرسختی هستی بدان که روشنی...
#7
راه‌هایی برای تقویت قوای ذهنی

[تصویر:  jz0y5b6171gkb9ejxldt.jpg]

ضروری است با راهكارهایی كه برای مقابله با كاهش قوای ذهنی و قدرت حافظه موثر هستند، آشنا و مانع كاهش قوای مغز خود شویم...

تا به حال برایتان اتفاق افتاده كه شماره تلفن، كوچه یا پلاك منزلتان را بعد از سال‌ها تكرار فراموش كنید یا این كه در مقطعی احساس كنید آنقدر ذهنتان خسته است كه حتی قادر به یادگیری مفاهیم ساده یا به خاطر سپردن اسامی افرادی كه هر روز می‌بینید هم نیستید؟

برای بسیاری از افراد در مقطعی از زندگی این اتفاق می‌افتد، چرا كه با افزایش سن، معمولا از دهه سی‌ام زندگی به بعد و بخصوص پس از طی دوران تحصیل، به این دلیل كه مغز كمتر با ارقام و اطلاعات سر و كار دارد، به نظر می‌رسد كه بتدریج توانایی‌های خود را از دست می‌دهد. البته معدود افرادی كه بسیار اهل مطالعه هستند یا فعالیت‌های جسمانی منظم و مداومی دارند و از سیستم تغذیه‌ای مطلوبی هم به‌طور همیشگی بهره می‌برند، از این قاعده مستثنا هستند.


كاهش قوای ذهنی از چه زمان آغاز می‌شود؟

روند مرگ سلول‌های عصبی از بدو تولد آغاز می‌شود، ولی این روند پس از 35 سالگی شدت می‌یابد، به نحوی كه روزانه 100 هزار سلول عصبی در انسان از دست می‌رود. در عین حال ایجاد پیوند بین سلول‌های باقیمانده افزایش می‌یابد، به نحوی كه تخریب سلول‌های عصبی تا حدود زیادی جبران می‌شود.دكتر فربد فدایی، روان‌شناس و مدیر گروه روان‌شناسی دانشگاه بهزیستی و توانبخشی در این باره می‌گوید: برای كاهش تاثیرات تخریب سلول‌های عصبی و در واقع جلوگیری از كاهش قوای ذهنی نه‌تنها باید از راهكارهای مربوط به بهداشت عمومی یعنی تغذیه سالم، ورزش و جلوگیری از مصرف دخانیات بهره گرفت، بلكه از هر آنچه منجر به تمرین مغز برای انجام فعالیت‌های ذهنی می‌شود نیز استفاده موثر كرد.


از بازی‌ها و تمرین‌های فكری غافل نشوید
تاثیر فعالیت‌های فكری چون حل كردن جدول و معما و انجام بازی‌هایی مانند شطرنج یا حتی درست كردن لوگو و پازل در كودكان از سنین زیر 5 سالگی، در افزایش شناخت و درك بیشتر مغز به طور قطع به اثبات رسیده است.
دكتر فدایی تاكید می‌كند: فعالیت‌هایی چون خواندن كتاب، نوشتن با دست و نه با كامپیوتر، تمرین‌های ریاضی، حفظ اشعار، آموختن زبان‌های بیگانه، حل جدول و انجام بازی‌هایی چون شطرنج به طور قطع سبب افزایش توان مغزی می‌شود.

مهرداد آشتیانی، صاحب درجه بین‌المللی از فدراسیون جهانی شطرنج و مدرس بازی شطرنج نیز می‌گوید: با یادگیری بازی شطرنج هم می‌توان به تقویت حافظه و هم ارتقای قدرت تمركز بچه‌ها كمك كرد. بعلاوه می‌توان وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان را بخصوص در درس ریاضی بهبود بخشید و به آنها برنامه‌ریزی و خویشتنداری را یاد داد. كما این كه تحقیقات دانشمندان ثابت كرده است، كسانی كه از كودكی شطرنج یاد می‌گیرند ضریب هوشی‌شان رشد چشمگیرتری نسبت به دیگر كودكان خواهد داشت. وی تاكید كرد: بازی شطرنج گرچه همچون حل جدول، جنبه عمومی ندارد و انجام آن نیاز به یادگیری قواعدش دارد ولی از هر تمرین و فعالیت فكری دیگر، حتی از حل جدول و معما، بیشتر در كاهش ابتلا به آلزایمر موثر است.


بهره‌مندی از زندگی شاد و پویا

در عین‌حال ثابت شده است كه ارتباط با انسان‌های دیگر موجب افزایش توانمندی‌های ذهنی می‌شود.
دكتر فدایی می‌گوید: داشتن محیط زندگی شاد و پویا و مشاركت افراد در امور محله، شهر و كشور منجر به افزایش توان مغزی می‌شود. بعلاوه زندگی بدون استرس و رعایت دستورات دینی و اخلاقی به كاركرد بیشتر مغز كمك می‌كند.


كنترل مغز با دستان ماهر شما
فراموش نكنید كه هیچ بخشی از بدن بیشتر از دست‌ها به مغز نزدیك نیست. به همین سبب، هر قدر مهارت‌های سریع انگشتان افزایش یابد، عملكرد و فعالیت مغز نیز بیشتر خواهد شد. به گفته دكتر فدایی بین مراكز ادراك تكلم و تولید تكلم با مراكز حركتی كه به دست راست ارتباط دارد، روابط متقابل و پیچیده‌ای وجود دارد كه یكدیگر را تقویت می‌كند. در نتیجه نوشتن با دست یا انجام كارهای مهارتی به وسیله دست، موجب تقویت مراكزی در مغز می‌شود كه به تقویت حافظه نیز كمك می‌كنند.


مغز سالم در بدن سالم
باز هم تاكید می‌كنیم كه فعالیت‌های ورزشی بخصوص تمرین‌های تعادلی می‌تواند ذهن ما را نیز تواناتر كند. بخصوص انجام تمرین‌هایی كه سبب حفظ تعادل بدن، انعطاف‌پذیری و نیروی پاها می‌شود از اهمیت زیادی برخوردار است. حتی پزشكان بر این عقیده‌اند كه ورزش، گردش خون را در مغز بالا می‌برد و نمی‌گذارد بافت‌های عصبی مغز با بالا رفتن سن بسرعت از بین بروند.
بهره‌گیری از تغذیه سالم و توجه به قند، فشار خون و چربی خون در تقویت قوای فكری بسیار موثر است. دكتر فدایی با اشاره به تاثیرات مثبت مكمل‌های غذایی در تقویت حافظه تاكید می‌كند: امروزه توصیه زیادی بر مصرف آنتی‌اكسیدان‌ها از قبیل ویتامین E و C می‌شود. در عین‌حال ویتامین D نیز برای جلوگیری از كاهش و تضعیف توان ذهنی و همچنین حفظ بهداشت روانی در افراد، بخصوص سالمندان بسیار مفید است. بعلاوه ثابت شده است كه مصرف آنتی‌اكسیدان‌ها كه در میوه‌ها و سبزیجات تازه به وفور یافت می‌شود، خطر ابتلا به آلزایمر را پایین می‌آورد.


خودتان را زود بازنشسته نكنید
فراموشی، ناشی از نابودی جمعی سلول‌های مغز است و متخصصان معتقدند كه یك راه جلوگیری از آن، غافل نشدن از انجام فعالیت مغزی در طول زندگی تا سنین بالاست. براساس تحقیقات انجام شده كسانی كه دیر بازنشسته شده‌اند در مقایسه با كسانی كه تصمیم گرفتند زود بازنشسته شوند، كمتر به آلزایمر دچار می‌شوند. فراموش نكنید كه آنچه‌در به تعویق انداختن ابتلا به آلزایمر كمك می‌كند، تقویت یادگیری و حل مسائل جدید است.علاوه بر همه نكاتی كه گفتیم بر این مساله هم تاكید می‌كنیم كه خواب مناسب شبانه می‌تواند بهترین روش برای تقویت حافظه باشد. در واقع خواب كافی از 6 تا 9 ساعت در شبانه‌روز با تقویت كاركردهای ذهنی به تقویت حافظه و قدرت یادگیری كمك می‌كند.

 تشکر شده توسط : احمدرضا , Narges
#8

مواد غذایی تقویت کننده مغز


سلامت نیوز :یک رژیم غذایی خوب نه تنها برای سلامت مفید است، بلکه باعث افزایش انرژی نیز می شود.

در این مطلب به نقل از «MSN» به چند نوع ماده غذایی که در تقویت عملکرد مغز موثر است، اشاره می کنیم.
* گوشت گاو بدون چربی؛ سرشار از آهن است. این ماده معدنی قدرت حافظه و هوشیاری را افزایش می دهد.
*چغندر؛ حاوی نوعی اسید آمینه به نام فنیل آلانین است که به ارسال پیام ها از یک سلول به سلول دیگر مغز کمک می کند.
*قره قاط؛ منبع عالی آنتی اکسیدان و آنتوسیانین است.
* کلم بروکلی؛ غنی از آنتی اکسیدان و فیتونوترینت است که از بافت های مغز در برابر سموم محافظت می کند.
*هویج؛ سرشار از بتاکاروتن است.
* گوشت مرغ؛ غنی از تیروسین است که نوعی اسید آمینو برای تولید ماده شیمیایی مانند دوپامین، اپی نفرین و نوراپی نفرین است. با تولید این ۳ نوع ماده فرد قادر است سریع تر فکر کند و واکنش نشان دهد.
*مرکبات
*تخم مرغ
* کاهو
*اسفناج
* ماهی تن
*ماست.
منبع:روزنامه خراسان

هر مشكلي آسان شود از مستي و
ترسم خداي من, ساغر بشود خالي و هشيار بميرم.
 تشکر شده توسط : hanie , paeeze , هاجی , Narges , mary54 , najva , arezoo_azizi
#9

يك ويتامين براي پيشگيري از تضعيف حافظه


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران

يك قرص ويتامين حاوي و ويتامين‌هاي ب و فوليك اسيد مي‌تواند علائم تضعيف حافظه را در سالمندان كاهش داده و از آنها در برابر بيماري آلزايمر محافظت كند.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، مكمل‌هايي كه حاوي اين ويتامين‌ها هستند مي‌توانند تا 70 درصد از كاهش توان حافظه در برخي از سالمندان پيشگيري كرده و روند تحليل رفتن حافظه را كندتر كنند.

اين ويتامين‌ها همچنين سرعت كوچك شدن و تحليل رفتن مغز را در برخي از بيماران كه مبتلا به فراموشي نسبي هستند كاهش مي‌دهد و در نتيجه از بروز آلزايمر جلوگيري مي‌كند.

اين يافته حاصل مطالعه روي 270 فرد 70 ساله و پيرتر است. آمارها نشان مي‌دهد كه در حال حاضر بيش از 800 هزار نفر در انگليس به زوال عقل مبتلا هستند و تعداد اين افراد هم‌چنان رو به ازدياد است.

بنا برگزارش روزنامه تگلراف، متخصصان دانشگاه آكسفورد اين قرص ويتامين را آزمايش كرده و به نتايج مفيدي در جلوگيري از كاهش توان ذهني دست يافته‌اند.

براساس اين گزارش، ويتامين‌هاي گروه ب به طور کلي در چرخه متابوليسم سلولي نقش دارند لذا موجب افزايش متابوليسم بدن شده و رشد و تقسيم سلول‌ها را افزايش مي‌دهند. اين ويتامين‌ها در عملکرد درست دستگاه ايمني و عصبي نقش دارند و براي سلامت پوست و ماهيچه‌ها نيز ضروري هستند.

ويتامين‌هاي گروه ب باعث کاهش استرس و افسردگي و در نهايت سلامتي پوست و اعصاب مي‌شوند.همچنين در آزمايشات نشان داده شده ‌است افرادي که ويتامين ب زيادي در خون خود دارند حتي اگر سيگاري هم باشند با خطر کمتري در ابتلا به سرطان ريه مواجه هستند. از جمله مكمل‌هاي حاوي ويتامين‌هاي ب مي‌توان ب کمپلکس را نام برد كه براي سلامت ذهني نقش اساسي دارد.

اين ويتامين‌ها در بدن ما ذخيره نمي‌شوند بنابراين بايد روزانه در رژيم غذايي ما گنجانده شوند. ويتامين‌هاي گروه ب به واسطه مصرف الكل، شکر، نيکوتين و کافئين از بين مي‌روند. در نتيجه به همين خاطر است كه بسياري از مردم دچار کمبود اين نوع ويتامين هستند.

بعلاوه اسيدفوليک نيز براي ترکيب و ساختار مولكول وراثتي دي ان آ مورد نياز است. رژيم غذايي نامناسب و عوامل ديگري مانند بيماري، الکليسم و نيز مصرف داروهاي مختلفي چون آسپرين، قرص‌هاي ضدبارداري و داروهاي ضد تشنج در کمبود اسيدفوليک دخالت دارند. مصرف اين ويتامين بويژه به زنان باردار توصيه مي‌شود.
 تشکر شده توسط : Yitzak , N00shin , # پریسا # , هانیه , najva
#10
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران گفت: خوابيدن زياد در طول روز و افزايش بيداري شبانه موجب تضعيف حافظه مي شود.
سيد ضياءالدين مظهري در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: بدخوابي، كم خوابي، عدم استراحت به موقع، خستگي مفرط توأم با عدم تحرك لازم در طول روز از عوامل كاهش دهنده تمركز و يادگيري است.
وي گفت: افراط در افزايش زمان بيداري، خواب طولاني مدت در طول روز حافظه را تضعيف، بدن را شل مي كند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران اضافه كرد: مصرف زياد مواد غذايي حاوي چربي هاي اشباع شده و اسيدهاي چرب ترانس بالا مانند انواع شيريني، كلوچه، بيسكويت، سوسيس و كالباس، مواد غذايي فرآوري شده كه حاوي مواد نگهدارنده و طعم دهنده و رنگ هاي مصنوعي است نيز موجب كاهش تمركز و يادگيري مي شود .
مظهري گفت: نوشيدن قهوه موجب بي خوابي هاي مداوم شب ها و به هم زدن ريتم شبانه روزي ساعت بيولوژيكي بدن مي شود. همچنين نوشيدني هاي حاوي كافئين در طول مدت شبانه روز موجب افزايش اضطراب و استرس مي شود .
وي افزود: قهوه حاوي آدنوزين است و نوشيدن يك يا 2 فنجان آن موجب تحريك پذيري مغز و جلوگيري از ركود سلول هاي مغز مي شود ولي افراط در مصرف قهوه مي تواند قدرت ذهني را مختل كند.
روزگارا ، تو اگر سخت بمن میگیری ! باخبر باش که پژمردن من آسان نیست . . . !
 تشکر شده توسط : fireboud , # پریسا # , ارزو , هانیه , najva , زهرا59
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  نقش تغذیه دراسترس ، اضطراب و افسردگی Sina 22 42,327 2018/03/14, 02:19 PM
آخرین ارسال: sara111
  ارتباط تغذیه با سيستم ايمني بدن yaro 19 19,716 2016/10/16, 11:14 PM
آخرین ارسال: nahid
  تغذیه و کمر درد نازلی 2 2,592 2015/11/05, 07:09 PM
آخرین ارسال: نازلی
  توصیه‌ی غذایی برای تقویت حافظه najva 6 13,356 2015/10/17, 05:07 PM
آخرین ارسال: عسل راد
  نقش تغذیه در بازسازی بافت های بدن warrior 0 4,068 2014/01/21, 04:58 PM
آخرین ارسال: warrior
  تغذیه مادردردوران بارداری tanha 1 3,483 2013/09/13, 12:40 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  ارتباط تغذیه با بيماري هاي قلبي-عروقی yaro 7 5,869 2013/08/23, 10:09 AM
آخرین ارسال: shokolat
  درمان 12 مشكل طبي با 12 چاره طبيعي (تغذیه ای) earth 8 6,475 2013/08/17, 05:33 PM
آخرین ارسال: Arezu Esmaeili
  تغذیه مناسب و متفاوت برای خانمها و آقایان نازلی 3 3,370 2013/07/06, 08:03 PM
آخرین ارسال: پویش
  توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با درد paeazan 3 2,943 2013/05/30, 06:28 PM
آخرین ارسال: آرزو



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست