امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تغذیه و کمر درد
#1
غذاهای شفابخش برای کمردرد
--------------------------------------------------------------------------------

مواد غذایی ارتباط مستقیمی در توانمند کردن عضلات اطراف ستون فقرات و عضلات موجود در ناحیه

کمر دارند، بنابراین با رعایت اصول صحیح تغذیه می‌توان از بروز کمردرد جلوگیری کرد و یا در جهت بهبود

آن سعی نمود.

--------------------------------------------------------------------------------

مصرف یک رژیم غذایی متعادل در حفظ سلامت عمومی بدن بسیار موثر می‌باشد.

رژیم غذایی متعادلی که سرشار از املاح و ویتامین‌ها باشد، باعث کاهش مشکلات ساختمانی بدن از طریق تغذیه مناسب استخوان‌ها، عضلات، دیسک‌ها و ستون فقرات می‌شود.

درد کمر یکی از شایع‌ترین دردهایی است که به ویژه در جوامع امروزی حتی جوانان نیز با آن دست به گریبانند. بسیاری از اوقات یک حرکت اشتباه باعث بروز این درد می‌شود. البته سوءتغذیه یعنی نرسیدن مواد مغذی خاص به بدن ما نیز می‌تواند آغازگر درد کمر باشد.

در واقع مواد غذایی ارتباط مستقیمی در توانمند کردن عضلات اطراف ستون فقرات و عضلات موجود در ناحیه کمر دارند، بنابراین با رعایت اصول صحیح تغذیه می‌توان از بروز کمردرد جلوگیری کرد و یا در جهت بهبود آن سعی نمود. در ادامه به بررسی برخی از مواد مغذی که نقش مستقیمی در سلامت عضلات، ستون فقرات و استخوان‌ها دارند، می‌پردازیم.

پتاسیم و منیزیم

برخی عناصر می‌توانند سبب ریلکس شدن عضلات شوند، به عنوان نمونه وقتی عضله منقبض می‌شود، این مواد مغذی عضله را مجدداً به حالت اول بازمی‌گردانند. این مواد مغذی پتاسیم و منیزیم هستند. افرادی که از منابع پتاسیم مانند مرکبات، قارچ و سیب‌زمینی استفاده می‌کنند، کمتر دچار گرفتگی عضله می‌شوند. خیلی مواقع وجود منیزیم امری مهم در رژیم غذایی شناخته می‌شود، زیرا جلوی اسپاسم ناگهانی عضلات در ناحیه پشت و کمر را می‌گیرد و جالب است بدانید تمامی سبزیجات به خصوص اسفناج و جعفری از منابع منیزیم هستند.

چربـــــــی‌هـــــا

نوع چربی‌هایی که مصرف می‌کنیم در پیشگیری یا تشدید درد کمر موثر است. هر قدر اسید چرب رژیم غذایی ما اشباع‌تر باشد، عضلات ما نسبت به اکسیداسیون حساس‌تر بوده و نسبت به حرکات ناگهانی ضعیف‌تر عمل می‌کنند.
به همین دلیل توصیه می‌شود که در رژیم غذایی روزانه ترجیحاً به جای مصرف گوشت‌های پرچربی مانند گاو و گوسفند بیشتر از گوشت‌های سفید استفاده کنید تا از بروز این اسپاسم‌های ناگهانی جلوگیری گردد.

کم‌آبی بدن می‌تواند یکی از دلایل کمر درد باشد، زیرا دیسک‌های بین مهره‌ها

نیاز به تغذیه شدن و مرطوب ماندن دارند و بسیاری از مشکلات کمردرد با

نوشیدن مقدار مناسب آب از بین می‌رود

غذاهای فرآوری‌شده نیز از آن‌جا که حاوی روغن و اسیدهای چرب اشباع هستند، می‌توانند سبب ضعیف شدن عضلات شوند و بهتر است مصرف‌شان را به حداقل ممکن برسانیم.

قنـــدهـــا

هرچه میزان قندهای ساده در رژیم غذایی ما بیشتر باشد، احتمال این‌که به درد کمر مبتلا شویم بیشتر است. قندهای ساده وقتی وارد بدن می‌شوند، ذخایر عضلانی گلیکوژن را تأمین می‌کنند و اضافی آن‌ها در بدن به چربی تبدیل می‌شود. یعنی به جای این‌که عضلات ما منبع پروتئین باشد، مقدار زیادی چربی درون آن را می‌گیرد و چربی می‌تواند قدرت عضلانی را تحت تأثیر قرار دهد و باعث شود عضله در شرایط مختلف رفلکس‌های خوبی از خود نشان ندهد. از اینجاست که گفته می‌شود مصرف قندهای ساده در مقادیر بالا مضر است.

امگا- 3

منابع امگا-3 می‌توانند نقش مهمی در پیشگیری از درد کمر داشته باشند، زیرا امگا-3 یک اسید چرب ضدالتهاب است. گاهی التهاب عصب و عضلات سبب درد می‌شود و مصرف منابع امگا- 3 می‌تواند در پیشگیری و کاهش درد کمر نقش ایفا کند. البته امگا- 3 تنها در ماهی وجود ندارد، بلکه روغن‌های گیاهی مانند روغن کانولا و همچنین گردو از منابع امگا- 3 به شمار می‌روند.


آب

بسیاری از مردم تصور می‌کنند که میزان آب دریافتی روزانه‌ی آن‌ها کافی می‌باشد، در حالی که در واقع چنین نیست و بسیاری از ما آب را خیلی کمتر از نیاز روزانه خود دریافت می‌کنیم. جالب توجه است که بدانید کم‌آبی بدن می‌تواند یکی از دلایل کمر درد باشد، زیرا دیسک‌های بین مهره‌ها نیاز به تغذیه شدن و مرطوب ماندن دارند و بسیاری از مشکلات کمردرد با نوشیدن مقدار مناسب آب از بین می‌رود.

ویتامین A

این ویتامین یک آنتی‌اکسیدان است و در واکنش‌های سیستم ایمنی نقش دارد و برای کمر بسیار مفید می‌باشد، زیرا در ترمیم بافت‌ها و تشکیل استخوان نقش دارد. این ویتامین در جگر، فرآورده‌های لبنی، میوه‌های زرد رنگ مانند زردآلو، طالبی و غیره و در سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و کاهو و سبزیجات زرد رنگی مانند هویج یافت می‌شود.

پـــروتئین‌هــا

پروتئین‌ها نقش بسیار موثری در تقویت و قدرتمندی عضلات ایفا می‌کنند. افرادی که از منابع پروتئین مانند لبنیات، گوشت و پروتئین‌های گیاهی به میزان متعادل استفاده نمی‌کنند، توانمندی عضلات‌شان بسیار پایین است.

ویتامین C

این ویتامین برای تکامل کلاژن ضروری است و این امر برای درمان مشکلات ایجاد شده در اثر جراحات تاندون‌ها، لیگمان‌ها و دیسک‌های ورتبرال مفید می‌باشد.مهم‌ترین علت کمردرد در کشور چاقی و اضافه وزن است که موجب افزایش

گودی کمر و ضعیف شدن عضلات پشت می‌شود، بنابراین رعایت رژیم متعادل

و همراه کردن ورزش روزمره با آن علاوه بر ایجاد شادابی و نشاط و حفظ وزن ایده‌آل از مشکلات استخوانی هم می‌کاهد

منابع عمده این ویتامین توت فرنگی، مرکبات و سبزیجات برگ سبز است.

ویتامین B12

این ویتامین برای سلامت مغز استخوان ضروری می‌باشد و برای ستون فقرات و عملکرد طبیعی آن ضروری است و معمولاً در فرآورده‌های گوشتی مانند جگر، مرغ، ماهی و انواع گوشت قرمز، تخم مرغ و فرآورده‌های لبنی وجود دارد.

کلســـیـــم

دریافت متعادل کلسیم برای سلامت استخوان‌ها بسیار ضروری می‌باشد و برای ایجاد استحکام در ستون فقرات مصرف مناسب آن لازم می‌باشد، زیرا بروز پوکی استخوان باعث ایجاد کمر درد می‌شود. کلسیم در منابع لبنی و برخی از سبزیجات برگ سبز و مغزها وجود دارد.

ویتامین D

یکی از دلایل کمردرد کمبود ویتامین D به ویژه در مناطقی که کمبود این ویتامین شایع می‌باشد، گزارش شده است، بنابراین مصرف مکمل‌های تغذیه‌ای این ویتامین و برخورداری از نور مناسب خورشید از راهکارهای درمانی کمر درد می‌باشد.


چاقی و اضافه وزن


از طرفی مهم‌ترین علت کمردرد در کشور چاقی و اضافه وزن است که موجب افزایش گودی کمر و ضعیف شدن عضلات پشت می‌شود، بنابراین رعایت رژیم متعادل و همراه کردن ورزش روزمره با آن علاوه بر ایجاد شادابی و نشاط و حفظ وزن ایده‌آل از مشکلات استخوانی هم می‌کاهد.

فیتوکمیکال‌ها

فیتوکمیکال‌ها رنگدانه‌هایی به رنگ بنفش، قرمز و زرد هستند که در میوه‌ها و سبزیجات وجود داشته و خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند. مطالعات نشان داده‌اند که هرچه آنتی‌اکسیدان بیشتری دریافت شود، عملکرد عضلات بهتر خواهد بود، زیرا عضلات عمدتاً برای سوخت‌شان از اسیدهای چرب استفاده می‌کنند و به همین دلیل لزوم مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها افزایش پیدا می‌کند.
 تشکر شده توسط : paeeze
#2
با تغذیه مناسب از کمردرد جلوگیری کنیدwink2

کمردرد یکی از دردهای رایج در جهان امروز است.

برای جلوگیری از کمردرد روش های مختلفی وجود دارد. یکی از این روش های تنظیم مواد غذایی است که هر روزه آنها را میخوریم.

موادغذایی ارتباط مستقیمی در توانمند كردن عضلات اطراف ستون فقرات و عضلات ناحیه كمر دارد و نرسیدن مواد مغذی به بدن، مهمترین عامل شیوع كمردرد است. استفاده از پروتیین ها می تواند نقش بسیار مفیدی در تقویت عضلات داشته باشد به طوریکه افرادی كه از منابع پروتیین مانند لبنیات، گوشت و حبوبات استفاده نمی‌كنند، توانمندی عضلات‌شان بسیار پایین است.

آنتی اكسیدان های موجود در سبزیجات و میوه ها نیز عملكرد عضلات را قوی می كنند، زیرا عضلات عمدتا برای سوختشان از اسیدهای چرب استفاده می‌كنند و به همین دلیل لزوم مصرف آنتی‌اكسیدان‌ها افزایش پیدا می‌كند.

ویتامین C در مركبات و فلفل دلمه‌ای به مقدار فراوانی یافت می‌شود و پیش‌ساز ویتامین A در انواع سبزی‌ها و میوه‌های زرد، نارنجی و قرمز رنگ وجود دارد، ضروری است مصرف این مواد در رژیم غذایی روزانه‌ افراد گنجانده شود.

نوع چربی‌ای كه مصرف می‌شود نیز در پیشگیری یا تشدید دردكمر موثر است، هر چقدر اسیدچرب رژیم غذایی اشباع‌تر باشد، عضلات نسبت به اكسیداسیون حساس‌تر و نسبت به حركات ناگهانی ضعیف‌تر عمل می‌كند.
توصیه می‌شود كه در رژیم غذایی روزانه ترجیحا به جای مصرف گوشت‌های پرچربی مانند گاو و گوسفند بیشتر از گوشت‌های سفید استفاده شود تا از بروز این اسپاسم‌های ناگهانی جلوگیری شود.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : mehdisalimi , Yalda1366
#3
درمان های گیاهی کمردرد

علاوه بر داروهایی که درد را آرام می کنند گیاهانی نیز وجود دارند که می توانند باعث تسکین کمردرد شوند. با این حال توجه داشته باشید که داروهای گیاهی نیز باید زیر نظر پزشک مصرف شوند.
فرآوری: مریم مرادیان نیری - بخش تغذیه و آشپزی تبیان

[تصویر:  is?nwAkmcUVMptb8HgOVdcQ-d66FHHhUY2XIodxZ...&height=90]

کمردرد مشکلی است که هم دلایل داخلی دارد و هم عوامل خارجی باعث بروز آن می شوند. ایستادن طولانی مدت، بارداری، بلند کردن چیزهای سنگین یا مشکلات ریوی می توانند باعث کمردردهای شدید شوند. برای تسکین این درد می توانید از گیاهان دارویی و دمنوش های مختلف بهره ببرید.
شایع ترین علت کمردرد در جوامع مختلف فتق دیسک است که بیش از ۹۰ درصد علل کمردردها را تشکیل می دهد. فتق دیسک عمدتاً در سنین ۳۵ تا ۵۵ سالگی رخ می دهد که البته در سنین بالاتر نیز ممکن است دیده شود.
دیسک های بین مهره ای در کل یک چهارم طول ستون فقرات را تشکیل می دهند. دیسک ها در ناحیه ی گردن و کمر که حرکت بیشتری دارند، ضخیم تر هستند. گیاهان دارویی مفید برای کمردرد عبارتند از:

سیاه دانه و عسل
استفاده از جوشانده سیاهدانه یا پودر شده آن که با عسل مخلوط شده باشد به صورت خوراکی طی دوره ای دو ماهه بسیار مفید است.
عصاره زنجبیل می تواند در تسکین درد عضله و مفصل مؤثر باشد زیرا حاوی فیتوکمیکال است که مانع از بروز التهاب می شود

سیر
مصرف سیر پخته یا بو داده همراه کمی انجیر و مغز گردوی تازه، دردهای سیاتیکی و کمردردهای ناشی از غلبه سردی را بهبود می بخشد.

خرما
خوردن روزانه چند عدد خرما و همچنین مالیدن مخلوطی از خرمای بدون هسته و دنبه و زنجبیل و کمی روغن کنجد به موضع درد و بستن آن روی ناحیه کمر، در تسکین درد بسیار مؤثر است.

ترب سیاه
از دیگر داروهای مؤثر در درمان دردهای سیاتیکی و دیسک کمر، ترب سیاه است که می توان آب آن را میل نمود و تفاله اش را روی موضع درد بست.
بابونه گاوی

بابونه گاوی
قرن هاست که از بابونه گاوی برای درمان سردرد، معده درد و دندان درد استفاده می شود. این روزها برای رفع کمردرد و آرتریت نیز استفاده می شود. عوارض خفیف آن شامل تبخال و ناراحتی زبان است. مصرف آن به زنان باردار توصیه نمی شود.

بید
بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ سال پیش یونانیان باستان از بید برای درمان درد استفاده می کردند. امروزه نیز از این گیاه که مسکن قوی است برای رفع کمردرد، آرتریت، سردرد و بیماری های التهابی مانند التهاب تاندون (زردپی) استفاده می شود. سالیسین نوعی ماده تسکین دهنده درد در این گیاه، باعث کشف آسپرین شد.
مصرف سیر پخته یا بو داده همراه کمی انجیر و مغز گردوی تازه، دردهای سیاتیکی و کمردردهای ناشی از غلبه سردی را بهبود می بخشد

پنجه شیطان
این گیاه در کنترل آرتریت و درد قسمت تحتانی کمر مؤثر است. در صورت مصرف کم آن و برای مدت کوتاه عوارضی نخواهد داشت. اما مصرف آن به زنان باردار، مبتلایان به زخم معده و روده و التهاب صفرا توصیه نمی شود.

رزماری
در مکزیک دمنوش رزماری، درمانی برای رفع کمردرد است. برگ های آن حاوی ماده ضد التهابی اسید لینولئیک و اسید رزمارینیک است. تأثیر اسانس رزماری همانند استروئید و آسپرین (ماده ضد التهابی) است.

کندر
این گیاه حاوی ماده ضد التهابی و مسکن است که کمردرد را تسکین می دهد و حتی می تواند زانودرد ناشی از استئوآرتریت (بیماری تخریبی در مفصل) را نیز تسکین دهد. مصرف روزی ۳ کپسول کندر (۴۰۰-۱۵۰ میلی گرم) به مدت ۲ تا ۳ ماه مؤثر است. (با مشورت پزشک)
زنجبیل

زنجبیل
در طب قدیم آسیا، از زنجبیل برای درمان انواع درد استفاده می شد. عصاره زنجبیل می تواند در تسکین درد عضله و مفصل مؤثر باشد زیرا حاوی فیتوکمیکال است که مانع از بروز التهاب می شود. دمنوش زنجبیل درد شما را تسکین می دهد و فوراً حال شما را بهتر می کند. این چای برای کم خونی، ضعف، بی اشتهایی و سردرد نیز مفید است. با این حال، برای آنکه دچار مشکلات دیگری نشوید، در مصرف آن زیاده روی نکنید و همیشه در هنگام آماده کردن این جوشانده، میزان کمی از این گیاه را اضافه کنید. در غیر این صورت، ممکن است پس از خوردن غذاها و نوشیدنی های اسیدی، دچار مشکل شوید.

زردچوبه
این یک گیاه قوی ضدالتهابی است که آرتریت، نقرس، بیماری های خودایمنی، سیاتیک و بیماری های التهابی دیگر را درمان می کند. به احتمال زیاد ماده ای به نام کورکومین که خاصیت ضد التهابی دارد، در آن نقش دارد. اگرچه بی ضرر است اما مصرف مقدار زیاد و طولانی مدت آن می تواند سوء هاضمه ایجاد کند. دمنوش زردچوبه مسکن بسیار قوی است و قسمت های دردناک بدن را آرام می کند و بسیار سریع حال شما را بهتر می کند؛ البته طعم این چای خیلی دلپذیر نیست. این چای برای مشکلات التهابی، پوستی، گوارشی، کبودی و بیماری های مسری نیز مفید است. روزانه بیش از دو فنجان از آن را مصرف نکنید؛ در این صورت هیچ مشکلی برای شما پیش نمی آید.
استفاده از جوشانده سیاهدانه یا پودر شده آن که با عسل مخلوط شده باشد به صورت خوراکی طی دوره ای دو ماهه بسیار مفید است

سنبل الطیب
از زمان های بسیار دور، از سنبل الطیب به عنوان آرام بخش استفاده می شده است؛ یونانی ها و رومی ها هر شب قبل از خواب، یک فنجان از آن می نوشیدند. این کار به تغذیه سیستم عصبی و تسکین زخم های بدن نیز کمک می کند. با این حال، به هیچ وجه در مصرف آن زیاده روی نکنید زیرا این کار می تواند موجب توهم و یا حتی مرگ شود.
توجه

اگر دمنوش ها را درست مصرف کنید، مطمئناً مشکلی پیش نخواهد آمد. با این حال، مصرف بیشتر از آنچه توصیه شد، می تواند عوارضی همچون تهوع، ناراحتی معده، استفراغ و یا حتی مرگ داشته باشد.
اگر پس از استفاده از یکی از این چای ها، متوجه واکنش غیرطبیعی بدن خود شدید، بی معطلی به پزشک مراجعه کنید.
اگر در حال مصرف دارو هستید و موافقت پزشکی دارید و مطمئن هستید که این چای ها هیچ تداخلی را برای درمان دارویی شما ایجاد نمی کنند، یکی از آن ها را انتخاب کنید و از فواید فوق العاده آن ها بهره مند شوید.
 تشکر شده توسط : narsis2
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  نقش تغذیه دراسترس ، اضطراب و افسردگی Sina 22 44,747 2018/03/14, 02:19 PM
آخرین ارسال: sara111
  ارتباط تغذیه با سيستم ايمني بدن yaro 19 21,445 2016/10/16, 11:14 PM
آخرین ارسال: nahid
  اثر تغذیه در تقویت و جوان نگه داشتن مغز baran 29 20,521 2014/06/12, 04:20 PM
آخرین ارسال: مریم۷۲
  نقش تغذیه در بازسازی بافت های بدن warrior 0 4,413 2014/01/21, 04:58 PM
آخرین ارسال: warrior
  تغذیه مادردردوران بارداری tanha 1 3,814 2013/09/13, 12:40 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  ارتباط تغذیه با بيماري هاي قلبي-عروقی yaro 7 6,669 2013/08/23, 10:09 AM
آخرین ارسال: shokolat
  درمان 12 مشكل طبي با 12 چاره طبيعي (تغذیه ای) earth 8 7,365 2013/08/17, 05:33 PM
آخرین ارسال: Arezu Esmaeili
  تغذیه مناسب و متفاوت برای خانمها و آقایان نازلی 3 3,852 2013/07/06, 08:03 PM
آخرین ارسال: پویش
  توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با درد paeazan 3 3,477 2013/05/30, 06:28 PM
آخرین ارسال: آرزو
  راهکارهای تغذیه ای برای پیشگیری از سرطان yaro 13 13,346 2013/05/11, 05:42 PM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست