2010/06/28, 05:01 PM
ميزان ابتلا به سرطان مدام در جهان در حال افزايش است، در حالي كه با تغيير دادن برخي عادت ها مي توانيد از ابتلا به آن پيشگيري كنيد.
1- سيگار را ترك كنيد.
كشيدن سيگار نه تنها مي تواند احتمال ابتلا به سرطان ريه را افزايش دهد، بلكه سبب ابتلا به سرطان دهان ، كليه و پانكراس (لوزالمعده) نيز مي شود.
اگر آماده نيستيد كه سيگار را براي هميشه ترك كنيد، حداقل ميزان مصرف خود را در طول روز كاهش دهيد تا خطر ابتلا به انواع سرطان ها كاهش يابد.
2- مصرف غلات را افزايش دهيد.
مصرف 2 واحد يا بيشتر غلات غني و كامل در طول روز مي تواند تا 40 درصد احتمال ابتلا به سرطان پانكراس و 50 درصد احتمال ابتلا به سرطان پستان را كاهش دهد.
بررسي ها همچنين حاكي از اين موضوع است كه فيبر موجود در غلات مي تواند از شما در برابر ابتلا به سرطان كولوركتال حفاظت كند.
3- وزن تان را پايين بياوريد.
بررسي ها نشان داده بين اضافه وزن و ابتلا به 6 نوع سرطان متفاوت از جمله سرطان پستان و كولون (روده) رابطه نزديكي وجود دارد. در ضمن جالب است بدانيد افراد چاقي كه به سرطان مبتلا مي شوند، كمتر از سايرين به درمان ها جواب مي دهند.
4- ورزش كنيد.
ورزش كردن نه تنها به كنترل وزن ، بلكه به پيشگيري از ابتلا به انواع سرطان ها هم كمك مي كند، حتي تا حدي ميتواند براي افرادي كه نمي توانند سيگار شان را ترك كنند هم مفيد باشد.
5- مصرف آنتي اكسيدان ها را افزايش دهيد.
مصرف ميوه و سبزيجات نه تنها به كنترل وزن كمك مي كند، بلكه به دليل فيتوكميكال ها و آنتي اكسيدان هايي كه دارند مي توانند از ابتلاي فرد به سرطان هم پيشگيري كنند. توصيه ي ما به شما اين است كه تنوع را رعايت كنيد و ميوه و سبزيجات با رنگ هاي مختلف را مصرف كنيد.
بررسي ها نشان داده مصرف بروكلي و كلم پيچ مي تواند از ابتلا به سرطان كولون پيشگيري كند.
مصرف گوجه فرنگي هم براي پيشگيري از ابتلا به سرطان معده و پانكراس مفيد است.
6- سير بخوريد.
گر چه مصرف سير و پياز سبب مي شود دهان شما بوي بدي بدهد، اما تحقيقات نشان داده ات كه سبزيجات اين خانواده مي تواند احتمال ابتلا به سرطان مغز استخوان، تخمدان، كليه و... را كاهش دهد.
7- از پوست خود در برابر آفتاب محافظت كنيد.
مواجهه ي طولاني مدت با نور آفتاب مي تواند احتمال ابتلا به سرطان پوست را افزايش دهد. بر خلاف تصورات عمومي برنزه كردن چه به روش طبيعي و چه سولاريوم بي خطر نيست.
سعي كنيد هر روز هر گاه قرار است از منزل خارج شويد ضد آفتاب با SPF مناسب استفاده كنيد و اگر براي طولاني مدت بيرون مي مانيد، عرق كرديد يا به شنا رفتيد، هر چند ساعت يك بار كرم خود را تجديد كنيد.
8- تخم مرغ بخوريد.
بررسي هاي اخير پژوهشگران نشان داده است كه مصرف تخم مرغ مي تواند از ابتلا به سرطان پستان پيشگيري كند.
محققان مي گويند زناني كه در هفته 6 عدد تخم مرغ مصرف مي كنند، 44 درصد در مقايسه با زناني كه 2 عدد يا مقدار كمتري در هفته تخم مرغ مي خورند، به سرطان پستان مبتلا مي شوند.
دليل اين موضوع نيز وجود ماده اي به نام كولين(Choline) در زرده ي تخم مرغ است.
9- الكل ننوشيد.
با اين كه اين مورد دغدغه ي كشور ما نيست، اما جالب است بدانيد كه بررسي هاي فراواني نشان داده است كه نوشيدن الكل مي تواند احتمال ابتلا به سرطان مغز و گردن، استخوان، كبد و كولون را افزايش دهد.
همچنين رابطه ي نزديكي بين مصرف الكل و ابتلا به سرطان پستان در زناني كه تحت هورمون درماني جايگزين قرار دارند، يا زمينه خانوادگي ابتلا به اين بيماري را دارند، وجود دارد.
10- ويتامين D مصرف كنيد.
درست است كه مصرف اين ويتامين نمي تواند از ابتلا به همه ي سرطان ها پيشگيري كند، اما طبق بررسي ها مي تواند احتمال ابتلا به سرطان پستان و كولون را كاهش دهد.
ويتامين D در نور آفتاب و برخي ماهي هاي چرب وجود دارد.
1- سيگار را ترك كنيد.
كشيدن سيگار نه تنها مي تواند احتمال ابتلا به سرطان ريه را افزايش دهد، بلكه سبب ابتلا به سرطان دهان ، كليه و پانكراس (لوزالمعده) نيز مي شود.
اگر آماده نيستيد كه سيگار را براي هميشه ترك كنيد، حداقل ميزان مصرف خود را در طول روز كاهش دهيد تا خطر ابتلا به انواع سرطان ها كاهش يابد.
2- مصرف غلات را افزايش دهيد.
مصرف 2 واحد يا بيشتر غلات غني و كامل در طول روز مي تواند تا 40 درصد احتمال ابتلا به سرطان پانكراس و 50 درصد احتمال ابتلا به سرطان پستان را كاهش دهد.
بررسي ها همچنين حاكي از اين موضوع است كه فيبر موجود در غلات مي تواند از شما در برابر ابتلا به سرطان كولوركتال حفاظت كند.
3- وزن تان را پايين بياوريد.
بررسي ها نشان داده بين اضافه وزن و ابتلا به 6 نوع سرطان متفاوت از جمله سرطان پستان و كولون (روده) رابطه نزديكي وجود دارد. در ضمن جالب است بدانيد افراد چاقي كه به سرطان مبتلا مي شوند، كمتر از سايرين به درمان ها جواب مي دهند.
4- ورزش كنيد.
ورزش كردن نه تنها به كنترل وزن ، بلكه به پيشگيري از ابتلا به انواع سرطان ها هم كمك مي كند، حتي تا حدي ميتواند براي افرادي كه نمي توانند سيگار شان را ترك كنند هم مفيد باشد.
5- مصرف آنتي اكسيدان ها را افزايش دهيد.
مصرف ميوه و سبزيجات نه تنها به كنترل وزن كمك مي كند، بلكه به دليل فيتوكميكال ها و آنتي اكسيدان هايي كه دارند مي توانند از ابتلاي فرد به سرطان هم پيشگيري كنند. توصيه ي ما به شما اين است كه تنوع را رعايت كنيد و ميوه و سبزيجات با رنگ هاي مختلف را مصرف كنيد.
بررسي ها نشان داده مصرف بروكلي و كلم پيچ مي تواند از ابتلا به سرطان كولون پيشگيري كند.
مصرف گوجه فرنگي هم براي پيشگيري از ابتلا به سرطان معده و پانكراس مفيد است.
6- سير بخوريد.
گر چه مصرف سير و پياز سبب مي شود دهان شما بوي بدي بدهد، اما تحقيقات نشان داده ات كه سبزيجات اين خانواده مي تواند احتمال ابتلا به سرطان مغز استخوان، تخمدان، كليه و... را كاهش دهد.
7- از پوست خود در برابر آفتاب محافظت كنيد.
مواجهه ي طولاني مدت با نور آفتاب مي تواند احتمال ابتلا به سرطان پوست را افزايش دهد. بر خلاف تصورات عمومي برنزه كردن چه به روش طبيعي و چه سولاريوم بي خطر نيست.
سعي كنيد هر روز هر گاه قرار است از منزل خارج شويد ضد آفتاب با SPF مناسب استفاده كنيد و اگر براي طولاني مدت بيرون مي مانيد، عرق كرديد يا به شنا رفتيد، هر چند ساعت يك بار كرم خود را تجديد كنيد.
8- تخم مرغ بخوريد.
بررسي هاي اخير پژوهشگران نشان داده است كه مصرف تخم مرغ مي تواند از ابتلا به سرطان پستان پيشگيري كند.
محققان مي گويند زناني كه در هفته 6 عدد تخم مرغ مصرف مي كنند، 44 درصد در مقايسه با زناني كه 2 عدد يا مقدار كمتري در هفته تخم مرغ مي خورند، به سرطان پستان مبتلا مي شوند.
دليل اين موضوع نيز وجود ماده اي به نام كولين(Choline) در زرده ي تخم مرغ است.
9- الكل ننوشيد.
با اين كه اين مورد دغدغه ي كشور ما نيست، اما جالب است بدانيد كه بررسي هاي فراواني نشان داده است كه نوشيدن الكل مي تواند احتمال ابتلا به سرطان مغز و گردن، استخوان، كبد و كولون را افزايش دهد.
همچنين رابطه ي نزديكي بين مصرف الكل و ابتلا به سرطان پستان در زناني كه تحت هورمون درماني جايگزين قرار دارند، يا زمينه خانوادگي ابتلا به اين بيماري را دارند، وجود دارد.
10- ويتامين D مصرف كنيد.
درست است كه مصرف اين ويتامين نمي تواند از ابتلا به همه ي سرطان ها پيشگيري كند، اما طبق بررسي ها مي تواند احتمال ابتلا به سرطان پستان و كولون را كاهش دهد.
ويتامين D در نور آفتاب و برخي ماهي هاي چرب وجود دارد.