امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 3.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
راهکارهای تغذیه ای برای پیشگیری از سرطان
#1
ميزان ابتلا به سرطان مدام در جهان در حال افزايش است، در حالي كه با تغيير دادن برخي‌ عادت ‌ها مي ‌توانيد از ابتلا به آن پيشگيري كنيد.

1- سيگار را ترك كنيد.

كشيدن سيگار نه تنها مي ‌تواند احتمال ابتلا به سرطان ريه را افزايش دهد، بلكه سبب ابتلا به سرطان دهان ، كليه و پانكراس (لوزالمعده) نيز مي شود.

اگر آماده نيستيد كه سيگار را براي هميشه ترك كنيد، حداقل ميزان مصرف خود را در طول روز كاهش دهيد تا خطر ابتلا به انواع سرطان ‌ها كاهش يابد.

2- مصرف غلات را افزايش دهيد.

مصرف 2 واحد يا بيشتر غلات غني و كامل در طول روز مي ‌تواند تا 40 درصد احتمال ابتلا به سرطان پانكراس و 50 درصد احتمال ابتلا به سرطان پستان را كاهش دهد.

بررسي ‌ها همچنين حاكي از اين موضوع است كه فيبر موجود در غلات مي ‌تواند از شما در برابر ابتلا به سرطان كولوركتال حفاظت كند.

3- وزن ‌تان را پايين بياوريد.

بررسي‌ ها نشان داده بين اضافه وزن و ابتلا به 6 نوع سرطان متفاوت از جمله سرطان پستان و كولون (روده) رابطه نزديكي وجود دارد. در ضمن جالب است بدانيد افراد چاقي كه به سرطان مبتلا مي‌ شوند، كمتر از سايرين به درمان ‌ها جواب مي ‌دهند.

4- ورزش كنيد.

ورزش كردن نه تنها به كنترل وزن ، بلكه به پيشگيري از ابتلا به انواع سرطان‌ ها هم كمك مي‌ كند، حتي تا حدي مي‌تواند براي افرادي كه نمي ‌توانند سيگار شان را ترك كنند هم مفيد باشد.

5- مصرف آنتي ‌اكسيدان‌ ها را افزايش دهيد.

مصرف ميوه و سبزيجات نه تنها به كنترل وزن كمك مي‌ كند، بلكه به دليل فيتوكميكال‌ ها و آنتي‌ اكسيدان‌ هايي كه دارند مي ‌توانند از ابتلاي فرد به سرطان هم پيشگيري كنند. توصيه‌ ي ما به شما اين است كه تنوع را رعايت كنيد و ميوه و سبزيجات با رنگ ‌هاي مختلف را مصرف كنيد.

بررسي‌ ها نشان داده مصرف بروكلي و كلم‌ پيچ مي ‌تواند از ابتلا به سرطان كولون پيشگيري كند.

مصرف گوجه فرنگي هم براي پيشگيري از ابتلا به سرطان معده و پانكراس مفيد است.

6- سير بخوريد.

گر چه مصرف سير و پياز سبب مي‌ شود دهان شما بوي بدي بدهد، اما تحقيقات نشان داده ات كه سبزيجات اين خانواده مي‌ تواند احتمال ابتلا به سرطان مغز استخوان، تخمدان، كليه و... را كاهش دهد.

7- از پوست خود در برابر آفتاب محافظت كنيد.

مواجهه ي طولاني ‌مدت با نور آفتاب مي ‌تواند احتمال ابتلا به سرطان پوست را افزايش دهد. بر خلاف تصورات عمومي برنزه كردن چه به روش طبيعي و چه سولاريوم بي‌ خطر نيست.

سعي كنيد هر روز هر گاه قرار است از منزل خارج شويد ضد آفتاب با SPF مناسب استفاده كنيد و اگر براي طولاني مدت بيرون مي ‌مانيد، عرق كرديد يا به شنا رفتيد، هر چند ساعت يك بار كرم خود را تجديد كنيد.

8- تخم‌ مرغ بخوريد.

بررسي ‌هاي اخير پژوهشگران نشان داده است كه مصرف تخم‌ مرغ مي‌ تواند از ابتلا به سرطان پستان پيشگيري كند.

محققان مي ‌گويند زناني كه در هفته 6 عدد تخم ‌مرغ مصرف مي ‌كنند، 44 درصد در مقايسه با زناني كه 2 عدد يا مقدار كمتري در هفته تخم ‌مرغ مي ‌خورند، به سرطان پستان مبتلا مي‌ شوند.

دليل اين موضوع نيز وجود ماده ‌اي به نام كولين(Choline) در زرده ي تخم ‌مرغ است.

9- الكل ننوشيد.

با اين كه اين مورد دغدغه ي كشور ما نيست، اما جالب است بدانيد كه بررسي‌ هاي فراواني نشان داده است كه نوشيدن الكل مي ‌تواند احتمال ابتلا به سرطان مغز و گردن، استخوان، كبد و كولون را افزايش دهد.

همچنين رابطه ي نزديكي بين مصرف الكل و ابتلا به سرطان پستان در زناني كه تحت هورمون درماني جايگزين قرار دارند، يا زمينه خانوادگي ابتلا به اين بيماري را دارند، وجود دارد.

10- ويتامين D مصرف كنيد.

درست است كه مصرف اين ويتامين نمي ‌تواند از ابتلا به همه ي سرطان ‌ها پيشگيري كند، اما طبق بررسي‌ ها مي ‌تواند احتمال ابتلا به سرطان پستان و كولون را كاهش دهد.

ويتامين D در نور آفتاب و برخي ماهي‌ هاي چرب وجود دارد.
 تشکر شده توسط : elnaz , peyman , Yitzak , najva , شهرزاد
#2
تاثیر تخم مرغ در پیشگیری از سرطان طبق اظهار نظر محققان تخم مرغ دارای خواص آنتی اکسیدانی است که باعث می شود در پیشگیری از سرطان و بیماریهای قلبی مفید باشد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ محققان دانشگاه آلبرتا می گویند: با این که تاکنون معلوم شده تخم مرغ سرشار از پروتئین، لیپید، ویتامین و عناصر معدنی است، اما به تازگی معلوم شده خواص آنتی اکسیدانی دارد و در پیشگیری از سرطان و بیماری قلب موثر است.

جیانگ پینگ وو به اتفاق همکارانش به بررسی زرده تخم مرغهایی پرداختند که مرغها از گندم یا ذرت تغذیه کرده بودند. آنها متوجه شدند این زرده ها حاوی دو آمینو اسید تریپتوفان و تیروزین هستند که خواص آنتی اکسیدانی بالایی دارند.

بعد از بررسیهای لازم معلوم شد دو زرده تخم مرغ در حالت خام تقریبا دو برابر سیب خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، اما پس از آب پز یا سرخ کردن این مقدار به نصف و در صورت پخت در مایکروویو به اندکی بالاتر از نصف تقلیل می یابد.

وو گفت: درست است که این کاهش قابل ملاحظه است، اما باز هم تخم مرغ به اندازه سیب خواص آنتی اکسیدانی خواهد داشت.

وی که استادیار علوم کشاورزی دانشگاه آلبرتا است در ادامه گفت: البته کشف با اهمیت این دو اسید آمینه می تواند آغازگر تحقیقات بیشتر در این خصوص باشد.

محققان در تحقیقات قبلی متوجه شده بودند پروتئینهای تخم مرغ به کمک آنزیمی در معده و روده کوچک تجزیه می شوند و پپتیدهایی تولید می­کنند که در کاهش فشار خون موثر است. این در حالی بود که عموما تصور می شد تخم مرغ به دلیل کلسترول زیاد باعث افزایش فشار خون خواهد شد.

وو گفت: پپتیدها را چنان می توان فرموله کرد که از فشار خون بکاهد یا آن را درمان کند.

وی افزود: انجام تحقیقات بعدی نشان خواهد داد خواص آنتی اکسیدانی تخم مرغ بیشتر از آن است که قبلا تصور می کردیم./ح
باشگاه خبرنگاران
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
 تشکر شده توسط : ساغر
#3
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي

امروزه سرطان بعد از بيماري‌هاي قلبي - عروقي به عنوان مهم‌ترين عامل مرگ و مير در كشورهاي دنيا مطرح است و در دهه‌هاي آينده اولين عامل مرگ و مير به ويژه در كشورهاي در حال توسعه خواهد بود.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، يك سوم از كل سرطان‌هاي دنيا با حفظ وزن مطلوب، تغذيه صحيح و نكشيدن سيگار قابل پيشگيري است.

ارتباط بروز سرطان با مصرف برخي مواد غذايي به عنوان عوامل پيشگيري كننده يا بازدارنده بيانگر نقش كليدي تغذيه در ايجاد و يا پيشگيري از ايجاد سرطان، است.

عوامل تغذيه‌اي كه سبب پيشگيري از سرطان مي‌شوند عبارتند از:

- آنتي اكسيدان‌ها: اين مواد گروهي از تركيبات در غذاها هستند كه راديكال‌هاي آزاد را در بدن از بين مي‌برند يا مانع از شكل‌گيري آنها مي‌شوند. راديكال‌هاي آزاد عامل ايجاد سرطان هستند. گروهي از تركيبات در مواد غذايي هستند كه مي‌توانند راديكال‌هاي آزاد (كه عامل ايجاد سرطان و بسياري از بيماري‌هاي ديگر است) را در بدن از بين ببرند و يا مانع از شكل‌گيري آنها شوند. مهم‌ترين آنتي اكسيدان‌هاي بدن ويتامين‌هاي C,E,A، كاروتنوئيدها، سلنيوم، روي، منيزيم و ليكوپن هستند.


- برخي منابع غذايي غني از ويتامين C: مركبات، فلفل سبز، توت فرنگي‌، گوجه فرنگي و كلم بروكلي.


- منابع غذايي غني از ويتامين E: ذرت، مغزها، زيتون، سبزي‌هاي برگدار و سبز، روغن‌هاي گياهي و سبوس گندم.


- منابع غذايي كاروتنوئيدها (كه پيش ساز ويتامين A هستند): هويج، ميوه‌هاي نارنجي رنگ، كدو حلوايي، طالبي، سبزي‌هاي سبز تيره، كلم پيچ، اسفناج، ذرت، تخم مرغ، مركبات، گوجه فرنگي، گريپ فروت و هندوانه.

- منابع غذايي سلنيوم: مغزها (گردو، بادام، فندق، پسته و ...)، ماهي و ساير غذاهاي دريايي، قلوه، جگر و مخمرها.


- ميوه‌ها و سبزي‌ها: احتمال بروز برخي از سرطان‌ها در افرادي كه روزانه ميوه و سبزي مصرف مي‌كنند كمتر است. براي پيشگيري از سرطان و ساير بيماري‌هاي مزمن روزانه حداقل 5 واحد از ميوه‌ها و سبزي‌هاي متنوع مصرف كنيد.


- فيبرهاي غذايي: ميوه‌ها و سبزي‌ها حاوي فيبر هستند و افزايش مصرف فيبر با كاهش بروز بسياري از سرطان‌ها ارتباط دارد.


- اسيد فوليك: ارتباط بين مصرف منابع غذايي حاوي اسيد فوليك مانند حبوبات، اسفناج و مركبات، با كاهش انواع سرطان‌ها ثابت شده است.


- ويتامين D و كلسيم: ‌افزايش مصرف ويتامين D و كلسيم با كاهش احتمال ابتلا به برخي سرطان‌ها ارتباط دارد.


عوامل تغذيه‌اي كه احتمال بروز سرطان را افزايش مي‌دهند عبارتند از:

- چربي‌ها: غذاهاي پرچرب و مواد غذايي سرخ شده، ابتلا به انواع سرطان را افزايش مي‌دهد، اسيد‌هاي چرب ترانس و اشباع (در كيك، كلوچه، كراكر، غذاهاي حيواني، مارگارين، روغن سرخ شده، چيپس و ...) خطرناك‌ترين چربي‌ها هستند. بنابراين سعي كنيد چربي مورد نياز خود را از مواد غذايي مانند بادام زميني، ماهي، غذاهايي دريايي، روغن كانولا، روغن‌هاي گياهي مايع مانند روغن كنجد و ... ، مغزها و روغن زيتون تامين كنيد.

- نمك: زياده‌روي در مصرف نمك با افزايش احتمال بروز برخي سرطان‌ها همراه است.


- مواد غذايي آلوده به افلاتوكسين: مصرف غلات، حبوبات و مغزهاي آلوده به افلاتوكسين (سموم توليد شده از كپك در اين مواد غذايي) موجب بروز سرطان مي‌شوند.


- گوشت: زياده روي در مصرف گوشت قرمز و گوشت‌هاي فراوري شده با افزايش احتمال بروز سرطان ارتباط دارد.


- روش‌هاي نامناسب تهيه و طبخ مواد غذايي: مانند پخت گوشت در حرارت بالا، فرآوري گوشت، دودي كردن، نمك سود كردن، اضافه كردن مواد شيميايي و نگهدارنده به گوشت (در توليد سوسيس، كالباس و هات داگ) و كنسرو كردن گوشت سبب توليد تركيبات سرطان زا مي‌شود.


چند توصيه ساده و كلي براي پيشگيري از سرطان:

- غذاها را به شكل سالم تهيه، نگهداري و مصرف كنيد.

- غذاهاي فاسد شدني را در يخچال نگهداري كنيد.

- غذاهاي نيم سوخته و سوخته (كباب، جوجه كباب سوخته، نان سوخته، ته ديگ سوخته، پياز داغ سوخته، سيب زميني سرخ كرده سوخته و ...) مصرف نكنيد.

- از مصرف غذاي پخته شده كه مدت زياد مانده باشد خودداري كنيد.

- براي حفظ خواص ويتامين‌هاي موجود در ميوه‌ها و سبزي‌ها، آن‌ها را در يخچال نگهداري كنيد.

- انواع گوشت را به طور كامل بپزيد.

- روش‌هاي صحيح پخت مانند بخارپز، آب پز و پخت ملايم را جايگزين سرخ كردن عميق، سوزاندن و پخت طولاني مدت كنيد.

- غذاهاي كم چرب، كم شيرين و كم نمك ميل كنيد. از انواع لبنيات كم چرب و كم نمك‌ (شير، ماست و پنير كم چرب و دوغ كم نمك) استفاده كنيد.

- مصرف غذاهاي چرب به ويژه با منشاء حيواني را محدود كنيد.

- از روغن‌هاي گياهي در حد كم و به مقدار نياز روزانه استفاده كنيد و از سوزاندن روغن‌ها جلوگيري كنيد.

- مصرف غذاهاي پر نمك و نمك سفره را محدود كنيد.

- مقدار نمك را در تهيه غذا كاهش دهيد و در مقابل از انواع ادويه‌ها و چاشني‌هاي گياهي براي طعم دار كردن غذاها استفاده كنيد.

- مصرف قند و شكر تصفيه شده را كاهش دهيد.

- مصرف غذاهاي آماده و كنسرو شده را كاهش دهيد.

- انواع غذاهاي گياهي را در برنامه غذايي روزانه خود جاي دهيد.

- در طول روز انواع ميوه، آب ميوه طبيعي و سبزي مصرف كنيد.

- غلات و دانه‌هاي كامل (سبوس دار) را مصرف كنيد.

- مصرف گوشت‌هاي قرمز را كم كنيد و از مصرف گوشت‌هاي فرآوري شده اجتناب كنيد.

- از مغزها و حبوبات كه حاوي فيبر بالايي هستند بيشتر استفاده كنيد.

- وزن خود را ثابت نگهداريد و فعاليت بدني منظم داشته باشيد.

- روزانه حداقل 30 دقيقه فعاليت بدني متوسط براي همه افراد توصيه مي‌شود، 60 دقيقه ورزش براي پيشگيري از افزايش وزن بالغين و 90 دقيقه براي پيشگيري از بازگشت مجدد وزن در افرادي كه موفق به كاهش وزن شده‌اند، توصيه مي‌شود.

- يك ساعت پياده‌روي سبك در روز مي‌تواند در پيشگيري از بسياري از سرطان‌ها موثر باشد.

- از اضافه وزن و لاغري مفرط پرهيز كنيد.
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
 تشکر شده توسط : movahedi
#4
[تصویر:  1.jpg]


چگونه با تغذیه مناسب به جنگ سرطان برویم؟


سلامت نیوز:هیچ ماده غذایی واحدی نمی‌تواند خطر سرطان را کاهش دهد، اما ممکن است کاربرد ترکیب مناسب مواد غذایی در کاهش دادن این خطر مهم باشد.

مبارزه با سرطان از طریق غذاهای مصرفی



هیچ ماده غذایی واحدی نمی‌تواند خطر سرطان را کاهش دهد، اما ممکن است کاربرد ترکیب مناسب مواد غذایی در کاهش دادن این خطر مهم باشد. در تعیین مواد غذایی مصرفی، باید بین دست کم دو سوم مواد غذایی گیاهی و حداکثر یک سوم مواد غذایی حیوانی موازنه برقرار شود. این رژیم غذایی ابزار مهمی برای مبارزه با سرطان است. باید گزینه‌های بهتر و بدتر مواد غذایی را بررسی و ارزیابی نمود.

مبارزه با سرطان با استفاده از مواد غذایی رنگی




مبارزه با سرطان با استفاده از مواد غذایی رنگی میوه‌ها و سبزیجات سرشار از موادی مغذی هستند که با سرطان مبارزه می‌کنند، و هرچه پر رنگ‌تر باشد ، مواد مغذی بیشتری در بر دارند. این مواد غذایی می‌توانند به شخص کمک کنند به وزن مناسب وزن دست یابد و آن را حفظ کند، و بنابراین از این طریق هم به کمتر شدن خطر سرطان کمک می‌کنند. با داشتن اضافه وزن، خطر چند نوع سرطان افزایش می‌یابد، از جمله سرطان‌های روده بزرگ، مری، و کلیه. هدف باید این باشد که در طول روز دست کم پنج پرس میوه و سبزی که به نحوی صحیح آماده شده است مصرف شود.

صبحانه‌ای مؤثر در مبارزه با سرطان




صبحانه‌ای مؤثر در مبارزه با سرطان فولات ویتامین B مهمی است که امکان دارد در کمک به محافظت از بدن در برابر سرطان‌های روده بزرگ (کولون)، راست‌روده (رکتوم)، و پستان مفید باشد. فولات به مقدار فراوان در مواد غذایی که به‌عنوان صبحانه مصرف می‌شوند وجود دارد. ذرت تقویت (غنی‌سازی) شده و فرآورده های گندم سبوس نگرفته، و همچنین آب پرتقال و خربزه و توت فرنگی‌، منابع مناسبی برای تأمین فولات هستند.

مواد غذایی دیگری که سرشار از فولات هستند



مواد غذایی دیگری که سرشار از فولات هستند مارچوبه و تخم مرغ منابع خوب دیگری برای تأمین فولات می‌باشند، و فولات در جگر مرغ، لوبیا، دانه آفتاب گردان، و سبزیجات برگی سبز رنگ مانند اسفناج یا کاهوی رومی (که دارای برگهای درازی است) هم وجود دارد. بهترین راه به‌دست آوردن فولات خوردن قرص حاوی آن نمی‌باشد، بلکه باید مقدار کافی میوه، سبزی، و فرآورده های غلات غنی‌سازی شده مصرف شود.

از خوردن مواد غذایی آماده (فست فود) اجتناب شود



از خوردن مواد غذایی آماده (فست فود) اجتناب شود احتمالاً مصرف هرازگاهی یک همبرگر یا یک ساندویچ سوسیس ضرری ندارد. اما کاهش دادن میزان مصرف گوشت‌های فرآوری شده، مانند سوسیس دودی ،کالباس و همبرگر امکان دارد در کمتر کردن خطر سرطان های روده بزرگ و راست‌روده (کولورکتال) و معده مفید باشد. همچنین، ممکن است خوردن گوشت هایی که با دودی کردن یا با استفاده از نمک نگهداری شده‌اند شخص را در معرض عواملی قرار دهد که به‌طور بالقوه می‌توانند باعث ایجاد سرطان بشوند.

گوجه فرنگی ضدسرطان است



گوجه فرنگی ضدسرطان است مشخص نیست که آیا این ویژگی به‌خاطر وجود لیکوپن، رنگدانه‌ای که رنگ قرمز گوجه فرنگی ناشی از آن است، یا ماده‌ای دیگر می‌باشد. اما در برخی از مطالعا ، خوردن گوجه فرنگی را با کاهش خطر چند نوع سرطان، از جمله سرطان پروستات، ربط داده‌اند. همچنین، بررسی‌های به عمل آمده حاکی از آن است که محصولات فرآوری شده گوجه فرنگی، مانند افشره و سس یا خمیر گوجه فرنگی، پتانسیل ضد سرطانی بودن گوجه فرنگی را افزایش می‌دهند.

پتانسیل ضد سرطانی بودن چای



پتانسیل ضد سرطانی بودن چای گرچه شواهد موجود هنوز به یک اندازه قابل‌اطمینان نیستند، ممکن است چای، مخصوصاً چای سبز، یک ماده ضد سرطانی قوی باشد. در مطالعات آزمایشگاهی، چای سبز از ایجاد سرطان در سلول های روده بزرگ، کبد، پستان، و پروستات جلوگیری نموده یا سرعت تشکیل این سرطان‌ها را کاهش داده و همچنین تأثیری مشابه بر بافت ریه و پوست داشته است. در برخی از مطالعات درازمدت‌تر، مصرف چای را با کمتر شدن خطر سرطان‌های مثانه، معده، و لوزالمعده ربط داده‌اند.

انگور و سرطان




انگور و سرطان انگور و افشره انگور، مخصوصاً انگور ارغوانی و قرمز ، حاوی رزوراترول هستند. رزوراترول ویژگی‌های قوی آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد، و در مطالعات آزمایشگاهی از وارد شدن نوعی صدمه جلوگیری کرده است که این صدمه امکان دارد آغاز کننده فرآیند سرطان در سلول‌ها باشد. شواهد کافی موجود نمی‌باشد تا بتوان گفت که ممکن است خوردن انگور در پیشگیری یا درمان سرطان مفید است.


عدم مصرف مشروبات الکلی برای کمتر کردن خطر سرطان



عدم مصرف مشروبات الکلی برای کمتر کردن خطر سرطان سرطان‌های دهان، گلو، حنجره، مری، کبد، و پستان همگی با نوشیدن مشروبات الکلی ارتباط دارند. ممکن است الکل خطر سرطان روده بزرگ و راست‌روده را هم افزایش دهد. لذا توصیه می شود برای کاهش خطر ابتلای سرطان از مصرف مشروبات الکلی اجتناب شود.


ممکن است آب و نوشیدنی‌های دیگر محافظت‌کننده باشند



ممکن است آب و نوشیدنی‌های دیگر محافظت‌کننده باشند آب نه تنها تشنگی را برطرف می‌سازد که شاید از بدن در برابر سرطان هم محافظت کند. کمتر شدن خطر سرطان ناشی از کاهش یافتن غلظت عوامل بالقوه سرطان‌زای موجود در مثانه است. همچنین، نوشیدن مقدار بیشتری از مایعات باعث می‌شود شخص به دفعات بیشتری ادرار کند، و از این طریق مدت زمانی که این عوامل با آستر مثانه در تماس هستند کمتر خواهد بود.

لوبیای نیرومند



لوبیای نیرومند لوبیا آنقدر برای انسان فایده دارد که امکان مفید بودن آن در مبارزه با سرطان هم باعث تعجب نمی‌شود. لوبیا حاوی چند ماده شیمیایی قوی است که امکان دارد از سلول‌های بدن در برابر صدماتی محافظت کنند که این صدمات ممکن است به تشکیل سرطان منتهی شوند. در آزمایشگاه، این مواد رشد تومور را کند کردند و مانع از آن شدند که تومور موادی را رهاسازی کند که به سلول‌های اطراف صدمه می‌زنند.

خانواده کلم بر ضد سرطان



خانواده کلم بر ضد سرطان سبزیجان خانواده شب بو (یا کلم یا چلیپاییان ، شامل بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل (فندوقی)، نوعی کلم چینی بنام bok choy، و کلم پیچ است. با سرخ کردن سریع همراه با بهم زدن بی وقفه این سبزیجات خانواده کلم در حرارت بالا در ماهیتابه‌ای که در آن اندکی روغن وجود دارد (stir frying) می‌توان غذایی عالی تهیه نمود، و با افزودن سبزیجات خانواده کلم به سالاد می‌توان سالادی واقعاً خوشمزه آماده نمود. اما مهم‌تر از همه اینکه امکان دارد اجزای موجود در این سبزیجات به بدن کمک کنند در برابر سرطان‌هایی مانند سرطان‌های روده بزرگ، پستان، ریه، و گردن رحم از خود محافظت نماید.

سبزیجات برگ‌دار به رنگ سبز تیره



سبزیجات برگ‌دار به رنگ سبز تیره سبزیجات برگ‌دار به رنگ سبز تیره مانند برگ خردل، کاهو، کلم پیچ، کاسنی (اندیو)، اسفناج، و چغندر برگی یا اسفناجی (chard)، دارای مقدار فراوانی فیبر غذایی، فولات، و کاروتنویید می‌باشند. ممکن است این مواد مغذی در محافظت از بدن در برابر سرطان‌های دهان، حنجره، لوزالمعده، ریه، پوست، و معده مفید باشند.

حفاظت حاصل از استفاده ادویه




حفاظت حاصل از استفاده ادویه کورکومین جزء اصلی تشکیل‌دهنده ادویه هندی بنام زردچوبه می‌باشد و ماده‌ای است که از پتانسیل ضدسرطانی بودن برخورداراست. در مطالعات آزمایشگاهی مشخص شده است که کورکومین می‌تواند تغییر شکل، تکثیر، و حمله سلول‌های سرطانی را در گروه متنوعی از سرطان‌ها مهار کند.

روش پخت اهمیت دارد



روش پخت اهمیت دارد ممکن است نحوه پختن گوشت از نظر میزان خطر سرطانی که گوشت به‌وجود می‌آورد مهم باشد. سرخ نمودن، در کباب‌پز پختن، و پختن با شعله آتش در درجه حرارت بسیار بالا باعث تشکیل مواد شیمیایی می‌شود که امکان دارد خطر سرطان را افزایش دهند. به‌نظر می‌آید در دیگر روش‌های پختن، مانند آب پز کردن یا آرام پختن یا با بخار پختن، تعداد کمتری از این مواد شیمیایی به‌وجود می‌آید. و به هنگام آب پز کردن گوشت باید به یاد داشت که مقدار زیادی سبزیجات مفید و محافظت‌کننده به آن اضافه شود.

مخلوطی قوی از توت‌ها



مخلوطی قوی از توت‌ها توت فرنگی و تمشک دارای ماده شیمیایی گیاهی به نام الاژیک اسید هستند که آنتی اکسیدانی قوی می‌باشد و امکان دارد به‌ طور همزمان به چند طریق با سرطان مبارزه کند، از جمله اینکه مواد سرطان‌زای خاصی را غیرفعال سازد و رشد سلول‌های سرطانی را کند نماید.‌

کاربرد قره قاط ( Blueberry) در مبارزه با سرطان



کاربرد قره قاط ( Blueberry) در مبارزه با سرطان امکان دارد آنتی اکسیدان‌های قوی موجود در سیاه گیله یا قره قاط در پشتیبانی از سلامتی ما‌، از جمله در برابر سرطان، ارزش های گوناگونی داشته باشند. آنتی اکسیدان‌ها با خلاص کردن بدن از شر رادیکال‌های آزاد، پیش از آنکه این رادیکال‌های آزاد به سلول‌ها صدمه‌ای وارد نمایند، با سرطان مبارزه می‌کنند. برای افزایش میزان مصرف این توت مفید، باید استفاده از سیاه گیله را برای پوشاندن روی آرد جو دوسر (بلغور جو)، ذرت سرد، ماست، و حتی سالاد، امتحان کرد.

شکر را رد کنید



شکر را رد کنید شاید شکر مستقیماً باعث ایجاد سرطان نشود، اما امکان دارد جایگزین غذاهایی سرشار از مواد مغذی شود که این مواد مغذی به محافظت از بدن در برابر سرطان کمک می‌کنند. شکر مقدار کالری دریافتی را افزایش می‌دهد، که این امر در افزایش وزن و چاقی نقش دارد. ممکن است اضافه وزن یکی از عوامل خطر سرطان باشد. میوه، که مجموعه‌ای سرشار از ویتامین است، جایگزینی خوشمزه برای شکر می‌باشد.

به مکمل‌ها متکی نباشید



به مکمل‌ها متکی نباشید ممکن است ویتامین‌ها به محافظت از بدن در برابر سرطان کمک کنند، اما به شرط آنکه به‌طور طبیعی از مواد غذایی به‌دست آیند. دریافت مواد مغذی ضدسرطان از مواد غذایی مانند خشکبار، میوه، و سبزیجات برگی سبز رنگ بسیار بهتر از به‌دست آوردن آنها از مکمل‌ها می‌باشد. استفاده از رژیم غذایی مناسب بهترین کار است.

منبع: موسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
 تشکر شده توسط : نازلی , movahedi
#5
میوه‌های واکس‌دار سرطان‌زا هستند


و عموما در شست‌وشو روش‌های انگل‌زدایی و میکروب‌زدایی و پاک‌کردن سطح این میوه‌ها با ابر زبر را باید به کار برد.
انتشار اخباری مبنی بر اینکه میوه‌های وارداتی هر چند شکل زیبا و فریبنده‌ای دارند اما به‌دلیل آنکه به آنها نوعی واکس یا موم چرب زده می‌شود و مواد به کار رفته در این واکس‌ها باعث بروز سرطان و بیماری‌های دیگر ناشی از مسمومیت در انسان می‌شوند، نگرانی‌هایی را در میان کارشناسان پدید آورده بود. به‌منظور بررسی این خبر و راه‌های پیشگیری از آلودگی به سموم میوه‌های واکس‌دار با دکتر سیدمرتضی صفوی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و رئیس سابق دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت‌وگویی انجام داده‌ایم.

•در خبرها آمده بود که میوه‌های وارداتی با وجود شکل ظاهری زیبا و فریبنده به‌دلیل شرایط نگهداری و استفاده از مواد مختلف نگهدارنده و براق کننده، باعث بروز سرطان در انسان می‌شوند، نظر شما
در این باره چیست؟
همانگونه که شما نیز به آن اشاره کردید، میوه‌های وارداتی در کشور مبدأ آغشته به مواد نگهدارنده و سموم می‌شوند، بنابراین پیش از مصرف آنها یا اصولا میوه‌هایی که در داخل کشور نیز تولید می‌شوند و به آنها واکس میوه می‌زنند، باید به دقت میوه‌ها را شست‌وشو داده و ضد‌عفونی کرد. به‌عنوان مثال، پس از واکس زدن به سیب لایه موم مانندی روی این میوه ایجاد می‌شود که حتی اگر با یک کارد یا کاردک تیزی روی پوست سیب را خراش دهیم، میزان موم یا واکس یا مواد چربی که روی آن به‌عنوان مواد نگهدارنده زده‌اند، کاملا محسوس خواهد بود.

•چگونه می‌توان آثار این موم یا واکس را به‌طور کاملا بهداشتی زدود؛ به‌گونه‌ای که آثار چربی و سموم در آن از بین برود؟
باید با 2 روش یکی روش انگل‌زدایی که برای از بین بردن تخم انگل است و دیگری هم به روش میکروب‌زدایی قبل از استفاده میوه، آن را به‌خوبی شست‌وشو دهیم. بر مبنای این روش‌ها باید ابتدا میوه و سبزی را در داخل ظرفی که چند برابر میزان میوه‌ها آب در آن ریخته شده غوطه‌ور کنیم و بعد از افزودن چند قطره مایع ظرفشویی، آب را هم بزنیم تا به‌طور کامل کف کند و سپس سبزی و میوه را از روی آب گرفته و به‌صورت جداگانه با آب تمیز شست‌وشو دهیم. این روش انگل‌زدایی نام دارد اما روش میکروب‌زدایی روشی است که حتما باید در آن میوه و سبزی را با استفاده از مایعی مانند پرکلرین که برای ضد‌عفونی کردن میوه‌ها و سبزی‌ها مورد مصرف دارد، شست و شو داد.

شیوه شستن میوه‌های واکس‌دار هم به این صورت است؟

میوه‌هایی که روی آن موم کشیده شده یا به واکس آغشته شده‌اند، باید در نظافت آن دقت بیشتری به خرج داد. حتما این میوه‌ها باید با عنصری مانند اسکاچ یا ابری نسبتا زبر و خشن شست‌وشو داده شده و این مواد از روی آن زدوده شود زیرا این مواد می‌توانند به‌طور جدی زمینه ابتلا به سرطان را به‌دلیل اینکه حاوی عناصر شیمیایی هستند، فراهم کنند و بنابراین مصرف میوه‌های واکس‌دار بدون این شیوه شست‌وشو حتما برای سلامتی انسان مضر است.

•شما مصرف میوه خارجی را توصیه می‌کنید؟
به هر حال میوه خارجی بسته به شرایط ورود به کشور انواع مختلفی دارد اما اساسا چه در مورد میوه‌های خارجی و چه در مورد میوه‌های داخلی این نکاتی که گفته شد؛ باید رعایت شود.

•در یکی از خبرها آمده بود که با ورود میوه‌های خارجی ویروس ‌ای‌کولای هم وارد کشور شده است، برخی از خبرگزاری‌های مبدأ این ویروس را اسپانیا می‌دانند، نظر شما چیست؟
ابراز این مسئله باید با بررسی دقیق آزمایشگاهی و مستندات علمی صورت گیرد. البته سیستم وزارت بهداشت اکنون به شکلی است که از میوه‌های وارداتی به کشور حتما نمونه‌گیری به عمل می‌آید و مورد بررسی قرار می‌گیرد، لذا اگر میوه‌های وارداتی دچار مشکلاتی باشند، این مشکلات در همان مبادی ورودی شناسایی می‌شود.

•مردم کشور ما تا چه اندازه از سمی و خطرناک‌بودن واکس‌ها و موم‌هایی که به میوه‌ها زده می‌شود، آگاهی دارند؟
آگاهی مردم کشور ما در این زمینه بسیار کم است و حتما باید اطلاع‌رسانی خوب و مناسبی صورت گیرد.

•وزارت بهداشت در این زمینه چه اقداماتی انجام داده است؟
با وجود آنکه در دفتر بهبود تغذیه تمام تلاش خود را در این زمینه انجام می‌دهند اما قطعا کافی نیست و باید اقدامات بیشتری انجام گیرد.

فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : movahedi
#6
[تصویر:  10_3.jpg]


ویتامین D طبیعی و شگفت انگیز است. مطالعات نشان می‌دهد که کسب ویتامین D به منظور مقابله با سرطان‌های گوناگون بسیار موثر است. با ویتامین D می‌توان به جنگ سرطان رفت.

آیا مصرف کلسیم با سرطان ارتباط دارد؟

مطالعات زیادی نشان داده است که مصرف غذاهای سرشار از کلسیم موجب کاهش خطر بروز سرطان می‌شود و مصرف مکمل‌‌های کلسیم ایجاد آدنوم‌‌های کولورکتال (پولیپ‌‌ها) را به‌طور متوسط کاهش می‌‌دهد. اما شواهدی موجود است که مصرف کلسیم به‌خصوص به‌صورت مکمل با افزایش خطر بروز سرطان پروستات خصوصاً نوع مهاجم آن مرتبط است. بنابراین توصیه می‌شود مردان و زنان مقادیر توصیه شده کلسیم روزانه را از طریق منابع غذایی تأمین کنند. مقدار توصیه شده کلسیم روزانه 1000میلی‌‌گرم در افراد سنین 50-19 سال و 1200 میلی‌‌گرم در افراد بالای 50 سال است. لبنیات منبع مناسب کلسیم است. کلسیم همچنین در سبزیجات برگ‌‌دار وجود دارد. افرادی که برای تأمین کلسیم از لبنیات استفاده می‌‌کنند باید برای کاهش مصرف چربی‌‌های اشباع شده از لبنیات کم‌چرب یا بدون چربی استفاده کنند.

آیا لازم است از مصرف گوشت‌‌های فراوری شده خودداری کنیم؟

بعضی مطالعات رابطه مصرف زیاد گوشت فراوری شده و سرطان‌‌های کولورکتال و معده را نشان داده است. این رابطه ممکن است با نیتریت مرتبط باشد که برای حفظ رنگ و جلوگیری از رشد باکتری‌ها به سوسیس، کالباس و همبرگر اضافه می‌شود. مصرف گوشت‌‌های فراوری شده و گوشت‌هایی که به روش‌هایی مانند نمک‌سود کردن و دودی کردن نگهداری می‌شوند موجب تماس با مواد مضر و سرطان‌‌زا شده و لازم است تا حد امکان از مصرف آنها خودداری شود.

آیا ویتامین D خطر سرطان را کم می‌کند؟

مصرف ویتامین D تأثیرات مفیدی در برخی سرطان‌‌ها از جمله سرطان کولون، پروستات و سینه دارد. ویتامین D از طریق ساخته شدن در پوست در معرض نور آفتاب و همچنین از رژیم غذایی مانند لبنیات غنی شده و مکمل‌‌ها تأمین می‌شود. ولی بسیاری افراد ویتامین D کافی دریافت نمی‌‌کنند. میزان توصیه شده مصرف ویتامین D (600- 200 واحد بین‌‌المللی در روز) خصوصاً در کسانی که تماس اندکی با نور آفتاب دارند، افراد مسن، افراد با پوست تیره و کودکانی که فقط با شیر مادر تغذیه می‌‌شوند ممکن است کافی نباشد. میزان ویتامین D بین 2000-200 واحد بین‌‌المللی روزانه بسته به سن و سایر فاکتورهاست. برای کاهش خطرات احتمالی تماس با اشعه ماورای‌بنفش نور خورشید برای ساختن ویتامین D، یک رژیم غذایی متعادل، مکمل‌‌ها و تماس با نور خورشید به‌طور محدود بهترین راه است.

مصرف میوه و سبزی‌‌ها خطر بروز سرطان را کاهش می‌‌دهد

در مطالعات روی تعداد زیادی از افراد، مصرف بیشتر میوه وسبزی‌‌ها با کاهش خطر سرطان ریه، دهان، مری، معده و کولون ارتباط دارد. از آنجا که نمی‌‌دانیم کدام ترکیب موجود در میوه و سبزی بیشترین تأثیر مفید را دارد، توصیه می‌شود روزانه 5 وعده یا بیشتر میوه و سبزیجات متنوع مصرف کنیم. کلم، گل‌کلم و کلم بروکلی حاوی ترکیباتی است که احتمال خطر سرطان کولورکتال را کاهش می‌‌دهد، شواهد نشان می‌‌دهد که مصرف انواع سبزیجات خطر سرطان را کاهش می‌‌دهد.

فعلا سکوت را برگزیدیم ............
#7
هفت خوراکی ضدسرطان

نظرات در زندگی امروز، استرس فراوان، آلودگی هوا و نداشتن تغذیه مناسب از عوامل اصلی به شمار می آیند که باعث به وجود آمدن انواع سرطان ها می شوند. اما با اصلاح برنامه غذایی روزانه می توان تا حدودی احتمال ابتلا به این گروه از بیماری ها را کم کرد…
در جدیدترین مطالعه هایی که انجام شده، ۷ ماده غذایی به عنوان موثرترین ها شناخته شده اند که بهتر است افراد برای پیشگیری از بروز سرطان آنها را در رژیم غذایی شان بگنجانند.

● لیمو
بررسی ها نشان داده اند خوردن روزانه مرکبات به خصوص لیمو از بروز سرطان دهان و معده پیشگیری می کند. بنابراین در فصل این میوه، آن را تازه به تازه همراه غذا یا در میان وعده هایتان میل کنید.

● پیازچه
این سبزی را در سالادتان خرد کرده مصرف کنید. مطالعه ها نشان داده اند که خوردن این سبزی (که در خانواده پیاز جای می گیرد)، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را به میزان ۵۰ درصد کاهش خواهد داد. البته بیشترین اثر را وقتی که به صورت تازه میل می شود یا کمی حرارت دیده است، خواهد داشت.

● بروکلی
هر روز بروکلی بخورید البته بخارپز. کلم بروکلی از جمله مواد غذایی عالی است که از ابتلا به سرطان پیشگیری می کند به خصوص نوع بخارپزشده آن. زیرا در مطالعه ای که در کشور اسپانیا به انجام رسیده است، دیده شده که فلاونوییدهایی که خاصیت ضدسرطانی را به این سبزی می دهند در صورت پخته شدن در مایکروفر به میزان ۹۷ درصد از بین می رود و این سبزی دیگر خاصیت ضدسرطانی نخواهد داشت، بنابراین آن را باید فقط بخارپز کرد یا تازه به تازه خورد.

● فندق
فندق را در سالادتان بریزید. این ماده غذایی سرشار از سلنیوم است، ماده معدنی که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و به ترمیم DNA آسیب دیده کمک می کند. در مطالعه ای که در دانشگاه هاروارد، روی ۱۰۰۰ بیمار مبتلا به سرطان پروستات به انجام رسیده، دیده شده که دریافت سلنیوم در ۴۸ درصد آنها طول عمر این افراد را افزایش داده و شدت بیماری را در آنها پایین می آورد.

● سیر
هر روز بروکلی بخورید البته بخارپز. کلم بروکلی از جمله مواد غذایی عالی است که از ابتلا به سرطان پیشگیری می کند به خصوص نوع بخارپزشده آن. زیرا در مطالعه ای که در کشور اسپانیا به انجام رسیده است، دیده شده که فلاونوییدهایی که خاصیت ضدسرطانی را به این سبزی می دهند در صورت پخته شدن در مایکروفر به میزان ۹۷ درصد از بین می رود و این سبزی دیگر خاصیت ضدسرطانی نخواهد داشت، بنابراین آن را باید فقط بخارپز کرد یا تازه به تازه خورد.

● ترشی کلم
اگر کلم برگ خردشده را در سرکه بگذارید و آن را به صورت ترشی درآورید و به عنوان کنار غذا میل کنید. با این اقدام، ریسک ابتلا به انواع سرطان ها در شما کاهش پیدا خواهد کرد. زیرا در این ترشی ترکیب های ضدسرطان از جمله سولفورافان وجود دارد که چنین خاصیتی را به این چاشنی می دهد.

● کیوی
ویتامین C، مس و لوتیینی که در این میوه وجود دارد، خاصیت آنتی اکسیدانی را به کیوی داده است. بنابراین نصف این میوه را به صورت اسکوپ دربیاورید و همراه سایر میوه ها روزانه میل کنید.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
#8
گیاهان ضدسرطان را بشناسید

زردچوبه، گیاه جینکو، صبرزرد و غیره جزو گیاهانی هستند که با سرطان مقابله می‌کنند. شاید ندانید که از این گیاهان در داروهای شیمی درمانی و داروهای قدیمی استفاده می‌شود. این گیاهان مفید از عود بیماری نیز پیشگیری می‌کند.

زردچوبه

زردچوبه سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد

پودر زردچوبه رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی را محدود می‌کند. Curcuma رنگدانه‌ی زرد رنگ زردچوبه است که آنتی‌اکسیدان و ضدالتهاب محسوب می‌شود و از تکثیر سلول‌های سرطانی پیشگیری می‌کند. برای همین این آنتی اکسیدان پتانسیل بسیار قوی برای مقابله با سرطان دارد. این ماده مانع تشکیل رگ‌های خونی جدید می‌شود که تومورها را تغذیه می‌کنند و به این ترتیب تومورها را نابود می‌کند.

البته دقیقاً به همین دلیل نیز می‌تواند مزاحم عملکرد داروهای ضدسرطانی باشد، به همین دلیل از زردچوبه در طول شیمی‌درمانی استفاده نمی‌شود. زردچوبه قدرت این را دارد که با انواع سرطان‌ها مقابله کند.



روش مصرف: می‌توانید از کپسول‌های تهیه شده از Curcuma استفاده کنید و یا اینکه زردچوبه را 3 تا 4 مرتبه در هفته به غذاهای خود اضافه کنید.

توجه داشته باشید در ایام شیمی‌درمانی از این ادویه استفاده نکنید. مصرف زیاد زردچوبه برای زنان باردار نیز توصیه نمی‌شود.


جینسینگ

جین‌سینگ قرمز رشد سرطان را محدود می‌کند

جین‌سینگ قرمز با خستگی و کسالت ناشی از داروهای ضدسرطان مقابله می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

به علاوه این گیاه کُره‌ای سرشار از ترکیبی به نام ژرمانیوم germanium است که باعث اکسیژن رسانی به سلول‌ها می‌شود و به همین دلیل به سلول‌های سرطانی که معمولاً در خلأ هوا و اکسیژن زیست می‌کنند آسیب می‌رساند.

گیاه جین‌سینگ قرمز با تمام سرطان‌ها و به ویژه با سرطان سینه مقابله می‌کند.



روش استفاده: به منظور پیشگیری یا برای کمک به درمان‌های ضدسرطانی، 3 تا 6 کپسول عصاره‌ی ریشه‌ی گیاه جین‌سینگ را به مدت 3 ماه مصرف کنید. اگر پزشکتان لازم ببیند می‌توانید این مدت را تمدید کنید.

مصرف این گیاه برای افراد باردار و شیرده و همچنین افرادی که از فشار خون بالا رنج می‌برند توصیه نمی‌شود. قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.


گیاه آلوئه ورا

گیاه صبر زرد با سرطان کبد مقابله می‌کند

گیاه صبرزرد از سرطان پیشگیری و با آن مقابله می‌کند. نتایج یک پژوهش ژاپنی نشان می‌دهد مصرف صبرزرد تعداد سلول‌های سرطانی را در ناحیه‌ی کبد کاهش می‌دهد.

این گیاه باعث پاک‌سازی بدن شده و نتایج خوبی در پیشگیری از سرطان دارد.

گیاه صبرزرد با سرطان کبد و همچنین انواع دیگر سرطان مثل سرطان پروستات، ریه، کولون و معده مقابله می‌کند.



روش مصرف: برای پیشگیری و درمان این سرطان‌ها 60 میلی گرم آب خالص صبرزرد را با 500 میلی گرم عسل مخلوط کنید. روزانه 3 مرتبه، پانزده دقیقه قبل از غذا یک قاشق غذاخوری از این شربت را میل کنید.

هر ماه ده روز این کار را تکرار کنید؛ و اگر لازم بود چند ماه دیگر نیز ادامه دهید.

مصرف این گیاه برای زنان باردار، شیرده و همچنین برای کودکان توصیه نمی‌شود. قبل از مصرف با پزشکتان مشورت کنید.


جینکوبیلوبا

جینکوبیلوبا از پیشرفت تومورها پیشگیری می‌کند

جینکو حاوی ترکیباتی است که آنتی اکسیدان قوی محسوب می‌شوند که خواص ضدسرطانی دارند.

این گیاه نیز همانند زردچوبه با ممانعت از تشکیل رگ‌های خونی، تومورها را از بین می‌برد.

جینکو با انواع سرطان‌ها به ویژه با سرطان سینه مقابله می‌کند.



روش مصرف: برای پیشگیری یا بعد از شیمی‌درمانی روزانه دو تا سه کپسول از عصاره‌ی برگ‌های جینکو را به مدت سه الی شش ماه استفاده کنید.

مصرف این گیاه برای زنان باردار، کودکان، افراد هموفیلی و افرادی که قصد انجام عمل جراحی دارند توصیه نمی‌شود.

توجه داشته باشید که گیاهان داروهای بی‌خطری نیستند و لازم است که قبل از مصرف به پزشک مراجعه کنید.


چای سبز

چای سبز با سرطان ریه مقابله می‌کند

بر اساس نتایج یک پژوهش تایلندی چای سبز خواص ضدسرطانی دارد. نتایج این پژوهش نشان داده است افرادی که چای سبز مصرف نمی‌کنند پنج برابر بیشتر افرادی که روزانه حداقل یک فنجان چای می‌نوشند در معرض سرطان ریه قرار می‌گیرند.

چای سبز حاوی پولیفنول است که آنتی اکسیدان‌های بسیار قوی محسوب می‌شود. این چای ضدالتهاب است و برای همین می‌تواند از ابتلا به برخی از سرطان‌ها پیشگیری می‌کند. چای سبز با سرطان ریه و همچنین با سرطان‌هایی مثل سرطان روده، پروستات، پوست و سینه نیز مقابله می‌کند.



روش مصرف: روزانه دو تا سه فنجان چای سبز خاصیت پیشگیرانه‌ای در مقابل سرطان‌ها و به ویژه سرطان ریه دارد.

مصرف چای سبز برای افرادی که از کم خونی یا زخم معده رنج می‌برد توصیه نمی‌شود.


اسپیرولینا
گیاه اسپیرولینا تعداد تومورهای سرطانی را کاهش می‌دهد

اسپیرولینا یک جلبک سبز آبی میکروسکوپی است که تومورهای سرطانی را از بین می‌برند و با برخی از سرطان‌ها مقابله و سیستم ایمنی بدن را تحریک می‌کند.

نتایج برخی از پژوهش‌ها نشان داده است این گیاه توانسته است در مورد سرطان پوست موثر عمل کند و تومورها را از بین ببرد.

گیاه اسپیرولینا خواص آنتی اکسیدانی دارد که با رادیکال‌های آزاد مقابله و سلول‌های مقابله کننده با سرطان را تقویت می‌کند.

این گیاه با انواع سرطان پوست، تیروئید، پانکراس و ریه مقابله می‌کند.



روش مصرف: قبل از غذا یک عدد کپسول تهیه شده از عصاره‌ی گیاه اسپیرولینا را به مدت یک ماه مصرف کنید. توصیه می‌کنیم اگر قرص خاصی می‌خورید قبل از مصرف این کپسول‌ها با پزشک مشورت کنید.

فاطمه مهدی پور

بخش تغذیه و آشپزی تبیان
 تشکر شده توسط : مهرافروز , shahrzad.s , ثریا , somaye_602000 , شيدا رها
#9
Bug 
متخصصان هندی تاكید دارند كه بیشتر ادویه‌ها به دلیل دارا بودن خواص درمانی مفید و موثر باید به رژیم غذایی روزانه، افزوده شدند.تركیبات شفابخش موجود در ادویه‌ها و چاشنی‌ها از بدن در برابر سموم، باكتری‌ها و ویروس‌ها، حفاظت می‌كنند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ دكتر بی‌. نیرانجان نائیك، مشاور ارشد انكوژی و جراح و متخصص ارشد تغذیه بالینی در یك مقاله جدید فهرست ادویه‌هایی را كه بیشترین خاصیت ضدسرطانی را دارند ارائه كرده و معتقد است افزودن این چاشنی‌ها به رژیم غذایی روزانه ضروری است. این ادویه‌ها عبارتند از:

- زردچوبه كه به دلیل دارا بودن ماده مفید كوركومین از رشد سلول‌های سرطانی پروستات، ملانوم، سرطان سینه، تومور مغزی، سرطان لوزالمعده و سرطان خون جلوگیری می‌كند.

- رازیانه كه سرشار از فیتو ریزمغذی‌ها و آنتی‌اكسیدان‌های قوی است و از فعالیت سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌كند.

- زعفران نیز منبع اصلی یك اسید طبیعی كاروتنوئید دی كربوكسی لیك موسوم به «كروستین» است كه از تركیبات مهم ضد سرطانی موجود در این چاشنی خوراكی است. این اسید نه تنها از رشد سرطان در بدن جلوگیری می‌كند بلكه هم‌چنین اندازه تومور سرطانی را به میزان قابل توجهی كاهش می‌دهد.

- زیره به عنوان ادویه‌ای برای كمك به دستگاه گوارش شناخته شده است. اما از سوی دیگر دانه‌های زیره علاوه بر خاصیت آنتی‌اكسیدانی بالا حاوی ماده‌ای موسوم به «تیمو كوئینون» هستند كه این ماده نیز به نوبه خود تكثیر سلول‌هایی را در سرطان پروستات نقش دارند، كنترل می‌كند.

- دارچین هم از ادویه‌های بسیار مفید و پرخاصیت است به طوری كه پزشكان معتقدند مصرف نصف قاشق چای‌خوری دارچین در روز سرطان را به طور كلی از شما دور می‌كند. دارچین یك نگهدارنده غذای طبیعی و منبع غنی از آهن و كلسیم است و در عین حال رشد تومورهای سرطانی را كاهش می‌دهد.

- مرزنجوش نیز از ادویه‌های مفید برای مقابله با سرطان پروستات است و خواص ضد میكروبی فوق‌العاده‌ای دارد. یك ماده فیتو شیمیایی موجود در این ادویه تحت عنوان «كیورستین» رشد سلول‌های ناقص و بیمار را در بدن محدود كرده و مانند داروی ضد سرطان عمل می‌كند.

- فلفل قرمز نیز یك ادویه پرخاصیت با خواص مسلم ضد سرطانی است اما البته از مصرف بی‌رویه آن باید پرهیز كرد. مطالعات نشان داده است ماده كاسپایسین موجود در فلفل قرمز سلول‌های سرطانی را تخریب می‌كند و اندازه تومورهای سرطان خون را به میزان چشمگیری كاهش می‌دهد.

- زنجبیل نیز خواص درمانی فوق‌العاده‌ای دارد از جمله اینكه كلسترول خون را پایین می‌آورد، متابولیسم بدن را بهبود می‌بخشد و به نابودی سلول‌های سرطانی كمك می‌كند.

علاوه بر موارد فوق سایر چاشنی‌ها و ادویه‌ها نظیر میخك، سیر، خردل، برگ‌های نعنا، سركه و آووكادو نیز به نوبه خود خواص ضد سرطانی قابل توجهی دارند.

متخصصان تغذیه و سلامت در ادامه این مقاله چند عادت غذایی مفید برای مقابله با سرطان اشاره كرده‌اند كه به قرار زیر است:

- حتما برنج قهوه‌ای را جایگزین برنج سفید كنید.

- نان سبوس‌دار را جایگزین نان سفید نمایید.

- به جای مصرف چیپس به عنوان میان وعده پاپ كورن بخورید.

- میوه‌های تازه را با پوست مصرف كنید.

- برای مقابله با التهاب در بدن اسیدهای چرب امگا -3 استفاده كنید.

- به جای روغن‌های معمولی گیاهی برای طبخ غذا از روغن زیتون استفاده نمایید.

- از مصرف غذاهای بسته‌بندی، آماده و سرخ شده پرهیز كنید.

- مصرف نمك فرآوری شده را كاهش دهید.
 تشکر شده توسط : shahrzad.s , paeeze , نازلی
#10
خواص برنج قهوه اي

برنج قهوه اي منبع خوبي از منگنز، سلنيوم و منيزيم مي باشد.

يک فنجان برنج قهوه اي، 80 درصد از نياز روزانه بدن به منگنز را تامين مي کند. منگنز به توليد انرژي از پروتئين و کربوهيدرات کمک مي کند و همچنين در ساخت اسيدهاي چرب نيز وارد عمل مي شود. منگنز براي سلامت سيستم اعصاب و براي توليد هورمون هاي جنسي بسيار مهم است. منگنز جزء مهم آنتي اکسيدان مي باشد که جلوي تخريب سلول را مي گيرد. منگنز جلوي رعشه، ضعف روحي، جوش هاي پوستي و آسيب هاي لوزالمعده را مي گيرد.

يک فنجان برنج قهوه اي پخته شده در حدود 3/27 درصد از نياز روزانه بدن به سلنيوم را تامين مي کند. سلنيوم يکي از اجزاي اساسي سوخت و ساز بدن مي باشد، براي مثال در سوخت و ساز هورمون هاي تيروئيدي شرکت مي کند، نوعي آنتي اکسيدان مي باشد و وظيفه ايمن سازي بدن را بر عهده دارد. سلنيوم با کمک ويتامين E نقش آنتي اکسيداني خود را کامل مي کند. سلنيوم نه تنها براي مقابله با سرطان مهم است، بلکه براي بيماري هاي قلبي، کاهش علامت هاي تنگي نفس و درد و همچنين تسکين ورم و التهاب مفاصل بسيار مفيد مي باشد.

برنج قهوه اي از آنجا که داراي مقدار زيادي فيبر و سلنيوم مي باشد، براي بيماران مبتلا به سرطان روده بزرگ بسيار مفيد مي باشد.



به خود آی,خود تو جان جهانــــــی...













 تشکر شده توسط : حسین ms , naazanin , نازلی
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  نقش تغذیه دراسترس ، اضطراب و افسردگی Sina 22 44,429 2018/03/14, 02:19 PM
آخرین ارسال: sara111
  مواد غذایی بی نظیر برای چربی سوزی سریع mojtaba2iran 12 36,567 2017/04/15, 10:07 AM
آخرین ارسال: sara.i
  استفاده از غذاهای موثر برای کاهش عوارض سندروم پیش از قاعدگی شيدا رها 3 4,692 2016/12/15, 06:22 PM
آخرین ارسال: silent
  ارتباط تغذیه با سيستم ايمني بدن yaro 19 21,190 2016/10/16, 11:14 PM
آخرین ارسال: nahid
  غذاهای شور سرطان معده می‌آورند nahid 0 2,154 2016/05/06, 12:52 PM
آخرین ارسال: nahid
  تغذیه و کمر درد نازلی 2 2,867 2015/11/05, 07:09 PM
آخرین ارسال: نازلی
  توصیه‌ی غذایی برای تقویت حافظه najva 6 13,907 2015/10/17, 05:07 PM
آخرین ارسال: عسل راد
  سه ماده غذایی برای ترمیم سریع عضله نازلی 2 7,289 2015/08/08, 09:05 AM
آخرین ارسال: niloofary
  اثر تغذیه در تقویت و جوان نگه داشتن مغز baran 29 20,235 2014/06/12, 04:20 PM
آخرین ارسال: مریم۷۲
  نقش تغذیه در بازسازی بافت های بدن warrior 0 4,376 2014/01/21, 04:58 PM
آخرین ارسال: warrior



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان