امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
توصیه‌ی غذایی برای تقویت حافظه
#1
مقابله با فراموشی
خیلی وقت ها با یک اتفاق کوچک مثل فراموش کردن یک نام یا یک شماره تلفن و یا هرچیز دیگر،افراد انرژی منفی بزرگی را به درون خود وارد می کنند که تکرار آن می تواند منتج به واقعیت شود و آن اتلاق عنوان آلزایمر به خود است.اما آیا هر فراموشی را باید با این نام خطاب کرد؟ پاسخ اینست که با عوامل زیادی فراموشی می تواند به سراغ انسان بیاید من جمله: بی خوابی ها مکرر و طولانی – خستگی مزمن – گرسنگی طولانی مدت – بیهوشی های عمیق یا تعدد دفعات بیهوشی – اضطراب شدید یا طولانی مدت – غم و اندوه – از دست دادن دوستان و عزیزان و سایر مسایلی که برای ذهن ما یک شوک محسوب می شود.اما چه باید کرد؟
برای مقابله با اینچنین حالت هایی باید باید تدابیر ویژه ای اندیشیده شود که استفاده از میوه ها و بعضی گیاهان داروئی در اولویت قرار دارند.
گردو: استفاده از گردو به تعداد 2عدد هر شب قبل از خواب می توواند با تأمین مواد لازم برای ترمیم سلول های عصبی و جذب رطوبت زائد مغز به عنوان یک ترکیب مکمل در زمینه کنترل فراموشی کمک کننده باشد.
بادام: 7عدد بادام در روز می تواند به علاوه اینکه جایگزین یک وعده غذایی باشد، همزمان می تواند تأمین کننده انرژی بدن باشد و برای مغز به عنوان یک مکمل و تقویت کننده حافظه باشد.
مویز: استفاده از مویز یا کشمش سیاه که ترجیحاً نوع هسته دار آن بهتر است به علاوه اینکه تأمین کننده آهن لازم برای خونسازی می باشد.انرژی لازم برای مغز را هم تأمین کرده و ضد بیماری فراموشی می باشد.
کندر: استفاده از یک نخود کندر به صورت حب شده می تواند گرم کننده مغز باشد و به عنوان یک عامل ضد فراموشی استفاده شود. به علت تلخ بودن کندر می توان از جویدن آن اجتناب کرده و آن را بلعیدواستفاده از کندر برای زنان باردار به منظور تقویت حافظه فرزند از ماه سوم تا ششم به صورت منقطع(هفته ای دوبار) می تواند استفاده شود.
تذکر:مصرف زیاد کندر می تواند باعث سقط جنین شود.
بادرنجبویه: در بین گیاهان دارویی در بخش تقویت حافظه این گیاه جزء معتبرترین ها می باشد.استفاده از دمنوش بادرنجبویه در روز 1 الی 2 بار توصیه می گردد.به جز تقویت حافظه سبب افزایش کیفیت خواب شده و در موارد اختلالات اضطرابی نیز کاربردی بسیار جدی دارد.
کنجد: به خاطر داشتن اسیدهای چرب غیر اشباح از بهترین خصوصیات آنتی اکسیدانی (ضدفساد) برخوردار است و مانع از پیری سلول ها می شود.این موضوع برای سلول های عصبی اثری دوچندان دارد پس بنابراین استفاده از کنجد به صورت خام یا تفت داده شده و همینطور روغن کنجد ویا ارده به علاوه عسل درهفته 2 نوبت می توان برای تقویت حافظه وسلول های مغزی کمک گرفت.
دکتر مهدی فهیمی (ماد طب)
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
 تشکر شده توسط : happy , arezoo_azizi , Narges , نازلی , ساغر , havaars , شفا یافته , sadaf , # پریسا # , Azad , silent , پریس
#2
مامان من همیشه تاکید میکرد هرصبح لااقل 7 دونه بادام بخورم میگفت این حرف از فرمایشات امام جعفر صادق هستش
ارده و خرما و گردو هم زیاد میخوردم
اما الان با وجود اینکه احساس میکنم حافظه م بدجور خرابه ،واسه خوردن اینجور چیزا زیاد دردسر ندارم confused2
براى تو
براى چشمهايت..
براى من
براى دردهايم..
براى ما
اى كاش خدا كارى بكند...
 تشکر شده توسط : najva , شفا یافته , Prime , نازلی
#3
کاش فراموشی در همین حد بود.
من گاهی وقتی اطرافیان در مورد موضوعی حرف میزنن تعجب میکنم.
اصلا نمیفهمم درمورد چی صحبت میکنن.
یعنی حتی موضوع به نظرم آشنا نیست!
و بقیه فکر میکنن شوخی میکنم!
هرچی آدرس میدن یا گاهی عکس خودمو نشون میدن من چیزی یادم نمیاد!

بهتر!
آدم باید ذهنشو خلوت کنه!
فالله خیر حافظا و هو ارحم الراحمین
 تشکر شده توسط : najva , شفا یافته , نازلی , silent
#4

8 توصیه‌ی غذایی برای تقویت حافظه


سلامت نیوز : آیا برای شما نیز پیش آمده است که برای انجام کاری یا برداشتن وسیله‌ای وارد جایی شوید و همان لحظه فراموش کنید برای انجام چه کاری آنجا رفته‌اید؟ یا لحظاتی در مقابل در یخچال یا گنجه‌ای مکث کنید و به ذهنتان فشار بیاورید که چه می‌خواهید!؟ این‌ها از علائم فراموشی‌های لحظه‌ای اند که ریشه در اختلالات جسمی دارند.
وقتی به راحتی همه چیز را فراموش می‌کنید، در یادگیری دچار مشکل می‌شوید و نمی‌توانید تمرکز داشته باشید کم کم نگرانی به سراغتان می‌آید. این قبیل مشکلات در هر سن و سالی پیش می‌آید و خوشبختانه کمابیش گذر هستند. ورزش، تمرین‌های مربوط به حافظه و فعالیت‌های اجتماعی راه حل‌های مناسبی برای تقویت حافظه محسوب می‌شوند اما فراموش نکنید که تغذیه نقش بسیار مهمی در تقویت حافظه دارد. برای آشنایی بیشتر با این مواد غذایی با ما همراه باشید.

بفرمایید صبحانه‌ی کامل
همیشه قبل از خارج شدن از منزل صبحانه‌ی کاملی میل کنید. غلات کامل را در الویت قرار دهید. تا جایی که می‌توانید از مصرف مواد غذایی شیرین (قند سفید، شکلات صبحانه، مربا) و مواد غذایی چرب مثل سوسیس و کالباس و مواد غذایی سرخ کردنی بپرهیزد. به این ترتیب مغز عناصر مغذی و انرژی‌زای مورد نیاز خود (گلوسیدهایی که آرام وارد گردش خون می‌شوند) را در اختیار دارد و در طول روز خستگی روحی و فکرتان به حداقل می‌رسد.

ناهار سالم را دریابید
برای ناهار از گلوسیدهای تصفیه شده دوری کنید. این گلوسیدها عبارتند از نان سفید، برنج سفید، پاستاها و همچنین سیب زمینی. برای ناهار مواد غذایی حاوی پروتئین مثل ماهی، مرغ و همچنین سبزیجات میل کنید. از دسرهای شیرین نیز بپرهیزید. اگر می‌پرسید چرا باید بگوییم که قندهای ساده و تصفیه شده به سرعت جذب خون می‌شوند و همین امر باعث می‌شود که دقت و تمرکز و همچنین عملکرد ذهنی افراد در بعد از ظهر کاهش یابد.

شام را چه کنیم؟
برای شام مصرف گلوسیدهای تصفیه شده آزاد است. جذب سریع این گلوسیدها باعث می‌شود که بدن به راحتی استراحت کند و استراحت کامل مغز برای عملکرد آن و افزایش قدرت تمرکز و یادگیری ضروری است.
متأسفانه اغلب زنان با کمبود آهن مواجه هستند. آهن نقش مهمی در عملکرد مغز ما دارد. این ماده‌ی معدنی در انتقال اکسیژن به مغز نقش دارد. گوشت قرمز، دل و جگر، سبزیجات سبز رنگ، غلات، حبوبات و غیره سرشار از آهن هستند

از پرخوری بپرهیزید
پرخوری را کنار بگذارید و غذاهای سنگین نخورید. برعکس سعی کنید همیشه غذاهای سبک و کم کالری میل کنید. اگر لازم بود در بین روز یا بعد از ظهر یک میان وعده‌ی سبکی مثل میوه های تازه یا خشک، لبنیات کم چرب و کم شیرین میل کنید.

زنده باد امگا 3 ها
از مصرف امگا 3 ها غافل نشوید. هر هفته سه مرتبه ماهی (ماهی آزاد، ساردین و غیره) میل کنید. مصرف برخی از میوه های خشک مثل بادام و گردو را فراموش نکنید. به غذاها و سالادهایتان روغن کلزا اضافه کنید. امگا 3 ها اسیدهای چربی هستند که در ساخت غشای نرون ها یا همان سلول‌های عصبی ما نقش دارند. برای همین جذب امگا 3 ها برای عملکرد خوب مغز ما لازم و ضروری‌اند و از ابتلا به بیماری آلزایمر پیشگیری می‌کنند.

میوه و سبزیجات زیادی مصرف کنید
میوه و سبزیجات برای حفظ سلامتی روحی و جسمی ما ضروری است. این مواد غذایی حاوی میزان قابل توجهی ویتامین هستند که برخی از آن‌ها آنتی اکسیدان بوده و از سلول‌های عصبی و مغز ما حفاظت می‌کنند.

آهن را دریابید
متأسفانه اغلب زنان با کمبود آهن مواجه هستند. آهن نقش مهمی در عملکرد مغز ما دارد. این ماده‌ی معدنی در انتقال اکسیژن به مغز نقش دارد. گوشت قرمز، دل و جگر، سبزیجات سبز رنگ، غلات، حبوبات و غیره سرشار از آهن هستند.


به میزان کافی آب بنوشید
باید بدانید که کمبود آب بدن می‌تواند ریشه‌ی کاهش تمرکز افراد باشد. برای همین توصیه می‌کنیم روزانه و به طور منظم به میزان کافی آب بنوشید و اجازه ندهید تشنگی هلاکتان کند و بعد به سراغ آب بروید.

در نهایت باید بگوییم که داشتن یک تغذیه‌ی خوب و سالم به عملکرد خوب مغز کمک می‌کند. همچنین می‌توان با هر سن و سالی به کمک مصرف مواد غذایی سالم و مغذی با فراموشی مقابله و حافظه را تقویت کرد.

توجه داشته باشید با رعایت نکاتی که در این مقاله مطالعه کردید می‌توانید از ابتلا به بیماری‌هایی مثل بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، سرطان و غیره نیز پیشگیری کنید.


منبع : تبیان
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
 تشکر شده توسط : neda.n , فرناز , # پریسا # , نازلی , sadaf , Azad , پریس
#5
مادربزرگم همیشه جیب‌هایم را پر از مغزدانه‌ها می‌کرد و صبح‌ها برایم عدسی می‌پخت تا حافظه‌ام قوی شود. آن قسمت از سریال داستان‌های مجید را هم فراموش نمی‌کنم که به دنبال ملخ دریایی بود تا حافظه‌اش را تقویت کند، اما واقعا نوع تغذیه می‌تواند روی حافظه ما تاثیر مثبت یا منفی بگذارد؟ در این رابطه گفت‌وگویی با دکتر سیدعلی کشاورز، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و مدیرگروه تغذیه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام دادیم که می‌خوانید:



سلامت: آقای دکتر! آیا با خوردن غذاهای مختلف می‌توانیم حافظه‌مان را تقویت کنیم؟

بله، تغذیه به روش‌های مختلف روی حافظه انسان تاثیر می‌گذارد.

سلامت: چه موادی باعث تقویت حافظه می‌شوند؟

ماهی به علت داشتن چربی امگا3، گوشت‌ قرمز و گوشت انواع پرندگان به دلیل داشتن آهن، ویتامین C موجود در میوه‌ها و سبزیجاتی مانند مرکبات، توت‌فرنگی، گریپ‌فروت، انار، گوجه‌فرنگی، کلم بروکلی، هویج و سویا به علت تاثیر آن در بهبود عملکرد سلول‌های عصبی، ویتامین‌های گروه B به‌ویژه B6 و B12 و تیامین که در مخمر، جوانه‌ گندم، برنج قهوه‌ای، دانه‌ سویا، جوی دوسر، عدس، تخمه‌ آفتابگردان و گردو وجود دارند، روی که منبع آن گوشت، جگر، غلات سبوس‌دار، محصولات سویا، لوبیای خشک، تخم‌مرغ، پنیر، حبوبات و سبزیجات سبز تیره و زرد است و ید که بر عملکرد غده تیرویید اثر می‌گذارد.

سلامت: به امگا3 اشاره کردید، این چربی چطور باعث افزایش حافظه می‌شود؟

اسید‌های چرب امگا 3، باعث حفاظت غشای خارجی سلول‌های عصبی می‌شوند و مغز انسان می‌تواند فعالیت‌های خود را بهتر انجام دهد.

سلامت: امگا 3 غیر از ماهی در چه مواد غذایی دیگری وجود دارد؟

منبع امگا 3، ماهی‌های آزاد مانند سالمون، ساردین، میگو و شاه‌ماهی است و از دیگر منابع می‌توان به انواع مغزها، سویا، روغن بادام زمینی و روغن زیتون اشاره کرد. البته مقدار كمی از آن هم در تخم دانه كتان یا مغز گردو یا برخی روغن‌های گیاهی مثل روغن كنجد هم وجود دارد.

سلامت: آیا مصرف مکمل آن هم مفید است؟

بله، مصرف مكمل امگا3 نیز می‌تواند موثر باشد.

سلامت: به مصرف گوشت‌ها به دلیل داشتن آهن اشاره کردید. آهن چه نقشی در این میان بازی می‌کند؟

به اثبات رسیده افرادی كه دچار فقر آهن هستند و كم‌خونی دارند، دچار عدم تمركز و كاهش قدرت یادگیری می‌شوند. زیرا در مبتلایان به کم‌خونی ناشی از فقر آهن، اکسیژن کافی به سلول‌های مغزی نمی‌رسد و همین مساله باعث می‌شود فرد به عارضه‌ کم‌حافظگی دچار ‌شود.

سلامت: آهن جز در انواع گوشت در چه مواد غذایی دیگری یافت می‌شود؟

زرد‌آلو، آلو، حبوبات، سویا، تخم کدو و محصولات دریایی، البته میزان آهن در گوشت قرمز و گوشت شترمرغ بیشتر است!

سلامت: آیا برخی بیماری‌های داخلی هم می‌توانند باعث افت حافظه شوند؟

بله، مثلا اختلالات متابولیسمی ید روی حافظه تاثیر می‌گذارند. این موضوع بیشتر به فعالیت غده تیرویید بستگی دارد. وقتی فردی دچار اختلالات عملكرد غده تیرویید و متابولیسم ید می‌شود، باید همزمان با دارودرمانی غذاهای غنی از ید مثل انواع ماهی و نمك یددار مصرف كند تا بهبود یابد.

سلامت: درست است كه با گرسنه‌شدن قدرت تمرکز و حافظه‌مان کم می‌شود؟

بله. به‌طور كلی، گرسنگی هم بر قدرت حافظه و هم تمركز اثر منفی دارد. وقتی فردی گرسنه می‌شود اگر به موقع غذا نخورد، قندخونش پایین می‌آید و تمركز و قدرت یادگیری‌اش را از دست می‌دهد. سوخت منحصربه‌فرد مغز ما نوعی قند به نام گلوگز است. گلوگز از تجزیه نشاسته سیب‌زمینی و غلات به‌دست می‌آید. وقتی ما به اندازه كافی غذا نمی‌خوریم و نشاسته كافی دریافت نمی‌كنیم، این قند تامین نمی‌شود و وقتی سوخت مغز تامین نشود فرد بی‌حوصله است و قدرت تمركز و یادگیری‌‌اش را از دست می‌دهد. به همین دلیل مهم است ما حتی اگر اضافه وزن داریم 3 وعده غذایی‌مان را بخوریم یعنی هیچ‌یك از وعده‌های صبحانه، ناهار و شام را حذف نكنیم.

سلامت: چه عادت‌های غذایی‌ای برای حافظه ما مضر هستند؟

مصرف لبنیات همراه با غذاهای آهن‌دار یا قرص آهن مضر است. نباید در وعده ناهار و شام شیر مصرف كنیم و همرا با شام و ناهار حداكثر یك پیاله ماست یا یك لیوان دوغ بخوریم. مصرف چای بعد از غذا نیز جذب آهن و روی را مختل می‌كند در نتیجه فرد كم‌خون می‌شود. مصرف نوشابه‌های كولادار همراه غذا نیز همین اثر را دارند.

سلامت: آیا چاقی یا لاغری هم در میزان حافظه موثر است؟

چاقی و اضافه وزن و لاغری به معنی بدخوری و کمبود موادمغذی در بدن است و هر دو برای حافظه مضرند. داشتن رژیم غذایی متعادل در هر سنی و نظم غذایی می‌تواند به ما در داشتن حافظه‌ای قوی كمك كند.

سلامت: بهترین وعده‌ای که قدرت تمرکز را در انسان بالا می‌برد، کدام است؟


بهترین زمانی که مغز می‌تواند غذای کافی به‌دست آورد، صبح است. با خوردن صبحانه‌ای که حاوی موادقندی، غلات و چربی‌هاست، می‌توان عملکرد مغز را در طول روز افزایش داد اما در کل همه‌ افراد در هر شرایطی لازم است 3 وعده‌ غذایی صبحانه، ناهار و شام را مصرف کنند و حذف هر یک از این وعده‌ها به ضرر حافظه خواهد بود.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : # پریسا # , seyyed reza , najva , نازلی , یاسی
#6
پنج مادة غذایی که حافظه‌تان را بهبود می‌بخشند
اگر از مولتیپل اسکلروزیس (MS) رنج می‌برید، اختلال در حافظه می‌تواند یکی از علائم عود بیماری‌تان باشد. تقویت حافظه و تمرینات یادآوری برای حفظ یک سبک زندگی سالم حایز اهمیت است.
اگر بیماری «ام اس» بر قشر مغزی شما که مسئول حافظه است، اثر بگذارد، در یادآوری اطلاعات جدید، مثل شمارة تلفن دوستان یا تاریخ و زمان قرارهای ملاقات، مشکل خواهید داشت. فعالیت‌های مهارتی مغزی همچون حل جدول و چیدن پازل می‌توانند به تقویت حافظة شما کمک کند، اما مواد غذایی معینی نیز هستند که میزان بازیابی از حافظه را افزایش می‌دهند. پنج مادة غذایی زیر می‌توانند حافظه را در بیماران «ام اس» بهبود بخشند.
۱- آووکادو
این میوه به جریان خون سالم کمک می‌کند. افزایش جریان خون به سمت مغز، نورون‌ها را فعال نگه می‌دارد و عملکرد شناختی را بهبود می‌بخشد. آووکادو غنی از ویتامین E است، نوعی آنتی‌اکسیدان که سرعت از دست رفتن حافظه را کند می‌سازد. طبق مطالعات انجام گرفته، ویتامین E با کند کردن روند از دست رفتن حافظه در «آلزایمر» و «ام اس» مرتبط است. اما از آنجایی که این میوه چربی بالایی دارد، فقط ۳۰ گرم از آن (یک عدد متوسط) کافی است.
۲- تخم مرغ
تخم مرغ غنی از ویتامین‌هایی است که به بهبود حافظه کمک می‌کنند. ویتامین‌های B، B12، و A همگی کلید تقویت حافظه هستند. ویتامین B12 به رفع خستگی و افسردگی نیز کمک می‌کند. با این که تخم مرغ غنی از این ویتامین‌های ارزشمند است، آگاه باشید که برخی افراد نمی‌توانند آن را به خوبی هضم کنند. پیش از شروع مصرف مواد غذایی مختلف، دربارة هرگونه تغییر رژیم غذایی با پزشک خود مشورت کنید.
۳- غلات سبوس‌دار
برنج قهوه‌ای، نان گندم، جو و گرانولا نیز حاوی ویتامین‌های ارزشمند گروه B هستند که به جلوگیری از زوال حافظه کمک می‌کنند. این دانه‌های کامل برای حفظ تمرکز نیز موثرند. بسیاری از بیماران «ام اس» در تمرکز روی کاری برای مدت زمانی طولانی، مشکل دارند که منجر به فراموشی جزئیات خاص آن کار نیز می‌شود. با افزودن غلات کامل به رژیم غذایی، می‌توانید به بهبود تمرکز و یادآوری آسان جزئیات کارهای روزانة خود کمک کنید.
۴- ماهی
ماهی به دلیل دارا بودن منابع غنی اسیدهای چرب امگا۳ غذایی محبوب است که به بسیاری از رژیم‌های غذایی اضافه شده است. این اسیدها خصوصاً برای رشد و عملکرد مغز، ازجمله حافظه و سایر عملکردهای شناختی، مفید هستند. ماهی مخصوصاً برای «ام اس» توصیه شده، زیرا باعث کاهش علائم در زمان عود بیماری شده و از عود بیماری در برخی از بیماران جلوگیری می‌کند. افزودن ماهی قزل‌آلا، آزاد، ماهی خال مخالی و شاه‌ماهی به بشقاب شام خود را برای جنگ با زوال حافظه مد نظر قرار دهید.
۵- شکلات تلخ
دسر را فراموش نکنید! اثبات شده که شکلات تلخ، اندروفین را در مغز آزاد و به بالا بردن سطح تمرکز و روحیه کمک می‌کند. با مصرف مقادیر مناسبی از شکلات، می‌توانید تمرکز خود را بهبود بخشید و در کل روز هشیار باشید. افزایش تمرکز به فعال نگه داشتن حافظة شما کمک می‌کند که موجب جلوگیری از فراموش کردن جزئیات مهم مربوط به فعالیت‌های روزانه نیز می‌شود.
با این که هر یک از این مواد غذایی برای حفظ حافظه و عملکرد شناختی مفید هستند، اما مشورت با پزشک قبل از ایجاد هرگونه تغییر در رژیم غذایی حایز اهمیت است. آگاه بودن از این که کدام غذاها بر «ام اس» اثر می‌گذارند و این که بدن شما برای غلبه بر بیماری به چه چیزی نیاز دارد، از عوامل مهمی هستند که باید در هنگام افزودن غذاهای جدید و متفاوت به رژیم غذایی شما در نظر گرفته شوند. علاوه بر این ۵ غذا، مواد غذایی دیگری نیز به حفظ کنترل مناسب علائم «ام اس» کمک می‌کنند. با مصرف مقدار زیاد سبزیجات سبز و امگا۳ها، مانند امگا۳ یافت شده در ماهی، می‌توانید غذاهایی را مصرف کنید که حافظة شما را بهبود بخشیده و از بروز و عود علائم بیماری جلوگیری می‌کنند.

http://payamems.com/web/%D9%BE%D9%86%D8%...AF-%D9%85/
تاریخ انتشار : ۰۲ شهریور ۱۳۹۴
 تشکر شده توسط : یاسی , نازلی , mj.ny-luise , silent
#7
کسی میدونه چه مدت برای تقویت حافظه باید از کندر استفاده کرد؟
آخه این جور که من شنیدم خیلی طولانی هم نباید استفاده کردicon_cry
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  معرفی رژیم غذایی مدیترانه ای nahid 1 4,774 2018/12/24, 10:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  مواد غذایی بی نظیر برای چربی سوزی سریع mojtaba2iran 12 36,533 2017/04/15, 10:07 AM
آخرین ارسال: sara.i
  استفاده از غذاهای موثر برای کاهش عوارض سندروم پیش از قاعدگی شيدا رها 3 4,684 2016/12/15, 06:22 PM
آخرین ارسال: silent
  در روزهای آلوده از این مکمل غذایی استفاده کنید شيدا رها 2 4,902 2016/11/14, 10:58 AM
آخرین ارسال: nahid
  سه ماده غذایی برای ترمیم سریع عضله نازلی 2 7,271 2015/08/08, 09:05 AM
آخرین ارسال: niloofary
  تأثیرتغذیه و برنامه غذایی بر اخلاق نازلی 16 12,609 2015/07/07, 09:13 AM
آخرین ارسال: niloofary
  تعیین مزاج فردی و غذایی!! مریم۷۲ 5 6,971 2014/10/22, 11:16 AM
آخرین ارسال: مهوش
  اثر تغذیه در تقویت و جوان نگه داشتن مغز baran 29 20,179 2014/06/12, 04:20 PM
آخرین ارسال: مریم۷۲
  توصیه‌های پیامبر اسلام درباره سلامتی مریم۷۲ 0 2,582 2014/04/30, 08:23 PM
آخرین ارسال: مریم۷۲
  حذف این غذاها از رژیم غذایی کچل‌تان می‌کند! hamid_147 0 2,912 2014/04/17, 04:45 AM
آخرین ارسال: hamid_147



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست