امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امیتازات : 4.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آشنایی با نوشيدني كفير و خواص آن
#1
[/b]كفير يك نوع ماست نوشيدني است كه خاستگاه آن كوه هاي قفقاز واقع در اتحاديه جماهير شوروي سابق مي باشد . اولين توليد كنندگان آن چوپانان قفقازي بودند كه توانستند اين نوشيدني خوشمزه را از دانه هاي كفير تهيه كنند . افسانه هاي مردم قفقاز مي گويد كه دانه هاي كفير هدايايي از طرف خداوند هستند .
كفير بر گرفته از كلمه كف در زبان تركي است كه به معناي خوشي و لذت مي باشد . چرا مردمان قفقاز به داشتن عمر طولاني شهرت دارند ؟
مردمي كه با داشتن عمري بالاي صد سال هنوز هم بر اسب سوار مي شوند و در دامنه هاي قفقاز يكه تازي مي كنند . آنها راز سلامتي و عمر زياد خود را به مصرف كفير نسبت مي دهند .
به چه دليل اين نوشيدني خواص سحر آميز دارد ؟
اين نوشيدني تخميري از مجموعه اي از باكتري هاي زنده و مفيد براي بدن تشكيل شده است بطوريكه دانشمندان راز سودمندي كفير را براي سيستم ايمني و گوارش وجود اين باكتري ها مي دانند . به اين باكتري ها پروبيوتيك اطلاق مي شود . همچنين مخمرهاي موجود در آن قادر به ساخت اسيد فوليك بوده كه كوآنزيم يك سري واكنش هاي حياتي جهت رشد سلول ها است . كمبود اسيد فوليك در خانم ها بويژه خانم هاي باردار شايع است . اين محصول معجزه آسا در پيشگيري و درمان بيماري ها بسيار مفيد است . مهمترين خواص درماني آن در مراكز تحقيقاتي معتبر دنيا به ثبت رسيده است .
خواص درماني كفير :
اصلاح سيستم گوارش در زمان مصرف داروهاي آنتي بيوتيك افزايش حركات دودي روده و درمان يبوست جلوگيري از بيماري پوكي استخوان درمان آلرژي ها درمان اسهال و ضد عفوني كننده محيط روده درمان بيماري عدم تحمل لاكتوز در كساني كه نمي توانند شير بخورند درمان بيماري هاي گوارشي درمان فشار خون درمان كودكان مبتلا به بيش فعالي يا هايپر اكتيويتي سرشار از ويتامين هاي گروه ب مانند نياسين ، پيردوكسين و اسيد فوليك غني از كلسيم ، فيبر و پروتيئن مؤثر در زيبايي پوست ( مورد استفاده در كرمها و پاك كننده هاي آرايشي مقاوم كردن سيستم ايمني بدن در مقابل عوامل بيماري زا ممانعت از نفخ روده اي ممانعت كننده از اثر پرتودهي راديولوژيك هضم راحت تر شير و جذب بهتر مواد مغذي موجود در آن کفیر معروفترین شیر تخمیری اسیدی الکلی است که منشاء آن به کوه های قفقاز بر می گردد اما از دهه ۱۹۸۰ به بعد اهمیت این فرآورده لبنی شناخته شده و تحقیقات وسیعی در مورد بهینه سازی و تولید صنعتی و افزایش دامنه تنوع پذیری این محصول انجام گرفته است. مصرف سرانه کفیر در سال ۱۹۸۰ در کشورهای مشترک المنافع سابق کیلوگرم در سال بوده است.
قزاقها معتقدند که دانهای کفیر یک هدیه الهی بوده است که ۱۰۰۰ سال پیش به آنها عطا شده است. دكتر ثريا نواب پور از فعالان عرصه صنعت شير است كه حدود 40 سال در اين زمينه فعاليت داشته است . عمده فعاليت هاي وي كنترل هاي آزمايشگاهي فرآورده هاي شيري و همكاري و ارتباط با ساير رسانه ها و آموزش و پرورش و بهزيستي در جهت لزوم افزايش مصرف شير و فرآورده هاي آن مي باشد ؛ زيرا كمبود مصرف آن سلامت افراد جامعه را به مخاطره انداخته و در پي آن مشكلاتي را براي جامعه به وجود مي آورد .
به همين منظور مصاحبه اي با ايشان در رابطه با فرآورده جديدي به نام كفير انجام داديم كه در ادامه مي خوانيد : درباره تاريخچه توليد و مصرف كفير توضيح دهيد : كفير براي اولين بار در قفقاز توليد شد . اسم آن تركي است كه از كف به معناي سرخوشي و شادي گرفته شده يعني نوشيدني نشاط آور كه در ابتدا مثل ساير فرآورده هاي شيري به طور سنتي توليد مي شد ، اما امروزه اين محصول به دليل دارا بودن خواص ويژه به طور صنعتي تهيه مي شود . كفير فرآورده اي تخميري است كه تا حدودي به ماست شباهت دارد .
با توجه به اينكه در هر فرآورده تخميري از باكتري هاي لاكتيك و مخمرها استفاده مي شود و با پيشرفت علم ، خواص ويژه محصولات تخميري ثابت شده و همچنين به دليل اينكه كفير تا حدودي براي مردم ناشناخته است ، بنابراين اخيراً اين محصول مورد توجه ويژه اي قرار گرفته است .
ارزش تغذيه اي كفير چيست ؟
چون كفير از فرآورده هاي شيري مي باشد ، بنابراين ارزش تغذيه اي شير را داراست و به دليل وجود باكتري و مخمر لاكتيك خواص درماني زيادي را شامل مي شود .
آغاز توليد اين فرآورده در كشور چه زماني بوده است ؟
متخصصان كشورهاي خارجي به تبعيت از توصيه دانشمندان علم تغذيه به توليد انبوه آن پرداخته اند و در كشور ما نيز توليد آن از طريق كارخانه پگاه مشهد آغاز شده و اميدواريم با كمك اطلاع رساني صحيح رسانه ها اين محصول در جامعه شناخته و مورد مصرف قرار گيرد . امروزه باكتري هاي لاكتيك به عنوان عناصر حيات بخش مطرح هستند و وجود آنها در روده و جهاز هاضمه ، تأثير مستقيم بر طول عمر و سلامت زيستن و جوان ماندن دارد و همين طور مانع چاقي و تشكيل سلول هاي چربي ( به خصوص در اطراف شكم ) مي شوند .
روش نگهداري كفير چگونه است ؟
نكته مهم زمان مصرف كفير است كه بايد باكتري هاي آن به اندازه كافي زنده و فعال باشند . در توليد محصول ، به مصرف كنندگان تأكيد مي شود كه آن را در يخچال نگهداري كنند چون در صورت نگهداري در خارج از يخچال باكتري ها فرصت تكثير پيدا مي كنند . همچنين نگهداري ماست در يخچال سبب حفظ خواص آن مي شود .
زمان ماندگاري آن چقدر است ؟
توصيه متخصصان براي مصرف فرآورده هاي شيري دست كم روزي سه سروينگ ( سهم ) است كه اين ميزان براي اشخاص بزرگسال يك ليوان شير يا ماست است و اگر بخواهيم با دوغ مقايسه كنيم هر دو ليوان دوغ يك سروينگ ( سهم ) محسوب مي شود . در مورد كفير نيز به عنوان يكي از فرآورده هاي گروه شير و لبنيات ، مصرف 3-1 ليوان آن روزانه توصيه مي شود . آيا همه اقشار جامعه ( كودكان ، نوجوانان ، سالمندان ، زنان باردار ، شيرده و ... ) مي توانند از آن استفاده كنند و يا مصرف آن به گروه خاصي محدود مي شود ؟ همه مي توانند استفاده كنند . ( بخصوص زنان شيرده و باردار ) از طرفي به دليل اينكه ارگانيسم هاي ( اندامگان ) كفير قابليت تجزيه لاكتوز شير را دارند ، بنابراين توصيه مي شود افراد مبتلا به عدم تحمل لاكتوز ( كه نمي توانند شير را هضم كنند ) كفير را جايگرين شير كنند . تأثيرات كفير بر سلامتي چيست ؟ آيا تا كنون اثرات منفي بر سلامتي انسان از آن گزارش شده است ؟ كفير يك محصولي است كه در راستاي سالم سازي باعث طول عمر ، بهبود سيستم گوارشي و مانع تكثير باكتري هاي ترشح كننده سموم ( كه پوست و مو را خراب مي كنند ) مي شود . بنابراين كساني كه كفير مصرف مي كنند پوست و موي سالم تري دارند . كفير همچنين از پوكي استخوان نيز جلوگيري مي كند ، كفير در تنظيم فشار خون نيز نقش عمده اي دارد ، اما تا كنون اطلاعاتي مبني بر تأثيرات منفي كفير بر سلامتي گزارش نشده است
 تشکر شده توسط : سـاناز , najva , warrior , نازلی , mojtaba2iran , earth , mary54 , tamas , maedeh , رنگین کمان , baran1390 , ساغر , آرزو , زهرا59 , شاهین , leili , رامنا , movahedi , موجود گیاه خوار , liliyam , chipchip
#2
محصولات تخمیری مانند دوغ که در ایران وجود دارد، جزو گروه بزرگ‌تری از موادغذایی هستند که به آنها مواد غذایی «فراویژه» می‌گویند….
وجود باکتری‌های زنده در موادغذایی تخمیری دلیل عمده تفاوت این نوشیدنی‌ها با سایر موادغذایی است…
این باکتری‌ها باعث تنظیم فلور طبیعی روده (یعنی باکتری‌های طبیعی روده) می‌شوند و در بهبود عملکرد دستگاه گوارش تاثیرگذار هستند. از نظر علم تغذیه، افراد مبتلا به اسهال می‌توانند از دوغ، ماست و کشک استفاده کنند زیرا بررسی‌ها نشان داده‌اند مصرف این موادغذایی هنگام بروز مشکلات گوارشی مانند اسهال بسیار موثر خواهد بود.
البته باکتری‌های موجود در دوغ یا کفیر به دلیل بهبود عملکرد دستگاه گوارش، نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند. در ضمن، مصرف این‌گونه نوشیدنی‌ها (دوغ و کفیر) ساعت خواب افرادی که اختلال خواب دارند، تنظیم می‌کند. به‌علاوه، غذاهای فراویژه‌ای نظیر دوغ و کفیر در ترشح سروتونین نقش موثری دارند بنابراین مصرف آنها باعث رفع افسردگی و خواب راحت‌تر در شب می‌شود.
پس اگر در ایران کفیر تولید شود و در دسترس عموم قرار گیرد، بهتر است که افراد آن را در برنامه غذایی روزانه‌شان بگنجانند. جالب است بدانید که این نوشیدنی‌ها اختلالات فکری مانند حواس‌پرتی را هم برطرف می‌کنند پس گنجاندن آنها در برنامه غذایی سالمندان یک عادت غذایی مناسب است. البته فراموش نکنید که دوغ، اسیدی است بنابراین افرادی که مبتلا به ورم معده یا زخم اثنی‌عشر هستند، باید مصرف آن را محدود کنند. حتی مصرف بیش‌ازحد این نوشیدنی‌ها باعث تشدید ناراحتی معده‌ می‌شود و برای افراد مبتلا به ورم معده یا زخم اثنی‌عشر حاد، منع مصرف دارد.
وقتی تنها شدی تنها تر از تمام غریبان روزگار
از قیل و قال حادثه باری دلت گرفت
بر خویش تکیه کن برعرش
 تشکر شده توسط : najva , نازلی , رنگین کمان , زهرا59 , شاهین , movahedi , رامنا , موجود گیاه خوار , liliyam , chipchip , ostad2000
#3
[تصویر:  17446af05919.jpg]


ک‍فیر، نوشیدنی تخمیری حاصل از شیر و دانه‌های کفیر است که سر‌منشاء آن کوه‌های قفقاز در روسیه است.

اولین تولید کنندگان کفیر، چوپانان قفقازی بودند که توانستند این نوشیدنی خوشمزه را از دانه‌های کفیر تهیه کنند.

افسانه‌های مردم قفقاز می ‌گوید که دانه‌های کفیر هدایایی از طرف خداوند هستند.د سکنه قفقاز با اثرات دارویی این ماده سالهاست که آشنا هستند. آنان از کفیر به جای آب خوردن و همینطور برای غذا استفاده می‌کنند.

عمر آنان با استفاده از این ماده معمولا به 100تا 150سال می‌رسد(150 سال استثنا نیست). در این افراد هرگز سل و سرطان و ناراحتی‌های گوارشی دیده نشده است.

مصرف نوشیدنی‌های تخمیری با وجود انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی می‌تواند جانشین مناسبی برای نوشیدنی‌های مصنوعی که با انواع رنگ‌های مصنوعی، شکر و مواد شیمیایی تولید می‌شوند، باشد، چون علاوه بر اینکه خطرات آنها را ندارد، منافع زیادی برای سلامتی دارد.

دانه‌های کفیر، در ظاهر شبیه تکه‌هایی از گل کلم یا مرجان و رشته‌ای از دانه‌ها با قطر دایره 20- 3 میلی متر هستند.

کفیر بر گرفته از کلمه کف« Kef » در زبان ترکی است و به معنای خوشی و لذت است.

خواص درمانی کفیر:

اصلاح سیستم گوارش در زمان مصرف داروهای آنتی بیوتیک

افزایش حرکات دودی روده و درمان یبوست

جلوگیری از بیماری پوکی استخوان

درمان آلرژی‌ها

درمان اسهال و ضد عفونی کننده محیط روده

درمان بیماری عدم تحمل لاکتوز در کسانی که نمی‌توانند شیر بخورند

درمان بیماری‌های گوارشی

درمان فشار‌خون

درمان کودکان مبتلا به بیش فعالی یا هایپر‌اکتیویتی

[تصویر:  8acfe2da49d2.jpg]

سرشار از ویتامین‌های گروه ب مانند نیاسین ، پیردوکسین و اسید فولیک

غنی از کلسیم ، فیبر و پروتیئن

مؤثر در زیبایی پوست ( مورد استفاده در کرمها و پاک کننده های آرایشی)

مقاوم کردن سیستم ایمنی بدن در مقابل عوامل بیماری زا

ممانعت از نفخ روده‌ای

ممانعت کننده از اثر پرتودهی رادیولوژیک

هضم راحت‌تر شیر و جذب بهتر مواد مغذی موجود در آن

• فرآیند تولید کفیر به دو صورت سنتی و صنعتی، اندکی متفاوت می‌باشد که بازدهی روش صنعتی به مراتب بیشتر خواهد بود.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : mirzaee , شاهین , leili , رامنا , movahedi , موجود گیاه خوار , liliyam , chipchip
#4
در کوه های قفقاز افسانه ای وجود دارد که می گوید دانه های کِفیر هدیه ای است از حضرت محمد (ص) به پیروان مسیحیت که چگونگی مصرف آن را به آنها آموخته و آموزش روش تهیه ی آن را به دیگران اکیداً ممنوع کرده است و بیان داشته دانه های کفیر را به کسی ندهند، زیرا از قدرت سحرآمیز آن خواهند کاست. همین مسأله باعث شد که دانه های کفیر و روش آماده سازی آن برای سال های متمادی به صورت یک راز باقی بماند.

طرز تهیه محصولات کفیر از جمله دوغ کفیر و ماست کفیر در منزل :

1- جوشاندن شیر تازه و سرد کردن آن( به جز شیرهای پاستوریزه با ماندگاری طولانی )

2- تهیه ظرف شیشه ای یا پلاستیکی دهان گشاد درب دار ( فلزی نباشد )

3- برای تهیه 1 لیتر دوغ یا ماست کفیر میبایست 30 تا 40 گرم دانه های قارچ کفیر را به 1 لیتر شیر ( بند 1 ) و در ظرف ترجیحا شیشه ای ( بند 2 ) ریخته و درب آنرا محکم بسته و در محل کاملا تاریک مانند کمد آشپزخانه با دمای بین 18 تا 20 درجه ی سانتیگراد به مدت تقریبا بین 12 الی 18 و نهایت تا24 ساعت قرار داد . هیچگاه ظرف محتوی شیر و قارچ را به دلیل مسافرت ، ترس از فاسد شدن در محیط آشپزخانه ، به گفته دوستان و آشنایان و یا هر بهانه دیگر در یخچال قرار ندهید . زیرا فعالیت قارچ به طور چشمگیری کاهش یافته که نهایت منجرب به طولانی شدن زمان تخمیر ، توقف تکثیر قارچ و در دراز مدت حتی مرگ آن می شود.

4- پس از انجام مراحل فوق بایستی به قارچ اجازه دهید تا شیر را کاملا تخمیر و به ماست تبدیل کند. فرایند تخمیر بسته به میزان قارچ شما ، دمای محل و مدت زمان ، متفاوت خواهد بود.عموما در صورت رعایت نسبت بین شیر و قارچ و گذشت زمان لازم (بند 3 ) فرایند تخمیر انجام خواهد شد . هر چقدر میزان قارچ بیشتر و شیر کمتر باشد و یا دمای محیط بالا باشد ، به همان نسبت زمان تخمیر کوتاه خواهد شد. از نشانه های تخمیر کامل : دلمه شدن شیر در بالای ظرف ، جمع شدن مایع شبیه به آب پنیر در ته ظرف و شنیدن صدای خارج شدن گاز، هنگام باز کردن درب ظرف ( مانند قوطی نوشابه ) میباشد.

5- بعد از مشاهده نشانه های تخمیر ، ابتدا ظرف را به خوبی تکان داده تا تمام محتویات داخل ظرف با هم مخلوط شوند.سپس درب ظرف را به آهستگی باز و مواظب گاز ظرف باشید تا ماست به اطراف پاشیده نشود.

6- محتویات ظرف را با توری پارچه ای ریز و یا با صافی پلاستیکی ( از صافی فلزی و یا قاشق فلزی استفاده نکنید ) صاف کنید . قارچ درون صافی را مجددا به ظرف برگردانده و شیر تازه به آن اضافه کرده و تا تخمیر بعدی صبر نمایید.

7- ماست به دست آمده را میتوانید با کمی آب رقیق و تبدیل به دوغ کرده و با اضافه نمودن نمک ، نعناع خشک و سایر افزودنی ها و یا به تنهایی مصرف کنید و یا برای وعده های مختلف درون یخچال نگهدارید.

8- در صورت موجود نبودن شیر در منزل ، میتوانید قارچ را به مدت حد اکثر تا 24 ساعت درون آب نگهداری کنید . در غیر اینصورت قارچ در محیط خشک بعد از 24 ساعت از بین رفته و دیگر قادر به ادامه حیات نیست.

9- هفته ای یک مرتبه قارچها و ظرف را با آب ولرم شستشو نمایید.در صورت لازم شستن قارچ بعد از هر دفعه صاف کردن مشکلی برای آن ایجاد نخواهد کرد
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : پویش , نازلی , رامنا , movahedi , موجود گیاه خوار , liliyam , chipchip , baharan , ostad2000
#5
خواص مفید کفیر

در قدیم، کفیر در بیمارستان ها و آسایشگاه ها برای بهبود مشکلات مختلفی مثل بی نظمی های متابولیک، تصلب شرائین و بیماری های آلرژیک استفاده می شد و حتی در مواقعی که هیچ راه درمانی برای بیماری هایی مثل سل، سرطان و اختلالات گوارشی وجود نداشت، مصرف کفیر را به بیماران تجویز می کردند.
قفقازی ها به داشتن طول عمر بالای صد سال مشهورند. اعتقاد بر این است که مصرف کفیر ارتباط زیادی با طول عمر در قفقاز دارد.

دانشمندان زیادی فواید کفیر را تأیید کرده اند، اما هنوز در حال اثبات یافته های تجربی هستند.

تحقیقاتی نیز بر روی فعالیت ضد توموری کفیر انجام شده است. کشت های خاصی از کفیر وجود دارند که می توانند به ترکیبات جهش زا(موتاژن) مثل ایندول و ایمیدازول متصل شوند. فعال شدن سیستم ایمنی بدن با کفیر و با اسفنگومیلین های جدا شده از لیپیدهای آن در دو محیط زنده و غیر زنده ثابت شده است.

کفیر حاوی پروتئین و بعضی اسیدهای آمینه ضروری است. تریپتوفان یکی از این اسید آمینه هاست که به دلیل اثر آرام بخش آن بر سیستم عصبی شهرت دارد و نیز به علت داشتن املاح مهم برای سلامتی از جمله منیزیم و کلسیم، برای جلوگیری از عوارض سیستم عصبی در رژیم های غذایی توصیه می گردد.

کفیر غنی از ویتامین های گروه B مثل B12, B1 و ویتامین K است که در عملکرد صحیح کلیه ها، کبد و سیستم عصبی نقش بسزایی دارند.

خاصیت های کفیر
خواص زیادی در زمینه ی تنظیم فلور میکروبی روده بزرگ و پیشگیری از بعضی بیماری ها به کفیر نسبت داده شده که با تحقیق بر روی حیوانات به اثبات رسیده است. این خواص مفید عبارتند از:

- هضم لاکتوز در کسانی که مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند
- تولید آنتی بیوتیک توسط میکروفلور کفیر علیه میکروارگانیسم های مضر
- ضد سرطان
- اصلاح فلورمیکروبی محیط روده
- هضم سلول های مخمری
- ترشح بزاق دهان
- جلوگیری از نفخ
- درمان کودکان مبتلا به بیش فعالی
- تحریک ترشح شیره ی معده
- درمان اسهال
- درمان سندرم خستگی
- مقوی برای زنان باردار، شیرده و مسن
- موثر در زیبایی پوست
- کمک به بیماران رنجور از ایدز

به هر حال بشر با کسب تجربیات بسیار زیاد به این نتیجه رسیده است که هر چه به طبیعت نزدیک تر شود و از مواد طبیعی مصرف کند، سالم تر می ماند.

مصرف نوشیدنی های تخمیری با وجود انواع ویتامین ها و مواد مغذی می تواند جانشین مناسبی برای نوشیدنی های مصنوعی که با انواع رنگ های مصنوعی، شکر و مواد شیمیایی تولید می شوند، باشد، چون علاوه بر اینکه خطرات آنها را ندارد، منافع زیادی برای سلامتی دارد.

به امید روزی که تولید این نوشیدنی ها با تنوع زیاد در کشور ما نیز گسترش یابد.

دکتر ربابه شیخ الاسلام- متخصص بهداشت عمومی و اپیدمیولوژی تغذیه
عضو هیئت علمی وزارت بهداشت

چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : نازلی , leili , رامنا , movahedi , موجود گیاه خوار , liliyam , chipchip
#6
درمورد نوشیدنی کفیر سئوالایی دارم :
کسی میدونه نوشیدنی کفیر چقدر تاریخ مصرف داره ؟ چون روی بطریشون نمینویسن. یعنی هیچ وقت خراب نمیشه ؟
این نوشیدنی ها هیچ منعی برای ما نداره؟
طبیعت سرد داره ؟
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : nazaninamiri70 , رامنا , movahedi , موجود گیاه خوار , liliyam , chipchip , نازلی
#7
(2013/06/03, 05:09 PM)nahid نوشته است: درمورد نوشیدنی کفیر سئوالایی دارم :
کسی میدونه نوشیدنی کفیر چقدر تاریخ مصرف داره ؟ چون روی بطریشون نمینویسن. یعنی هیچ وقت خراب نمیشه ؟
این نوشیدنی ها هیچ منعی برای ما نداره؟
طبیعت سرد داره ؟

از دیدگاه طب سنتی نمیدونم منع داره یا نه ولی کفیر در واقع شبیه پروبیتیک ها عمل می کنه در تهیه خانگی اون از یه نوع قارچ استفاده میشه و در تهیه صنعتی از باکتری و قارچ هردو. خیلی هم مفیده. در مورد پروبیوتیک ها (چه قرص چه محصولات غنی شده با اون مثل ماست یا پنیر) گفته میشه که در افراد با نقص سیستم ایمنی مثل کسانی که داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی مصرف میکنند (داروهای ایدز - شیمی درمانی - و برخی انواع داروهای ام اس) منع مصرف داره. علتش هم اینه که در یک فرد طبیعی سیستم ایمنی تا یه حدی اجازه تکثیر به باکتری رو میده و بعد سرکوبش میکنه اما در فرد با نقص سیستم ایمنی ممکنه اونقدر باکتری در بدن فرد تکثیر بشه که کلا سیستم فرد رو تسخیر کنه و او رو از پا در بیاره.
قارچ هم مثل باکتری زنده ست و میتونه تکثیر بشه. با این فرض فقط تو اون دسته از بچه ها که داروهای قوی و خاص سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف میکنن معلوم نیست چطور باشه. البته خان ربابه شیخ الاسلام (اشاره به مطالب پست های قبل) گفتن برای بیماران رنجور از ایدز خوبه! نمیدونم ولی اگه من باشم و نقص ایمنی داشته باشم همچین خطری نمیکنم.


... I'm a fighter ...
"از پیش غصه خوردن ، دوبار غصه خوردن است."
 تشکر شده توسط : موجود گیاه خوار , nahid , liliyam , chipchip , نازلی , ostad2000
#8
معالجهٔ بیماری‌ها توسط مدت‌زمان تخمیر قارچ کفیر



مخمر قارچ کفير نوشابه‌اى است شبيه به رنگ و طعم دوغ، که از تخمير شير گاو به‌دست مى‌آيد. مردم قفقاز از زمان‌هاى بسيار قديم اين نوشابه را شناخته و به اثرات آن واقف بوده‌اند. معدل سن در اين ناحيه بين ۱۱۰ الى ۱۵۰ سال مى‌باشد و عدهٔ ۱۵۰ ساله‌هاى اين مناطق کم نيست. مردم قفقاز بيمارى‌هاى سل، سرطان و سوءهاضمه را به‌دليل خاصيت‌هاى شفادهنده و غذائى فراوان کفير نمى‌شناسند. پرفسور حليکُف بخش عمده‌اى از زندگى خود را صرف مطالعه و بررسى کفير و نموده و اثر شفابخش اين نوشابه را در بيمارى‌هاى زير مشاده کرده است:

۱. ورم ارگان‌هاى هاضمه، ۲. التهاب معده، ۳. کم‌خونى، ۴. انواع بيمارى‌هاى پوستى، ۵. انسداد سرخرگ‌ها، ۶. فشارخون، ۷. ناراحتى‌هاى صفراوى، ۸. يرقان، ۹. اسهال، ۱۰. يبوست، ۱۱. ناراحتى‌هاى عصبى،

کفير از ايجاد عفونت مواد زائد در بدن جلوگيرى مى‌کند و اثر مساعدى در دورهٔ نقاهت دارد. کفير را مى‌توان جانشين شير مادر نمود. يعنى کفير، از لحاظ خاصيت تقريباً نزديک به شير مادر مى‌باشد.


دستور تهيه

براى نيم‌ليتر شير به اندازهٔ يک گردو قارچ کفير به‌کار مى‌رود. قارچ را در ليوان قرار داده و سپس شير سرد را که شير آن را جمع کرده باشيد در ليوان قارچ کفير ريخته و درب ليوان قارچ کفير را طورى ببنديد که هوا وارد آن نشود و آن در جائى بگذاريد که عمل تخمير صورت گيرد. بعد از مدت زمان ۱۲، ۱۸، ۲۴، ۳۶، و حداکثر ۴۸ ساعت محصولاتى به‌دست مى‌آيد که درجات تخمير آنها مختلف بوده و خواص متفاوتى دارند. بعد از آنکه تخمير انجام گرفت، آن را صاف نموده و کفير را از قارچ جدا نمائيد. هنگام صاف کردن از صافى فلزى استفاده نشود. زمان تخمير نبايد بيشتر از ۴۸ ساعت باشد، در اين‌صورت مقدارى کفير گلوله شده و شناور در آب به‌وجود خواهد آمد که قابل مصرف نيست. قارچ را نبايد بدون شير نگه داشت، زيرا در اثر نبودن غذا مى‌ميرد. هفته‌اى يکبار قارچ و ظرف آن را با آب ولرم بشوئيد.

کفير مستقيماً وارد خون مى‌شود و هر روز مى‌‌توان آن را خورد. بهترين موقع خوردن کيفر با غذاى شب و يا قبل از خواب مى‌باشد. در بيمارى‌هاى جدى روزانه تا يک ليتر کفير تجويز مى‌شود.

کفير نه تنها نوشابهٔ شفابخش است، بلکه خواص غذائى نيز دارد. مى‌توانيد آن را با سوس سالاد مخلوط کرده و مصرف نمائيد. جهت مصرف درمانى هيچ‌گاه نمک به کيفر اضافه نکنيد. اما براى استفاده تحت عنوان دوغ مى‌توانيد ساير ملزوماتى را که جهت تهيهٔ دوغ مناسب لازم است (نمک، نعناء و ...) بر آن بيافزائيد.

قارچ کفير خيلى سريع رشد کرده و در طول سه الى چهار هفته دو برابر مى‌شود و بايد آن را نصف کرد. بهتر است نصف اضافهٔ آن را دور نريزيد، زيرا اين قارچ بسيار با ارزش است. مى‌توانيد آن را بين دوستان تقسيم نمائيد. کفير در حال تخمير را در يخچال و در برابر نور قرار ندهيد. کفير صاف شده را مى‌توانيد در يخچال نگهدارى نمائيد و به تدريج مصرف کنيد.


معالجهٔ بيمارى‌ها توسط مدت‌زمان تخمير قارچ کفير

۱. مشکلات تنفسى (آسم): ۱۲ الى ۱۸ ساعت.
۲. کم‌خوني، فشارخون کم و زياد: ۱۲ الى ۲۴ ساعت.
۳. صفرا: ۱۲ الى ۱۸ ساعت.
۴. ناراحتى‌هاى قلبى و مغزى (شوک‌ها): ۱۲ الى ۱۸ ساعت.
۵. ناراحتى‌هاى روده‌اى و مثانه‌اي: ۱۲ ساعت.
۶. ناراحتى‌هاى پوستي: ۱۲ ساعت.
۷. اسهال: ۳۶ الى ۴۸ ساعت.
۸. فرم‌هاى داخلى (معده): ۱۲ الى ۱۸ ساعت.
۹. بيمارى‌هاى کليوي: ۱۲ ساعت.
۱۰. يبوست: ۱۲ الى ۱۸ساعت.
۱۱. تنظيم و روان شدن مزاج: ۱۲ ساعت.
۱۲. ناراحتى‌هاى عصبي، سردرد، پريشاني، بى‌خوابى و کم‌اشتهائي: ۱۲ الى ۱۸ ساعت.
۱۳. يرقان: ۱۲ الى ۱۸ ساعت.
۱۴. در حالت سلامت کامل: ۱۲ ساعت.


فهرست بيمارى‌هائى که کفير در مداواى آنها مؤثر است

- دردهاى عصبى :
روزانه يک ليتر کفير مصرف شود تا موقعى که درد برطرف گردد. براى دردهاى شديد تمام عمر اين رژيم مراعات شود. بى‌خوابى بدون مصرف داروى خواب برطرف مى‌شود. اشتها خوب و حالت افسردگى از بين مى‌رود.

- ورم‌هاى داخلى:
روزى يک ليتر کفير تا موقعى که ناراحتى برطرف شود. ثابت شده است که با مراعات اين رژيم ورم‌ها و زخم‌ها داخلى معده در طول دو هفته معالجه شده است.

- ريه :
روزانه يک ليتر کفير مصرف شود.

- آسم :
يک ليتر کفير در هر روز مصرف شود.

- کم‌خونى : روزانه يک ليتر کفير مصرف شود. در بزرگسالان بعد از سه ماه خون حالت نرمال پيدا مى‌کند.

- بيمارى‌هاى پوستى :
مصرف روزانه نيم ليتر کفير به‌علاوه شب موقع خواب در محل اگزما، کفير ماليده و بگذاريد خشک شود و صبح آن را شسته و تميز کنيد. اين کار را هر روز انجام دهيد. بعد از چهارده روز اگزماى شديد نيز از بين مى‌رود.

- مثانه :
روزانه يک ليتر کفير تا بهبودى کامل مصرف شود.

- فشارخون :
روزانه نيم‌ليتر کفير، فشارخون را تنظيم مى‌نمايد.

- فشارخون بالا :
يک ليتر کفير در هر روز، بعد از دو ماه فشارخون به حال نرمال برمى‌گردد.

- صفرا :
روزانه يک ليتر مصرف شود.

- کليه :

روزانه يک ليتر مصرف شود..

- عفونت‌ها : روزانه يک ليتر مصرف شود..

- يرقان :
روزانه يک ليتر کفير مصرف شود. بهترين موقع مصرف کفير قبل از خواب مى‌باشد. سه الى چهار هفته اين رژيم را مراعات نمائيد.

- يبوست :
روزانه يک ليتر کفير مصرف شود. (۱۲ الى ۱۸ ساعتي). بعد از آنکه يبوست کاملاً برطرف شد از کفيرى که ۲۴ ساعت تخمير شده باشد استفاده نمائيد.

- توجه :

در حرارت بيش از ۲۰ درجه، کفير رشد کرده و زياد مى‌شود و در حرارت کمتر از ۲۰ درجه، رشد آن کند شده و متوقف مى‌گردد. کفير را هيچ وقت در روشنائى زياد قرار ندهيد. بهترين درجه حرارت براى رشد کفير ۲۰ درجه مى‌باشد (نرمال).
 تشکر شده توسط : ostad2000
#9
درباره‌ی نوشیدنی کفیر چه می‌دانید؟

در این مطلب آقای ابوذر گودرزی، کارشناس تغذیه، در مورد نوشیدنی کفیری و خواص آن روی بدن بیشتر توضیح می‌دهند. لطفاً با ما باشید.

[تصویر:  15320862131823133217167582481421638174221.jpg]

انسان همواره به سلامتی و بهره بردن از مواد غذایی طبیعی سالم و چگونه غذا خوردن برای حفظ سلامت می‌اندیشد. یکی از این مواد غذایی کفیر است. کفیر غذایی شگفت‌انگیز است که مصرف آن توسط بسیاری از پزشکان و کارشناسان تغذیه توصیه می‌شود. اگر شما در مورد افزایش ایمنی و انرژی روزانه خود جدی هستید، مواد غذایی تخمیر شده را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. یکی از بهترین مواد غذایی تخمیر شده کفیر است. در این مطلب آقای ابوذر گودرزی، کارشناس تغذیه، در مورد نوشیدنی کفیری و خواص آن روی بدن بیشتر توضیح می‌دهند. لطفاً با ما باشید.


باکتری‌های خوشمزه و مفید

ماست و کفیر، به عنوان فراورده‌های سنتی شیر، حاوی باکتری‌های مفید متفاوتی هستند. ماست حاوی باکتری‌هایی است که دستگاه گوارش شما را تمیز نگه می‌دارد و تامین کننده مواد غذایی برای باکتری‌های لازم موجود در دستگاه گوارش است. کفیر نیز یک پروبیوتیک است، به این معنی که شامل باکتری‌هایی است که می‌تواند در دستگاه گوارش ایجاد ثبات کند.


کفیر چیست؟

کفیر، نوشیدنی غلیظی شبیه و حاصل تخمیر شیر با دانه‌های کفیر است. خاستگاه این محصول روسیه است و توسط بافت خامه‌ای، طعم و مزه ترش و جنب و جوش‌های گازدار آن قابل تشخص است. کفیر که در شرق اروپا معمولاً به عنوان یک عنصر در محصولات پخته‌شده مانند نان خمیر ترش استفاده می‌شود، اغلب به عنوان جایگزینی برای دوغ نیز تلقی می‌شود. با توجه به ارزش غذایی بالا، کفیر بیشتر به عنوان یک مکمل سلامت می‌درخشد.



توجه داشته باشید که مزایای کفیر که ذکر خواهد شد، محصول شیر حیوانات است. مشخصات تغذیه‌ای کفیر حاصل از شیر گیاهی (مانند شیر نارگیل) متفاوت است، هر چند در سلامت این محصول نیز شکی وجود ندارد.

کفیر یک درمان طبیعی برای هر گونه آلرژی است، قوی‌ترین آنتی‌بیوتیک و مفید در درمان اگزما، بیماری کبد، ورم معده، سرطان روده بزرگ، سندرم روده تحریک‌پذیر،

ورم مفاصل، کولیت، آسم، برونشیت، هپاتیت و سنگ کلیه است

خواص کفیر

کفیر سرشار از پروبیوتیک‌ها و حاوی 10- 7 میلیارد کلونی از باکتری‌های مفید است. برخی از این باکتری‌ها، شامل Leuconostoc، Lactobacillus caucasus، کفیر Torula و کفیر Saccharomyces، در ماست یافت نمی‌شوند، درحالی‌که باکتری‌های مشترک بین ماست و کفیر، در کفیر قوی‌تر عمل می‌کنند. این میکروارگانیسم‌های مهم، اغلب از طریق تشکیل مجدد کلونی باکتری‌های مفید در سیستم گوارشی ما و با جلوگیری از رشد باکتری‌های مضر در روده به بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک می‌نماید. کفیر دارای فوایدی برای سیستم ایمنی بدن است و شما می‌توانید با اطمینان آن را هر روز استفاده کنید. این نوشیدنی حاوی سطح بالایی از تیامین، B12، کلسیم، فولات و ویتامین K است. کفیر منبع خوبی از بیوتین است که به بدن در جذب سایر ویتامین‌های گروه B کمک می‌کند.


کفیر و پروتئین‌هایش

پروتئین‌های کامل موجود در کفیر به مرور و کم‌کم هضم شده و بنابراین به راحتی توسط بدن استفاده می‌شوند. کفیر منبع بزرگی از ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروبیوتیک‌ها و انواع دیگر ترکیبات منحصربه‌فرد است که تا حد زیادی می‌تواند به سلامت عمومی و تندرستی شما کمک کند. توصیه اکید داریم که این ماده مغذی را در رژیم غذایی خود بگنجانید.


کفیر برای آن‌هایی که از مشکل عدم تحمل لاکتوز رنج می‌برند

کفیر سلول‌های مخمری را هضم می‌کند و تأثیر مفیدی روی فلور روده دارد. اگر مشکل عدم تحمل لاکتوز دارید می‌توانید به این نوشیدنی اعتماد کنید. از آنجا که کفیر محصولی تخمیر شده است، تقریباً فاقد لاکتوز است و بنابراین برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز مفید است. با توجه به پژوهشی که در سال 2003 در مجله انجمن رژیم شناسان آمریکا منتشر شده است، کفیر می‌تواند به کاهش بسیاری از نشانه‌های مرتبط با عدم تحمل لاکتوز، از جمله نفخ شکمی، اسهال و گاز کمک کند.

[تصویر:  182271811491721624424124122022514613364123116.jpg]

عصاره‌ی کفیر برای پیشگیری از سرطان سینه

مطالعه‌ای که در مجله غذاهای دارویی در سال 2007 منتشرشده نشان می‌دهد که عصاره کفیر دارای اجزائی است که به طور خاص از رشد سلول‌های سرطان سینه جلوگیری می‌کند.


کفیر برای ورزشکاران

یک فنجان کفیر تهیه‌شده از شیر کامل، منبع خوبی از پروتئین (حاوی حدود 10 گرم پروتئین) از جمله تمام هشت اسیدآمینه ضروری است. به همین دلیل، بسیاری از بدن‌سازان تمایل به افزودن کفیر به مخلوط خوراک قبل از تمرین خود دارند.


کفیر برای کنترل میزان قند خون

کفیر نیز همچون شیر دارای شاخص گلایسمی کمی است (16) و می‌تواند به تنظیم میزان انسولین ترشح‌شده از لوزالمعده کمک کند. علاوه بر این، غذاهای با شاخص قند خون پایین مانند کفیر با ایجاد احساس سیری و در نتیجه کمک به کاهش وزن همراه است.


کفیر غنی از مواد مغذی


اگر چه کفیر در درجه اول برای پروبیوتیک‌ها و پروتئین آن مصرف می‌شود، اما از نظر ویتامین‌ها و مواد معدنی نیز باارزش است. یک فنجان کفیر، برای مثال، تامین کننده 10 درصد از RDI (میزان دریافت مرجع) مورد نیاز بدن به ویتامین آ، 25 درصد از RDI از ویتامین د، 30 درصد از RDI از کلسیم و 8 گرم چربی است. همچنین دارای مقادیر مختلف کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، منگنز، پتاسیم و مس می‌باشد. در نتیجه، مصرف طولانی مدت کفیر به بهبود پوست و مو، سلامت قلب و عروق و ایمنی، درمان یبوست و از بین بردن میل شدید به مواد غذایی ناسالم مرتبط است.

هنگامی که شما کفیر می‌نوشید، فلور میکروبی به درستی برای شما کار می‌کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند از شر ارگانیسم‌های مضر مانند H. Pylori خلاص شوند، باکتری که موجب ایجاد زخم معده می‌شود. به نظر می‌رسد که دانه‌های کفیر، توانایی منحصر به فردی در باز کردن پپتیدهای شیر دارند. در شیر معمولی، این پپتیدها پنهان باقی می‌مانند؛ اما هنگامی که شما شیر را با دانه‌های کفیر تخمیر می‌کنید، باعث باز شدن این پپتیدها که شامل مزایای زیر هستند می‌شود:

* فشارخون پایین

* افزایش قدرت ایمنی بدن

* عملکرد نرمال کلسترول

* بهبود هضم پروتئین

کفیر دارای فوایدی برای سیستم ایمنی بدن است و شما می‌توانید با اطمینان

آن را هر روز استفاده کنید. این نوشیدنی حاوی سطح بالایی از تیامین، B12،

کلسیم، فولات و ویتامین K است. کفیر منبع خوبی از بیوتین است که به بدن

در جذب سایر ویتامین‌های گروه B کمک می‌کند

و با وجود این واقعیت که کفیر از شیر ساخته می‌شود، بیشتر افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند نیز، کفیر را به راحتی می‌توانند بنوشند.

بسیاری می‌گویند که کفیر یک درمان طبیعی برای هر گونه آلرژی است، قوی‌ترین آنتی‌بیوتیک و مفید در درمان اگزما، بیماری کبد، ورم معده، سرطان روده بزرگ، سندرم روده تحریک‌پذیر، ورم مفاصل، کولیت، آسم، برونشیت، هپاتیت و سنگ کلیه است.

همه ما در جهان سمی‌ای که زندگی می‌کنیم، نیاز بیشتری به پروبیوتیک برای سالم زیستن داریم. بهترین پروبیوتیک ساخت دست بشر حاوی حدود 15 میلیارد موجودات زنده است، درحالی‌که می‌توانید در منزل و به راحتی با نوشیدن یک فنجان کفیر خانگی، حدود 5 تریلیون از این موجودات سودمند را دریافت کنید.
 تشکر شده توسط : ابراهیم , nahid
#10
(2013/06/03, 06:54 PM)رامنا نوشته است:
(2013/06/03, 05:09 PM)nahid نوشته است: درمورد نوشیدنی کفیر سئوالایی دارم :
کسی میدونه نوشیدنی کفیر چقدر تاریخ مصرف داره ؟ چون روی بطریشون نمینویسن. یعنی هیچ وقت خراب نمیشه ؟
این نوشیدنی ها هیچ منعی برای ما نداره؟
طبیعت سرد داره ؟

از دیدگاه طب سنتی نمیدونم منع داره یا نه ولی کفیر در واقع شبیه پروبیتیک ها عمل می کنه در تهیه خانگی اون از یه نوع قارچ استفاده میشه و در تهیه صنعتی از باکتری و قارچ هردو. خیلی هم مفیده. در مورد پروبیوتیک ها (چه قرص چه محصولات غنی شده با اون مثل ماست یا پنیر) گفته میشه که در افراد با نقص سیستم ایمنی مثل کسانی که داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی مصرف میکنند (داروهای ایدز - شیمی درمانی - و برخی انواع داروهای ام اس) منع مصرف داره. علتش هم اینه که در یک فرد طبیعی سیستم ایمنی تا یه حدی اجازه تکثیر به باکتری رو میده و بعد سرکوبش میکنه اما در فرد با نقص سیستم ایمنی ممکنه اونقدر باکتری در بدن فرد تکثیر بشه که کلا سیستم فرد رو تسخیر کنه و او رو از پا در بیاره.
قارچ هم مثل باکتری زنده ست و میتونه تکثیر بشه. با این فرض فقط تو اون دسته از بچه ها که داروهای قوی و خاص سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف میکنن معلوم نیست چطور باشه. البته خان ربابه شیخ الاسلام (اشاره به مطالب پست های قبل) گفتن برای بیماران رنجور از ایدز خوبه! نمیدونم ولی اگه من باشم و نقص ایمنی داشته باشم همچین خطری نمیکنم.

من به خاطر این که در مورد بی زیان بودن کفیر برای مبتلایان به ام اس مطمئن نیستم و رامنا هم در جوابم نوشته ، با وجود دوست داشتن نمیخورم.
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : نازلی
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 7,572 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 50,331 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 32,841 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 25,282 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 149,459 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 11,773 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 37,777 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 12,427 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 42,440 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 61,011 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان