امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ضربات وارد به سر ممكن است منجر به بيماري اي.ال.اس شود
#5



هورمون آندوژن جنسی در زنان و خطر ابتلا به بیماری ای.ال.اس

اکتبر 14, 2012 16:49



پاتوژنز بیماری ای.ال.اس چند عاملی فرض می شود. چندین مطالعه ایپدمولوژیکی نشان داده است که شیوع ای.ال.اس در زنان کمتر از مردان می باشد. نتیجه تحقیق انجام گرفته در این زمینه حاکی از آنست که دلیل این مصونیت نسبی، تاثیر محافظتی هورمون جنسی و باروری در زنان می باشد.

گروه آموزش مغز و اعصاب رودلف مگنوس، انستیتوی علوم اعصاب مرکز پزشکی دانشگاه آکادمیک اترخت در هلند، یک پروژه تحقیقی و مطالعاتی به منظور بررسی رابطه هورمون های باروری زنانه با ای.ال.اس، انجام داد. این تحقیق در فاصله زمانی مابین ۱ ژانویه ۲۰۰۶ تا ۱ دسامبر ۲۰۰۹ مبتنی بر مطالعات مورد- شاهدی، و براساس جمعیت هلند، انجام گرفت. طی این دوره تنها زنانی که در مرحله سنی دوران طبیعی یائسگی بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

تعداد ۲۰۹ نفر (یعنی ۸۵%) از کل ۲۴۵ بیمار زن مبتلا به ای.ال.اس و تعداد ۶۷۲ نفر (یعنی ۹٣%) از ۷۱۹ نفر از افراد شاهد بدون این بیماری پرسشنامه ای در مورد تاریخچه باروری خود پر کردند. هدف از این پرسشنامه محاسبه مدت زمان باروری، و قرار گرفتن در معرض هورمون استروژن آندوژن زنانه بود. این محاسبه با کاستن دوران بارداری، دوران استفاده از قرص های ضدبارداری، سیکل قاعدگی در دوران باوری در این زنان صورت گرفت. در مجموع ۱٣۱ نفر (۶٣%) از افراد مبتلا به ای.ال.اس و ۴٣۰ نفر (۶۴%) از افراد شاهد، داری یک دوران یائسگی طبیعی بودند. آنالیز چند عاملی در این زمینه نشان داد که براساس یک نظریه احتمالی، افزایش دوران باروری به مدت یک سال، ریسک ابتلا به بیماری ای.ال.اس را به میزان ۰٫۹۵% کاهش میدهد. (p = 0.005).

براساس این تحقیق هر یک سال اضافی در دوران باروری [HR 0.90 (p = 0,01)] و قرار گرفتن در معرض استروژن آندوژن [HR 0.96 (p = 0,025)] با بقای طولانی تر بیماران ای.ال.اس همراه بود. احتمال میرود که ارتباط مثبت بین یک دوره طولانی تر امکان باروری با بقای بیمار ای.ال.اس، حاکی از تاثیر هورمون های جنسی و زنانه، در محافظت نورون های حرکتی باشد.

www.alsiran.com





درمان بیماری "ای ال اس" با سلولهای بنیادی بی خطر است
گروهی از دانشمندان ایتالیایی با بررسی 9 بیمار مبتلا به بیماری تخریب نورونی آمیوتروفیک‌لاترال‌ اسکلروز نشان دادند که در درمان این بیماری پیوند سلولهای بنیادی گرفته شده از مغز قرمز استخوان سمی نیست.

به گزارش سلامت نیوز به نقل ازمهر، درمان بیماری های تخریب نورونی با سلولهای بنیادی هنوز برای دنیای پزشکی تردیدهایی را بر جای می گذارد. یکی از محدودیت هایی که در این روش درمانی وجود دارد، عدم آگاهی از مسمویت زا بودن این درمان ها است.

اکنون دانشمندان دانشگاه نووارا در بررسی های خود نشان دادند که برخلاف تصور، درمان بیماری آمیوتروفیک‌ لاترال‌ اسکلروز (ای ال اس) پیوند سلولهای بنیادی گرفته شده از مغز قرمز استخوان سمی نیست.

نتایج تحقیقات این دانشمندان که در مجله Journal of the Neurological Sciences منتشر شده است، می تواند راه جدیدی به روی آزمایشات بالینی گسترده تر در این عرصه بگشاید.

آمیوتروفیک‌ لاترال‌ اسکلروز به سبب تخریب گسترده و غیرقابل ترمیم نورون های حرکتی است. این تخریب در مدت زمان دو تا پنج سال تمام نورون های حرکتی را نابود می کند.

دلایل اصلی این بیماری ناشناخته است، اما به نظر می رسد که فرایندهای التهابی که در این نورون ها اتفاق می افتد، دلیل بروز آن باشد.

بنابراین گزارش، سلولهای بنیادی استفاده شده در این پیوند، توانایی تولید موادی را دارند که به رشد نورون ها و رگ های خونی جدید کمک می کنند.

این سلولهای بنیادی از مغز قرمز استخوان بیمار گرفته، در آزمایشگاه کشت داده شده و پس از آن مستقیما به نخاع تزریق می شوند.

نتایج آزمایش بالینی این پیوند که با حضور نه داوطلبی که در مراحل وخیم بیماری بودند انجام شد، فقدان مواد سمی یا رشد غیر طبیعی سلولها را پس از دریافت پیوند، تائید کرد.

در این آزمایش احتمال بهبود برخی از بیماران مشاهده شد.

[بیمارستان فوق تخصصی بیکن مالزی]
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : نازلی , زهرا59 , silent
  


پیام های داخل این موضوع
RE: ضربات وارد به سر ممكن است منجر به بيماري اي.ال.اس شود - توسط sargol - 2012/11/30, 08:01 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  نگراني از انتقال بيماري ایدز با آندوسكپي آلوده!! مهندس 0 2,497 2012/07/28, 10:57 PM
آخرین ارسال: مهندس
  نوبرانه‌هاي آلوده و خطر ابتلا به بيماري‌هاي حاد عفوني نازلی 0 2,111 2012/04/07, 11:26 PM
آخرین ارسال: نازلی
  نوشيدن آب معدني زياد؛ منجر به سنگ كليه مي شود نازلی 0 2,992 2011/07/02, 02:07 PM
آخرین ارسال: نازلی
  چگونه از بيماري‌هاي ناشي از افزايش دما جلوگيري كنيم؟ نازلی 0 1,691 2011/06/22, 10:45 AM
آخرین ارسال: نازلی
  رابطه بيماري كبد چرب با خطر سكته مغزي mojtaba2iran 0 2,069 2011/01/12, 10:58 AM
آخرین ارسال: mojtaba2iran
  ويتامين هاي بيماري ‌زا! yaro 0 2,648 2010/07/29, 09:45 AM
آخرین ارسال: yaro



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان