امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نوشيدن آب معدني زياد؛ منجر به سنگ كليه مي شود
#1
نوشيدن آب معدني زياد؛ منجر به سنگ كليه مي شود

خبرگزاری جمهوری اسلامی - ایرنا

تهران - در فصل تابستان با توجه به گرمي هوا و افزايش تعريق و تعرق، بدن آب خود را از راه هاي مختلف از دست مي دهد كه بايد با نوشيدن به موقع و مداوم اين كمبود آب را در بدن جبران كنيم .


'مستانه تابش' كارشناس تغذيه‌ روز جمعه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: در فصل تابستان با توجه به گرمي هوا و افزايش تعريق و تعرق، حجم خون، ادرار و بزاق كم شده و بدن با كم آبي مواجه مي شود.
وي گفت: البته كم آبي در مراحل اوليه ممكن است علائم چنداني نداشته باشد و تنها باعث خشكي دهان و احساس تشنگي شود اما با افزايش از دست رفتن آب بدن علائم بعدي مثل خشكي و داغ شدن پوست، گرفتگي عضلات، سرگيجه، تهوع، عصبانيت و بدخلقي و در مواردي شديدتر مي‌تواند به بيهوشي و حتي مرگ نيز منجر شود.
تابش در باره راههاي پيشگيري از كم آبي بدن در تابستان توصيه كرد: نبايد براي نوشيدن آب منتظر احساس تشنگي بمانيم، به‌ عبارت ديگر در روزهاي گرم سال بايد هر 30 تا 45 دقيقه يكبار يك ليوان آب بخوريم و اگر قصد ورزش كردن داريم، هم بايد 20 دقيقه قبل از ورزش يك و نيم ليوان آب بنوشيم.
وي افزود: بهترين نوشيدني براي رفع عطش، آب است هر چند كه استفاده از دوغ كم نمك، شربت هاي گياهي كم شيرين و چاي رقيق هم مي تواند در جبران آب از دست رفته بدن موثر باشد.
تابش در باره نوشيدني هايي كه خاصيت ضد تشنگي دارند، گفت: خاكشير و شربت آبليمو و تخم شربتي از جمله شربت هايي هستند كه براي رفع تشنگي بسيار موثر هستند.
وي گفت : شربت آبليمو (با شكر كم) حتي از خود آب ليمو هم تاثير بيشتري دارد زيرا آب فراواني دارد و رقيق تر است. دانه هاي خاكشير هم خاصيت جذب كنندگي آب دارند؛ بنابر اين وقتي وارد بدن انسان مي شوند، مقدار زيادي آب را در داخل خودشان نگه مي دارند و مانع از تشنگي بي اندازه ما مي شوند. البته تخم شربتي هم همين خاصيت را داشته و براي رفع عطش كاربرد دارد.
اين كارشناس تغذيه ادامه داد: شربت عناب خنك هم (تهيه شده با كمي شكر) از ديگر نوشيدني هايي است كه مصرف آن براي رفع تشنگي و كم آبي بدن توصيه مي شود.
تابش با تاكيد بر اينكه در تابستان بدن هنگام تعريق بخشي از املاح مورد نياز خود را از دست مي دهد، گفت : بنابر اين استفاده از آب مركبات و دوغ در اين فصل توصيه مي شود؛ زيرا اين نوشيدني ها املاح از دست رفته از جمله سديم و پتاسيم بدن را تامين مي كنند و در تنظيم فشار خون موثر هستند.
وي تاكيد كرد: در صورتي كه آب سالم و گوارا در دسترس نباشد، استفاده از آب معدني گزينه مناسبي است البته نبايد در نوشيدن آب معدني زياده روي كنيم زيرا به دليل داشتن املاح زياد در دراز مدت خطر بروز سنگ كليه را افزايش مي دهد.
تابش تصريح كرد: انواع نوشابه و نوشيدني هاي حاوي كافئين يا آب ميوه هاي صنعتي نه تنها تاثيري در رفع تشنگي و كم آبي بدن ندارند، بلكه به دليل داشتن كافئين و شكر مي توانند اين حالت را تشديد كنند.
وي خاطرنشان كرد : بايد توجه داشت كه نوشيدن آب يخ نه تنها كمكي به رفع عطش نمي كند بلكه باعث تشديد تشنگي نيز مي شود بنابر اين بهترين دماي آب براي نوشيدن 5 تا 6 درجه سانتيگراد است. نكته ديگر در استفاده از آب اين است كه نوشيدن آب هاي يخ زده در بطري هاي پلاستيكي سرطان زا است.
اين كارشناس تغذيه گفت: يخ هاي قالبي كه در اماكن عمومي نظير آب ميوه فروشي ها و امثال آن مورد استفاده قرار مي گيرد، غير بهداشتي بوده و سبب آلوده شدن بدن به انگل، بروز بيماري هاي ميكروبي و همچنين اسهال مي شود.

 تشکر شده توسط : Narges , mehrnoosh
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  آهن زياد سرطان‌زاست yaro 1 2,845 2013/12/03, 08:55 PM
آخرین ارسال: شهرزاد
  ضربات وارد به سر ممكن است منجر به بيماري اي.ال.اس شود yaro 4 9,432 2012/11/30, 08:01 PM
آخرین ارسال: sargol
  استفاده زياد از اينترنت مي‌تواند شما را افسرده كند! yaro 2 2,761 2011/10/20, 12:34 PM
آخرین ارسال: TootFarangi
  تماشاي زياد تلويزيون مرگ زودرس را رقم مي‌زند نازلی 0 1,793 2011/06/20, 12:29 AM
آخرین ارسال: نازلی
  خطرات مصرف زياد پنير وابتلا به سرطان مثانه!؟ sayna 5 5,166 2011/02/24, 03:43 PM
آخرین ارسال: احمدرضا



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان