2012/04/07, 11:26 PM
نوبرانههاي آلوده و خطر ابتلا به بيماريهاي حاد عفوني
ايسنا: يك متخصص بيماريهاي عفوني هشدار داد: خوب شسته و ضد عفوني نكردن نوبرانههايي مانند چاقاله بادام باعث موجب ابتلا افراد به اسهالهاي حاد عفوني، تب، دل درد ميشوند علاوه بر آن ممكن است اين افراد دچار عفونتهاي انگلي شوند.
دكتر مسعود مرداني افزود: افراد از مصرف نوبرانههاي كال خودداري كنند چرا كه اين كار باعث ابتلا به دل درد ميشود. علاوه بر آن اين ميوهها را در حد افراط مصرف نكنند.
وي افزود: مصرف آب و غذاهاي آلوده و ضد عفوني نكردن سبزيجات و ميوهجات در آغاز فصل گرم سال موجب ابتلا به اسهالهاي حاد عفوني و عوارضي مانند سالمونلا و شيگلا مي شود.
مرداني توصيه كرد: افراد در فصل بهار به طور مرتب دستهاي خود را با آب و صابون بشويند و از مصرف آب و غذاهاي مشكوك به آلودگي خودداري كنند و پيش از مصرف نوبرانهها آنها را به خوبي بشويند.
اين متخصص بيماريهاي عفوني با بيان اينكه بيماريهاي عفوني فصل بهار به دو دسته تقسيم ميشوند، گفت: دستهاي از آنها بيماريهاي ويروسي مانند آبله مرغان، اوريون و عوارض ويروسي دستگاه تنفسي فوقاني مثل آنفلوآنزا و سرماخوردگي هستند.
وي تاكيد كرد: آبله مرغان، اوريون و تب مالت در فصل بهار شايعتر است و تب مالت در فصل ارديبهشت شيوع بيشتري دارد چون اين ماه، زمان زاد و ولد دامهاست و شيربيشتري توليد ميشود و به تبع آن فراوردههاي لبني بيشتري در اختيار مردم قرار ميگيرد و اگر اين محصولات آلوده به تب مالت باشند مصرف كنندگان نيز به اين بيماري مبتلا ميشوند.
اين استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در ادامه اظهار كرد: در فصل بهار مدارس پس از 13 روز تعطيلي بازگشايي ميشوند و دانش آموزان با يكديگر دست ميدهند و روبوسي ميدهند و اگر به عفونتهاي ويروسي دستگاه تنفس فوقاني مبتلا باشند، اين بيماريها را به دانشآموزان ديگرانتقال ميدهند.
مرداني در پايان با بيان اينكه دسته ديگري از بيماريهاي عفوني فصل بهار مربوط به تغيير دماست، گفت: با افزايش دما ابتلا به اسهالهاي حاد عفوني بيشتر ميشود.
ايسنا: يك متخصص بيماريهاي عفوني هشدار داد: خوب شسته و ضد عفوني نكردن نوبرانههايي مانند چاقاله بادام باعث موجب ابتلا افراد به اسهالهاي حاد عفوني، تب، دل درد ميشوند علاوه بر آن ممكن است اين افراد دچار عفونتهاي انگلي شوند.
دكتر مسعود مرداني افزود: افراد از مصرف نوبرانههاي كال خودداري كنند چرا كه اين كار باعث ابتلا به دل درد ميشود. علاوه بر آن اين ميوهها را در حد افراط مصرف نكنند.
وي افزود: مصرف آب و غذاهاي آلوده و ضد عفوني نكردن سبزيجات و ميوهجات در آغاز فصل گرم سال موجب ابتلا به اسهالهاي حاد عفوني و عوارضي مانند سالمونلا و شيگلا مي شود.
مرداني توصيه كرد: افراد در فصل بهار به طور مرتب دستهاي خود را با آب و صابون بشويند و از مصرف آب و غذاهاي مشكوك به آلودگي خودداري كنند و پيش از مصرف نوبرانهها آنها را به خوبي بشويند.
اين متخصص بيماريهاي عفوني با بيان اينكه بيماريهاي عفوني فصل بهار به دو دسته تقسيم ميشوند، گفت: دستهاي از آنها بيماريهاي ويروسي مانند آبله مرغان، اوريون و عوارض ويروسي دستگاه تنفسي فوقاني مثل آنفلوآنزا و سرماخوردگي هستند.
وي تاكيد كرد: آبله مرغان، اوريون و تب مالت در فصل بهار شايعتر است و تب مالت در فصل ارديبهشت شيوع بيشتري دارد چون اين ماه، زمان زاد و ولد دامهاست و شيربيشتري توليد ميشود و به تبع آن فراوردههاي لبني بيشتري در اختيار مردم قرار ميگيرد و اگر اين محصولات آلوده به تب مالت باشند مصرف كنندگان نيز به اين بيماري مبتلا ميشوند.
اين استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در ادامه اظهار كرد: در فصل بهار مدارس پس از 13 روز تعطيلي بازگشايي ميشوند و دانش آموزان با يكديگر دست ميدهند و روبوسي ميدهند و اگر به عفونتهاي ويروسي دستگاه تنفس فوقاني مبتلا باشند، اين بيماريها را به دانشآموزان ديگرانتقال ميدهند.
مرداني در پايان با بيان اينكه دسته ديگري از بيماريهاي عفوني فصل بهار مربوط به تغيير دماست، گفت: با افزايش دما ابتلا به اسهالهاي حاد عفوني بيشتر ميشود.