امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
یوگا و کمر درد
#1
Rainbow 

یوگا و کمر درد
سلام دوستان عزیز
ستون فقرات که در کمر جای دارد یکی از مهمترین بخش های حیاتی بدن انسان به شمار می‌رود. ستون فقرات، ‌تکیه گاه بدن، نخاع و عصبهای نخاعی می‌باشد و مسئول حرکات بدن می‌باشد. بسیاری از مردم، ‌در طول زندگی با انواعی از کمردرد زندگی کرده اند که این درد در دوره های مختلف پیشرفته تر می‌گردد. مشکلات کمر یکی از دلایلی است که به طرز کار افراد چه زن و چه مرد در همه گروههای سنی بستگی دارد. اگرچه، ‌کمردردها می‌توانند بوسیله ورزش و حرکات صحیح بدن قابل پیشگیری باشند.
ستون فقرات تقریباً 75 سانتیمتر طول دارد و از 33 مهره که به 5 قسمت تقسیم شده اند تشکیل شده اند.
1. مهره های گردنی




2. مهره های پشتی
3. مهره های کمری
4. استخوان خاجی
5. استخوان دنبالچه
مهره های گردنی از هفت مهره تشکیل شده اند و در قسمت بالای ستون مهره ها قرار دارد.
1. مهره های گردنی بعنوان قابی برای گردن بکار می‌رود و از سر حمایت می‌کند. این استخوانها انعطاف پذیر می‌باشند. اولین مهره گردنی C1 یا اطلس و دومین مهره C2 یا اکسیس نام دارد.
2. دومین گروه از ستون مهره ها را مهره های پشتی می‌نامند که از 12 مهره تشکیل شده است و در قفسه سینه و یا وسط کمر قرار دارند. استخوانها در مهره های پشتی بوسیله تاندون حرکت می‌کنند و بسیاری از ارگانهای حیاتی را حمایت می‌نمایند.

3. در امتداد مهره های پشتی، مهره های کمری وجود دارد که از 5 و یا 6 مهره تشکیل شده است. مهره‌های کمری از دو گروه مهره‌های گردنی و پشتی بلند‌تر است و بیشترین وزن بدن را دارا می‌باشند.
4. زیر مهره های پشتی، ‌استخوان خاجی قرار دارد که یک مهره مثلثی شکل است. این استخوان در کودکی از 5 مهره تشکیل شده است که بعد از سن 26 سالگی به یک مهره تبدیل میگردد.
5. بعد از مهره های خاجی، استخوان دنبالچه را داریم که آخرین مهره از ستون فقرات می‌باشد. استخوان دنبالچه نیز از 3 تا 5 استخوان تشکیل شده است که در بزرگسالی با هم ترکیب می‌شوند. هر مهره، ‌یک دهانه کوچک دارد و بوسیله دیسک بین مهره ای از یکدیگر جدا می‌شوند. دیسکها از سلول دوکی شکل (فیبروسیت) تشکیل شده اند و گرفتن ضربه های ناشی از حرکت در ستون مهره ها، کار آنها می‌باشد.
بیشترین صدماتی که به کمر وارد می‌شود، صدمات ماهیچه ای ـ اسکلتی است که استخوانها، ماهیچه ها، تاندونها و رباطها را درگیر می‌نماید. بنابر تحقیقات انجام شده، منشاء بیشترین کمردردها، ‌ناراحتیهای عصبی است که از ستون فقرات بالا می‌رود و باعث ایجاد تنش در ماهیچه‌ها می‌گردد.
در زیر به حرکاتی در یوگا اشاره می‌کنیم که به قویتر شدن و انعطاف‌پذیرتر شدن کمر کمک می‌نمایند
بلند کردن یک پا
بالا آوردن هر دو پا با هم برای انجام این حرکت در ابتدا باید مطمئن شوید که همه بدنتان روی زمین قرار دارد و گردن و شانه هایتان در آرامش کامل هستند




















.





فایل‌(های) پیوست شده
.docx   کمردرد.docx (اندازه: 182.81 KB / تعداد دفعات دریافت: 35)
شاد و پر انرژی باشید.Smile
 تشکر شده توسط : najva , رنگین کمان , نازلی , هاجی , # پریسا # , rana , هلما , sargol , elham 66 , Azad , پریا حقیقت پور
#2
این مجموعه از آساناها که "سیکل تقویت کمر" نام گرفته اند شامل دوازده حرکت است که پی در پی و یکی پس از دیگری با فواصل مکث معین انجام می شوند. اجرای آساناهای این سیکل علاوه بر ماهیچه ها و مفاصل ستون فقرات کمری در سلامتی مفاصل ران و زانو نیز نقش به سزایی دارد. آساناهای این سیکل همچنین در پیشگیری از بروز پوکی استخوان و آرتروز مفاصل نیز موثر است.
برای برخورداری از آثار سودمند حرکات این سیکل می بایست آنها را دست کم روزی یک بار و به مدت ۲۰ روز انجام داد. فاصله زمانی مکث در هر حرکت پنج ثانیه است.
● حرکت ۱- پاوان موکتاسانا (Pavanmuktasana)
▪ تک پا:
روی زمین دراز بکشید. پای راست را از زانو خم کنید و روی سینه بیاورید. دستها را روی ساق پا قلاب کنید و زانو را به سمت سینه کشش دهید. زانوی پای چپ را منقبض نموده و کف آن را عمود بر زمین نگه دارید. همراه با دم سر را از زانو بلند کنید و چانه را به زانو نزدیک کنید. در این وضعیت آرنجها را از بدن دور کرده و شانه ها را روی یک محور نگه دارید.
در برگشت از حرکت، اول سررا پایین بیاورید سپس پا را رها کنید.
▪ جفت پا:
هر دو زانو را روی سینه بیاورید و دستها را روی ساق پاها قلاب کنید. همراه با دم سر را از روی زمین بلند و چانه را به زانو نزدیک کنید. در این وضعیت زانوها جفت، کف پاها عمود بر زمین و آرنجها از بدن دور باشند. در این وضعیت برای لحظاتی باقی بمانید سپس همراه با بازدم سر را پایین بیاورید و به حالت اول برگردید.
● حرکت ۲- کبرا
۱) کف دستها را کنار ران پا قرار دهید و همراه دم، سر خود را از روی زمین بلند کنید.
۲) کف دستها را کنار صورت روی زمین قرار دهید به نحوی که ساعدها با بدن مماس شوند. سپس همراه دم بدن را تا قفسه سینه بلند کنید. در این حالت آرنجها روی زمین باقی بمانند.
● حرکت ۳- سپس مجدداً حرکت پاوان موکتاسانا (Pavanmuktasana) را تکرار کنید.
● حرکت ۴- پیچ کمر
به پشت دراز بکشید و پاها را از زانو خم کنید. دستها را زیر سر قلاب نمایید. زانوها را همراه با بازدم به سمت راست و سر و گردن را به سمت چپ بگردانید. حداکثر به مدت ۲۰ ثانیه در این وضعیت باقی بمانید. سپس حرکت را در جهت مقابل انجام دهید.
● حرکت ۵- مرجاراسانا (Marjarasana)
روی زمین بنشینید و در وضعیت چهار دست و پا قرار بگیرید. دستها و پاها را به اندازه عرض شانه از هم فاصله دهید. در این وضعیت بازوها، رانها، ساق و کف پاها به موازات هم قرار گیرند و دستها و رانها بر زمین عمود باشند. کف دستها و روی پنجه پاها کاملا بر زمین مماس باشند. عضلات صورت آرام و سر در امتداد ستون مهره ها باشند. ابتدا همزمان با دم عمیق کمر خود را گود کنید، سر را کمی عقب ببرید و قفسه سینه را نیز به سمت سر کشش دهید. سپس همزمان با بازدم، گودی کمر را رها و عضلات کمر را منقبض کنید و چانه را تا حد امکان به گودی گردن نزدیک نمایید. در طول حرکت دستها باید صاف و کشیده باقی بمانند. حرکت را همراه با دم و بازدم به تعداد ۳ تا ۵ بار تکرار کنید.
▪ حرکت کششی:
از وضعیت مرجاراسانا، دست راست را از روی زمین بلند کنید و به سمت جلو کشش دهید. سپس پای چپ را از روی زمین بلند کنید و به سمت عقب کشش دهید. در این حالت باید پنجه پا کشیده و به موازات زمین قرار گیرد. هر دو مفصل ران را در یک امتداد نگه دارید و شانه و قفسه سینه را به موازات زمین نگه دارید. برای لحظاتی در این حالت باقی بمانید و به حالت اولیه برگردید. حرکت را در سمت مقابل نیز انجام دهید.
● حرکت ۶- شاشانکاسانا (Shashankasana)
در وضعیت ویراسانا قرار بگیرید. کف دستها را مقابل زانو روی زمین قرار دهید. سپس زانوها را تا حد امکان از هم دور و به طرفین باز کنید. دستها را به آرامی به سمت جلو ببرید و پیشانی را روی زمین قرار دهید. در این وضعیت باید دستها کشیده، قفسه سینه رها و پشت صاف باشد.در برگشت از حرکت ابتدا سر را بلند کنید، وزن را به کف دستها منتقل و قفسه سینه را از روی زمین بلند نمایید. سپس با کمک دستها به حالت اول بازگردید.
● حرکت ۷- ستوابانداسانا (Setubandasana)
به پشت روی زمین دراز بکشید و پاها را از زانو خم کنید. پاها به اندازه عرض لگن از هم فاصله داشته باشند و پاشنه پاها از باسن کمی دور باشد. ابتدا باسن را کمی بلند کرده انگشتان دستها را زیر بدن به هم قلاب کنید. سپس به آرامی لگن را از روی زمین بلند کرده تا حد توانایی آن را بالا ببرید. در این وضعیت کف پاها و دستها کامل روی زمین باقی می ماند و چانه به سینه نزدیک می شود برای لحظاتی در این حرکت باقی مانده سپس به حالت اولیه برگردید.
بعد به پشت روی زمین قرار بگیرید و پاها را از زانو خم کنید. سپس همراه با دم، دستها را به صورت صاف و مستقیم بالای سر ببرید و همراه بازدم سعی کنید کف دستها را روی زانوها قرار دهید. در این حالت سر و شانه های شما نیز باید از زمین بلند شود. حداکثر به مدت ۳۰ ثانیه در این وضعیت باقی بمانید، سپس به حالت اول بازگردید و این حرکت را مجدداً تکرار کنید.

 تشکر شده توسط : rana , زهرا59 , نازلی , ghazallll , هلما , sargol , elham 66 , پریا حقیقت پور
#3
یوگا کمردرد را درمان می‌کند

تیمی از محققان دانشگاه پزشکی شاریته برلین به اطلاعات جدید و قابل توجهی درباره یکی از ابزارهای درمانی مورد استفاده در کاهش گردن دردهای مزمن دست یافتند که حدود 20 درصد مردم آلمان به آن مبتلا هستند.

محققان گفتند: یوگا موثر بودن و قدرت خود را در کاهش زیاد دردهای مزمن گردن و همچنین بهبود وضعیت روانی بیماران و شیوه زندگی آنها ثابت کرد.محققان همچنین گفتند: یوگا موثر بودن خود را در کاستن از کمردرد نیز نشان داد که این امر چه بسا افراد را استفاده از ضد التهاب های غیراستروئیدی "NSAIDS" بی نیاز می کند.

محققان افزودند که این تاثیرات فیزیولو‍ژیک به توانمندی ورزش یوگا در تقویت عضلات و تقویت اعضاب بازمی‌گردد.تحقیقات پزشکی در آمریکا اخیراً نشان ‌داد که ورزش یوگا از علائم بیماری افسردگی در مادران باردار می‌کاهد و در سالم نگه داشتن استخوانها مفید است.

یوگا واژه‌ای سانسکریت و به معنای وصل کردن ذهن به جسم، احساسات به منطق و توجه به عمل است و ورزشی جسمی و روانی (فکری) است که در شبه قارهٔ هند و توسط هندوها به وجود آمده ‌است.یوگا ورزش کاملی برای جسم و ذهن است و تکنیکهایی در یوگا وجود دارد که هم بدن را ورزش می‌دهد و هم ذهن را به تکاپو وا می‌دارد.

یوگا از دو بعد جسمی و ذهنی تشکیل شده و هیچ وقت تمرینهای بدنی از تمرین های ذهنی جدا نیست.برای انجام تمرین های بدنی ( آسانا ) از تمام کفایتهای ذهنی مثل توجه، دقت و تمرکز استفاده می‌شود و همین طور برای انجام تمرینهای ذهنی مثل مراقبه کردن، درست به همان اندازه که از ذهن استفاده می‌کنیم؛ بدن را هم به کار می‌گیریم زیرا وضعیت بدن و حالت نشستن در ایجاد تمرکز فکر نقش مهمی دارد.


منبع فارس
ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
 تشکر شده توسط : elham 66 , پریا حقیقت پور , 0492268894 , 0492268894
#4
سلام ممنونم انشالله که جواب بده.
 تشکر شده توسط : پریا حقیقت پور
#5
سلام
من زانوهام در ورزش کوهنوردی کمی آسیب دیدن و مفاصلم ضعیف شدن. آیا ورزش یوگا به تقویت مفاصل زانوی من کمک میکنه؟
#6
Heart 
باسپاس
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  اسیب شناسی یوگا behroz.rivandi 4 7,209 2014/08/01, 01:24 AM
آخرین ارسال: mahdie
  تقویت حافظه به کمک یوگا sargol 3 7,687 2014/04/03, 06:13 PM
آخرین ارسال: مریییم
  تاثیر انجام حرکات یوگا ehsan 10054 5 8,375 2012/09/09, 12:34 PM
آخرین ارسال: paeazan
Rainbow یوگا و محل کار sadaf 0 3,072 2011/08/24, 08:44 PM
آخرین ارسال: sadaf
  یوگا و سیگار sadaf 0 3,132 2010/08/04, 03:57 PM
آخرین ارسال: sadaf
  دانش یوگا sadaf 17 13,957 2010/06/10, 02:12 PM
آخرین ارسال: sadaf
  شرایط ویژه انجام یوگا برای بانوان sadaf 2 7,625 2010/04/21, 04:47 PM
آخرین ارسال: sadaf
  توصیه هایی برای انجام یوگا sadaf 0 4,050 2010/04/07, 02:05 PM
آخرین ارسال: sadaf



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست