2010/04/05, 03:18 PM (آخرین ویرایش در این ارسال: 2012/11/11, 12:31 AM، توسط سـاناز.)
کاربرد جامع و جهانی امروزین یوگا را می توان به شرح زیر برشمرد.
- نوعی ورزش جسمی و ذهنی است.
- - روشی برای ایجاد تعادل جسم و ذهن است.
- راهکاری برای رسیدن به آرامش نسبی جسمی و ذهنی است.
- ایجاد کننده بهترین روحیه وآمادگی جسمانی و روانی نسبی برای انجام امور فردی و گروهی و در شرایط عادی و بحرانی است.
- در افزایش مهارت و امادگی جسمی و روانی ورزشکاران در سایر رشته های ورزش قهرمانی ،کاربرد دارد.
- در مدیریت بیماریها ،حفظ و ارتقاءسطح سلامتی در ابعاد جسمی ، ذهنی و روابط اجتماعی موثر و مفید است.
- انجام تمرینات و اموزه های یوگا ، نیازمند به وسایل و امکانات خاصی نسبت به سایر ورزشها نمی باشد.و میتواند از کودکی تا کهنسالی و در سلامتی ، بیماری ، معلولیت و در تمام عمر، از آن سود جست.
تعریف کلمه یوگا
یوگا یک کلمه و لغت سانسکریت(ریشه هندی و اروپایی)و در زبان انگلیسی با کلمه (to yoge)هم ریشه می باشد و به معنای ملحق شدن است،منظور از ان الحاق روح خرد با روح عالی است.الحاق یک روح خسته ،کسل ،نا آرام و خدای نکرده آلوده با یک روح پاک و آرام که در مرحله کمال ،هردوی آنها یکی می شوند.
یوگا چیست ؟
قرنها پیش در منطقه ای از جهان که امروزه آنرا هند می نامیم مردان بزرگی درباره روح و جسم انسانی مطالعات و تجربیات عمیقی را دنبال کردند.آنها به این نتیجه رسیدند که جسم ،روح ،فکر و احساسات هر یک به طور مجزا برای خود عمل میکنند و هر کدام به دنبال تامین و بر آوردن احتیاجاتش می باشد.به طور خلاصه هیچ گونه توافق و یکپارچگی بین جسم ،روح و احساس وجود ندارد.برای ایجاد هماهنگی بین این عوامل انسانی و اتحاد بین ویژگیهای متفاوت و معتبر معنوی،ذاتی و غریزی دانشمندان قدیمی روشی را به نام یوگا اماده و عرضه داشتند.
قدمت یوگا
قدمت یوگا در حدود 5 هزار سال است.در آن زمان رابطه محکمی با دین هندو داشت.در ان هنگام پیروان آن کسانی بودند که از افشای این علم به عموم شدیدا"خودداری میکردند.اولین کسی که یوگا را به رشته تحریر در آوردپاتانجلی فیلسوف و فیزیکدان معروف هندی بود که 200سال قبل از میلاد مسیح میزیست.او در کتابی به نام یوگاسوترا یوگا را به صورت یک چکیده علمی و قابل استفاده جمع اوری و به عموم معرفی نمود.پاتانجلی مینویسدیوگا در حد اعلی یعنی تسلط کامل بر بدن و اعمال حیاتی آن که به اطاعت در آوردن فکر و سپس خود شناسی و شناخت منجر میشود.کتاب پاتانجلی تا به امروز قابل بهره برداری می باشدو به تمام زبانهای زنده دنیا ترجمه شده است.
نزدیک به یک قرن است که مغرب زمین پی به هنر یوگا برده و با بررسی هایی که به عمل آورده اندمتوجه شده اند؛ کسانیکه این هنر را به وجود آورده اند اشخاص عادی و معمولی نبوده به تمام علوم به خصوص به آناتومی بدن و شناسایی فکر و روان وارد و مسلط بوده و مطالبی را که در مورد جسم وروان بیان نموده اند هنوز از نظر علوم امروزه غیر مکشوف می باشد.امروزه مزایای یوگی در سرتاسر اروپا و آمریکا تا کانادا و استرالیا شناخته شده و آموزشگاههای بسیاری در سرتا سر شهر های بزرگ و کوچک کشورهای پیشرفته تاسیس گردیده است.در ایران با وجود همجواری با هند و نزدیک بودن فرهنگ دو کشور با یکدیگربه علت اینکه یوگی یا جوکی به غلط یک شخص کثیف و ژنده پوش و تارک دنیا معرفی شده بود آن طور که باید و شاید از این هنر استقبال به عمل نیامده است.اولین کلاس یوگا در سال 1345توسط بنیانگذار یوگا در ایران آقای مجید موقر مدیر مجله مهر ایران با استخدام دو نفر از مربیان یوگای هند در ایران تشکیل و شروع به کار کرده است.
1-در ورزشهای سبک کلید موفقیت در تکرار سریع حرکات است و حرکات بایستی آنقدر ادامه یابد تا ریزش عرق شدیدا"ظاهر شود.ولی حرکات یوگا در کمال نرمی و یا آهستگی و تکرارهای کم اجرا میگردد.در واقع یوگا به این منظور طراحی گردیده که لذت بخش و شعف آور باشد و آثاری از خستگیهای مفرط و ناراحتی دیده نشود.
2-مطلب دیگر اینکه در اکثر ورزشهای سبک سعی بر این است که فکر فارغ از جسم و حرکات جسمانی باشد و حتی گاهی با نواختن موسیقی مغز و روح را تشویق به این میکنند که خود را از بار سنگین و ناراحتیهای جسم خلاص کنند.اما در یوگا و تمرینهای آن هدف و کوشش این بوده است که مغز در جهات و زمینه های مختلف سیر نکند و به عبارت دیگر شخص در تمرینات مجذوب و متفکر باشد.
3-ضمن انجام حرکات یوگا با تنفس باید آهسته و عمیقا"از مجرای بینی انجام شود ولی در اکثر ورزشهای سبک تنفس آرامش خود را از دست میدهد.
4-حرکات یوگا با توقف توام میباشد.در بعضی حرکات حتی به مدت چند دقیقه بدن در یک حالت باقی میماند.ولیکن در ورزشهای سبکحرکات بدون توقف انجام میگیرد.
5-بین انجام حرکات یوگا یک توقف هرچند که کوتاه باشد وجود دارد ولیکن در بین حرکات ورزشی استراحت وجود ندارد.
6-در یوگا مسأله ای به عنوان رقابت و مسابقه وجود ندارد .استعداد، رشد و شکل پذیری اندام افراد با یکدیگر تفاوت کلی دارد.اگر تمرین کننده ای بدنش آمادگی برای انجام کامل یک حرکت را نداشته باشد و بخواهد به خود فشار آورده مانند دیگران که آمادگی کامل آن حرکت را دارند عمل کند خواهی نخواهی در اثر فشار به بدنش آسیب خواهد دید.
(2010/05/06, 03:27 PM)ayda نوشته است: مرسی خیلی جالب بود همین دیروز بود که از یکی داشتم میپرسیدم فرق یوگا با ورزش چیه ولی جوابمو به این کاملی نتونست بده
پس با این توصیف یوگا برای تناسب اندام کارایی نداره نه؟
فکر کنم بیشتر برای تناسب آرامش باشه
... وقتی تبر به جنگل آمد ، درختان فریاد زدند و گفتند :نگاه کنید دسته اش از جنس ماست !!. ... 1213.2
2010/05/08, 02:29 PM (آخرین ویرایش در این ارسال: 2010/05/08, 02:31 PM، توسط sadaf.)
ایداجون اگه یوگا رو با تمرکز و یه موسیقی ملایم انجام بدی(البته تو خونه کوچولوهات نمیذارن میدونم)و از شاواسانا(ریلکسیشن قبل و بعد یوگا )استفاده کنی زودبرای رسیدن به آرامش جواب میگیری.
تناسب اندامی که با یوگا به دست میاد هم خیلی جالبه.بعد از یه مدت میبینی سایز کوچیک کردی بدون اینکه وزنت زیاد تغییر کنه..
خود من آب شدن بغل پا رو بعد چند ماه نرمش تجربه کردم و کلی ذوق کردم
خوبیش اینه که برای رسیدن به تناسب اندام لازم نیست مدتها با یه ورزش خودتو خسته کنی و عرق بریزی.ریز ریز کارشو می کنه
تمرین یوگا یا آساناها میتواند سلامت شما را بهبود بخشد، مقاومت شما را افزایش می دهد و آگاهی ذهنتان را پرورش می دهد.
تمرین یوگا به معنی تمرین جسم و ذهن می باشد. :35:
این ورزش عزم راسخ و پشتکار برای انجام دادن هر حرکت یوگا بصورت روزانه را نیازمند است.