امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امیتازات : 3.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کاربرد یوگا در مدیریت بیماری MS
#1
- کاربرد یوگا در مدیریت بیماری MS

الف. وضعیت روحی و جسمی بیماران در زمان مطلع شدن از ابتلائ به بیماری:
معمولاً مبتلایان به سندروم MS، به‌دلیل هالهٔ اطلاعاتی منفی و سؤال‌برانگیزی که در اطراف این بیماری موجود می‌باشد، پس از ابتلاء عموماً روحیهٔ خودش را به سرعت از دست می‌دهند و این حالت کم‌کم به ناامیدی و انتظار مرگ تبدیل می‌شود. اکثر این مبتلایان، در مراحل نخستین بندرت از ضعف جسمی رنج می‌برند، زیرا هنوز حمله‌های مکرر شروع نشده و جسم آنها را مورد هجوم و ویرانی قرار نداده است. ولی به‌هر صورت از دست دادن روحیه، ناامیدی و از دست دادن انگیزهٔ زندگی و ترس از خطر ناتوانی جسمی و نهایتاً فلج عضوی و یا عمومی اندام‌ها، از جمله افکاری هستند که در جهت خرد کردن و تحلیل روحیهٔ بیمار و از پا در آوردن روحی ظاهر می‌شوند.
در این مرحله بیماران به گوشه‌گیر، بی‌حوصله، غم‌زده و بدون انگیزه نسبت به زندگی طبیعی‌شان گردیده، زودرنجی و گاهی نیز توقع از اطرافیان باعث افسردگی بیشترشان می‌گردد و معمولاً رغبتی به دید و بازدید، کار کردن، تفریح و گردش، ورزش، سفر، موسیقی و غیره ندارند. مجموعهٔ روحیات فوق موجب ویرانی بیشتر بیمار در پی هر حمله‌ای می‌گردد. این‌جاست که می‌بینیم چنانچه مراکزی وجود داشته باشند که در زمینهٔ همفکری و همیاری؛ چنین بیمارانی عمل بنمایند، نتایج بسیار متفاوتی به‌دست خواهد آمد. فی‌المثل؛ بالابردن سطح دانش و آگاهی آنها نسبت به بیماری‌شان، انجام ورزش و فعالیت‌های خاص روحی و جسمی، می‌توانند از این قبیل آموزه‌ها باشند.
ب. چگونگی کاربرد روش‌های تئوری و عمل یوگا در مبتلایان به MS؛
با توجه به وضعیت روحی فوق‌الذکر و جسم رو به ناتوانی بیشتر بیماران و نیز به‌دلیل ناشناخته بودن منشأ بیماری MS، هر بیماری با آگاهی به عدم امکان درمان کامل خویش و پایان سختی که در انتظار وی می‌باشد؛ تصویری سریع از آینده خود ترسیم و شروع به نتیجه‌گیری‌های تحلیل برنده و ویرانگر می‌نماید. اطرافیان نیز در صورت عدم آگاهی، به این روند دامن زده و بیمار را هدایت به زندگی در آینده می‌نماید تا حدی‌که به کلی فراموش و با نگاه به آینده همواره بیمار تولید حرص و آز و تأسف و اندوه می‌نماید. گاهی نیز با یادآوری گذشته، شروع به غصه گذشته را خوردن نموده و دچار نفرت و بیزاری از گذشتهٔ به هدر رفته می‌نماید.
هر دو حس به‌وجود آمده، یعنی مراجعه به گذشته و به‌خاطر آوردن آینده برای بیمار آزاردهنده و ویرانگرند و بهترین تمرین برای وی ماندن در وضعیت حال است و رضایت به آنچه هست. ضمناً هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید که عمر یک مبتلا به MS الزاماً کوتاه‌تر از حالتی است که به این بیماری مبتلا نمی‌گردید.
با توجه به اینکه در تمرینات تئوری و عملی یوگا همواره سعی و توان معلم (GVRV) صرف نگه‌داری فرد در زمان حال و گسترش هر چه بیشتر حضور می‌گردد، لذا شاگرد نیز سعی در ماندن در وضعیت حال (اینجا و اکنون) نموده سفر به گذشته و آینده را کنار گذاشته و بیشتر به‌خود و حالات لحظه به لحظهٔ خویش می‌پردازد که با غرق شدن و غوطه‌ور شدن در این فضا، همه چیز را به‌راحتی حس کرده و می‌پذیرد، به‌سان حرکت باد و یا موج دریا.
با عمق بخشیدن به تمرکز فکری بیمار می‌توان حضور را در کلیهٔ فعالیت‌های روزمره وی جاری و ساری نموده و بدینوسیله گذشت زمان و تحمل برخی ناملایمات و ناتوانی‌ها را تلطیف نمود.
از دیگر آموزه‌های بسیار قوی و پرمحتوی تئوریک یوگا می‌توان به بینش یوگائی در خصوص زندگی و مرگ اشاره نمود که اصولاً شروعی برای زندگی به نام تولد و پایانی به نام مرگ قائل نیست. هستی همواره در حال تبدیل است و در هر پایانی روح به بدنی دیگر حلول می‌یابد (تناسخ) و به زندگی ادامه می‌دهد:
زندگی زیباست ای زیباپسند
زیبااندیشان به زیبائی رسند
آن‌قدر زیباست این بی‌بازگشت
کز برایش می‌توان از جان گذشت
مردن عاشق نمی‌میراندش
در چراغی تازه می‌گیراندش
امروزه مطالعات وسیع علمی توسط دانشمندان و پزشکان زیادی در اثبات این امر صورت گرفته است که از جملهٔ معروف‌ترین آنها تحقیقات و یافته‌های دکتر برایان.ال.وایس می‌باشد که در کتاب‌های به فارسی ترجمه شده زیر ارائه گردیده‌اند:
۱. استادان بسیار، زندگی‌های بسیار ترجمه خانم زهره زاهدی
۲. تنها عشق حقیقت دارد ترجمه خانم زهره زاهدی
ج. عملکرد بالینی (کلینیکی) به روش‌های یوگائی در مورد بیماران MS:
با مراجعهٔ بیمار به کلینیک، وضعیت فعلی وی از نظر پیشرفت بیماری بررسی و ارزیابی می‌گردد و به‌صورت یک مرحلهٔ پیشرفتگی تعریف می‌شود.
در هر صورت بیمار تحت دو نوع درمان، به مقتضای توان فیزیکی و روحی وی قرار می‌گیرد که عبارت است از:
۱. تمرینات جسمی ـ روحی (هاتایوگا) که به‌صورت آساناها، پرانایا، و پراتیاها را بوده و به‌طور همزمان، با شدت و سختی متناسب با توانائی‌ها و شرایط فیزیکی ـ روحی بیمار، انجام می‌پذیرند. گاهی می‌توان برای ایجاد نرمش بیشتر در برخی از بیماران از روش‌های فیزیوتراپی نیز به‌صورت همزمان بهره گرفت. در این‌صورت و در بیشتر موارد درمان فیزیکی عمیق‌تر و قابل لمس‌تر گردیده، اثرات روانی درمان بیشتر خواهد بود.
۲. استفاده از آموزه‌های تئوریک یوگائی که طی آنها جایگاه انسان در چرخهٔ هستی، کیهان و در گفتمان‌های اعتقادی ـ دینی مختلف معین شده و با تعریفی جامع، هدف هستی و خلقت در خصوص کائنات، حیوانات و انسان مورد اشاره و تحلیل قرار می‌گیرند. هدف غائی هستی از آفرینش انسان و حیوانات دیگر جاودانگی جسمی آنها نخواهد بود چرا که جسم تنها معبدی است که انسان باید آن‌را محکم و استوار بسازد تا در درون آن به عبادت بپردازد و ذات برتر را بشناسد و اسرار بیکران کیهان را دریابد. حد نهائی دست‌یابی بشر بدین اطلاعات و اتصال به منبع لایزال مترادف با فنای در حق شدن یا همان سامادهی یا هدف غائی هستی است. در اینجاست که فرد تبدیل به بخشی از حق شده و روحش به جایگاه اصلی و در خور شأن وی صعود می‌نماید. بنابراین ترس از مرگ و به اصطلاح جدا شدن روح از جسم به‌عنوان لغت رایج فنا و نابودی انسان کاملاً بی‌معنی شده و صحبت از تسلسل مرگ‌ها و زندگی‌های پیاپی بیشتر کاربرد داشته، واژه‌ای فراتر و به مراتب بسیط‌تر خواهد گردید. تسلسل فوق همانا روند جاری زندگی در زمان حال (اینجا و اکنون) خواهد بود که به تمام معنی کل هستی را پوشش منطقی و عقلائی می‌بخشد.
بیمار MS؛ پی‌گیری این تمرین‌های تئوریک و فیزیکی ـ روحی، کم‌کم ارتقاء دانش و شخصیت‌یافته و با اتکاء به نفس بیشتر و با تغییر در باورهای خشک و نادرست رایج ـ مدت زمانی را که به این بیماری مبتلاست، با روحیه‌ای مستحکم و قدرتمند طی می‌نماید و همان‌طوری‌که گفته شد، اصلاً معلوم نیست چند سال کمتر یا بیشتر از حالتی که مبتلا نگردیده بود به زندگی ادامه خواهد داد. نتایج بعدی پژوهش در دست انجام، متعاقباً عرضه خواهد گردید، باشد که مفید واقع گردد.

پژوهش از دکتر حسن صالحی

مجله دانش یوگا
 تشکر شده توسط : fireboud , BanOoOo , hedieh , paeeze , سمانه
#2
یوگا باعث بهبود وضعیت سلامت عمومی بیماران مبتلا به ام اس می شود
Posted in: اخبار سلامت
تهران – نتایج بررسی محققان ایرانی نشان داد: انجام تکنیک های یوگا باعث بهبود وضعیت سلامت عمومی و احساس به زندگی در بیماران مبتلا به ام اس می شود.


‘ ام اس ‘نوعی بیماری پیش رونده و تحلیل برنده غلاف میلینی سلول های عصبی در سیستم اعصاب مرکزی است که می تواند باعث بروز علایم و عوارض زیادی در بیمار شود. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر ورزش یوگا بر سلامت عمومی و احساس به زندگی در مبتلایان به ام اس طراحی و اجرا شد.
این مطالعه کارآزمایی بالینی که در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بر روی ۶۰ نفر از بیماران مبتلا به ‘مولتیپل اسکلروزیس’ انجام شد، ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه ای در خصوص اطلاعات دموگرافیک بیماران و پرسشنامه MSQoL-54 جهت تعیین کیفیت زندگی بیماران بود.
بیماران به صورت تخصیص تصادفی به ۲ گروه مساوی تقسیم و سپس وضعیت سلامت عمومی بیماران و احساس آنها درباره زندگی ارزیابی شد.یک گروه به مدت سه ماه و هر ماه ۸ جلسه ۱ تا ۵/۱ ساعته یوگا درمانی شد و روی گروه دوم مداخله ای انجام نشد.
نتایج این بررسی نشان داد، بین وضعیت سلامت عمومی، قبل و بعد از یوگا درمانی اختلاف آماری معنی داری مشاهده شد، هم چنین احساس بیماران درباره زندگی قبل و بعد از مداخله در گروه مورد نسبت به گروه شاهد بهبود معنی داری نشان داد به طوری که انجام تکنیک های یوگا باعث بهبود وضعیت سلامت عمومی و احساس به زندگی در بیماران مبتلا به ام اس می شود.
گفتنی است این پژوهش توسط شهلا نجفی انجام و در فصلنامه ارمغان دانش به چاپ رسیده است.

باور نکن تنهایی ات را تا یک دل و یک درد داریم
 تشکر شده توسط : havaars , # پریسا # , najva
#3
انجام ورزش هایی همچون بدن سازی و ایروبیک سبب حفظ بهتر قابلیت های مغز و اعصاب در بیماران مبتلا به ام اس می شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، پژوهشگران دانشگاه ایلینواز و ماساچوست در تحقیقی که مشروح آن در مجله Brain Research به چاپ رسید اعلام کردند قسمت های آسیب دیده مغز بیماران مبتلا به ام اس در افرادی که ورزش می کنند کندتر تخریب می شود. به نظر می رسد که ورزش هایی همچون بدن سازی و ایروبیک روی بخش هایی از مغز که در برابر ام اس آسیب پذیرترند نقش محافظتی داشته و سبب می شود قشر خاکستری مغز در حجم گسترده تری حفظ شود.

*چند نکته مهم ورزش می تواند به تخفیف علائم msکمک کند.اما بسیار مهم است كه برای موفق شدن، احتیاط های لازم را در یك برنامه ی ورزشی در نظر بگیرید. نكته ی مهم دیگر این است كه بیش از حد به ورزش نپردازید. انجام فعالیتهای ورزشی در بیماران مبتلا به MS باید با احتیاط انجام گیرد و حركات كششی موجب آسیب نشود. اگر در ورزش افراط كنید ممكن است موجب كشیدگی عضلات و آسیب به سیستم عضلانی شوید. افزایش درد در عضلات منجر به خستگی بیش از حد و وارد شدن استرس به بدن و ذهن می شود. قبل از آغاز برنامه ی ورزشی با پزشك خود مشورت كنید.پزشك شما ممكن است چه توصیه هایی برای شما داشته باشد؟* در باره ی نوع ورزشی كه مناسب شماست و انواعی از ورزش كه باید از آن اجتناب كنید.* درمورد شدت فعالیتی كه باید داشته باشید.* درباره ی دوره و مدت زمانی كه باید ورزش كنید و در مورد محدودیتهای فیزیكی شما.مراجعه به سایر متخصصان مانند فیزیوتراپیست می تواند به شما كمك كند. فیزیوتراپیست می تواند با توجه به نیاز شما نوع ورزشی كه مناسب شما باشد را طراحی كند. در این صورت ورزشی كه متناسب با علائم بالینی، شكل بدن، نیروی بدنی و سلامت كلی شماست انجام می شود.چگونه می توانید با ایمنی ورزش كنید؟* همیشه قبل از شروع ورزش با نرمش مناسب بدن را گرم كنید و پس از ورزش نیز با نرمش آرام بدن را سرد كنید.* به آرامی پیش بروید. مثلا اگر قرار است كه 30 دقیقه ورزش كنید، با جلسات 10 دقیقه ای شروع كنید و به تدریج آن را افزایش دهید.* در یك محیط امن ورزش كنید. از ورزش در سطوح لغزنده اجتناب كنید، در نور كم ورزش نكنید، قالیچه ها را كنار بگذارید و هر چیزی كه ممكن است خطری در حین ورزش برای شما ایجاد كند را دور كنید.* اگر در تعادل مشكل دارید، هنگام ورزش به یك نرده یا تكیه گاه تكیه كنید.* هر زمانی كه احساس كردید حالتان خوب نیست و یا ممكن است آسیب بببینید ورزش را متوقف كنید.* فعالیتی را انتخاب كنید كه برای شما جالب باشد و از انجام آن لذت ببرید. ورزشهای ایروبیك آبی، شنا، تای چی و یوگا ورزشهایی هستند كه برای بیماران مبتلا به MS مناسب هستند.اگر دمای بدن شما بیش از حد افزایش یابد چه اتفاقی خواهد افتاد؟برخی از افراد مبتلا به MS به گرما حساس هستند. به این معنا كه در مواقعی كه بدن گرم می شود و دمای آن افزایش می یابد علائم بیماری دوباره پدیدار شده و یا بدتر می شوند. در هنگام ورزش دمای بدن افزایش می یابد.چگونه می توان از افزایش بیش از حد دمای بدن جلوگیری كرد؟* در ساعات گرم روز ، ورزش نكنید و از ورزش در ساعات 10 صبح تا 3 بعد از ظهر خودداری كنید. اگر بیرون از منزل ورزش می كنید، سعی كنید صبحها و یا عصرها ورزش كنید.* مقدار زیادی مایعات خنك بنوشید.* مراقب حالتهای بدن خود باشید. اگر دچار علائمی شدید كه قبل از ورزش آنها را نداشتید، آرامتر ورزش كنید و یا ورزش را متوقف كنید تا بدنتان خنك شود.* شنا، ورزشهای آبی و نرمشهای آبی ایروبیك بدن شما را حین ورزش خنك نگه می دارند. قبل از ایكه وارد آب شوید در باره ی دمای آب استخر از مسئول استخر سؤال كنید. همچنین مطمئن شوید كه سطوح لغزنده در اتاق كمدها و در اطراف استخر وجود نداشته باشد.

 تشکر شده توسط : hamdam , najva
#4
تاثیر مثبت تکنیک های یوگا بر کاهش خستگی بیماران مبتلا به ام.اس
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشک یاسوج گفت: در این بررسی علمی انجام تکنیک های پرانایاما، هاتا و راجایوگا موثرترین تکنیک های ورزش یوگا بر افزایش نشاط بیماران مبتلا به ام اس شناخته شد.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران یاسوج شهلانجفی دولت آباد در رابطه به چگونگی انجام این تکنیک ها ادامه داد: در پژوهش نامبرده، انجام این تکنیک ها به مدت سه ماه و هر ماه نیز هشت جلسه یک تا یک و نیم ساعته، می تواند تاثیر مثبت ورزش یوگا را بر کاهش خستگی بیماران مبتلا به ام اس نشان دهد.
وی افزود: بیماری مولتیپل اسکلروزیس(ام اس)، یکی از بیماری های مزمنی است که سبب ناتوانی های زیادی در افراد جوان و میانسال می شود.
نجفی دولت آباد افزود: بر اساس آمارهای جهانی، حدود 2/5 میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا هستند و همین آمارها نشان می دهد بیماری ام اس در تمام جهان رو به افزایش است که کشور مانیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اظهار کرد: با وجود درمان های متعددی که برای این بیماری به کار گرفته می شود، ام اس هم چنان یکی از ناتوان کننده ترین بیماری هایی است که جنبه های مختلف زندگی فرد مبتلا را تحت تاثیر خود قرار می دهد. /ب
باور نکن تنهایی ات را تا یک دل و یک درد داریم
 تشکر شده توسط : ارزو , شهرزاد , shokolat , zohrevand , yummy , rana , # پریسا # , amirreza , زهرا59 , سیما جون
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  رابطه مصرف بیش از حد نمک و بیماری ام اس paeazan 24 18,727 2019/07/12, 06:00 PM
آخرین ارسال: پریا حقیقت پور
  روند تشخیص درست بیماری ام اس sargol 25 31,002 2018/03/18, 08:36 PM
آخرین ارسال: nahid
  کشف نشانگرزیستی بیماری‌های خود ایمنی niloofary 1 3,129 2017/02/08, 10:02 AM
آخرین ارسال: niloofary
  بیماری لوپوس و تشابه و تفاوت آن با ام اس نازلی 7 17,712 2017/01/12, 12:50 AM
آخرین ارسال: silent
  تشخیص بیماری ام اس Prime 2 97,367 2015/10/21, 10:45 PM
آخرین ارسال: nahid
  ام‌اس بیماری چندعلتی است (مصاحبه اختصاصی تبیان با دکترعظیمی) parisa2011 6 9,171 2014/06/11, 02:35 PM
آخرین ارسال: سالومه
  علل بروز بیماری MS و راه‌های پیشگیری hamid_147 3 5,107 2014/04/23, 05:57 PM
آخرین ارسال: الی کوچولو
  ام اس را همراه بدانیم، نه بیماری paeazan 0 3,154 2014/02/27, 11:33 PM
آخرین ارسال: paeazan
  ویتامین A پیشرفت بیماری ام.اس را متوقف می کند fereshteh 1 8,333 2014/02/09, 09:08 PM
آخرین ارسال: warrior
  با 10 قانون بیماری MS اشنا شوید hamdam 13 10,342 2013/10/07, 03:34 PM
آخرین ارسال: یوسفی نازنین



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان