امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
علل بروز بیماری MS و راه‌های پیشگیری
#1
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تشریح علل و عوامل موثر در بروز بیماری ام اس و راه‌های پیشگیری از این بیماری، نسبت به افزایش این بیماری در شهرهای بزرگ به خصوص تهران هشدار داد.
ناهید بلادی مقدم عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در پاسخ به پرسش نادیا از تهران درباره بیماری ام اس با اشاره به پیشینه بیماری MS اظهار داشت:‌ MS بیماری‌ای است که 150 سال پیش شناخته شد. این اختلال مربوط به سیستم اعصاب مرکزی است و نوعی بیماری التهابی است که ماده سفید مغز و نخاع را درگیر می‌‌کند.

وی افزود:‌ در سال‌های اخیر دیده شده که ماده خاکستری نیز در ابتلا به این اختلال مؤثر است.

این نورولوژیست درباره دلایل ابتلا به این اختلال، گفت: هنوز دلیل محکمی برای ابتلا به این بیماری شناخته نشده است، اما می‌توان به نقش بعضی ویروس‌ها، موقعیت جغرافیایی که افراد در آن زندگی می‌کنند، و سبک و زندگی و کم شدن فعالیت بدنی ارتباط دارند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد:‌ بیماری MS در شمال اروپا، آمریکای شمالی،‌استرالیا، امریکای جنوبی و برخی نواحی شمال افریقا شایع است و شیوع این بیماری در کشورهای آسیای شرقی مانند چین و ژاپن کمتر از سایر نقاط جهان است.

وی احتمال کمبود ویتامین D را در ابتلا به این اختلال مؤثر دانست و افزود: برخی شواهد حاکی از کمبود ویتامین D در مبتلایان است. همچنین این اختلال با سبک زندگی افراد شهرنشین ارتباط دارد، چرا که این سبک زندگی موجب کم شدن تحرک می‌شود.

این نورولوژیست مطالعه درباره استرس و ابتلا به MS را مشکل عنوان کرد و اظهار داشت: مطالعات در این زمینه مشکل است، زیرا استرس برای افراد مختلف متفاوت است. MS در جوانانی که سال‌های اولیه ازدواج را پشت سر می‌گذارند یا در سال اول ورود به دانشگاه هستند دیده شده است.

وی افزود: همچنین ژنتیک می‌تواند در ابتلا به این اختلال مؤثر باشد، مطالعات نشان می‌دهد در برخی خانواده‌ها MS شایع‌تر از بقیه است. این موضوع نشان می‌دهد که اگر در خانواده‌ای دچار MS باشد، امکان ابتلای سایر افراد نیز وجود دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: برخی معتقدند ژنتیک و عوامل محیطی در ابتلا به MS مؤثر است. باید گفت ژن خاص این بیماری در صورتی که در شرایط محیطی خاص قرار گیرد، می‌تواند تظاهر پیدا کند.

وی در مورد درمان این اختلال اظهار داشت: درمان‌های موجود بر سیر بیماری تأثیر می‌گذارد و در حال حاضر درمان قطعی برای این اختلال وجود ندارد. داروهایی که تجویز می‌شود، 35 تا 60 درصد می‌تواند مؤثر باشد.

بلادی مقدم افزود: همچنین داروهایی برای درمان‌های علامتی وجود دارد. درمان‌های توانبخشی نیز موجب رفع اشکالات حرکتی و گفتاری مبتلایان می‌شود و از این طریق می‌توان مشکلات عملکرد شناختی مغز در بخش حافظه و تمرکز و دقت را دقت ببخشیم.

این نورولوژیست شیوع بیماری MS را در جهان به 3 دسته بالا، متوسط و پائین تقسیم کرد و افزود: کانادا یکی از کشورهایی است که شیوع MS در آن بالا است، جنوب اروپا و بخش‌هایی از خاورمیانه از نظر شیوع وضعیت متوسط دارند و این اختلال در چین و ژاپن کمتر شایع است.



وی ادامه داد: متأسفانه شیوع این بیماری در 5 سال اخیر در حال افزایش است و آخرین تحقیقات که 3 سال پیش در اصفهان انجام شد، نشان می‌دهد از هر 100 هزار نفر 100 نفر به این اختلال مبتلا هستند.

وی ادامه داد:‌همچنین آمارها نشان می‌دهد در تهران از هر 100 هزار نفر 70 نفر به MS مبتلا هستند. در حال حاضر بالاترین شیوع این اختلال در آسیا و اقیانوسیه مربوط به شهر اصفهان است.

این نورورلوژیست اظهار داشت:‌ خود مراقبتی در همه بیماری‌ ها با روش صحیح زندگی امکانپذیر است، متأسفانه زندگی آپارتمان‌نشینی موجب کاهش فعالیت‌های فیزیکی و محرومیت از آفتاب شده است چنانچه آفتاب از پشت شیشه بتابد، برای تأمین ویتامین D ارزشی ندارد، زیرا 90 درصد این ویتامین از طریق آفتاب جذب می‌شود. کمبود ویتامین D مسئله مهمی در جلوگیری از این اختلال است.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از غذاهای خانگی، ورزش و در معرض نور آفتاب بودن یا تأمین ویتامین D از طریق دارو در کاهش ابتلا به این اختلال مؤثر است و توصیه می‌شود مردم از میوه‌ها و سبزیجات تازه و لبنیات کم‌چرب استفاده کرده و چربی‌های کمتر اشباع شده را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

منبع خبر
دیونگی یعنی همین اهنگ که واسه تو با عشق میخونم
این همه لحظه های خوبو من به پاکی این عشق مدیونم
love28
 تشکر شده توسط : nasi_20 , برگ 7 , alireza1111 , امین , ساسان , maryam.N , behzad mkh , sange sabor
#2
من 1 سوال داشتم!!!!!!
علاوه بر کم تحرکی و سبک زندگی آپارتمان نشینی ..
و هم چنین کمبود نور خورشید و ویتامین د ..
به نظر شما آلودگی صوتی (سروصدا) با توجه به محل زندگی تا چه حدی میتونه موجب ام اس بشه؟؟
من خودم قبل بیماریم تحت استرس ورود به دانشگاه (قبل از ورود به سال اول) و همینطور سرو صدای زیادی بودم
که به شدت اعصابمو بهم میریخت ...
آنچه مرا نکشد، نیرومندترم میسازد.
این را در مدرسه ی جنگِ زندگی آموخته ام...
 تشکر شده توسط : ساسان , behzad mkh , sange sabor
#3
(2014/04/22, 07:14 PM)samira.r نوشته است: من 1 سوال داشتم!!!!!!
علاوه بر کم تحرکی و سبک زندگی آپارتمان نشینی ..
و هم چنین کمبود نور خورشید و ویتامین د ..
به نظر شما آلودگی صوتی (سروصدا) با توجه به محل زندگی تا چه حدی میتونه موجب ام اس بشه؟؟
من خودم قبل بیماریم تحت استرس ورود به دانشگاه (قبل از ورود به سال اول) و همینطور سرو صدای زیادی بودم
که به شدت اعصابمو بهم میریخت ...

سلام بنظر من استرس و سرو صدا و اعصاب خوردي برا همه هست چرا فقط منو تو بقيه دوستان ام اس گرفتيم ممكنه بعد ام اس استرس و سروصدا رو تشديد بيماري تاثير گزار باشه ولي فكر نكنم بخاطر اونا ام اس گرفته باشيم.
 تشکر شده توسط : behzad mkh
#4
(2014/04/22, 07:14 PM)samira.r نوشته است: [b]من خودم قبل بیماریم تحت استرس ورود به دانشگاه (قبل از ورود به سال اول) و همینطور سرو صدای زیادی بودم[/b]

me too!!!
تا خدا بنده نواز است به خلقش چه نیاز !؟
میکشم ناز یکی تا به همه ناز کنمsmiling
 تشکر شده توسط : behzad mkh
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  رابطه مصرف بیش از حد نمک و بیماری ام اس paeazan 24 18,371 2019/07/12, 06:00 PM
آخرین ارسال: پریا حقیقت پور
  روند تشخیص درست بیماری ام اس sargol 25 30,587 2018/03/18, 08:36 PM
آخرین ارسال: nahid
  کشف نشانگرزیستی بیماری‌های خود ایمنی niloofary 1 3,072 2017/02/08, 10:02 AM
آخرین ارسال: niloofary
  بیماری لوپوس و تشابه و تفاوت آن با ام اس نازلی 7 17,542 2017/01/12, 12:50 AM
آخرین ارسال: silent
  تشخیص بیماری ام اس Prime 2 97,213 2015/10/21, 10:45 PM
آخرین ارسال: nahid
  ام‌اس بیماری چندعلتی است (مصاحبه اختصاصی تبیان با دکترعظیمی) parisa2011 6 9,082 2014/06/11, 02:35 PM
آخرین ارسال: سالومه
  ام اس را همراه بدانیم، نه بیماری paeazan 0 3,113 2014/02/27, 11:33 PM
آخرین ارسال: paeazan
  ویتامین A پیشرفت بیماری ام.اس را متوقف می کند fereshteh 1 8,278 2014/02/09, 09:08 PM
آخرین ارسال: warrior
  با 10 قانون بیماری MS اشنا شوید hamdam 13 10,139 2013/10/07, 03:34 PM
آخرین ارسال: یوسفی نازنین
  تست شناخت بیماری MS Prime 31 38,612 2013/08/02, 09:37 AM
آخرین ارسال: shahrokh



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان