امتیاز موضوع:
  • 4 رأی - میانگین امیتازات : 3.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ناراحتی های معده و درمان آن
#1
يكي از مهم ترين علل ابتلا به ورم معده، استقرار ميكروب هليكوباكترپايلوري در معده است. اين ميكروب تا آخر عمر فرد در معده باقي مي‌ ماند و باعث ورم و التهاب در جدار معده مي ‌شود.

بسياري از اوقات، التهاب و ورم، علامتي ندارد اما بعضي مواقع با احساس بزرگي شكم و سنگيني همراه است.

دكتر حسين خدمت، فوق تخصص گوارش در گفتگو با ايسنا، با بيان اين مطلب افزود: استفاده ي مكرر از مُسكن، استعمال سيگار، الكل و تحمل استرس از جمله عوامل ابتلا به بيماري موسوم به " ورم معده " است.

وي درباره ي عوامل ابتلا به بيماري ورم معده اظهار كرد: افرادي كه استرس و مشغوليت ذهني زيادي دارند ناخودآگاه همراه غذا، هوا مي ‌بلعند، در نتيجه هوا داخل معده مي ‌رود و تورم ايجاد مي ‌كند. البته به اين بيماري از نظر علمي، ورم معده اطلاق نمي ‌شود چون هنگام آندوسكوپي مورد خاصي ديده نمي ‌شود.

دكتر خدمت با بيان اين كه ورم معده يكي از شايع ‌ترين بيماري هاي گوارشي است، تصريح كرد: اين بيماري از جنبه‌ هاي مختلف، تعريف متفاوتي دارد. منظور مردم عادي از ورم معده، ‌احساس سنگيني،‌ تورم و نفخ در ناحيه ي بالاي شكم است اما از ديد يك فوق تخصص گوارش، وجود قرمزي يا زخم هاي سطحي در جدار معده به وسيله آندوسكوپي نشانه اين بيماري است.

البته اين تشخيص نيز چندان دقيق نيست بلكه نمونه ‌برداري كوچكي از بافت‌ يا جدار معده، بررسي آن زير ميكروسكوپ و مشاهده سلول هاي التهابي در ديواره معده دقيق ‌ترين روش تشخيص ورم معده است.

اين فوق تخصص گوارش به اين پرسش كه آيا عادات غذايي بر ابتلا به بيماري ورم معده موثر است، پاسخ مثبت داد و اظهار كرد: افرادي كه غذا را قبل از هضم، خوب نمي ‌جوند ممكن است دچار اين عارضه شوند، چون به منظور هضم كافي ذرات غذايي و زياد باقي نماندن آن در معده لازم است اندازه غذا پيش از بلع به كمتر از يك ميلي متر برسد.

وي افزود: افرادي كه تند غذا مي‌ خورند يا در حال انجام كاري تغذيه مي‌ كنند، ‌مقدار زيادي هوا مي ‌بلعند بنابراين امكان دارد به ورم معده دچار شوند.

خدمت درباره ي مواد غذايي تشديد كننده ي ورم معده گفت: نوشابه‌ هاي گازدار و مواد غذايي مانند ميوه و سبزي، كه در معده ايجاد گاز مي‌ كنند، مي ‌توانند عامل ورم معده باشد. البته نفخ ناشي از ميوه و سبزي، بيماري محسوب نمي ‌شود؛ چون گاز توليد شده از آن ها عضلات معده و روده را تقويت مي ‌كند و احساس سنگيني شكم فرد با مصرف آن ها به مرور برطرف مي ‌شود.

افرادي كه تند غذا مي‌ خورند يا در حال انجام كاري تغذيه مي‌ كنند، ‌مقدار زيادي هوا مي ‌بلعند بنابراين امكان دارد به ورم معده دچار شوند

اين فوق تخصص گوارش توصيه كرد: مصرف غذاهايي كه به نحوي باعث التهاب در معده مي ‌شوند يا حركات معده را تحريك مي ‌كند ممكن است منجر به ورم معده يا سوء هاضمه شوند.

بنابراين افرادي كه استفاده از موادي مانند ترشي يا فلفل باعث ايجاد درد در معده ي آن‌ ها مي‌ شوند، نبايد اين مواد را بخورند.

وي در پايان درباره ي درمان ورم معده گفت: درمان اين بيماري بسته به عامل ايجاد كننده آن متفاوت است:

* اگر عفونت باعث ايجاد ورم معده باشد، درمان عفونت به بيماران توصيه مي ‌شود.

* در صورتي كه مصرف الكل و سيگار باعث ابتلا به ورم معده شده است، بيماران بايد از ادامه ي مصرف آن خودداري كند.

* همچنين اشخاصي كه به علت مصرف مكرر مُسكن دچار ورم معده شده ‌اند يا نبايد اين‌ گونه داروها را استفاده كنند يا در صورت الزام به مصرف آن ها تا حد امكان به حداقل برسانند و همزمان، داروهاي معده را بخورند.
 تشکر شده توسط : nazaninn , Morteza , Sina , احمدرضا , zohaa , silent
#2
همه ما ممكن است گاهي اوقات دچار حالت ترش كردگي معده شويم كه در اين وضعيت ميزان اسيد معده افزايش مي‌يابد و به اصطلاح معده اسيدي مي‌شود.

به گزارش ايسنا، در مقاله جديد مركز پزشكي تخصصي مايوكلينيك چند راه حل ساده براي درمان مشكل ترش كردن معده ارائه شده است.

اين مشكل زماني بروز مي‌كند كه غدد گوارشي در معده اسيد زيادي ترشح مي‌كنند و وقتي مقدار آنها از حد معمول بيشتر شود، احساس سوزش سردل بروز مي‌كند كه با مصرف غذاهاي ادويه‌دار تشديد مي‌شود.

كارشناسان چندين اقدام خانگي را پيشنهاد مي‌كنند كه براي درمان اين حالت مفيد و موثر هستند.

به گزارش شبكه خبري تورنتو نيوز، از مصرف نوشيدني‌هاي گازدار و حاوي كافئين پرهيز كرده و چاي گياهي را جايگزين آن كنيد. هر روز يك ليوان آب ولرم بنوشيد.

موز، هندوانه و خيار را در رژيم غذايي روزانه خود بگنجانيد. در ضمن آب هندوانه هم براي درمان ترشي معده بسيار مفيد است.

هر روز يك ليوان شير بنوشيد. حتما آخرين وعده غذايي را 2 تا 3 ساعت قبل از رفتن به رختخواب مصرف كنيد. بعلاوه همواره وعده‌هايي غذايي كوچك، منظم و سروقت داشته باشيد. از مصرف موادي مثل سركه، غذاهاي ادويه‌اي، ترشي و خيارشور خودداري كنيد. فاصله‌هاي طولاني مدت بين هر وعده غذايي يكي ديگر از عوامل افزايش اسيد معده است. بنابراين توصيه مي‌شود زمان بين وعده‌ها را كوتاه‌تر كنيد اما وقت مشخصي را در هر روز به خوردن اختصاص دهيد. مقداري برگ نعناع را در آب جوش بجوشانيد و اين جوشانده را يك ليوان بعد از هر وعده غذايي مصرف كنيد.

مكيدن مقداري ميخك عطاري يك راه كار موثر ديگر در اين زمينه است. ليمو، بادام و ماست هم به عنوان خوردني‌هايي شناخته شده هستند كه اسيد معده را كاهش داده و سوزش سردل را بهبود مي‌دهند. سيگار و الكل هر دو اسيد معده را افزايش مي‌دهند اما در عوض جويدن آدامس به دليل توليد بزاق و كمك به حركت غذا در مجاري گوارشي، علائم سوزش سردل را كاهش مي‌دهد. زنجبيل به هضم غذا كمك مي‌كند چه به صورت پودر و يا به صورت كپسول باشد.

همچنين نوشيدن يك ليوان شربت آب ليمو يك ساعت قبل از ناهار علائم اين مشكل را كاهش مي‌دهد. علاوه بر اين‌ها مصرف سبزيجاتي مثل كلم، كدو حلوايي، لوبيا، هويج و پياز بهاري در كاهش علائم ترش كردگي معده موثر است.
چو بید بر سر ایمان خویش میلرزم ... که دل به دست کمان ابروئیست کافر کیش
 تشکر شده توسط : nazaninn , Morteza , شهرزاد , نازلی , SSA , DavidBili , movahedi , MFhealth , mehdi4888 , zohaa , samiramiss
#3
شما هم زخم معده دارید؟ [تصویر:  azh1htmiw581juj3ek.jpg]

--------------------------------------------------------------------------------

در زخم معده، بخشی از مجرای معدی – روده‌ای با اسید معده و پپسین (یکی از آنزیم‌های ترشح شده توسط سلول‌های معده) تخریب می‌شوند.

--------------------------------------------------------------------------------

15 درصد از زخم معده‌ها در معده و مابقی در ابتدای روده باریک یا همان دوازدهه هستند که معمولاً در 25 تا 30 سانتی‌متری ابتدایی روده باریک قرار دارند.

علت اصلی و شایع این زخم، باکتری‌ای به نام «هلیکوباکترپیلوری» است. هلیکوباکترپیلوری باکتری‌ای است که علت اصلی بسیاری از زخم‌هاست. این باکتری سیستم محافظتی معده و ابتدای روده باریک را ضعیف کرده و باعث تخریب جداره‌ی معده و ابتدای روده‌ی باریک توسط آنزیم‌های گوارشی ترشح شده توسط این اعضا می‌شود.

البته یک علت دیگر می‌تواند استفاده‌ی طولانی مدت از داروهای غیر استروئیدی باشد. این داروها تسکین دهنده‌های درد هستند که با ممانعت از عملکرد عوامل درد زا باعث کاهش درد می‌شوند. ایبوپروفن، ناپروکسن، کتوپروفن مثال‌هایی از این دسته‌ی دارویی هستند.

علایم آن عبارتند از دردهای شکمی با احساس سوزش، درد بعد از گذشت 2 تا 3 ساعت از خوردن غذا، درد هنگام خالی بودن معده و یا نیمه شب، سوء‌هضم، تهوع، کاهش اشتها و ... که در افراد، علائم و شدت آن‌ها متفاوت می‌باشد.

امکان خون‌ریزی پنهان در این افراد وجود دارد. وجود ملنا یا خون تیره در مدفوع

این افراد دلیل خون‌ریزی است، لذا در دریافت مناسب منابع غنی از آهن باید

دقت بیشتری شود

سابقه‌‎ی فامیلی، بالا رفتن سن، دردهای مزمن با مصرف طولانی مدت مُسکن، مصرف الکل، دیابت وعدم کنترل رژیم غذایی، استرس زیاد، نوشیدن زیاد قهوه و سیگار کشیدن، از جمله فاکتورهای خطری هستند که بدن را مستعد این بیماری می‌کنند.

تغذیه از عواملی است که نقش مهمی در کنترل و بهبود این بیماری دارد. البته فراموش نکنیم که همیشه در بهبود و کنترل بیماری‌ها مجموعه‌ای از عوامل و رعایت‌ها مفید است، همان‌طور که در ایجاد هر عارضه‌ای، مجموعه‌ای از عوامل در کنار هم منجر به یک بیماری می‌شوند.

مراقبت‌های تغذیه‌ای


* مواد غذایی حاوی فلاوونوئیدها مانند سیب، کرفس، زغال‌اخته، پیاز، سیر و چای ممکن است از رشد هلیکوباکترپیلوری جلوگیری کند.

* خوردن غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان‌ها مانند انواع میوه‌ها و سبزیجات خام یا پخته بسته به نوع تحمل افراد.

* خوردن منابع ویتامین‌های گروه ب و کلسیم.

* مصرف شیر و لبنیات به شرط تحمل. از عواقب احتمالی نترسید و حتماً پس از امتحان کردن متوجه میزان تحمل خود شوید و بدانید معمولاً مصرف شیر آرامش‌دهنده‌ی معده است، ولی توصیه می‌شود در مقادیر کم ولی در دفعات بیشتر بخورید.

* اجتناب از خوردن غذاهای آماده و فست‌فودها.

* مصرف غلات کامل و تصفیه نشده.

* کمتر خوردن گوشت قرمز، مصرف ماکیان کم چرب، ماهی، سویا، حبوبات و تخم مرغ.

* مصرف روغن‌های گیاهی در مقادیر مناسب، سعی کنید از انواع روغن‌های گیاهی استفاده کنید تا همه‌ی اسیدهای چرب مفید در دسترس بدن‌تان قرار گیرد مانند اسیدهای چرب امگا 3 در روغن کانولا یا کلزا، اسیدهای چرب امگا 9 در روغن زیتون و...

* عدم مصرف منابع اسیدهای چرب ترانس مانند انواع روغن‌ها در غذاهای آماده و تنقلاتی مانند چیپس، سیب زمینی سرخ شده در حرارت بالا، فست فودها و مارگارین.

* پرهیز از نوشیدنی‌های گازدار و تحریک کننده‌ی ترشح اسید مانند انواع قهوه، نوشابه‌های کربناته، الکل، شیر کاکائو، چای پُر رنگ.

* نوشیدن 6 تا 8 لیوان آب روزانه.

* نرمش و تمرینات ورزشی روزانه به مدت نیم ساعت در روز.

عدم مصرف منابع اسیدهای چرب ترانس مانند انواع روغن‌ها در غذاهای آماده

و تنقلاتی مانند چیپس، سیب زمینی سرخ شده در حرارت بالا، فست فودها و مارگارین

* پرهیز از غذاهای پُر حجم و نفاخ.
* کاهش حجم غذا در هر وعده و افزایش تعداد وعده‌های غذایی در روز.

* مصرف فیبر به میزان قابل تحمل در هر وعده، چرا که از پیشرفت زخم جلوگیری کرده و باعث بهبود آن می‌شود.

* کاهش مصرف غذاهای پُرادویه.

* امکان خون‌ریزی پنهان در این افراد وجود دارد. وجود ملنا یا خون تیره در مدفوع این افراد دلیل خون‌ریزی است، لذا در دریافت مناسب منابع غنی از آهن باید دقت بیشتری شود.


و چند توصیه‌ی دیگر


* کاهش مصرف سیگار و ترک آن، و حتی ترک محلی که دیگران در آن مشغول کشیدن سیگار هستند.
* کم کردن میزان استرس با تمرینات مناسب فکری و روحی و دوری کردن از عوامل استرس زا در صورت امکان. تمریناتی مانند یوگا می‌تواند به کاهش استرس کمک کند.





--------------------------------------------------------------------------------

در زخم معده، بخشی از مجرای معدی – روده‌ای با اسید معده و پپسین (یکی از آنزیم‌های ترشح شده توسط سلول‌های معده) تخریب می‌شوند.


--------------------------------------------------------------------------------

15 درصد از زخم معده‌ها در معده و مابقی در ابتدای روده باریک یا همان دوازدهه هستند که معمولاً در 25 تا 30 سانتی‌متری ابتدایی روده باریک قرار دارند.

علت اصلی و شایع این زخم، باکتری‌ای به نام «هلیکوباکترپیلوری» است. هلیکوباکترپیلوری باکتری‌ای است که علت اصلی بسیاری از زخم‌هاست. این باکتری سیستم محافظتی معده و ابتدای روده باریک را ضعیف کرده و باعث تخریب جداره‌ی معده و ابتدای روده‌ی باریک توسط آنزیم‌های گوارشی ترشح شده توسط این اعضا می‌شود.

البته یک علت دیگر می‌تواند استفاده‌ی طولانی مدت از داروهای غیر استروئیدی باشد. این داروها تسکین دهنده‌های درد هستند که با ممانعت از عملکرد عوامل درد زا باعث کاهش درد می‌شوند. ایبوپروفن، ناپروکسن، کتوپروفن مثال‌هایی از این دسته‌ی دارویی هستند.

علایم آن عبارتند از دردهای شکمی با احساس سوزش، درد بعد از گذشت 2 تا 3 ساعت از خوردن غذا، درد هنگام خالی بودن معده و یا نیمه شب، سوء‌هضم، تهوع، کاهش اشتها و ... که در افراد، علائم و شدت آن‌ها متفاوت می‌باشد.

امکان خون‌ریزی پنهان در این افراد وجود دارد. وجود ملنا یا خون تیره در مدفوع

این افراد دلیل خون‌ریزی است، لذا در دریافت مناسب منابع غنی از آهن باید

دقت بیشتری شود

سابقه‌‎ی فامیلی، بالا رفتن سن، دردهای مزمن با مصرف طولانی مدت مُسکن، مصرف الکل، دیابت وعدم کنترل رژیم غذایی، استرس زیاد، نوشیدن زیاد قهوه و سیگار کشیدن، از جمله فاکتورهای خطری هستند که بدن را مستعد این بیماری می‌کنند.

تغذیه از عواملی است که نقش مهمی در کنترل و بهبود این بیماری دارد. البته فراموش نکنیم که همیشه در بهبود و کنترل بیماری‌ها مجموعه‌ای از عوامل و رعایت‌ها مفید است، همان‌طور که در ایجاد هر عارضه‌ای، مجموعه‌ای از عوامل در کنار هم منجر به یک بیماری می‌شوند.


مراقبت‌های تغذیه‌ای


* مواد غذایی حاوی فلاوونوئیدها مانند سیب، کرفس، زغال‌اخته، پیاز، سیر و چای ممکن است از رشد هلیکوباکترپیلوری جلوگیری کند.

* خوردن غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان‌ها مانند انواع میوه‌ها و سبزیجات خام یا پخته بسته به نوع تحمل افراد.

* خوردن منابع ویتامین‌های گروه ب و کلسیم.

* مصرف شیر و لبنیات به شرط تحمل. از عواقب احتمالی نترسید و حتماً پس از امتحان کردن متوجه میزان تحمل خود شوید و بدانید معمولاً مصرف شیر آرامش‌دهنده‌ی معده است، ولی توصیه می‌شود در مقادیر کم ولی در دفعات بیشتر بخورید.

* اجتناب از خوردن غذاهای آماده و فست‌فودها.

* مصرف غلات کامل و تصفیه نشده.

* کمتر خوردن گوشت قرمز، مصرف ماکیان کم چرب، ماهی، سویا، حبوبات و تخم مرغ.

* مصرف روغن‌های گیاهی در مقادیر مناسب، سعی کنید از انواع روغن‌های گیاهی استفاده کنید تا همه‌ی اسیدهای چرب مفید در دسترس بدن‌تان قرار گیرد مانند اسیدهای چرب امگا 3 در روغن کانولا یا کلزا، اسیدهای چرب امگا 9 در روغن زیتون و...

* عدم مصرف منابع اسیدهای چرب ترانس مانند انواع روغن‌ها در غذاهای آماده و تنقلاتی مانند چیپس، سیب زمینی سرخ شده در حرارت بالا، فست فودها و مارگارین.

* پرهیز از نوشیدنی‌های گازدار و تحریک کننده‌ی ترشح اسید مانند انواع قهوه، نوشابه‌های کربناته، الکل، شیر کاکائو، چای پُر رنگ.

* نوشیدن 6 تا 8 لیوان آب روزانه.

* نرمش و تمرینات ورزشی روزانه به مدت نیم ساعت در روز.

عدم مصرف منابع اسیدهای چرب ترانس مانند انواع روغن‌ها در غذاهای آماده

و تنقلاتی مانند چیپس، سیب زمینی سرخ شده در حرارت بالا، فست فودها و مارگارین

* پرهیز از غذاهای پُر حجم و نفاخ.
* کاهش حجم غذا در هر وعده و افزایش تعداد وعده‌های غذایی در روز.

* مصرف فیبر به میزان قابل تحمل در هر وعده، چرا که از پیشرفت زخم جلوگیری کرده و باعث بهبود آن می‌شود.

* کاهش مصرف غذاهای پُرادویه.

* امکان خون‌ریزی پنهان در این افراد وجود دارد. وجود ملنا یا خون تیره در مدفوع این افراد دلیل خون‌ریزی است، لذا در دریافت مناسب منابع غنی از آهن باید دقت بیشتری شود.


و چند توصیه‌ی دیگر


* کاهش مصرف سیگار و ترک آن، و حتی ترک محلی که دیگران در آن مشغول کشیدن سیگار هستند.
* کم کردن میزان استرس با تمرینات مناسب فکری و روحی و دوری کردن از عوامل استرس زا در صورت امکان. تمریناتی مانند یوگا می‌تواند به کاهش استرس کمک کند.

 تشکر شده توسط : O#!!! , هانیه , fireboud , AVID2000 , kia , Prime , بی تـــا
#4
10 ترفند برای رفع سوزش معده

[تصویر:  itzi5x9zntdj7aga0tp.jpg]

بالا آمدن اسیدها و سوزش معده، حالات بسیار ناخوشایندی هستند. ما در این نوشتار، چند ترفند و توصیه برای محدود کردن یا کم کردن سوزش معده در اختیارتان می‌گذرایم.


درست است که برخی افراد بیشتر از دیگران دچار سوزش معده می‌شوند، اما این احساس ناخوشایند بسیار رایج است. رعایت برخی اصول می‌تواند این ناراحتی را کم کند. توصیه های ما برای مقابله با سوزش معده را دنبال کنید.



10 توصیه برای مقابله با سوزش های معده

1. بعد از ناهار خوردن دراز نکشید. بعد از شام هم، حداقل یک ساعت صبر کنید و بعد به رختخواب بروید. از دراز کشیدن جلوی تلویزیون خودداری کنید.


2. بعد از غذا، از انجام فعالیت های شدید خودداری کنید، ضمناً بعد از غذا خوردن نباید کارهایی انجام دهید که نیاز به خم شدن، دارند.

3. با قرار دادن یک حایل 15 سانتی متری، سرتان را از رختخواب بالاتر بیاورید.

4. بعد از غذا یک لیوان آب خالص بنوشید (از نوشیدن نوشیدنی های گازدار پرهیز کنید) تا به این ترتیب بالا آمدن اسیدها را به تأخیر بیندازید و آنها به عقب رانده شوند.

5. از مصرف برخی نوشیدنی ها خودداری کنید: این نوشیدنی ها حاوی کافئین یا تئین هستند به علاوۀ تمام نوشیدنی های الکلی. ضمناً از نوشیدن آبمیوه ها، خصوصاً آب مرکبات پرهیز کنید. مصرف شیرتان را نیز محدود کنید.

6. مصرف مواد غذایی چرب و سرخ شده را کم کنید.

7. حجم غذایی تان را بین چندین وعده تقسیم کنید، از مصرف غذاهای حجیم و خیلی چرب اجتناب کنید.

8. از مصرف ادویه جات، معطر کننده ها، نعنای سبز و قرص نعنا پرهیز کنید.

9. مراقب وزن تان باشید و با اضافه وزن مبارزه کنید.

10. یک سری داروی ضد اسید وجود دارند که محتوای اسیدی معده را خنثی می‌کنند، فروش این داروها بدون نسخۀ پزشک آزاد است. با این حال بهتر است که قبل از مصرف با پزشک تان دربارۀ مشکل خودتان صحبت کنید.

پزشک مشکل شما را تشخیص خواهد داد و درمان مناسب را به شما پیشنهاد خواهد کرد. در تمامی موارد، خوددرمانی بدون نظر پزشک، نباید به هیچ وجه بیش از 15 روز طول بکشید.


 تشکر شده توسط : زهرا59
#5
یک متخصص تغذیه گفت: گیاه کاکوتی مقوى معده و ضد عفونى کننده مجارى تنفسى است.

گیاه دارویی کاکوتی مقوی معده است

مرتضی صفوی در گفت‌و‌گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: گیاه کاکوتی از خانواده نعنا است که براى خوش طعم کردن ماست و دوغ به کار برده می‌شود.

وی گفت: گیاه کاکوتی مقوى معده، ضد عفونى کننده مجارى تنفسى است و خواص نعنا را داراست. گرم و خشک، ضد باکتری، خلط آور، ضد سرما خوردگی و ضد عفونی کننده روده است.

این متخصص تغذیه افزود: اثرات گیاه کاکوتی شبیه آویشن است. آویشن بیشتر برای درمان بیماری‌های تنفسی به کار برده می‌شود ولی کاکوتی اغلب در درمان اختلالات گوارشی نظیر اسهال و دل پیچه نیز کار برد دارد.

فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : نازلی , ehsan 10054 , movahedi
#6
از گياهه كاكوتي استفاده نمكنم هميشه آبه زيادي ميخورم ترش نميكنمSmile
...
 تشکر شده توسط : شهرزاد , movahedi
#7
من خودم نه ولی سعید خیــــــــــــــــلی ترش میکنه بهترین دکترها هم رفتیمconfused2ولی بهترینش که1دکتر گیاهی گفت جویدن پوست لیمو ترشagreement2فوق العادست.گاز درون پوستش سریع اثر میکنهagreement2فقط حیف همیشه لیمو نیستconfused2
[ثبت احوال در شناسنامه ام همه چیز را ثبت کرده است جز احوالم را .. !![
 تشکر شده توسط : شهرزاد , movahedi , نازلی
#8

Heartburn به معنای سوزش قلب می باشد، زیرا برگشت اسید معده به مری باعث ایجاد درد و سوزش در قسمت سر معده می شود که مجاور قلب است و بعضی افراد فکر می کنند قلب‌شان درد می‌کند.سوزش سردل با عنوان های دیگری مثل ترش‌کردن غذا، برگشت اسید معده به مری و بیماری ریفلاکس نیز خوانده می‌شود.

سوزش سردل با عنوان های دیگری مثل ترش‌کردن غذا، برگشت اسید معده به مری و بیماری ریفلاکس نیز خوانده می‌شود.

1- سوزش سردل، تنها علامت نیست.

شایع‌ترین علامت برگشت اسید معده به مری، احساس سوزش در ناحیه قفسه‌سینه می‌باشد. اما برخی از افراد، سوزش قفسه سینه را احساس نمی‌کنند، در عوض ممکن است مشکل در بلع غذا و یا سرفه خونی داشته باشند.

برگشت اسید معده به مری هنگامی رخ می‌دهد که عضلات اسفنگتر بین مری و معده، شل شده باشد و به مدت طولانی باز بماند. در حالت عادی، این اسفنگتر به مدت کوتاهی در هنگام بلع غذا باز می‌شود و مجددا بسته می‌گردد. شل شدن و باز ماندن این اسفنگتر باعث می‌شود که اسید معده به مری و حتی دهان بیاید

2- داروی آنتی اسید، ممکن است کافی نباشد.

برای درمان سوزش سردل، مصرف داروهای آنتی اسید مانند "آلومینیوم ام جی" مفید می‌باشند. اما اگر سوزش سردل بیشتر از دو هفته طول بکشد و زندگی طبیعی شما را دچار اختلال کند و شب‌ها نتوانید بخوابید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

ممکن است شما نیز جزو بیماران مبتلا به ریفلاکس (برگشت اسید معده به مری) باشید. این بیماران نباید غذاهای اسیدی مثل مرکبات را مصرف کنند. بهتر است قبل از استفاده از هر نوع دارویی با پزشک مشورت کنید.

3- علامت‌ها را نادیده نگیرید.

در صورت عدم درمان برگشت اسید معده، این مشکل می‌تواند مزمن شود و خطر ابتلا به عفونت مری، زخم مری و حتی شرایط پیش سرطانی مری (به نام مری بارت Barrett’s esophagus) را ایجاد کند.

4- زنان هم ممکن است مانند مردان، دچار سوزش سردل شوند.

زنان در دوران بارداری، ممکن است دچار سوزش سردل شوند. چاقی نیز یکی دیگر از عوامل ایجاد کننده این مشکل می‌باشد. افزایش وزن، فشار زیادی را به عضلات اسفنگتر بین معده و مری وارد می‌کند که موجب برگشت اسید معده می‌گردد.

5- باید از مصرف برخی غذاها پرهیز کنید.

در برخی افراد، مصرف غذاهای تند و مرکبات، موجب شل شدن عضلات اسفنگتر می‌شود،
پس نباید این غذاها را بخورند. اما اگر شما رفلکس دارید و با مصرف غذاهای تند، مرکبات و شکلات، هیچ گونه مشکلی برای شما ایجاد نمی‌شود، می‌توانید این غذاها را مصرف کنید.

6- قبل از خواب، غذا نخورید.

تا دو ساعت بعد از خوردن غذا، دراز نکشید. برای این که معده، زمان کافی برای هضم غذا و تخلیه کامل آن داشته باشد.

7- وزن خود را کم کنید.

کاهش 4 کیلوگرم از وزن اضافی بدن، می‌تواند برای عملکرد صحیح اسفنگتر مری مفید باشد.

8- آدامس بدون قند (sugar free) بجوید.

جویدن آدامس باعث افزایش تولید بزاق می‌شود. بزاق، اسید معده را خنثی می کند و از تاثیر آن می‌کاهد.

9- موقع خواب، سرتان را بالا قرار دهید.

هنگامی‌که می‌خوابید، با قرار دادن بالشی در زیر سرتان، آن را بالا بیاورید، در نتیجه تنه شما به طرف پایین قرار می‌گیرد و این کار به عملکرد صحیح مری کمک می‌کند.

10- علائم حمله قلبی را بشناسید.

گاهی اوقات حمله قلبی در زنان با بیماری ریفلاکس اشتباه گرفته می‌شود، زیرا هر دوی آن‌ها، باعث ایجاد درد در ناحیه قفسه‌سینه می‌شوند.

علائم حمله قلبی عبارتند از: تعریق، تهوع و تعریق و درد قفسه‌سینه در حین ورزش یا تقلای بدنی، درد قفسه‌سینه که به قسمت گردن یا شانه چپ کشیده می‌شود و سوزش سردل که بلافاصله بعد از خوردن غذا ایجاد نمی‌شود. همچنین داشتن سابقه حمله قلبی در خانواده و فامیل، احتمال ابتلا به این عارضه را افزایش می‌هد.

علائم ریفلاکس، بلافاصله بعد از خوردن غذا بروز می‌کنند.

سلامت نیوز
دور نرو...
بیا کنار دلم
من غیر از اینها که می نویسم
نوازش هم بلدم...
#9



راهکارهای غلبه بر سوزش معده یا ترش کردگی


سوزش معده یا ترش کردگی به علت زیاد شدن اسید معده و اختلالات گوارشی یوجود می آید، این عارضه توام با درد شدید و احساس سوزش است. از طرق مختلفی می توان به رفع آن اقدام کرد،ولی اولین و مهمترین قدم،تغییر دادن عادات غذایی و پیروی از یک سبک سالم در زندگی است.قبل از انکه به پزشک مراجعه کنید،باید علت ایجاد این عارضه را بخوبی در یابید.پس راهکارهای زیر را مد نظر قرار دهید:* مواد غذایی مصرفی روزانه تان را در دفترچه ثبت کنید تا از طریق حذف غذاهای تحریک کننده از این مشکل رهایی یابید. * گاهی آنزیم های گوارشی می توانند سوزش معده را تسکین دهند. بنابراین میتوانید نوعی از آنها را از داروخانه تهیه و مصرف کنید. اگرچه بهتر است قبل از مصرف اینگونه آنزیم ها با پزشک مشورت نمایید. * بررسی ها نشان میدهند که اگر نیم ساعات قبل از خوردن غذا ، حدود۲۰۰ سی سی آب بنوشید ، بدلیل تولید مخاط،احتمال بروز سوزش معده و ترش کردگی به حداقل میرسد. * برخی از سبزیجات مانند جوانه کلم بروکلی در از بین بردن باکتری ها سبب سوزش معده ، موثر واقع میشوند. برگ گیاه قاصدک نیز برای ترشح آنزیم های بیشتری که در هضم و گوارش موثر هستند، توصیه میشود. * حفظ سلامت سیستم گوارشی میتواند احتمال ابتلا به سوزش معده را کاهش دهد. بررسی ها حاکی از آن هستند که پروبیوتیک ها برای گوارش بهتر و نیز حفظ سلامت عمومی بدن مفید هستند . * در پایان اگر می خواهید این مشکل را به حداقل برسانید ،باید غذا را بخوبی و آهسته بجوید تا عمل هضم و گوارش در معده راحت تر شود.

[ارسال شده از: سیمرغ]
[مشاهده در : www.seemorgh.com]


جو پخته چه تاثیری در ترش کردگی معده دارد
غذاهای محرک سوزش معده

تصور کنید نیمه شب از خواب بیدار شده و سوزشی در قفسه سینه خود احساس می کنید ، شدت این درد به قدری است که تصور می کنید حمله قلبی است.
امروزه اغلب افراد بنا به دلایل متعددی این درد را تجربه می کنند. دردی که می تواند بخش عمده ای از زندگی آنها را تحت تاثیر قرار دهد.
اجازه دهید کمی راجع به علت وقوع این درد صحبت کنیم.
طبق توصیفات آناتومی ، ماهیچه ای حلقوی در فاصله اتصاف مری به معده وجود دارد که کنترل ورود و خروج مواد از مری به معده را هدایت می کند.عملکرد اصلی این ماهیچه ممانعت از بازگشت اسید معده به داخل مری است. اما در افراد مبتلا به سوزش معده (ترش کردگی) این ماهیچه عملکرد درستی نداشته و باعث بازگشت اسید معده به مری می شود که در این صورت سوزش آن را در ناحیه قفسه سینه احساس خواهیم کرد.
اما آیا این واقعه به این معنا است که زندگی بدون این درد اجتناب ناپذیر است؟
نه !
این طور نیست.طبق امار مشخص شده که 92% از دلایل بروز این درد به خاطر نوع رژیم غذایی غلطی است که پیروی می کنیم. با این توصیفات بهتر است کمی راجع به غذاهای محرک این درد و ناراحتی صحبت کنیم.
در واقع می توان گفت که غذاهای محرک از فردی به فرد دیگر متفاوت است. اما بعضی غذاها و نوشیدنی ها به خصوص این تاثیر ناخواسته را در اغلب افراد دارند و باعث بازگشت اسید معده به مری می شوند. این غذاها عبارتند از:
گوشت ها:
اغلب گوشت ها چنین خاصیتی دارند.
چربی ها، روغن، شیرینی جات:شکلات، چیپس، کره، سالادهای پر سس، غذهای سرخ شده چرب ، ماکارونی
میوه جات و سبزیجات و عصاره آنها :
آب پرتغال، لیمو، اب گریپ فروت، گوجه، پیاز، سالاد سیب زمینی.
سایر نوشیدنی ها: مثل چای ، قهوه، آب جو
لبنیات: مثل خامه، شیر، بستنی و ..
این غذاها و نوشیدنی ها در ارتباط با بروز سوزش معده موثر هستند و روش رهایی از تاثیر ناخواسته آنها این است که در مصرف آن ها حد اعتدال رعایت شود. استعمال دخانیات نیز یکی دیگر از دلایل بروز سوزش معده است.کلا نوشیدنی های کربوناتی نیز باعث برگشت اسید معده به مری می شود.
بهترین راه پیشگیری از این درد ناخوشایند این است که علاوه بر رعایت تعادل در مصرف غذاهای ذکر شده ، حجم وعده های غذایی را کاهش دهید .
چون وعده های غذایی سنگین و سرشار از چربی ، مدت طولانی تری در معده توقف می کند . نکته دیگری که باید به آن توجه کنید این است که غذا ها و نوشیدنی های ذکر شده عمومیت کاملی ندارد. هر فردی نسبت به غذاهای خاصی تحریک شده ، بنابر این بهتر است فارغ از این لیست ، به رژیم غذایی خود توجه کنید و غذاهای محرک را شناسایی نموده و در مورد مصرف آن ها احتیاط لازم را داشته باشید.
برای کسب اطلاع بهتر راجع به این مسئله بهتر است سایر علائم، زمان بروز درد، غذای صرف شده ، فعالیت انجام شده قبل از بروز درد را نیز یادداشت کنید تا با مشاهده آنها به نتیجه گیری جامع تری دست یابید.
از دیگر توصیه های لازم در زمینه پیشگیری از سوزش معده این است که اگر به غذاهای رستورانی تمایل دارید یا اغلب مواقع به این مکان ها سر می زنید ، سعی کنید که غذای سالمی را سفارش دهید. غذایی کم چرب و حاوی پروتئین متعادل می تواند انتخاب درستی باشد. چون غذاهای سرشار از پروتئین باعث ایجاد فشار به معده می شود و اسید معده را به مری هدایت می کند.
شاید باور نکنید، اما به همان نسبت ناخوشایندی که از سوزش قفسه سینه احساس می کنید ، رهایی از آن نیز اسان است. کمی تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی و اندکی توجه به محرکات می تواند شما را در رهایی از این وضعیت یاری کند.
منبع : salamatnews.com



راهی برای درمان ریفلاکس(ترش کردن معده)

قدیمی‌ها برای حل این مشکل درمان‌های سنتی و توصیه‌های تغذیه‌ای خاصی داشتند (مثل خوردن سیب، شیر، عرق نعناع و ...) که گهگاه به درمان آن کمک می‌کرد. برای اینکه ببینیم اساسا تغذیه چه‌قدر روی التیام این بیماری تأثیر دارد و آیا پرهیزهای غذایی می‌توانند جلوی این مشکل را بگیرند، نشسته‌ایم پای حرف‌های دکتر سید سعید حسینی، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی.

«ریفلاکس، در واقع، بازگشت محتویات معده به مری است که معمولا 5/0 تا 2ساعت بعد از غذا اتفاق می‌افتد.» این، تعریفی است که دکتر سید سعید حسینی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، از این عارضه ارایه می‌دهد. چیزی که باعث سوزش مری می‌شود، اسید معده و هورمون پپسین است: «این هورمون به مخاط مری آسیب می‌زند و در صورت تداوم به ضعف شدیدی در این منطقه منجر می‌شود که در درازمدت ممکن است به بدخیمی منجر شود.»
علامت بارز این ناراحتی، سوزش سردل یا احساس درد همراه با سوزش زیر جناغ سینه است اما گاهی ریفلاکس با بیماری‌های دیگری مثل ناراحتی قلبی و تنفسی اشتباه گرفته می‌شود: «بعضی از بیماران با احساس درد قلبی مراجعه می‌کنند و نمی‌دانند مشکل اصلی‌شان ریفلاکس است. این ناراحتی در موارد خیلی شدید علایم تنفسی به وجود می‌آورد. بعضی از افراد که مدت‌ها به عنوان بیماران مبتلا به آسم و برونشیت تحت درمان بوده‌اند، در حقیقت ریفلاکس معده داشته‌اند. اینها به احتمال زیاد بعد از غذا می‌خوابیده‌اند و محتویات معده‌شان وارد مری می‌شده و بعد از راه حلق به ریه می‌‌رسیده و مشکلات تنفسی را ایجاد می‌کرده است اما به جای مراجعه به متخصص گوارش، نزد متخصص ریه می‌رفته‌اند.»

چاقی و بارداری ریفلاکس را تشدید می‌کنند
ریفلاکس عارضه‌ای جدی است که باید هرچه زودتر برای درمان آن اقدام کرد. اگر این ناراحتی برای مدتی طولانی ادامه پیدا کند، ممکن است به ناراحتی‌هایی مثل اختلال در بلع از قبیل بلع دردناک و خون‌ریزی‌های گوارشی ناشی از ناحیه زخم شده مری منجر شود.

اما چه عواملی این مشکل را به وجود می‌آورند؟
به گفته دكتر حسینی: «ریفلاکس یک سری علل اولیه و ثانویه دارد. علل اولیه به وجود آورنده این عارضه عبارت‌اند از سیگار کشیدن، مصرف داروهای شل‌کننده عضلانی مثل داروهای گشادکننده عروق قلب، داروهایی که برای درمان آسم داده می‌شود (مثلا آمینوفیلین و تئوفیلین) و علل ثانویه هم عواملی هستند که باعث افزایش فشارهای شکمی می‌شوند (مثلا چاقی یا بارداری).
افزایش پروژسترون به هردلیلی از جمله بارداری یا مصرف داروهای ضدبارداری یا عادت ماهانه هم از عوامل ثانویه این مشكل هستند. ورزش‌های شدید همراه با خم و راست شدن بعد از غذا، پرخوری و بلافاصله خوابیدن بعد از غذا، روی شکم خوابیدن، پوشیدن لباس‌های تنگ که روی شکم و ناحیه کمر فشار وارد می‌کنند هم از عوامل تشدید کننده این عارضه به حساب می‌آیند كه برای فرو نشاندن آن لازم است علل یاد شده را برطرف كرد.»

از غذاهای چرب و تند پرهیز کنید
شاید بعضی از نکاتی را که دکتر حسینی به عنوان درمان تغذیه‌ای ریفلاکس توصیه می‌کند، قبلا خودتان به صورت تجربی پیدا کرده باشید ولی بعضی از آنها را به طور حتم نمی‌دانید: «کسانی که دچار ریفلاکس معده هستند، باید از خوردن غذای پرچرب پرهیز کنند. چربی‌ها دیرتر از مواد کربوهیدرات‌دار و قندی از معده تخلیه می‌شوند و به همین دلیل، احتمال بازگشت محتویات معده به مری را بیشتر می‌کنند. غذاهایی هم هستند که انتهای تحتانی مری را شل می‌کنند و باید از مصرف‌شان خودداری کرد؛ مثل شکلات، نوشابه‌های کافئین‌دار، چای، قهوه، پیاز، سیر و نعناع.»
بله، درست است؛ نعناع! چیزی که همه فکر می‌کنند برای ریفلاکس معده خوب است ولی دکتر حسینی معتقد است نعناع به دلیل خاصیت شل‌کنندگی انتهای مری می‌تواند این عارضه را تشدید کند. در ضمن، باید از خوردن سركه به همراه سالاد نیز اجتناب كرد و غذاهایی كه اضافه اسید معده را جذب می‌كنند (مثل شیر، تخم مرغ و غذاهای نشاسته‌ای) بیشتر خورد. غذاهای پر سس به خصوص سس‌های چرب و غذاهای پر ادویه هم این مشکل را بیشتر می‌کند. مواد نگه‌دارنده و افزودنی‌ها، چیپس و انواع اسنک ‌هم می‌توانند سوزش انتهای مری را تشدید کنند.
دکتر حسینی به افراد مبتلا به این عارضه توصیه می‌کند که وعده‌های غذایی‌شان را بیشتر و حجم غذای‌شان را کمتر کنند؛ از نوشیدن مایعات همراه غذا پرهیز کنند؛ بعد از غذا دراز نکشند و هنگام خواب، به پشت نخوابند.
او درباره جویدن آدامس بعد از غذا نیز می‌گوید: «آدامس تأثیر دوگانه‌ای روی ریفلاکس معده دارد. از طرفی با افزایش ترشح بزاق، اسید معده را کاهش می‌دهد و سوزش را کمتر می‌کند و از طرف دیگر به دلیل باز و بسته شدن مکرر دهان موقع جویدن، هوای زیادی وارد معده می‌کند که به نفخ می‌انجامد و نفخ، فشار زیادی به معده وارد می‌کند و ریفلاکس را تشدید می‌کند.» درباره میوه‌ها نیز باید گفت خوردن آنها معمولا مشکلی ایجاد نمی‌کند، به جز میوه‌هایی که اسیدیته بالایی دارند (مثل مركبات که دارای ویتامین c یا اصطلاحا اسید اسکوربیک هستند) و ممکن است باعث تشدید این عارضه شوند.
دکتر حسینی در انتها به افراد چاق و کسانی که دارای اضافه وزن هستند، توصیه می‌کند برای کاهش وزن خودشان اقدام کنند؛ چرا که چاقی شکمی یکی از علت‌های اصلی این عارضه به حساب می‌آید.

نمونه ای از یک رژیم ضد ریفلاکس
صبحانه:
شیر یك لیوان
تخم مرغ آب پز 1 عدد
گوجه فرنگی 1 عدد
نان سنگك برشته 4 برش

میان وعده ساعت 10:
سیب 1 عدد

ناهار:
سینه مرغ آبپز 100 گرم
هویج، كدوسبز و سیب‌زمینی آب‌پز 1 لیوان
برنج كته شده 6 قاشق غذا خوری

عصرانه:
گلابی 1 عدد
خرمالو 2 عدد

شام:
ماهی كباب شده 60 گرم
قارچ، فلفل دلمه‌ای، نخودفرنگی و ذرت بخارپز شده 1 لیوان
نان سنگك برشته 3 برش

اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : movahedi , MFhealth
#10
این میکروب قاتل معده است

در صورت عدم درمان، این میکروب 30 درصد عامل سرطان معده است.


هیلکو باکتر عامل اصلی ورم‌ها و زخم‌های معده است و اگر همراه با علائمی باشد و درمان نشود 30 درصد عامل سرطان معده است.

سید محمود اسحاق حسینی، فوق تخصصی گوارش، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه حدود 60 درصد ایرانیان دچار هلیکو باکتر یا میکروب معده هستند، گفت: هلیکو باکتر عامل اصلی ورم‌ها و زخم‌های معده است.

وی در ادامه تصریح کرد: این میکروب به سرعت از طریق آب آلوده و دست آلوده گسترش و انتقال پیدا می‌کند.

دکتر اسحاق حسینی با اشاره به اینکه نمی‌توان برای تشخیص این بیماری به آزمایش خون اتکا کرد تصریح کرد: دقیق‌ترین راه شناسایی میکروب هیلکو باکتر انجام تست تنفسی و یا آزمایش مدفوع است.

وی اظهار داشت: برخی میکروب‌ها در بدن وجود دارد که جزء نیازهای بدن است و اگر به وسیله آنتی بیوتیک‌های غیر ضروری این میکروب ها از بین رود باعث ایجاد مقاومت دارویی در بدن می‌شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: افرادی که علامت هلیکو باکتر دارند حتما باید مورد درمان قرار بگیرند و در صورت عدم درمان، این میکروب 30 درصد عامل سرطان معده است.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  علل انواع سردرد و درمان آن Sina 29 43,524 2022/09/13, 02:22 PM
آخرین ارسال: snakeeye
  وسواس، شناخت و راه های درمان ورپریده 8 8,932 2016/12/27, 10:15 PM
آخرین ارسال: silent
  یبوست ، شقاق و راه های درمان yaro 17 93,531 2016/05/04, 09:00 PM
آخرین ارسال: آنا
  سرما خوردگی - پیشگیری و درمان kaj 23 24,665 2015/08/06, 12:49 PM
آخرین ارسال: glassheart
  شناخت دیابت - تغذیه و درمان دیابت tanha 21 18,277 2015/07/04, 04:52 PM
آخرین ارسال: nahid
  التهاب مفاصل - درمان غذایی و دارویی yaro 7 13,395 2014/11/13, 06:11 PM
آخرین ارسال: i_sh
  علت و درمان سردی دست و پا نازلی 8 74,049 2014/11/10, 05:49 AM
آخرین ارسال: movahedi
  درمان معجزه آمیز سوختگی نازلی 3 76,690 2014/10/21, 03:28 PM
آخرین ارسال: nahid
  درمان بی خوابی و کم خوابی shahrzad 21 29,558 2014/09/08, 06:19 PM
آخرین ارسال: 0MID
  علت و درمان ریزش مو paravar2008 16 16,500 2014/07/11, 03:09 PM
آخرین ارسال: nahid



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست