2010/07/26, 10:32 AM
يكي از مهم ترين علل ابتلا به ورم معده، استقرار ميكروب هليكوباكترپايلوري در معده است. اين ميكروب تا آخر عمر فرد در معده باقي مي ماند و باعث ورم و التهاب در جدار معده مي شود.
بسياري از اوقات، التهاب و ورم، علامتي ندارد اما بعضي مواقع با احساس بزرگي شكم و سنگيني همراه است.
دكتر حسين خدمت، فوق تخصص گوارش در گفتگو با ايسنا، با بيان اين مطلب افزود: استفاده ي مكرر از مُسكن، استعمال سيگار، الكل و تحمل استرس از جمله عوامل ابتلا به بيماري موسوم به " ورم معده " است.
وي درباره ي عوامل ابتلا به بيماري ورم معده اظهار كرد: افرادي كه استرس و مشغوليت ذهني زيادي دارند ناخودآگاه همراه غذا، هوا مي بلعند، در نتيجه هوا داخل معده مي رود و تورم ايجاد مي كند. البته به اين بيماري از نظر علمي، ورم معده اطلاق نمي شود چون هنگام آندوسكوپي مورد خاصي ديده نمي شود.
دكتر خدمت با بيان اين كه ورم معده يكي از شايع ترين بيماري هاي گوارشي است، تصريح كرد: اين بيماري از جنبه هاي مختلف، تعريف متفاوتي دارد. منظور مردم عادي از ورم معده، احساس سنگيني، تورم و نفخ در ناحيه ي بالاي شكم است اما از ديد يك فوق تخصص گوارش، وجود قرمزي يا زخم هاي سطحي در جدار معده به وسيله آندوسكوپي نشانه اين بيماري است.
البته اين تشخيص نيز چندان دقيق نيست بلكه نمونه برداري كوچكي از بافت يا جدار معده، بررسي آن زير ميكروسكوپ و مشاهده سلول هاي التهابي در ديواره معده دقيق ترين روش تشخيص ورم معده است.
اين فوق تخصص گوارش به اين پرسش كه آيا عادات غذايي بر ابتلا به بيماري ورم معده موثر است، پاسخ مثبت داد و اظهار كرد: افرادي كه غذا را قبل از هضم، خوب نمي جوند ممكن است دچار اين عارضه شوند، چون به منظور هضم كافي ذرات غذايي و زياد باقي نماندن آن در معده لازم است اندازه غذا پيش از بلع به كمتر از يك ميلي متر برسد.
وي افزود: افرادي كه تند غذا مي خورند يا در حال انجام كاري تغذيه مي كنند، مقدار زيادي هوا مي بلعند بنابراين امكان دارد به ورم معده دچار شوند.
خدمت درباره ي مواد غذايي تشديد كننده ي ورم معده گفت: نوشابه هاي گازدار و مواد غذايي مانند ميوه و سبزي، كه در معده ايجاد گاز مي كنند، مي توانند عامل ورم معده باشد. البته نفخ ناشي از ميوه و سبزي، بيماري محسوب نمي شود؛ چون گاز توليد شده از آن ها عضلات معده و روده را تقويت مي كند و احساس سنگيني شكم فرد با مصرف آن ها به مرور برطرف مي شود.
افرادي كه تند غذا مي خورند يا در حال انجام كاري تغذيه مي كنند، مقدار زيادي هوا مي بلعند بنابراين امكان دارد به ورم معده دچار شوند
اين فوق تخصص گوارش توصيه كرد: مصرف غذاهايي كه به نحوي باعث التهاب در معده مي شوند يا حركات معده را تحريك مي كند ممكن است منجر به ورم معده يا سوء هاضمه شوند.
بنابراين افرادي كه استفاده از موادي مانند ترشي يا فلفل باعث ايجاد درد در معده ي آن ها مي شوند، نبايد اين مواد را بخورند.
وي در پايان درباره ي درمان ورم معده گفت: درمان اين بيماري بسته به عامل ايجاد كننده آن متفاوت است:
* اگر عفونت باعث ايجاد ورم معده باشد، درمان عفونت به بيماران توصيه مي شود.
* در صورتي كه مصرف الكل و سيگار باعث ابتلا به ورم معده شده است، بيماران بايد از ادامه ي مصرف آن خودداري كند.
* همچنين اشخاصي كه به علت مصرف مكرر مُسكن دچار ورم معده شده اند يا نبايد اين گونه داروها را استفاده كنند يا در صورت الزام به مصرف آن ها تا حد امكان به حداقل برسانند و همزمان، داروهاي معده را بخورند.
بسياري از اوقات، التهاب و ورم، علامتي ندارد اما بعضي مواقع با احساس بزرگي شكم و سنگيني همراه است.
دكتر حسين خدمت، فوق تخصص گوارش در گفتگو با ايسنا، با بيان اين مطلب افزود: استفاده ي مكرر از مُسكن، استعمال سيگار، الكل و تحمل استرس از جمله عوامل ابتلا به بيماري موسوم به " ورم معده " است.
وي درباره ي عوامل ابتلا به بيماري ورم معده اظهار كرد: افرادي كه استرس و مشغوليت ذهني زيادي دارند ناخودآگاه همراه غذا، هوا مي بلعند، در نتيجه هوا داخل معده مي رود و تورم ايجاد مي كند. البته به اين بيماري از نظر علمي، ورم معده اطلاق نمي شود چون هنگام آندوسكوپي مورد خاصي ديده نمي شود.
دكتر خدمت با بيان اين كه ورم معده يكي از شايع ترين بيماري هاي گوارشي است، تصريح كرد: اين بيماري از جنبه هاي مختلف، تعريف متفاوتي دارد. منظور مردم عادي از ورم معده، احساس سنگيني، تورم و نفخ در ناحيه ي بالاي شكم است اما از ديد يك فوق تخصص گوارش، وجود قرمزي يا زخم هاي سطحي در جدار معده به وسيله آندوسكوپي نشانه اين بيماري است.
البته اين تشخيص نيز چندان دقيق نيست بلكه نمونه برداري كوچكي از بافت يا جدار معده، بررسي آن زير ميكروسكوپ و مشاهده سلول هاي التهابي در ديواره معده دقيق ترين روش تشخيص ورم معده است.
اين فوق تخصص گوارش به اين پرسش كه آيا عادات غذايي بر ابتلا به بيماري ورم معده موثر است، پاسخ مثبت داد و اظهار كرد: افرادي كه غذا را قبل از هضم، خوب نمي جوند ممكن است دچار اين عارضه شوند، چون به منظور هضم كافي ذرات غذايي و زياد باقي نماندن آن در معده لازم است اندازه غذا پيش از بلع به كمتر از يك ميلي متر برسد.
وي افزود: افرادي كه تند غذا مي خورند يا در حال انجام كاري تغذيه مي كنند، مقدار زيادي هوا مي بلعند بنابراين امكان دارد به ورم معده دچار شوند.
خدمت درباره ي مواد غذايي تشديد كننده ي ورم معده گفت: نوشابه هاي گازدار و مواد غذايي مانند ميوه و سبزي، كه در معده ايجاد گاز مي كنند، مي توانند عامل ورم معده باشد. البته نفخ ناشي از ميوه و سبزي، بيماري محسوب نمي شود؛ چون گاز توليد شده از آن ها عضلات معده و روده را تقويت مي كند و احساس سنگيني شكم فرد با مصرف آن ها به مرور برطرف مي شود.
افرادي كه تند غذا مي خورند يا در حال انجام كاري تغذيه مي كنند، مقدار زيادي هوا مي بلعند بنابراين امكان دارد به ورم معده دچار شوند
اين فوق تخصص گوارش توصيه كرد: مصرف غذاهايي كه به نحوي باعث التهاب در معده مي شوند يا حركات معده را تحريك مي كند ممكن است منجر به ورم معده يا سوء هاضمه شوند.
بنابراين افرادي كه استفاده از موادي مانند ترشي يا فلفل باعث ايجاد درد در معده ي آن ها مي شوند، نبايد اين مواد را بخورند.
وي در پايان درباره ي درمان ورم معده گفت: درمان اين بيماري بسته به عامل ايجاد كننده آن متفاوت است:
* اگر عفونت باعث ايجاد ورم معده باشد، درمان عفونت به بيماران توصيه مي شود.
* در صورتي كه مصرف الكل و سيگار باعث ابتلا به ورم معده شده است، بيماران بايد از ادامه ي مصرف آن خودداري كند.
* همچنين اشخاصي كه به علت مصرف مكرر مُسكن دچار ورم معده شده اند يا نبايد اين گونه داروها را استفاده كنند يا در صورت الزام به مصرف آن ها تا حد امكان به حداقل برسانند و همزمان، داروهاي معده را بخورند.