امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
علت و درمان ریزش مو
#11
ویتامین و املاح برای جلوگیری از ریزش مو
با خوردن یک سری از مکمل ها و ویتامین های باعث رشد،شفافیت بیشتر موهایتان می شود. مثلا با خوردن ویتامین های ...


دریافت کم ویتامین های گروه B به خصوص B6،بیوتین،اینوزیتول واسید فولیک و املاحی مانند گوگرد،منیزیم روی،باعث ریزش مو می شود.ویتامین های گروه B به خصوص B5 ( اسید پانتوتنیک) و B3 ( نیاسین) نقش مهمی در رویش مو دارند.
در آزمایشات حیوانی نشان داده شده که اسیدهای آمینه در ضخامت مو موثر هستند.عنوان مثال دریافت کم منیزیم در موش های آزمایشگاهی باعث ریزش موی زیادی در آنها شد. کمبود بعضی ویتامین های گروه B مثل بیوتین و اینوزیتول نیز باعث ریزش مو می شود.
البته این کمبودها را می توان با تغذیه صحیح و مناسب جبران کرد.
دریافت مکمل های ویتامینی در بعضی موارد باعث رشد موشده است.مردانی که دچار کمبود B6 هستند اغلب دچار ریزش مو می شوند.حتی کمبود اسید فولیک باعث طاسی بعضی مردان می شود.مطالعات حیوانی نشان داده دریافت طبیعی و نرمال این ویتامین ها باعث می شود موها به وضعیت قبلی خود برگردند.
دریافت دوز بالای ویتامین A (صد هزار واحد بین المللی در روز ) برای یک مدت طولانی،باعث ریزش مو می شود،ولی قطع دریافت آن مشکل را حل می کند.بطور کلی اگر کمبود یک ماده مغذی باعث ریزش مو شود،با دریافت مقدار کافی و لازم آن می توان مشکل را برطرف کرد.

در زیر نام تعدادی از مکمل ها و مقدار مصرف آنها را برای شما آورده ایم:
*تذکر : مصرف این داروها و مکمل ها باید با توصیه و مشورت پزشک باشد و از مصرف خودسرانه آنها جداً خودداری کنید،زیرا ممکن است برای شما مشکل ساز شود.


اسیدهای چرب ضروری :
اسیدهای چرب ضروری ( روغن بذرکتان،روغن ماهی و روغن گل پامچال منابع خوبی هستند) حالت مو را خوب می کنند و از خشکی و شکنندگی آن جلوگیری می کنند.
مقدار مصرف : 500 میلی گرم در روز.
* توجه : این مکمل را به کودکان ندهید.


ویتامین های گروه B :
این گروه ویتامین ها نقش مهمی در حفظ سلامتی و رشد مو دارند.مواد غذایی غنی از ویتامین های گروه B شامل:حبوبات ( مثل لوبیا و نخود )،هویج،گل کلم،سویا، مخمر خوراکی،سبوس غلات،آجیل و تخم مرغ است.
برای تأثیر بیشتر،غیر از منابع غذایی ویتامین های گروه B از مکمل های آنها (مثل شربت B- کمپلکس ) نیز استفاده کنید.ویتامی B3 نیاسین)
مقدار مصرف :سه بار در روز و هر بار 50 میلی گرم.


ویتامین B5( اسید پانتوتنیک) :
سه بار در روز و هر بار 100 میلی گرم.


ویتامین B6 پیریدوکسین) :
سه بار در روز و هر بار 50 میلی گرم.


بیوتین:
در حفظ سلامتیپوست و مو تأثیر بسیاری دارد و حتی می تواند از ریزش مو در آقایان جلوگیری کند. موادغذایی غنی از بیوتین را به مقدار زیاد مصرف کنید یا مکمل خوراکی آن را بخورید.


منابع غذایی بیوتین شامل:
مخمر،برنج قهوه ای،نخودسبز،عدس،جو،سویا،دانه آفتابگردان و گردو است.
مقدار مصرف : سه بار در روز و هر بار 50 میلی گرم.


اینوزیتول:
برای رشد مو ضروری است.
مقدار مصرف : دو بار در روز و هر بار 100 میلی گرم.


ویتامین C:
ویتامین Cجریان خون را در پوست سر بهبود می بخشد و از دیواره مویرگ های خونی که خون را به فولیکول های مو می رسانند،حفاظت می کند.
مقدار مصرف : 3000 تا 10000 میلی گرم در روز.


ویتامین E:
دریافت اکسیژن را افزایش می دهد و باعث گردش بهتر خون در پوست سر می شود.سلامتی و رشد مو را بهبود می بخشد.ویتامین E بعنوان یک آنتی اکسیدان نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن ایفا می کند.از آنجایی که سلامتی موها با سلامتی سیستم ایمنی مرتبط است،می توان گفت ویتامین E با تقویت ایمنی بدن،رشد موها را افزایش می دهد.
مقدار مصرف : ابتدا با 400 واحد بین المللی (IU) در روز شروع کنید و کم کم آن را به 800 تا 1000 واحد بین المللی در روز برسانید.واحد بین المللی مثل میلی گرم،یکی از واحدهای اندازه گیری است.


روی:
با تقویت ایمنی بدن،رشد موها را تحریک می کند.
مقدار مصرف : 50 تا 100 میلی گرم در روز . بیشتر از این مقدار مصرف نکنید.


سایر مواد مغذی:کوآنزیم Q10 :
کوآنزیم Q10 گردش جریان خون را در سر بهبود می بخشد.مقدار اکسیژن بافت ها را افزایش می دهد.همچنین برای حفظ سلامتی قلب بسیار مهم است. 60 میلی گرم در روز مصرف کنید.


L- سیتئین و L- متیونین :
دو اسید آمینه ای که حالت،کیفیت و رشد موها را بهبود می بخشند و از ریزش مو جلوگیری می کنند.
مقدار مصرف : 500 میلی گرم دو بار در روز و با معده خالی .


گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
 تشکر شده توسط : نازی ی , ثریا , نازلی , DavidBili
#12
یک متخصص طب سنتی، اختلال در عملکرد سیستم گوارش را یکی از مهمترین عوامل ریزش مو عنوان و اظهار كرد: اغلب افرادی که دچار ریزش موی سر می شوند از مشکل یبوست رنج می برند.

دکتر لیلا شیربیگی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان این مطلب که مهمترین عوامل ریزش موی انسان مربوط به داخل بدن است اما متاسفانه فقط درمان و عوامل خارجی آن را موثر می دانند، گفت: می توان با مصرف درست و اصولی از مواد غذایی و زیاده روی نکردن در استفاده از آن تا حدود زیادی از ریزش موی سر جلوگیری کرد.

وی اختلال در عملکرد سیستم گوارش را یکی از مهمترین عوامل ریزش مو عنوان کرد و افزود: اکثر کسانی که دچار ریزش موی سر می شوند از مشکل یبوست رنج می برند چرا که یبوست نه تنها سبب ریزش موی سر می شود بلکه در اکثر کسانی که دارای بیماری با منشا باکتریایی و قارچی هستند این مشکل سبب تشدید بیماری آنها می شود.

دکتر شیربیگی اظهار داشت: استفاده از غذاهای که تولید خون رسانی دارند مانند آب گوشت، گوشت ماهیچه و همچنین استفاده از آب زعفران روی برنج و خورشت می تواند از ریزش مو جلوگیری کند. مصرف آب نخود به این شکل که بعد از پخت، آب آن را میل کرده و نخود پخته شده را همراه با سالاد به مدت دو یا سه ماه مصرف کنند در این زمینه موثر است.

این متخصص طب سنتی، استرس را یکی دیگر از عوامل ریزش مو دانست و گفت: استرس می تواند شامل یک ضربه روحی ناگهانی مانند مرگ یکی از نزدیکان، از دست دادن شغل، جدایی یا خستگی شدید ناشی از کار زیاد باشد. مخلوط سیب رنده شده با عسل و دو قاشق گلاب هنگام خواب در کاهش استرس می تواند موثر باشد.

دکتر شیربیگی به ریزش مو بعد از دوران حاملگی اشاره کرد و گفت: این نوع ریزش بعد از شش ماه به حالت طبیعی برمی گردد اما برای رویش سریع تر مخلوط ماست، حنا و سدر را برای زنان توصیه می کنیم.

این متخصص طب سنتی در پایان با بیان اینکه مصرف حنا و گل سرشور می تواند از ریزش مو جلوگیری کند، توضیح داد: حنا به علت داشتن ترکیبات ضد قارچی، پایه مو را تقویت می کند و از بین برنده پوسته سر است.
 تشکر شده توسط : رزمینا
#13
(2010/12/09, 09:25 AM)paravar2008 نوشته است: » مصرف کافئین از ریزش موها جلوگیری می‌کند

یک متخصص پوست و مو عنوان کرد: مصرف موضعی کافئین می‌تواند با مهار عوامل اصلی ریزش مو یعنی هورمون «دی هیدروتسترون» و «آنزیم فسفودی استراز» از ریزش موها جلوگیری کند.

دکتر علیرضا عابدی متخصص پوست و مو در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا واحد علوم پزشکی ایران، گفت: تماس موضعی کافئین با ریشه‌های مو می‌تواند با مهار اثرات مضر هورمون «دی هیدروتسترون» از ریزش موها جلوگیری کند.

وی درباره علل ریزش مو گفت: در جوامع امروزی شایع‌ترین دلیل ریزش مو عامل هورمونی است که با نوعی گرایش ارثی از نسلی به نسل دیگر قابل انتقال است و این نوع ریزش مو در مردها با شروع سن بلوغ و در زنان با نزدیک شدن به سنین یائسگی پدید می‌آید و نقش اصلی را در این میان فرم فعال هورمون تسترون به عهده دارد.

دکتر عابدی عنوان کرد: با مصرف موضعی کافئین می‌توان با به کارگیری درست ترکیبات کافئین در انواع داروهای موضعی و انواع شوینده‌های طبی همراه با ناقلین مناسب که بتوانند باعث انتقال این ترکیبات به ریشه‌های مو شوند از ریزش ارثی موها جلوگیری کرد.

وی تاکید کرد: در بسیاری از موارد ریزش مو که به صورت ارثی بروز پیدا می‌کند، به علت وجود ژن ریزش مو، نمی‌توان کار خاصی برای افراد انجام داد اما در مواردی که ریزش مو اکتسابی است و به علت اختلالات هورمونی بروز پیدا می‌کند، می‌توان با تنظیم هورمون‌های مسبب بیماری و یا به صورت موضعی مشکل را برطرف کرد.




________با سلام و خسته نباشید من این مطلب را خاندم ولی دنبال کافیین که رفتم هیچ جا نداشت و مجبور شدم الان از قهوه استفاده میکنم و ناقلین {برای انتقال کافیین} هم نمیدانم چیست .. حالا سوال من از شما این است که من از کجا میتوانم کافیین خالص پیدا کنم چون میگویند غیرمجاز است و اصلا ناقلین چیست ؟و از کجا میشود ناقلین پیدا کرد
 تشکر شده توسط : نازلی
#14
Star 
ریزش مو در خانمهای ایرانی به علت کمبود ویتامین D ...

سنتز ویتامین Dمورد نیاز بدن ضرورت دارد روزانه به مدت 15تا20 دقیقه قسمت هایی از پوست بدون پوشش در معرض تابش مستقیم نور آفتاب قرار گیرد .در یک مطالعه به این نتیجه رسیده اند که کمبود ویتامین D پس از فقر آهن شایعترین علت ریزش مو در خانم های ایرانی است .

ریزش مو در خانمها نسبتا شایع شده است افزایش هورمن های مردانه در خانم ها که به علت چاقی ناشی از زیاده روی در مصرف فست فود ها در خانمها ایجاد می شود ، از علل دیگر ریزش مو است که از شیوع نسبتا بالایی برخورداراست .

عمده ی ویتامین Dمورد نیاز بدن از طریق تابش مستقیم نور آفتاب بر پوست بدن تامین می شود :جهت سنتز ویتامین D مورد نیاز بدن ضرورت دارد روزانه به مدت 15 تا 20 دقیقه قسمت هایی از پوست بدن پوشش در معرض تابش مستقیم نور آفتاب قرار گیرد .

خانمها به علت نوع پوشش و استفاده از کرم های ضد آفتاب در صورت دریافت اشعه ی UVAکه برای سنتز ویتامین Dضروری است محروم می شوند واین عامل موجب شیوع ریزش مو در خانمها شده ، در حالی که اغلب درمان های طبی ، از این نکته غافل بوده وبا تجویز داروهایی دیگر در صد دفع ریزش مو هستند .

در یافت ویتامین D از طریق منابع غذایی مانند لبنیات وتخم مرغ بسیار محدود است واین منابع کلسیم مورد نیاز مورد نیاز بدن را تامین می کنند .

خانمهایی که درچادر ریزش مو هستند ، باید با مراجعه به پزشک متخصص پوست وانجام آزمایشات لازم جهت بررسی علت ریزش ، از پزشک معالج شان در بررسی های پاراکلینیکی ،اندازگیری میزان ویتامین Dخون را تقاضا کنند تا در صورت کمبود این ویتامین با تجویز پزشک از ویتامین Dمکمل استفاده کنند .
ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
 تشکر شده توسط : movahedi , رزمینا
#15
علت نازك شدن تار مو


موها در زيبايي افراد نقش بسزايي دارد و كسي نيست كه از ريزش، سفيد شدن يا نازك شدن تارهاي مويش نگران نباشد. اكثر افراد وقتي مي بينند موهاي شان مي ريزد به سراغ متخصص پوست و مو مي روند تا از پيشرفت آن جلوگيري كنند يا اگر بشود موهاي از دست رفته را بازيابند.

ريزش مو بين 50 تا 100 تار در روز طبيعي است، ولي بيش از اين مقدار نياز به بررسي دارد. علل فراواني براي ريزش مو وجود دارد كه استرس، اضطراب، برخي داروها مانند رقيق كننده هاي خون، مصرف بيش از حد ويتامين A، قرص هاي ضدبارداري و ضدافسردگي ها، برخي عفونت ها، مشكلات هورموني، فقر ويتامين ها و مواد معدني از آن جمله هستند.

نازك شدن تارهاي مو هم در كنار ريزش، يكي از مشكلات شايع مو است. ولي علت اين پديده چيست؟ پزشكان علت هاي گوناگوني براي آن ذكر كرده اند كه يكي از قابل قبول ترين آن ها به رژيم غذايي و كمبود ويتامين ها و مواد معدني مربوط مي شود. در بسياري از اوقات اين پديده به خاطر نبود مواد غذايي مناسب در رژيم غذايي است و گاهي اوقات هم بدن فرد نمي تواند مواد مغذي لازم را جذب كند. به هر حال اين پزشك متخصص است كه مي تواند علت را به درستي شناسايي و براي رفع آن اقدام كند. اگر با چنين مشكلي رو به رو هستيد از خود درماني پرهيز كنيد و حتما با پزشك متخصص مشورت كنيد. در اين جا به پاره اي از مشكلات مربوط به تغذيه اشاره مي شود:

فقر آهن

يكي از شايع ترين علل ريزش و نازك شدن موها در زناني كه پيش از سن يائسگي هستند، فقر آهن است كه ناشي از ناكافي بودن ذخاير آهن در بدن مي باشد. اين مشكل در زناني كه در سن يائسگي قرار دارند، كمتر از زنان در سن باروري ديده مي شود. پژوهشي كه توسط دانشمندان فرانسوي به مدت هشت سال روي 13 هزار فرد سالم و 7 هزار و 886 زن انجام شد، اثرات دوز مشخصي از آنتي اكسيدان به صورت روزانه را بررسي كرد و نشان داد كه فقر آهن يكي از دلايل اصلي ريزش مو در افراد است. داده هاي مربوط به 3 هزار و 759 زن نشان داد كه 48 درصد آن ها مبتلا به فقر آهن هستند. اين رقم در بين زنان يائسه برابر 23 درصد بود؛ چرا كه از دست دادن آهن عمدتاً به خاطر خون ريزي هاي ماهانه است. در واقع، زناني كه مبتلا به ريزش موي شديد بودند، ميزان ذخاير آهن بدن شان از ذخاير آهن بدن زناني كه فقر آهن نداشتند كمتر بود. براي رفع اين مشكل استفاده از غذاهايي كه حاوي آهن هستند، بسيار مفيد است. اين مواد عبارت هستند از: جگر، گوشت قرمز، عدس، لوبيا، اسفناج، كشمش و آلو. به خاطر داشته باشيد كه بدون تجويز پزشك و اندازه گيري سطح آهن خون تان نبايد از مكمل هاي آهن استفاده كنيد. وجود مقادير زياد آهن در بدن مي تواند به تعدادي از اعضا مانند قلب، كبد و پانكراس (لوزالمعده) آسيب بزند و حتي باعث ريزش مو شود.a

پروتئين ناكافي

برخي از گياه خواران كه مواد غذايي حاوي پروتئين را از رژيم غذايي خود حذف مي كنند يا كساني كه عادات غذايي نادرست و غير طبيعي دارند، در معرض ابتلا به سوء تغذيه ي ناشي از دريافت ناكافي پروتئين هستند. در اين حالت رشد موها متوقف و سپس ريزش موي شديد شروع مي شود. براي پيشگيري از بروز اين حالت بايد به ميزان كافي غذاهاي حاوي پروتئين مصرف كرد. محققان اروپايي ثابت كرده اند كه پروتئين موجود در سويا باعث تقويت موها مي شود و رشد آن را تحريك مي كند. در يك مطالعه ثابت شد كه مصرف كافي سويا رشد موها را به اندازه 15 درصد افزايش مي دهد پنير سويا (توفو) و شير سويا منابع غني پروتئين هستند. از ديگر منابع حاوي پروتئين مي توان به پنير كم چرب، تخم مرغ، ماهي، لوبيا و ماست اشاره كرد.

كمبود سيليس

بدن ما سيليس را به كلاژن تبديل مي كند كه در موها، عضلات و ناخن ها يافت مي شود. مهم ترين علامت كمبود سيليس حساسيت به سرما است. چنين فردي هميشه، حتي در فصول گرم سال هم احساس سرما مي كند. ديگر نشانه ها عبارت هستند از: چين و چروك، نازك شدن و ريزش مو، رشد كم استخوان ها و شكنندگي ناخن ها. سيليس در مواد غذايي چون پوست سيب زميني، فلفل سبز و قرمز، خيار و لوبيا وجود دارد. سيب، پرتقال، گوجه فرنگي، گيلاس، كشمش، بادام، بادام زميني، كلم خام، پياز، هويج، كدو تنبل، ماهي، عسل، جوي دو سر، غلات با فيبر بالا، مغزها و دانه ها نيزمنابع خوب سيليس هستند، تحقيقات نشان داده كه جبران كمبود سيليس در اين بيماران از شدت ريزش موي آن ها مي كاهد. ثابت شده كه افزودن سيليس ارگانيگ به شامپو در پيشگيري از طاسي موثر است و موجب رشد موهاي سالم تر و قوي تر مي شود.r

فقر روي

كمبود روي در بدن يكي از علل عمده ي ريزش مو و نازك شدن موها است و بدون وجود روي و ديگر مواد معدني مشابه، ريشه ي مو تضعيف شده، موها مي شكنند و رشد آن ها كند مي شود. روي باعث مي شود كه بافت جديد رشد كند، سرعت رشد بافت هاي جديد افزايش يابد و بافت هاي آسيب ديده بهتر ترميم شوند. همان طور كه كمبود روي باعث ريزش مو و نازك شدن تارهاي مو مي شود، افزايش بيش از حد اين ماده معدني نيز موجب ريزش مو مي گردد؛ به همين دليل است كه بايد پيش از مصرف هر گونه مكمل ويتامين يا مواد معدني با پزشك مشورت كنيد. در ضمن، مصرف مكمل روي بيش از مدت لازم همچنين عوارضي دارد؛ چرا كه بالا بودن بيش از حد روي در بدن، از جذب ديگر مواد معدني كه در سلامت موها دخالت دارند، جلوگيري مي كند.

كمبود ويتامين هاي گروه B

يكي ديگر از موادي كه كمبود آن در بدن به ريزش مو منجر مي شود، ويتامين هاي گروه B هستند و در اين بين ويتامين B6 ، بيوتين، اينوزيتول و فوليك اسيد مهم تر از بقيه است.
بيوتين نوعي از ويتامين B است كه در غذاهايي چون جگر و تخم مرغ وجود دارد. اين ماده نه تنها در رشد موهاي جديد موثر است، بلكه در حفظ سلامت پوست و ناخن ها هم نقش قابل توجهي دارد. اما براي دريافت 5 ميلي گرم بيوتين كه براي سلامت موها و ناخن ها لازم است، بايد حجم زيادي جگر و تخم مرغ بخوريد. خوردن يك مكمل بيوتين مي تواند بدون دريافت كالري اضافي، نياز بدن شما به اين ماده را تامين كند.o

رژيم هاي نادرست

ميزان كالري دريافتي زير 1800 در روز به سلامت موها آسيب مي رساند. يك رژيم افراطي كه در آن، فرد از بسياري از غذاها محروم مي شود و كالري دريافتي به صورت غير علمي كاهش مي يابد، باعث سوزاندن چربي ها نمي شود، بلكه عضلات را تحليل برده و سلامت پوست، ناخن و موها را به خطر مي اندازد. زماني كه بدن مي خواهد مواد غذايي و ويتامين ها را بين ارگان هاي مختلف بدن تقسيم كند، به موها و ناخن ها كمترين اهميت را مي دهد؛ چرا كه اين اعضا براي ادامه ي حيات ضروري نيستند. به همين دليل حتي پس از رها كردن چنين رژيم هايي، تا ماه ها و حتي سال ها موها آسيب ديده باقي خواهند ماند.ديگر ارگان ها مانند كبد و كليه ها نيز در رژيم هاي نادرست و غير علمي بيش از بقيه ي اعضا تحت تاثير قرار مي گيرند.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : شيدا رها , parastoo joon , movahedi , نازلی , رزمینا , رامنا
#16
لااقل روزی یکبار مقداری عدس پخته را همراه غذا میل کنید .......تاثیربسزایی روی سلامت موداره
عید من آن روزی است که زحمت یک سال دهقان، شام یک شب پادشاه نباشد!
 تشکر شده توسط : رزمینا , خدا , رامنا
#17
داروهایی که ریزش مو می‌آورند
۲۰ تير ۱۳۹۳ -- 11 July 2014

هر دارویی که مصرف می‌کنید، فواید و عوارض خاص خود را دارد. عوارض هر دارو لزوما روی همان محلی که دچار بیماری شده نیست. برای مثال بعضی داروها به موها آسیب می‌رسانند و باعث ریزش و تغییر رنگ و بافت موها می‌شوند.

به گزارش جام جم، بیشتر داروهای ضدسرطان که در شیمی‌درمانی استفاده می‌شوند بر سلامت موها تاثیر منفی می‌گذارند. بعضی از این داروها مانند تاکسان‌ها که برای مقابله با سرطان سینه به کار می‌روند، باعث ریزش مو می‌شوند. در این شرایط ریزش مو با شدت و سرعت زیادی رخ می‌دهد و گاهی حتی رویش دوباره مو بسختی صورت می‌گیرد. البته در بیشتر مواقع موها دوباره رشد می‌کنند. داروی بوسولفان که برای درمان بعضی تومورهای مغزی یا تومورهای مخچه در کودکان استفاده می‌شود نیز همین تاثیر را دارد. در یک تا 2 درصد موارد، امکان رویش دوباره موها منتفی است یا این‌که موهای جدید کیفیت پایین و نامناسبی دارند. با این حال، ریزش موی ناشی از بسیاری داروهای شیمی‌درمانی دیگر با اتمام جلسه‌های درمان رفع می‌شود و خوشبختانه اثرات جانبی آن روی موها نیز قابل‌جبران است.

چرا موها هنگام شیمی‌درمانی می‌ریزند

سلول‌های سرطانی بیشتر از سلول‌های دیگر میل به تقسیم و تکثیر شدن دارند. تقسیم سلولی در نواحی‌ای مانند جداره روده و پیاز موها زیاد است. داروهای شیمی‌درمانی روی سلول‌های با سرعت تکثیر بالا اثر بیشتری دارد. این مساله هم باعث وارد شدن آسیب جدی به این سلول‌ها در دوره شیمی‌درمانی می‌شود و ریزش موی سر و البته کل بدن با سرعت بالایی رخ می‌دهد.

اینترفرون

داروی اینترفرون در یک دوره طولانی برای درمان بیماری‌هایی مانند هپاتیت C تجویز می‌شود که گاهی اثرات منفی و مخربی روی موها می‌گذارد. این دارو معمولا باعث ریزش مو می‌شود و می‌تواند رنگ یا بافت موها را تغییر دهد.

همچنین می‌تواند باعث وز شدن موها شود. البته اثرات جانبی و مخرب این دارو به اندازه داروهای شیمی‌درمانی نیست اما بهتر است درباره عوارض آن به بیمار آگاهی‌های لازم داده شود. به عقیده متخصصان پوست و مو مصرف اینترفرون برای درمان سرطان پوستی ملانوم یا سرطان کلیه متاستاز داده، همان اثرات مخرب را روی موها می‌گذارد.

داروهای هورمونی

قرص‌های ضدبارداری، تستوسترون و استروئیدهای آنابولیزان که در درمان بعضی اختلالات هورمونی به کار می‌روند، جزو داروهای هورمونی هستند که می‌توانند روی سلامت موها تاثیر منفی بگذارند.

قرص‌های ضدبارداری پروژستین نسل اول و دوم در بعضی خانم‌های مستعد باعث ریزش مو می‌شود اما درباره همه خانم‌ها صادق نیست. از پزشکتان بخواهید قرص‌های نسل سوم را ـ که اثرات هورمون مردانه کمتری دارند ـ برایتان تجویز کنند. این قرص‌ها تاثیر کمی روی موها می‌گذارند.

داروهای حاوی تستوسترون و استروئیدهای آنابولیزان

این داروها باعث ریزش مو و رویش موهای زائد، ‌بویژه در آقایان مستعد ریزش مو می‌شود زیرا تستوسترون به واسطه آنزیم 5-آلفا ردوکتاز که در ناحیه پوست سر قرار دارد، هورمونی به نام دی‌هیدروتستوسترون تولید می‌کند. همین هورمون نیز فولیکول‌های مو را به سمت ریزش زودرس سوق می‌دهد. به همین سبب موها بیش از پیش نازک و کوتاه می‌شوند، طوری که پس از مدتی فقط موهای کرک‌مانندی از آنها باقی می‌ماند و بالاخره به مرور زمان موها محو می‌شوند. استروئیدهای آنابولیزان نیز مشتقات هورمون‌های مردانه یا تستوسترون‌ها هستند. از این رو همان اثرات مشابه را بر جای می‌گذارند و باعث ریزش مو می‌شوند.

کورتون‌ها نیز به دلیل داشتن خاصیت هورمون مردانه می‌توانند در افراد مستعد باعث ریزش مو شوند. این داروها با دوره‌های طولانی به کار می‌روند و از بین آنها می‌توان به بتامتازون یا پردنیزولون اشاره کرد که در صورت استفاده درازمدت با دوز بالا می‌توانند باعث آسیب‌دیدگی و ریزش موها شوند. البته با تمام شدن دوره درمان و قطع مصرف دارو، عوارض آن از بین می‌رود.

تاثیر ویتامین A

دو داروی آسیتریتین و ایزوترتینوئین برای بیماری‌های آکنه و پسوریازیس کار برد دارند. این دو دارو ـ که به خانواده رتینوئیدها (مشتقات ویتامین A) تعلق دارند ـ می‌توانند باعث آسیب به موها شوند.

داروی آسیتریتین که برای درمان پسوریازیس استفاده می‌شود، می‌تواند به ریزش مو، تغییر رنگ یا حالت موها منجر شود. داروی ایزوترتینوئین نیز برای رفع جوش‌های غرور جوانی تجویز می‌شود و مصرف دوز بالای آن به مدت بیش از شش ماه، می‌تواند باعث ریزش مو شود. خوشبختانه با قطع این داروها ریزش مو هم متوقف خواهد شد.

اثرات داروهای دیگر روی موها

داروهای پرکاربرد دیگری هم هست که گاهی باعث آسیب دیدن و ریزش موها می‌شود. در بعضی موارد استفاده دراز مدت از داروهایی که در زیر ذکر می‌کنیم، مشکل‌ساز می‌شود:

داروهای ضدافسردگی: کلومی پرامین، آموکساپین، پاروکستین، آمی‌تریپتیلین و فلوکستین.

داروهای ضدانعقاد خون: تیوکلومارول، هپارین (در دوز بالا) و وارفارین.

داروهای ضدفشارخون: متیل دوپا، کاپتوپریل (بندرت)، کلونیدین و انالاپریل.

داروهای ضدالتهاب: کلشی‌سین (داروی ضدنقرس).

داروهای ضدتشنج: والپیروئیک اسید (دپاکین) و والپرومید (دپامید).

داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی که برای درمان درد و روماتیسم استفاده می‌شود: ناپروکسن و سولینداک (بندرت).

داروهای ضدتیروئید (برای تنظیم کارکرد غده تیروئید): تیواوراسیل و لووتیروکسین (در دوز بالا).

داروهای مسدودکننده گیرنده‌های بتا: پروپرانولول، آتنولول، بیزوپرولول و نادولول.

داروی لیتیوم (تثبیت کننده خلق).

داروهای ضدروماتیسم: آلوکریزین.

داروهای ضدمالاریا: مفلوکین (بندرت).

توصیه می‌شود اگر چند هفته یا چند ماه پس از مصرف هر دارو، تغییری در موهایتان مشاهده کردید، به متخصص پوست و مو مراجعه کنید.

------------------------------------------------------------------------------------------
این متن رو از سایت تابناک دیدم که اونم از جام جم برداشته، نویسنده و منبع رو نمی نویسن معمولا. نمیدونم تا چه حد درسته مطالبش.
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : برگ 7 , همراز
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  علل انواع سردرد و درمان آن Sina 29 43,523 2022/09/13, 02:22 PM
آخرین ارسال: snakeeye
  وسواس، شناخت و راه های درمان ورپریده 8 8,930 2016/12/27, 10:15 PM
آخرین ارسال: silent
  یبوست ، شقاق و راه های درمان yaro 17 93,529 2016/05/04, 09:00 PM
آخرین ارسال: آنا
  سرما خوردگی - پیشگیری و درمان kaj 23 24,661 2015/08/06, 12:49 PM
آخرین ارسال: glassheart
  شناخت دیابت - تغذیه و درمان دیابت tanha 21 18,269 2015/07/04, 04:52 PM
آخرین ارسال: nahid
  التهاب مفاصل - درمان غذایی و دارویی yaro 7 13,393 2014/11/13, 06:11 PM
آخرین ارسال: i_sh
  علت و درمان سردی دست و پا نازلی 8 74,045 2014/11/10, 05:49 AM
آخرین ارسال: movahedi
  درمان معجزه آمیز سوختگی نازلی 3 76,675 2014/10/21, 03:28 PM
آخرین ارسال: nahid
  درمان بی خوابی و کم خوابی shahrzad 21 29,554 2014/09/08, 06:19 PM
آخرین ارسال: 0MID
  سينوزيت چيست و چگونه درمان ميشود؟ yaro 5 26,137 2014/04/04, 04:35 PM
آخرین ارسال: سمیرا



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان