ارسالها: 53
موضوعها: 11
تاریخ عضویت: May 2009
تشکر های اهدا شده: 164
تشکر های دریافت شده :572 بار در 115 پست
سال تشخيص بيماري : 1378
دكتر معالج : مجدي نسب
داروي مورد استفاده :
محل سکونت :
درمان سریع سرماخوردگی
بررسی نشان داده، کمبود خواب، فرد را در برابر بیماری مستعد می کند. به طور میانگین، یک فرد بزرگسال به روزی ۶ تا ۸ ساعت، نوزاد ۱۸ ساعت، نوپا ۱۲ تا ۱۳ ساعت و پیش دبستانی به ۱۰ ساعت خواب نیاز دارند.
سرماخوردگی بیماری فصل سرماست که معمولا هر کسی چند بار به آن مبتلا می شود. با این که سرماخوردگی بیماری چندان مهمی نیست همین بیماری به ظاهر ساده باعث می شود افراد به مدت یک یا چند روز در منزل بستری شوند و از کارهای روزانه خود عقب بیفتند و از طرفی سرماخوردگی بسیار مسری است به طوری که اگر یکی از اعضای خانواده به آن مبتلا شود معمولا بقیه افراد نیز دچار خواهند شد.
بر همین اساس در این مطلب به این نکته می پردازیم که چگونه هنگام سرماخوردگی به بهبود سریع خود کمک کنید و از چه مواد غذایی کمک بگیرید. در ابتدا به موادی غذایی اشاره می کنیم که بهتر است آن ها را در منزل داشته باشید و به محض بروز علائم سرماخوردگی از آن ها استفاده کنید.
▪ نعناع: از آن جایی که این گیاه حاوی ماده ای است که باعث تسکین، گرفتگی بینی و سرفه های شدید می شود بهتر است هنگام سرماخوردگی برگ نعناع را به آب جوش اضافه و مصرف کنید تا گلودرد شما را تسکین دهد. عصاره آن را به آبی که در حالت بخار کردن است اضافه کنید تا هوای خشک را مرطوب کند.
▪ فلفل: ماده ای به نام «Capsaicin» موجود در فلفل تند عملکردی شبیه یک ماده محرک را دارد که باعث تحریک ترشح خلط و ترشحات بینی می شود.
▪ زنجبیل: زنجبیل دم کرده در صورتی که تب و لرز کرده اید بدن را گرم می کند. یک قاشق چای خوری زنجبیل تازه رنده شده را به یک لیوان آب داغ اضافه و مصرف کنید.
▪ دارچین: همانند زنجبیل طعم تندی دارد و احساس گرمی ایجاد می کند. کمی پودر دارچین به آب داغ اضافه کنید یا چند چوب دارچین بجوشانید تا بخار آن گرفتگی بینی را برطرف کند. از این مایع به عنوان نوشیدنی هم می توانید استفاده کنید.
▪ عسل: عسل را هرطور که استفاده کنید، درمانی برای سرماخوردگی به حساب می آید. بررسی ها نشان می دهد کودکانی که روزی یک قاشق چای خوری عسل مصرف می کنند هنگام سرماخوردگی کمتر سرفه می کنند و خواب بهتری دارند.
▪ لیمو: ویتامین C موجود در آن برای درمان این بیماری موثر است. از آن جا که مصرف آب لیمو هنگام سرماخوردگی اهمیت زیادی دارد، برای طعم دار کردن آب از لیمو استفاده کنید. برای رفع گلودرد، کمی لیمو در یک لیوان آب جوش بریزید و یک قاشق چای خوری عسل و یا کمی زنجبیل به آن اضافه و مصرف کنید.
▪ آب نمک: قرار دادن نمک روی زخم می تواند آزاردهنده باشد اما غرغره کردن آب نمک می تواند تسکین دهنده گلودرد باشد. زیرا آب نمک التهاب گلو را کاهش می دهد. نصف قاشق چای خوری نمک را در یک لیوان آب مخلوط کنید و آرام غرغره کنید. این کار را بر حسب نیاز تکرار کنید.
▪ سوپ مرغ: مایعات داغ و مغذی تاثیر مثبتی روی بیماری سرماخوردگی دارند. به خصوص سوپ مرغ. محققان معتقدند که مواد موجود در سوپ مرغ برای مقابله با واکنش التهابی بدن هنگام سرماخوردگی مفید و موثر است.
● رعایت چند نکته هنگام سرماخوردگی:
۱) خواب کافی؛ بررسی نشان داده، کمبود خواب، فرد را در برابر بیماری مستعد می کند. به طور میانگین، یک فرد بزرگسال به روزی ۶ تا ۸ ساعت، نوزاد ۱۸ ساعت، نوپا ۱۲ تا ۱۳ ساعت و پیش دبستانی به ۱۰ ساعت خواب نیاز دارند.
۲) ورزش؛ فعالیت جسمی گلبول های سفید را که با بیماری مقابله می کنند افزایش می دهد.
۳) رعایت نظافت؛ شستن دست را با صابون فراموش نکنید. از آن جا که تحقیقات نشان داده صابون های معمولی در از بین بردن میکروب ها موثر است و نیازی به استفاده از صابون ضدباکتری نیست. هر بار بین انگشتان، دور ناخن و پشت دست را به مدت ۲۰ ثانیه بشویید. بهداشت دست قبل و پس از هر وعده غذایی، هنگام بازگشت از بیرون، استفاده از دستشویی، دست زدن به حیوانات و تمیز کردن بینی حتما رعایت شود. خارج از منزل از دستمال های مخصوص استفاده کنید. در صورتی که یکی از اعضای خانواده سرما خورده است این نکات رعایت شود:
▪ مسواک فرد مذکور را از بقیه جدا نگه دارید. پس از دوره واگیری، مسواک فرد را با آب جوش بشویید تا هر نوع جرم یا ویروس باقی مانده از بین برود.
▪ در فصل سرماخوردگی حوله های دستی را هر ۳ تا ۴ روز با آب جوش بشویید.
▪ مصرف آب: با بالا بردن مصرف مایعات بافت های سیستم تنفسی مرطوب می ماند و مانع تراکم میکروب می شود.
▪ تصفیه هوا: هر روز برای مدت کوتاهی یک یا ۲ پنجره را باز کنید تا مواد آلوده کننده داخل خانه و جرم های دیگر خارج شوند.
۴) دمای اتاق را پایین نگه دارید، خانه بیش از حد گرم هوای خشک ایجاد می کند که محیط مناسبی برای رشد ویروس ها به حساب می آید. کاهش درجه حرارت به میزان ۵ درجه و استفاده از مرطوب کننده برای حفظ رطوبت در فصل سرما در کاهش ابتلا به سرماخوردگی موثر است.
۵) استراحت: روزی چند دقیقه از همه اعضای خانواده بخواهید با بستن چشم، تنفس عمیق و با پرداختن به فکرهای خوب استرس بدن را کاهش دهند. کاهش استرس یعنی آمادگی کمتر به بیماری.
۶) مصرف میوه و سبزی: هویج، کیوی، کشمش، لوبیا سبز، پرتقال و توت فرنگی حاوی ویتامین می باشند که در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد. سبزی هایی مانند کلم بروکلی، کلم و گل کلم منابع خوب بتاکاروتن محسوب می شوند که از بدن در مقابل آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند، سعی کنید روزی ۵ وعده میوه و سبزی خام و یا کمی پخته مصرف کنید. پخت بیش از حد سبزی باعث از بین رفتن خواص آن می شود.
۷) مصرف شیرینی جات را به حداقل برسانید. از آن جا که شکر محیط مناسبی برای عوامل بیماری زاست، مصرف مواد قندی را به خصوص هنگام سرماخوردگی به حداقل برسانید.
۸) مکمل ها: کارشناسان معتقدند که امروزه مواد مغذی کافی کودکان از طریق رژیم تامین نمی شود، بنابراین برای جبران آن و طبق دستور پزشک باید مکمل هایی مانند مولتی ویتامین و مواد معدنی در برنامه رژیم غذایی آن ها افزوده شود.
ارسالها: 190
موضوعها: 1
تاریخ عضویت: May 2009
تشکر های اهدا شده: 2933
تشکر های دریافت شده :803 بار در 419 پست
سال تشخيص بيماري : 1387
دكتر معالج : دکتر منصور
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : آمل
این خوراکی ها مانع سرما خوردگی است
مصرف پرتقال، انواع توت، فلفل دلمهاي، سيب زميني و سبزيجات برگ سبز از قبيل انواع كلم و دريافت زياد و منظم ويتامينC به كاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگي كمك ميكند.
جام جم آنلاين: فصل ، فصل سرماخوردگي است، اما اين روزها خبرهايي از گسترش انواع ويروسهاي سرماخوردگي از جمله ويروس آنفلوآنزاي نوع A موسوم به آنفلوآنزاي خوكي، ترس و نگرانيها را بيشتر كرده است.
علاوه بر توصيههاي عمومي درخصوص پيشگيري از ابتلا به اين ويروسها كه به شستن دستها، استفاده از ماسك ، رعايت فاصله با فرد مبتلا، دست ندادن و مواردي مانند آن تاكيد ميكند، توصيههايي نيز در مورد تغذيه براي پيشگيري و درمان انواع سرماخوردگيها وجود دارد.
دكتر پريسا ترابي، رئيس اداره بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت با تاييد اين مطلب ميگويد: براي پيشگيري از ابتلا به سرماخوردگي و آنفلوآنزا بهتر است سطح ايمني بدن بالا برود كه به اين منظور نحوه تهيه و مصرف مواد غذايي و انتخاب برخي از آنها ميتواند موثر واقع شود.
او با اشاره به استفاده از غذاي تازه كه خوب پخته شده باشد، ادامه ميدهد: ترجيحا از مصرف مواد غذايي كه از تهيهاش مدت زماني ميگذرد، پرهيز شود.
به گفته او ويتامينهاي گروهA وC كه در انواع ميوهها و سبزيها وجود دارد و از ويتامينهاي آنتياكسيدان محسوب ميشود، بسيار مفيد است. در ميان ميوهها نيز ميوههايي كه ترش مزه هستند مثل ليمو و كيوي سرشار از ويتامينC هستند و براي پيشگيري و درمان سرماخوردگي توصيه ميشود.
رئيس اداره بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت مصرف قرصهاي جوشان ويتامينC قبل از صرف صبحانه را براي پيشگيري و در روزهاي اول سرماخوردگي موثر ميداند و ميگويد: افراد سرماخورده بايد مايعات گرم زياد بنوشند و همچنين از مصرف مواد غذايي كه تحريكپذير هستند از جمله انواع ادويههاي تند پرهيز كنند.
علاج واقعه
دكتر ليلا آزادبخت، متخصص تغذيه و محقق مركز تحقيقات غدد درونريز دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي بر اين باور است كه تغذيه سالم، علاج و عامل جلوگيريكننده از ابتلاي افراد به سرماخوردگي است.او ادامه ميدهد: براي اين كه سيستم ايمني بدن به بهترين نحو به وظيفهاش كه مبارزه عليه ويروسهاي سرماخوردگي و آنفلوانزا است، عمل كند بايد مواد مغذي حياتي را دريافت كند.
اين متخصص به ايرنا ميگويد: مصرف پرتقال، انواع توت، فلفل دلمهاي، سيب زميني و سبزيجات برگ سبز از قبيل انواع كلم و دريافت زياد و منظم ويتامينC به كاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگي كمك ميكند.
آزادبخت با بيان اين كه غلات سبوسدار و حبوبات، منابع غذايي خوبي براي ويتامينهاي گروهB هستند، اظهار ميكند: عدم مصرف اين مواد در بدن سبب بروز عفونتهاي مكرر دستگاه تنفسي فوقاني ميشود.به گفته او، مصرف سير كه داراي آهن و روي است، سبب تقويت سيستم ايمني و كاهش خطر عفونتهاي ويروسي ميشود.
اين متخصص تغذيه به افرادي كه زياد دچار سرماخوردگي ميشوند، توصيه ميكند، ماهي قباد، قزلآلا، ماهيهاي روغني، دانه كدو حلوايي و روغن شاهدانه كه غني از اسيدهاي چرب امگا 3 هستند، مصرف كنند.
همچنين دانه كنجد و آفتابگردان منابع غني اسيدهاي چرب امگا 6 هستند و اين اسيدهاي چرب در مبارزه عليه عفونتهاي سرماخوردگي به سلولهاي دستگاه تنفسي كمك ميكنند.
وي با اشاره به اين كه عفونتهاي مكرر تنفسي با كاهش ذخاير ويتامينA همراه است، خاطرنشان كرد: مصرف جگر، كره و تخممرغ كه سرشار از منابع ويتامين A هستند و هويج، انبه، سيبزميني، زردآلو، كدو حلوايي و سبزيجات سبز تيره نيز تامينكننده بتاكاروتن هستند كه در بدن به ويتامين A تبديل ميشوند.
مصرف كنسرو، ممنوع!
آزادبخت، متخصص تغذيه در مورد اين كه در زمان سرماخوردگي بايد از مصرف چه غذاهايي خودداري كرد، ميگويد: غذاهاي آماده بستهبندي شده و كنسروها از لحاظ ويتامينها و مواد معدني فقير هستند، بنابراين به جاي مصرف اين نوع غذاها بهتر است از انواع ميوه و سبزيجات تازه، گوشت، ماهي، غلات، مغزها و دانهها استفاده شود.
او يادآور ميشود: استفاده از بخور براي رفع گرفتگي بيني كمك ميكند و براي اين كار 10 دقيقه سر را روي بخارات يك ظرف آب درحال جوشيدن بگيريد.
اين متخصص توصيه ميكند: بهتر است دستمال يا حولهاي را روي سر بگذاريد و اين عمل را 3 بار در روز تكرار كنيد. همچنين ميتوان مقداري روغن منتول يا اوكاليپتوس به آب در حال تبخير اضافه كرد تا موجب تسهيل عمل تنفس شود.
معجزه عسل
تقريبا همه ما در مورد مصرف مخلوط عسل و ليموترش به همراه يك ليوان آب جوش براي درمان بيماران مبتلا به سرماخوردگي چيزهايي شنيدهايم.
دكتر جعفر بهزاد، محقق و متخصص تغذيه در گفتگو با ايسنا ميگويد: بيشترين موارد شكايت از سرماخوردگي مربوط به علائمي از قبيل گلودرد، بيتابي و بيقراري، گرفتگي بيني و احساس سرما است.
او ادامه ميدهد: سعي در برطرف كردن هر كدام از اين علائم، به تنهايي ميتواند در بهبود حال بيمار بسيار موثر باشد زيرا هنوز داروي قطعي براي ريشهكن كردن ويروس مسبب سرماخوردگي پيدا نشده و علاوه بر اين در افرادي كه مبتلا به نقص سيستم ايمني نيستند از بين بردن ويروس لزومي ندارد.
دكتر بهزاد، تامين گرماي بدن با پوشيدن لباس كافي و گرم نگاه داشتن محيط را از جمله اقدامات ضروري در سرماخوردگي ميداند. مصرف يك ليوان آب جوش به همراه عسل و ليموترش، يكي از روشهاي موثر تسكين علائم سرماخوردگي است. همچنين مداومت بر مصرف چاي كمرنگ و آب ميوه به دليل بالا بردن ميزان مايعات دفعي بدن موجب تنظيم دماي بدن ميشود.
اين متخصص تغذيه ضمن اشاره به تاثير بهسزاي مصرف ماست در تقويت سيستم ايمني بدن حين مواجهه با عوامل ميكروبي اظهار ميكند: با بهبود كاركرد سيستم ايمني، بدن در مقابله با انواع ويروسهاي مسبب سرماخوردگي، قويتر شده و سريعتر سلامت خود را باز مييابد.
دوست دارم وقتی که چشمات می بندی....با من به دردای این دنیا می خندی....
ارسالها: 869
موضوعها: 71
تاریخ عضویت: Nov 2009
تشکر های اهدا شده: 4839
تشکر های دریافت شده :5566 بار در 2439 پست
سال تشخيص بيماري : آبان 88
دكتر معالج : رفته خارج ديگه برنمي گرده ...
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : هرجا تو باشي
با شروع فصول سرد سال باید منتظر سرماخوردگی باشید. علائم سرماخوردگی برای اکثرمردم آشنا است. عطسه، سرفه، آبریزش بینی، تب و خارش گلو خبر از سرماخوردگی می دهند
چه غذاهایی برای سرماخوردگی مفید هستند؟
برای این که سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو به وظیفه اش که مبارزه علیه ویروس های سرماخوردگی و آنفلوانزا است، عمل کند باید مواد مغذی حیاتی را دریافت کندمکملهای تغذیه ایی مفیدی نیز برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی توصیه شده است
مواد غذایی مفید برای درمان سرماخوردگی شامل موارد زیر است ؛ منابع غذایی اصلی تأمین کننده ویتامین C شامل : مرکبات ( پرتقال، گریپ فروت، انواع لیمو و نارنگی )، انواع توت، گوجه فرنگی ، فلفل دلمه ای ، توت فرنگی ، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز از قبیل انواع کلم. دریافت زیاد و منظم ویتامین C به کاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگی کمک می کند.
- غلات سبوس دار و حبوبات؛ منابع غذایی مناسب یکی از ویتامین های گروه B به نام پانتوتنیک اسید هستند. کمبود پانتوتنیک اسید، سبب بروز عفونت های مکرر دستگاه تنفسی فوقانی می شود.
- سیر دارای آهن، روی و آلیسین (ALICIN ) است که سبب تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر عفونت های ویروسی می شود.
- ماهی قباد، قزل آلا، ساردین و ماهی های روغنی منبع غنی
هستند. همچنین تخم کتان، تخمه کدو حلوایی و روغن شاه دانه نیز از دیگر منابع خوب اُمگا- 3 هستند.
- دانه کنجد،
تخمه کدو حلوایی و آفتاب گردان منابع غنی اسیدهای چرب اُمگا-6 هستند. این اسیدهای چرب به سلول های دستگاه تنفسی در مبارزه علیه عفونت های سرماخوردگی کمک می کنند. جگر، انواع ماهی از جمله قزل آلا، قباد و شاه ماهی، کره و تخم مرغ منابع هستند. هویج ، انبه ، سیب زمینی، زردآلو ، کدو حلوایی و سبزیجات سبز تیره نیز تأمین کننده بتاکاروتن هستند که در بدن به ویتامین A تبدیل می شوند. عفونت های مکرر تنفسی در کودکان با کاهش ذخائر ویتامین A مرتبط است. یک رژیم غذایی متنوع که دارای این مواد غذایی باشد، مواد لازم برای یک کودک در حال رشد را تأمین می کند.
- تخم مرغ ، ماهی، مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، لبنیات ، حبوبات، مغزها، دانه ها و غلات سبوس دار تأمین کننده پروتئین هستند. کمبود دریافت پروتئین خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد.
- گوشت، شیر، غلات و حبوبات تأمین کنند و پانتوتنیک اسید هستند که برای تأمین سلامتی سیستم ایمنی از اهمیت بسیاری برخوردارند.
- غلات صبحانه ( برشتوک )، نان و عصاره مخمر تأمین کننده
اسید فولیک هستند که برای سلامتی و تقویت سیستم ایمنی ضروری است. به علاوه چغندر، لوبیا چشم بلبلی و انواع کلم منابع مناسبی از فولات ( اسید فولیک ) هستند.
- گوشت های قرمز بدون چربی و غلات سبوس دار حاوی روی هستند. سایر منابع غذایی حاوی روی شامل : جوانه گندم ، آجیل ، بادام زمینی، گردو، جگر ، مرغ ، بوقلمون، ماهی، میگو، تخم مرغ ، لوبیا خشک ، شیر و لبنیات است. روی یک ماده معدنی مورد نیاز برای سیستم ایمنی است
.
در سرماخوردگی از چه غذاهایی پرهیز کنیم؟
غذاهای آماده ی بسته بندی شده و کنسروها از لحاظ ویتامین ها و موادمعدنی فقیر هستند. بنابراین به جای مصرف این نوع غذاها از انواع میوه و سبزیجات تازه، ماهی، غلات، مغزها و دانه ها استفاده کنید.
* چند نکته :
- ارتباط بین مصرف قرص های ویتامین C و سرماخوردگی به طور وسیعی مورد مطالعه قرار گرفته است. تحقیقات نشان داده ، این قرص ها که روزانه 500 تا 1000 میلی گرم ویتامین C را برای بدن تامین می کنند، نمی توانند از عفونت پیشگیری کنند، در حالی که به کاهش شدت و احتمالاً طول مدت سرماخوردگی کمک می کنند.
در برخی موارد با دریافت 1000 میلی گرم مکمل ویتامین C در روز طی یک دوره طولانی، علائم به میزان 15 درصد کاهش یافت. ویتامین C باعث افزایش سطح اینترفرون در بدن می شود که این ماده با عفونت ها مبارزه می کند. همچنین ویتامین C از جمله آنتی اکسیدان هایی است که به حفاظت از پوشش داخلی مجاری تنفسی در برابر انواع عفونت کمک می کند.
- مصرف مکمل ریزمغذی های خاص شامل 20 میلی گرم روی ، 100 میکروگرم سلنیوم ، 120 میلی گرم ویتامین C ، 15 میلی گرم
ویتامین و 6 میلی گرم بتاکاروتن در مطالعات مختلف سبب کاهش بروز عفونت های تنفسی درسالمندان طی درمان های طولانی مدت شده اند.
- در بررسی های بالینی مختلف نشان داده شده است که قرص های مکیدنی " روی" سبب بهبود علائم سرماخوردگی می شوند. البته بعضی مطالعات نیز نشان داده که این قرص ها هیچ اثری بر علائم سرماخوردگی ندارند. به علاوه باید توجه کرد که دریافت روی به میزان بیش از 150 میلی گرم در روز می تواند امکان ابتلا به عفونت را افزایش دهد. بنابراین قبل از اقدام به هر نوع درمانی، باید تحت نظر پزشک باشید و به توصیه های او عمل کنید.
- قرص سیر یا کپسول های حاوی عصاره سیر ممکن است به پیشگیری از سرماخوردگی کمک کند. علت این تأثیر خواص ضد ویروسی رنگدانه گیاهی " آلیسین " است.
- استفاده از بُخور به رفع گرفتگی بینی کمک می کند. برای این کار، برای 10 دقیقه سرتان را روی بخارات یک ظرف آب در حال جوشیدن بگیرید. بهتر است دستمال یا حوله ای را روی سر بگذارید و این عمل را سه بار در روز تکرار کنید. می توانید مقداری روغن منتول یا عصاره اوکالیپتوس به آب در حال تبخیر اضافه کنید تا عمل تنفس را تسهیل کند.
- مایعات فراوانی مصرف کنید. در طول حملات شدید آنفلوانزا، بهتر است از مایعات مقوی و مغذی مثل انواع سوپ و آش در وعده غذایی اصلی استفاده کنید. البته به شرطی که دارای انواع موادمغذی به مقدار متعادل و متناسب باشد.
- تا جایی که می توانید بخوابید و استراحت کنید. سیستم ایمنی برای تجدید قوا به استراحت نیاز دارد. عدم توجه به علائم یک عفونت ویروسی و کار و فعالیت شدید در حین بیماری، مدت بیماری را طولانی تر می سازد.
"چقدر ابد زمان اندکی ست برای آنکه به کفایت کنارت باشم...
ارسالها: 354
موضوعها: 249
تاریخ عضویت: Nov 2009
تشکر های اهدا شده: 1119
تشکر های دریافت شده :2864 بار در 728 پست
سال تشخيص بيماري : 1377
دكتر معالج : شايگان نژاد
داروي مورد استفاده : فینگولیمد
محل سکونت :
اگر چه ممكن است تصور كنيد كه خوردن سوپ مرغ نميتواند درمان موثري براي بيماران مبتلا به سرماخوردگي يا آنفلوآنزا باشد، اما بهتر است به سوپي كه مادرتان براي شما تهيه كرده اطمينان داشته باشيد، زيرا طبق بررسيها خوردن سوپ مرغ ميتواند نقش موثري در بهبود سرماخوردگي داشته باشد.
بسياري از افراد بر اين باورند كه توصيه مادربزرگها براي خوردن يك كاسه سوپ مرغ در روزهايي كه احساس بيماري ميكنند، ريشه در باورهاي ذهني نادرستي دارد كه از گذشتههاي دور از نسلي به نسل ديگر منتقل شده است.
اما حقيقت اين است كه اين سوپ حاوي تركيبات مختلفي است كه ميتواند سيستم ايمني بدن را تحت تاثير خود قرار دهد. جالب است بدانيد اين سوپ كه از قرنها پيش به عنوان غذاي بيماران تهيه ميشده است، داراي موادي با ويژگي هاي ضد التهابي است و به همين علت ميتواند موجب تسكين گلودرد و كاهش عوارض ناشي از ابتلا به سرماخوردگي يا حتي آنفلوآنزا شود.
به عبارت ديگر ميتوان گفت براي تهيه اين سوپ از موادي استفاده ميشود كه زمينه مناسبي را براي تاثيرگذاري داروهاي تجويز شده براي درمان سرماخوردگي فراهم ميكنند.
اغلب در تهيه اين نوع سوپ از گوشت مرغ، پياز، سيبزميني، هويج، شلغم، كرفس و جعفري استفاده ميشود. بررسيهاي انجام شده درباره تاثير هر يك از اين مواد بر انجام واكنشهاي طبيعي بدن در شرايط آزمايشگاهي نشان داده است كه اين تركيبات مانع حركت گلبولهاي سفيد خون ميشوند و اين در حالي است كه گلبولهاي سفيد خون از باكتريها و بقاياي سلولي كه مقدار آنها بر اثر ابتلا به عفونتهاي ويروسي نظير سرماخوردگي افزايش مي يابد، تغذيه ميكنند.
فعاليت گلبولهاي سفيد خون اغلب موجب افزايش ميزان ترشحات مخاطي ميشود كه سرفه و آبريزش بيني از پيامدهاي آن محسوب ميشوند. در حقيقت ميتوان گفت كه خوردن سوپ مرغ به عنوان يك عامل بازدارنده، مانع گسترش بيماري در بدن ميشود.
به گفته محققان، مرغ مانند ديگر مواد غذايي پروتئيني داراي اسيد آمينهاي به نام سيستئين است كه با پخته شدن، از آن خارج ميشود. سيستئين يك تركيب شيميايي است و از جمله فرآوردههاي دارويي است كه همانند بسياري از داروهاي خلط آور ميتواند نقش بسيار مهمي در خارج كردن ترشحات مخاطي از ريهها داشته باشد.
به اين ترتيب ميتوان گفت گفتههاي قديمي ها درباره اين كه سوپ مرغ ميتواند دارويي براي درمان سرماخوردگي باشد، مورد تاييد است.
ارسالها: 354
موضوعها: 249
تاریخ عضویت: Nov 2009
تشکر های اهدا شده: 1119
تشکر های دریافت شده :2864 بار در 728 پست
سال تشخيص بيماري : 1377
دكتر معالج : شايگان نژاد
داروي مورد استفاده : فینگولیمد
محل سکونت :
دكتر محمد حسين صالحي سورمقي، دكتراي تخصصي فارماكوگنوزي در خصوص گياهاني كه براي تسكين، كاهش و يا درمان سرماخوردگي و آنفلوانزا مفيد هستند، مي گويد:
زنجفيل يا زنجبيل:
زنجفيل يا زنجبيل قسمت زيرزميني(ريزوم) گياهي با نام علمي Zingiber officinalis و با نام عمومي Ginger است كه از زمان باستان به عنوان دارو و غذا مورد استفاده بوده است.
زنجفيل داراي طبيعت بسيار گرم بوده و به عنوان فرآورده اي گياهي، محرك و معرق مي باشد.
اين خواص به همراه اثرات خوب ضد ميكروب و ضد درد آن، باعث شده كه در تسكين و درمان سرماخوردگي بسيار مفيد باشد.
زنجفيل داراي خواص ديگري از جمله ضد تهوع و استفراغ در موارد حاملگي، ماشيني شدن و شيمي درماني است و داراي اثر كاهش تورم مفاصل در آرتروز و دردهاي دست، پا، كمر و گردن مي باشد.
زنجفيل هم چنين داراي خاصيت ضد آلزايمر و كاهش غلظت خون است. اين خواص باعث شده اند تا صنايع داروسازي زيادي فرآورده هاي متنوعي از آن را به بازار عرضه كنند.
جديدا قطره اي از زنجفيل به نام آرومين(Arheumin) در ايران توليد شده كه در آينده نزديك در داروخانه ها توزيع مي گردد و بدون نسخه در اختيار مصرف كنندگان قرار مي گيرد.
نعناع :
نعناع نيز گياهي خوراكي و دارويي با نام علمي Menttha piperita است كه در ايران به نام نعناع فلفلي مشهور است. اين گونه نعناع در جهان به نام(mint) و يا(Pepper mint) ناميده مي شود.
اسانس نعناع داراي خاصيت ضد ميكروب قوي، ضد درد، ضد احتقان(گرفتگي بيني)، هضم كننده ي غذا، آرام بخش، ضد تهوع، ضد نفخ و اسپاسم مي باشد.
از نعناع دو نوع فرآورده در بازار دنيا وجود دارد؛ نوعي كه به صورت خوراكي مصرف مي شود و داراي خاصيت ضد نفخ، درد و اسپاسم است و دوم، فرآورده هاي موضعي كه به صورت لوسيون هاي پوستي و تنفسي مي باشند.
از فرآورده هاي موضعي موجود در بازار قطره منتول(Menthol) مي باشد كه در داروخانه ها، بدون نسخه عرضه مي شود و براي عوارض سرماخوردگي بسيار اثربخش است.
موارد استفاده ي منتول كه از اسانس نعناع تهيه شده است در سردرد، دردهاي اسكلتي، سرفه، گرفتگي بيني، كوفتگي و دردهاي حاصل از سرماخوردگي و تنگي نفس حاصل از آسم و يا حساسيت ها مي باشد.
اين محصول مي تواند به شكل بخور براي فضاهاي بسته با دستگاه بخور و يا بدون وجود دستگاه مورد استفاده قرار گيرد كه در اين حالت گذشته از ضدعفوني كردن محيط، براي برطرف نمودن عوارض سرماخوردگي در محيط هاي جمعي بسيار مفيد است.
آويشن :
آويشن گياهي با نام علمي Thymus vulgaris مي باشد كه در جهان به نام Thyme مشهور است. اين گونه گياه در ايران به نام آويشن باغي مشهور است.
آويشن به علت وجود اسانس، حاوي تركيبات فنلي با خاصيت بسيار قوي ضد ميكروب به خصوص ميكروب هاي تنفسي مي باشد.
آويشن از قديم به عنوان دارويي براي تسكين و درمان علايم و عوارض سرماخوردگي مصرف مي شده و در سال هاي اخير به شكل شربت آويش مصرف مي شود.
از طرفي، عسل داراي خاصيت ضد سرفه و خلط آور خوبي بوده و براي رفع گرفتگي صدا بسيار مفيد است. تحقيقات نشان داده اند كه مخلوط آويشن و عسل، اثرات يكديگر را تقويت مي كنند و به همين دليل جديداً شربتي از مخلوط اين دو در ايران توليد شده و به نام هاني تيم (honeythyme) نامگذاري شده است. اين شربت داراي خاصيت خلط آور، ضد سرفه و رفع گرفتگي صدا مي باشد. توزيع اين شربت از آينده نزديك در داروخانه ها شروع خواهد شد.
شلغم :
شلغم گياهي است با نام علمي Brassica napus و نام عمومي turnip از خانواده شب بو. قسمت مورد استفاده ي شلغم، ريشه ي متورم آن است كه در ايران به نام شلغم مشهور مي باشد.
اين گياه داراي واريته هاي مختلف است كه واريته Esculentha از آن، خوراكي مي باشد.
شلغم داراي خواص فراواني از جمله مُدر بودن، حل كننده ي بعضي سنگ هاي ادراري، ضد التهاب مثانه و ضد نقرس مي باشد.
بعضي از گياهان خانواده ي شب بو و از جمله شلغم داراي تركيبات گوگردي هستند و به همين دليل داراي خاصيت ضد ميكروب و ويروس مي باشند، لذا پختن شلغم در مناطق سربسته باعث تبخير مواد گوگردي آن و در نتيجه كاهش ميكروارگانيزم هاي سرماخوردگي و آنفلوانزا مي شود.
ضمن اين كه مصرف خوراكي آن در زمستان مي تواند در جلوگيري و درمان سرماخوردگي و آنفلوانزا موثر باشد.
همچنين مي توان از شلغم محصولي تهيه نمود كه به عنوان ضد سرفه و خلط آور مفيد باشد براي اين كار شلغم را رنده مي كنند و با هم وزنش عسل، در ظرفي ريخته و مي پزند. از اين مخلوط مي توان روزي چندين نوبت و هر نوبت يك قاشق غذاخوري مصرف نمود. اين مخلوط براي كودكان نيز مفيد مي باشد.
ارسالها: 34
موضوعها: 23
تاریخ عضویت: Sep 2010
تشکر های اهدا شده: 191
تشکر های دریافت شده :674 بار در 262 پست
سال تشخيص بيماري : 74
دكتر معالج : دکتر غفارپور
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : تهران
چگونه در فصل سرماخوردگی، سلامت بمانیم؟
با نزدیک شدن به فصل سرماخوردگی و زمستان، مردم در سراسر جهان وب سایتها را زیر و رو میکنند تا به جزئیات مفیدی برای حفظ سلامتی خود در برابر ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوانزا دست پیدا کنند و به آنها عمل نمایند.
به گزارش سرویس «بهداشت و درمان» ایسنا، مرکز کنترل پیشگیری و امراض آمریکا در گزارشی اعلام کرد: حدود 10 تا 20 درصد از آمریکاییها در هر فصل سرماخوردگی به آنفلوانزا مبتلا میشوند و بیش از 200 هزار نفر به دلیل ابتلا به این بیماری در بیمارستان بستری میشوند و 36 هزار نفر از آنها هر سال بر اثر علائم شدید آنفلوانزا جان خود را از دست میدهند.
پزشکان همواره تاکید میکنند: اگر مردم اصول اولیه بهداشتی را به دقت رعایت کرده و انجام دهند در تمام طول این فصل در امان خواهند بود و به آنفلوانزا مبتلا نخواهند شد.
مردم باید همواره به یاد داشته باشند که این اصول اولیه در عین حال بسیار مهم مثل شستن مرتب و به موقع دستها، استراحت کافی و مصرف مایعات به مقدار کافی و مناسب، نکاتی هستند که آنها را به سلامت از فصل سرماخوردگی میگذارنند.
به گزارش شبکه خبری سی بی اس نیوز، مرکز کنترل و پیشگیری امراض آمریکا توصیه میکند که تمام افراد بالای شش سال باید واکسن آنفلوانزا را بزنند. به علاوه واکسیناسیون برای تمام گروههای پر خطر مثل کودکان زیر پنج سال، سالمندان بالای 65 سال، افراد باسابقه ابتلا به بیماریهای تنفسی و مشکلات گوارشی و سیستم ایمنی و زنان باردار ضروری است. از اقدامات دیگر پوشاندن بینی و دهان به هنگام عطسه و سرفه با دستمال تمیز و دور انداختن دستمال مصرف شده است.
همچنین برای مبتلایان هم برای افزایش توان بدن جهت مبارزه با ویروس، خوردن ماهی چرب، صدف، سیر خام توصیه میشود.
ارسالها: 34
موضوعها: 23
تاریخ عضویت: Sep 2010
تشکر های اهدا شده: 191
تشکر های دریافت شده :674 بار در 262 پست
سال تشخيص بيماري : 74
دكتر معالج : دکتر غفارپور
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : تهران
شما وقتی سرما می خورید چه کار می کنید؟ خودتان را گرم نگه می دارید؟ دکتر می روید؟ دارو می خورید؟ خودتان را می بندید به لیموشیرین و شلغم و سوپ؟ واقعیت این است که برای درمان سرماخوردگی، باورهای تغذیه ای بسیاری وجود دارد که از برخی از آنها درست است...
و برخی غلط. با دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، متخصص فارماکوگنوزی و استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره همین باورهای درست و غلط درباره سرماخوردگی حرف زده ایم.
▪ آقای دکتر! باورهای تغذیه ای زیادی برای درمان سرماخوردگی وجود دارد. این باورها چقدر صحیح هستند؟
ـ در سال های اخیر که تجربیات قدیم یکی یکی مورد بررسی قرار گرفته و صحت و درستی آنها آزمایش شده، ثابت شده است که اکثر این باورها صحیح هستند اما مواردی هم وجود دارند که به دلایل مختلف از این زمان به آن زمان تغییر کرده و اشتباهاتی واردشان شده است. اصولا برای هر بیماری، برخی مواد گیاهی و حتی خوراکی وجود دارد که دارای آثار مثبت یا منفی است. در طب سنتی و در کتاب قانون و مخزن الادویه همیشه صحبت از مصلح و مضر شده است. مصلح آن دسته از موادغذایی هستند که خواص دارویی یا غذایی یک چیز را بهتر می کنند یا ضررهای آن را حذف می کنند. برعکس، مضر یعنی با هم خوردن ۲ ماده غذایی که می تواند عوارض آنها را زیادتر یا منافع آنها را کمتر کند.
▪ برای اینکه این مطلب را باز کنم، می خواهم جزیی تر از شما سوال کنم. از شلغم برایمان بگویید. خیلی ها به خواص ضدسرماخوردگی آن اعتقاد دارند. شما چطور؟
ـ راجع به شلغم، تحقیقات متعددی نشان داده که بیشتر باورهای رایج درباره آن صحیح است. شغلم و خانواده آن مانند تربچه و انواع ترب سفید و سیاه، ترکیبات گوگردی دارند که ضدمیکروب و ضدویروس هستند. خوردن و حتی استنشاق بخورات ناشی از پخت شلغم به افراد سرماخورده توصیه می شود. علتش هم این است که مواد گوگردی شلغم هم در داخل بدن و هم در فضای دربسته می توانند میکروارگانیسم ها را تا حد بسیاری از بین ببرند. آزمایش هایی روی ویروس آنفلوآنزا و موش های آلوده به آن هم انجام و معلوم شده است که شلغم می تواند در تضعیف ویروس آنفلوآنزا موثر باشد.
▪ هندوانه چطور؟ شاید خوردن آن در فصل سرد سال لطفی نداشته باشد اما بعضی ها آن را به سرماخورده ها پیشنهاد می کنند!
ـ این باور، پایه علمی ندارد. شاید این حرف ها از سر تجربه باشد اما مانند شلغم، تحقیقی روی هندوانه انجام نشده که بخواهم توضیح بدهم. قدیمی ها مصرف آن را توصیه می کردند چون مصرف مایعات زیاد برای درمان سرماخوردگی واقعا خوب است. هندوانه نیز آب فراوانی دارد اما در رابطه با اینکه هندوانه، چیزی شبیه به آنتی بیوتیک یا ترکیب مفید دیگری برای درمان سرماخوردگی داشته باشد، تحقیقی به انجام نرسیده است.
▪ لیموشیرین چطور؟ چرا به سرماخورده ها می گویند لیموشیرین بخور و مثلا نمی گویند لیموترش؟!
ـ لیموشیرین ویتامینC دارد و این ویتامین ایمنی بدن را بالا می برد. اصلا تمام مرکبات برای بهبود سرماخوردگی مناسبند و مصرف شان در تمام طول سال، به ویژه در فصول سرد سال، توصیه می شود. ثابت شده ویتامین C می تواند با تقویت ایمنی بدن از بروز سرماخوردگی پیشگیری کند. هر نوع میوه و سبزی دیگری هم که ویتامین C بالایی داشته باشد، می تواند این کار را انجام دهد. بین میوه ها بالاترین ویتامین C را خانواده مرکبات دارند؛ یعنی لیموشیرین، نارنج، لیموترش، پرتقال، نارنگی و گریپ فروت. فلفل دلمه ای هم ویتامینC بالایی دارد اما به مرکبات نمی رسد. البته مرکبات، ترکیبات دیگری همچون ترکیبات فلاونوییدی نیز دارند که به عنوان ضدمیکروب به کمک می آیند اما نقش ویتامین C پررنگ تر است. در ضمن، اشتباهی که برخی افراد می کنند این است که به محض سرما خوردگی شان مقدار زیادی موادغذایی مفید می خورند. این موضوع تاثیر دارد اما نه خیلی زیاد. بهتر است در طول سال مدام موادغذایی مفید را مصرف کنیم تا بدن آمادگی کافی داشته باشد و کمتر به سرماخوردگی دچار شود.
▪ آیا میوه یا سبزی ای داریم که مصرفش برای سرماخورده ها مضر باشد؟
ـ نه! برخی افراد به طور تجربی دیده اند که برخی موادغذایی سبب طولانی شدن سرماخوردگی می شود اما این مطلب از نظر علمی به اثبات نرسیده است.
▪ در مورد ترشی و سرکه چطور؟ چرا می گویند مصرف آنها برای سرماخورده ها مضر است؟
ـ اینها هم دلیل علمی ندارد. آبلیمو و لیموترش با وجود ترش بودن برای سرماخورده ها مفیدند. آبلیمو تفاوت زیادی با سرکه (از نظر فرمول و مکانیسم اثر) دارد. مصرف عسل و آبلیمو به سرماخورده ها توصیه می شود اما مصرف سرکه، نه.
▪ گفتید عسل و آبلیمو برای سرماخوردگی خوب است؛ احتمالا آبلیمو به دلیل ویتامین C بالایی که دارد مناسب است اما عسل برای چی؟ و اصلا چرا مخلوط این دو ماده غذایی؟
ـ کلا عسل به تنهایی و بدون هیچ ماده غذایی دیگری معادل با حداقل شربت های سرماخوردگی خوب است و می تواند سبب افزایش ایمنی بدن شود و یک ضددرد، خلط آور، ضدسرفه، نرم کننده گلو و صاف کننده صداست. اگر عسل با برخی مواد مخلوط شود، می تواند اثر سینرژیک یا تقویت کننده نیز داشته باشد و خواصش افزایش پیدا کند. به عنوان نمونه مصرف آویشن و عسل برای سرماخورده ها بسیار خوب است. آویشن از قدیم برای بهبود سرماخوردگی مصرف می شده و دلیل آن هم رایحه یا اسانس خاصی است که تاثیر شگرفی بر میکروب ها داشته و آنتی هیستامین خوبی است و خاصیت ضدتب و ضددرد دارد.
▪ در مورد ادویه جات چطور؟ برخی افراد موقع سرماخوردگی، ادویه را از برنامه غذایی خود حذف نمی کنند و دچار مشکل هم نمی شوند اما برخی دیگر معتقدند افراد سرماخورده باید از خوردن ادویه پرهیز کنند تا بهبود یابند.
ـ برخلاف تصور رایج، ادویه جات به درجات مختلفی می توانند در بهبود سرماخوردگی نقش داشته باشند. یکی از ادویه هایی که از قدیم به عنوان غذا و دارو استفاده می شده، زنجبیل نام دارد. زنجبیل میان ادویه ها مناسب ترین و قدرتمندترین مورد برای درمان عوارض سرماخوردگی است. زنجبیل به دلیل طبیعت گرمی که دارد، معرق و بالا برنده قوای ایمنی است. گشنیز و رازیانه نیز خاصیت خلط آور خوبی داشته و برای سرماخوردگی مفیدند. خلاصه، مصرف ادویه برای درمان سرماخوردگی خوب است؛ هرچند که ممکن است از آنجا که وقتی فردی سرما می خورد ایمنی بدنش کاهش می یابد و ادویه ها حساسیت زا هستند، توصیه شود که مصرف شان را به حداقل برسانیم
ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
قرصهاي مكيدني «روي» دوره سرماخوردگي را كوتاه ميكنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
پزشكان فنلاندي در يك مطالعه جديد اعلام كردند كه قرصهاي مكيدني روي ميتوانند تا 40 درصد طول دوره سرماخوردگي را كوتاه كنند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين پزشكان همچنين تاكيد كردند كه ميزان اثرگذاري اين قرصها به دوز كلي عنصر روي و تركيب قرصهاي مكيدني بستگي دارد.
دكتر هري هميلا از متخصصان دانشگاه هلسينكي با انجام يك تحليل گسترده روي تمام آزمايشات كنترل شده با دارونما، تاثير قرصهاي مكيدني عنصر روي را روي عفونتهاي طبيعي و شايع سرماخوردگي به دقت مورد بررسي قرار داد.
به گزارش خبرگزاري يونايتدپرس، دكتر هميلا نتيجهگيري كرد از آنجا كه تعداد زيادي از شركت كنندگان در اين آزمايشات دچار هيچ عارضه جانبي ناشي از مصرف اين قرصها نشده بودند لذا قرصهاي مكيدني روي ميتوانند بعنوان گزينهاي براي بهبود سريعتر سرماخوردگي مفيد باشند.
ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
براي درمان سرفه از شيوههاي طبيعي استفاده كنيد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
وقتي به دليل سرماخوردگي دچار سرفههاي مداوم ميشويد پزشكان توصيه ميكنند مصرف مايعات را افزايش دهيد و مقادير زيادي آب و ترجيحا آب گرم و ولرم بنوشيد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، در اين شرايط همچنين نوشيدني مايعات ديگر مثل چاي و قهوه و سوپ هم ميتواند كمك كند.
شبكه خبري تورنتونيوز در مقالهاي درباره راهكارهاي درمان و تسكين سرفه منتشر كرد:
- در اين حالت از مصرف غذاهاي ادويه دار و سرخ كرده پرهيز كنيد چون موجب تحريك گلو ميشوند.
- جويدن قرصهاي حاوي روي براي درمان سرفه مفيد است چون تحريكات گلو را برطرف كرده و مانع از سرفه كردن ميشود.
- يك روشي كه هميشه توصيه ميشود نوشيدن يك ليوان آب گرم حاوي عسل و آب ليموي تازه با مقداري فلفل است. اين محلول شفابخش را در طول روز استفاده كنيد.
- مصرف تكهاي از زنجبيل تازه براي درمان سرفه مفيد است.
- همچنين توصيه ميشود يك ليوان شير داغ حاوي زردچوبه بنوشيد. اين روشي قديمي و شناخته شده براي درمان سرفه در خانههاي هندي است.
- نگه داشتن ميوه ميخك در داخل دهان نيز براي جلوگيري از سرفه كاربرد دارد.
ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
2011/10/08, 01:30 PM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2011/10/08, 01:32 PM، توسط نازلی.)
درمان طبیعی و خانگی سرماخوردگی
سرما خوردگی مجموعه ای از علائم خفیف است. و ویژگی آن این است که مانند اغلب بیماری های ویروسی، خودبهخود و با گذشت چند روز درمان میشود...
اما بعد از تئوری پردازی، در عمل چه باید کرد؟ چگونه میتوان به طبیعی ترین روش ممکن، دورۀ سرماخوردگی را کوتاه کرد؟
درمان طبیعی سرماخوردگی
از آنجایی که سرماخوردگی خودبهخود بهبود مییابد، از مصرف بی رویۀ داروهایی مانند قرص ها، کپسول ها، شربت و قرص های مکیدنی خودداری کنید. آنها بی فایده و حتی در مواقعی خطرناک اند. برای معالجۀ عطسه، آبریزش بینی، سرفه، گلودرد، خستگی، تب بالا، دردهای عضلانی و سردرد، از درمان های طبیعی بهره ببرید. طبق اصول بهداشتی باید: دست های تان را به طور مرتب، بعد از هر بار پاک کردن بینی (با یک دستمال یک بار مصرف) با آب ولرم و صابون بشویید. از دست زدن به بینی و چشم های تان خودداری کنید. زیاد مایعات بنوشید.
این مایعات، علاوه بر آب، شامل جوشانده ها و آبمیوه ها هم میشوند. هدف از آب رسانی، سیال کردن مخاط ها از منبع بینی و گلوی تان و همچنین کمک به تخلیۀ آنهاست. قطعاً، اگر تب تان بالاست باید مایعات بیشتری بنوشید. مایعات داغ (مانند چای و سوپ) امتیاز دیگری هم دارند و آن تسکین دردهای گلو و از بین بردن احتقاق بینی شماست. مخاط بینی تان را با استفاده از سُرم فیزیولوژیک یا آب دریا مرطوب کنید.
سیگار نکشید. تنفس دود سیگار دیگران نیز علائم سرماخوردگی را تشدید میکند. الکل ننوشید. حتی نوشیدن مقدار اندکی الکل هم ممنوع است. الکل بدن را بیهوه خسته میکند و خواب را از بین میبرد، حتی اگر به خواب رفتن را راحت کند. تا جایی که میتوانید، استراحت کنید. اگر لازم بود، بعد از ظهر هم چرتی بزنید. برای از بین بردن تب، پاراستامول بخورید. در گیاه درمانی، جوشاندۀ اکیناسه باعث تسکین سرماخوردگی میگردد. این گیاه خاصیت تحریک سیستم ایمنی را دارد. بررسی کنید که آیا محل زندگی، خصوصاً اتاق تان و محل کارتان رطوبت کافی دارد یا نه! در صورت لزوم، یک ظرف آب روی رادیاتور محل مورد نظر بگذارید.
چه زمانی مراجعه به پزشک الزامی است؟
به ندرت پیش میآید که مجبور شویم برای سرماخوردگی به پزشک مراجعه کنیم، مگر در صورت مشاهدۀ این علائم: سرماخوردگی تان بیش از 10 روز طول بکشد؛ گوش درد داشته باشید یا ترشح چرک از گوش تان را مشاهده کنید؛ دردی شدید در ناحیۀ صورت یا پیشانی احساس کنید؛ تب تان بالاتر از 39 درجه باشد، سرفه های تان ادامه داشته باشد؛ تنفس تان همراه با صدایی مانند فس فس باشد؛ حالات تان خیلی عیرطبیعی باشد و فعالیت های روزانه تان کم شود؛ علائم سرماخوردگی تان شبیه به علائم آنفولانزا گردد.
و اگر آنفولانزا باشد؟
ممکن است علائم آنفولانزا شبیه به سرماخوردگی باشد، با این حال یک ویژگی مهم را دارد: علائم آنفولانزا بسیار سخت و شدید ظاهر میشوند. از سوی دیگر، هنگام آنفولانزا تب بالاتر از حد معمول یک بیماری عادی است و ضعف و سستی زیادی ایجاد میکند. در این شرایط، باید خیلی سریع عمل کرد: ظرف 12 تا 24 ساعت بعد از مشاهدۀ اولین علائم به پزشک تان مراجعه کنید (این زمان را بیش از 48 ساعت به تأخیر نیندازید). همچنین میتوانید از درمان ضد ویروسی بهره ببرید که جلوی پیشرفت آنفولانزا را میگیرد یا علائم آن را به میزان قابل توجهی کم میکند.