امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشخصات ظروف بهداشتی یکبار مصرف
#1
.
ظروف يك ‌بار مصرف، قاتلان خاموش

وقتي تشنه مي‌شويم و به آب سردكني مي‌رسيم، با ولع عجيبي ليوان يك‌بار مصرف حاضر و آماده را از جايگاه مخصوص آن برداشته، آن‌ را پر كرده و خود را سيرآب مي‌كنيم. وقتي گرسنه مي‌شويم و امكان دسترسي به بشقاب و قاشق و ديگر وسايل غذا خوردن نيست، به خوردن غذا در ظروف يك‌بار مصرف راضي شده و لذت هم مي‌بريم!

اما در شرايطي كه به نظر مي‌رسد استفاده از ظروف و ليوان‌هاي يك‌بار مصرف به امري اجتناب‌ناپذير در كشورمان تبديل شده، مي‌توان اين پرسش را مطرح كرد كه استفاده از اين ظروف چقدر مي‌تواند براي سلامتي انسان مضر باشد؟

در اين باره، عليرضا خاكي‌فيروز، مدير امور پژوهشي سلولزي و بسته‌بندي مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران، در گفت‌وگو با ايسنا، به وجود سه هزار واحد مجاز و غيرمجاز توليد ظروف يك‌بار مصرف در كشور اشاره مي‌كند: كارهاي تحقيقاتي درباره مضرات استفاده از ظروف يك‌بار مصرف به ويژه روي دو نوع ظرف پلي استايرن و PVC انجام شده است. به اين دو نوع ظرف، مواد شيميايي زيادي مانند پايداركننده‌ها، روان‌كننده‌ها، نرم‌كننده‌ها، رنگ‌دانه‌ها، پركننده‌ها، مواد ضدالكتريسيته، مواد مات‌كننده اضافه مي‌كنند كه همه اين مواد براي سلامتي انسان مضر هستند.

وي وجود منومر آزاد در ظروف‌ يك‌بار مصرف، نوع PVC را عامل خطرناكي براي سلامتي انسان‌ مي‌داند: مونومر در واقع يك واحد ساختار پليمر و مولكول اوليه پليمر است. همچنين در ظروف PVC وينيل كلرايد كه سمي بودن آن براي انسان به اثبات رسيده است، وجود دارد. ضمن آن‌كه مولكول اوليه پلي استايرن، استايرن است كه داراي حلقه آروماتيك بوده و اين حلقه‌ براي سلامتي انسان فوق‌العاده خطرناك است و در جهان نيز سرطان‌زا بودن آن به اثبات رسيده است. به اين ترتيب به نظر مي‌رسد ظروف يك‌بار مصرف از نوع PVC و پلي‌استايرن بايد از چرخه بسته‌بندي مواد غذايي حذف شوند.

خاكي‌فيروز سرايت مواد سمي از ظروف يك‌بار مصرف به بدن انسان را محتمل مي‌داند: اين مواد به مرور زمان در بدن جمع مي‌شوند و بارها شده كه مي‌شنويم فردي به ظاهر سالم بوده، اما در عرض يك ماه از پاي در آمده است كه دليل اصلي آن نيز مي‌تواند گذشتن ميزان اين مواد در بدن انسان از سطح مجاز باشد.

وي همچنين درباره نشانه‌هاي تشخيص اين ظروف توضيح مي‌دهد: پشت ظروف‌ پلي استايرن علامت PS حك شده كه اين علامت براي ظروف PVC نيز همان علامت PVC است. هر دو نوع ظرف شفاف هستند. ظروف پلي‌استايرن خش‌پذير نيست و PVC هم اگر به آن نرم‌كننده نزنند، خش‌پذير نيست؛ ضمن‌ اين‌كه هر دو كاملا شكننده هستند. به PVC نيز اگر مواد نرم‌كننده نزنند، شكننده نخواهد بود. همچنين اگر ظروف PVC گرم شوند، در صورت تماس با فلزات به آن‌ها مي‌چسبند. هنگامي كه ظرف نوع PVC را در مقابل شعله آتش نگه مي‌داريم، با شعله زرد مي‌سوزد، اما وقتي كه شعله را دور مي‌كنيم، به خاطر اين‌كه ظروف PVC داراي كلر هستند، به سرعت آتش خاموش مي‌شود. در عوض پلي‌استايرن در هنگام سوختن با شعله دوده مي‌كند.

او درباره موارد مصرف ظروف يك‌بار مصرف PVC و پلي‌استايرن مي‌گويد: ظروف پلي‌استايرن در ليوان‌هاي آب، كارد، چنگال، قاشق و ظروف غذايي مورد استفاده قرار مي‌گيرند؛ براي مثال در چلوكبابي‌ها ظروفي كه به صورت فوم هستند، نوعي پلي‌استايرن هستند كه به آن‌ها گاز هگزان مي‌زنند. اين گاز در دماي 160 درجه آزاد مي‌شود و دماي غذاي داخل ظرف نيز چون 200 درجه است، بنابراين اين گاز به همراه غذا به بدن انسان منتقل مي‌شود. angry2

گفتني است، گاز هگزان عوارضي مانند سر درد را به همراه دارد.
مدير امور پژوهشي سلولزي و بسته‌بندي مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران درباره ظروف‌ يك‌بار مصرف PVC در بسته‌بندي مواد غذايي نيز توضيحاتي مي‌دهد: ظروف‌ يك‌بار مصرف PVC در بسته‌بندي مواد غذايي مانند گوشت مرغ و ماهي و بسته‌بندي كپسول‌هاي دارويي، آدامس و باتري به كار مي‌روند. بسته‌بندي با اين نوع ظروف در مورد مواد خشك زيان چنداني ندارد، اما براي مواد غذايي مرطوب امكان مهاجرت مونومر آزاد به داخل مواد غذايي و سپس بدن بسيار محتمل است.

اما خاكي‌فيروز به نكته جالبي نيز اشاره مي‌كند: ضرر ظروف يك‌بار مصرف پلي‌استايرن در هنگام مصرف مواد نوشيدني اسيدي و چرب مانند نوشابه و كاكائو، بسيار بيشتر از مصرف چاي داغ است.
در شرايطي كه هنوز ضرر انواع ديگر ظروف يك‌بار مصرف مانند پلي‌اتيلن و پلي‌پروپلين به اثبات نرسيده است، در مورد ويژگي‌هاي آن‌ها مي‌توان گفت كه هر دوي اين نوع ظروف، مات بوده و به ترتيب علامت‌هاي PE و PP پشت آن‌ها حك شده است؛ شكننده نبوده و با شعله آبي و زرد مي‌سوزند و در هنگام سوختن چكه هم مي‌كنند.

وي در ادامه درباره دليل اصلي توليد اين مواد در كشور به‌رغم زيان‌بار بودن مصرف آن‌ها توضيح مي‌دهد: به اين دليل كه استاندارد ظروف يك‌بار مصرف اجباري نيست، واحدهاي توليدي مي‌توانند بدون مجوز به توليد اقدام كنند. در اين زمينه بايد تقاضاي اجباري شدن استاندارد ظروف يك‌بار مصرف به مؤسسه ارايه شود تا در اين مورد تصميم‌گيري شود، اما متأسفانه تاكنون هيچ تقاضايي نشده است.

همچنين لزوم همكاري ميان مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران و معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت در زمينه استفاده از ظروف يك‌بار مصرف كاملا حس مي‌شود.
وي با بيان اين‌كه استفاده از ظروف يك‌بار مصرف شيشه‌اي و كاغذي بهتر از ديگر انواع آن‌هاست، تصريح مي‌كند كه در دنيا استفاده از ظروف پلي‌استايرن و PVC منسوخ شده و بايد از رده خارج شوند.
.
غروب شد خورشيد رفت.
آفتابگردان دنبال خورشيد مي گشت. ناگهان ستاره اي چشمك زد آفتابگردان سرش را پايين انداخت.

آري.... گلها هيچوقت خيانت نمي كنند...
 تشکر شده توسط : شفا یافته , Sina , سحــــــــر , رزمینا
#2


کارشناس غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: مصرف کنندگان باید به علامات اختصاری مانند PE ، PP یا PS که در کف ظروف حک شده است ، توجه کنند.

به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وب دا، معمار گفت: این علائم نشان دهنده این است که اولاً تولید کننده ظروف سعی در اطلاع رسانی به مصرف کننده از نظر نوع کاربرد ظروف دارد و ثانیاً هر یک از این علائم نشانگر نوع مصرف و کاربرد ظروف یکبار مصرف است .

این کارشناس آزمایشگاه در ادامه انواع ظروف یکبار مصرف و کاربرد آنها گفت: ظروف پلی اتیلنی (PE ) سفید رنگ برای بسته بندی و نگهداری روغن ، سرکه و محصولات لبنی (شیر و دوغ) و مواد غذایی با حرارت بالا و مرطوب مناسب است.

بر اساس این گزارش، استفاده از ظروف پلی پروپیلنی (PP) سفید رنگ برای بسته بندی محصولات لبنی ( ماست، خامه، پنیر ) و همچنین زیتون و مواد غذایی با حرارت بالا و مرطوب بلامانع بوده و اخیراً در جهان به جای لیوان‌های یکبار مصرف شفاف از لیوان‌های پلی پروپیلنی استفاده می‌شود .

وی در ادامه افزود : ظروف پلی استایرنی شفاف که به نام (GPPS) نیز معروف است برای تولید لیوان و ظروف یکبار مصرف فقط برای مواد غذایی در دمای معمولی توصیه می‌شود ولی نمی‌توان از آن برای نوشیدنی‌های داغ (چای، شیرکاکائو و قهوه ) و مواد غذائی با حرارت بالا استفاده کرد.

معمار در خصوص ظروف پلی استایرنی شفاف خاطر نشان کرد: از گرم کردن مواد غذایی در این ظروف در مایکروفر خودداری شود.

همچنین ظروف پلی استایرن کریستال برای بسته بندی روغن‌های خوراکی، مارگارین و کلیه محصولاتی که لایه خارجی آنها چربی بوده و در تماس با بسته بندی است، ممنوع است .

این کارشناس آزمایشگاه در ادامه گفت: ظروف پلی استایرنی فوم دار (EPS) و ظروف پلی استایرنی سفید رنگ (HIPS) نباید برای بسته بندی آن دسته از مواد غذایی (خوراکی و آشامیدنی ) که در زمان پرشدن نگهداری یا مصرف دما بالاتر از 65 درجه سانتی گراد دارند، استفاده شود.
روزگارا ، تو اگر سخت بمن میگیری ! باخبر باش که پژمردن من آسان نیست . . . !
 تشکر شده توسط : najva , ساغر , شهرزاد , رزمینا
#3
هشدار در مورد مواد سرطانزای ظروف یکبار مصرف
عضو هیئت علمی پژوهشگاه پلیمر گفت: مواد سرطانزای ظروف یکبار مصرف شفاف یا پلی‌استالینی که در بسیاری از ارگانها و مراسم برای چای و دیگر مواد غذایی داغ استفاده می‌شوند در دمای 40 درجه سانیتگراد آزاد شده و وارد مواد غذایی می‌شوند.

دکتر ارومیه‌ ای عضو هیئت علمی پژوهشگاه پلیمر در بیست و یکمین جلسه تالار گفتگوی محیط زیست شهری که با موضوع معضلات محیط زیستی و بهداشتی استفاده از ظروف پلاستیکی و پلیمری در مراسم مذهبی برگزار شد گفت: تمام محصولات باید از مرحله تولید تا مصرف برای جلوگیری از آلودگی و ضربه دیدن بسته‌بندی شوند و صنعت بسته‌بندی با توسعه ماشین‌ها و مواد اولیه در حال پیشرفت است.

وی افزود: کاغذ، چوب، شیشه و فلز کاربرد وسیعی در صنعت بسته‌بندی دارند اما در چند دهه اخیر پلاستیک‌ها با توجه به سبکی و ارزانی جایگزین همه این مواد شده‌اند.

ارومیه‌ای اظهار داشت: پلاستیک‌ها از یکسری "مونومر" از مشتقات نفتی مانند پروپان و یا اتان تشکیل شده‌اند که تحت فرایندهایی تبدیل به پلیمر می‌شوند. پلیمرها تاثیری بر سلامت انسانها ندارد اما زمانی که آنها در مجاورت غذاهایی با دمای بالا و یا با خاصیت اسیدی قرار می‌گیرند به مونومرها تجزیه شده که مونومرها حاوی مواد سمی بوده و در درازمدت عامل ایجاد سرطان در انسان‌ها می شود.

به گزارش مهر، عضو هیئت علمی پژوهشگاه پلیمر با بیان اینکه ظروف یکبار مصرف پلاستیکی به دلیل قابلیت استفاده و دور ریختن سریع و تمایل بشر به کارهای آسان‌تر در حال حاضر به شدت مورد استفاده قرار می‌گیرند گفت: انباشتن زباله‌های پلاستیکی در همه جای دنیا و بویژه در ایران تبدیل به یکی از معضلات زیست محیطی شده است.

به گفته وی، در بسیاری از کشورهای دنیا این مواد بازیافت شده و به محصولات بهتر و کاربردی‌تری تبدیل می‌شوند اما در ایران در بیشتر مواقع این زباله‌ها ده‌ها سال در طبیعت باقی می‌مانند.

ارومیه‌ای با اشاره به اینکه البته ظروف یکبار مصرف با منشاء مواد اولیه مختلف که برای کاربردهای مخصوص به خود استفاده شوند مشکلات بهداشتی و سلامتی آنها کاهش می‌یابد افزود: ولی متاسفانه در ایران به هیچ عنوان به کاربرد این ظروف که بیشتر برای فست فودها و غذاهای سرد مناسب هستند توجه نمی‌شود و بویژه در اعیاد و مراسم مذهبی مواد غذایی مانند آش، چای داغ، حلیم یا شله زرد که موجب تجزیه سریع مواد پلیمرهای درون این ظروف به مونومرها که مواد سرطان‌زا هستند می‌شود استفاده می‌کنند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه پلیمر با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات استفاده از ظروف یکبار مصرف در کشور ما ظروف یکبار مصرف غیر استاندارد و تهیه شده از مواد دست دوم است، افزود: بسیاری از کارخانه‌های معتبر و فروشگاه‌های بزرگ تنها ظروف یکبار مصرفی که دارای علامت استاندارد و یا مارک دارند عرضه می‌کنند که اگر از این ظروف استفاده درست شود مشکلی ایجاد نمی‌کند اما مشکل اصلی مربوط به کارگاه‌های زیرزمینی و فروشگاه‌های بی‌نام و نشان است که ضایعات و زباله‌های کارخانه‌ها را جمع کرده و با استفاده از این مواد دست دوم، ظروف یکبارمصرفی با یک چهارم قیمت ظروف یکبار مصرف تولید شده از مواد اولیه تولید می‌کنند که این ظروف به دلیل اینکه یک بار تجزیه شده‌اند مواد سمی آنها به راحتی وارد مواد غذایی می‌شود
.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : رزمینا
#4
۱۲ توصیه‌ برای ظرف یک بار مصرف


۱- ظروف شفاف فقط برای نوشیدنی‌ها و غذاهای سرد

در موقع شستن ظروف پلاستیکی به هیچ عنوان نباید از وسیله یا مواد شیمیایی استفاده کرد

۲- ظرف‌های سفید برای غذای گرم

ظروف یک‌بار مصرف سفید و فوم‌دار برای خوراکی‌های سرد، گرم و مرطوب مناسب است اما نباید برای نوشیدنی‌ها و غذاهای داغ مانند آش، چای و قهوه که دمای بالایی دارند از آن‌ها استفاده کرد.

۳- رنگی‌ها خطرناک‌ترند

بهتر است بدانید استفاده از ظروف یک‌بار مصرف رنگی احتیاط بیشتری را می‌طلبد، چرا که ظروف یک‌بار مصرف مانند ظروف دیگر توانایی نگهداری رنگ را ندارند

۴- معمولاً جنس بطری‌های آب آشامیدنی (که در ماه‌های گرم سال حتی اگر حاوی آب معدنی نباشند، به طور مرتب از آب شهری پر می‌شوند و درون یخچال قرار می‌گیرند یا برای نگهداری موادی چون آب‌لیمو و آب‌غوره مورد استفاده قرار می‌گیرند)‌ از PVC است که مشکلی هم برای سلامت انسان به وجود نمی‌آورد، اما اگر آب بیش از ۶ ماه در این ظروف نگهداری شود، آلوده می‌شود.

۵- بطری‌های پلاستیکی آب را در فریزر برای انجماد قرار ندهید، چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی می‌شود.

۶- غذاهای فوری (Fast Food) و سوپ‌ها باید از ظرف یک بار مصرف تخلیه و در ظرف دیگری گرم شوند.

۷- چای‌ساز و ظروف همزن پلاستیکی به دلیل ماهیت پلاستیکی که دارند، در اثر مجاورت با گرما، مواد مصنوعی پلاستیکیشان وارد آب یا مواد غذایی شده و آن را سرطان‌زا می‌کند.



۸- فقط یک‌بار

غذاها را نباید بعد از یک‌بار گرم کردن مجدداً در ماکروویو قرار داد چون گرمای شدید موجب انتقال مولکول‌های پلیمری به غذا می‌شود و ممکن است برای سلامت مضر باشند.

۹- از ورقه‌های پلاستیکی برای پوشش غذا در موقع گرم کردن آن در ماکروویو خودداری کنید زیرا به راحتی مواد شیمیایی موجود آن به داخل غذا راه‌یافته و سبب آلوده شدن غذا می‌شود.

۱۰ _بطری‌های پلاستیکی آب را در فریزر برای انجماد قرار ندهید، چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی می‌شود

۱۱- بطری‌های شیر و آب و پستانک‌های نوزادان که از پلاستیک درست شده‌اند می‌تواند در مسمومیت کودکان نقش داشته باشد.

۱۲-در موقع شستن ظروف پلاستیکی به هیچ عنوان نباید از وسیله یا مواد شیمیایی برنده و قوی استفاده کرد
 تشکر شده توسط : ماه , رزمینا
#5
هشدار به تکایا در مورد ظروف یکبار مصرف
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران درباره سرطانزا بودن ظروف یکبار مصرف پلاستیکی به تکایا و هیأت های مذهبی هشدار داد.
به گزارش مشرق به نقل از مهر، محمد هادی حیدر زاده افزود: مواد سرطانزای ظروف یکبار مصرف شفاف یا پلی استالینی که در ایام عزاداری امام حسین (ع) برای چای و دیگر مواد غذایی داغ استفاده می شوند در دمای 40 درجه سانیتگراد آزاد شده و وارد مواد غذایی می‌شود.

به گفته وی، پلاستیک ها از یکسری "مونومر" از مشتقات نفتی مانند پروپان و یا اتان تشکیل شده اند که تحت فرایندهایی تبدیل به پلیمر می شوند. پلیمرها تاثیری بر سلامت انسانها ندارد اما زمانی که آنها در مجاورت غذاهایی با دمای بالا و یا با خاصیت اسیدی قرار می گیرند به مونومرها تجزیه شده که مونومرها حاوی مواد سمی بوده و در درازمدت عامل ایجاد سرطان در انسانها می شود.

حیدر زاده با بیان اینکه ظروف یکبار مصرف پلاستیکی به دلیل قابلیت استفاده و دور ریختن سریع و تمایل بشر به کارهای آسان تر در حال حاضر به شدت مورد استفاده قرار می گیرند اظهار داشت: انباشتن زباله های پلاستیکی در همه جای دنیا و بویژه در ایران تبدیل به یکی از معضلات زیست محیطی شده است.

رییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران تصریح کرد: البته مشکلات بهداشتی و سلامتی ظروف یکبار مصرف با مواد اولیه مختلف اگر برای کاربردهای مخصوص به خود استفاده شوند آکاهش می یابد ولی متاسفانه در ایران به هیچ عنوان به کاربرد این ظروف که بیشتر برای فست فودها و غذاهای سرد مناسب هستند توجه نمی شود و بویژه در اعیاد و مراسم های مذهبی مواد غذایی مانند آش ، چای داغ، حلیم یا شله زرد که موجب تجزیه سریع مواد پلیمرهای درون این ظروف به مونومرها که مواد سرطان زا هستند می شود استفاده می کنند.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات استفاده از ظروف یکبار مصرف در کشور ما ظروف یکبار مصرف غیر استاندارد و تهیه شده از مواد دست دوم است، افزود: بسیاری از کارخانه های معتبر و فروشگاههای بزرگ تنها ظروف یکبار مصرفی که دارای علامت استاندارد و یا مارک دارند عرضه می کنند که اگر از این ظروف استفاده درست شود مشکلی ایجاد نمی کند اما مشکل اصلی مربوط به کارگاههای زیرزمینی و فروشگاههای بی نام و نشان است که ضایعات و زباله های کارخانه ها را جمع کرده و با استفاده از این مواد دست دوم، ظروف یکبارمصرفی با یک چهارم قیمت ظروف یکبار مصرف تولید شده از مواد اولیه تولید می‌کنند که این ظروف به دلیل اینکه یک بار تجزیه شده اند مواد سمی آنها به راحتی وارد مواد غذایی می شود.

حیدرزاده با اشاره به اینکه ظروف یکبار مصرفی که از مواد دست دوم تهیه می شوند بیشترین اثر را بر سلامت انسانها دارند افزود: این ظروف از ظاهرشان که معمولا شکننده هستند و یا آنچه در آنها ضایعات و دانه های سیاه رنگ یا مواد رنگی مشخص می شود قابل تشخیص هستند اما مهمترین ویژگی این ظروف قیمت بسیار ارزان آنهاست که مردم باید بدانند این قیمت ارزان را در آینده با هزینه های هنگفت درمانی بایستی جبران کنند.

وی یادآورشد: ظروف یکبار مصرف فومی سفیدرنگ که در بسیاری از رستورانها و ارگانهای اداری مورد استفاده قرار می گیرند مقاومت بیشتری نسبت به ظروف پلی استالین شفاف دارند و تا دمای 70 تا 80 درجه مواد سمی و مونومری آنها تجزیه نمی شود اما چنانچه غذای داغی با دمای بالاتر از 70 تا 80 درجه در این ظروف نگهداری شود و یا اینکه زمان نگهداری غذا در این ظروف بیشتر از 4 ساعت باشد اثرات سمی این مواد وارد مواد غذایی شده و بر سلامت انسانها تاثیر می گذارد.

به گفته حیدر زاده، در سال جاری در نمایشگاه عطر سیب از مسئولان تعدادی از تکایا و سازمان تبلیغات اسلامی دعوت شد تا با تولید کننده های ظروف یکبار مصرف با منشأ گیاهی آشنا شوند و در این خصوص آموزش هایی به آنها داده شد تا برای پذیرایی در مراسم عزاداری امام حسین (ع) از این ظروف استفاده شود.

به گفته وی، استفاده از ظروفی مانند مسی، چینی، روی که در گذشته استفاد ه می شد مناسب ترین ظروف برای نگهداری غذا بدون اثرات زیست محیطی و سلامتی هستند.

رییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در پاسخ به اینکه آیا برای شهرداری این امکان وجودندارد که در ایام عزاداری امام حسین (ع) ظروف استیل در اختیار تکایا قرار دهد گفت: قداست مراسم عزاداری امام حسین (ع) در طی قرن ها به خاطر مردمی بودن آن بوده و شهرداری نمی تواند و نباید در آن خدشه ای وارد کند.

حیدر زاده اظهار داشت: کارشناسان بازرسی سازمان تبلیغات در سال جاری بر عملکرد تکایا در استفاده درست از ظروف یکبار مصرف به صورت رندمی نظارت می کنند تا مشخص شود آموزش هایی که در این خصوص داده شده تا چه حد موثر بوده است.

نذورات داغ را در ظروف یکبار مصرف نریزید
یک متخصص تغذیه با هشدار نسبت به عوارض استفاده از ظروف یکبار جهت توزیع نذورات، گفت: نباید مواد غذایی به صورت خیلی داغ دراین ظرفها ریخته شود چون در اثر حرارت ایجاد شده، املاح ظروف وارد غذا شده و ایجاد سرطان می‌کند.
به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، عاطفه نادری اظهار داشت: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف جهت توزیع نذری باید اجازه داده شود تا دمای آن مقداری کم شده و سپس اقدام به سرو غذا شود.

وی افزود: سرو نذورات داغ در ظروف یکبار مصرف موجب خواهد شد تا املاح این ظروف وارد آن شود که این امر سرطان زاست.

به گفته این متخصص تغذیه، دمای 40 تا 50 درجه بهترین دما برای سرو غذا در ظروف یکبار مصرف است.

نادری در خصوص توزیع شیر و مایعات داغ در لیوان‌های یکبار مصرف شفاف هم هشدار داد و افزود: برای توزیع این گونه مایعات از آنجا که نمی‌توان آنها را کمی خنک‌تر در لیوانها ریخت حتما باید از لیوان‌های یکبار مصرف ساخته شده با فیبر گیاهی استفاده کرد.

این متخصص تغذیه ظروف یکبار مصرف ساخته شده از فیبرهای گیاهی را مناسب‌ترین ظروف یکبار مصرف جهت توزیع نذورات عنوان کرد.

وی تصریح کرد: متاسفانه قیمت بالای این ظروف موجب شده تا هنگام توزیع نذورات از این ظروف کمتر استفاده شود.

29 آبان و 1 آذر 91- مشرق نیوز
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : رزمینا
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  تاثیر مصرف ترشی در كاهش اضطراب nahid 3 3,844 2016/05/02, 10:37 PM
آخرین ارسال: hadisss
  حقیقت پنهان در مصرف لبنیات و ارتباط آن با بیماریها arman alagha 4 6,949 2015/11/29, 10:01 AM
آخرین ارسال: niloofary
  فواید ویتامین E و خطرات مصرف زیاد آن yaro 6 30,065 2015/08/22, 10:37 AM
آخرین ارسال: niloofary
  سایه روشن‌های مصرف آدامس مـه ســـا 10 7,691 2014/11/01, 09:02 PM
آخرین ارسال: نازلی
  آیا مصرف تیلاپیلا به سلامت قلب کمک می‌کند؟ نازلی 0 2,501 2013/11/12, 11:59 PM
آخرین ارسال: نازلی
  مصرف همزمان میوه و سبزیجات مانع افزایش ناگهانی قند خون می‌شود شيدا رها 0 2,418 2013/04/10, 10:35 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  مفهوم مصرف داروقبل ازغذاوبعدازغذاچیست؟ sargol 0 2,334 2013/01/25, 06:57 PM
آخرین ارسال: sargol
  روغن‌ هاي مناسب و نامناسب برای مصرف و پخت غذا yaro 5 6,143 2012/12/09, 11:15 AM
آخرین ارسال: حکیم
  این نوشیدنی رادرصبح باچایی مصرف کنید sargol 0 2,368 2012/12/04, 01:06 PM
آخرین ارسال: sargol
  مصرف غذاهای رستورانی، پفک و چیپس برای چشم مضر است شفا یافته 0 2,813 2012/05/17, 04:46 PM
آخرین ارسال: شفا یافته



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست