امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مثلث تحريم، گراني و سوء مديريت، بيماران را هم كلافه كرد؛
#1
داروهايي كه نيست

يک شنبه 23 مهرماه ‌1391
گروه جامعه و شهروند- در روزهاي اخير حال و روز بازار دارويي کشور به دليل تاثير نوسانات نرخ ارز و تحريم‌هاي بين‌المللي بانکي اگر بدتر از ساير بخش‌هاي اقتصادي کشور نباشد، به طور قطع بهتر نيست. کمبود واردات اين کالاي حياتي طي ماه‌هاي اخير کار را به جايي رسانده است که توليد، واردات و توزيع برخي از مواد دارويي در حال کماست. گفته مي‌شود كه بين 50 تا 90 قلم داروي خارجي و داخلي ناياب و گران شده است كه حداقل 15 داروي حياتي بيماران خاص در اين فهرست قراردارند و بيماران سرطاني و ساير بيمارهاي خاص در خط مقدم تبعات انساني تحريم‌ها قرار گرفته اند.
هشدار درباره خطرات كمبود داروهاي خاص در كشور در حالي است كه به تازگي رئيس سازمان غذا و دارو گفته است كه سياستهايي که در عرصه توليد دارو اعمال شده موجب رونق توليدات داخلي شده و ايران از نظر توليد داروهاي نوترکيب يا بايوتکنولوژي مقام اول منطقه، سوم آسيا و دوازدهم دنيا را دارد. احمد شيباني روز گذشته اظهار داشت در زمينه دارو در حال حاضر 97 درصد داروهاي مصرفي مردم و حدود 45 درصد مواد اوليه را در داخل توليد مي‌کنيم.اين در حالي است كه برخي منابع مطلع از وضعيت موجودي ذخاير دارويي كشور مي‌گويند كه ليست داروهاي ناياب در کشور از نزديک 30 قلم دارو در پنج ماه گذشته در حال حاضر به 90 دارو رسيده است.اين ليست شامل 50 قلم داروي وارداتي و 40 قلم داروي توليد داخل است که از داروهاي حاجب براي راديولوژي تا درمان ديابت، داروهاي شيمي‌درماني و انواع داروهاي بيماري‌هاي خاص و ساير نارسايي‌هاي معمولي ديگر گسترده است. خبرگزاري ايلنا چند روز پيش از توليدکنندگان صنايع دارويي چنين نقل کرد: براي مقابله با افزايش قيمت دارو، اگرچه بانک مرکزي در مرکز مبادلات ارزي، ارز مورد نياز صنايع را در بخش اولويت دار طبقه بندي کرده اما ارز ثبت سفارش شده‏،نسبت به ابتداي سال جاري گزان تر است و از سويي هنوز اين ارز در اختيار صنايع دارويي قرار نگرفته است. چندي پيش هم نايب رئيس انجمن تالاسمي ايران از چندين مورد فوت ناشي از نبود دارو خبر داد و در انتقاد به وضع موجود عنوان کرد: بيماران تالاسمي چون خون مي‌زنند آهن بدنشان بالا مي‌رود، بنابراين بايد دسفرال يا دسفوناک مصرف کنند تا آهن خون آن‌ها پايين بياد. متاسفانه با نبود دارو در چند ماه اخير فرتيناي بدن اين بيماران به 15هزار رسيده که خطر مرگ را به همراه دارد و کساني را هم داشتيم که بر اثر اين مسئله فوت کرده‌اند.

ورود سازمان ملل به ماجراي كمبود دارو

هم اکنون دامنه نگراني‌ها از کاهش تدريجي داروهاي بيماران خاص، به دفتر رئيس سازمان ملل نيز رسيده است. دبيرکل سازمان ملل طي هفته جاري ضمن انتشار گزارشي اعلام کرد: به دليل مشکلات سيستم بانکي در ارتباط با ايران، شرکت‌هاي دارو سازي صدور دارو به ايران را متوقف کرده‌اند و به همين دليل داروها براي درمان بيماري‌هاي مختلف از جمله داروهايي مانند داروهاي ضد سرطان، ناراحتي قلبي و تنفسي کمياب شده‌اند. بر اساس گزارش‌ها کاهش توليد و واردات دارو منجر به کمبود فهرستي 90 دارويي رسيده است كه در اين فهرست حداقل بيش از 15 داروي بيماري‌هاي خاص نيز وجود دارد. وضعيت نگران کننده پيش آمده در بحث دارو بيش ازهرچيز متاثر از مثلث تحريم‌هاي بين‌المللي براي تبادلات بانکي، نوسانات نرخ ارز و بي برنامگي دولت براي مديريت اوضاع کنوني در کشور است. در حال حاضر علاوه بر ايران بسياري از کشور‌هاي جهان براي توليد داروهاي مورد نياز خود در بخش درمان چه از نظر واردات مواد اوليه و چه از نظر توليد نيازمند مبادلات بين‌المللي با ساير کشور‌ها هستند و کمتر کشوري در دنيا وجود دارد که در تمامي مراحل توليد دارو‌هاي مورد نياز، خودکفا باشد.

كدام داروها ناياب شده اند

از بازار توليد و واردات اقلام دارويي در کشور خبر مي‌رسد که همراه شدن وابستگي بازار دارويي کشور به واردات دارو و مواد اوليه با تحريم بانکي بين‌المللي براي تبادلات اقتصادي، باعث کاهش واردات و در نتيجه کمياب شدن اقلام دارويي بيماري‌هايي نظير سرطان، سرطان کودکان، بيماري‌هاي تالاسمي، ام اس، دارو‌هاي تنفسي و بيماري‌هاي قلبي شده است. اين درحالي است که شايد برخي نمونه‌هاي داخلي اين دارو‌ها در کشور وجود داشته باشد اما کاهش واردات مواد اوليه نيز باعث کمبود داروها نسبت به تقاضاي آن شده است. در ميان داروهاي بيماري‌هاي صعب العلاج برخي از اصلي ترين داروهايي که اکنون ناياب هستند، عبارتند از: فلورواوراسيل - داروي درمان سرطان معده، دوکسوروپيسين - داروي ضد سرطان، ابر لبين - داروي درمان سرطان، برستيکتيم - داروي درمان سرطان سينه، آواستين - داروي درمان سرطان دستگاه گوارش، لوموستين - داروي شيمي درماني تومورهاي مغزي، سروفلو – داروي درمان آسم و ربيف - داروي مخصوص بيماري ام اس. جدول ارائه شده فهرست كاملتري از داروهاي ناياب در كشور را نشان مي‌دهد.

معضل عدم تخصيص به موقع ارز دولتي

تشديد تحريم مبادلات بانکي ايران با ساير کشور‌هاي جهان به حدي واردات دارو بيماري‌هاي خاص در کشور را با مشکل مواجه کرده که شرکت‌هاي وارد کننده دارو راهي براي انجام مبادلات بانکي جهت خريد مواد اوليه و دارو‌هاي بيماري‌هاي خاص پيش روي خود نمي‌بينند. در مواردي مشاهده مي‌شود که داروهاي يک شرکت خاص به طور کلي از قفسه‌هاي دارو خالي شده‌اند. به عنوان مثال، بسياري از محصولات شرکت‌هاي pfizer آمريکا، apotex کانادا و hexal آلمان را ديگر در داروخانه‌ها نمي‌بينيم. با اينکه نوع داخلي اين داروها فعلاً در داروخانه‌ها کم و بيش وجود دارد بنا به گفته‌هاي كارشناسان دارويي در حال حاضر حدود نيمي از مواد اوليه مورد نياز براي توليد داروهاي داخلي هم وارداتي است ودرصورت تداوم وضع موجود توليد اين دسته از داروهاي داخلي نيز با مشكل مواجه خواهد شد. گفته مي‌شود برخي شرکت‌هاي عمده وارد کننده دارو از طريق ميانبر‌هاي موجود سعي در وارد کردن دارو‌هاي حياتي به کشور را دارند که با سد ديگري يعني کمبود ارز و عدم تخصيص به موقع ارز دولتي از سوي بانک مرکزي مواجه مي‌شوند. علاوه بر توليد کنندگان و وارد کنندگان دارو، توزيع کنندگان چرخه بعدي بازار دارويي به دليل کاهش نقدينگي توليد کنندگان مجبور به توزيع دارو به صورت نقدي هستند و نتيجه آن طلب 750 ميلياردي از داروخانه‌ها و بيمارستان‌هاي دولتي شده است.

افزايش تا 40درصدي قيمت دارو

از طرف ديگر افزايش شديد قيمت برخي از اقلام دارويي (30 تا 40درصد) برخي از بيماران را از ادامه روند درمان خود باز داشته است که خود اين مساله در نهايت نتيجه‌اي بسيار زيانبارتر به بار مي‌آورد. در حال حاضر بسياري از بيماران ديابتي يا سرطاني ار ترس ناياب شدن با مراجعه به داروخانه‌ها درخواست تعداد زيادي دارو مي‌کنند که اين روند نه‌تنها كشور را با کمبود دارو مواجه مي‌کند بلکه بيماران نيز در نگهداري تعداد زياد دارو دچار مشکل مي‌شوند و در بسياري از موارد داروها در منزل بيماران فاسد مي‌شود. اين مشکل باعث شده است تا داروخانه 13 آبان مهم‌ترين داروخانه فروش داروهاي خاص در کشور سيستم سهميه‌بندي دارو را براي فروش در پيش گيرد. همچنين مساله احتکار که هميشه در زمان کمبود موجودي و افزايش تقاضا اتفاق مي‌افتد اکنون نيز بازار دلالان ناصرخسرو، اين غده سرطاني صنعت درمان را گرم‌تر کرده است. از طرف ديگر شنيده مي‌شود که برخي از اقلام دارويي که در کشور ناياب شده‌اند از طريق قاچاق وارد کشور مي‌شوند. پرواضح است که اين اجناس مي‌تواند بدون هيچ سنجش و نظارتي شرايط بيماران را پيچيده‌تر کند.همزمان با انتشار جزيياتي از فهرست داروهاي ناياب معاون داروي سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت نسبت به فروش برخي داروهاي غير مجاز به داروخانه‌ها هشدار داد.دکتر محمدرضا شانه ساز در گفت و گو با پانا بيان کرد: فهرستي از داروهاي غيرمجاز در اختيار داروسازان، داروخانه‌ها و پزشکان قرار گرفته است و وزارت بهداشت تمامي بدنه پزشکي و سلامت کشور را ملزم ساخته که از تجويز اين داروها به بيماران خودداري کنند و به تبع آن اين داروها نيز نبايد در داروخانه‌ها به فروش برسند. شانه ساز تصريح کرد: رقم قاچاق دارو براي داروهاي وارداتي کمتر از 10 تا 15 درصد است.

کدام داروها نایابند؟

جمعه ۲۱ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۰۶

تاثیر نوسانات نرخ ارز و افزایش یکباره آن داروها را بی نصیب نگذاشته و به یکباره داروی بیماریهای خاص نایاب و گران شدند.
به گزارش جهان به نقل از خبرآنلاین، اگرچه آمارهای رسمی حکایت از آن دارد که حدود 96 درصد داروهای مصرفی، داخل کشور تولید و تنها حدود 4 درصد از خارج وارد می شود، اما مواد اولیه برخی از داروها وارداتی است که مشخص نیست چه میزان ارز بری دارند.


خبرگزاری ایلنا چند روز پیش از تولیدکنندگان صنایع دارویی چنین نقل کرد: "برای مقابله با افزایش قیمت دارو، اگرچه بانک مرکزی در مرکز مبادلات ارزی، ارز مورد نیاز صنایع را در بخش اولویت دار طبقه بندی کرده اما ارز ثبت سفارش شده‏ ،نسبت به ابتدای سال جاری گزان تر است و از سویی هنوز این ارز در اختیار صنایع دارویی قرار نگرفته است."


نگرانی از این موضوع حتی سبب شد که دبیرکل سازمان ملل طی هفته جاری اعلام کند به دلیل مشکلات سیستم بانکی در ارتباط با ایران، شرکت‌های داروسازی صادرات دارو به ایران را متوقف کرده‌اند و به همین دلیل داروها برای درمان بیماری‌ها مختلف کمیاب شده‌اند، از جمله داروهایی مانند داروهای ضد سرطان، ناراحتی قلبی و تنفسی.


هم اکنون این وضعیت یعنی کاهش تولید و واردات دارو در حالی به مرحله نگران کننده ای رسیده که منجر به کمبود بیش از 15 داروی بیماری های خاص در کشور شده است و حتی چندی پیش نایب رییس انجمن تالاسمی ایران در گفت وگو با مهر اعلام کرد: بیماران تالاسمی چون خون می‌زنند آهن بدنشان بالا می‌رود، بنابراین باید دسفرال یا دسفوناک مصرف کنند تا آهن خون آن‌ها پایین بیاد. با کلی مشقت در سال‌های گذشته تلاش کردیم و فرتینای خون بچه‌ها را پایین آوردیم اما متاسفانه با نبود دارو در چند ماه اخیر فرتینای بدنشان به 15هزار هم رسیده که خطر مرگ را به همراه دارد و کسانی را هم داشتیم که بر اثر این مسئله فوت کرده‌اند.



کدام داروها نایابند؟


در جدول زیر نام داروهایی که اکنون نایاب هستند آورده شده است:

نام دارو کاربرد
فلورواوراسیل درمان سرطان معده
دوکسوروپیسین داروی ضد سرطان
ابر لبین ضد سرطان
برستیکتیم ضد سرطان سینه
آواستین ضد سرطان دستگاه گوارش
لوموستین در شیمی درمانی تومورهای مغزی
سروفلو درمان آسم
ربیف داروی مخصوص بیماری ام اس
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : ابراهیم , sooorooosh , Saina , edarzi , ساغر , Ghost , shahrzad.s , آقا صادق , arezoo_azizi
#2
. . .

همیشه پای ربیف درمیان است . . . sad2sad2
روزگارا ، تو اگر سخت بمن میگیری ! باخبر باش که پژمردن من آسان نیست . . . !
 تشکر شده توسط : paeazan , ساغر , مهدی نصیری , sooorooosh , arezoo_azizi
#3
آوونكس هم دل داره ها...ناراحت ميشه اگه ببينه اسمش تو ليست نيست!smiling
هزار مرتبه بیماری از سلامت به
تو گر کنی قدمی رنجه بر عیادت من...
 تشکر شده توسط : paeazan , آقا صادق , arezoo_azizi , Pooya.N
#4
سلام اینو باید اینجا می نوشتم اشتباها تو کمبود اوانکس نوشتم به نظر من اینجا بهتره براش:
سلام دوستانicon_question
الان من یه سئوال دارم این کم شدن داروها از تحریمه آیا؟confused2
اونوقت قدیما میگفتن تو تحریمها دارو شاملش نمیشه الان شده آیا؟angry2
بعد یه سئوال دیگه اون هم این که تو این تحریم ما باید چکار کنیم که اینجا خاکش زنده به نظر بیاد ما هنوز زنده برسیم و برای حقوقمان چطور بجنگیم؟evilgrin0039.gif
اصلن یه پیشنهاد بیماران خاص یه حکومت جدا تشکیل بدن evilgrin0039.gifتا تحریمها در موردشون شکسته بشهicon_cry
!.........The world is full of nice peaple, if u can't find one, Be One
دنيا پُر از آدم هاى خوبه ولى اگه نتونستى حتى يكى از اونها رو پيدا كنى، لااقل خودت خوب باش!.........




 تشکر شده توسط : ساغر , paeazan , مهدی نصیری , arezoo_azizi , sargol
#5
به قول هوتن;
ما تنها دلخوشيمون خوراكى و شيكممون بود كه همونم ازمون گرفتن,والله به خدا با اين نوناشونsmiling
براى تو
براى چشمهايت..
براى من
براى دردهايم..
براى ما
اى كاش خدا كارى بكند...
 تشکر شده توسط : paeazan , Saina , edarzi , مهدی نصیری , هيوا , sooorooosh , arezoo_azizi , Pooya.N
#6
منتظر اقدام عملیاتی بانکی مون هستیم؛ نه حرف!

از تحریم بیماران ایرانی لذت می‌برند!

هم‌اکنون کشورهای غربی از تحریم دارویی بیماران ایرانی لذت می‌برند. دو ماه از فرستادن نامه بنیاد بیماری‌های خاص به دبیر کل سازمان ملل، مبنی بر دور کردن دارو از مسیر تحریم‌ها می‌گذرد، ولی شواهد و قراین نشان می‌دهد که رویداد ملموسی رخ نداده و همچنان شش میلیون بیمار خاص و 30 درصد از جمعیت کشور باید از پیامدهای یک اقدام ـ که دیگر باید آن را کاری سادیستی نامید ـ برخی از کشورهای غربی آسیب ببینند و رنج بکشند.
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۸
تحریم‌ها مردم را نشانه گرفته و برای اثبات این حقیقت، مؤلفه‌های بسیاری در دست است؛ اما بی‌گمان، دردناک‌ترین آنها، هنگامی است که به مشقت‌های شش میلیون بیمار خاص کشور و به دنبال آن، خانواده‌‌هایشان که از نزدیک با این مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند، دقت کنیم تا دستمان بیاید که ممکن نبودن واردات برخی اقلام دارویی و پزشکی در اثر تحریم‌های اقتصادی و فرا اقتصادی(!)، چه به حال و روزشان آورده است.

به گزارش «تابناک»، در شرایطی که برخی اخبار، حکایت از اعمال بسته جدید تحریم‌ها علیه کشورمان دارند، مقامات اروپایی همچنان تأکید می‌کنند که تحریم‌هایشان مبادله‌های مالی را با برخی ملاحظات هدف قرار خواهد داد؛ ملاحظه‌هایی در زمینه کمک‌های بشردوستانه، غذا و خرید دارو که تنها در حد حرف مستثنی می‌شوند، ولی در حیطه عمل، راهکاری برای جداسازی‌شان نبوده و دورنمای روشنی برای رفع توقیفشان به چشم نمی‌خورد.

این در حالی است که جدا کردن کمک‌های بشردوستانه و غذا، عملا مواردی هستند که به ندرت نیازی به وجودشان احساس خواهد شد و تنها دارو و برخی تجهیزات پزشکی هستند که هم از یک سو وارداتشان ضرورت دارد و هم از سوی دیگر، ضرورت دارد که راهکارهایی برای لطمه نرسیدن به روند انتقال آنها به کشورمان تدارک دیده شود اما افزایش بهای برخی داروها در سطح کشور و کمیاب و حتی نایاب شدن برخی از آنها، نشان دهنده اثر بدی است که به دنبال تحریم‌ها به این اقلام جدا شده از تحریم وارد شده است.

بدین ترتیب، بر خلاف آنچه دولت‌‌های غربی می‌گویند، از هنگامی که تحريم‌هاي اقتصادي عليه كشورمان تشدید شده و به تحريم‌هاي بانكي گره خورد، انجام معاملات با طرف‌هاي خارجي دچار مشکل و در حوزه‌هایی مانند دارو و درمان، آسيب‌هاي جدی متوجه مردم کشورمان شده و البته تا کنون هیچ راهکاری برای جداسازی نوع معاملات در نظر گرفته نشده است.

به این ترتیب، این دست تناقض‌ها سبب شد که فاطمه ‌هاشمی، رئیس بنیاد امور بیماری‌های خاص، دو ماه پیش در نامه‌ای به دبیر کل سازمان ملل از این برخورد سیاسی با شهروندان عادی گلایه کرده و با محکوم کردن این کار ضد حقوق بشری، خواستار پیگیری شخص وی برای یافتن راهکاری در ارتباط با حل این مشکل انتقال وجه برای واردات برخی اقلام دارویی و پزشکی به کشورمان شود.

در بخشی از این نامه که توسط وزارت خارجه کشورمان برای دبیر کل سازمان ملل فرستاده شده، آمده است: «هرچند دارو در ليست تحريم‌هاي اعمال شده قرار نگرفته، پیامدهای تحريم، عدم امكان انتقال وجوه از طريق سيستم بانكي و نيز فضاي رعب‌آميز ايجاد شده ـ كه باعث دشواري‌ها يا توقف جدي در مبادلات تجاري با ايران شده است ـ سايه سنگين خود را بر بخش بهداشت و درمان انداخته و در نتيجه، ورود داروهايي كه در ايران توليد نمي‌شوند و نيز مواد اوليه دارو، دچار وقفه شده است.

اينجانب به عنوان رئيس بنيادي كه با شش ميليون بيمار و دست كم 30 درصد از جامعه ايران در ارتباط است و آسيب‌هاي ناشي از تحريم‌ها را بر سرنوشت آنان با همه وجود لمس‌ مي‌‌كند، تصميم گرفتم به دور از فضاي سياسي و مجادلات كشورم با ايالات متحده آمريكا و چند كشور اروپايي، اين نامه را براي جناب عالي بفرستم.

از جناب عالي به عنوان يك تقاضاي بشردوستانه مي‌خواهم، از آن جا كه تحريم‌ها ماهيت سياسي دارد و آسيب‌هاي آن متوجه آحاد مردم و بيماران است، براي دفاع از حقوق بشر، همه تلاش خود را براي رفع تحريم‌ها به كارگيريد».

این در حالی است که با گذشت دو ماه از فرستادن این نامه، تغییری در روند ضد حقوق بشری دولت‌های غربی ایجاد نشده و همچنان بسته‌های جدید تحریمی با تأکید بر استثنا بودن دارو(!) در دستور کارشان قرار گرفته است.


.jpg   200066_656.jpg (اندازه: 17.48 KB / تعداد دفعات دریافت: 92)
با فاطمه هاشمی، رئیس بنیاد امور بیماری‌های خاص همکلام شدیم تا از اوضاع خانواده بزرگ بیماران خاص کشورمان آگاهی بیشتری بیابیم.

* از زمانی که به بان کی مون نامه نوشتید تا به امروز چه تغییراتی در روند واردات دارو و تجهیزات پزشکی به کشورمان صورت گرفته؟

متاسفانه تغییری رخ نداده و حتی وضعیت مشکل‌تر هم شده است. انتقال ارز به آسانی انجام نمی‌شود و در زمینه تجهیزات پزشکی با دو مشکل عمده روبه‌رو هستیم؛ از یک سو، داروهای وارداتی که مشمول بیمه نمی‌شوند، از شمول ارز مرجع خارج هستند و با نوسانات نرخ ارز دچار چالش می‌شوند و از سوی دیگر، تهیه برخی از تجهیزات پزشکی مانند دستگاه‌های دیالیز به سختی افتاده است. روزی نیست که برخی از مردم تماس نگیرند و از کمبود و یا نرخ گران داروها گلایه نکنند.

* بنیاد بیماری‌های خاص بیشتر با کدام بیماران در ارتباط است؟

تالاسمی، هموفیلی و بیماران دیالیزی، سه دسته اصلی بیماران خاص هستند که البته فعلا چون سرطان و ام اس هم تحت پوشش قرار نگرفته اند، بنیاد آنها را هم حمایت می‌کند. البته بنیاد بیماری‌های خاص بر مبنای اساس‌نامه، سازماني غيردولتي و خيريه است که نقش پل ارتباطی بین بیماران، مجلس و دولت را دارد و از کمک‌های مردمی برای خدمت به بیماران بهره می‌برد و همین استقبال مردمی، سبب شده که حمایت آن به برخی حوزه‌های مشابه هم سرایت کند.

* بیشتر در کدام زمینه‌ها کمبود به چشم می خورد؟

بیشتر از همه در داروهای بیماران سرطانی و ام اس در تنگنا هستیم. البته بیماران تالاسمی و دیالیزی‌ها هم سختی‌هایی دارند و همه اینها بر اثر مشکلاتی است که ریشه در تحریم بانکی و سختی در انتقال ارز دارد.
مثلا در زمینه بیماران دیالیزی با کمبود تجهیزات یک بار مصرفی مانند صافی مواجه هستیم و یا پودر بی‌کربنات مورد نیاز این دسته از بیماران را به سختی تهیه می‌کنیم.

* دستگاه‌های دیالیز چطور؟

خوشبختانه در این زمینه فعلا شرایط بهتری داریم، چون از پیش تدارک بهتری داشته‌ایم و حتی عملکردمان به گونه‌ای بوده که وزارت بهداشت در این زمینه کار را با اطمینان به ما سپرده و عملا کار تهیه و توزیع دستگاه‌های دیالیز را بنیاد عهده دار شده است.

* با گذشت دو ماه از فرستادن نامه بنیاد به سازمان ملل، پاسخی از این سازمان یا شخص دبیر کل آن دریافت کرده اید؟

خیر؛ البته این نامه را از طریق وزارت خارجه فرستادیم و طبیعتا آنها پیگیر نامه خواهند بود؛ اما چندی پیش جایی خواندم که آقای بان کی مون در واکنش به این نامه، روند کنونی را بر خلاف حقوق بشر خوانده و آن را محکوم کرده‌اند، ولی این واکنش کافی نیست، چراکه ایشان به عنوان دبیرکل سازمان ملل، وظیفه پیگیری ماجرا را تا تحقق حقوق ملت ایران دارند.

* بنیاد بیماری‌های خاص عضو نهادهای بین المللی هست یا نه و اگر هست، آیا از این راه نیز ماجرا را پیگیری کرده‌اید؟

بله؛ بنياد امور بيماري‌هاي خاص در سازمان ملل هم مقام مشورتي دارد و افزون بر آن، عضو هیأت مدیره انجمن بین‌المللی تالاسمی بوده و عضو سازمان جهانی کلیه هم هست و رونوشت نامه‌مان به بان کی مون را جدای این نهادها، به جاهای دیگری هم فرستاده‌ایم، چرا که بر این باوریم، کار کشورهای غربی، نقض حقوق بشر است.

* آیا در اقلام دارویی مورد نیاز، مواد اولیه داروسازی، تجهیزات پزشکی و ... ترکیبات یا وسایلی هست که مثلا کاربرد مشترکی با دیگر صنایع داشته باشد و این موضوع هم در مشکلات پدید آمده اثر بگذارد؟

همه اقلام مورد نیاز ما بسیار روشن و شفاف هستند و هیچ کاربرد مشترکی ندارند؛ هرچند حتی اگر این چنین هم باشد، نمی توان مانع از فرستادن آنها به کشورمان شد، چرا که حکم غذا را برای بیماران دارد و مستقیم با جان شمار بسیاری از مردم ارتباط پیدا می‌کند.

* راهکار شما برای گشایش در زمینه تجهیزات پزشکی و دارو چیست؟

همان راهکاری که در نامه به بان کی مون مطرح کردیم؛ با توجه به ارتباط بانك كشاورزي با سازمان خواربار و كشاورزي جهاني (فائو) و تحريم نکردن آن، می‌توان با هماهنگي سازمان بهداشت جهاني به اين بانك اجازه داد كه گشايش اعتبارات اسنادي مربوط به دارو و تجهيزات پزشكي را انجام دهد، چرا که صدور این مجوز، می‌تواند گره‌گشای بسیاری از بیماران و خانواده‌هایشان در کشورمان شده و کمترین کاری باشد که دبیر کل سازمان ملل در راستای کاستن آثار زيانبار تحریم بر سلامت مردم و دفاع از حقوق بشر انجام دهد.

به باور ما، تحریم‌ها ظلم به مردم است و منتظر اقدام عملیاتی دبیر کل سازمان ملل در پایان دادن به این ظلم هستیم، نه اینکه تنها محکوم کنند و حرف بزنند.
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : arezooo82 , دیبا , ghaside , arezoo_azizi
#7
یعنی اگه بچهء اون دستجردی سرطان بگیره...
یا پسر اون آقاهه؟!
یا عزیزای این فاطمه هاشمی یه چیشون بشه...معلومه ککشونم نمیگزه...اگرم چیزی شه واسه اینا فرق میکنه
تحریم کدومه برادر؟
تحریم مال من و شماست...
اگه واسه خودشونم بود که یه حرکتی میزدن دیگه
angryangryangryangryangryangryangryangryangryangryangryangryangry
به حق همین روز عزیز جمعه ایشالا خدا خودش یه کاری کنه
ایرانی جماعت مشکلاش حل شه
دردم نهفته به از طبیبان مدعی
باشد که از خزانهء غیبش دوا کنند
innocent0001.gif

 تشکر شده توسط : paeazan
#8
تحریم برای مردمه عادیه
اینا که داروهای مورد نیاز خودشونو از زیر سنگ هم که باشه و با هر قیمتی باشه پیدا میکنن
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : آقا صادق
#9
تاريخ خبر: 30مهر1391


.jpg   pills_money-jar.jpg (اندازه: 30.15 KB / تعداد دفعات دریافت: 53)
نابسامانی در تامین ارز داروهای حیاتی

سلامت نیوز : در حالی که مسئولان وزارت بهداشت به ویژه وزیر بهداشت بارها به نامناسب بودن وضعیت تامین ارز برای واردات داروهای حیاتی بیماران صعب العلاج و سرطانی اشاره کرده و خواستار تامین ارز مرجع برای رفع کمبود این دارو شده است . بنا به گفته اعضای کمیسیون بهداشت دولت در این شرایط ۵۰میلیون یورو ارز را به واردات لوازم آرایشی اختصاص داده است که انتقاد معاون سازمان غذا و دارو و برخی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس را در پی داشته است.

اختصاص ارز مرجع به واردات لوازم آرایش بررسی می شود

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خراسان ؛ شانه ساز معاون سازمان غذا و دارو با گلایه از اختصاص یافتن ارز مرجع برای واردات لوازم آرایشی به خراسان گفت: چنین تخلفی قطعاً از سوی سازمان غذا و دارو انجام نگرفته است و وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی بدون مشورت با وزارت بهداشت دست به چنین اقدامی زده اند. وی از بررسی موضوع توسط وزارت بهداشت خبر داد و گفت: در شرایطی که وزارت بهداشت برای تامین اقلام ضروری مانند دارو و واکسن با مشکل مواجه است اختصاص یافتن ارز مرجع از محل ارز مرجع دارو به واردات لوازم آرایشی جای پیگیری دارد.وی تاکید کرد: تاکنون تنها درخواست شرکت های وارد کننده مواد اولیه دارویی، داروهای ساخته شده خارجی، شیر خشک و واکسن توسط سازمان غذا و دارو به بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه شده است. وی از میزان ارز مرجع تخصیص یافته به واردات لوازم آرایشی اظهار بی اطلاعی کرد.

در همین حال رئیس کمیسیون بهداشت مجلس به مهر گفت: ۵۰میلیون یورو ارز برای واردات لوازم آرایشی در نیمه اول امسال اختصاص یافته است و دولت همین مقدار ارز را نیز به واردات دارو اختصاص داده است.دکتر حسینعلی شهریاری افزود: با وجود این که در زمینه تامین ارز مورد نیاز دارو با مشکلات جدی مواجهیم بانک مرکزی به تعهدات قانونی اش عمل نکرده است.وی با عنوان این مطلب که به طور جدی نگران مخاطراتی هستیم که ممکن است سلامت بیماران را تهدید کند، افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون بانک مرکزی با وجود این که در شعار و حرف صحبت هایی کرده است اما ارز قابل توجهی به تامین داروهای حیاتی اختصاص نداده است.شهریاری با اعلام این که طی ۶ماهه اول سال جاری حدود ۴۰تا۵۰میلیون یورو برای دارو ارز تخصیص داده اند، گفت: همین مقدار هم برای لوازم آرایشی ارز داده اند. یعنی این که ارزش دارو برای بانک مرکزی کمتر از لوازم آرایشی است.

نامه به رئیس جمهور برای رفع مشکل داروی بیماران سرطانی

شهریاری با تاکید بر تامین ارز مورد نیاز داروهای سرطانی، تصریح کرد: متاسفانه در این بخش مشکل جدی داریم و با وجود نامه ای که حدود ۵ماه قبل به رئیس جمهور نوشتیم و هشدار دادیم که ممکن است مشکلات جدی برای مردم به وجود بیاید، معلوم نیست چرا بانک مرکزی توجهی به این مشکلات ندارد.وی با انتقاد از نامشخص بودن سیاست های بانک مرکزی با اشاره به صحبت های رئیس جمهور که عنوان می کند هیچ مشکلی از بابت تامین ارز نداریم، گفت: با وجود این که اولویت دوم دولت دارو است ولی در عمل می بینیم که اتفاقی نمی افتد.

افزایش قیمت داروی برخی سرطان ها

در همین حال دکتر شانه ساز معاون داروی سازمان غذا و دارو در ادامه گفت وگو با خراسان درباره کمبود و افزایش قیمت داروهای بیماری های خاص به خصوص بیماری ام اس گفت: در حوزه بیماری های خاص به خصوص بیماری ام اس با قاطعیت می توان گفت که تمامی داروهای مورد نیاز و یارانه ای بیماران در داخل تولید می شود و با توجه به گذشت نزدیک به ۶سال از تولید داروهای دسته اینترفرون در داخل کشور و انجام آزمایش های کوتاه مدت و بلند مدت روی عملکرد این داروها می توان این اطمینان را به بیماران داد که داروهای تولید داخل هیچ تفاوتی با داروی اصلی و خارجی ندارد.حتی داروهای تولید داخل با ثبت استانداردهای جهانی به سه کشور دنیا نیز صادر می شود.وی تصریح کرد: متاسفانه برخی پزشکان معالج همچنان اصرار دارند داروی خارجی و اصلی تهیه شود که با توجه به وجود محصول داخلی امکان اختصاص ارز مرجع برای واردات این دسته از داروها وجود ندارد.

تعلل بیمه ها برای پوشش داروهای خاص و سرطانی

وی درباره میزان افزایش قیمت دارو طی چند ماه گذشته نیز گفت: تا به امروز برآوردی از میزان افزایش قیمت دارو انجام نگرفته است. این در حالی است که داروهای یارانه ای هیچ گونه افزایش قیمتی نداشته است و افزایش قیمت تنها در حوزه داروهای جدید بیماران سرطانی و صعب العلاج به چشم می خورد.وی خاطرنشان کرد: افزایش قیمت در این حوزه به دلیل کم کاری بیمه ها در پوشش ۲۰۲قلم داروی سرطانی است که بر اساس دستور رئیس جمهور باید تحت پوشش بیمه قرار می گرفتند.وی در بیان علت افزایش قیمت دارو با توجه به اختصاص یافتن ارز مرجع برای واردات دارو نیز گفت: مولفه های دیگری مانند هزینه های نقل و انتقال، دیرکرد پرداختی از سوی بیمه ها، دیرکرد پرداخت یارانه از سوی دولت و دیگر عوامل بر بالارفتن قیمت دارو تاثیرگذار است. با این حال وزارت بهداشت به منظور تامین دارو در بازار مجبور به برقراری تعادل در تعیین قیمت دارو است چرا که در صورت ثابت نگه داشتن قیمت دارو واردکنندگان رغبتی برای واردات نخواهند داشت که در نهایت این امر باعث نایاب شدن دارو و ایجاد بازار سیاه دارویی خواهد شد.

اختصاص ارز به واردات لوازم آرایش بررسی شد

دکترمراد هاشم زهی، نماینده مجلس و از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در خصوص تخصیص ارز برای واردات لوازم آرایشی به خراسان، گفت: چند تن از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس نسبت به این موضوع هشدار دادند که مسئولان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در چند جلسه کمیسیون برای پاسخگویی به این ابهامات حضور پیدا کردند. وی خاطرنشان کرد: مسئولان وزارت بهداشت در جلسات اولیه خود با اعضای کمیسیون بهداشت به هیچ وجه چنین اشتباهی را قبول نمی کردند، ولی پس از برگزاری چندین جلسه به اشتباهات خود اعتراف کردند و پذیرفتند که نسبت به تعیین اولویت ها در تخصیص ارز مرجع برای واردات دارو و ملزومات دارویی دچار اشتباه شده اند. وی همچنین گفت: گزارش های وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو حاکی از این است که برخی لوازم آرایشی بهداشتی با کاربرد دوگانه پزشکی و بهداشتی مانند برخی کرم ها، صابون ها و شامپوها با ارز مرجع به کشور وارد شده اند.
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

#10
زمان انتشار: ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۱/۷/۳۰

وفور پورشه و کمبود دارو/فروش پورشه۹۱۱ در ایران؛۱۳۶۰ دستگاه بیش از پیش بینی کمپانی

بازرگانی - دیپلماسی ایرانی نوشت:
در شرایطی که کمبود دارو در داروخانه ها به مشکلی جدی برای بیماران تبدیل شده است، ورود کالا های لوکس به ایران باوجود تحریم های اعمالی همچنان ادامه دارد.
به گزارش تایمز، نرخ یارانه ای ارز که از سوی دولت برای حمایت از واردات مواد غذایی و دارو تعیین شده، برای واردات خودرو های اسپرت و کالاهای لوکس استفاده می شود.
در همین حال وزارت بهداشت و درمان دسترسی محدود تری به دلار ارزان برای واردات دارو و تجهیزات دارد. برخی منابع آگاه می گویند از مجموع یکصد داروی مورد نیاز برای بیماری هایی مانند ام اس، 87 دارو از بازار یارانه ای حذف شده اند. از سوی دیگر موسسه های بهداشتی درمانی ناگزیر به واردات دارو از طریق بخش خصوصی هستند و در این زمینه با مشکل تامین ارز و واسطه ها دست به گریبانند.
به گزارش تایمز، به دنبال اعمال تحریم های بین المللی علیه ایران، ارزش ریال به پایین ترین سطح تاریخی خود در مقابل دلار سقوط کرده است و هفته گذشته بهای هر دلار به 40 هزار ریال در بازار تهران رسید. به همین منظور دولت برای مهار بحران ارزی سه نرخ ارز برای واردات به ترتیب اولویت ها اعلام کرده است که دارو و مواد غذایی در راس این اولویت ها قرار داشته و نرخ ارز هزار و 226 تومانی برای آن اعلام شده است.
با این وجود دسترسی مقامات سازمان های بهداشتی به دلار ارزان محدود یا غیر ممکن شده و آنها باید از طریق بازار آزاد و سه برابر قیمت دارو های مورد نیاز را تامین کنند. این در حالی است که اخیرا قرارداد 5 میلیون دلاری خرید دارو از سوییس با توجه به کاهش ارزش دلار و درخواست افزایش 25 درصدی قیمت پایه این قرارداد، لغو شده است. این شرایط موجب شد، مرضیه وحیدی دستجردی، وزیر بهداشت و درمان ایران در هفته گذشته با توجه به وضعیت موجود زبان به گلایه بگشاید. وی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ما به دنبال ارزی بودیم که گفته می شود از بهمن ماه به واردات دارو اختصاص داده شده اما زمانی که آن را دریافت کردیم آنقدر ناچیز بود که حتی ارزش توجه را نیز نداشت.
اما در حالی که هر روز جای خالی داروها در طبقات داروخانه ها نمایان تر می شود، خودروی پورشه 911 که به تعداد محدودی برای سال جاری تولید شده به ایران وارد می شود. هرچند شرکت پورشه گمان می کرد تنها 40 دستگاه از این خودرو را در سال جاری به ایران بفروشد اما تا کنون قرارداد فروش هزار و 400 دستگاه پورشه به ایران نهایی شده است. از سوی دیگر برخی شرکت ها در ایران نیز توانسته اند با وجود تحریم ها 750 دستگاه خودروی لوکس را با دلار هزار و 226 تومانی وارد کنند.
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : مـه ســـا , دیبا , arezoo_azizi , ساغر
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  سودجويان بيماران ام اس را فريب مي‌دهند hamdam 4 4,803 2015/05/18, 09:24 AM
آخرین ارسال: niloofary
  انجام رايگان M.R.Iبراي بيماران M.S maya 12 9,334 2013/11/02, 07:22 PM
آخرین ارسال: ahya
  نخستين محموله داروهاي بيماران MSهفته آينده وارد كشور میشود hamdam 1 2,535 2013/07/14, 10:25 AM
آخرین ارسال: محمود
  بسته پوشش خدمات دارويي بيماران خاص در يارانه‌ها اجرايي شود hamdam 0 2,362 2013/06/28, 12:48 PM
آخرین ارسال: hamdam
  عرضه کارت هوشمند داروهاي يارانه اي به بيماران صعب العلاج hessam 0 2,376 2013/05/05, 09:38 PM
آخرین ارسال: hessam
  ازمحل درآمدهاي هدفمندي به بيماران ام اس کمک شود hamdam 2 2,845 2012/08/08, 10:59 PM
آخرین ارسال: nahid
  بيماران ام اس در سراب درمان قطعي hamdam 12 11,122 2011/12/08, 06:27 PM
آخرین ارسال: بهرنگ
  داروهاي خارجي بيماران ام اس بدون حمايت بيمه‌ها عرضه مي‌شود nazaninn 32 19,778 2011/11/21, 06:15 PM
آخرین ارسال: hamdam
  اختصاص درآمد يك سينما به درمان بيماران «ام.اس» nahid 15 11,174 2011/07/18, 12:00 AM
آخرین ارسال: h.kakavand
  كيفيت زندگي بيماران مبتلا به MS تهران در مقايسه با جمعيت Majid 4 5,325 2011/06/07, 10:25 AM
آخرین ارسال: paeeze



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان