ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
كمبود يا افزايش شديد آهن براي مغز مضر است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
آهن نقش حياتي در رشد مغز ايفا ميكند اما از سوي ديگر مقدار آن در بدن بايد متعادل باشد چون كمبود بيش از حد آن موجب بروز مشكلات ذهني و افزايش بيرويه آن نيز منجر به بروز بيماريهاي تحليل برنده مغزي مثل آلزايمر و پاركينسون ميشود.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، فقر آهن يكي از شايعترين كمبودهاي تغذيهاي در سراسر جهان است كه موجب تضعيف دريافتهاي ذهني در دانش آموزان ميشود. اين بررسي جديد نشان داده است كه فقر آهن واقعا روي ساختار فيزيكي مغز تاثير ميگذارد.
به گزارش روزنامه واشنگتن پست، پائول تامپسون، متخصص نورولوژي در دانشگاه كاليفرنيا و دستياران وي با بررسي مقدار پروتئين ترانسفرينگ كه عنصر آهن را در سراسر بدن و مغز در كودكان و نوجوانان جا به جا ميكند دريافتند هم كمبود و هم افزايش زياد از حد آهن تاثير منفي روي كارآيي مغز دارد و از اين رو تنظيم نقل و انتقال در بدن براي حفظ سلامت مغز ضروري است.
شرح اين مطالعه در مجله دستاوردهاي آكادمی ملي علوم آمريكا ارائه شده است.
ارسالها: 1,618
موضوعها: 71
تاریخ عضویت: Sep 2011
تشکر های اهدا شده: 7897
تشکر های دریافت شده :16585 بار در 4448 پست
سال تشخيص بيماري : 1387
دكتر معالج : دکتر امیررضا عظیمی
داروي مورد استفاده : فینگولید - داروسازی اسوه
محل سکونت : تهران
کمبود آهن معمولا در میان شیرخواران، زنان باردار و نوجوانان وجوانان دیده میشود ولی علایم آن در سنین مختلف متفاوت است. این علایم در دوره شیرخوارگی معمولا به صورت بی قرار ، گریههای بی مورد ،عدم رشد کافی و تمایل به خوردن خاک(مصرف مهر نماز) و گچ دیوار بروز میکند.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه نداشتن شناخت ازبیماری و تشخیص به موقع فقر آهن موجب میشود که عوارضی همچون کاهش ضریب هوشی در کودکان بروز کند از این رو شروع به موقع قطره آهن (زمانی که وزن شیرخوار دوبرابروزن موقع تولد میشود) وتغذیه مناسب بر طبق دستوالعملهای بهداشتی برای کودکان لازم است.
دبیر علمی ششمین کنگره سراسری خون و سرطان کودکان ایران گفت: فقر آهن در زنان باردار نیز باعث نارسی نوزاد و رشدناکافی نوزاد میشود چنان چه زنان بارداری که دچار کم خونی میشوند عوارضی همچون ریزش مو، شکنندگی ناخنها، زخمهای گوشه لبها ،خستگی ،رنگ پریدگی وتنگی نفس در آنها بیشتر دیده میشود.
کیخانی افزود: دانش آموزان دارای اضافه وزن وچاق به دلیل مصرف بیش از حد کربوهیدراتها، تنقلات، غذاهای آماده و مصرف کمتر پروتئینها بیشتر مستعد کم خونی هستند.
ششمین کنگره سراسری خون و سرطان کودکان ایران از 19 تا 21 بهمن ماه در اهواز برگزار میشود .
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
عوارض آهن زیاد در بدن
باشگاه خبرنگاران: دکتر مجتبی صدر الدینی، متخصص خون گفت: آهن در بیماران نمی تواند نقطه ای ژنتیکی خون ساز را درمان کند و کم خونی بیمار ادامه می یابد و روز به روز ذخایر آهن او افزوده می شود تا جایی که عوارض آهن زیادی مثل سیروز کبدی،نارسایی قلبی،دیابت گریبانش را می گیرد.
وی افزود: مقدار زیاد آهن در بدن یا بافت هایی مثل قلب، لواز المعده، کبد تجمع می یابد و باعث افزایش بار آهن می شود. عوارض زیاد آهن در بدن می تواند سیروز کبدی، نارسایی قلب، دیابت را افزایش دهد.
صدر الدینی در ادامه گفت: اضافه بار آهن یکی از شرایط جدی و مزمنی است که باید به درستی تشخیص و درمان شود و اگر درست تشخیص داده نشد منجر به بیماری هموکروماتوزیس می شود و زندگی فرد را تهدید می کند.
از آنجا که از دست دادن خون به معنای از دست دادن آهن می باشد، لذا هموکروماتویس در زنان به دلیل خون ریزی، عادت ماهانه ، کمتر از مردان اتفاق می افتد.
وی عنوان کرد: علل آن، اکثر موارد هموکروماتوزیس ژنتیکی می باشد، اختلالات خونی و یکی از علائم اصلی آن خستگی ،ضعف،کاهش وزن، دردشکمی هموکروماتوزیس یک بسیاری غیر شایع است که در اثر تجمع از بيش حد از آن در بدن ایجاد می شود.
وی در پایان گفت: از جمله غذاهایی که می تواند منجر به افزایش آهن در بدن شود ،گوشت قرمز ، خشکبار،تخم مرغ، فلفل سبز، گوجه فرنگی می باشد.