امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آشنایی با خواص و طرز تهیه‌ی شیرهای گیاهی
#11
در این متن، فن آموزش داده شده اما فوت یاد داده نشده تا کوزه آماده بشهwink2
اون فوت: عســل هست.angel

شیربادام دستور بوعلی سینا هست و علاوه بر خواصی که ذکر شده، برای کبد هم بسیار مفید هست.

من 6سال هست که هر روز شیربادوم میخورم و در این مدت فقط گرمی خوردم. جالب این هست که با اینهمه گرمی خوردن بدنم و در واقع کبدم هیچ واکنش منفی ای نداشت و اصلی ترین دلیلش همین شیربادام بود. یکبار در این مدت بجای شیربادام از شیرهای دیگه استفاده کردم و اطمینان پیداکردم که بادام مناسبترینه.

دنبال شیرسویا نباشید، شیربادام غنی ترین منبع از تمام ویتامینها و کلسیم هست. البته انجیرخشک و انواع کلم هم سرشار از کلسیم هستند.

طرز تهیه شیر بادام
50 گرم مغز بادام خام و شیرین (اندازه یک مشت) را با یک لیوان آب مخلوط کنید و روی اجاق قرار دهید. به محض جوش آمدن اجاق را خاموش کنید و صبر کنید کاملا خنک شود. پس از آن، پوست بادام را جدا کنید و با آب خنک بشویید. مغزهای آماده شده را با 3 قاشق عذا خوری عسل و 4 لیوان آب سرد مخلوط کنید و به مدت 10 دقیقه در مخلوط کن مخلوط کنید.

شیر به دست آمده فوق العاده سفید، چرب، شیرین و بسیار خوش مزه است. این نوشابه برای بهبودبیماران عصبی، افسرده و نگران بسیار موثر است و ناراحتی های پوستی و کبدی را نیز بر طرف می کند.و کسالت و نگرانی را نیز به سرعت از بین می برد و برای افرادیکه به راحتی نمیتوانند تمرکز پیدا کنند می تواند مفید باشد.

دوستان عزیزم من بدلیل مشغله کاری زیاد وقت نمی کنم بیام نت. میتونید از تجربیات من در تاپیکهای قبلی که ارسال کردم استفاده کنید.
شاد و سلامت باشیدlove51
من هم ام اس داشتم.
 تشکر شده توسط : nahid , ayda.m , zohaa , elham 66 , محبوب64 , ثریا , نازلی , هيوا , ابراهیم , niloofary
#12
اندر خواص جایگزین‌های شیر؛ از شیر بز تا شیر شاه‌دانه

احتمال دارد شما به هر دلیلی از شیر بدتان بیاید یا اینکه دچار مشکل عدم تحمل لاکتوز باشید در این صورت چه می‌کنید؟

کم نیست تعداد افرادی که تا شیر می‌بینند رو ترش می‌کنند و راهشان را کج می‌کنند! احتمال دارد شما به هر دلیلی از شیر بدتان بیاید یا اینکه دچار مشکل عدم تحمل لاکتوز باشید در این صورت چه می‌کنید؟ آیا کلاً عطای شیر را به لقایش می‌بخشید یا دنبال جایگزین‌های مناسب می‌گردید؟ اگر جوابتان مثبت است باید بدانید که جایگزین‌های مناسبی برای شیر گاو وجود دارد که می‌توانید استفاده کنید. با ما باشید تا بیشتر با این جایگزین‌ها آشنا شوید.


شیر بز

[تصویر:  2720522621821437671942102331556482225115...1387858975]

این شیر بیش‌ترین شباهت را به شیر گاو دارد به خاطر اینکه یک شیر حیوانی است.

افرادی که نسبت به پروتئین موجود در شیر گاو حساسیت دارند به راحتی می‌توانند از شیر بز استفاده کنند.

در شیر بز لاکتوز وجود ندارد. اما به اندازه‌ی شیر گاو پروتئین و کلسیم دارد. اگر عادت به این شیر ندارید اول با مصرف پنیر بز شروع کنید.

توجه داشته باشید این شیر برای بچه‌هایی که نمی‌توانند شیر گاو را تحمل کنند جایگزین خوبی است. اما اگر دغدغه‌ی اضافه‌وزن دارید و دور و بر مواد غذایی چرب نمی‌روید باید بدانید که شیر بز دو برابر چرب‌تر از شیر گاو است.


شیرسویا

[تصویر:  13416611937182211114183164536112028207165140.jpg]

رایج‌ترین جایگزین شیر گاو، شیر سویا می‌باشد. این نوشیدنی از سویا گرفته می‌شود. این شیر فاقد قندهای نامناسب و لاکتوز می‌باشد که به طور طبیعی در شیر گاو وجود دارد و باعث عدم تحمل آن در برخی افراد می‌شود. شیر سویا همچنین برای افرادی که محصولات غذایی حیوانی نمی‌خورند مناسب است. به عقیده‌ی متخصصان حوزه‌ی تغذیه شیر سویا منبع خوب پروتئین است (البته پروتئین آن کمتر از شیر گاو است). بیشتر این نوشیدنی‌ها با کلسیم و ویتامین D غنی می‌شوند. برای همین موقع خرید بهتر است ترکیبات روی محصول را به دقت بخوانید.

در مقایسه با شیر گاو، نوشیدنی سویا حاوی چربی‌های اشباع‌شده‌ی کمتری است به خاطر اینکه یک نوشیدنی غیر حیوانی محسوب می‌شود. در پخت و پز هم می‌توانید از شیر سویا استفاده کنید.

توجه داشته باشید شیر سویا معطر شده حاوی قند زیادی است برای همین نوشیدن آن برای دیابتی‌ها مناسب نیست. به عنوان مثال شیر سویای حاوی کاکائو جزو نوشیدنی‌هایی است که قند افزوده دارد. بهترین انتخاب این است که از شیرهای فاقد قند استفاده کنید. ترکیبات محصول را مطالعه کنید. کافی است نوشیدنی انتخابی‌تان حاوی سویا، آب و برخی از ویتامین‌ها باشد بدون هیچ ماده‌ی افزودنی دیگر.

اگر تاکنون از این نوشیدنی‌ها میل نکرده باشید کمی طول می‌کشد تا به طعم آن عادت کنید. توجه داشته باشید که حساسیت به سویا نیز امکان‌پذیر است برای همین اگر تاکنون لب به سویا نزده‌اید بهتر است اول مقدار کمی بچشید و تست کنید. اگر مشکلی برایتان پیش نیامد با خیال راحت از آن میل کرده و از خواصش بهره ببرید.

[تصویر:  161223762038522514115225184117180162602305.jpg]

شیر برنج، شیر بادام و شیر شاه دانه

خیلی از رستوران‌ها و فروشگاه‌هایی که محصولات غذایی مخصوص گیاه‌خواران می‌فروشند از این محصولات دارند. شیری که از این دانه‌ها می‌گیرند پرخاصیت است و خودتان هم می‌توانید به راحتی با آب آن‌ها را تهیه و مصرف کنید. این شیرهای گیاهی چربی و به خصوص چربی‌های اشباع‌شده‌ی کمی دارند. طعم شیربادام خیلی شبیه طعم شیر گاو است. شیر برنج هم همان طعم شیر سویا را دارد. شیر شاه دانه طعم فندق دارد.

نمی‌توان این شیرهای گیاهی را منبع فوق‌العاده‌ی پروتئین دانست. برای دریافت پروتئین کافی باید مواد غذایی حاوی این ماده را در برنامه‌ی غذایی‌تان بگنجانید. توجه داشته باشید که شیرهای گیاهی که معطر یا با قند افزوده هستند کالری بیشتری نیز دارند. اگر رژیم دارید یا مراقب کالری‌های دریافتی‌تان هستید نباید زیاد از این شیرهای حاوی قند یا کاکائویی و غیره استفاده کنید.


در جستجوی ویتامین D


برخی از شیر گاوها با ویتامین D غنی می‌شوند اما باید بدانید که همه‌ی شیرهای گیاهی غنی‌سازی نمی‌شوند. اگر می‌خواهید میزان ویتامین D بدنتان را هم با نوشیدن این محصولات بالا ببرید باید برچسب آن‌ها را با دقت مطالعه و محصولات غنی‌شده با ویتامین D را انتخاب کنید.

توجه داشته باشید که حساسیت به سویا نیز امکان‌پذیر است برای همین اگر

تاکنون لب به سویا نزده‌اید بهتر است اول مقدار کمی بچشید و تست کنید. اگر مشکلی برایتان پیش نیامد با خیال راحت از آن میل کرده و از خواصش بهره ببرید

متخصصان حوزه‌ی تغذیه معتقدند اگر دنبال جذب ویتامین D بیشتری هستید بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و روش‌های مطمئن‌تری پیدا کنید. توجه داشته باشید که صرفاً با نوشیدن این شیرهای گیاهی نمی‌شود ویتامین D روزانه را جذب کرد. بهتر است هر روز 15 دقیقه در معرض نور آفتاب قرار بگیرید و با مصرف بیشتر ماهی آزاد، قارچ، تخم‌مرغ و غیره به فکر جذب بیشتر ویتامین D باشید.
 تشکر شده توسط : hania , mehdisalimi
#13
خیلی جالبه
ممنونicon_question

البته بچه ها در حالت طبیعی رشد توی ماهای اول زندگیشون نباید از شیر گاو تغذیه کنن دلیلش هم اینه که انسولین گاوی خیلی شبیه انسولین انسانیه و ممکنه توی واکنش های ایمنی انسولین طبیعیه بدن هم آسیب ببینه ... برای همین ممکنه بچه هایی که استفاده از شیر گاو رو زود شروع می کنن ، مستعد دیابت بشن ...

حالا سوال اینجاست که مصرف این شیرها برای بچه ها چه جوریه ؟؟؟؟؟؟
از چه سنی می شه استفاده کنن ؟؟؟ icon_cry

سوال بعدی اینه که بیماریه دیگه ای هست به اسم عدم تحمل فروکتوز
پس با توجه به اینکه منبع بعضی از این شیرها گیاهیه ، قندهای موجود توی این شیرها چی هستش ؟؟؟ icon_cry
چترها را باید بست
زیر باران باید رفت
فکر را خاطره را زیر باران باید برد
 تشکر شده توسط : نازلی
#14

چرا شیرسویا بهترین شیراست


[تصویر:  Fotolia_43400419_Subscription_L-1.jpg]

شیر سویا در چند سال گذشته بسیار محبوب شده است. یکی این است که افراد بیشتر و بیشتر که تحت یک رژیم غذایی گیاهی هستند که محصولات حیوانی از هر نوع از جمله لبنی مصرف نمیکنند. بسیاری از گیاهخواران رژیم های غذایی بدون گوشت می خورند، به طوری که آنها بیش از حد نیاز یک جایگزین برای شیر گاو دارند که شیر سویا شیر گیاهی است

يكي از فرآورده هايی كه از لوبياي سويا تهيه مي شود، شير سويا است كه بسياري از خواص موثر در سلامتي سويا را دارا مي باشد. براي تهيه شير سويا در ابتدا سويا را در آب تصفيه شده به مدت 16-8 ساعت خيسانده و پس از شستشو، آن را همراه با آب پخته و آسياب نموده و دوغاب تهيه شده را به طور اتوماتيك سانتريفوژ مي كنند. پس از جدا شدن شير سويا مراحل بوگيري، هموژنيزه و پاستوريزه كردن انجام و در نهايت، محصول بسته بندي مي شود. تهيه شير سويا در ابتدا در چين انجام مي شده و شير تهيه شده داراي مزه لوبيا سويا بوده كه طعم آن توسط چيني ها قابل قبول بوده است. اما كارخانه هاي موجود در كشورهاي غربي و ايران طي انجام فرآيندهايي و با افزودن بعضي از طعم دهنده هاي مجاز خوراكي، طعم آن را تغيير داده و آن را براي ذائقه اين جوامع قابل قبول كرده اند.

خواص تغذيه اي شير سويا:داراي مقدار مناسبي پروتئين است. سويا تنها گياهي است كه پروتئين كاملي دارد و شامل اكثر اسيدهاي آمينه ضروري مي باشد. اما به عنوان غذاي اصلي مقدار كافي اسيد آمينه متيونين را براي نوزادان و كودكان ندارد و بايد اين اسيد آمينه به فرمول سويا اضافه شود. پروتئين سويا از نظر كيفيت تقريبا” شبيه محصولات لبني، تخم مرغ و گوشت است. اما بر خلاف آنها داراي چربي هاي اشباع بسيار كم و بدون كلسترول مي باشد. تركيب پروتئين سويا داراي خاصيت ويژه اي است كه مي تواند موجب كاهش توليد كلسترول در كبد شود، بنابراين مصرف شير سويا مي تواند باعث كاهش چربي خون مضر،LDL -كلسترول و افزايش چربي مفيد، HDL – كلسترول و در نتيجه كاهش خطر بيماري قلبي عروقي گردد. شير سويا، چربي هاي مضر غذايي (اسيد هاي چرب اشباع) بسيار پاييني دارد و فاقد كلسترول است. از طرفي داراي چربي هاي مفيد غذايي (اسيدهاي چرب غير اشباع ) مي باشد كه براي سلامت قلب مفيد است. شير سويا حاوي مقدار مناسبي فيبر محلول بوده كه در تنظيم چربي و قند خون موثر می‌باشد. شير سويا داراي نمايه گلايسيميك پاييني است و در نتيجه نوسانات قند خون را كمتر مي كند و براي افراد ديابتي غذاي مناسبي است. كربوهيدرات هاي موجود در سويا فاقد لاكتوز(قند موجود در شير) مي باشد، بنابراين براي افرادي كه تحمل لاكتوز نداشته و پس از خوردن شير دچار ناراحتي گوارشي از جمله دل درد مي شوند و نمي توانند محصولات لبني را استفاده كنند، شير سويا جايگزين بسيار خوبي است. شير سويا حاوي ويتامين هاي گروه ب، اسيد فوليك و منبع خوبي از آهن، منيزيم، فسفر، سلنيوم، پتاسيم و منگنز است كه بسياري از اين مواد معدني براي ساخت استخوان ها و حفظ مقاومت آنها مناسب می‌باشد. شير سويا حاوي آنتي اكسيدان ها و مواد مفيد گياهي بوده كه از مهمترين آنها ايزوفلاون است همچنین داراي خواص مفيد متعددي مي باشد از جمله:

افزايش چگالي استخوان و جلوگيري از پوكي استخوان، تقويت سيستم ايمني و جلوگيري از بروز بيماري ها و پيري، كاهش چربي هاي مضر خون (LDL – كلسترول) و تري گليسيريد در نتيجه كاهش بروز بيماري هاي قلبي، پيشگيري از انواع سرطان به خصوص سرطان كولون، سرطان پروستات در مردان و سرطان سينه در زنان و كاهش علائم يائسگي ( از جمله گر گرفتگي، بي خوابي و سردرد).

در جوامعي كه غذاي مصرفي آنها سويا و فرآورده هاي سويا است، از جمله ژاپن، بروز سرطان پروستات، سينه و كولون بسيار پايين است، همچنين در اين كشورها زنان نسبت به كشورهاي غربي مخصوصا” آمريكا و كانادا كمتر علايم يائسگي را تجربه مي كنند. سازمان غذا و دارو (FDA) تاييد كرده اگر 25 گرم پروتئين سويا در روز به عنوان بخشي از يك رژيم غذايي كه حاوي اسيدهاي چرب اشباع و كلسترول كم است قرار داده شود، خطر بيماري هاي قلبي عروقي را كاهش مي دهد.



محصولات لبنی نیز برای کسانی که لاکتوز راتحمل نمیکنند زیان آور است ، هضم، لاکتوز باعث مشکلات گوارشی میشود .در حالی که این نوع شیر پروتئین بالا و دیگر عناصر سالم رادارد ، همچنین کالری و چربی و همچنین کلسترول ندارد بهتریم شیر برای کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند. همچنین نگرانی های بهداشتی در مورد هورمون ها و دیگر عناصر مورد استفاده شده توسط دامداران برای افزایش تولید شیر را ندارند
 تشکر شده توسط : hania , هانیه , paeeze
#15
من چند جا در مورد لوبیای سویا پرسیدم گفتند گیر نمیاد ، یعنی نمیشه درخرده فروشی پیدا کرد، برای کارخانجات میخرن و روغنگیری و...
فقط سویای بوداده گیر میاد که اونم به درد شیر سویا نمیخوره.

شیر بادام هم من دومین باره که درست کردم ولی واقعا فکر میکنم کار بیهوده ای هست چون بادام کامل آسیاب و مخلوط نمیشه به حدی که مثل شیر بشه . اگه قرار باشه بعد از میکس کردن از صافی بگذرونیم که ریزه های بادام مثل تفاله روی صافی جمع میشن . اگر هم از صافی رد نکنیم ، ریزه های بادامی که کامل میکس نشده در اطراف لیوان جمع میشه و به هر حال حروم میشه.

خوب بادام خشک رو پودر میکنیم و با کمی عسل مخلوط میکنیم و به صورت کره در میاریم و با صبحونه میخوریم . بهتر نیست ؟
آخه من هر چی فکرشو میکنم ترکیب آب و بادام رو نمیپسندم !

یه چیز دیگه ای هم که برام سؤاله اینه که مگه پوست بادام بی خاصیته که باید پوستشو بگیریم ؟
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : سها
#16
اﮔﻪ ﺑﺎﺩاﻡ اﺯ ﺷﺐ ﻗﺒﻞ ﺧﻴﺲ ﺑﺸﻪ ﻛﻪ ﻧﺮﻡ ﺑﺸﻪ
ﻓﻘﻄ ﻛﺎﻓﻴﻪ ﻛﻪ ﺩﻳﮕﻪ ﻣﻴﻜﺲ ﺑﺸﻦ ﻧﻴﺎﺯﻱ ﺑﻪ ﺁﺳﻴﺎب ﻧﺪاﺭﻩ
ﻭﻟﻲ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﭘﻮﺳﺘﺶ ﺁﺭﻩ ﺑﺮا ﺧﻮﺩﻣﻢ ﻫﻤﻴﺸﻪ ﺳﻮاﻝ ﺑﻮﺩﻩ...
 تشکر شده توسط : nahid , coffeedot
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 7,566 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 50,305 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 32,835 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 25,278 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 149,445 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 11,769 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 37,761 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 12,423 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 42,437 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 61,003 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
2 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست