امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آشنایی با خواص و طرز تهیه‌ی شیرهای گیاهی
#1
آشنایی با خواص و طرز تهیه‌ی شیرهای گیاهی


این شیرها جزو نوشیدنی‌های لبنی نیستند و از ترکیب آب و غلات تهیه می‌شوند.

[تصویر:  soyMilk1.jpg]

شیر سویا، شیر جو دو سر، شیر برنج، شیر بادام، شیر فندق و غیره جزو شیرهای گیاهی هستند که یک جایگزین مناسب برای شیرهای تهیه شده از حیوانات محسوب می‌شوند.

آیا شما نیز از این شیرها استفاده می‌کنید؟ آیا می‌دانید چه خواصی دارند؟ چه شیری برای چه نیازی مناسب است؟ برای آشنایی بیشتر با این شیرهای گیاهی با ما همراه باشید.


شیرهای گیاهی خواص متفاوتی دارند


برای شروع باید بگوییم که اطلاق نام شیر گیاهی اشتباه برانگیز است. در واقع این شیرها جزو نوشیدنی‌های لبنی نیستند و از ترکیب آب و غلات تهیه می‌شوند.

شاید اطلاق نام نوشیدنی‌های گیاهی خیلی دقیق‌تر و واضح‌تر از شیر گیاهی باشد. در واقع شیرهای گیاهی از غلاتی مثل جو، برنج، گندم و مغزهایی مثل بادام، فندق، گردو و یا از سویا و غیره تهیه می‌شوند.

حال می‌رسیم به خواص آن‌ها! این شیرها فاقد کلسترول، لاکتوز و کازئین و در عین حال سرشار از ویتامین‌هایA ,B ,C و E، املاح معدنی (کلسیم، پتاسیم، منیزیم، فسفر ...) و همچنین حاوی میزان زیادی اسیدهای چرب مفید مثل چربی‌های اشباع نشده می‌باشند.

شیرهای گیاهی برای افرادی که به شیر گاو حساسیت دارند و همچنین برای افرادی که کلسترول بالایی دارند بسیار مناسب است. خواصی که اشاره شد در تمام شیرهای گیاهی مشترک است و در زیر به خواص مخصوص هر کدام از این شیرها اشاره می‌کنیم.


شیر سویا

شیر سویا معروف‌ترین شیر گیاهی محسوب می‌شود که سرشار از کلسیم و پروتئین است.


شیر بادام

شیر بادام مغذی و ضدعفونی‌کننده‌ی روده‌ها است و سرشار از ویتامین‌های A ,B و E و همچنین حاوی میزان زیادی کلسیم، آهن و منیزیم و فیبر می‌باشد.


شیر فندق

شیر فندق سرشار از آهن، کلسیم، منیزیم و اسیدهای چرب اشباع نشده‌ی مونو است. یادآوری می‌کنیم که این اسیدهای چرب از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری می‌کنند.

در واقع می‌توانید از شیر سویا به جای شیر گاو برای تهیه غذاهایتان استفاده

کنید. حتی می‌توانید از این شیر، ماست درست کنید. اما از بقیه‌ی شیرهای

گیاهی نمی‌توان ماست تهیه کرد

شیرِ برنج

شیر برنج شیرین و هضم کننده‌ی غذا است. این شیر حاوی سیلیسیوم است که برای ساخت استخوان‌ها و غضروف‌ها لازم و ضروری است. سیلیسیوم باعث می‌شود که کلسیم و منیزیم بهتر جذب شود.


شیر شاه بلوط

این شیر نیز به طور طبیعی شیرین است و باعث هضم غذا می‌شود. شیر شاه بلوط برای افرادی که از اسید معده رنج می‌برند بسیار مفید است.

مراقب شیرهای گیاهی صنعتی باشید و توجه داشته باشید اگر خودتان دست به کار شده و این شیرها را در منزل تهیه کنید هم سالم‌تر بوده و هم انتخاب‌های گسترده‌ای خواهید داشت. می‌توانید از ارزن، جو و غیره نیز شیر تهیه کنید.


موارد مصرفی شیرهای گیاهی

شیرهای گیاهی طعم‌های مختلفی دارند و شاید لازم باشد چند شیر را امتحان کنید تا شیر مورد نظر و باب طبعتان را پیدا کنید. معمولاً شیر بادام و شیر جو دو سر خوش طعم‌تر هستند.

می‌توانید شیرهای گیاهی شیرین و وانیلی را برای صبحانه انتخاب کنید.

برای آشپزی شیرسویا فوق‌العاده است. این شیر مانند شیر گاو می‌باشد.

شیر بادام نیز یکی از شیرهای چرب محسوب می‌شود و برای آشپزی مناسب است.

در واقع می‌توانید از شیر سویا به جای شیر گاو برای تهیه غذاهایتان استفاده کنید. حتی می‌توانید از این شیر، ماست درست کنید. اما از بقیه‌ی شیرهای گیاهی نمی‌توان ماست تهیه کرد.

می‌توانید از شیر برنج برای تهیه کلوچه استفاده کنید فقط باید توجه داشته باشید که این شیر خیلی زود می‌برد.
شیربادام

طرز تهیه‌ی شیرهای گیاهی [تصویر:  1397461879991208228831563724125120316144.jpg]

یکی از برتری‌های شیرهای گیاهی این است که می‌شود در منزل تهیه کرد به شرط این که حوصله به خرج داده و برایش وقت بگذارید. علاوه بر این تهیه‌ی این شیرها در منزل به صرفه بوده و سالم‌تر است. البته این کار نیز مانند هر کار دیگری تکنیک‌های خودش را دارد.

تهیه‌ی شیر گیاهی سه مرحله دارد: برای تهیه‌ی شیر گیاهی اول باید غلات، دانه‌ها و مغزهای روغنی یا حبوبات را آسیاب شود.

البته می‌توانید از آرد یا پودر آن‌ها استفاده کنید. سپس به آن آب اضافه کرده و در نهایت صاف می‌کنند. برای تهیه بعضی از این شیرها به فر نیز نیاز هست.

* برای تهیه‌ی 250 میلی لیتر شیر بادام به 50 گرم بادام نیاز دارید. از قبل بگذارید بادام‌ها به مدت چند ساعت خیس بخورند، پوست آن‌ها را بکنید و سپس در مخلوط کن ریخته و با دو لیوان آب مخلوط کنید. سپس این شیر را از صافی رد کنید. شیرتان آماده است. کار سختی نیست. امتحان کنید.

* برای تهیه‌ی دو لیتر شیر سویا، 250 گرم دانه‌ی سویا بخرید. سویاها را یک روز کامل بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید. اگر دوست داشتید پوست آن‌ها را بگیرید. سویاها را با نیم لیتر آب مخلوط کنید و سپس یک و نیم لیتر دیگر آب به آن اضافه کنید و به مدت 30 دقیقه بپزید. سپس مایع را آبکش کنید و شیر به دست آمده شیر سویا است.

شیرهای گیاهی برای افرادی که به شیر گاو حساسیت دارند و همچنین برای

افرادی که کلسترول بالایی دارند بسیار مناسب است


روش دیگر این است که برای تهیه‌ی یک لیتر شیر سویا 125 گرم دانه‌ی سویا آماده کنید. مثل روش قبل سویاها را یک روز خیس کنید. سویاها را حرارت دهید تا آنزیم‌های مولد طعم لوبیا، از بین بروند. برای این کار می‌توانید مدت 2 دقیقه سویاهای خیس خورده را داخل ماکروویو قرار دهید یا این که داخل فر بگذارید. لوبیاهای سویای خیس خورده را به همراه 1 لیتر آب داخل مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید.

یا اینکه می‌توانید سویا های خیس خورده را کاملاً آسیاب کنید و با 1 لیتر آب مخلوط کنید. سپس مایع مخلوط شده را آبکش کنید. مایعی که صاف شده است، شیر سویا نام دارد. شیر سویا را مدت 5 تا 10 دقیقه بجوشانید. بعد از خنک شدن، شیر سویا آماده مصرف است و می‌توانید تا 3 روز آن را در یخچال نگه دارید. البته شما می‌توانید با سلیقه و ذائقه‌ی خودتان ابتکار عمل به خرج داده و شیرها را باب میل خودتان تهیه کنید.
 تشکر شده توسط : هيوا , saeid , رامنا , شيدا رها , الهام ج , ابراهیم , nahid , baharan , farzaneh20 , MFhealth , reach usa , zohaa , شفا یافته , elham 66
#2
همیشه اینکه شیر سویا رو چجوری تهیه می کنن برام سوال بود. ممنون نازلی جون. خیلی جالب بود. Cool
... I'm a fighter ...
"از پیش غصه خوردن ، دوبار غصه خوردن است."
 تشکر شده توسط : نازلی
#3
آیا شیر سویا جایگزین کاملی برای شیر های لبنی معمولی هست؟؟؟؟؟؟؟؟
اما من تا حالا شیر سویا نه دیدم نه خوردم
تو ایران هست؟؟؟
قیمتش چنده؟؟؟؟؟
#4
حالا این شیرها خوشمزه هم هستن؟سویا بوی مطبوعی نداره،شیرش بدبو و بدطعم نیست؟لطفا دوستانی که امتحان کردن پاسخ بدن.مرسی

راستی طرز تهیه بقیه شیرها رو کسی هست که بلدباشه؟
#5
(2013/09/16, 06:41 PM)moon light نوشته است: حالا این شیرها خوشمزه هم هستن؟سویا بوی مطبوعی نداره،شیرش بدبو و بدطعم نیست؟لطفا دوستانی که امتحان کردن پاسخ بدن.مرسی

راستی طرز تهیه بقیه شیرها رو کسی هست که بلدباشه؟
آره البته دوستانی که امتحان کردند قیمتشم بگن
#6
من یه بار شیر بادام درست کردم مزه ای نداشت و بعد با خودم فکر کردم چه کاریه ؟ خود بادام رو میخورم دیگه چرا با آب مخلوطش کنم که همون مزه اصلیش هم بره ؟

فکر کنم بدون شکر مزه خوبی نمیتونن داشته باشن.
شیرسویا رو یه بار سالهای پیش توی فروشگاه برای تبلیغ و جلب مشتری آورده بودن ، منم گرفتم واقعا خوشمزه بود. ولی حتما شیرین کننده داشته وگرنه چه مزه ای میتونه داشته باشه ؟ بعدشم دیگه ندیدم شیر سویا رو . یعنی شیره ی سویا رو ندیدم ولی شیر مخلوط با سویا هست.
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : نازلی
#7
توضيحات شير سويای مکسوی شيرسويا نوشيدني سالمي است كه از لوبياي سويا بدست مي‌آيد. اين شير از خيساندن دانه كامل سويا و استخراج شيره آن بدست مي‌آيد. سپس استريليزه و بصورت تتراپك بسته‌بندي مي‌گردد. شيرسويا از لحاظ تغذيه‌اي مشابه شير گاو است و جانشين خوبي براي افرادي است كه نمي‌توانند از شيرگاو استفاده نمايند. شيرسويا حاوي تقريبا 5/2 پروتئين، مشابه شيرگاو 2% چربي، 9/2% كربوهيدرات و 5% خاكستر است. شيرسويا را مي‌توان به راحتي از سوپرماركت‌هاي معتبر خريداري كرد. سوياسان بزرگترين توليدكننده شيرسويا در منطقه خاورميانه و سومين توليدكننده در جهان محسوب مي‌شود. فرمولاسيون و فرايند ويژه توليد شيرسويا سبب ايجاد يك نوشيدني فراويژه و ارزشمند تغذيه‌اي مي‌شود و در انواع طعم‌هاي وانيلي، كاكائو، قهوه، توت فرنگي و طالبي و نيز با طعم ساده در بازار موجود است. شيرسويا حاوي پروتئين كامل، انواع ويتامين‌هاي گروه ب، كلسيم و ايزوفلاوون است و انتخاب مناسبي براي افرادي است كه نسبت به قند شير (لاكتوز) حساسيت دارند. از آنجایی که شیر سویای مکسوی با کلسیم غنی مي‌شود در صد جذب کلسیم آن نیز بالاست. پره‌بيوتيك‌ها اجزاي طبيعي موجود در برخي از مواد غذايي گياهي هستند. استاكيوز و رافينوز موجود در شير سويا از جمله اين مواد مي‌باشند كه در تقويت سيستم ايمني ، بهبود عملكرد روده ، افزايش رشد باكتري‌هاي مفيد در روده و بازگرداندن باكتري‌هاي مفيد روده پس از آنتي‌بيوتيك درماني نقش دارند . از شیر سویا می توان در پخت انواع کیک ، شیرینی و دسر استفاده کرد . انواع شیر سویا در بسته بندی 200 سی سی و 1 لیتری در بازار موجود است . بيشتر : http://www.ir.all.biz/shyr-swyaa-mkswa-g940
 تشکر شده توسط : nahid , MFhealth , zohaa
#8
(2013/09/16, 10:01 PM)nahid نوشته است: من یه بار شیر بادام درست کردم مزه ای نداشت و بعد با خودم فکر کردم چه کاریه ؟ خود بادام رو میخورم دیگه چرا با آب مخلوطش کنم که همون مزه اصلیش هم بره ؟

فکر کنم بدون شکر مزه خوبی نمیتونن داشته باشن.
شیرسویا رو یه بار سالهای پیش توی فروشگاه برای تبلیغ و جلب مشتری آورده بودن ، منم گرفتم واقعا خوشمزه بود. ولی حتما شیرین کننده داشته وگرنه چه مزه ای میتونه داشته باشه ؟ بعدشم دیگه ندیدم شیر سویا رو . یعنی شیره ی سویا رو ندیدم ولی شیر مخلوط با سویا هست.

گلم می تونی با عسل یا خرما مخلوطش کنی که شیرین بشه واسه ماها هم خوبه، یکمی پودر زنجبیلم واسه از بین رفتن بوی بدی که میگید داره داخلش بریزین خوب میشه...
خدایا من در کلبه حقیرانه خود کسی را دارم که تو در عرش کبریایی خود نداری
من چون تویی را دارم وتو چون خود نداری...

 تشکر شده توسط : nahid , MFhealth , zohaa
#9


مرسی عزیزم از مطلب جالبت
آخه این جور چیزا رو خیلی دوست دارم بدونم و طرز تهیه شونو یاد بگیرم.
بازم ممنون عزیزم.




(2013/06/05, 12:31 PM)نازلی نوشته است: [size=medium]آشنایی با خواص و طرز تهیه‌ی شیرهای گیاهی


این شیرها جزو نوشیدنی‌های لبنی نیستند و از ترکیب آب و غلات تهیه می‌شوند.

[تصویر:  soyMilk1.jpg]

شیر سویا، شیر جو دو سر، شیر برنج، شیر بادام، شیر فندق و غیره جزو شیرهای گیاهی هستند که یک جایگزین مناسب برای شیرهای تهیه شده از حیوانات محسوب می‌شوند.

آیا شما نیز از این شیرها استفاده می‌کنید؟ آیا می‌دانید چه خواصی دارند؟ چه شیری برای چه نیازی مناسب است؟ برای آشنایی بیشتر با این شیرهای گیاهی با ما همراه باشید.


شیرهای گیاهی خواص متفاوتی دارند


برای شروع باید بگوییم که اطلاق نام شیر گیاهی اشتباه برانگیز است. در واقع این شیرها جزو نوشیدنی‌های لبنی نیستند و از ترکیب آب و غلات تهیه می‌شوند.

شاید اطلاق نام نوشیدنی‌های گیاهی خیلی دقیق‌تر و واضح‌تر از شیر گیاهی باشد. در واقع شیرهای گیاهی از غلاتی مثل جو، برنج، گندم و مغزهایی مثل بادام، فندق، گردو و یا از سویا و غیره تهیه می‌شوند.

حال می‌رسیم به خواص آن‌ها! این شیرها فاقد کلسترول، لاکتوز و کازئین و در عین حال سرشار از ویتامین‌هایA ,B ,C و E، املاح معدنی (کلسیم، پتاسیم، منیزیم، فسفر ...) و همچنین حاوی میزان زیادی اسیدهای چرب مفید مثل چربی‌های اشباع نشده می‌باشند.

شیرهای گیاهی برای افرادی که به شیر گاو حساسیت دارند و همچنین برای افرادی که کلسترول بالایی دارند بسیار مناسب است. خواصی که اشاره شد در تمام شیرهای گیاهی مشترک است و در زیر به خواص مخصوص هر کدام از این شیرها اشاره می‌کنیم.


شیر سویا

شیر سویا معروف‌ترین شیر گیاهی محسوب می‌شود که سرشار از کلسیم و پروتئین است.


شیر بادام

شیر بادام مغذی و ضدعفونی‌کننده‌ی روده‌ها است و سرشار از ویتامین‌های A ,B و E و همچنین حاوی میزان زیادی کلسیم، آهن و منیزیم و فیبر می‌باشد.


شیر فندق

شیر فندق سرشار از آهن، کلسیم، منیزیم و اسیدهای چرب اشباع نشده‌ی مونو است. یادآوری می‌کنیم که این اسیدهای چرب از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری می‌کنند.

در واقع می‌توانید از شیر سویا به جای شیر گاو برای تهیه غذاهایتان استفاده

کنید. حتی می‌توانید از این شیر، ماست درست کنید. اما از بقیه‌ی شیرهای

گیاهی نمی‌توان ماست تهیه کرد

شیرِ برنج

شیر برنج شیرین و هضم کننده‌ی غذا است. این شیر حاوی سیلیسیوم است که برای ساخت استخوان‌ها و غضروف‌ها لازم و ضروری است. سیلیسیوم باعث می‌شود که کلسیم و منیزیم بهتر جذب شود.


شیر شاه بلوط

این شیر نیز به طور طبیعی شیرین است و باعث هضم غذا می‌شود. شیر شاه بلوط برای افرادی که از اسید معده رنج می‌برند بسیار مفید است.

مراقب شیرهای گیاهی صنعتی باشید و توجه داشته باشید اگر خودتان دست به کار شده و این شیرها را در منزل تهیه کنید هم سالم‌تر بوده و هم انتخاب‌های گسترده‌ای خواهید داشت. می‌توانید از ارزن، جو و غیره نیز شیر تهیه کنید.


موارد مصرفی شیرهای گیاهی

شیرهای گیاهی طعم‌های مختلفی دارند و شاید لازم باشد چند شیر را امتحان کنید تا شیر مورد نظر و باب طبعتان را پیدا کنید. معمولاً شیر بادام و شیر جو دو سر خوش طعم‌تر هستند.

می‌توانید شیرهای گیاهی شیرین و وانیلی را برای صبحانه انتخاب کنید.

برای آشپزی شیرسویا فوق‌العاده است. این شیر مانند شیر گاو می‌باشد.

شیر بادام نیز یکی از شیرهای چرب محسوب می‌شود و برای آشپزی مناسب است.

در واقع می‌توانید از شیر سویا به جای شیر گاو برای تهیه غذاهایتان استفاده کنید. حتی می‌توانید از این شیر، ماست درست کنید. اما از بقیه‌ی شیرهای گیاهی نمی‌توان ماست تهیه کرد.

می‌توانید از شیر برنج برای تهیه کلوچه استفاده کنید فقط باید توجه داشته باشید که این شیر خیلی زود می‌برد.
شیربادام

طرز تهیه‌ی شیرهای گیاهی [تصویر:  1397461879991208228831563724125120316144.jpg]

یکی از برتری‌های شیرهای گیاهی این است که می‌شود در منزل تهیه کرد به شرط این که حوصله به خرج داده و برایش وقت بگذارید. علاوه بر این تهیه‌ی این شیرها در منزل به صرفه بوده و سالم‌تر است. البته این کار نیز مانند هر کار دیگری تکنیک‌های خودش را دارد.

تهیه‌ی شیر گیاهی سه مرحله دارد: برای تهیه‌ی شیر گیاهی اول باید غلات، دانه‌ها و مغزهای روغنی یا حبوبات را آسیاب شود.

البته می‌توانید از آرد یا پودر آن‌ها استفاده کنید. سپس به آن آب اضافه کرده و در نهایت صاف می‌کنند. برای تهیه بعضی از این شیرها به فر نیز نیاز هست.

* برای تهیه‌ی 250 میلی لیتر شیر بادام به 50 گرم بادام نیاز دارید. از قبل بگذارید بادام‌ها به مدت چند ساعت خیس بخورند، پوست آن‌ها را بکنید و سپس در مخلوط کن ریخته و با دو لیوان آب مخلوط کنید. سپس این شیر را از صافی رد کنید. شیرتان آماده است. کار سختی نیست. امتحان کنید.

* برای تهیه‌ی دو لیتر شیر سویا، 250 گرم دانه‌ی سویا بخرید. سویاها را یک روز کامل بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید. اگر دوست داشتید پوست آن‌ها را بگیرید. سویاها را با نیم لیتر آب مخلوط کنید و سپس یک و نیم لیتر دیگر آب به آن اضافه کنید و به مدت 30 دقیقه بپزید. سپس مایع را آبکش کنید و شیر به دست آمده شیر سویا است.

شیرهای گیاهی برای افرادی که به شیر گاو حساسیت دارند و همچنین برای

افرادی که کلسترول بالایی دارند بسیار مناسب است


روش دیگر این است که برای تهیه‌ی یک لیتر شیر سویا 125 گرم دانه‌ی سویا آماده کنید. مثل روش قبل سویاها را یک روز خیس کنید. سویاها را حرارت دهید تا آنزیم‌های مولد طعم لوبیا، از بین بروند. برای این کار می‌توانید مدت 2 دقیقه سویاهای خیس خورده را داخل ماکروویو قرار دهید یا این که داخل فر بگذارید. لوبیاهای سویای خیس خورده را به همراه 1 لیتر آب داخل مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید.

یا اینکه می‌توانید سویا های خیس خورده را کاملاً آسیاب کنید و با 1 لیتر آب مخلوط کنید. سپس مایع مخلوط شده را آبکش کنید. مایعی که صاف شده است، شیر سویا نام دارد. شیر سویا را مدت 5 تا 10 دقیقه بجوشانید. بعد از خنک شدن، شیر سویا آماده مصرف است و می‌توانید تا 3 روز آن را در یخچال نگه دارید. البته شما می‌توانید با سلیقه و ذائقه‌ی خودتان ابتکار عمل به خرج داده و شیرها را باب میل خودتان تهیه کنید.
 تشکر شده توسط : نازلی , zohaa
#10
دوستای خوبم شیر نارگیل بسیار و بسیار برای بیماران نورولوژیک مثل ام اس خوبه اگه تونستین تهیه کنین و میل کنین
برف ببارد یا باران برای باور "پاییز" همین "جای نبودنت" کافیست !!
 تشکر شده توسط : MFhealth , zohaa
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 7,566 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 50,305 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 32,835 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 25,278 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 149,445 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 11,769 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 37,761 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 12,423 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 42,437 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 61,003 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست