امتیاز موضوع:
  • 10 رأی - میانگین امیتازات : 3.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اهمیت زیاد ویتامین های گروه ب (B) وفولیک اسید
#1
درستی گفت: كمبود ویتامین B3 یا نیاسین نیز منجر به علائم جسمی و روحی می‌شود كه مهمترین آنها زوال عقل است و حتی كمبود آن به مرگ نیز می‌انجامد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: كمبود ویتامین B1 موجب افسردگی، بداخلافی، كاهش حافظه و تمركز و همچنین احساس خستگی می‌شود.

احمدرضا درستی مطلق افزود: ویتامین B1 برای تهیه انرژی از مواد غذایی و به ویژه از مواد قندی یا كربوئیدرات‌ها در بدن لازم است.

وی گفت: از آنجا كه سلول‌های عصبی منحصراً از گلوكز برای تأمین انرژی خود استفاده می‌كنند، در كمبود این ویتامین علائمی از قبیل افسردگی، بداخلافی، كاهش حافظه و تمركز و همچنین احساس خستگی ظاهر می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران افزود: این ویتامین در غذاهایی از قبیل غلات صبحانه، نخودفرنگی، تخمه آفتابگردان، ارزن، جوانه گندم، كنجد، سویا، آجیل به خصوص بادام هندی، بادام، گردو، حبوبات از جمله نخود، لوبیا، عدس، گندم سبوس‌دار، سیب‌زمینی، گندم سیاه یا چاودار وجود دارد.

درستی گفت: كمبود ویتامین B3 یا نیاسین نیز منجر به علائم جسمی و روحی می‌شود كه مهمترین آنها زوال عقل است و حتی كمبود آن به مرگ نیز می‌انجامد.
وی افزود: علائم عصبی ناشی از كمبود آن شامل كاهش حافظه، آشفتگی‌های روحی، افسردگی و اضطراب است. به عنوان منابع غذایی آن می‌توان مخمر آبجو، پنیر، بادام زمینی، كنجد، برنج قهوه‌ای، آرد سبوس‌دار، جوانه گندم و نان سبوس‌دار، جو و حبوبات (به ویژه نخود) را اسم برد.
وقتی تنها شدی تنها تر از تمام غریبان روزگار
از قیل و قال حادثه باری دلت گرفت
بر خویش تکیه کن برعرش
 تشکر شده توسط : tanha , شفا یافته , montazer , sadaf , احمدرضا , # پریسا # , spring , meysam2
#2
دكتر احمدرضا درستي، متخصص تغذيه و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت:

"كمبود ويتامين B1 موجب افسردگي، بداخلاقي، كاهش حافظه و تمركز و همچنين احساس خستگي مي ‌شود.

ويتامين B1 يا تيامين ، براي تامين انرژي از مواد غذايي و به ويژه از مواد قندي يا كربوهيدرات‌ ها در بدن لازم است.

از آنجا كه سلول‌هاي عصبي فقط از گلوكز براي تأمين انرژي خود استفاده مي‌كنند، در كمبود اين ويتامين علائمي از قبيل افسردگي، بداخلاقي، كاهش حافظه و تمركز و همچنين احساس خستگي ظاهر مي‌شود.

اين ويتامين در مواد غذايي از قبيل غلات صبحانه، نخود فرنگي، تخمه آفتابگردان، ارزن، جوانه گندم، كنجد، سويا، آجيل به خصوص بادام هندي، بادام، گردو، حبوبات از جمله نخود، لوبيا، عدس، گندم سبوس‌دار، سيب‌زميني، گندم سياه يا چاودار وجود دارد. "

همچنين دكتر درستي اضافه كرد:

"كمبود ويتامين B3 يا نياسين نيز منجر به بروز علائم جسمي و روحي مي‌شود كه مهم ترين آنها زوال عقل است و حتي كمبود آن به مرگ نيز مي‌انجامد.

علائم عصبي ناشي از كمبود اين ويتامين شامل كاهش حافظه، آشفتگي‌هاي روحي، افسردگي و اضطراب است.

از منابع غذايي نياسين مي ‌توان مخمر آبجو، پنير، بادام زميني، كنجد، برنج قهوه‌اي، آرد و نان سبوس ‌دار، جوانه گندم ، جو و حبوبات (به ويژه نخود) را نام برد."
 تشکر شده توسط : احمدرضا , Sina , sadaf , najva , spring
#3

بیوتین چیست؟

--------------------------------------------------------------------------------

استفاده‌ی هم زمان بیوتین و روی می‌تواند منجر به کاهش ریزش مو شود. بیوتین می‌تواند تا حدی گزگز شدن اندام‌ها در افراد دیابتی را بهبود بخشد. بیوتین میزان شکنندگی ناخن‌های دست و پا را در افرادی

که ناخن‌های شکننده دارند، کاهش می‌دهد.

--------------------------------------------------------------------------------

بیوتین ویتامینی است که به مقدار کم در بسیاری از غذاها وجود دارد. نام های دیگر آن، کوآنزیم R، ویتامین B7، ویتامین H و فاکتور W می‌باشد.


افراد در معرض خطر کمبود [تصویر:  4cxwndo10t4e8151gmzi.jpg]


کمبود بیوتین ممکن است در بارداری، تغذیه با لوله در طولانی مدت، سوء تغذیه و کاهش وزن سریع به وجود بیاید. البته به نظر می‌رسد سیگار نیز از جمله عواملی باشد که در کمبود بیوتین نقش داشته باشد.
معمولاً بیوتین به صورت مکمل (خوراکی یا تزریق) در مواردی مانند ریزش مو، شکستگی ناخن‌ها، التهابات پوستی در نوزادان، دیابت و در افسردگی متوسط و همچنین سایر موارد کمبودی که نام برده شد، تجویز می‌شود.


عملکرد بیوتین در بدن

بیوتین یک قسمت مهم در آنزیم‌های متابولیز کننده‌ی چربی، کربوهیدرات و سایر مواد مغذی است.

کمبود بیوتین

معمولاً کمبود بیوتین بسیار کم دیده می‌شود؛ اما در افراد معتاد به الکل، کسانی که در فرهنگ غذایی‌شان سفیده‌ی تخم مرغ را خام و به مقدار زیاد می‌خورند، نوزادانی که دچار درماتیت پوستی (seborrheic dermatitis) هستند و افرادی که بخشی از وعده‌شان را حذف کرده‌اند، ممکن است دیده شود.
بیوتین در سفیده‌ی تخم مرغ به طور باند شده با ماده‌ای است که مانع از جذب آن می‌شود؛ لذا در افرادی که در طولانی مدت سفیده‌ی تخم مرغ را به صورت خام استفاده می‌کنند (خوردن دو سفیده تخم مرغ و یا بیشتر در روز در طی چندین ماه)، کمبود بیوتین دیده می‌شود. اما اگر تخم مرغ به صورت پخته خورده شود، این مشکل در طی فرایند پخت از بین می‌رود و بیوتین به راحتی قابل جذب می‌شود.

معمولاً آزمایش خاصی برای تشخیص کمبود بیوتین در بدن وجود ندارد و آن‌را اغلب از روی علائم کمبود، شناسایی می‌کنند.

علائم کمبود

* نازک شدن موها (اغلب با تغییر رنگ مو)
* حلقه قرمز رنگ و پوسته‌ای، دور چشم‌ها، بینی و دهان

معمولاً بیوتین به صورت مکمل (خوراکی یا تزریق) در مواردی مانند ریزش مو، شکستگی ناخن‌ها، التهابات پوستی در نوزادان، دیابت و در افسردگی متوسط

و همچنین سایر موارد کمبودی که نام برده شد، تجویز می‌شود

*علائم عصبی از جمله افسردگی، بی‌حالی و توهم

*حس خارش در بازوها و پاها

نقش بیوتین در بدن

* در مطالعاتی که انجام شده چنین به نظر می‌رسد که استفاده‌ی هم زمان بیوتین و روی می‌تواند منجر به کاهش ریزش مو شود.
* در مطالعات انجام شده شواهدی وجود دارد که مصرف توأم بیوتین و کروم به کنترل قند خون در افراد دیابتی کمک می‌کند؛ خصوصاً آن دسته از دیابتی‌هایی که قند خون‌شان با دارو به سختی کنترل می‌شود.

* بیوتین می‌تواند تا حدی گزگز شدن اندام‌ها (اصطلاحاً سوزن سوزن شدن) در افراد دیابتی را بهبود بخشد.

* بیوتین می‌تواند میزان شکنندگی ناخن‌های دست و پا را در افرادی که ناخن‌های شکننده دارند، کاهش دهد.

تا کنون تداخل خاصی بین بیوتین و سایر داروها دیده نشده است.

میزان بیوتین مورد نیاز

میزان مناسب بیوتین به عوامل متفاوتی از جمله سن بستگی دارد. تا به حال اطلاعات خاصی برای تعیین مقدار مناسب آن در دست نیست و مقدار توصیه شده روزانه (RDA) برای آن وجود ندارد.

ولی میزان کافی دریافت (AI) آن جهت جلوگیری از کمبود آن اعلام شده است.

میزان کافی دریافت در نوزادان صفر تا 12 ماه، 5 تا 6 میکروگرم، کودکان 1 تا 3 سال 8 میکروگرم، کودکان 4 تا 8 سال، 12 میکروگرم، 9 تا 13 سال، 20 میکروگرم، 14 تا 18 سالگی 25 میکروگرم، 18 سال به بالا و بالغین و بارداران 30 میکروگرم و در زمان شیردهی 35 میکروگرم می‌باشد.

ولی بهتر است فراموش نکنیم خوردن محصولات طبیعی از کلیه‌ی گروه‌ها به میزان کافی می‌تواند در برآورد نیاز روزانه‌مان به بیوتین مفید باشد.


[تصویر:  5mdqmf0ub7o54kdc13.jpg]

آیا باید بیوتین را به صورت مکمل دریافت کنیم؟

افرادی‌که در گروه در معرض کمبود که در بالا آورده شده نیستند، احتیاجی به دریافت مکمل بیوتین ندارند. در واقع با رعایت یک رژیم غذایی متنوع که کلیه گروه‌های غذایی را شامل می‌شود، به راحتی نیاز بدن به بیوتین برآورده خواهد شد.

منابع بیوتین

منابع غنی از بیوتین سفیده تخم مرغ، جگر و مخمرها هستند.
برای اطمینان از دریافت بیوتین کافی، باید سعی کنیم این مواد را در برنامه غذایی‌مان مصرف کنیم:

جگر، گل کلم، موز، سفیده تخم مرغ پخته، ساردین، حبوبات، قارچ و مخمر و محصولات تخمیری، بادام و پیاز.

معمولاً یک تخم مرغ پخته 13 تا 25 میکروگرم و هر 90 گرم جگر پخته حدود 27 تا 35 میکروگرم بیوتین دارد.

تأثیرات فرایند پخت بر بیوتین

بیوتین در برابر حرارت، نور و اکسیژن مقاوم است و در نگهداری‌ها معمولاً پایدار می‌ماند. معمولاً در فرایند پخت راحت‌تر جذب می‌شود. البته در شرایط اسیدی فرم بیوتین به هم می‌ریزد و قابلیت جذب آن کاهش می‌یابد.
 تشکر شده توسط : spring
#4


مصرف ويتامين ب 12 در افزايش شادابي روحي افراد افسرده موثر است

خبرگزاری جمهوری اسلامی - ایرنا

تهران- فوق تخصص تحقيقات پزشكي گفت: مصرف ويتامين ب 12 در افزايش شادابي روحي افراد افسرده نقش دارد و مي تواند به صورت غير مستقيم در كاهش اضطراب در اين افراد موثر باشد.


'مهدي اخبارده'روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا افزود :اضطراب حالتي غير طبيعي بوده كه در بيماران افسرده ديده مي شود كه سطح آستانه تحمل در اين افراد به شدت پايين است.
فوق تخصص تحقيقات پزشكي ادامه داد: در اين بيماران درمان هاي سنتي نظير دم كرده گل سنبل لطيف و گل گاو زبان و گل ساعت نقش خوبي در كاهش اضطراب دارد اما نقش علمي آن با افزايش اسيدگاما امنيو بوتيريك در قسمت فونتانل مغز همراه است.
اخبارده توضيح داد: جديدترين تحقيقات دراين خصوص ابهام تاثير ويتامين هاي گروه ب را كه سالها در دنيا در درمان بيماريهاي اضطرابي بود را كاملا ازبين برد و مشخص شد كه مصرف يتامين ب 12 در اندازه هاي يك ميلي گرم درافزايش شادابي روحي افراد افسرده نقش دارد.
متخصص تغذيه باليني يادآور شد : ويتامين هاي ب 3 ب 6 هريك از طريق مكانيزم هاي اختصاصي خود در سيناپس هاي مغز و در كاهش اضطراب افراد بسيار موثرند.
اخبارده ادامه داد : ويتامين ب1 نيز با تاثير در روند اكسيداسيون گلوكز درسلولهاي مغز نقش مثبت خود را ايفا مي كند.
وي يادآورشد كه در تحقيقي كه در دانشگاه علوم پزشكي بوستون روي دو هزار بيمار انجام شد، مشخص گرديد كه بيماراني كه مصرف روزانه داروي ضد افسردگي پروزاك داشتند با مصرف روزانه 5 ميلي گرم اسيد فوليك جوابدهي سلول هاي مغزشان به اين دارو به مراتب بالا رفته است.





 تشکر شده توسط : zaynab , هانیه , somaye_602000 , Narges , spring
#5
رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با بیان اینکه «در سنین نوجوانی با افزایش میزان نیاز به انرژی و رشد و توسعه بافتهای بدنی نیاز به ویتامین‌های مختلف گروه B افزایش می‌یابد»، گفت:« تحقیقات نشان می‌دهند کمبود توام اسید فولیک و ویتامین B12، خطر ابتلا به M.S در دوران بزرگسالی را افزایش می‌دهد.»

دکتر ضیاءالدین مظهری در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز اظهار داشت:«در سنین نوجوانی با افزایش میزان نیاز به انرژی و رشد و توسعه بافتهای بدنی نیاز به ویتامین های مختلف گروه B افزایش می‌یابد به عنوان مثال ویتامین هایی چون B1، B2، B3 جزء ویتامین هایی هستند که در متابولیسم انرژی نقش دارند و در این دوران نیاز به آنها افزایش می‌یابد.بیوتین نیز یکی از ویتامین‌های گروه B به شمار می‌رود که برای سلامتی پوست ضروری بوده و در جلوگیری از بروز افسردگی ضروری می‌باشد.»

وی ادامه داد:« استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیک‌ها موجبات از بین رفتن میکروب‌های مفیدی که در روده بزرگ برخی از ویتامین‌های گروه B را تولید می‌کنند را فراهم آورده و کمبود بیوتین را نیز به همراه دارد.ضمنا آویدین موجود در سفیده تخم مرغ با بیوتین ترکیب شده و مانع جذب آن در لوله گوارش می‌شود از این رو نوجوانانی که فعالیت ورزشی انجام می‌دهند و برای دستیابی به حداکثر رشد عضلانی به مقدار زیادی سفیده تخم مرغ مصرف می‌کنند، در معرض خطر ابتلا به کمبود بیوتین قرار دارند.»

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی خاطرنشان کرد:«کم خونی، خستگی، بی حالی، خشکی پوست، دردهای عضلانی، بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، ریزش مو و افزایش کلسترول خون از علائم کمبوداین ویتامین به شمار می روند.مقدار نیاز به بیوتین در سنین بالای 10 سال 100-30 میکروگرم در روز است.»

وی گفت:«ویتامین B5 یا اسید پانتوتنیک نقش آنتی اکسیدانی در بدن داشته و رادیکالهای آزاد را قبل از آسیب رسانیدن به بدن خنثی می‌کند علاوه بر این، این ویتامین در تسریع بهبود زخمها، ساخت پادتن و تقویت سیستم ایمنی نقش دارد.با توجه به اینکه این ویتامین در سوخت و ساز بدن نقش عمده ای دارد، با افزایش نیاز به انرژی در دوران نوجوانی و بلوغ، نیاز به این ویتامین نیز افزایش می‌یابد.»

این عضو هیئت علمی دانشگاه گفت:«کاهش مقاومت فرد در شرایط تنش زا، گرفتگی عضلات، افسردگی، اختلال در ترمیم زخمها، دل درد، استفراغ، سردرد، عدم مقاومت در برابر عفونت های ریوی از علائم کمبود این ویتامین به شمار می‌روند.در کودکان تا 13 سالگی 5 میکروگرم از این ویتامین مورد نیاز است و از 13 سالگی به بعد تا دوران کهنسالی میزان نیاز به این ویتامین به 6 میکروگرم در روز افزایش می‌یابد.»

وی گفت:«ویتامین‌های B1، B2 و B3 از ویتامین‌های مهم در چرخه انرژی‌زایی به شمار می‌روند و در ایام بلوغ با توجه به افزایش سرعت جهش رشد و نیاز به انرژی، به مقدار بیشتری از این ویتامین‌ها نسبت به ایام قبل و بعد از بلوغ نیاز است.ویتامین‌های گروه B جزء ویتامین‌های محلول در آب به شمار می‌روند و از این جهت در قسمت‌های آبکی غذا بیشتر یافت می‌شوند از این رو توصیه می‌شود که قسمت‌های آبکی غذا را نیز میل بفرمایید تا کمبودی از بعد عدم تامین این ویتامین‌ها بوجود نیاید همچنین به علت افزایش سنتز بافتی، نیاز بدن به ویتامین B6، اسید فولیک و ویتامین B12 در این دوران افزایش چشمگیری می‌یابد.»

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد:«اسید فولیک یکی از ویتامین‌هایی است که در این سنین به علت افزایش تقسیمات سلولی، افزایش حجم خون و خونسازی و افزایش سطح متابولیسم، نیاز به آن افزایش می‌یابد.در مادران جوان کمبود این ماده باعث خواهد شد که جنین آنها دچار نقص‌هایی در سیستم عصبی شود، تحقیقات نشان می دهند کمبود توام اسید فولیک و ویتامین B12، خطر ابتلا به M.S در دوران بزرگسالی را افزایش می‌دهد.میوه‌های تازه و سبزیجات برگ دار با رنگ تیره بهترین منبع این ویتامین محسوب می شوند.»

 تشکر شده توسط : najva , انیس , warrior , هانیه , زهرا59 , شهرزاد , نازلی , ارزو , rana , spring
#6
آیا آمپول ب کمپلکس و ب۱۲ مفید هستند یا خیر؟

تحقیقات نشان داده است که تزریق ویتامین ب کمپلکس بسیار موثرتر از انواع قرص یا کپسول یا شربت آن می باشد. تزریق آمپول ب کمپلکس (B complex) می تواند باعث افزایش انرژی گردد. تزریق آمپول ب۱۲ (B12) نیز برای درمان کم خونی مفید است. ولی بایستی تزریق این آمپول ها، با تجویز و تحت نظر پزشک صورت گیرد تا از عوارض احتمالی آن ها مصون بمانیم.

B complex دارای چه ویتامین هایی می باشد؟
هشت ویتامین در این گروه وجود دارند که شامل : ویتامین B1 (تیامین)، ویتامین B2 (ریبوفلاوین)، ویتامین B3 (نیاسین) ، ویتامین B6 (پیریدوکسین)، ویتامین B5 (پانتوتنیک اسید) ، ویتامین B9 (اسید فولیک) ، ویتامین B12 (کوبالامین) و ویتامین B7 (بیوتین) است.

اثرات ویتامین B complex بر بدن چیست؟
باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن، سوخت و ساز، رشد سلول ها و درست عمل کردن سیستم عصبی می گردد. این ویتامین باعث حفاظت میلین (پوشاننده سلول عصبی) نیز می گردد. به طور کلی ویتامین B complex باعث افزایش انرژی بدن، سلامت پوست و عضلات می گردد.

آیا تزریق آمپول B complex مفید است؟
تحقیقات نشان داده است که تزریق ویتامین B complex بسیار موثرتر از انواع قرص یا شربت آن می باشد، زیرا وقتی ویتامین B complex را به صورت قرص مصرف می کنید، سیستم گوارشی، اسیدیته معده و آنزیم ها بر ساختمان این ویتامین ضربه وارد می کنند. اما در صورت تزریق، این آنزیم ها و اسیدیته معده نمی توانند ضربه ای وارد کنند و اثر بهتری بر سلامت خواهد داشت. تزریق ویتامین B complex می تواند باعث افزایش انرژی گردد. همچنین می تواند خستگی ناشی از تخریب اعصاب، دیابت، سیاتیک، زنگ زدن گوش، استرس، بیماری های مزمن و طولانی مدت، کمبود ویتامین B12 و … را از بین ببرد.

مضرات تزریق آمپول B complex چیست؟
درد مفاصل، ادم، تپش قلب، تهوع، اسهال، مشکلات کبدی و تغییر در سوخت و ساز بدن. کمبود ویتامین های گروه B در هنگام بارداری برای جنین می تواند مضر باشد (مخصوصا کمبود اسید فولیک). لذا خانم های باردار باید در خصوص مصرف ویتامین های گروه B با پزشک خود مشورت کنند.

چگونه آمپول B complex را تزریق می کنند و محتویات آن چیست؟
ویتامین ۱۰۰B complex ، را داخل ورید و یا داخل ماهیچه تزریق می کنند.
یک میلی لیتر از ویتامین ۱۰۰B complex دارای ۱۰۰ میلی گرم ویتامین B1، ۵ میلی گرم ویتامین B2، ۲ میلی گرم ویتامین B6، ۲ میلی گرم ویتامین B5، ۱۰۰ میلی گرم ویتامین B3 می باشد. در آمپول B complex، مقداری فسفات سدیم، الکل بنزیل و هیدروکلریک اسید نیز وجود دارند. هیدروکلریک اسید برای تعادل مقدار PH بدن لازم است.

چه موقع از آمپول B complex می توان استفاده کرد؟
در تب، سوختگی های شدید، بارداری، بالا بردن سوخت و ساز بدن، تخریب لوله گوارش، بیماری های مزمن، بیماری پرکاری تیروئید، بیماری دستگاه گوارش، مصرف کنندگان الکل و کمبود ویتامین های گروه B می توان از این ویتامین استفاده کرد. این ویتامین مخصوصا برای ورزشکاران، کودکان، گیاهخواران و بالغین بیشتر از ۵۰ سال استفاده می شود. ویتامین B complex تزریقی، مستقیما جذب خون می شود. این نوع نیز در bypass، در مواقعی که فرد نمی تواند جذب داشته باشد، استفاده می شود.

ویتامین B12 چیست؟
ویتامین B12 (ب۱۲) متعلق به گروه ویتامین B complex می باشد. ویتامین B12، یک ویتامین محلول در آب می باشد که در غذاها یافت می شود. به تنهایی جذب بدن نمی شود، مگر در افرادی که سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و بروکلی مصرف می کنند. ویتامین B12 را می توانید به صورت قرص، اسپری بینی و یا آمپول تهیه کنید. برای اشخاصی که بدن آنها قادر به جذب این ویتامین در روده نمی باشد، بهترین روش برای به دست آوردن B12، تزریق آمپول می باشد.

اثرات ویتامین B12 بر بدن چیست؟
ویتامین B12 برای رشد سلول های خونی و نگهداری پوشش دور اعصاب لازم است. کمبود ویتامین B12 موجب کم خونی (بزرگ شدن سلول های خونی)، عدم تعادل و درست راه رفتن، خستگی، ضعف، بی رنگ شدن پلک چشم، تپش قلب، تنگی نفس، کم پشتی مو، کبود شدن بدون هیچ علتی، طولانی شدن و یا خون ریزی شدید در عادت ماهانه، لرزش، گیجی و دیوانگی می شود.

تزریق آمپول ویتامین B12 مفید است؟
آمپول ویتامین B12 برای درمان کم خونی استفاده می شود. تزریق این ویتامین دارای اثرات مفیدی برای درمان بیماری هایی پوستی، کاهش استرس و خستگی، افزایش انرژی، بهتر خوابیدن، افزایش قدرت حافظه و تمرکز می باشد. همچنین تزریق این ویتامین برای افرادی که سعی در کاهش وزن دارند نیز مفید می باشد.

مضرات تزریق آمپول ویتامین B12 چیست؟
سردرد، خارش و ورم پوست، معده درد، دل به هم خوردگی، اسهال ، درد مفاصل و درد عصب. در موارد نادر: بی نظمی در تنفس، تپش قلب، درد سینه، افزایش وزن ناگهانی، ضعف و درد عضلات، گرفتگی عضلات، تشنگی بیش از حد، ادرار بیش از حد، درد پا، گیجی، بی حس شدن بدن، احساس سوزش داشتن، سخت قورت دادن غذا، سرفه کرن، تنفس با صدا، خستگی بیش از حد، تورم دست ها، ران ها، پاها و قوزک پاها و قرمز شدن، درد داشتن و گرم شدن یکی از پاها، قرمزی پوست و جوش.

تزریق آمپول ویتامین B12 با چه موادی تداخل می کند؟
برخی داروها دارای اثر تداخلی با تزریق ویتامین B12 می باشند، از جمله: الکل، آنتی بیوتیک ها، سایمتیدین، کلشیسین، اسید فولیک، متوتروکسایت، نئومایسین، پاراآمینوسالیسیلیک اسید (Paser)، فنوباربیتال، فنی توئین، مکمل های پتاسیم، پیریمتادین (Daraprim) و برخی ترکیبات ویتامینی.

آیا تزریق آمپول ویتامین B12 موجب کاهش وزن می شود؟
هیچ مطالعه ای این موضوع را ثابت نکرده است. برخی از کلینیک های تغذیه و رژیم درمانی، تزریق ویتامین B12 را جزوی از برنامه های کاهش وزن می گذارند. تزریق این ویتامین باعث افزایش انرژی و بالا بردن سرعت سوخت و ساز بدن می گردد. اما اگر شما دارای کمبود ویتامین B12 باشید، مطمئنا تزریق این ویتامین اثری بر کاهش وزن شما نخواهد داشت.

هشدارها :

۱٫ قبل از تزریق ویتامین B12 اگر: باردارید، شیرده هستید و یا دچار بیماری Leber (بیماری مربوط به چشم که قدرت دید کم همراه با درد دارد)، بیماری کبد، بیماری کلیه، عفونت، کمبود آهن، کمبود اسید فولیک، بیماری هایی که روی توده استخوانی اثر می گذارند و آلرژی (حساسیت) به کبالت و یا دیگر ویتامین ها هستید، حتما به پزشک خود بگویید.

۲٫ مطالعات نشان داده است که کمبود ویتامین های گروه B در هنگام بارداری برای جنین می تواند مضر باشد (مخصوصا کمبود اسید فولیک). لذا خانم های باردار باید در خصوص مصرف ویتامین های گروه B با پزشک خود مشورت کنند.

۳٫ اگر ادرار شما به مدت ۷ روز یا بیشتر، زرد پررنگ و یا نارنجی بود، این بدان معنی است که شما در حال استفاده از یک ویتامین مخصوص می باشید. اما ادرار پررنگ همیشه به این معنی نیست، پس اگر این وضع برای شما پیش آمد، حتما به پزشک مراجعه کنید
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : najva , # پریسا # , نازلی , rana , spring
#7
ایا می دانید کمبود ویتامین ب در بدن چه تاثیری ایجاد می کند؟

كاهش ویتامین «ب» منجر به ایجاد درماتیت، خارش و واكنش‌های پوستی می‌شود

یك متخصص تغذیه با بیان اینکه نیاسین از خانواده ویتامین B است و به حفظ رطوبت و جوانی پوست كمك می كند، گفت: این ویتامین با خاصیت ضد التهابی موجب بهبود تحریكات پوستی در مبتلایان به پسوریازیس می‌شود.

دكتر احمد رضا درستی اظهار داشت: كاهش ویتامین B منجر به ایجاد درماتیت، خارش و واكنش‌های پوستی می‌شود بنابراین باید در رژیم غذایی افرادی كه دچار التهابات پوستی و پسوریازیس هستند از منابع حاوی این ویتامین مانند تخم مرغ، موز و برنج استفاده شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران با تاكید بر اینكه مواد غذایی حساسیت زا باید از رژیم غذایی مبتلایان به پسوریازیس و خشكی پوست حذف شود، گفت: مواد حساسیت زا در ادویه‌ها و افزودنی‌های صنعتی وجود دارد.

این متخصص تغذیه با اشاره به تاثیر مصرف ویتامین D در بهبود مبتلایان به پسوریازیس گفت: این ویتامین از رشد و تكثیر بیش از حد سلول‌ها در بدن جلوگیری می‌كند و با توجه به اینكه در این بیماری سلول‌های پوستی به طور غیرطبیعی تكثیر می‌شوند، كمبود ویتامین D نیز موجب تشدید علایم بیماری می‌شود.

وی خاطرنشان كرد: مصرف گوشت قرمز موجب تشدید التهاب پوست در مبتلایان به این عارضه می‌شود.
افسردگی؛ نتيجه كمبود ويتامين ب
ويتامين‌هاي گروه ب از جمله ريزمغذي‌هايي هستند كه مي‌توانند در خلق و خو و كسب انرژي افراد تاثير مثبت و مستقيم داشته و رضايت خاطر، نشاط زندگي و قدرت مبارزه با مشكلات را در انسان افزايش دهند.
فارس- ويتامين‌هاي گروه ب از جمله ريزمغذي‌هايي هستند كه مي‌توانند در خلق و خو و كسب انرژي افراد تاثير مثبت و مستقيم داشته و رضايت خاطر، نشاط زندگي و قدرت مبارزه با مشكلات را در انسان افزايش دهند.

ويتامين‌هاي گروه ب از جمله ريزمغذي‌هايي هستند كه مي‌توانند در خلق و خو و كسب انرژي افراد تاثير مثبت و مستقيم داشته و رضايت خاطر، نشاط زندگي و قدرت مبارزه با مشكلات را در انسان افزايش دهند.

اين ويتامين‌ها نقش مهمي در متابوليسم انرژي دارند، اما انرژي‌زا و چاق‌كننده نيستند و فقط اشتها را زياد مي‌كنند. اين ويتامين‌ها به شرط آن كه تغذيه صحيح و قدرت جذب بدن طبيعي باشد، در حد ميلي‌گرم يا ميكروگرم براي نياز روزانه ما كفايت مي‌كند. در مواردي كه بدن دچار سوء جذب، سوء‌تغذيه يا بيماري خاصي باشد مقدار جذب اين ويتامين در بدن پايين و موجب خستگي، سستي و رخوت مي‌شود.

ويتامين B1 يا تيامين
اين ويتامين در توليد انرژي، انتقال امواج عصبي در مغز و اعصاب محيطي و توليد ميانجي‌هاي عصبي چون سروتونين نقش بسزايي ايفا مي‌كند. ميزان اين ويتامين در اثر مصرف زياد كربوهيدرات‌هاي ساده، غذاهاي فرآوري‌شده، چاي و قهوه، فشارهاي عصبي، پركاري غده تيروئيد و همچنين در دوران بارداري، شيردهي و بلوغ كاهش مي‌يابد. علائم آن تلولو خوردن، سردرگمي رواني، كاهش قدرت يادگيري، بي‌خوابي، افسردگي، اختلال در توليد انرژي و بي‌اشتهايي است. اين ويتامين در جو دو سر، دانه‌ آفتابگردان و گوشت گاو به وفور يافت مي‌شود.

ويتامين B2 يا ريبوفلاوين
ويتامين B2 در توليد انرژي نقش بسزايي داشته و به‌عنوان يك آنتي‌اكسيدان عمل مي‌كند. بيماري‌هاي مزمن، سرطان، سوء‌جذب، عفونت روده‌اي، اسهال مزمن، انسداد مجاري صفراوي، مصرف برخي داروها خصوصا داروهاي ضدافسردگي سه حلقه‌اي، آنتي‌بيوتيك‌ها و داروهاي آسم و ضد بارداري خوراكي مي‌توانند موجب كمبود اين ويتامين در بدن شوند. علائم كمبود اين ويتامين شكاف‌ها و ترك‌هاي دردناك در گوشه دهان و روي لب‌ها، سوزش و اشك‌ريزش زياد چشم‌ها، كم‌خوني، سستي، افسردگي و تغيير شخصيت است. جگر گوساله، قارچ، اسفناج و ماست منابع خوب اين ويتامين هستند. مقادير زياد اين ويتامين مي‌تواند رنگ ادرار را زرد تيره كند.

ويتامين B3 يا نياسين
ويتامين B3 در توليد انرژي، ترميم DNA، تنظيم قند خون، تجزيه چربي و كلسترول نقش بسزايي دارد. مصرف كم پروتئين، كمبود ويتامين B6 و B2 و اختلالات گوارشي از خطرات ناشي از كمبود اين ويتامين است. پوسته‌پوسته ‌شدن آرنج‌ها، زانوها، پشت گردن، زبان دردناك و متورم، كاهش اشتها، استفراغ، نفخ، اضطراب، نگراني، خستگي، سردرد، بي‌خوابي، گيجي، توهم و افسردگي شديد از علائم كمبود اين ويتامين است. جگر گوساله، بادام زميني، ماهي و مرغ از منابع خوب اين ويتامين هستند. ويتامين B6 نيز داراي چنين خصوصياتي است.

ويتامين B9 يا اسيدفوليك
اين ويتامين در اثر كمبود ويتامين B12 و C، استعمال سيگار و رژيم‌هاي غذايي كه در آن ميزان سبزيجات برگ سبز و غلات كم باشد يا مصرف داروهايي چون آسپيرين،‌ آنتي‌اسيدها، آنتي‌بيوتيك‌ها و قرص‌هاي ضدبارداري خوراكي كاهش مي‌يابد. كمبود اين ويتامين كم‌خوني، خستگي، پرخاشگري، فراموشي و اختلال در رشد و تكامل جنين هنگام تولد را به همراه دارد. معمولا جوانه‌ها خصوصا جوانه گندم، لوبيا قرمز، اسفناج و كلم بروكلي از منابع خوب اين ويتامين هستند.

ويتامين B12 يا كوبالامين
ويتامين B12 در اثر رژيم‌هاي گياهخواري، بيماري‌هاي كبدي، مصرف زياد الكل و سيگار، مصرف برخي داروها و همچنين دوران بارداري و شيردهي كاهش مي‌يابد. از علائم كمبود اين ويتامين مي‌توان به التهاب دستگاه گوارشي، بي‌اشتهايي، كاهش وزن، كم‌خوني با ضعف، كوتاهي تنفس، كاهش تمركز، خطر خونريزي غيرطبيعي، تضعيف سيستم ايمني، تحريك‌پذيري، پرخاشگري، فراموشي، گيجي، بي‌قراري، توهم، افسردگي، بي‌حسي و سوزش و خارش اندام‌ها، حركات بي‌ثبات و بي‌تعادلي در راه‌رفتن اشاره كرد. جگر گوساله، ماهي سالمون، فيله گاو و تخم‌‌مرغ از جمله منابع خوب اين ويتامين هستند. تمامي غذاهاي گياهي فاقد ويتامين B12 است.

توجه
براي پيشگيري يا درمان كمبود ويتامين‌‌هاي گروه B بهتر است علاوه بر مصرف غذاهاي حاوي اين ويتامين با نظر پزشك از مكمل‌هاي B كمپلكس استفاده كنيد. ويتامين‌هاي گروه ب محلول در آب هستند و مازاد آنها از طريق ادرار دفع و در بدن ذخيره نمي‌شوند. مصرف اين مكمل‌ها به همراه املاح معدني چون آهن، روي و منيزيم با مشورت پزشك مي‌تواند به مقدار زيادي از آشفتگي‌هاي روحي، خستگي، بي‌حالي، افسردگي و... بكاهد.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : فرناز , nazii , najva , # پریسا # , spring
#8
من یه دفه که برا کورتون رفتم درمونگاه خانومه که وصل میکرد سرمم رو میگفت شما که ام اس دارین هفته ای یه ویتامین ب 12 بزنین. من چند وقتی زدم ولی دیدم خودم سینووکس رو جاشون ندارم دیگه ، اونو گذاشتم کنار.نمی دونم درست گفت یانه؟؟؟!!!
دور نرو...
بیا کنار دلم
من غیر از اینها که می نویسم
نوازش هم بلدم...
 تشکر شده توسط : spring
#9
کمبود ویتامین b12 موجب کوچک شدن مغز می شود


نتایج یک آزمایش جدید نشان داد: سالمندانی که مقدار ویتامین B12 در خون آنها پایین است، بیشتر در معرض خطر کوچکتر شدن و تحلیل مغز و همچنین از دست دادن مهارت‌های ادراکی قرار دارند.

دکتر کریستین تانگنی از متخصصان برجسته مرکز پزشکی دانشگاه راش در شیکاگو و همکارانش این مطالعه را روی 121 شرکت کننده 65 ساله و بالاتر که در منطقه جنوب شیکاگو زندگی می‌کردند، انجام دادند.

نمونه‌های خونی این افراد از نظر میزان ویتامین B12 و متابولیت‌های مرتبط با این ویتامین که می‌تواند نشان‌دهنده کمبود آن باشد، مورد آزمایش قرار گرفت. همچنین آزمایشاتی برای بررسی مهارت‌های حافظه‌ای و ذهنی‌ شرکت کننده‌ها انجام گرفت.

بنابر گزارش روزنامه هرالدسان، حدود 5/4 سال بعد با تهیه تصاویر ام . آر . آی از مغز شرکت‌کنندگان، اندازه این عضو حیاتی و سایر علائم آسیب‌های مغزی احتمالی در این افراد بررسی شد.

" Ickle me, Pickle me, Tickle me. Too "
 تشکر شده توسط : نازلی , # پریسا # , rana , spring
#10
اسید فولیک یا فولات (ویتامین B9) جزو ویتامین های گروه B می باشد. این ویتامین محلول در آب است، در بدن جمع نمی شود و از طریق ادرار دفع می گردد. پس باید هر روز در رژیم غذایی خود، مصرف منابع غذایی اسید فولیک را فراموش نکنیم.



اهمیت اسید فولیک

اسید فولیک به همراه ویتامین B12 و ویتامین C به هضم غذا و استفاده ی بدن از پروتئین و ساخت پروتئین در زمان لازم کمک می کند. اسید فولیک برای ساخت گلبول های قرمز خون و DNA (که عمل کنترل وراثت را انجام می دهد و راهنمایی برای فعالیت های سلول ها می باشد.)نیز لازم است.

این ویتامین عمل ساخت و نگه داری سلول ها را بر عهده دارد. این وظیفه در هنگام تقسیم سلولی و رشد بسیار مهم است، پس مصرف آن برای زنان باردار و نوزادان ضروری است.

اسید فولیک همچنین در رشد بافت ها کمک می کند و باعث درست عمل کردن سلول ها می شود. این ویتامین در زمانی که بدن احتیاج به غذا خوردن دارد، موجب افزایش اشتها می شود و به همین ترتیب اسیدهای هضم کننده غذا را می سازد.

مکمل(قرص) اسید فولیک در درمان بی نظمی های وابسته به کمبود اسید فولیک استفاده می شود. اسید فولیک برای درمان زخم های پا و مشکلات قاعدگی نیز تجویز می شود.

اسید فولیک در تکامل رشد جنین بسیار با اهمیت می باشد. رشد طناب نخاعی و مغز جنین در گرو مصرف اسید فولیک توسط مادر می باشد.

اغلب زنانی که می خواهند باردار شوند و زنان باردار، باید مکمل اسید فولیک مصرف کنند. دادن این ویتامین به زنان باردار بسیار مفید است، چرا که از ناهنجاری های عصبی زمان تولد، مانند نقص لوله عصبی نوزادان(اسپینا بیفیدا) جلوگیری می کند.

زنان باید مکمل اسید فولیک را 2 تا 3 ماه قبل از بارداری و در 3 ماهه اول بارداری مصرف کنند، مخصوصا زنانی که سابقه ناهنجاری های عصبی در اقوامشان وجود دارد و زنانی که داروهای خاصی را مصرف می کنند، مثل برخی از داروهای ضد صرع .

اسید فولیک و بیماری قلبی

اگر غذاهای دارای اسید فولیک ( فولات) را مصرف کنید، احتمال خطر بیماری قلبی را کم کرده اید. اسید فولیک مقدار اسید آمینه هموسیستئین را نیز کم می کند.

انستیتوی سلامتی بسیاری از عوامل خطر بیماری قلبی را مشخص کرده است، نظیر: افزایش LDL (کلسترول بد)، افزایش فشار خون، کاهش HDL (کلسترول خوب)، چاقی و دیابت.

در سال های اخیر یکی دیگر از عوامل خطر برای بیماری قلبی شناخته شد و آن افزایش هموسیستئین است.

هموسیستئین، یک اسید آمینه می باشد که در خون وجود دارد و افزایش مقدار آن باعث سکته و بیماری قلبی می شود.

افزایش هموسیستئین باعث تنگ و گشاد شدن دریچه قلب می شود. همچنین، باعث تخریب رگ قلب و منعقد شدن خون در قلب و سکته قلبی شود.

کمبود فولات، ویتامین B12 و ویتامین B6 مقدار همموسیستئین خون را زیاد می کنند و به همین سبب بیماری قلبی را باعث می شوند. مصرف مکمل های فولات باعث کاهش مقدار هموسیستئین می شود و علاوه بر آن تنگ و گشاد شدن دریچه قلب را بهبود می دهد.

اسید فولیک و سرطان

فولات کم در خون، احتمال بروز سرطان را زیاد می کند. فولات برای ساخت، تعمیر و عملکرد DNA لازم است. شواهدی در دست است که نشان می دهد، کمبود فولات موجب تخریب DNA می گردد و این تخریب ممکن است باعث سرطان شود.

تحقیقات نشان داده است که کمبود فولات غذایی موجب افزایش سرطان روده بزرگ و بیماری کبدی میشود.

سلول های سرطانی به سرعت تکثیر می شوند. فولات، برای سلول ها و بافت های تکثیر یافته بسیار مفید است. برای سرطانی ها، مصرف مکمل فولات بسیار خوب است.

اسید فولیک و ویتامین B12

مکمل اسید فولیک برای کم خونی ناشی از کمبود ویتامین B12 مفید است.

اما این مکمل بر روی تغییرات و ناهنجاری های عصبی ناشی از کمبود ویتامین B12 اثری ندارد. برای درمان این ناراحتی های عصبی تنها مصرف ویتامین B12 مفید است.

کمبود اسید فولیک

کمبود اسید فولیک وقتی پیدا می شود که مصرف منابع غذایی این ویتامین جوابگوی نیاز بدن نباشد و یا فولات دفع شده از بدن زیاد باشد.

کمبود فولات در زنان باردار، منجر به کاهش وزن تولد، نوزادان نارس و دچار نقص لوله ی عصبی جنین می گردد.

در نوجوانان، کمبود فولات منجر به آنمی (کم خونی) می شود.

از دیگر علایم کمبود این ویتامین در بدن می توان کمبود اشتها ، اسهال، کمبود وزن، ضعف، سردرد، زود رنجی، فراموشی و ..... را نام برد.

به طور کلی، علائم زیر در کمبود این ویتامین ایجاد می شود:

خاکستری شدن موها، کم خونی، ضعف، آشفتگی در خواب، رنگ پریدگی، سرخی و بادکردگی و زخم های زبانی (گلوسیت)، زخم معده و اسهال.
 تشکر شده توسط : نازلی , ارزو , rana , spring
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  الفبای ویتامین ها zenith 6 7,519 2016/12/08, 06:41 PM
آخرین ارسال: شهرزاد
  فواید ویتامین D و منابع تامین آن najva 14 94,321 2016/06/23, 06:03 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  فواید ویتامین E و خطرات مصرف زیاد آن yaro 6 30,049 2015/08/22, 10:37 AM
آخرین ارسال: niloofary
  ویتامین ث(c) nahid 14 15,320 2014/10/09, 10:33 PM
آخرین ارسال: toopdesign
  قرص مولتـی ویتامین ول من wellman paeazan 0 4,554 2014/08/11, 12:08 AM
آخرین ارسال: paeazan
  آشنایی با ویتامین k # پریسا # 6 7,213 2014/05/13, 10:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  6مکمل غذایی-ویتامین، 6 توصیه، 6 هشدار نازلی 3 5,051 2013/12/19, 06:14 PM
آخرین ارسال: nahid
  ارتباط گروه خونی با رژیم غذایی mojtaba2iran 18 18,827 2013/11/05, 12:07 PM
آخرین ارسال: soheila.f.d
  اهمیت عنصر روي وعلائم كمبود آن دربدن نازلی 4 5,889 2012/09/08, 08:32 AM
آخرین ارسال: yummy
  اسید لاکتیک ehsan 10054 2 9,962 2012/02/01, 04:36 PM
آخرین ارسال: ehsan 10054



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
4 مهمان