امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
الفبای ویتامین ها
#1
سلامت نیوز: گروهی از كارشناسان تغذیه و طب مكمل اطلاعات مفیدی را درباره ویتامین ها و نقش آن ها در بدن ارائه كرده اند كه به شما امكان می دهد درباره نیازهای بدن خود بیشتر بدانید.

بدن انسان شبیه به یك موتور قدرتمند است و درست مثل یك ماشین باید دائماً سوخت مناسب به آن برسد. بدن ما باید به طور مرتب با دریافت ویتامین های مناسب و سازگار احیا شود تا بتواند عملكرد صحیحی داشته باشد و درست كار كند.

ویتامین ها كه به عنوان كاتالیزورها و كوآنزیم ها در بدن عمل می كنند از سلول ها محافظت كرده و نقش های مهمی را در فعالیت های سوخت و سازی بدن ایفا می كنند اما هنوز دانش انسان درباره این تركیبات ضروری و حیاتی بسیار اندك است.

به گزارش پایگاه اینترنتی نشنال ول بیینگ هر یك از ویتامین ها شامل ویتامین A C D E K و انواع ویتامین های B از جمله B1 B2 B3 B5 B6 B9 و B12 نقش منحصر به فرد و جداگانه ای در بدن ایفا می كنند. به استثنای ویتامین های B12 و D3، ویتامین های A B C و E از نوع ویتامین های موجود در رژیم غذایی هستند.
بسیاری از افراد معتقدند كه اگر روزی یك عدد قرص مولتی ویتامین بخورند مریض نمی شوند. یا با رسیدن به 04سالگی باید به عنوان مكمل یك داروی مولتی ویتامین را به رژیم خود بیفزاید. در واقع اگر مولتی ویتامین ها حاوی آهن و مواد معدنی باشند ممكن است مشكلات گوارشی ایجاد كنند. هم چنین برخی از ویتامین ها مثل A D3 E و K به دلیل اینكه محلول در چربی هستند مصرف دوز بالای آن ها می تواند تأثیر سمی روی بدن داشته باشند و موجب بروز تغییرات روانی و نورولوژیكی شوند.

از سوی دیگر، كمبود و فقدان این ویتامین ها نیز می تواند عوارض و پیامدهای جبران ناپذیری برای بدن داشته باشند. نكته دیگری كه باید مورد توجه قرار بگیرد این است كه افراد با شرایط بدنی متفاوت یا با بیماری های مختلف به رژیم های متفاوت و البته متناسب با بدن خودشان نیازمند هستند بنابراین به جای تجویز شخصی این ویتامین ها، همواره توصیه می شود كه تعیین نوع ویتامین و دوز مورد نیاز آن را به پزشك و درمانگر متخصص واگذار كنید تا با شناخت كافی از نیاز بدن شما آن را تجویز كند.

در این مقاله به منظور پیش آگاهی، عملكرد چند نمونه از ویتامین های مهم در بدن توضیح داده شده است:

- ویتامینA: این ویتامین برای سلامت چشم ها و رشد استخوان ها موردنیاز است. این ویتامین هم چنین به بهبود عفونت ها كمك می كند و با تقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت تولید RNA این تأثیر را اعمال می كند. ویتامینA در روغن كبد ماهی، تخم مرغ، میوه ها و سبزیجات به رنگ زرد، هویج، سیب زمینی شیرین، گرمك، هلو و فلفل زرد و انبه به وفور یافت می شود.

- ویتامینB1: به تبدیل گلوكز به انرژی كمك می كند و در برنج قهوه ای، پوست گندم و خشكبار یافت می شود.

- ویتامینB2: به تبدیل چربی ها، پروتئین ها و قند به انرژی كمك می كند و در تشكیل گلبول های قرمز خون مؤثر است. منبع غنی این ویتامین فرآورده های شیری، عصاره مخمر، گوشت ارگانیك تخم مرغ و قارچ است.

- ویتامینB3: این ویتامین به تنفس سلول های بدن كمك كرده و موجب سلامت پوست و حفظ تعادل قند خون است. منابع اصلی این ویتامین غلات سبوس دار، بنشن ها، ماهی، مرغ، بوقلمون و قارچ هستند.

- ویتامینB5: به تولید هورمون ضداسترس كمك می كند و در تقویت سلامت پوست و مو و اعصاب مؤثر است. این ویتامین در تخم مرغ، مرغ، ماهی و سبزیجاتی مثل قارچ، آووكادو، عدس و دانه آفتاب گردان به وفور یافت می شود.

- ویتامینB9: یا فولیك اسید برای زنان باردار بسیار ضروری است و به ساخته شدن DNA و پروتئین كمك می كند. منابع این ویتامین جگر مرغ، اسفناج، لوبیا قرمز، چغندر، نخود فرنگی، آووكادو و آب كوجه فرنگی هستند.

- ویتامین B6: به عنوان ویتامین ضدافسردگی شناخته شده است كه به خون سازی نیز كمك می كند و برای سوخت و ساز پروتئین و عملكرد سیستم عصبی حیاتی است. منابع اصلی آن شامل گوشت، ماهی آزاد، موز، كلم بروكلی، كلم و تمام سبزیجات با برگ سبز رنگ هستند.

- ویتامین B12: به سلامت سیستم اعصاب و رشد سالم و تولید گلبول های قرمز خون كمك می كند. ویتامینB12 در روده ساخته می شود. این ویتامین تنها در منابع گوشتی یافت می شود و كسانی كه فقط از سبزیجات استفاده می كنند اغلب با كمبود این ویتامین مواجه می شوند.

- ویتامینC: به بهبود بافت ها و شكل گیری استخوان ها و دندان ها كمك می كند و هم چنین سرشار از آنتی اكسیدان است. سبزی و میوه های مثل لیمو، توت فرنگی، طالبی، انگور، نخود، بروكلی، فلفل و مركبات دیگر سرشار از این ویتامین است.

- ویتامینE: مصرف دوز مناسب این ویتامین از سمی شدن كبد جلوگیری می كند و یك آنتی اكسیدان مهم برای حفاظت از سلول ها است. سویا، بروكلی، سبزیجات سبز رنگ، دانه آفتاب گردان، خشكبار و بنشن از غنی ترین منابع این ویتامین هستند.

- ویتامین K: در فرآیند لخته شدن خون مهم است كه بیشتر در خانواده كلم ها، گوجه فرنگی، بنشن از غنی ترین منابع این ویتامین هستند.

- ویتامین D3: برای سوخت و ساز و شكل گیری استخوان ها و دندان ها ضروری است و جذب كلسیم را ارتقا می دهد. این ویتامین براثر تابش نور آفتاب به پوست در بدن تولید می شود. در موارد كمبود نور آفتاب مصرف ماهی، ساردین، تن، تخم مرغ و یا مكمل های این ویتامین توصیه می شود.

If you live to be a hundred
I want to live to be
,a hundred minus one day
so I never have to live
love28.without you
 تشکر شده توسط : سـاناز , fireboud , najva , # پریسا # , نازلی , Ghost , spring
#2
[تصویر:  vitamin-banner-frut.jpg]


سلامت نیوز :آیا شما واقعا˝ می دانید که ویتامین هایی نظیر A و B و C و D و ... به چه کار می آیند ؟ و چرا باید زحمت استفاده از آنها را بکشید ؟با ما همراه شوید تا درباره برخی دلایل مصرف این ویتامین ها به شما توضیحاتی ارائه دهیم :

ویتامین A :
به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت ام اس ان این ویتامین برای بهبود بینایی موثر است . چون در اکثر منابع غذایی یافت می شود ، استفاده از آن راحت ایت و اگر به صورت بی رویه ازمکمل آن استفاده شود می تواند آسیب های جدی کبدی را به هراه داشته باشد .

بهترین منابع غذایی :
جگر مرغ ، گوشت گاو ، سیب زمینی شیرین ، اسفناج ، طالبی ، هویج ، کلم پیچ و خربزه .




ویتامین B :
این ویتامین سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و منجر به افزایش سطح انرژی می شود . افرادی که گیاه خوار هستند باید ویتامین B12 را به صورت مکمل دریافت کنند . همچنین ویتامین B9 برای پیشگیری از بروز سرطان پروستات توصیه می شود . برخی شرکت های تبلیغاتی این نوع ویتامین را راهکاری برای درمان چین و چروک ، مبارزه با خستگی عضلات و تسکین آنها می دانند که البته خیلی هم موثق نیست .

بهترین منابع غذایی :
مرغ ، تخم مرغ ، بوقلمون ، تن ماهی ، ماهی آزاد ، گوشت گاو ، عدس ، نخود فرنگی ، چغندر ، اسفناج و لوبیا سفید .




ویتامین C :
این ویتامین علاوه بر اینکه سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند برای جلوگیری از پیری پوست و تاندون ها و رباط ها به کار میرود . البته ممکن است با خوردن مکمل های ویتامین C دچار سوزش سر دل شوید .

بهترین منابع غذایی :
کلم بروکلی ، جوانه بروکسل ، پرتغال ، گریپ فروت ، گوجه فرنگی ، فلفل قرمز ، کلم پیچ و توت فرنگی



ویتامین D :
این ویتامین شما را در برابر افسردگی ، سرطان و بیماریهای قلبی محافظت می کند . همچنین کمبود آن می تواند منجر به سرطان پروستات یا سرطان پانکراس شود .

بهترین منابع غذایی :
ماهی قزل آلا ، ساردین ، پنیر ، تخم مرغ و قارچ .



ویتامین E :
این ویتامین هم برای سلامتی مغز بسیار حیاتیست و هم باعث سلامت پوست می شود . علاوه بر این از شما در برابر سرطان پروستات و مثانه محافظت می کند .
تولید کنندگان این مکمل ادعا می کنند که این ویتامین می تواند تولید اسپرم را بهبود بخشد و حتی یک مکمل درمانی در سرطان ریه باشد .
بهترین منابع غذایی :
تخم مرغ ، دانه آفتابگردان ، بادام ، زیتون ، اسفناج ، چغندر ، برگ شلغم و غلات سبوس دار .

مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
 تشکر شده توسط : arezoo_azizi , # پریسا # , zenith , نازلی , yummy , spring
#3
Rainbow 

نقش ویتامینها در سلامت عمومی بدن

ویتامین‌ها و موادمعدنی موادی هستند که در موادغذایی که می‌خوریم یافت می‌شوند. بدن شما برای اینکه درست کار کند و بتوانید آنطور که باید رشد کرده و بزرگ شوید، به آنها نیاز دارد. هر کدام از ویتامین‌ها یک نقش خاص در بدن ما دارند. مثلاً:

• ویتامین D در شیر به محکم شدن استخوان‌هایتان کمک می‌کند.
• ویتامین A در هویج به قوی شدن چشم‌هایتان کمک می‌کند.
• ویتامین C در پرتقال که اگر بدنتان زخم شود به زودتر خوب شدن آن کمک می‌کند.
• ویتامین‌های B در سبزیجات برگدار که به تولید پروتئین و انرژی در بدن کمک می‌کنند.

ویتامین ‌ها در آب و چربی زندگی می‌کنند

ویتامین‌ها دو نوع هستند: محلول در چربی و محلول در آب.

وقتی موادغذایی می‌خورید که ویتامین‌های محلول در چربی در خود دارد، این ویتامین‌ها در بافت‌های چربی بدن شما و در کبد ذخیره می‌شوند. آنها در چربی‌های بدنتان منتظر می‌مانند تا بدنتان به آنها نیاز پیدا کند.

ویتامین‌های محلول در چربی دوست دارند که مدتی در بدنتان انبار شوند—بعضی از آنها چند روز و بعضی تا 6 ماه آنجا می‌ماند. بعد وقتی وقت استفاده آنها می‌شود، وسیله حمل خاصی در بدنتان آنها را به آنجایی که لازم است می‌برد. ویتامین‌های A، D، E و K همه ویتامین‌های محلول در چربی هستند.

ویتامین‌های محلول در آب فرق می کنند. وقتی غذاهایی می‌خورید که ویتامین‌های محلول در آب در خود دارند، این ویتامین‌ها مدت زیادی در بدنتان ذخیره نمی‌شوند. درعوض، وارد جریان خونتان می‌شوند. هر مقدار از آنها که توسط بدنتان استفاده نشوند از طریق ادرار از بدنتان بیرون می‌آید.

به همین دلیل این نوع ویتامین‌ها باید مدام جایگزین شوند. ویتامین‌ C و گروه بزرگ ویتامین‌های B—B1 (تیامین)، B2 (ریبوفلاوین)، نیاسین، B6 (پیریدوکسین)، اسید فولیک، B12 (کوبالامین)، بیوتین و اسید پانتوتنیک ازجمله این ویتامین‌ها هستند.

ویتامین ‌ها نیازهای شما را تامین می‌کنند

بدن شما ماشین خیلی قوی است که می‌تواند خودش کارهای زیادی را انجام دهد اما یک کاری که نمی‌تواند انجام دهد ساخن این ویتامین‌ها است. به خاطر همین هم موادغذایی وجود دارند. بدن شما می‌تواند ویتامین موردنیاز خود را از موادغذایی که می‌خورید به دست آورد زیرا غذاهای مختلف ویتامین‌های مختلفی در خود دارند. نکته مهم این است که از موادغذایی مختلف استفاده کنید تا همه این ویتامین‌ها را برای بدنتان تامین کنید. بااینکه بعضی بچه‌ها هر روز یک عدد قرص مولتی‌ویتامین می‌خورند اما بیشتر بچه‌ها اگر بتوانند در روز از نواع مختلف موادغذایی استفاده کنند، خیلی به این قرص‌ها نیاز ندارند.

حالا اجازه بدهید نگاه دقیقتری به ویتامین‌ها داشته باشیم:

ویتامین A

این ویتامین نقش خیلی مهمی در بینایی شما دارد. برای بینایی شما در شب خیلی خوب است. ویتامین A به شما کمک می‌کند همه چیز را رنگی ببینید. در کنار اینها، کمکتان می‌کند خوب رشد کنید و پوست خوبی هم داشته باشید.

چه موادغذایی سرشار از ویتامین A هستند؟

• شیر غنی شده با ویتامین A
• جگر
• مرکبات و سبزیجات (مثل طالبی، هویج، سیب‌زمینی شیرین)
• سبزیجاتی که برگ‌های سبز تیره دارند (مثل کلم‌پیچ و اسفناچ)

ویتامین‌های B

ویتامین‌ B فقط یکی نیست. چند مدل ویتامین‌ B داریم: B1، B2، B6، B12، نیاسین، اسیدفولیک، بیوتین و اسید پانتوتنیک.

ویتامین‌های B در فعالیت متابولیکی بدن خیلی مهم هستند—یعنی آنها به تولید انرژی و آزاد کردن آن وقتی بدنتان به آن نیاز دارد کمک می‌کنند. این گروه ویتامین‌ها در ساختن گلوبول‌های قرمز خون که اکسیژن را در طول بدن حمل می‌کند هم مهم هستند. هر قسمت از بدن شما برای اینکه درست کار کند به اکسیژن نیاز دارد به همین دلیل این ویتامین‌ها شغل خیلی مهمی دارند.

چه موادغذایی سرشار از ویتامین‌های B هستند؟

• غلات کامل مثل گندم و جو
• ماهی و غذاهای دریایی
• مرغ و گوشت
• تخم‌مرغ
• لبنیات مثل شیر و ماست
• سبزیجات برگدار
• حبوبات

ویتامین C

این ویتامین برای محافظت از بافت‌های بدن مثل لثه‌ها و عضلات مهم هستند. ویتامین C وقتی بدنتان زخم می‌شود هم به خوب شدن زخمتان کمک می‌کند. این ویتامین به بدنتان کمک می‌کند دربرابر عفونت‌ها مقاومت کند. یعنی بااینکه همیشه نمی‌توانید جلوی مریض شدنتان را بگیرید اما ویتامین C مریض شدنتان را کمی سخت‌تر می‌کند.

چه موادغذایی سرشار از ویتامین C هستند؟

• مرکبات مثل پرتقال
• طالبی
• توت‌فرنگی
• گوجه‌فرنگی
• کلم بروکلی
• کلم
• کیوی
• فلفل قرمز شیرین

ویتامین D

برای داشتن استخوان‌هایی محکم و قوی به ویتامین D نیاز دارید، همینطور برای داشتن دندان‌هایی سالم و محکم. ویتامین D به یک ماده‌معدنی مهم هم کمک می‌کند—به بدنتان کمک می‌کند مقدار کلسیمی که لازم دارد را جذب کند.

چه موادغذایی سرشار از ویتامین D هستند؟

• شیر غنی شده با ویتامین D
• ماهی
• زرده تخم‌مرغ
• جگر
• سیریال و کورن‌فلکس غنی‌شده

ویتامین E

همه به ویتامین E نیاز دارند. این ویتامین پرتلاش از خیلی از بافت‌های بدنتان مثل بافت‌هایی که در چشم، پوست و کبدتان هستند محافظت می‌کند. ویتامین E از ریه‌هایتان مراقبت می‌کند تا با هوای آلوده آسیب نبیند. و برای ساختن گلوبول‌های قرمز خون هم مهم است.

چه موادغذایی سرشار از ویتامین E هستند؟

• غلات کامل مثل گندم و جو
• سبوس گندم
• سبزیجات برگدار
• ساردین
• زرده تخم‌مرغ
• آجیل و دانه‌ها

ویتامین K

ویتامین K باعث لخته شدن خون می‌شود. دفعه آخری که دستتان برید را یادتان هست؟ بعد از اینکه مدتی خونریزی کرد خونتان کار جالبی کرد که لخته شدن نامیده می‌شود. این زمانی است که بعضی سلول‌های خاص در بدنتان مثل چسب عمل می‌کند و در سطح زخم به هم می‌چسبند تا از خونریزی جلوگیری کنند.

چه موادغذایی سرشار از ویتامین K هستند؟

• سبزیجات برگدار
• لبنیات مثل شیر و ماست
• کلم بروکلی
• روغن سویا

وقتی مقدار کافی از این ویتامین‌ها به بدنتان برسد، حالتان خیلی خوب خواهد بود!

منبع: کیدز پرشیا

دور نرو...
بیا کنار دلم
من غیر از اینها که می نویسم
نوازش هم بلدم...
 تشکر شده توسط : ehsan 10054 , # پریسا # , zenith , نازلی , spring
#4
Rainbow 
پنج نوع ویتامین ضدسرطانی

بهترین راه پیشگیری از سرطان، اتخاذ شیوه سالم زندگی است. مصرف مواد غذایی سالم و غنی از ویتامین و مواد مغذی بخش مهمی از برنامه پیشگیری از سرطان را تشکیل می دهد. در این مطلب به نقل از «MSN» به ۵ نوع ویتامین که از بروز سرطان پیشگیری می کند، اشاره شده است.

بتا کاروتن: این ویتامین که پیش ماده سازنده ویتامین A به حساب می آید، در بیشتر صیفی جات و سبزیجات نارنجی و سبز رنگ مانند هویج، اسفناج و برگ چغندر موجود است. این ویتامین یک ماده مغذی به حساب می آید و از ریه ها در برابر سموم سرطان زا محافظت می کند. نتایج بررسی دیگری نیز نشان داد، در افراد سیگاری که روزانه صیفی جات سبز و زرد رنگ سرشار از بتاکاروتن مصرف می کنند، خطر بروز سرطان معده و ریه کاهش می یابد. البته این یافته به معنای تجویز استعمال دخانیات نیست.

ویتامین B6: این نوع ویتامین برای حفظ سیستم ایمنی بدن لازم است و مجرای تنفسی را در برابر عفونت و آلودگی محافظت می کند. هم چنین در پیشگیری از بروز سرطان گردن رحم موثر است. ویتامین B6 در هویج، سیب، موز و سبزی های برگدار وجود دارد.

ویتامین C: این ویتامین یکی از مواد مغذی است که از بروز بیماری های مختلف پیشگیری می کند.

اسید فولیک:
نام دیگر آن فولات است و در پیشگیری از بروز سرطان گردن رحم موثر است. این ویتامین در چغندر، کلم برگ، سبزی های برگدار، تخم مرغ، میوه های مرکباتی و اغلب ماهی ها یافت می شود.

ویتامین E: ویتامین E علاوه بر این که در پیشگیری از بروز سرطان روده موثر است، به عنوان آنتی اکسیدان قوی عمل می کند و آسیب های ناشی از آلاینده ها را کاهش می دهد. ویتامین E در تخم مرغ و جگر یافت می شود.


منبع : خراسان



ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
 تشکر شده توسط : ساحل , نجمه , نازلی , arezoo_azizi , zenith , spring
#5
تامین ها و مواد معدنی


نقش آن ها


منابع

ویتامین آ

(vitamin A)


گلبول های سفید خون را می سازد. برای بینایی، بهداشت پوست و مخاط اندام ها و رشد دندان ها و استخوان ها ضروری است.

در جلوگیری از عفونت های ناشی از پیشرفت بیماری ایدز، مرگ و میر بزرگسالان، انتقال ویروس ایدز از مادر به فرزند، مرگ و میر زیاد کودکان و نوزادان و کاهش رشد کودکان در اثر HIV، موثر است.


جگر، زرده تخم مرغ
ماهی های چرب،
لبنیات،
تمام میوه ها و سبزی های زرد و نارنجی، سبزیجات با برگ پهن سبز تیره، یونجه،

تیامین

ویتامین ب 1

(vitamin B1)




برای سوخت و ساز انرژی لازم است و موجب تقویت اشتها و بهبود عملکرد سیستم عصبی بدن می شود.


گوشت قرمز، مرغ
ماهی،
انواع لوبیا،
غلات سبوس دار

ریبو فلاوین

ویتامین ب 2

(vitamin B2)




برای سوخت و ساز انرژی مهم است و در بینایی، بهداشت و سلامت پوست موثر است.


گوشت قرمز،
شیر، ماست،
سبزیجات،
غلات سبوس دار

نیاسین

ویتامین ب 3

(vitamin B3)




برای سوخت و ساز انرژی، بهداشت و سلامت پوست، جهاز هاضمه و سیستم عصبی لازم است.


گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ،
ماهی،
شیر،
غلات سبوس دار،
بادام زمینی

ویتامین ب 6

(Thiamin)

(vitamin B6)


سوخت و ساز و جذب چربی ها و پروتئین ها را آسان و به ساختن گلبول های قرمز خون کمک می کند.


گوشت قرمز، تخم مرغ،
ماهی،
سبزی های دارای برگ پهن، یونجه، سیب زمینی شیرین، ذرت، کلم، آووکادو، موز،
لوبیا سفید، حبوبات،
غلات سبوس دار،

تخمه ها و بادام، گردو

اسید فولیک

(Folic acid)


برای ایجاد گلبول های جدید، مخصوصاً گلبول های قرمز خون و سلول های معده و روده لازم است.


گوشت قرمز، جگر، زرده تخم مرغ
ماهی، صدف،
سبزیجات دارای برگ سبز پهن و آووکادو
حبوبات، بادام زمینی،
دانه های روغنی،
غلات سبوس دار

ویتامین
ب 12

(vitamin B12)




برای ایجاد سلول های جدید و حفظ سلول های عصبی مهم است.


گوشت قرمز، ماهی، مرغ و پرندگان، تخم مرغ،
غذاهای دریایی، ساردین، گیاهان و جلبک دریایی
شیر، پنیر،
غلات سبوس دار

ویتامین ث

(vitamin C)




به بدن کمک می کند تا از کلسیم و سایر مواد لازم برای ساختن استخوان ها و جدار رگ های خونی استفاده کند. جذب آهن را افزایش می دهد. مقاومت بدن را در برابر عفونت بالا می برد و به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند. برای سوخت و ساز پروتئین مهم است.


مرکبات کلم،
سبزیجات، گوجه فرنگی، سیب زمینی، سیب زمینی هندی و بارهنگ

توجه: ویتامین ث میوه ها و سبزیجات به علت قطعه قطعه کردن و خرد کردن آن ها، گرم کردن دوباره غذا و یا کهنه شدن آن ها از بین می رود.

ویتامین ای

(vitamin E)




از ساختمان و اجزای سلول ها حفاظت کرده و مقاومت بدن را در برابر بیماری افزایش می دهد.


سبزیجات، سبزیجات با برگ پهن سبز تیره،
غلات سبوس دار،
روغن های گیاهی،
بادام زمینی، آجیل، تخمه

کلسیم

(Ca)


باعث ایجاد و استحکام دندان ها و استخوان ها می شود. به کارکرد قلب و ماهیچه ها، تنظیم فشار خون و جلوگیری از


میگو، ماهی دودی (با استخوان)،
سبزیجات،
شیر،
نخود و لوبیا،
آجیل

ید

( I )


رشد و عملکرد دست مغز و سیستم عصبی را تضمین می کند.


ماهی، غذاهای دریایی،
شیر،
نمک ید دار

آهن

(Fe)


اکسیژن را به خون می رساند، گلبول قرمز از کار افتاده خون را حذف می کند و گلبول های تازه می سازد.


گوشت قرمز، گوشت پرندگان، جگر، تخم مرغ،
ماهی، غذاهای دریایی،
گیاهان برگ دار سبز، یونجه،
لوبیا، بعضی از غلات، غلات سبوس دار،
بادام زمینی، تخمه ها

منیزیوم

(Mg)


عضلات را تقویت می کند وبرای عملکرد درست سیستم عصبی مهم است. در رشد استخوان و نگهداری دندان ها موثر است.


غذاهای دریایی،
گیاهان دارای برگ سبز تیره،
غلات،
آجیل و حبوبات

سلنیوم

(Se)




از آسیب دیدگی عضله قلب جلوگیری می کند.


گوشت قرمز، جگر،
غذاهای دریایی،
شیر،
هویج، پیاز، سیر، یونجه، قارچ،
غلات سبوس دار

روی

(Zn)


سیستم دفاعی بدن را تقویت، هضم را آسان و ویتامین آ را جا به جا می کند.


گوشت قرمز، جگر، مرغ، زرده تخم مرغ،
ماهی، غذاهای دریایی، صدف
شیر،
گیاهان سبز برگ دار، کدو، سیر،
حبوبات،
غلات، غلات سبوس دار،
آجیل، تخمه کدو
 تشکر شده توسط : شيدا رها
#6
بدن، کمبودهای تغذیه ای را اعلام می کند!



اینکه در برنامه روزانه مصرف ۵ وعده میوه و سبزی توصیه می‌شود، اما اغلب ما با کمبود ویتامین و مواد معدنی مواجهیم.



* خستگی: بر اثر کمبود آهن به وجود می‌آید و علایمی مانند ضعف، عدم تمرکز، کم اشتهایی، رنگ پریدگی و تیرگی دور چشم را به همراه دارد. آهن برای تشکیل گلبول‌های قرمز که اکسیژن را به تمام بدن می‌رسانند، لازم است. این کمبود در زنان به ویژه در دوران قاعدگی، افرادی که از خون ریزی خفیف روده رنج می‌برند یا کسانی که آسپرین مصرف می‌کنند دیده می‌شود. منبع آهن، گوشت قرمز، تخم مرغ، حبوبات و سبزیجات برگ سبز است.

* خارش پوست: نشانگر کمبود روی است و علایم دیگر آن نیز ایجاد خط‌های سفید روی ناخن و زخم‌هایی است که به کندی بهبود پیدا می‌کند. روی در تشکیل سلول‌های جدید و آنزیم‌ها و بهبود زخم‌ها و تولید اسپرم سالم موثر است. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، یک سوم جمعیت جهان دچار کمبود روی هستند. گیاه خواران باید بدانند، غلات حاوی ماده شیمیایی به نام «فیتات» مانع جذب روی می‌شود. مصرف مکمل‌های آهن نیز مانع از جذب روی می‌شود. مغزها، غلات سبوس دار، ماهی ها و گوشت قرمز منبع عالی روی هستند.

* آسیب زبان: نشانگر کمبود ویتامین B۱۲ است و علایم دیگر نیز مانند خشکی و ترک پوست دور دهان و بینی دارد. منبع آن شیر و تخم مرغ است.

* کمردرد و پادرد: نشانه کمبود ویتامین D است و علایم دیگر آن درد در ناحیه لگن و شکنندگی استخوان است. ویتامین D به رشد استخوان کمک می‌کند. این ویتامین در جذب کلسیم در روده موثر است و برای حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن نیز لازم است. همه افراد به خصوص زنان مسن و کودکان به ویتامین D نیاز دارند. منبع عالی ویتامین D، نور خورشید است. با قرار گرفتن ۳ روز در هفته به مدت نیم ساعت در معرض نور خورشید، ویتامین D کافی ذخیره می‌شود.

* عفونت‌های مکرر: کمبود سلنیم باعث عفونت مکرر می‌شود. سلنیم سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند، سلول‌ها را در برابر آسیب‌ها محافظت و با سرطان نیز مقابله می‌کند. نتایج بررسی‌های محققان ایتالیایی نشان می‌دهد، کمبود سلنیم روی کیفیت اسپرم نیز تاثیر می‌گذارد. منبع آن، کره، سیر، غلات، تخمه کدو، ماهی، قلوه، جگر، کشمش، گردو، انگور قرمز و گوشت گاو است.

* اضطراب و بی‌قراری غیرعادی: نشانه کمبود منیزیم است. این ماده به بدن کمک می‌کند تا غذا را به انرژی تبدیل کند، منیزیم سلامت غده پاراتیروئید موجود در گلو را که هورمون‌های مهمی را برای سلامت استخوان فراهم می‌کند، تامین می‌کند. منیزیم برای حفظ سلامت استخوان و دندان که ۶۰ درصد از مقدار کل منیزیم موجود در بدن را مصرف می‌کند، لازم است، این عنصر در انتقال پیام‌های عصبی، انقباض عضلات و تنظیم دمای بدن موثر است. زنان در دوران قبل از یائسگی و افراد مسن برای حفظ سلامت استخوان به این عنصر نیاز دارند. مصرف ۹۰ گرم اسفناج سه چهارم نیاز روزانه به منیزیم را تامین می‌کند. منیزیم در بادام و نان سبوس دار نیز موجود است.

* زخم دهان، سرماخوردگی و عفونت‌های مکرر، پوسته پوسته شدن پوست و شوره سر: نشانه کمبود ویتامین A در بدن است. ویتامین A با عفونت مقابله می‌کند، بینایی را تقویت می‌کند و پوست را سالم نگه می‌دارد. به زنان باردار مصرف مکمل‌های حاوی ویتامین A یا جگر توصیه نمی‌شود زیرا خطر نقص مادرزادی جنین را افزایش می‌دهد. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد، مصرف بیش از حد ویتامین A در روز، در درازمدت روی استخوان تاثیر می‌گذارد و در سنین بالا احتمال شکستگی را افزایش می‌دهد. منبع خوب این ویتامین آب هویج، جگر، تخم مرغ، پنیر و ماست هستند.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : رامنا , nahid , silent
#7
نشانه های کمبود ویتامین B12
مجموعه: بیماری ها و راه درمان


دیابت نوع 2, خستگی مزمن

خستگی یکی از اولین نشانه های کمبود B12 است

همین طور که سن بالا می رود قابلیت بدن در جذب ویتامین B12 از غذاها نیز کند می شود. از هر 100 زن 40 تا 59 ساله 4 نفر کمبود ویتامین B12 دارند و بیشترشان نیز در مرز این کمبود هستند. اما بالا رفتن سن تنها دلیلش نیست: نخوردن گوشت، استفاده از داروهای خاص - مانند متفورمین ( معمولا برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 یا سندرم تخمدان پلی کیستیک تجویز می شود ) یا برخی داروهای معمول برای سوزش سر دل و حتی کاهش وزن با عمل جراحی همه باعث بالا رفتن خطر کمبود ویتامین B12 می شوند.

نتیجه کمبود ویتامین می تواند هر چیزی باشد از خستگی مزمن گرفته تا ضعف بینایی. اگر نشانه هایی که در ادامه گفته می شود برایتان آشنا بود، با پزشک خود صحبت کنید تا یک تست خون از شما بگیرد. اگر سطح این ویتامین ها کم بود، استفاده از مکمل یا تزریق ویتامین می تواند در عرض چند هفته مانند قبل سلامتتان کند.

بعد از ظهرها خیلی سخت می توانید بیدار بمانید – حتی اگر شب قبل 8 ساعت خوابیده باشید
خستگی یکی از اولین نشانه های کمبود B12 است. دلیلش هم این است که بدنتان برای ساخت سلول های قرمز خونی متکی به ویتامین هاست، که اکسیژن را به ارگان ها حمل می کنند. بدون اکسیژن کافی در سلول ها احساس خستگی می کنید، مهم هم نیست که چقدر خوابیده باشید. خستگی می تواند چندین معنا داشته باشد، پس فقط به خاطر خستگی مزمن نمی توانید برای خود ویتامین B12 تجویز کنید. پزشکان با مشاهده خستگی و چند نشانه ی دیگر کمبود ویتامین B12 را تشخیص می دهند.

پاکت خریدتان به نظر 100 کیلو می آید
بدون دریافت اکسیژن از سلول های قرمز خونی، عضلات احساس ضعف می کنند. افرادی که چنین نشانه ای دارند ممکن است فکر کنند مشکل از خستگی یا نخوردن غذای کافی است. اما یک آزمایش می تواند نشان دهد که مشکل اصلی کمبود B12 است. با دریافت B12 این ضعف از بین می رود.

احساس عجیبی را تجربه می کنید
برخی افراد که کمبود ویتامین B12 دارند می گویند: احساس می کنم یک جریان برق از سر تا پایم در حرکت است. دیگر مواردی که گزارش شده شامل بی حسی و سوزن سوزن شدن می شود. تمام این احساسات عجیب به دلیل آسیب وارد شدن به سیستم عصبی است، که با کاهش اکسیژن در سلول ها تحریک می شود.

کلید ها را در یخچال می گذارید!
فراموش کار یا حواس پرت شدید، نام دوستتان را به خاطر نمی آورید، شاید نگران شوید که به آلزایمر زودرس مبتلا شده اید، اما گاهی کمبود B12 مقصر اصلی است. دربرخی بیماران که سنشان بالاست گاهی کمبود ویتامین B12 را با آلزایمر اشتباه می گیرند. از چنین بیمارانی تست خون گرفته می شود و همین که کمبود B12 تشخیص داده شد پزشک مکمل ویتامین B12 تجویز می کند تا نشانه ها از بین بروند.

احساس منگی و گیجی می کنید
داشتن سرگیجه یکی دیگر از علام کمبود B12 است. در یک تحقیق که روی 100 نفر انجام شد ( این افراد سرگیجه مزمن داشتند ) محققان متوجه شدند 40 درصد آنها مشکل کمبود ویتامین B12 دارند. سرگیجه همیشه نمی تواند علامت کمبود ویتامین باشد و بهتر است تشخیص را به پزشک واگذار کنید.

پوستتان رنگ پریده شده
اگر متوجه شدید که رنگ پوستتان رو به زردی می رود، ممکن است علتش کمبود B12 باشد. وقتی کمبود دارید سلول های قرمز بسیار شکننده و به آسانی شکسته می شوند، که باعث آزاد شدن رنگدانه های بیلی روبین و زرد شدن رنگ پوست می شود.

زبان صاف و قرمز می شود
نصف کسانی که کمبود شدید B12 دارند پاپیل های – برآمدگی های ریز روی زبان -- زبانشان را از دست می دهند، مخصوصا آنهایی که دور لبه ی زبان هستند. همچنین بیماران از سوزش زبان نیز شکایت می کنند، مخصوصا در پشت زبان. از آنجا که بیشتر این برآمدگی های ریز حاوی غدد چشایی هستند اگر مقدار زیادی از دست بدهید دیگر حتی غذاهای مورد علاقه تان نیز بی مزه می شوند. در واقع خانم هایی که کمبود ویتامین B12 دارند می توانند راحت تر وزن کم کنند چون غذاها دیگر برایشان طعمی ندارند، اما این اصلا روش عاقلانه ای برای کاهش وزن نیست.

هر چیز کوچکی باعث گریه یا نگرانی تان می شود
بیشتر از هر وقت دیگری احساس اضطراب و پایین بودن دارید؟ کمبود B12 روی خلق و خو نیز تاثیر می گذارد، و فرد را به سمت افسردگی و اضطراب هدایت می کند. پزشکان هنوز به درستی نمی دانند که چرا این کمبود باعث افسردگی می شود، اما شاید دلیلش دخالت B12 در سنتز مواد شیمیایی مغز از جمله سروتونین و دوپامین باشد، که به تنظیم خلق و خو کمک می کند.

چشمتان یک مشکلی دارد
در موارد حاد، کمبود B12 می تواند به عصب باصره آسیب برساند یا روی عروق خونی در شبکیه چشم تاثیر بگذارد، در نتیجه تاری دید، دو بینی، حساسیت به نور، و حتی از دست دادن بینایی اتفاق می افتد. برخی بیماران که کمبود B12 به شبکیه چشمشان آسیب رسانده می گویند کم کم در دید خود سایه مشاهده می کردند تا وقتی که سطح B12 بدن را بالا بردند و علائم متوقف شده.
منبعConfusedalamatnews.com
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : silent
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  فواید ویتامین D و منابع تامین آن najva 14 94,253 2016/06/23, 06:03 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  اهمیت زیاد ویتامین های گروه ب (B) وفولیک اسید earth 24 87,601 2016/01/16, 10:11 AM
آخرین ارسال: niloofary
  فواید ویتامین E و خطرات مصرف زیاد آن yaro 6 30,018 2015/08/22, 10:37 AM
آخرین ارسال: niloofary
  ویتامین ث(c) nahid 14 15,243 2014/10/09, 10:33 PM
آخرین ارسال: toopdesign
  قرص مولتـی ویتامین ول من wellman paeazan 0 4,541 2014/08/11, 12:08 AM
آخرین ارسال: paeazan
  آشنایی با ویتامین k # پریسا # 6 7,179 2014/05/13, 10:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  6مکمل غذایی-ویتامین، 6 توصیه، 6 هشدار نازلی 3 5,018 2013/12/19, 06:14 PM
آخرین ارسال: nahid
  ویتامین آ -A ehsan 10054 2 4,200 2011/11/28, 01:52 PM
آخرین ارسال: ehsan 10054



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست