2010/10/02, 10:32 PM
خواص زعفران
زعفران به هضم طبيعي غذا و تقويت معده كمك ميكند
از زمانهاي قديم براي زعفران نيز همچون ساير ادويهجات، خواص درماني مختلفي در نظر مي گرفتند.
بر اساس تحقيقات جدید زعفران به هضم طبيعي غذا و تقويت معده كمك ميكند و به عنوان مسكن به ويژه در درمان دردهاي لثه و قلنج نيز تاثير گذار است. علاوه بر آن محرك و تقويت كننده تمايلات جنسي است، تحقيقات پزشكي ثابت كرده زعفران خواص ضد سرطاني داشته و به عنوان يك داروي ضد تومور و جمع كننده راديكالهاي آزاد عمل ميكند.
زعفران همچنين مادهاي شادي بخش، آرامبخش، تقويت كننده حافظه، افزايش دهنده تمركز، ضد تشنج، افسردگي، اسپاسم، آلزايمر و پاركينسون است كه در درمان دردهاي عصبي و كم خوابي نيز مفيد است.
بنابر يك تحقيق دارويي ديگر ، زعفران به علت وجود تيامين، ريبوفلاوين و مواد معدني براي درمان فشار خون، كاهش كلسترول، درمان كم خوني ناشي از كمبود آهن در دختران، كاهش درصد احتمال بروز بيماريهاي قلبي، تصلب شرائين و افزايش سلامت قلب نيز بسيار مفيد است.
اين گياه دارويي در درمان بيماريهاي تنفسي نظير آسم، سرماخوردگي، سرفه، افزايش جريان خون در شبكيه، درمان اختلالات لكه زرد شبكيه در اثر پيري نيز كاربرد دارد. زعفران در صورت استعمال خارجي براي درمان كوفتگي و رماتيسم نيز مفيد است. همچنين تحقيقات فراوان انجام شده نشان ميدهد كه تركيبات موجود در زعفران در درمان برخي از انواع سرطانها در حيوانات آزمايشگاهي تاثير داشته است.
چو بید بر سر ایمان خویش میلرزم ... که دل به دست کمان ابروئیست کافر کیش