امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
همه خواص زعفران و معجزه اش
#7
زعفران تجاري از کلاله ي خشک crocus sativusتوليد ميشود که يکي از اعضاي خانواده ي بزرگ iridacea ميباشد که در آذربايجان، فرانسه، يونان، هند، ايران، ايتاليا، اسپانيا، چين، اسرائيل، مراکش، ترکيه، مصر و مکزيک کشت ميشود.150 ترکيب فرّار و چندين ترکيب غير فرّار زعفران ،نزديك 40 يا 50 سازنده شناسايي شده اند. بر پايه ي اين اطلاعات ما ميتوانيم نتيجه بگيريم که سه متابوليسم فعال دارويي مهم زعفران شامل اينهاست:


1) رنگ زعفران: متشکل از cricinهاست که کارتنوئيد هاي غير عادي محلول در آب ميباشد (استرهاي دو حلقه اي يا تک حلقه اي از پلينه دي کربوکسيلسک اسيد که corcetin ناميده ميشود) استرهاي digentiobiosylاز corcetin، البته corcetin مهمترين ترکيب اصلي زعفران ميباشد.


2) ماده ي picrocrocin مهمترين عامل مزه ي تلخ زعفران است.


3) سافرانال که روغن فرّاري ست که رايحه و عطر زعفران را ايجاد ميکند.علاوه بر اينها، زعفران حاوي پروتئين ها، قند ها، ويتامينها، آمينو اسيدها، مواد معدني، صمغها و ساير ترکيات شيميايي ميباشد.


تاثيرات ضد توموري و ضد سرطاني زعفران و ذراتش:


تحقيقات روي اثر زعفران بر روي سلولهاي سرطان موضوع جالبي در طي دهه ي گذشته بوده است و بدن در حال رشد گواهي است که بيان مي دارد زعفران و ويژگي هايش داراي فعاليت ضد توموري و ضد سرطاني در محيط زنده يا بدن دارند. عصاره ي زعفران قدرت منع يا به عقب انداختن عمل تومورها را در مدلهاي تجربي در محيط زيست دارند.کاربرد هاي رايج عصاره ي زعفران اين است که دو مرحله ي راه اندازي يا پيشرفت dimethylbenz antracene (DMBA) که موجب سرطان پوست ميشوند را مختل ميکند، همينطور مصرف خوراکي عصاره ي زعفران در دزهاي مشابه، 20-متيل کلونتارين را محدود ميسازد (MCA)که علت سرطان بافت نرم ميباشد. کمي بعد ثابت شد که عصاره ي زعفران فواصل عمر را تا 3 برابر افزايش ميدهد و از بيمار هاي در بدن ميکاهد و بر ميزان هموگلوبين و اجزاء خوني ميافزايد. نشان داده شده است که درمان حيوانات با محافظت (زعفران همراه با ويتامين E و سيستئين) نيتروژن اوره ي خون را به طور قابل توجهي کاهش مي دهند. سطح کراتين سرم خون و سطح گلوکوز خون را کاهش داده و از فعاليتهاي غير طبيعي آنزيم هاي سرم خون جلوگيري ميکند. استفاده ي همزمان از اينها موجب عفوني شدن کليه مي شود در واقع مطالعات بر روي زعفران ممکن است موجب تاثيرات سمي بشود.


استفاده ي خوراکي از عصاره ي زعفران در سرطان Ehrlich ascite(EAC) و dalton’s lymphoma ascites(DLA)کاربرد دارد.اين نويسندگان اعلام کردند که استفاده ي خوراکي عصاره ي زعفران رشد DLAو سلولهاي S-180را متوقف ميکند، اما بر روي رشد سلولهاي توموري EACنقشي ندارد. نويسنده بيان ميدارد که افزايش ميزان بتا کاروتن و ويتامين A در سرمي که به حيوانات داده ميشود، زعفران ميتواند تاثير ضد توموري بيشتري را نشان دهد. جالب توجه است که زماني که عصاره ي زعفران موجود در کپسولها به موش تزريق ميشود،i.p. خاصيت ضد توموري عصاره افزايش ميابد. چندين سلول جامد جذب ميشود که شامل سلولهاي توموري EAC که به صورت مصرف خوراکي بي تاثيرند ميباشد. اين نويسندگان بيان ميدارند که افزايش فعاليت ضد توموري عصاره ي زعفران ميتواند در داروهاي تجويزي منجر به افزايش قابليت انحلال پذيري اين دارو ها ميگردد. اخيرا ،گزارش شده است crocin (کارتنوئيد جداسازي شده از زعفران) مدت زمان بقا را افزايش داده و رشد تومور(سرطان روده ي بزرگ) را در موشهاي ماده و بدون هيچگونه عارضه ي جانبي در حيوانات نر کاهش ميدهد. نويسندگان ميگويند که دستورالعمل انتخابي ضد توموري Crocin در موشهاي ماده در مقايسه با موشهاي نر ممکن است وابسته به فاکتورهاي هورموني باشد. در مطالعه ي ديگر crocitinدر دز هاي غير سمي اثرات genotoxic و انتقال سرطاني در سلولهاي c3h10t1/2 را توسط بنزوپيرين(BP) محدود ميسازد بنابراين، تحقيقات بر روي محيط زنده نشان ميدهد که عصاره ي زعفران و اجزاء تخليص شده ي آن، گستره ي زندگي را در حيوانات مبتلا به انواع مختلف تومور افزايش ميدهد، اما مکانيزم هاي ضد سرطاني هنوز به صورت کشف نشده باقي مانده اند. تعدادي از مطالعات اثر ضد توموري زعفران و اجزاء سازنده ي آن را بر روي سلولهاي بدخيم سرطاني در محيط زيست نشان داده است. تفاوتهاي مشاهده شده در حساسيت زعفران و ذراتش بين سلولهاي سرطاني کشف شده که ميتواند به تفاوت در رسپتور هاي سطحي جدا شده ي سلولهاي بدخيم، به تفاوت در انتقال مواد داخل سلولي، تفاوت در دريافت داروها، يا تفاوت در روشهاي عصاره گيري و تثبيت سيتوتکسين منجر شود. با استفاده از Trypen-blue که قابليت زيست سلولها را مانع ميشود، IC50 عصاره ي زعفران که در ميزانهاي 7 تا 30 ميليگرم در ميلي ليتر وجود دارد که به نوع سلولهاي توموري وابسته است، در حالي که هيچ اثر مهمي بر روي سلولهاي عادي طحال موش ندارد. استفاده از روشهاي کلني سازي به عنوان مقياسي براي قابليت زيست سلولهاست. اين ثابت شده است که IC50 عصاره ي زعفران در ميزانهاي 100 تا 200 ميليگرم در ميلي ليتر بر روي سلولهاي سرطاني انسان اثر دارد. اما هيچگونه تاثيري بر روي سلولهاي عادي شش ندارد. نشان داده شده است که عصاره ي زعفران سنتز اسيدنوکلئيک را محدود ميسازد و هيچ تاثيري بر روي ترکيب پروتئيني سلولهاي توموري ندارد و جالب تر از آن اين است که عصاره ي زعفران تاثيري حمايتي يا تحريکي بر روي تکثير غير اختصاصي لنفوسيت هاي بالغ و نابالغ در محيط زنده و تشکيل کلني از سلولهاي عادي شش انسان دارد. همچنين مشاهده شده است که زعفران سطح داخل سلولي را افزايش داده و همچنين گلوتاتوئين و آنزيمهاي وابسته به گلوتاتوئين را کاهش ميدهد و احتمالا فعاليت آنتي اکسيدانتي از زعفران نيز ارائه شده است. نشان داده شده است که عصاره ي زعفران و فرم تخليص شده ي آن که شامل Crocin,saffrana,picrocrocin,B-caroten ميباشد. رشد سلولهاي توموري مختلف را محدود ميسازد. جالب است که در دو تحقيق crocin جداسازي شده از زعفران فعاليت سيتوتوکسيني بر روي سلولهاي توموري دارد. اما در تحقيق ديگري نشان داده شده است که crocin هيچگونه اثر سيتو توکسيني بر سلولهاي سرطاني ندارد. در اين تحقيق به علت وجود تنها يک تحقيق مخالف اين موضوع، تاثير نداشتن crocin را ميپذيريم. پس crocin هيچگونه تاثير سيتوتوکسيني بر روي تشکيل کلني سلولهاي سرطاني مختلف نداشته، اما تاثير محدود سازي وابسته به دز بر روي DNA ,RNA و سنتز پروتئين در سلولهاي سرطاني بدخيم دارد.. اين نويسندگان اثبات کرده اند که گلوکوکنژوكه ي ساقه ي c.sativus فعاليت سيتوتکسيني بر سلولهاي توموري انسان نظير سرطان تخمدان، سرطان اپي تيلوئيد سرويکس و سرطان سينه دارد. اين ترکيبات در بيش از 8 دفعه خاصيت سيتوتکسيني بر سلولهاي سرطاني بدخيم نسبت به همتاي سالم آن دارد. اين منجر ميشود تا غشاي پلاسمايي در اين سلولها خسارت ببيند. آناليز DNAي متلاشي شده نشان داده است که مرگ سلولي توسط آپوپتوزيس (مرگ سلولي برنامه ريزي شده) صورت نگرفته است پس عصاره ي کلاله ي زعفران، ساقه و ذرات آن داراي اثرات ضد توموري و ضد سرطاني ميباشد.


فقط يک مطالعه بيان داشته است که Crocinو dimethy crocetinزعفران موتانت و ضد موتانت نميباشد. پس در اين مقاله اينگونه نتيجه ميگيريم که عصاره ي زعفران غير توکسيني و غير موتانت و ضد موتانت ميباشد.


بنابراين، زعفران و اجزاء سازنده ي آن اينگونه در نظر گرفته شده اند که عامل ضد سرطاني هستند که به تنهايي و در ترکيب با ساير مواد سنتتيک ميتوانند پتانسيل جلوگيري و درمان گونه هاي خاصي از سرطان را داشته باشند.


مکانيسمهاي پيشنهادي بر تاثير زعفران در جلوگيري و درمان تومور ها:


فرضيه هاي متفاوتي بر فعاليتهاي گونه هاي ضد سرطاني و ضد توموري زعفران و ترکيباتش در نظر گرفته شده است. يکي از اين مکانيسمهايي که براي فعاليتهاي ضد سرطاني و ضد توموري زعفران در نظر گرفته شده است، تاثير محدودسازي سنتز DNA ,RNA ميباشد. اما بر روي سنتز پروتئين اثري ندارد. دومين مکانيسم پيشنهادي بر فعاليت ضد توموري زعفران و اجزاء سازنده اش تاثير محدود سازي در واکنش هاي زنجيره اي راديکال هاي آزاد ميباشد. چرا که اکثر کارتينوئيد ها محلول در چربي اند و فعاليت آنها و بازده عالي آنها در سطح غشا ميباشد که با ساير خواص آنتي اکسيدانتي آنها مرتبط است. سومين مکانيسم پيشنهادي براي خاصيت ضد توموري زعفران متابوليسم تبديل کاروتينوئيد عادي به رتينوئيد ميباشد. اما اکثراً ثابت شده است که تبديل کارتينوئيد به ويتامين A شرط لازم براي فعاليت ضد سرطاني نميباشد. چهارمين مکانيسم پيشنهادي خاصيت سيتوتوکسيني زعفران است که با فعل و انفعالات کارتينوئيدها با topoisomeraseII (آنزيمي که در واکنش پروتئين- DNAدر درون سلول شرکت ميکند)مرتبط است.


اکثرا، چندين مکانيسم ديگر براي خاصيت ضد توموري زعفران و اجزاءسازنده اش پيشنهاد شده است.ثابت شده است که گلوکوکنژوگه ي جداسازي شده از ساقه و عصاره ي زعفران، موجب تورم و ارزيابي غشاي پلاسمايي ناحيه ميشود و بيان شده است که سيتوتوکسيني با جذب مايع خارج سلولي تعديل ميشود و همينطور گزارش شده است که زعفران حاوي لکتين ميباشد و گفته شده است که خاصيت ضد سرطاني زعفران به وسيله ي لکتين تعديل ميشود. در گزارش ها آمده شده است که عصاره ي زعفران و اجزاء سازنده اش فعاليت آنزيمهاي مختلف سلولي را محدود ساخته و گفته ميشود همين خاصيت ضد توموري زعفران به علت اثر زعفران بر عملکرد آنزيم ها ميباشد. درمان سلولهاي توموري با زعفران در پاسخ به افزايش ترکيبات داخل سلولي Sulphydryl صورت ميگيرد


مطالعات جالبي نيز اظهار داشته است که ماتريسهاي بي شکل در عصاره ي زعفران يا کاروتينوئيد هاي زعفران مقاومت آنها را افزايش داده و خاصيت ضد توموري آنها را تقويت ميسازد. به تازگي نشان داده شده است که پرتوهاي راديويي مورد نياز براي ويرانسازي تغييرات کيفي مهمي را بر روي روغن فرّار زعفران نميگذارد اما مقدار کمي گليکوزيد ها را کاهش داده و اجزء aglycon را در کاروتن زعفران افزايش ميدهد. اين پايداري زعفران نسبت به پرتو هاي راديويي ميتواند کشف جديدي در پتانسيل مواد شيميايي پيشگيري کننده از سرطان در اين قسمت باشد. بنابراين اگر چه چندين فرضيه در پيش روي ماست،اما مکانيسم درست خاصيت ضد توموري و ضد سرطاني زعفران و اجزاءسازنده اش هنوز مشخص نيست.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : نازلی , sargol , Narges , movahedi , احسيني
  


پیام های داخل این موضوع
همه خواص زعفران و معجزه اش - توسط tanha - 2010/08/23, 12:31 PM
RE: همه خواص زعفران و معجزه اش برای تناسب اندام - توسط شهرزاد - 2012/03/10, 05:20 PM
خواص زعفران - توسط mojtaba2iran - 2010/10/02, 10:32 PM
RE: خواص زعفران - توسط نازلی - 2011/08/27, 01:32 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 6,805 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 46,214 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 31,118 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 24,138 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 148,198 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 10,266 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 35,781 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 11,754 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 41,620 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 60,341 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست