امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چه عواملي سبب ابتلاء به بيماري ام اس مي‌شوند؟
#14
گرچه امروزه پزشکان روشهای متعدد و قابل اطمینانی برای تشخیص بیماری ام اس در اختیار دارند، اما هنوز کسی نمی داند که علت ایجاد این بیماری چه چیزی می باشد. در واقع، پزشکان از قرن نوزدهم تا کنون در مورد علت بروز بیماری ام اس در بعضی از افراد سر درگم هستند. دکتر ژان کروولیه که در سال ۱۸۳۵ میلادی اولین توصیفات را در مورد این بیماری بیان نمود، عقیده داشت که عدم توانایی بعضی از افراد در عرق کردن باعث بروز این بیماری می شود زیرا او مشاهد کرده بود که هوای گرم می تواند باعث بروز حملات ام اس شود. با اینحال پزشکان امروزه می دانند که گرچه حرارت و هوای گرم می تواند باعث تشدید علایم و مشکلات بیماران مبتلا به ام اس شود اما نه عرق ریختن و نه عدم آن، هیچکدام نمی توانند باعث ایجاد بیماری ام اس در افراد شوند.



ژان مارتین شارکو، عصب شناس فرانسوی که نام رسمی ام اس را ابداع نمود معتقد بود که هوای سرد، مشکلات روحی و هیجانی، یا ابتلا قبلی به عفونتهایی مثل حصبه، وبا یا آبله می تواند باعث بروز ام اس شود. گرچه پزشکان امروزه می دانند که در معرض هوای سرد قرار گرفتن و یا مشکلات روحی و هیجانی نمی توانند باعث ایجاد ام اس شوند اما این عقیده ژان مارتین شارکو که گفته بود ابتلا قبلی به عفونتها ممکن است مسئول بروز بیماری باشد هنوز تحت بررسی و آزمایش می باشد و ممکن است واقعاً ثابت شود که این مسئله یک علت زمینه ای شروع کننده بیماری می باشد.
سایر عقاید اولیه در مورد علت ایجاد ام اس
در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم میلادی، پزشکانی که در مورد بیماری ام اس تحقیق می کردند نظریه های گوناگونی در مورد
علت بروز این بیماری در افراد می دادند. بعضی از پزشکان عقیده داشتند که فکر کردن زیاد افراد باعث ایجاد این بیماری می شود که این نظریه بعدها ثابت شد که غلط می باشد. عصب شناس معروف، دکتر زیگموند فروید که نظریه او در مورد تأثیر ضمیر ناخود آگاه در ایجاد بیماریهای جسمی و روحی باعث پدید آمدن دوره ای جدید در روانپزشکی شد، معتقد بود که آن چیزی که او اصطلاحاً به آن "هیستری زنانه" می‌گفت مسئول بروز بیماری ام اس می باشد. با اینحال، تحقیقات دانشمندان نشان داده است که نه مشکلات روحی و هیجانی و نه روند تفکرات باعث بروز بیماری ام اس نمی شوند
نظریه دیگری در مورد علت ایجاد بیماری ام اس وجود دارد که برمبنای سمومی که در محیط وجود دارد مثل سر ب، مس، نیکل، جیوه و حشره کش ها استوار است، اما شواهد موجود هنوز قادر به اثبات نقش مهمی برای هریک از این عوامل نیستند. سایر نظریه هایی که در مورد علت ایجاد بیماری ام اس وجود دارند که هنوز هیچکدام از آنها ثابت نشده اند عبارتند از: کمبود ویتامینها، رژیم غذایی حاوی چربی حیوانی زیاد، آلرژی ها و حساسیت ها، وجود لخته های خونی در مغز، حمله مستقیم یک ویروس، نقائص مادرزادی در سیستم عصبی و صدمات جسمی مثل سقوط از بلندی.
نظریه ای وجود دارد که انجام واکسیناسیون می تواند باعث بروز بیماری ام اس شود زیرا گزارشهایی شده است که بعد از واکسیناسیون هایی که برای آبله، حصبه، تب زرد، هاریشن دیفتری، کزاز، هپاتیت و آنفلوآنزا انجام شده است مواردی از بیماری ام اس دیده شده است. با این حال هنوز با وجود تحقیقاتی که صورت گرفته است، ثابت نشده است که انجام واکسیناسیون می تواند باعث بروز بیماری ام اس شود.

چه كساني دچار بيماري ام.اس مي‌شوند؟

عموماً دو گروه از اشخاص دچار بيماري ام.اس مي‌شوند:
الف - گروه نخست افرادي هستند فوق‌العاده حساس، زودرنج و عصبي و با كمترين ناملايمات از حالت عادي خارج شده و تعادل خود را از دست مي‌دهند. يكي از عمده‌ترين علت‌هاي اين بيماري، عصبي شدن افراد است كه مهم‌ترين دليل آن در واقع كمبود مواد غذايي يا مواد معدني و ويتامين‌ها در بدن و همچنين مواد زائد در سلول‌ها و بافت‌ها است. هرگاه شخص از نظر فيزيولوژي دچال اختلال شود، از نظر سيستم عصبي نيز دچار ناراحتي روحي و رواني خواهد شد و با كمترين برخوردي، عكس‌العمل نشان خواهد داد.‌وقتي كه تعادل املاح معدني در بدن به هم مي‌خورد، انسان با كمترين برخوردي عصبي مي‌شود و همچنين كار غدد درون‌ريز در بدن مختل مي‌شود. همين امر موجب مي‌شود كه ترشحات طبيعي معده مختل و اسيد معده به اندازه دوبرابر حد طبيعي شود.روزانه معده يك انسان بالغ حدود دو ليتر اسيد كلريدريك ترشح مي‌كند كه در هضم غذا نقش اصلي را ايفا مي‌كند. وقتي فردي عصبي مي‌شود، اين مقدار اسيد به دو برابر حجم واقعي و طبيعي خود مي‌رسد كه در واقع روزانه چهار ليتر اسيد معده كه فوق‌العاده قوي است، ترشح مي‌شود. اختلال در غدد درون‌ريز موجب مي‌شود كه سيستم داخلي بدن به هم ريزد و انسان از حالت تعادلي روحي و رواني خارج شود. پس مي‌توان نتيجه گرفت بهترين راهكار درماني كه در زمينه پيشگيري از بيماري ام.اس نيز براي اين گروه مؤثر خواهد بود، پرهيز از بروز تنش در مناسبات بين‌فردي و سعي در كنترل احساسات و عواطف شخصي است افراد زودرنج و حساس بايد تلاش كنند تا تفسير خود را از موقعيت‌هاي اجتماعي به‌گونه‌اي تغيير دهند تا كمترين فشار رواني بر آنان وارد شود.
‌ب - گروه دوم شامل افرادي است كه از نظر ژنتيكي داراي طبع سردي هستند و مدام از غذاهاي سرد (غذاهايي با ‌‌PH اسيدي) به حد وفور استفاده مي‌كنند و علاقه زيادي به خوردن ترشي، سركه، تمر هندي، ماست، قره‌قروت و امثال آن دارند. افرادي كه داراي چنين طبعي هستند، اگر در مورد غذاي مصرفي روزانه خود دقيق نباشند، بيشتر در معرض بيماري ام.اس قرار مي‌گيرند.‌عموماً در بيماران مبتلا به ام.اس، ‌‌PH خون گرايش به حالت اسيدي دارد و اگر اين حالت بر اثر نوع تغذيه تكرار شود، بيمار در معرض حملات مداوم قرار خواهد گرفت و حال بيمار به مرور رو به وخامت خواهد رفت. جالب توجه اينكه اين نوع بيماران علاقه وافري به مصرف غذاهاي داراي حالت اسيدوز نشان مي‌دهند، مانند: ماست، بستني، ترشي، تمر هندي، ماهي و امثال آن. اين‌گونه بيماران بايد از مصرف غذاهاي اسيدي دوري جويند تا بدين وسيله از پيشرفت بيماري جلوگيري به عمل آورند. براي پيشگيري از اين بيماري در ساير افراد نيز مي‌توان مصرف متعادل مواد غذايي به‌ويژه اجتناب از مواد غذايي اسيدي را توصيه كرد
خدایا تمام خنده های تلخ امروزم را می دهم
یکی از آن گریه های شیرین کودکیم را پس بده
 تشکر شده توسط : Hasty , najva , نگار زرگام , AVID2000 , zhilaps , رامنا , spring , آنا , برگ 7
  


پیام های داخل این موضوع
RE: چه چیزی موجب ام اس می شود؟ - توسط maryamgoli - 2013/06/16, 11:04 AM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  گروه سني ‪ ۱۶‬تا ‪ ۴۰‬سال بيشتر مبتلا به ام اس مي‌شوند محمود 18 10,108 2014/04/18, 02:26 PM
آخرین ارسال: آرزو
  معاون توانبخشی:بیماران ام اس ازپوشش بهزیستی خارج نمی شوند naazanin 16 8,387 2013/12/08, 10:05 PM
آخرین ارسال: negar_negar92
  كمبود ويتامين D عاملي براي بروز بيماري ام.اس است shokolat 6 5,540 2013/11/19, 09:51 AM
آخرین ارسال: saeid
  خون بند ناف نوزاد ، دواي اکثر بيماري های غيرقابل درمان است pariya 4 6,988 2013/10/17, 09:26 PM
آخرین ارسال: rezami
  موفقيت محققان رويان در درمان بيماري‌هاي استخواني، بهبود فلج مغزي mehdernet2 0 2,514 2013/01/13, 07:21 AM
آخرین ارسال: mehdernet2
Star داروهای کمیاب صرفه‌جویی و اولویت‌بندی می‌شوند naazanin 18 11,101 2012/10/09, 11:31 AM
آخرین ارسال: paeazan
  مبارکه رتبه دار نخست بيماري«ام‌اس» در دنيا hamdam 11 7,488 2012/10/01, 09:25 PM
آخرین ارسال: reihane
  سم فسفيد آلومينيوم احتمال ايجاد بيماري ام اس را تشدید می کند hamdam 0 2,140 2012/07/23, 12:24 PM
آخرین ارسال: hamdam
  هزينه‌هاي كمرشكن" و "دوري مراكز درماني" گزنده‌تر از درد بيماري hamdam 1 2,713 2012/06/26, 09:47 PM
آخرین ارسال: amirreza
  قيمت بالاي دارو را تحمل كنيم يا درد بيماري را؟ hamdam 2 2,973 2012/06/24, 04:48 PM
آخرین ارسال: amirfarhag



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان