ارسالها: 908
موضوعها: 48
تاریخ عضویت: Mar 2012
تشکر های اهدا شده: 9591
تشکر های دریافت شده :14529 بار در 2177 پست
سال تشخيص بيماري : 25/12/1390
دكتر معالج : دکتر صحرائیان-دکتر نیک سرشت
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : شیراز-تهران
2012/09/14, 10:38 AM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2012/09/14, 10:40 AM، توسط sooorooosh.)
علت بيماري هنوز بدرستي مشخص نشده است لذا قبل از ابتلاء نميتوان حدس زد كه چه كسي دچار اين بيماري ميشود. اما دیده شده است که وجود برخی عوامل احتمال بروز بیماری را بیشتر می کند.
1- نقش سن: ابتلاء به اين بيماري اكثراً در سنين بين 20 تا 40 سالگي رخ ميدهد اما از ده سالگي تا 55 سالگي احتمال ابتلاء به اين بيماري وجود دارد. هر قدر به دو انتهاي اين طيف سني نزديك شويم احتمال ابتلاء كمتر ميشود. قبل از 10 سالگي و بعد از 55 سالگي احتمال ابتلاء بعيد ميباشد. سن شروع بيماري در خانمها حدوداً 5 سال زودتر از آقايان است.
2- نقش عوامل محيطي:
منطقه جغرافیایی: منطقه جغرافیایی زندگی در احتمال بروز بیماری ام اس مؤثر است. در برخي از نقاط جغرافیایی مثل كانادا و نواحي شمالي اروپا (اسكانديناوي، اسكاتلند، روسيه) و جنوب شرقي استراليا و نيوزلند اين بيماري شايع ميباشد. بطوريكه از هر صد هزار نفر حدود 100 نفر به بيماري ام اس مبتلا ميباشند. اين مناطق را مناطق پرخطر ميگويند. پرخطرترين منطقه مجمع الجزايری بنام orkneyدر شمال اسکاتلند است که از هر صدهزار نفر سيصد نفر به بيماري مبتلا هستند. در مقابل نقاط ديگري مثل آسيا و آفريقا هستند كه شيوع بيماري در آنجا خيلي كمتر است و منطقه كمخطر گفته ميشود. در اين مناطق از هر صد هزار نفر حدود 15 نفر مبتلا به بيماري وجود دارد. كمخطرترين نواحي، مناطق حاشيه خط استوا است كه شيوع بيماري يك نفر در صدهزار نفر است. هر قدر از منطقه استوا به سمت شمال و يا جنوب حركت كنيم شيوع بيماري بيشتر ميشود. كشور ايران تقريباً در ميانه اين منطقه قرار دارد. گر چه آمار دقيقي از ميزان شيوع اين بيماري در ايران در دست نميباشد؛ اما به نظر ميرسد در ايران شيوع بيماري 15 تا 30 نفر در هر صدهزار نفر باشند.
كسانيكه در سنين قبل از بلوغ از يك منطقه پرخطر به منطقه كمخطر نقل مكان ميكنند، احتمال بروز بيماري در آنها مشابه منطقه كمخطر ميشود و همينطور بالعکس اگر قبل از 15 سالگي از منطقه كمخطر به منطقه پرخطر نقل مكان كنند احتمال بيماري مشابه منطقه پرخطر ميشود. اما اگر نقل مكان بعد از 15 سالگي باشد اين اتفاق رخ نميدهد و احتمال بروز بيماري مشابه منطقه اوليه زندگي ميباشد. علت این تأثیر هنوز مشخص نشده است.
نور خورشید و ویتامین د: يكي از علل احتمالي، ميزان تماس با نور خورشيد قبل از بلوغ است. هر قدر به خط استوا نزديكتر ميشويم تماس با نور خورشيد و در نتيجه توليد ويتامين Dدر بدن تغيير و احتمال بيماري ام اس كمتر ميشود. اما اين نظريه هنوز به اثبات نرسيده است.
سیگار: خطر بيماري ام اس در كسانيكه مصرف مداوم سيگار دارند نسبت به كسانيكه هرگز سيگار نكشيدهاند بيشتر است. بعلاوه استعمال سيگار سرعت پيشرفت بيماري را بيشتر ميكند.
3- جنسيت: عامل ديگري كه در احتمال بروز بيماري نقش دارد جنس افراد است. شيوع اين بيماري در زنان تقريباً دو برابر مردان (3/2-4/1) است و به دليل نامعلومي میزان بروز آن در خانمها در حال افزايش بوده است.
4- ژنتيك: گر چه بيماي ام اس يك بيماري ارثي نيست اما در بروز بيماري عامل ژنتيك نقشي هر چند كوچك ايفا ميكند. بطوريكه برخي خصوصيات ژنتيكي كه اصطلاحاً HLAگفته ميشود در بيماران مبتلا به ام اس بيشتر از ساير افراد جامعه ديده ميشود. بعلاوه در 23-3 درصد از بيماران مبتلا به ام اس يكي ديگر از اعضاء خانواده نيز به بيماري ام اس مبتلا است. خطر بروز ام اس در اقوام درجه يك فرد مبتلا حدود 7 برابر جامعه است. اگر از خويشاوندان درجه يك بدون علامت بيمار ام اس تصويربرداري MRIانجام شود در 15 درصد آنها پلاك ديده ميشود اما این دلیل وجود بیماری ام اس در آنها نیست. بيماري ام اس را نميتوان يك بيماري ارثي ناميد زيرا حتي در دوقلوهاي كه كاملاً از لحاظ ژنتيكي همسان هستند نيز تنها 39-20 درصد هر دو قل به بيماري مبتلا ميشوند و اين احتمال در دوقلوهاي غيرهمسان خيلي كمتر هم ميباشد و در حدود 5-3 درصد است.
5- ويروس ها: يكي ديگر از عوامل مطرح در بروز بيماري عفونتهاي ويروسي است. گر چه تا بحال ويروس خاصي كه عامل بيماري باشد شناخته نشده است اما يكي از دلایل شيوع بيشتر بيماري در يك خانواده را تماس مشترك افراد آن خانواده با عوامل محيطي و ويروسها ميدانند. يكي از عوامل ويروسي مطرح ويروس هپاتيت ب است. اما هنوز نقش اين ويروس و يا واكسن هپاتيت Bدر ايجاد و تشديد بيماري به اثبات نرسيده است. بعلاوه فايده ثابت شده واكسن هپاتيتB به خطر ثابت نشده و مختصر افزايش احتمال بروز ام اس ميچربد. از ويروسهاي مطرح ديگر ويروس اپشتاين بار عامل بيماري منونوكلوز عفوني است. احتمال بيماري ام اس بعد از رخداد اين بيماري بيشتر ميشود. اما هنوز رابطه علت و معلولی بين اين ويروس و بيماري ام اس به اثبات نرسيده است.
6- ماه تولد: در بررسی های آماری شیوع بيماري ام اس در متولدين ماه مي (اردیبهشت و خرداد) بيشتر در متولدين ماه نوامبر (آبان و آذر) كمتر بوده است.
سير پيشرفت بيماري چگونه است؟
سير پيشرفت بيماري ام اس در همه يكسان نيست. شدت بيماري نيز از بيماري به بيمار ديگر فرق ميكند. لذا بيماران نبايد خودشان را با يكديگر مقايسه كنند. در 15 درصد
از موارد بيماري سیر بسيار خوش خيمی دارد بطوريكه بيمار پس از يك حمله و ابتلاء به برخي از علائم مذكور بهبودي پيدا كرده و بعد از سالها همچنان بدون حمله جديد و يا مشكلي به زندگي طبيعي خود ادامه می دهند. در مقابل فرمهاي بدخيم هم وجود دارند كه ظرف مدت كوتاهي ممكن است سبب ناتواني شديد شوند. اما در اكثر موارد (90-85 درصد) سیر بيماري به صورت دورههاي عود و بهبودي است يعني بعد از هر حمله بهبودي كامل حاصل ميشود؛ گر چه ممكن است مجدداً بعد از چند ماه يا چند سال همان علائم قبلي و يا علامت جديدی بروز كند. در اكثر موارد بين هر حمله چند سال فاصله وجود دارد؛ اما گاهي اوقات نيز تعداد عودها بيشتر بوده و فاصله حملات كوتاه است مثلاً ممكن است در طي يك سال چند مرتبه دچار عود شود. البته احتمال عود در سالهاي اول بيشتر است.
در برخي از موارد بعد از هر حمله علائم عصبي بطور كامل رفع نميشود و مقداري از مشكلات عصبي ايجاد شده باقي ميماند؛ كه به آن عود و پيشرونده گفته ميشود. در اغلب این موارد ابتدا شکل عود و بهبود وجود داشته است و پس از 20-15 سال به شکل عود و پيشرفت تبديل شده است.
درتعداد اندکی از بيماران سير بيماري بصورت دورههاي عود و بهبودي نيست بلكه علائم بيماري با سيري بسیار آهسته و تدريجي طي چندين سال ايجاد ميشود. مثلاً ممكن است بيمار طي چندين سال بتدريج دچار ضعف در پاها شود كه به اين شكل نوع پيشرونده اوليه گفته ميشود
ارسالها: 1,893
موضوعها: 218
تاریخ عضویت: Nov 2011
تشکر های اهدا شده: 19905
تشکر های دریافت شده :25115 بار در 6064 پست
سال تشخيص بيماري : شروع84-تشخیص85
دكتر معالج : نیک سرشت - محمدیانی نژاد
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : خوزستان
سروش جان منبع قسمت دوم خبرت رو ميگي؟
ممنون ميشم
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
ارسالها: 1,618
موضوعها: 71
تاریخ عضویت: Sep 2011
تشکر های اهدا شده: 7897
تشکر های دریافت شده :16585 بار در 4448 پست
سال تشخيص بيماري : 1387
دكتر معالج : دکتر امیررضا عظیمی
داروي مورد استفاده : فینگولید - داروسازی اسوه
محل سکونت : تهران
2012/09/14, 12:04 PM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2012/09/14, 12:07 PM، توسط شهرزاد.)
یک سوال:
( بدون علامت بيمار ام اس تصويربرداري MRIانجام شود در 15 درصد آنها پلاك ديده ميشود اما این دلیل وجود بیماری ام اس در آنها نیست. )
خوب پس اگر اسمش ام اس نیست چی میتونه باشه؟ و اینکه چه طور وجود پلاک ام اس نیست؟
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
ارسالها: 908
موضوعها: 48
تاریخ عضویت: Mar 2012
تشکر های اهدا شده: 9591
تشکر های دریافت شده :14529 بار در 2177 پست
سال تشخيص بيماري : 25/12/1390
دكتر معالج : دکتر صحرائیان-دکتر نیک سرشت
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : شیراز-تهران
2012/10/30, 08:28 PM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2012/10/30, 09:01 PM، توسط sooorooosh.)
این جا هم نقش نبود ویتامین دی رو در ابتلا به ام اس بیان کرده...10 تا لینک دیگه هم هست...این متنو من از سایت پزشکی دانشگاه ایران برداشتم...لینک منبع هم دادم....
اون بحثی که شده بود که ویتامین دی مصرف نکنید دقیق نیست...و مطمئن باشید که نبودش در رونده ام اس نقش داره...
اگر نداشت چرا میزان ابتلا با فاصله گرفتن از استوا و نزدیک شدن به قطبین زیاد میشه...
در ضمن فقط این نیست...یک متن هم دیدم که مکانیزم تاثیر ویتامین دی بر روی ام اس رو در پزشکی بررسی کرده بود...اما اصطلاحاتش خیلی تخصصی بود...واصلا چیزی از اون مطلب دستگیرم نشد...مهم اینه که مصرف بشه...بر خلاف اون تاپیک که گفته ویتامین دی نقشی در رونده ام اس نداره
ارسالها: 1,893
موضوعها: 218
تاریخ عضویت: Nov 2011
تشکر های اهدا شده: 19905
تشکر های دریافت شده :25115 بار در 6064 پست
سال تشخيص بيماري : شروع84-تشخیص85
دكتر معالج : نیک سرشت - محمدیانی نژاد
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : خوزستان
تاريخ ارسال : 9آبان1391
قرار گرفتن در عرضهای مختلف جغرافیایی در کاهش ابتلا به«ام اس»موثر است
سلامت نیوز : یک متخصص مغز و اعصاب عنوان کرد: بر اساس آمارهای موجود شیوع بیماری «ام اس» در افرادی که در مناطق استوایی زندگی میکنند کمتر است، لذا به نظر می رسد قرار گرفتن در عرضهای جغرافیایی مختلف نقش موثری در کاهش ابتلا به این بیماری دارد.
دکتر نازنین رزازیان در گفت وگو با (ایسنا) ، با بیان این که ابتلا به «ام اس» به معنای نابودی زندگی نیست و فرد مبتلا به این بیماری میتواند زندگی عادی خود را داشته باشد، اظهار داشت: بیماری «ام اس» در واقع بیماری سیستم اعصاب مرکزی است و در این بیماری غلاف میلین اعصاب بواسطه التهاب از بین می رود.وی علت اصلی ابتلا به این بیماری را ناشناخته دانست و تاکید کرد: به نظر میرسد وقوع یک اتفاق در سیستم ایمنی فرد سبب التهابات ایجاد شده میشود ضمن اینکه استرس را یکی از عوامل مهم در بروز بیماری میدانند.
رزازیان افزود: گرچه علت بیماری به طور کامل مشخص نیست، اما به نظر میرسد عفونتهای دوران کودکی، عوامل ارثی و شرایط جغرافیایی محل زندگی میتواند نقش موثری در ابتلا به این بیماری داشته باشد.وی در ادامه در مورد علائم این بیماری سخن گفت و اذعان داشت: علائم بالینی این بیماری گذرا هستند و به صورت اختلال در بینایی و اختلال در اندام های حرکتی، تعادلی و حسی بروز می کند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون درمان قطعی برای این بیماری پیدا نشده است، تصریح کرد: درمانهای موجود می توانند عضوهای آسیب دیده را بهبود بخشند.رزازیان به بیماران مبتلا به «ام اس» توصیه کرد حتما داروهای خود را به طور مرتب استفاده کنند تا از عود کردن بیماری جلوگیری کنند.وی با بیان اینکه شیوع بیماری «ام اس» در زنان بین 20 تا 40 سال شایعتر است، اذعان داشت: این بیماری به ندرت در افراد بالای 60 سال رخ میدهد.
رزازیان گفت: عمدهترین مشکلات بیماران مبتلا به «ام اس» جسمی نیست، اما اینکه نگاه جامعه به آنها متفاوت است، این مسئله مشکلات زیادی را برای آنها به وجود می آورد.وی گفت: باید دانست ابتلا به «ام اس» به معنای نابودی زندگی نیست و فرد می تواند زندگی عادی خود را داشته باشد.
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
ارسالها: 1,893
موضوعها: 218
تاریخ عضویت: Nov 2011
تشکر های اهدا شده: 19905
تشکر های دریافت شده :25115 بار در 6064 پست
سال تشخيص بيماري : شروع84-تشخیص85
دكتر معالج : نیک سرشت - محمدیانی نژاد
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : خوزستان
2012/11/15, 11:17 AM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2012/11/15, 11:24 AM، توسط paeazan.)
مهمترین علل ابتلا به ام اس چیست؟
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۱
به طور کلی تحقیقات نشان داده است که رژیم گیاهخواری تاثیر چندانی در ابتلا به ام اس ندارد اما کسانی که کمتر گوشت قرمز مصرف کرده، یا اصلا از آن استفاده نمیکنند در دراز مدت پیش آگهی بهتری نسبت به بیماری ام اس دارند.
دکتر علیرضا میناگر در خصوص مهمترین علل ابتلا به بیماری ام اس، اظهار کرد: یکی از مهمترین عوامل ابتلا به بیماری ام اس سابقه ژنتیکی است به این معنی که وقتی در خانوادهای شخص مبتلا به ام اس وجود داشته باشد، برخی از ژنها به شدت مستعد ابتلا به بیماری ام اس میشوند.
وی ادامه داد: عواملی نظیر ویتامین D، سابقه ابتلا به برخی عفونتهای ویروسی، مصرف دخانیات و نوع تغذیه نیز در ابتلا به بیماری ام اس نقش مهمی ایفا میکنند.
این نورولوژیست افزود: به طور کلی تحقیقات نشان داده است که رژیم گیاهخواری تاثیر چندانی در ابتلا به ام اس ندارد اما کسانی که کمتر گوشت قرمز مصرف کرده، یا اصلا از آن استفاده نمیکنند در دراز مدت پیش آگهی بهتری نسبت به بیماری ام اس دارند.
استاد دانشگاه لوئیزیانای آمریکا در خصوص عوامل تشدید کننده ام اس، اظهار کرد: استرس یکی از عوامل تشدید کننده ام اس بوده و بیماران باید از آن دوری کنند. به همین دلیل اطرافیان کمتر سر به سر او گذاشته و بیاموزند که چطور بدون استرس با او زندگی کنند.
وی افزود: علاوه بر آن هر نوع عفونتی مانند عفونت دستگاههای تنفسی، ادراری، پوستی و سایر عفونتها میتواند حداقل به صورت موقت باعث تشدید بیماری شود.
وی در پایان اظهار کرد: مصرف دخانیات، مواد مخدر و مشروبات الکلی نیز باعث تشدید بیماری ام اس میشوند که باید به شدت از مصرف آنها خودداری کرد.
لینک خبر
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
ارسالها: 266
موضوعها: 2
تاریخ عضویت: Aug 2012
تشکر های اهدا شده: 85
تشکر های دریافت شده :1042 بار در 338 پست
سال تشخيص بيماري : 85
دكتر معالج : مجدی نسب-صحرائیان-
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : ایران-اهواز
بااین وضعیت باید همه ی مردم دنیا بیماری ام اس بگیرن!
من اصلا این حرفا روقبول ندارم.دلیل اصلی ناشناختس.دکترا الکی ازاین شاخه به اون شاخه میپرن.اگه ارضه دارین دلیل اصلی روپیداکنین دکترای عزیییییییییییییز!!!!!!!!!!!!!!!!
ارسالها: 1,893
موضوعها: 218
تاریخ عضویت: Nov 2011
تشکر های اهدا شده: 19905
تشکر های دریافت شده :25115 بار در 6064 پست
سال تشخيص بيماري : شروع84-تشخیص85
دكتر معالج : نیک سرشت - محمدیانی نژاد
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : خوزستان
مهتاب جون نوشته زنتیک.آیا همه ی مردم دنیا سابقه ژنتیکی دارن؟
نه
دارن تحقیق میکنن و مطمئنا کم کم علت اصلی و درمان اونو پیدا میکنن
دکترا خیلی با عرضه تر از اونین که به نظر میرسه
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
ارسالها: 562
موضوعها: 15
تاریخ عضویت: Feb 2011
تشکر های اهدا شده: 8772
تشکر های دریافت شده :11929 بار در 2632 پست
سال تشخيص بيماري : 1381
دكتر معالج : صحراییان
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : تهران - يوسف آباد
ديدي احسان متولد آبان
ديدي تو خانوادش يه نفرم نيست
پس چرا استسنام
خب خدا خاسته راضيم
...
ارسالها: 400
موضوعها: 9
تاریخ عضویت: Sep 2011
تشکر های اهدا شده: 4998
تشکر های دریافت شده :3989 بار در 935 پست
سال تشخيص بيماري : 83
دكتر معالج : لطفی- صحراییان
داروي مورد استفاده : بتافرون
محل سکونت : تهران
(2012/11/15, 11:17 AM)paeazan نوشته است: مهمترین علل ابتلا به ام اس چیست؟
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۱
به طور کلی تحقیقات نشان داده است که رژیم گیاهخواری تاثیر چندانی در ابتلا به ام اس ندارد اما کسانی که کمتر گوشت قرمز مصرف کرده، یا اصلا از آن استفاده نمیکنند در دراز مدت پیش آگهی بهتری نسبت به بیماری ام اس دارند.
دکتر علیرضا میناگر در خصوص مهمترین علل ابتلا به بیماری ام اس، اظهار کرد: یکی از مهمترین عوامل ابتلا به بیماری ام اس سابقه ژنتیکی است به این معنی که وقتی در خانوادهای شخص مبتلا به ام اس وجود داشته باشد، برخی از ژنها به شدت مستعد ابتلا به بیماری ام اس میشوند.
وی ادامه داد: عواملی نظیر ویتامین D، سابقه ابتلا به برخی عفونتهای ویروسی، مصرف دخانیات و نوع تغذیه نیز در ابتلا به بیماری ام اس نقش مهمی ایفا میکنند.
این نورولوژیست افزود: به طور کلی تحقیقات نشان داده است که رژیم گیاهخواری تاثیر چندانی در ابتلا به ام اس ندارد اما کسانی که کمتر گوشت قرمز مصرف کرده، یا اصلا از آن استفاده نمیکنند در دراز مدت پیش آگهی بهتری نسبت به بیماری ام اس دارند.
استاد دانشگاه لوئیزیانای آمریکا در خصوص عوامل تشدید کننده ام اس، اظهار کرد: استرس یکی از عوامل تشدید کننده ام اس بوده و بیماران باید از آن دوری کنند. به همین دلیل اطرافیان کمتر سر به سر او گذاشته و بیاموزند که چطور بدون استرس با او زندگی کنند.
وی افزود: علاوه بر آن هر نوع عفونتی مانند عفونت دستگاههای تنفسی، ادراری، پوستی و سایر عفونتها میتواند حداقل به صورت موقت باعث تشدید بیماری شود.
وی در پایان اظهار کرد: مصرف دخانیات، مواد مخدر و مشروبات الکلی نیز باعث تشدید بیماری ام اس میشوند که باید به شدت از مصرف آنها خودداری کرد.
لینک خبر
ووووو این دکتر میناگر معرکست!!!
خیلی آگاهه من تو کنگره ام اس دیدمش محشر بود !!!!!!!!
برف ببارد یا باران برای باور "پاییز" همین "جای نبودنت" کافیست !!