امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امیتازات : 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص انگور ،هسته انگور، شیره انگور
#4
كالری زیاد شیره انگور



اگر این روزها به همراه خانواده برای گردش و تفریح به یكی از مناطق بكر و خوش‌آب و هوای اطراف شهر بروید و برای خوردن عصرانه هوس كره، خامه یا سرشیر محلی به سرتان بزند، چه می‌كنید؟

حتما دنبال یكی از اهالی روستا می‌گردید تا بتوانید این عصرانه لذیذ را از او خریداری كنید، اما شاید به دلیل آن‌كه زمان جمع‌آوری و شیره‌گیری انگور است به همراه سرشیر یك ظرف پر از شیره انگور به شما پیشنهاد شود؛ شیره‌ای لذیذ با طعمی به ‌یاد‌ ماندنی.

اما شیره محلی چگونه تهیه می‌شود؟ ارزش تغذیه‌ای آن چه میزان است؟ آیا شیره‌ای كه به روش سنتی تهیه می‌شود بهداشتی است؟

شیره انگور، محصولی اصیل و محلی

شیره انگور فرآورده‌ای با ارزش غذایی بالاست. این شهد دلپذیر تا حدودی جایگاه خود را در سفره شهرنشینان از دست داده و بیشتر به روش سنتی و از سوی زنان روستایی تهیه می‌شود.

شیره انگور به دلیل مزه شیرین، مطبوع و ملایم، در نان‌های محلی، شیربرنج، فرنی و حلوا به كار می‌رود.

اغلب صاحبان باغ‌های انگور برای استفاده از فرآورده‌های انگور در فصول دیگر و افزایش ماندگاری آن به روش سنتی آب انگور را گرفته و سپس با خاك سفید كه احتمالا حاوی آهك و املاح معدنی دیگر است مخلوط می‌كنند.

در اثر افزودن خاك سفید، آب انگور تصفیه می‌شود. پس از این مرحله آب انگور را با فشردن در پارچه‌های مخصوصی از خاك سفید جدا كرده و می‌جوشانند. در اثر جوشاندن آب مازاد انگور تبخیر و بر میزان قند آن در واحد حجم افزوده می‌شود.

طی حرارت‌دهی مخمرها و كپك‌های موجود در محصول نابود و در نهایت شیره‌ای نسبتا غلیظ با رنگی قهوه‌ای به دست می‌آید البته خوب است بدانید میزان غلظت و رنگ شیره بسته به نوع انگور و فرآیند پخت در شهرهای مختلف، متفاوت است.

شیره انگور، رژیمی نیست

شیره انگور از نظر میزان مواد مغذی تا حدودی با انگور تازه برابری می‌كند. البته در زمان تغلیظ مقداری از ویتامین‌های حساس به حرارت شیره تخریب می‌شود. این شهد لذیذ حاوی ویتامین‌های A،B،C و املاحی چون آهن، منیزیم، فسفر و مقداری كلسیم است.

در مقایسه با انگور كالری فوق‌العاده بالایی دارد و مصرف مقدار اندك آن انرژی از دست رفته را جبران می‌كند. این شیره برخلاف گفته برخی تولیدكنندگان، رژیمی نیست و برای افراد چاق و دیابتی منع مصرف دارد.

كودكان و نوجوانان در حال رشد، افرادی كه در اثر بیماری طولانی یا عمل جراحی ضعیف شده‌اند یا كسانی كه بسیار لاغرند و ضعف عمومی دارند می‌توانند از این شهد استفاده كنند.

خطر فرآورده‌های غیربهداشتی

شیره‌هایی كه به صورت سنتی در شرایط غیربهداشتی تهیه و به صورت فله‌ای (كیلویی) در ظروف نامناسب عرضه می‌شود برای سلامتی مضر است بنابراین تا حد امكان شیره را در بسته‌بندی‌های بهداشتی و با توجه به تاریخ و مجوز بهداشتی خریداری كنید.



از مصرف فرآورده‌های لبنی محلی همچون خامه، سرشیر و ماست هم اجتناب كنید. این فرآورده‌ها گرچه در مقایسه با محصولات صنعتی بسیار خوشمزه‌تر است، اما به دلیل نداشتن پاستوریزاسیون اصولی شیر، احتمال ابتلا به تب مالت را افزایش می‌دهد.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : ساغر
  


پیام های داخل این موضوع
خواص انگور - توسط najva - 2012/02/19, 03:03 PM
RE: كالری زیاد شیره انگور - توسط شهرزاد - 2012/08/26, 12:41 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 6,889 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 46,629 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 31,316 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 24,297 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 148,334 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 10,425 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 35,940 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 11,824 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 41,713 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 60,404 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست