امتیاز موضوع:
  • 6 رأی - میانگین امیتازات : 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
همه خواص تخم مرغ
#1
همه چیز درباره تخم‌مرغ

یک تخم‌مرغ به‌طور متوسط حاوی ۶ گرم پروتئین است که بیشتر آن به‌صورت آلبومین می‌باشد. میزان چربی آن ۶ گرم بوده که ارزش کالریکی معادل ۸۰ کالری را دارد. این ماده غذائی باارزش همچنین حاوی ویتامین‌های B۲,B۱,A نیاسین K,E,D,B۳ و حدود ۲۵ تا ۳۰ میلی‌گرم کلسیم و ۲ تا یک‌ونیم میلی‌گرم آهن با قابلیت جذب بالا و ۱۰۴ میلی‌گرم فسفر می‌باشد. به‌هنگام خرید و نیز جهت نگهداری آن نکات زیر را مدنظر داشته باشید:

تخم‌مرغ‌ها را بعد از آنکه به‌خوبی با آب شستید و خشک کردید، در داخل یخچال قرار دهید. توجه به این نکته بسیار مهم است زیرا معمولاً پوسته تخم‌مرغ ممکن است به فضولات و نیز انواع دیگر باکتری‌ها آلوده باشد. خشک کردن پس از شستشو خود از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا در غیر این صورت ممکن است باکتری‌ها همراه آب از راه منافذ موجود بر روی پوسته تخم‌مرغ به داخل آن نفوذ کند.
تخم‌مرغ‌هائی را که پوسته آن‌ها ترک برداشته، مصرف نکنید. زیرا این امر احتمال نفوذ آلودگی به داخل آن را افزایش می‌دهد.
پوست تخم‌مرغ را پس از مصرف دور نریزید، زیرا حاوی مقدار زیادی کلسیم است. به‌منظور استفاده از این خاصیت، مقداری آب لیمو یا سرکه را روی پوسته کوبیده شده تخم‌مرغ اضافه کرده و سپس آن را مورد استفاده قرار دهید. روش دیگر قرار دادن تخم‌مرغ کاملاً شسته شده در داخل یک لیوان و ریختن مقداری سرکه بر روی آن تا حدی که کاملاً روی تخم‌مرغ را بپوشاند، پس از مشاهده تغییر رنگ پوسته تخم‌مرغ، آن را از داخل سرکه خارج کرده و زرده آن را مورد استفاده قرار دهید.
ریزی و درشتی یا پررنگ و کم‌رنگ بودن تخم‌مرغ هیچ تأثیری در خواص غذائی آن ندارد وبستگی به نژاد مرغ دارد. اما تیره بودن زردی تخم‌مرغ نشان دهنده غنی بودن تغذیه مرغ بوده وارزش غذائی بالاتری دارد.
تخم‌مرغ را جهت مصرف کودکان کاملاً بپزید، زیرا سفیده تخم‌مرغ حاوی ماده‌ای به‌نام (آویدین) است که در صورت مصرف تخم‌مرغ به‌صورت خام، مانع جذب ویتامین (B۲ ریبوفلاوین) موجود در تخم‌مرغ می‌شود.
اگر می‌خواهید از سالم‌ بودن تخم‌مرغ اطمینان حاصل کنید، به چند نکته زیر توجه داشته باشید:
- وجود کیسه‌ هوائی بزرگ در قسمت پهن تخم‌مرغ، نمایانگر کهنگی آن است.
- اگر تخم‌مرغ سالم و تازه را در ظرف آب معمولی غوطه‌ور کنیم، در ته آن قرار می‌گیرد. اما اگر در روی سطح آب قرار گیرد و یا در وسط ظرف غوطه‌ور بماند و یا با کف ظرف زاویه‌ای بسازد، طوری‌که سر پهن آن به‌طرف بالا قرار گیرد، تخم‌مرغ مانده و کهنه است.
- تخم‌مرغ مانده را اگر تکان دهیم، صدای لقی از آن به گوش می‌رسد.
- تخم‌مرغ تازه و سالم اگر در برابر نور قرار گیرد، رنگ زرد و شفافی دارد، در صورتی‌که تخم‌مرغ کهنه رنگ کدری دارد.
- با شکستن تخم‌مرغ و مشاهده حالت زرد و سفیده نیز می‌توان به کهنگی و فساد تخم‌مرغ پی برد. تخم‌مرغ تازه سفیده غلیظ و کشداری دارد. زرده آن کم و بیش حالت کروی خود را حفظ کرده و به‌همین دلیل زرده و سفیده زودتر از هم جدا می‌شوند. برعکس در تخم‌مرغ کهنه و فاسد سفیده آبکی بوده و زرده پهن می‌شود. با کوچکترین ضربه‌ای لایه نازک روی آن پاره شده و پخش می‌شود. در مراحل پیشرفته فساد، سفیده و زرده، با هم مخلوط شده بوی نامطبوعی از آن به‌مشام می‌رسد.
- بهترین راه مصرف تخم‌مرغ، آب‌پز کردن آن است، طوری‌که سفت شده و به‌هنگام خوردن کاملاً جویده شود.
هضم تخم‌مرغ نیم‌بند آسان‌تر و هضم تخم‌مرغ نیمرو مشکل‌تر است. اگر می‌خواهید تخم‌مرغ را عسلی کنید این عمل را طوری انجام دهید که کاملاً سفید رنگ شود.
- مصرف تخم‌مرغ همراه با نان و کمی سبزی غذای کاملی است که می‌توان از آن برای تغذیه کودکان، جوانان و حتی سالخوردگان در صورتی‌که افراط نشود، استفاده کرد.
- چون تخم‌مرغ در آب حل می‌شود، می‌توان از آن در تهیه سوپ بیماران (تخم‌مرغ را در سوپ بشکنید) استفاده کنید.
- در مورد افرادی که دچار زیادی اسید اوریک، عفونت و سنگ کیسه صفرا و هرگونه مشکلی که در عملکرد کبد می‌باشند، مصرف زرده تخم‌مرغ منع می‌شود.
- پختن تخم‌مرغ در آب برای مدتی طولانی، باعث می‌گردد که زرده تخم‌مرغ پس از سرد شدن رنگی متمایل به خاکستری یا سیاه پیدا کند که مربوط به سولفور آهن بوده و مصرف آن زیانی به‌همراه ندارد.

pezedhkan.org
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : najva , SSA , sargol
  


پیام های داخل این موضوع
همه خواص تخم مرغ - توسط nahid - 2011/03/04, 04:32 PM
RE: همه خواص تخم مرغ - توسط نازلی - 2012/11/30, 10:00 PM
RE: همه خواص تخم مرغ - توسط sargol - 2012/12/13, 10:58 AM
RE: همه خواص تخم مرغ - توسط sargol - 2012/12/13, 11:07 AM
RE: همه خواص تخم مرغ - توسط sargol - 2013/01/03, 10:17 AM
RE: همه خواص تخم مرغ - توسط نازلی - 2013/12/17, 06:26 PM
RE: همه خواص تخم مرغ - توسط سمیرا67 - 2013/12/17, 09:22 PM
RE: همه خواص تخم مرغ - توسط شهرزاد - 2014/01/17, 10:34 PM
همه خواص تخم مرغ - توسط nafass - 2011/10/23, 04:26 PM
RE: همه خواص تخم مرغ - توسط شهرزاد - 2012/02/25, 12:33 PM
RE: همه خواص تخم مرغ - توسط نازلی - 2012/08/14, 06:21 PM
RE: همه خواص تخم مرغ - توسط naazanin - 2012/08/14, 09:07 PM
RE: همه خواص تخم مرغ - توسط نازلی - 2012/08/15, 01:27 AM
با ارزش ترین کپسول دنیا - توسط nazanin - 2012/02/12, 05:50 PM
5 نکته در مورد تخم مرغ - توسط melody - 2012/09/12, 12:55 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 6,888 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 46,626 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 31,312 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 24,296 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 148,332 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 10,425 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 35,940 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 11,823 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 41,708 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 60,400 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست