وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
همه خواص تخم مرغ - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7)
+---- موضوع: همه خواص تخم مرغ (/Thread-%D9%87%D9%85%D9%87-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AA%D8%AE%D9%85-%D9%85%D8%B1%D8%BA)

صفحه ها: 1 2


همه خواص تخم مرغ - nahid - 2011/03/04

همه چیز درباره تخم‌مرغ

یک تخم‌مرغ به‌طور متوسط حاوی ۶ گرم پروتئین است که بیشتر آن به‌صورت آلبومین می‌باشد. میزان چربی آن ۶ گرم بوده که ارزش کالریکی معادل ۸۰ کالری را دارد. این ماده غذائی باارزش همچنین حاوی ویتامین‌های B۲,B۱,A نیاسین K,E,D,B۳ و حدود ۲۵ تا ۳۰ میلی‌گرم کلسیم و ۲ تا یک‌ونیم میلی‌گرم آهن با قابلیت جذب بالا و ۱۰۴ میلی‌گرم فسفر می‌باشد. به‌هنگام خرید و نیز جهت نگهداری آن نکات زیر را مدنظر داشته باشید:

تخم‌مرغ‌ها را بعد از آنکه به‌خوبی با آب شستید و خشک کردید، در داخل یخچال قرار دهید. توجه به این نکته بسیار مهم است زیرا معمولاً پوسته تخم‌مرغ ممکن است به فضولات و نیز انواع دیگر باکتری‌ها آلوده باشد. خشک کردن پس از شستشو خود از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا در غیر این صورت ممکن است باکتری‌ها همراه آب از راه منافذ موجود بر روی پوسته تخم‌مرغ به داخل آن نفوذ کند.
تخم‌مرغ‌هائی را که پوسته آن‌ها ترک برداشته، مصرف نکنید. زیرا این امر احتمال نفوذ آلودگی به داخل آن را افزایش می‌دهد.
پوست تخم‌مرغ را پس از مصرف دور نریزید، زیرا حاوی مقدار زیادی کلسیم است. به‌منظور استفاده از این خاصیت، مقداری آب لیمو یا سرکه را روی پوسته کوبیده شده تخم‌مرغ اضافه کرده و سپس آن را مورد استفاده قرار دهید. روش دیگر قرار دادن تخم‌مرغ کاملاً شسته شده در داخل یک لیوان و ریختن مقداری سرکه بر روی آن تا حدی که کاملاً روی تخم‌مرغ را بپوشاند، پس از مشاهده تغییر رنگ پوسته تخم‌مرغ، آن را از داخل سرکه خارج کرده و زرده آن را مورد استفاده قرار دهید.
ریزی و درشتی یا پررنگ و کم‌رنگ بودن تخم‌مرغ هیچ تأثیری در خواص غذائی آن ندارد وبستگی به نژاد مرغ دارد. اما تیره بودن زردی تخم‌مرغ نشان دهنده غنی بودن تغذیه مرغ بوده وارزش غذائی بالاتری دارد.
تخم‌مرغ را جهت مصرف کودکان کاملاً بپزید، زیرا سفیده تخم‌مرغ حاوی ماده‌ای به‌نام (آویدین) است که در صورت مصرف تخم‌مرغ به‌صورت خام، مانع جذب ویتامین (B۲ ریبوفلاوین) موجود در تخم‌مرغ می‌شود.
اگر می‌خواهید از سالم‌ بودن تخم‌مرغ اطمینان حاصل کنید، به چند نکته زیر توجه داشته باشید:
- وجود کیسه‌ هوائی بزرگ در قسمت پهن تخم‌مرغ، نمایانگر کهنگی آن است.
- اگر تخم‌مرغ سالم و تازه را در ظرف آب معمولی غوطه‌ور کنیم، در ته آن قرار می‌گیرد. اما اگر در روی سطح آب قرار گیرد و یا در وسط ظرف غوطه‌ور بماند و یا با کف ظرف زاویه‌ای بسازد، طوری‌که سر پهن آن به‌طرف بالا قرار گیرد، تخم‌مرغ مانده و کهنه است.
- تخم‌مرغ مانده را اگر تکان دهیم، صدای لقی از آن به گوش می‌رسد.
- تخم‌مرغ تازه و سالم اگر در برابر نور قرار گیرد، رنگ زرد و شفافی دارد، در صورتی‌که تخم‌مرغ کهنه رنگ کدری دارد.
- با شکستن تخم‌مرغ و مشاهده حالت زرد و سفیده نیز می‌توان به کهنگی و فساد تخم‌مرغ پی برد. تخم‌مرغ تازه سفیده غلیظ و کشداری دارد. زرده آن کم و بیش حالت کروی خود را حفظ کرده و به‌همین دلیل زرده و سفیده زودتر از هم جدا می‌شوند. برعکس در تخم‌مرغ کهنه و فاسد سفیده آبکی بوده و زرده پهن می‌شود. با کوچکترین ضربه‌ای لایه نازک روی آن پاره شده و پخش می‌شود. در مراحل پیشرفته فساد، سفیده و زرده، با هم مخلوط شده بوی نامطبوعی از آن به‌مشام می‌رسد.
- بهترین راه مصرف تخم‌مرغ، آب‌پز کردن آن است، طوری‌که سفت شده و به‌هنگام خوردن کاملاً جویده شود.
هضم تخم‌مرغ نیم‌بند آسان‌تر و هضم تخم‌مرغ نیمرو مشکل‌تر است. اگر می‌خواهید تخم‌مرغ را عسلی کنید این عمل را طوری انجام دهید که کاملاً سفید رنگ شود.
- مصرف تخم‌مرغ همراه با نان و کمی سبزی غذای کاملی است که می‌توان از آن برای تغذیه کودکان، جوانان و حتی سالخوردگان در صورتی‌که افراط نشود، استفاده کرد.
- چون تخم‌مرغ در آب حل می‌شود، می‌توان از آن در تهیه سوپ بیماران (تخم‌مرغ را در سوپ بشکنید) استفاده کنید.
- در مورد افرادی که دچار زیادی اسید اوریک، عفونت و سنگ کیسه صفرا و هرگونه مشکلی که در عملکرد کبد می‌باشند، مصرف زرده تخم‌مرغ منع می‌شود.
- پختن تخم‌مرغ در آب برای مدتی طولانی، باعث می‌گردد که زرده تخم‌مرغ پس از سرد شدن رنگی متمایل به خاکستری یا سیاه پیدا کند که مربوط به سولفور آهن بوده و مصرف آن زیانی به‌همراه ندارد.

pezedhkan.org


یک گوی و یک دنیا خاصیت(تخم مرغ) - shadii - 2011/08/21







▪ کلسترول و لسیتین، مواد چرب موجود در زرده تخم‌مرغ هستند و برای ساختمان و عملکرد سلول‌های بدن ضروری‌اند. کلسترول قابلیت انعطاف و نفوذپذیری غشای سلول‌های بدن را حفظ می‌کند. همچنین به عنوان یکی از اجزاء تشکیل دهنده مواد چربی است که باعث نرمی پوست می‌شوند.
▪ تخم‌مرغ حاوی ماده‌ای به نام کولین است که نقش مهمی‌ در عملکرد مغز دارد و براساس تحقیقات انجام شده، مصرف کولین برای رشد بخش‌های مختلف مغز و حافظه، در دراز مدت مفید است.
▪ نشان داده شده کسانی که تخم‌مرغ می‌خورند رژیم غذایی بهتری دارند و علت این است که این افراد تمایل به خوردن صبحانه به‌ویژه تخم‌مرغ دارند. تخم‌مرغ دارای هر دو گروه چربی و پروتئین است و این دو باعث احساس سیری در فرد می‌گردد.






روزنامه تهران امروز



RE: یک گوی و یک دنیا خاصیت(تخم مرغ) - نازلی - 2011/08/21

(2011/08/21, 12:48 AM)coffeedot نوشته است: استفاده خام آن همراه باشیر باپخته آن چه تاثیری رواین موادی که داره خواهدداشت؟


مصرف بسیار خطرناک تخم مرغ به صورت خام یا مخلوط با شیر

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد گلپایگان با بیان اینکه «تخم مرغ کاملترین غذایی است که در جهان وجود دارد» بهترین نوع مصرف این ماده غذایی را به صورت پخته دانست و هشدار داد افراد از مصرف تخم مرغ به صورت خام یا مخلوط با شیر خودداری کنند. دکتر حمید رضا خدایی در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز گفت: «تخم مرغ کاملترین غذایی است که در جهان وجود دارد چرا که این ماده غذایی در طول 21 روز تمام نیازمندی هایی که جوجه برای رشد لازم دارد را داراست.»

وی افزود: «برخلاف تصوراتی که شیر را کاملترین ماده غذایی می دانند باید گفت تخم مرغ کاملترین غذا است چرا که تمام موادی که برای رشد نیازمندیم را دارا بوده و در علم تغذیه زمانی که می خواهند ارزش پروتئین یک ماده غذایی را بسنجند آن را با پروتئین تخم مرغ مقایسه کرده و می سنجند که به نظر می آید پروتئین ا
مصرف بسیار خطرناک تخم مرغ به صورت خام یا مخلوط با شیر یده آلی است و کاملا قابل جذب بوده و به راحتی از طریق روده ها جذب می شود و کیفیت اسید آمینه موجود در آن مطابق با بدن ما است.»

این دکترای تخصصی علوم دامی ادامه داد: «در مورد چربی موجود در تخم مرغ واقعیت این است که بالا بودن چربی آن را نمی توان کتمان کرد و دارای 33 درصد چربی است و کلسترول دارد و همانطور که می دانید اگر فردی در یک دوره کوتاه مدت تخم مرغ مصرف کند کلسترول وی بالا می رود اما این به صورت کوتاه مدت است و باید گفت بدن افراد سالم طی چرخه ای که در روده و کبدشان است کلسترول بدن را تنظیم می کند.»

وی تاکید کرد: «اگر فرد سالمی باشیم چرخه بدن ما کلسترول بدن را تنظیم می کند پس به طور کلی باید گفت تخم مرغ عامل بالا رفتن کلسترول نیست اما بدیهی است اگر فردی در مصرف کلسترول افراط کند این دوره کوتاه مدت بالا رفتن کلسترول به دوره بلند مدت تبدیل می شود.»

دکتر حمیدرضا خدایی گفت: «مصرف 3 عدد تخم مرغ در هفته برای افراد بالغ توصیه می شود و افراد بایستی از مصرف تخم مرغ به صورت خام و یا به همراه شیر اجتناب کنند چرا که ممکن تخم مرغ آلوده به سالمونلا باشد که منجر به بروز عفونت در بدن انسان شده که در افراد پرخطر مثل افراد کهنسال و زنان باردار و کودکان می تواند بسیار خطرناک باشد و منجر به بروز عوارض شدید شده و حتی باعث مرگ فرد شود. بنابراین تخم مرغ را بهتر است به صورت پخته مصرف کرد و بایستی مغز پخت شود.»

وی خاطر نشان کرد: «در تحقیقی که حدود 10 سال پیش از تخم مرغ های استان اصفهان به عمل آمد مشخص شد 13 درصد تخم مرغ های این شهر آلوده به انگل توکسوپلاسما بوده که در زنان باردار حتی منجر به سقط جنین شده است البته اکنون بهداشت پیشرفت بسیاری کرده است اما تاکید می شود افراد تخم مرغ را به صورت پخته مصرف کنند.»

منبع : سلامت نیوز

تخم مرغ خام نخورید؟!

تخم‌مرغ ازجمله مواد غذایی پرخاصیتی است كه مصرف بجا و به اندازه آن تامین‌كننده بسیاری از نیازهای بدن است.اما چرا باید خام مصرف نشود؟


تخم مرغ دارای مقادیر فراوانی پروتئین، امگا 3 و ویتامین آ است.
دكتر احمدرضا درستی رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی كشور گفت: تخم‌مرغ سالم را می‌توان تنها تا یك ساعت پس از تولید آن به صورت خام مصرف كرد، اما پس از آن حتما باید به صورت پخته استفاده شود؛ چرا كه با گذر زمان میكروبی به نام سالمونلا از طریق پوست آهكی آن نفوذ كرده و باعث آلودگی آن می‌شود.
وی تصریح كرد: استفاده از تخم مرغ خام یا به عبارتی مصرف سفیده آن به صورت خام باعث بروز عوارضی از جمله مشكلات پوستی و چشمی می‌شود.



همه خواص تخم مرغ - nafass - 2011/10/23

عمده‌ترین ویژگی تخم‌مرغ و وجه تمایز آن نسبت به سایر مواد غذایی، تركیب پروتئینی و مواد مغذی موجود در آن نظیر كولین، لوتئین و گزانتین و تولید بسیار كم انرژی است...

[attachment=3880]
وزارت بهداشت اعلام كرده است تخم‌مرغ یك ماده غذایی بی‌نظیر و سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن است كه كمبود برخی از آنها موجب بروز بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌های ذهنی، پوستی و چشم می‌شود.
ارزش غذایی یك عدد تخم‌مرغ معادل است با 30 گرم انواع گوشت (قرمز، مرغ و ماهی) معادل دو تكه متوسط خورشتی، نصف لیوان حبوبات پخته، یك‌چهارم لیوان حبوبات خام و یك‌چهارم لیوان انواع مغزها (بادام، پسته، فندق، گردو و...) تخم‌مرغ و شیر از معدود غذاهای شناخته شده در طبیعت هستند كه می‌تواند نیازهای بدن را به طور متعادل تامین كنند.

پروتئین
مواد پروتئینی بعد از آب، قسمت عمده بافت‌های نرم و 18 درصد وزن بدن را تشكیل می‌دهد.

پروتئین‌ها مسوول ساخت، نگهداری و ترمیم بافت‌های بدن هستند و باید همیشه به مقدار لازم در رژیم غذایی استفاده شوند.

پروتئین‌ مواد غذایی در دستگاه گوارش و كبد به تركیبات ساده‌تری به نام اسید آمینه شكسته و جذب سلول‌ها می‌شود. آنها مولكول‌های درشتی هستند كه از واحدهای كوچكتری به نام اسید آمینه ساخته شده‌اند.
۹ نوع اسید آمینه از مجموع بیستگانه آن، از اسید‌ آمینه‌‌های ضروری بدن است، یعنی بدن انسان قادر به ساخت آنها نیست و باید از طریق غذا تامین شود.
تخم‌مرغ دارای تمام اسید آمینه‌های ضروری است. پروتئین تخم‌مرغ یك پروتئین كامل، قابل جذب و دارای بیشترین اسید آمینه‌های ضروری برای بدن است كه درصد جذب بالایی دارد.
بیشترین واكنش‌های مهم و پیچیده شیمیایی بدن به وسیله گروهی از پروتئین‌ها به نام آنزیم‌ها و هورمون‌ها انجام می‌شود و تخم‌مرغ منبع بسیاری خوبی برای تامین پروتئین مورد نیاز آنهاست.
پروتئین تخم‌مرغ هم در سفیده و هم در زرده آن وجود دارد كه نسبت آن 60 درصد به 40 درصد است. به دلیل كیفیت بالای تخم‌مرغ، این ماده نقش مهمی در ایجاد سیری به خصوص هنگامی كه در وعده صبحانه مصرف شود دارد و به همین دلیل باعث كاهش وزن می‌شود زیرا علاوه بر القای احساس سیری، میزان كالری بسیار كمی تولید می‌كند.
تخم‌مرغ با دارا بودن حدود 6 گرم پروتئین میزان 13درصد نیاز غذایی توصیه شده در یك رژیم غذایی بر پایه 2هزار كیلو كالری را تامین كند.

چربی
تركیب چربی تخم‌مرغ به صورت یك‌سوم اشباع شده و دو سوم غیر اشباع است. تخم‌مرغ با دارا بودن 5 گرم چربی كل كه حدود 6/1 گرم آن به صورت اشباع شده است تنها 72 كیلو كالری انرژی تولید می‌كند كه این نكته از ویژگی‌های بارز تخم‌مرغ است.

ویتامین‌ها
تخم‌مرغ حاوی ویتامین‌های مهم و مورد نیاز بدن از جمله ویتامین‌های E، D،A ،B ، B12، اسیدفولیك، ریبوفلاوین و بویژه كولین است و به لحاظ داشتن ویتامین‌های مختلف، منبع غذایی مغذی و مناسبی برای تامین نیازهای بدن است. به جز ریبوفلاوین كه عمدتاً در سفیده است تمام ویتامین‌های تخم‌مرغ در زرده آن وجود دارند كه در ادامه به مهم‌ترین آنها اشاره می‌شود.

كولین

كولین یكی از ویتامین‌های مهم موجود در تخم‌مرغ است. به دلیل اهمیت این ماده در ساختمان بدن، عدم مصرف منابع آن در گروه‌های خاص بویژه زنان باردار و شیرده می‌تواند آثار سوء‌قابل توجهی داشته باشد.

طی سال‌ها به دلیل محدودیت‌هایی كه در مصرف تخم‌مرغ ناشی از سوء ذهنیت در موردكلسترول آن پیش آمد، كمبود كولین نیز در جوامع خودنمایی كرد زیرا تخم‌مرغ غنی از كولین است و كولین هم نقش اساسی در متابولیسم بدن دارد.
تخم‌مرغ پس از جگر گاو دومین منبع مهم و غنی از كولین است كه بخصوص باید در زنان باردار و شیرده به مصرف برسد. كولین تخم‌مرغ در داخل زرده آن به صورت ماده‌ای به نام لسیتین یافت می‌شود. 2 عدد تخم‌مرغ با تامین حداقل 250 میلی‌گرم كولین حدود 50 درصد نیاز روزانه یك خانم باردار و شیرده را تامین می‌كند.
كولین در به هم پیوستگی ساختمان غشای سلول‌ها نقش دارد و همچنین منبع مهم تامین گروه‌های متیل است و برای انتقال پیام‌های سلولی، انتقال پیام‌های عصبی و حمل و نقل چربی‌ها در بدن نقش دارد و برای متابولیسم در بدن حیاتی است.
كولین نقش بسیار مهمی در تكامل مغز جنین دارد. همچنین مطالعه بر روی حیوانات ثابت كرده است كولین مناطقی از مغز را كه مسوول برقراری حافظه هستند را تحت تاثیر قرار داده و توانایی یادگیری در دوران زندگی را تقویت می‌كند.
دریافت كولین توسط جنین از مادر نه تنها باعث رشد و تكامل مناسب مغزی او می‌شود بلكه باعث می‌شود كه سطح ماده هموسیستئین در خون مادر در حد متعادل حفظ شود.
تغذیه با تخم‌مرغ سبب افزایش سطح لوتئین در خون و افزایش تجمع این مواد در ناحیه شبكیه چشم می‌شود كه باعث حفاظت سلول‌های چشم از آسیب‌های مختلف به ویژه دژنراسیون و تخریب سلول‌های ماكالا می‌شود.



تخم مرغ غنی ترین منبع پروتئین است. - seyyed reza - 2011/12/13

تخم مرغ غنی ترین منبع پروتئین است.
تخم مرغ بهتر است آب پز مصرف شود تا نیمرو.

[تصویر:  mf6pf4rch12qpkf4lt.jpg]

تخم مرغ حاوی 35 عنصر می باشد .
زرده آن برای حفظ حافظه ودر رشد اطفال موثر است.
و برای مرض قند و زخم معده مفید است.

[تصویر:  ungpev1awho69ikrdc7.jpg]
البته برا کسانی که نگرانی بیشتر بالا بودن کلسترول نداشته باشه.
و همچنین نگرانی افزایش چربی خون نداشته باشه.
تخم مرغ حاوی 250 میلی گرم گلسترول دارد.
[تصویر:  7jw5zfediqhqh3g15t.jpg]
البته کسانی که کلسترول بالا و چربی خون دارن سفیده تخم مرغ خیلی خوبه چون کلسترول ندارد و برای ورزشکارن جهت عضله سازی خوبه.
[تصویر:  qzu7omufsygqkh915c.jpg]
و اینجا جا دارد که از صاحب تولید کنندکان تخم مرغ نهایت تشکر را بکنیم و برایشان در طول عمر کوتاهشان آرزوی شادی کنیمlaughing3laughing3:laughing3laughing3laughing3
[تصویر:  wj0zu2s3n8qiklqhrqfo.jpg]
























































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































با ارزش ترین کپسول دنیا - nazanin - 2012/02/12




تخم مرغ از جالب توجه ترین غذاهاست، زیرا برای نگهداری و حفظ یک موجود زنده طراحی شده است. در فرهنگ های مختلف یک ماده غذایی سمبولیک است و در باور مردم به عنوان آغازگر زندگی و حیات شناخته شده است.
تخم مرغ از نظر درصد و نوع پروتئین و املاح موجود دارای ارزش غذایی بسیار بالایی بوده و حاوی املاحی مانند فسفر، پتاسیم، سدیم، گوگرد، روی، کلسیم، کلر، منیزیم، آهن، سلنیم و ویتامین هایA B۱،B۲، اسیدفولیک، اسیدهای چرب مختلف و پروتئین مرغوب است. تخم مرغ غذای پروتئینی با ارزشی به حساب می آید، چرا که پروتئین آن از کیفیت بالایی برخوردار بوده و در بین مواد خوراکی از لحاظ ارزش بیولوژیکی، بالاترین آن را به خود اختصاص داده و ارزش بقیه مواد خوراکی نیز از روی آن سنجیده می شود.
پروتئین تخم مرغ کامل است، یعنی تمام اسیدهای آمینه ضروری را برای سلامت بدن داراست. مصرف تخم مرغ با سایر مواد غذایی که از نظر پروتئینی فقیر هستند مانند نان، برنج و غلات، باعث تکمیل ارزش پروتئینی غذا می شود. علاوه بر خواص پروتئین های تخم مرغ، آسانی انعقاد آن باعث می شود که در بسیاری از روش های تهیه غذا به کار رود.
تنوع غذایی با تخم مرغ: با تخم مرغ غذاهای بسیار مفید و خوشمزه ای تهیه می شود. به این ترتیب، با بهره گیری از خواص این ماده غذایی مفید می توان در برنامه غذایی خود تنوع ایجاد کرد.
تخم مرغ به عنوان میان وعده: ساندویچ تخم مرغ همراه سبزی هایی مانند گوجه فرنگی، خیار و سبزی خوردن از میان وعده های بسیار مفید، خوشمزه و ارزان است و به خصوص برای کودکان می تواند جانشین میان وعده های ناسالم شود.
تخم مرغ به عنوان پیش غذا: در انواع سالاد مانند سالاد الویه، سالاد سیب زمینی، سالاد فصل، سالاد تن ماهی و سالاد لوبیا می توان از آن استفاده کرد.
استفاده از تخم مرغ در سالاد موجب افزایش ارزش تغذیه ای آن شده و در ضمن طعم و مزه مطلوب نیز به سالاد می دهد. تخم مرغ به عنوان پیش غذا می تواند به صورت پخته، همراه بیسکویت کراکر و گوجه فرنگی نیز مصرف شود.
تخم مرغ در داخل سس ها: از تخم مرغ در ترکیب بعضی از سس ها مانند سس مایونز و یا انواع سس سالاد استفاده می شود. استفاده از تخم مرغ در سس ها علاوه برخوشمزه کردن سس، برارزش غذایی آن نیز می افزاید.
تخم مرغ به عنوان غذا: از تخم مرغ می توان انواع خوراکی های خوشمزه را تهیه کرد. غذاهای آماده شده با تخم مرغ، بسیار خوشمزه و از ارزش تغذیه ای بالایی برخوردارند.
با تخم مرغ می توان انواع املت تهیه کرد، مثل: املت گوجه فرنگی، سبزیجات، قارچ، گل کلم و نخود سبز و سایر سبزیجات و صیفی جات و همین طور املت میگو و ...
تخم مرغ به عنوان دسر: از تخم مرغ می توان دسرهای خوشمزه ای مثل انواع کیک ها، شیرینی ها و... تهیه کرد.
میزان مصرف: با مصرف مقدار کافی تخم مرغ در برنامه غذایی خود می توانیم از خواص تغذیه ای این ماده غذایی مفید بهره ببریم و قسمتی از نیازمندی های تغذیه ای خود را تأمین کنیم.
کودکان، نوجوانان و جوانان سالم می توانند روزی یک عدد تخم مرغ مصرف کنند. افراد سالمند نیز
چنانچه مبتلا به افزایش چربی های نامطلوب خون یا اختلالات قلبی و عروقی نباشند ـ می توانند در هفته سه الی چهار عدد تخم مرغ مصرف کنند، ولی در افراد با چربی خون بالا یا مبتلا به عوارض قلبی – عروقی باید مصرف آن محدود شود.
آلودگی تخم مرغ: تخم مرغ ممکن است حاوی میکروبی به نام سالمونلا باشد که می تواند موجب بروز بیماری شود، لذا نباید آن را به صورت خام مصرف کرد. با پختن کامل تخم مرغ این میکروب از بین می رود.
تمیز کردن تخم مرغ: تخم مرغ را نباید شست، زیرا لایه پوششی محافظت کننده روی پوسته با شستن از بین می رود. با از بین رفتن این لایه، منافذ روی پوسته آهکی باز شده و امکان ورود میکروارگانیسم های بیماری زا فراهم می شود. پس بهتر است تخم مرغ ها را به صورت نشسته با یک برس نرم، گردگیری کرده و داخل ظروف در بسته در یخچال نگهداری کنید و هنگام مصرف آلودگی های قابل رؤیت سطح آن را با آب گرم شسته و بلافاصله مصرف کنید.
در پایان یادآور می شویم:
از مصرف تخم مرغ به صورت خام پرهیز کنید.
هنگام خرید تخم مرغ به محل نگهداری آن در فروشگاه ها توجه کنید، چرا که تخم مرغ هایی که در مغازه، بیرون از یخچال و یا در معرض نور و گرما نگهداری می شوند، زودتر فاسد می شوند.




RE: همه خواص تخم مرغ - شهرزاد - 2012/02/25

[تصویر:  قبلقل.bmp]

کاهش یا حتی حذف این ماده غذایی خوب از سبد غذایی بعضی از اقشار ممکن است باعث بروز احتمالی مشکلاتی در سلامت آنها شود، در ضمن با توجه به اهمیت تخم‌مرغ در دوران رشد، بارداری و سالخوردگی و کاهش ابتلا به بعضی بیماری‌ها و دخالت نداشتن در ابتلا به بیماری‌های قلبی، باید تدابیری برای مصرف روزانه یک تخم‌مرغ، از سوی مسئولان ذی‌ربط اتخاذ شود. در این زمینه گفت‌وگویی با دکترحسین جعفری، معاون بهداشت و کنترل کیفیت سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران انجام داده‌ایم.

•تخم‌مرغ از نظر غذایی دارای چه ویژگی‌هایی است و چه اهمیتی برای بدن دارد؟
تخم‌مرغ یک منبع غذایی طبیعی و منبع خوبی از پروتئین‌های با کیفیت بالاست که حاوی پروتئین و 9 اسید آمینه ضروری بدن و مقادیر قابل توجهی از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری است. علاوه بر این تخم‌مرغ دارای کولین است که صرف‌نظر از تأثیر قابل توجه روی عملکرد مغز و سیستم عصبی برای رشد و نمو جنین و کودک و همچنین تقویت حافظه، روی سلامت قلب و عروق نیز مؤثر است. تخم‌مرغ منبع خوبی از ویتامین‌های گروه B به‌ویژه B12 نیز هست و لوتئین و گزانتین موجود در آن از استحاله و دژنراسیون لایه ماکولای شبکیه و نابینایی ناشی از آن در سالخوردگی جلوگیری می‌کند.

•آیا تخم‌مرغ باعث افزایش وزن می‌شود؟
پروتئین تخم‌مرغ که هم در سفیده و هم در زرده آن موجود است نقش مهمی در ایجاد سیری دارد، به‌خصوص اگر در وعده صبحانه مصرف شود و به همین دلیل باعث کاهش وزن می‌شود زیرا علاوه بر القای سیری، میزان کالری بسیار کمی تولید می‌کند. پروتئین تخم‌مرغ از تحلیل توده عضلانی در طول سالخوردگی جلوگیری کرده و آن را کاهش می‌دهد و هنگام کاهش وزن نیز بافت عضلانی را حفظ می‌کند.

•گفته شده که مصرف تخم‌مرغ احتمال ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهد؛ نظر شما در این زمینه چیست؟
کولین یکی از موادویتامینی موجود در تخم‌مرغ است که نقش بسیار مهمی در تکامل مغز جنین و نوزاد دارد و به همین دلیل در دوران بارداری و شیردهی به‌طور جدی توصیه می‌شود. همچنین مصرف این ویتامین (با خوردن یک تخم‌مرغ در روز) توسط دختران در دوران رشد و بلوغ، کاهش 18‌درصدی احتمال بروز سرطان سینه را به همراه دارد؛ به‌ویژه وقتی که با میوه و سبزیجات خورده شود. در ضمن زنان یائسه نیز بهتر است از تخم‌مرغ استفاده کنند چون سنتز مجدد استروژن پس از یائسگی به کمک کولین انجام می‌شود.

•تخم‌مرغ چگونه بر سلامت چشم تأثیر دارد؟
لوتئین و گزانتین در تخم‌مرغ با کمک به ساخت رنگدانه در ناحیه ماکولای شبکیه چشم باعث فیلتر کردن اشعه یو وی در چشم و در نتیجه حفاظت چشم می‌شود و با خاصیت آنتی‌اکسیدانی خود از آسیب رادیکال‌های آزاد به چشم جلوگیری می‌کند، به همین دلیل ثابت شده مصرف زرده تخم‌مرغ، اسفناج و کلم بروکلی می‌تواند باعث کاهش 20‌درصدی ابتلا به آب مروارید و 40‌درصدی دژنراسیون ماکولای در دوران سالخوردگی شود.

•گفته می‌شود خوردن تخم‌مرغ باعث افزایش کلسترول بد در خون می‌شود و در نتیجه افزایش بیماری‌های قلبی- عروقی و خطر حمله قلبی را به همراه دارد، این درست است؟
مطالعات و تحقیقات متعددی که در طول سال‌های متمادی روی افراد زیادی در کشورهای مختلف شده ثابت کرده است که مصرف تخم‌مرغ (حتی بیش از یک عدد در روز) باعث افزایش کلسترول بد خون نمی‌شود و حتی برای قلب می‌تواند مفید باشد. آنچه در تولید کلسترول بد خون نقش دارد اسید‌های چرب اشباع به‌ویژه نوع ترانس است نه کلسترول‌های غذایی موجود در تخم‌مرغ، مخصوصا که یک‌سوم کلسترول تخم‌مرغ از نوع بد یا ال‌دی‌ال است. بنابراین می‌توان گفت که کلسترول تخم‌مرغ نقشی در افزایش کلسترول خون و بیماری‌های قلبی- عروقی ندارد.

•چه افرادی باید در مصرف تخم‌مرغ احتیاط کنند؟
در افراد دارای بیماری دیابت، فشار خون، بیماری‌های قلبی، اضافه‌وزن، چاقی و بیماری‌های کبدی مصرف تخم‌مرغ به‌ویژه زرده باید تا 3 عدد در هفته محدود شود.

•مشخصات تخم‌مرغ تازه چیست؟
دارای اتاق هوایی کوچک است، سفیده رقیق و غلیظ کاملا از یکدیگر قابل تفکیک هستند، سفیده دارای ظاهری ابری و غیرشفاف است، زرده کاملا کروی است و در مرکز تخم‌مرغ قرار دارد. باید توجه داشت اینکه نسبت سفیده غلیظ به رقیق کم باشد یا به محض شکسته‌شدن زرده پهن شود نشانه کهنگی تخم‌مرغ است. سفیده نیز نباید صورتی یا رنگین‌کمانی باشد که نشانه فساد ناشی از باکتری‌های پسودوموناس است.




متخصصان هشدار دادند مردانی که در هفته سه عدد تخم‌مرغ می‌خورند بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان کشنده پروستات هستند.

به گزارش ایسنا، این متخصصان تاکید کردند احتمال مرگ ناشی از سرطان پروستات در مردانی که هفته‌ای سه عدد تخم‌مرغ می‌خورند، بیشتر است.

این متخصصان در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد دریافتند مردانی که در هفته بیش از 2.5 عدد تخم‌مرغ می‌خورند 81 درصد بیشتر در معرض مرگ ناشی از این سرطان هستند.

روزنامه دیلی‌میل در گزارشی دراین‌ باره نوشت: این متخصصان می‌گویند عامل این خطر فزاینده افزایش مقدار کلسترول یا کولین است. کولین ماده مغذی است که به فعالیت صحیح سلول‌ها کمک می‌کند و در تخم‌مرغ یافت می‌شود.

این مطالعه حاصل ارزیابی عادات تغذیه‌ای در 27 هزار مرد طی یک دوره 14 ساله است.

محققان دریافتند وجود یک نوع ماده مغذی در تخم‌مرغ موسوم به "کلاین" نیروی حافظه را در افراد مسن افزایش می‌دهد.

به گزارش برنا، مطالعات جدید محققان نشان داده گنجاندن مرغ و تخم‌مرغ در رژیم غذایی کمک به بهبود کارکرد مغز در انسان می کند.. به گفته محققان این تاثیر این به دلیل وجود ماده مغذی در تخم‌مرغ به نام "کلاین" ( choline) است که سبب افزایش نیروی حافظه در مغز افراد مسن می‌شود.

تخم‌مرغ حاوی مقدار فراوانی از کلاین است.

طی تحقیق 10 ساله محققان بر 1400 نفر ، مشخص شد کسانی که در رژیم غذایی‌شان مقادیر زیادی "کلاین" قرار داشته در تستهای حافظه، عملکرد بهتری داشته‌اند و نسبت به افرادی که که مصرف کمتری از این ماده مغذی داشتند کمتر در خطر زوال عقل بوده‌اند.

از مواد غذایی دیگر که حاوی کلاین است می‌توان به سویا، لوبیا قرمز، ماهی شور، جگر و شیر اشاره کرد.




RE: همه خواص تخم مرغ - نازلی - 2012/08/14

تخم مرغ برای قلب مفید است
8/11/2012 12:13:26 AM
خبرگزاری جمهوری اسلامی - ایرنا

تهران- تخم مرغ كه زمانی ماده غذایی مضری برای قلب به شمار می رفت امروزه یك ماده غذایی سالم محسوب می شود.

به گزارش 'دیلی میل'، محققان با انجام مطالعاتی متوجه شده اند كه تخم مرغ نه تنها برای قلب مفید است بلكه می تواند به كاهش وزن نیز كمك كند.

این در حالی است محققان كانادایی هفته پیش نتایج مطالعه ای را منتشر كردند كه فواید مواد مغذی تخم مرغ را زیر سئوال می برد.

این مطالعه بر روی 1200 نفر انجام شد كه متوسط سنی 61 سال داشتند. بر اساس این مطالعه تصور می شد كه تجمع پلاك 'كاروتید' (یك ماده مومی كه موجب مسدود كردن رگ های خونی و ابتلا به بیماری قلبی عروقی می شود) در افرادی كه در هفته دست كم دو عدد تخم مرغ مصرف می كنند، افزایش می یابد.

محققان عامل این تاثیر را زرده تخم مرغ می دانستند.

اما با توجه به تغییراتی كه امروز در غذای مرغ ها ایجاد شده است تخم مرغ امروز سالم تر از تخم مرغ هایی است كه 30 سال پیش تولید می شدند.

***آیا تخم مرغ برای كلسترول بد است؟

'هلن باند' از انجمن رژیم غذایی انگلیس در این مورد گفت : نتایج تحقیق اخیر محققان كانادایی مغایر با تصور علمی فعلی است.

چند سال پیش 'بروس گریفن' استاد متابولیسم غذایی دانشگاه 'سوری' با تجزیه و تحلیل 30 مطالعه كه در بیش از 30 سال بر روی تخم مرغ انجام شده بود ، متوجه شد كه تخم مرغ هیچ تاثیرمهمی از لحاظ بالینی بر روی سطح كلسترول بدن ندارد.

***مصرف تخم مرغ به محافظت از قلب كمك می كند

'هلن باند' افزود : در حقیقت نتایج یك مطالعه كه در مجله آمریكایی Clinical Nutrition' منتشر شده است ، نشان داد كه مصرف تخم مرغ به حفظ سطح فشار خون سالم بدن كمك می كند.

همچنین سال گذشته دانشمندان دانشگاه 'آلبرتا' كشف كردند كه زرده تخم مرغ حاوی دو آمینو اسید مهم به نامهای 'ترتوفان' و 'تیروزین' است و مقدار آنتی اكسیدان های موجود در دو زرده تخم مرغ خام تقریبا برابر یك عدد سیب است.

این در حالی است كه نیمرو كردن و یا جوشاندن تخم مرغ سطح آنتی اكسیدان های موجود در آن را به نصف كاهش می دهد.

*** آیا تخم مرغ یك ماده غذایی بسیار پر قدرت است؟

به لطف تغییراتی كه در غذای مرغ ها داده شده است تخم مرغ های امروز سالم تر از تخم مرغ هایی هستند كه 30 سال پیش تولید می شدند.

تخم مرغ های امروزی حاوی 70 درصد ویتامین D بیشتر هستند. همچنین هر زرده تخم مرغ حاوی 13 ماده مغذی مهم است.

در یك مطالعه محققان زنان چاق را به دو دسته تقسیم كردند و به یك گروه در وعده صبحانه تخم مرغ و به گروه دیگر نان شیرین دادند.

محققان مشاهده كردند زنان چاقی كه در وعده صبحانه خود تخم مرغ مصرف می كردند در طول 24 ساعت كالری كمتری نسبت به زنان گروه دیگر مصرف می كردند.

*** یك نفر چند عدد تخم مرغ باید بخورد؟

محققان در مورد تعداد تخم مرغی كه یك فرد باید مصرف كند ، می گویند، بر اساس یك رژیم غذایی سالم و موزون هر تعداد تخم مرغی كه بخواهیم می توانیم مصرف كنیم و در این رابطه هیچ حد بالایی وجود ندارد مگر این كه شخص به طور ارثی دارای كلسترول بالا باشد.

محققان در رابطه با مطالعه محققان كانادایی كه نشان داده بود مصرف زرده تخم مرغ موجب افزایش پلاك كاروتید می شود، گفتند: به هر حال میزان پلاك كاروتید پس از 40 سالگی افزایش می یابد.

آنها افزودند: همچنین محققان كانادایی در مطالعه خود عوامل شیوه زندگی مانند ورزش و رژیم غذایی را مورد بررسی قرار ندادند.

*** آیا تخم مرغ موجب چاقی می شود؟

تجزیه و تحلیل محققان نشان داد كه تخم مرغ های امروزی نسبت به 30 سال پیش حاوی حدود 20 درصد چربی كمتر، 13 درصد كالری كمتر و 10 درصد كلسترول كمتر است.

همچنین مطالعه بر روی زنان چاق نشان داد زنانی كه در وعده صبحانه خود تخم مرغ می خوردند كالری كمتری در عرض 24 ساعت مصرف می كردند كه محققان این اثرات مثبت تخم مرغ را به اثرات سیر كنندگی پروتئین آن نسبت می دهند.




RE: همه خواص تخم مرغ - naazanin - 2012/08/14

زرده تخم‌مرغ به اندازه سیگار مضر است


نتایج یك آزمایش جدید نشان داده است كه وقتی صحبت از بیماری تصلب شرائین و سفتی عروق به میان كشیده می شود، زرده تخم مرغ می تواند به اندازه سیگار مضر و خطرناك باشد.

به گزارش سرویس سلامت ایسنا، دكتر دیوید اسپنس از متخصصان برجسته نورولوژی در آمریكا كه سرپرستی این مطالعه جدید را عهده دار بوده خاطرنشان ساخت خوردن زرده تخم مرغ به همان روش سیگار كشیدن باعث سفت شدن عروق یا به اصطلاح عارضه تصلب شرائین می شود.

به گزارش ساینس دیلی، دكتر اسپنس استاد نورولوژی در دانشكده پزشكی و دندانپزشكی اسكولیش وسترن و نیز رئیس مركز مطالعات تصلب شرائین و پیشگیری از سكته در انستیتو �روبارتز� با مطالعه روی بیش از ۱۲۰۰ بیمار دریافت كه مصرف زیاد و مداوم زرده تخم مرغ باعث افزایش تشكیل پلاك های كاروتید در عروق می شود و خطر سكته مغزی و قلبی را تشدید می كند.

دكتر اسپنس تاكید كرد: افرادی كه در معرض خطر بیماری های قلبی و عروقی هستند باید از مصرف مداوم زرده تخم مرغ جدا پرهیز كنند.

جزئیات این آزمایشات در مجله تصلب شرائین منتشر شده است.



RE: همه خواص تخم مرغ - نازلی - 2012/08/15

چقدر تخم‌مرغ بخوریم؟ [تصویر:  242691371794119614217021123928154151121240118.jpg]

اگر شما فرد سالمی هستید، یعنی بیمار‌ی‌ متابولیکی یا اختلال خاصی مانند بالا بودن کلسترول خون را ندارید و نگرنی از بابت افزایش چربی خون ندارید، می‌توانید با خیال آسوده 4 تا 5 عدد تخم‌مرغ در هفته مصرف کنید.

تخم‌مرغ بهتر است به‌ صورت آب‌پز مصرف شود تا نیمرو.

برای کودکان و خانم های باردار ، البته باز هم به شرط سالم بودن، همان تعداد ذکر شده بلامانع است.

چربی تخم مرغ آن قدرها هم که فکر می کنید مضر نیست
بعضی از افراد به‌ طور کلی مصرف تخم‌مرغ را مضر می‌دانند. برای اطلاع این گروه از افراد باید عرض کنم چربی اشباع موجود در تخم‌مرغ بسیار کم تا متوسط بوده و منبع خوبی برای تامین ویتامین های B12، D و A و اسیدآمینه‌های ضروری محسوب می‌شود.

اگرچه تخم‌مرغ حاوی حدود 250میلی‌گرم کلسترول است، اما نباید فقط به همین عدد اکتفا کرد، چون به دلیل داشتن سایر اسیدهای چرب غیر اشباع، جذب کلسترول آن زیاد نیست.

بهتر است برای پایین آوردن کلسترول خون ، به جای حذف تخم‌مرغ از رژیم غذایی خود، چربی‌ها به خصوص چربی‌های اشباع را کمتر مصرف کنید، بنابراین مصرف 4 تا 5 عدد تخم‌مرغ در هفته هیچ ضرری برای شما ندارد.

سفیده ی تخم‌مرغ چربی ندارد و مصرف آن به ‌صورت کاملا پخته مفید است.

ضمنا تخم‌مرغ در گروه پروتئین‌های حیوانی است و مانند گوشت قرمز ، مرغ ، ماهی و لبنیات از پروتئین با کیفیت بالا برخوردار است.

توصیه مهم به ورزشکاران و نوجوانان
اما به نوجوان‌هایی که هر روز صبح، عادت دارند 4 تا 5 عدد تخم‌مرغ نیمرو کنند و به‌عنوان صبحانه میل نمایند، باید بگویم که این برنامه غذایی اصلا خوب نیست، حتی اگر ورزشکار هستید و یا به دلیل نوع خاص ورزش نیازمند دریافت پروتئین زیاد می‌باشید، بهتر است حتما با یک متخصص تغذیه‌ که در مورد رژیم غذایی ورزشکاران کار می‌کند، مشورت نمایید.

حتما پس از این مشاوره متوجه خواهید شد که مصرف یک جای این تعداد تخم‌مرغ در یک وعده غذایی، مفید نخواهد بود.


دکتر محمدرضا وفا - متخصص تغذیه و رژیم درمانی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران