2012/10/07, 09:40 PM
۱۲ توصیه برای ظرف یک بار مصرف
۱- ظروف شفاف فقط برای نوشیدنیها و غذاهای سرد
در موقع شستن ظروف پلاستیکی به هیچ عنوان نباید از وسیله یا مواد شیمیایی استفاده کرد
۲- ظرفهای سفید برای غذای گرم
ظروف یکبار مصرف سفید و فومدار برای خوراکیهای سرد، گرم و مرطوب مناسب است اما نباید برای نوشیدنیها و غذاهای داغ مانند آش، چای و قهوه که دمای بالایی دارند از آنها استفاده کرد.
۳- رنگیها خطرناکترند
بهتر است بدانید استفاده از ظروف یکبار مصرف رنگی احتیاط بیشتری را میطلبد، چرا که ظروف یکبار مصرف مانند ظروف دیگر توانایی نگهداری رنگ را ندارند
۴- معمولاً جنس بطریهای آب آشامیدنی (که در ماههای گرم سال حتی اگر حاوی آب معدنی نباشند، به طور مرتب از آب شهری پر میشوند و درون یخچال قرار میگیرند یا برای نگهداری موادی چون آبلیمو و آبغوره مورد استفاده قرار میگیرند) از PVC است که مشکلی هم برای سلامت انسان به وجود نمیآورد، اما اگر آب بیش از ۶ ماه در این ظروف نگهداری شود، آلوده میشود.
۵- بطریهای پلاستیکی آب را در فریزر برای انجماد قرار ندهید، چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی میشود.
۶- غذاهای فوری (Fast Food) و سوپها باید از ظرف یک بار مصرف تخلیه و در ظرف دیگری گرم شوند.
۷- چایساز و ظروف همزن پلاستیکی به دلیل ماهیت پلاستیکی که دارند، در اثر مجاورت با گرما، مواد مصنوعی پلاستیکیشان وارد آب یا مواد غذایی شده و آن را سرطانزا میکند.
۸- فقط یکبار
غذاها را نباید بعد از یکبار گرم کردن مجدداً در ماکروویو قرار داد چون گرمای شدید موجب انتقال مولکولهای پلیمری به غذا میشود و ممکن است برای سلامت مضر باشند.
۹- از ورقههای پلاستیکی برای پوشش غذا در موقع گرم کردن آن در ماکروویو خودداری کنید زیرا به راحتی مواد شیمیایی موجود آن به داخل غذا راهیافته و سبب آلوده شدن غذا میشود.
۱۰ _بطریهای پلاستیکی آب را در فریزر برای انجماد قرار ندهید، چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی میشود
۱۱- بطریهای شیر و آب و پستانکهای نوزادان که از پلاستیک درست شدهاند میتواند در مسمومیت کودکان نقش داشته باشد.
۱۲-در موقع شستن ظروف پلاستیکی به هیچ عنوان نباید از وسیله یا مواد شیمیایی برنده و قوی استفاده کرد
۱- ظروف شفاف فقط برای نوشیدنیها و غذاهای سرد
در موقع شستن ظروف پلاستیکی به هیچ عنوان نباید از وسیله یا مواد شیمیایی استفاده کرد
۲- ظرفهای سفید برای غذای گرم
ظروف یکبار مصرف سفید و فومدار برای خوراکیهای سرد، گرم و مرطوب مناسب است اما نباید برای نوشیدنیها و غذاهای داغ مانند آش، چای و قهوه که دمای بالایی دارند از آنها استفاده کرد.
۳- رنگیها خطرناکترند
بهتر است بدانید استفاده از ظروف یکبار مصرف رنگی احتیاط بیشتری را میطلبد، چرا که ظروف یکبار مصرف مانند ظروف دیگر توانایی نگهداری رنگ را ندارند
۴- معمولاً جنس بطریهای آب آشامیدنی (که در ماههای گرم سال حتی اگر حاوی آب معدنی نباشند، به طور مرتب از آب شهری پر میشوند و درون یخچال قرار میگیرند یا برای نگهداری موادی چون آبلیمو و آبغوره مورد استفاده قرار میگیرند) از PVC است که مشکلی هم برای سلامت انسان به وجود نمیآورد، اما اگر آب بیش از ۶ ماه در این ظروف نگهداری شود، آلوده میشود.
۵- بطریهای پلاستیکی آب را در فریزر برای انجماد قرار ندهید، چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی میشود.
۶- غذاهای فوری (Fast Food) و سوپها باید از ظرف یک بار مصرف تخلیه و در ظرف دیگری گرم شوند.
۷- چایساز و ظروف همزن پلاستیکی به دلیل ماهیت پلاستیکی که دارند، در اثر مجاورت با گرما، مواد مصنوعی پلاستیکیشان وارد آب یا مواد غذایی شده و آن را سرطانزا میکند.
۸- فقط یکبار
غذاها را نباید بعد از یکبار گرم کردن مجدداً در ماکروویو قرار داد چون گرمای شدید موجب انتقال مولکولهای پلیمری به غذا میشود و ممکن است برای سلامت مضر باشند.
۹- از ورقههای پلاستیکی برای پوشش غذا در موقع گرم کردن آن در ماکروویو خودداری کنید زیرا به راحتی مواد شیمیایی موجود آن به داخل غذا راهیافته و سبب آلوده شدن غذا میشود.
۱۰ _بطریهای پلاستیکی آب را در فریزر برای انجماد قرار ندهید، چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی میشود
۱۱- بطریهای شیر و آب و پستانکهای نوزادان که از پلاستیک درست شدهاند میتواند در مسمومیت کودکان نقش داشته باشد.
۱۲-در موقع شستن ظروف پلاستیکی به هیچ عنوان نباید از وسیله یا مواد شیمیایی برنده و قوی استفاده کرد