2011/10/10, 03:07 PM
رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با بیان اینکه «در سنین نوجوانی با افزایش میزان نیاز به انرژی و رشد و توسعه بافتهای بدنی نیاز به ویتامینهای مختلف گروه B افزایش مییابد»، گفت:« تحقیقات نشان میدهند کمبود توام اسید فولیک و ویتامین B12، خطر ابتلا به M.S در دوران بزرگسالی را افزایش میدهد.»
دکتر ضیاءالدین مظهری در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز اظهار داشت:«در سنین نوجوانی با افزایش میزان نیاز به انرژی و رشد و توسعه بافتهای بدنی نیاز به ویتامین های مختلف گروه B افزایش مییابد به عنوان مثال ویتامین هایی چون B1، B2، B3 جزء ویتامین هایی هستند که در متابولیسم انرژی نقش دارند و در این دوران نیاز به آنها افزایش مییابد.بیوتین نیز یکی از ویتامینهای گروه B به شمار میرود که برای سلامتی پوست ضروری بوده و در جلوگیری از بروز افسردگی ضروری میباشد.»
وی ادامه داد:« استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیکها موجبات از بین رفتن میکروبهای مفیدی که در روده بزرگ برخی از ویتامینهای گروه B را تولید میکنند را فراهم آورده و کمبود بیوتین را نیز به همراه دارد.ضمنا آویدین موجود در سفیده تخم مرغ با بیوتین ترکیب شده و مانع جذب آن در لوله گوارش میشود از این رو نوجوانانی که فعالیت ورزشی انجام میدهند و برای دستیابی به حداکثر رشد عضلانی به مقدار زیادی سفیده تخم مرغ مصرف میکنند، در معرض خطر ابتلا به کمبود بیوتین قرار دارند.»
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی خاطرنشان کرد:«کم خونی، خستگی، بی حالی، خشکی پوست، دردهای عضلانی، بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، ریزش مو و افزایش کلسترول خون از علائم کمبوداین ویتامین به شمار می روند.مقدار نیاز به بیوتین در سنین بالای 10 سال 100-30 میکروگرم در روز است.»
وی گفت:«ویتامین B5 یا اسید پانتوتنیک نقش آنتی اکسیدانی در بدن داشته و رادیکالهای آزاد را قبل از آسیب رسانیدن به بدن خنثی میکند علاوه بر این، این ویتامین در تسریع بهبود زخمها، ساخت پادتن و تقویت سیستم ایمنی نقش دارد.با توجه به اینکه این ویتامین در سوخت و ساز بدن نقش عمده ای دارد، با افزایش نیاز به انرژی در دوران نوجوانی و بلوغ، نیاز به این ویتامین نیز افزایش مییابد.»
این عضو هیئت علمی دانشگاه گفت:«کاهش مقاومت فرد در شرایط تنش زا، گرفتگی عضلات، افسردگی، اختلال در ترمیم زخمها، دل درد، استفراغ، سردرد، عدم مقاومت در برابر عفونت های ریوی از علائم کمبود این ویتامین به شمار میروند.در کودکان تا 13 سالگی 5 میکروگرم از این ویتامین مورد نیاز است و از 13 سالگی به بعد تا دوران کهنسالی میزان نیاز به این ویتامین به 6 میکروگرم در روز افزایش مییابد.»
وی گفت:«ویتامینهای B1، B2 و B3 از ویتامینهای مهم در چرخه انرژیزایی به شمار میروند و در ایام بلوغ با توجه به افزایش سرعت جهش رشد و نیاز به انرژی، به مقدار بیشتری از این ویتامینها نسبت به ایام قبل و بعد از بلوغ نیاز است.ویتامینهای گروه B جزء ویتامینهای محلول در آب به شمار میروند و از این جهت در قسمتهای آبکی غذا بیشتر یافت میشوند از این رو توصیه میشود که قسمتهای آبکی غذا را نیز میل بفرمایید تا کمبودی از بعد عدم تامین این ویتامینها بوجود نیاید همچنین به علت افزایش سنتز بافتی، نیاز بدن به ویتامین B6، اسید فولیک و ویتامین B12 در این دوران افزایش چشمگیری مییابد.»
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد:«اسید فولیک یکی از ویتامینهایی است که در این سنین به علت افزایش تقسیمات سلولی، افزایش حجم خون و خونسازی و افزایش سطح متابولیسم، نیاز به آن افزایش مییابد.در مادران جوان کمبود این ماده باعث خواهد شد که جنین آنها دچار نقصهایی در سیستم عصبی شود، تحقیقات نشان می دهند کمبود توام اسید فولیک و ویتامین B12، خطر ابتلا به M.S در دوران بزرگسالی را افزایش میدهد.میوههای تازه و سبزیجات برگ دار با رنگ تیره بهترین منبع این ویتامین محسوب می شوند.»
دکتر ضیاءالدین مظهری در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز اظهار داشت:«در سنین نوجوانی با افزایش میزان نیاز به انرژی و رشد و توسعه بافتهای بدنی نیاز به ویتامین های مختلف گروه B افزایش مییابد به عنوان مثال ویتامین هایی چون B1، B2، B3 جزء ویتامین هایی هستند که در متابولیسم انرژی نقش دارند و در این دوران نیاز به آنها افزایش مییابد.بیوتین نیز یکی از ویتامینهای گروه B به شمار میرود که برای سلامتی پوست ضروری بوده و در جلوگیری از بروز افسردگی ضروری میباشد.»
وی ادامه داد:« استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیکها موجبات از بین رفتن میکروبهای مفیدی که در روده بزرگ برخی از ویتامینهای گروه B را تولید میکنند را فراهم آورده و کمبود بیوتین را نیز به همراه دارد.ضمنا آویدین موجود در سفیده تخم مرغ با بیوتین ترکیب شده و مانع جذب آن در لوله گوارش میشود از این رو نوجوانانی که فعالیت ورزشی انجام میدهند و برای دستیابی به حداکثر رشد عضلانی به مقدار زیادی سفیده تخم مرغ مصرف میکنند، در معرض خطر ابتلا به کمبود بیوتین قرار دارند.»
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی خاطرنشان کرد:«کم خونی، خستگی، بی حالی، خشکی پوست، دردهای عضلانی، بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، ریزش مو و افزایش کلسترول خون از علائم کمبوداین ویتامین به شمار می روند.مقدار نیاز به بیوتین در سنین بالای 10 سال 100-30 میکروگرم در روز است.»
وی گفت:«ویتامین B5 یا اسید پانتوتنیک نقش آنتی اکسیدانی در بدن داشته و رادیکالهای آزاد را قبل از آسیب رسانیدن به بدن خنثی میکند علاوه بر این، این ویتامین در تسریع بهبود زخمها، ساخت پادتن و تقویت سیستم ایمنی نقش دارد.با توجه به اینکه این ویتامین در سوخت و ساز بدن نقش عمده ای دارد، با افزایش نیاز به انرژی در دوران نوجوانی و بلوغ، نیاز به این ویتامین نیز افزایش مییابد.»
این عضو هیئت علمی دانشگاه گفت:«کاهش مقاومت فرد در شرایط تنش زا، گرفتگی عضلات، افسردگی، اختلال در ترمیم زخمها، دل درد، استفراغ، سردرد، عدم مقاومت در برابر عفونت های ریوی از علائم کمبود این ویتامین به شمار میروند.در کودکان تا 13 سالگی 5 میکروگرم از این ویتامین مورد نیاز است و از 13 سالگی به بعد تا دوران کهنسالی میزان نیاز به این ویتامین به 6 میکروگرم در روز افزایش مییابد.»
وی گفت:«ویتامینهای B1، B2 و B3 از ویتامینهای مهم در چرخه انرژیزایی به شمار میروند و در ایام بلوغ با توجه به افزایش سرعت جهش رشد و نیاز به انرژی، به مقدار بیشتری از این ویتامینها نسبت به ایام قبل و بعد از بلوغ نیاز است.ویتامینهای گروه B جزء ویتامینهای محلول در آب به شمار میروند و از این جهت در قسمتهای آبکی غذا بیشتر یافت میشوند از این رو توصیه میشود که قسمتهای آبکی غذا را نیز میل بفرمایید تا کمبودی از بعد عدم تامین این ویتامینها بوجود نیاید همچنین به علت افزایش سنتز بافتی، نیاز بدن به ویتامین B6، اسید فولیک و ویتامین B12 در این دوران افزایش چشمگیری مییابد.»
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد:«اسید فولیک یکی از ویتامینهایی است که در این سنین به علت افزایش تقسیمات سلولی، افزایش حجم خون و خونسازی و افزایش سطح متابولیسم، نیاز به آن افزایش مییابد.در مادران جوان کمبود این ماده باعث خواهد شد که جنین آنها دچار نقصهایی در سیستم عصبی شود، تحقیقات نشان می دهند کمبود توام اسید فولیک و ویتامین B12، خطر ابتلا به M.S در دوران بزرگسالی را افزایش میدهد.میوههای تازه و سبزیجات برگ دار با رنگ تیره بهترین منبع این ویتامین محسوب می شوند.»