•  قبلی
  • 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6(current)
  • 7
  • 8
  • ...
  • 12
  • بعدی 
امتیاز موضوع:
  • 6 رأی - میانگین امیتازات : 3.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
توصیه های غذایی برای بهبود ام اس
#51
(2012/09/26, 09:24 PM)atefe نوشته است: آجی من که ام اس داره وقتی سردی میخوره سر درد شدید میگیره که اگه بعد از غذای سرد یه لیوان چای سفید یا سبز بخوره مشکلی واسش پیش نمیاد دیگه بقیه رو نمیدونمconfused2

سلام
چای سفید از نوشیدنیهای خیلی گرم هست که میتونه سردی رو خنثی کنه ولی چای سبز که خودشم سرده و سردی رو افزایش میده مگه اینکه با نبات و زنجبیل یا فلفل و اینجور چیزا بخورن .
دوستان مبتلا به ام اس که سردی میخورن و چیزیشون نمیشه!!! بهتره یه مدت مسائل سردی و گرمی رو رعایت کنن و تاثیراتش رو روی سلامتیشون ببینن.
یکی از دوستان ام اسی من وقتی در این خصوص باهاش حرف زدم خیلی تعجب کرد و از خوردن سردی ها و بی توجهیش به ای چیزا تعریف میکرد.ولی از اون موقع که بهش اصرار کردم یه مدت رعایت کنه و البته اونم رعایت کرد، خیلی حالش بهتره.باور کنین.تا حالا چند مورد اینجوری رو تجربه کردم.
شاه کلید خوشبختی و تموم موفقیتا خود رو دوست داشتنهicon_questionعاشقونه خودتونو دوست داشته باشین.love28
 تشکر شده توسط : Ermia , رزمینا , ostad2000 , آقا صادق , DavidBili , شفا یافته , Asalbano
#52
راستش من اصلا رژیمی برا ام اس رعایت نمیکنم
اصلا نمیدونم فایده داره یا نه
تاحالا نفهمیدم خوردن گرمی بهتر شدم یا با خوردن سردیجات بدتر! فقط شنیدم میگن که سردی بده و گرمی خوب...
حالا واقعا تاثیر داره؟
دور نرو...
بیا کنار دلم
من غیر از اینها که می نویسم
نوازش هم بلدم...
 تشکر شده توسط : DavidBili , آقا صادق , زیبا*
#53





تغذیه در بیماری ام اس

تاريخ : چهارشنبه ششم مهر 1390
رژيم درماني براي بيماري ام اس
نقش اصلي رژيم غذايي در ام اس توانا ساختن افراد در اداره كردن مشكلات معمول در اين بيماري از قبيل خستگي، بي اختياري، يبوست و كمك به آنها به منظور جلوگيري از تشديد علائم است.
رژيمهاي غذايي ارائه شده بر اساس 3 فرضيه علت ام اس است: افزايش يا كاهش ماده غذايي، واكنش آلرژيك به يك ماده غذايي و اثرات سمي يك ماده غذايي است.
بنابراين اصول معمول رژيم درماني به اين ترتيب است: رژيم غذايي حاوي پروتئين بالا و روغنهاي ضد التهابي (مغزها، دانه‌ها و ماهي آبهاي سرد) سبزيجات نارنجي، زرد و سبز تيره، غلات كامل از قبيل گندم كامل، برنج قهوه‌اي، جوي دوسر و ذرت كامل.
البته لازم به ذكر است كه غذاهايي مانند گندم، لبنيات، تخم مرغ، سويا، مركبات، گوجه فرنگي، ذرت، شكلات، ماهي و بادام زميني آلرژي زا هستند، به همين منظور اين غذاها ابتدا محدود مي‌شوند و براي مشاهده عكس‌العمل افراد دوباره به آنها داده مي‌شود.
بسياري از افراد مبتلا به ام اس به غذاهاي حاوي گلوتن حساسيت دارند. گلوتن پروتئيني است كه در گندم يافت مي‌شود. همچنين غذاهاي تصفيه شده، الكل، كافئين، چربيهاي اشباع و افزودنيها محدود مي‌شوند. اسيدهاي چرب ضروري امگا 6 و امگا 3 احتمالاً پيشرفت بيماري، شدت و دوره عود آن را كاهش مي‌دهند. خوردن روغنهاي حاوي امگا 6 به ميزان 1500 ميلي گرم 2 تا 3 بار در روز توصيه مي‌شود.
روي 30 ميلي گرم در روز و سلنيوم 200 ميكروگرم در روز براي اين بيماران مفيد است. در صورتيكه رژيم غذايي حاوي سطوح بالاي اسيدهاي چرب غير اشباع با چند بند دوگانه باشد، دريافت كافي ويتامينهاي اي، ب6،ث و عنصر روي ضروري است. ويتامين اي يك آنتي اكسيدان قوي است كه از پراكسيداسيون اسيدهاي چرب غير اشباع جلوگيري مي‌كند، و ويتامين ث نقش محافظتي براي ويتامين اي دارد. روي و ويتامين ب6 اجزاي آنزيم دلتا – 6 – دي سچوراز هستند اين آنزيم از اكسيداسيون اسيد چرب غير اشباع جلوگيري مي‌كند. نوشيدن الكل و سيگار باعث تهي شدن منابع مواد مغذي بدن از جمله ويتامين ث شده و در نتيجه علائم بيماري را تشديد مي‌كنند.
آيا ويتامين د مي‌تواند خطر ام اس را كاهش دهد؟
مكملهاي ويتامين د ممكن است كه اثرات مثبتي بر سيستم ايمني افراد مبتلا به ام اس داشته باشند، ويتامين د بر بعضي از مواد شيميايي تأثير مي‌گذارد كه اين مواد، سيتوكيناز ها را در سيستم ايمني تعديل مي‌كنند، در نهايت اين تغييرات ممكن است براي مبتلايان به ام اس مفيد باشد. برخي مطالعات نشان دادند زنانيكه مكمل ويتامين د به مقدار زيادي دريافت مي‌كردند، نسبت به كسانيكه مكمل دريافت نمي‌كردند، 40% بروز (پيدايش) ام اس در آنها كمتر بود. اما در اين مطالعه مشخص نشد كه دريافت مكمل ويتامين د روي پيشروي بيماري ام اس اثر مثبتي دارد يا نه. به علاوه ثابت نشده است كه اثر مثبتي بين ويتامين د و داروهاي مولتي ويتامين حاوي ويتامين اي ، و ويتامينهاي گروه ب وجود دارد، به اين معني كه آيا اين ويتامينها نقش محافظتي براي ويتامين د دارند يا نه.

تغذيه در بيماران مبتلا به ام.اس ( MS )
امروزه شواهد علمي بسياري وجود دارد كه اهميت و نقش تغذيه را در حفظ سلامتي بيماران مبتلا به MS ثابت كرده است. MS که مخفف MULTIPLE SCLEROSIS است، نوعي بيماري مزمن و اغلب پيش رونده در دستگاه عصبي مركزي است كه با از بين رفتن غشاي ميلين در برخي از اعصاب مغز و نخاع بصورت تكه هاي كوچك مشخص مي شود. غلاف ميلين رشته هاي عصبي را مي پوشاند و از آنها در برابر آسيب ها محافظت مي کند. در شکل بالا غلاف ميلين با رنگ قرمز مشخص شده است. از بين رفتن غلاف ميلين باعث اختلال در انتقال پيام هاي عصبي است. علت اين بيماري ناشناخته است . اين بيماري در بالغين جوان بين 20 تا 40 سال شايع تر بوده و ميزان ابتلا در زنان دو برابر مردان است.
اگرچه اكثر دستورات توصيه هاي عمومي است و تمام افراد بايد از آن پيروي كنند ، ولي مواردي نيز وجود دارد كه در بيماران MS بر آنها تاكيد شده است. افراد با عادات غذايي نادرست، بايد بعد از آگاهي از برنامه تغذيه اي صحيح به تدريج و در چند مرحله از برنامه غذايي مناسب استفاده كنند. لذت بردن از غذا يك اصل مهم در تغذيه است و محروميت مطلق از مواد غذايي مورد علاقه وجود ندارد ، به همين علت اگر خوراكي هايي خارج از چهارچوب برنامه توصيه شده هستند، مي توانند به مقدار كم و در دفعات كمتر مصرف شوند.

مصرف چربي ها
به خاطر تشكيل تركيبات سمي و مضر براي بافت دستگاه عصبي مركزي و اثر مصرف چربي هاي ضروري كه نقش مهمي در ترميم و نگهداري سلول هاي عصبي دارند، مصرف اين گروه غذايي از اهميت خاصي برخوردار است ، مخصوصاً با توجه به عملكرد چربي ها در بروز بيماري هاي قلبي- عروقي و افزايش وزن، مقدار چربي دريافتي و نوع آن بايد مشخص شود.
به همبن دليل چربي هاي گياهي غيراشباع بايد به جاي چربي هاي حيواني اشباع جايگزين شوند. انواع چربي هاي گياهي مثل روغن آفتابگردان ، روغن کانولا ، روغن ذرت و ... .

مواد غذايي مضر براي بيماران MS :
1- غذاهاي چرب خصوصا گوشت هاي چرب و تمام چربي هاي حيواني
2- فرآورده هاي لبني پرچرب
3- سس هاي مايونز و تمامي سس هاي داراي چربي زياد
4- غذاهاي بسيار شيرين ، كيك ، بيسكوئيت ، شيريني و آب نبات
5- غذاهاي حساسيت زا مثل تخم مرغ ، شير ، سيب زميني ، گوجه فرنگي ، بادمجان ، مخمر ، نان گندم ، شكر، برخي از ميوه ها ( بسته به واكنش بيمار ) ، مواد غذايي با رنگ هاي افزودني مثل نوشابه ها يا با مواد نگهدارنده مثل كنسروها ، ادويه ، تمام ميوه ها و سبزي هايي كه خوب شسته نشده اند يا با افزودن مواد شيميايي رشد کرده اند که مواد باقيمانده روي آنها مي تواند سمي و حساسيت زا باشد.
بيمار بايد با دقت در برنامه غذايي روزانه ، غذاهاي حساسيت زا را شناخته و آنها را حذف كند.
6- قهوه ، الكل ، كولا و چاي

مواد غذايي مفيد براي بيماران MS :
1- چربي هاي اُمگا-3 و اُمگا-6 . منبع غذايي اصلي اسيدهاي چرب اُمگا-3 انواع ماهي بخصوص ماهي ساردين و سالمون است و ساير منابع غذايي آن روغن سويا و کانولا، جوانه گندم ، گردو، روغن تخم کتان، سبزيجات برگ سبز و روغن کبد ماهي مي باشد.
اسيدهاي چرب اُمگا-6 نيز در روغن هاي غير اشباع گياهي مثل روغن ذرت ، روغن کانولا، روغن سويا ، روغن بادام زميني و روغن آفتابگردان وجود دارد.
2- ميوه ها و سبزي هاي تازه و تميز ( سبزي هاي داراي برگ سبز پررنگ )
3- جوانه ها خصوصا جوانه يونجه كه بايد موقع شروع به جوانه زدن مصرف شود.
4- پودر جلبك آب هاي تازه که به صورت بسته بندي شده در برخي فروشگاه ها موجود است.
5- مايعات : آب تازه و تصفيه شده 2 ليتر ( 8 ليوان ) در روز، ساير چاي هاي گياهي به جاي چاي معمولي و آب ميوه رقيق شده

اثرات برنامه غذايي مناسب
مواد غذايي علاوه بر رساندن انرژي اوليه به بدن، موجب حفظ عملكرد مناسب و تقويت دستگاه هاي مختلف بدن (دستگاه ايمني، قلب و عروق، اعصاب و . . . ) مي شوند كه نتيجه آن احساس سلامتي و قرارگرفتن در وضعيت روحي و جسمي مطلوب است كه در بيماري هاي مزمن اهميت بيشتري پيدا كنند.
برنامه غذايي بايد شامل مواد مغذي و مطلوبي باشد. پس بايد قبل از خريد، فهرست كليه احتياجات سبد خريد خود را از نظر نوع و مقدار اقلام مورد نياز تهيه كنيد.
مصرف مناسب و کافي ويتامين هاي لازم مانند ويتامين هاي C و E و گروه B و املاح معدني مثل منگنز، منيزيم ، موليبدن، سلنيم و روي نيز در حفظ سلامتي بيماران ضروري مي باشد و در عين حال مصرف زياد و نابجاي ويتامين هايي چون A و B6 مي تواند خطرناك باشد.
با توجه به نقش مهم چربي ها در سوخت و ساز بدن و ايجاد انرژي لازم براي اعمال حياتي و لزوم وجود آنها براي ساخت بافت هاي حياتي بدن ، مصرف انواع چربي هاي مفيد ، مخصوصاً چربي هايي که داراي تركيبات اُمگا-3 و اُمگا-6 هستند و نقش محافظتي در بروز بيماري هاي قلبي و عروقي دارند ، براي بيماران توصيه مي شود.

گردآوری:سیدعلیرضا میرطلائی کارشناس کاردرمانی

مرکز جامع توانبخشی ایران


اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : DavidBili , شفا یافته , najva , پرستوی مهاجر , no06in
#54
(2012/09/29, 01:53 AM)yummy نوشته است: راستش من اصلا رژیمی برا ام اس رعایت نمیکنم
اصلا نمیدونم فایده داره یا نه
تاحالا نفهمیدم خوردن گرمی بهتر شدم یا با خوردن سردیجات بدتر! فقط شنیدم میگن که سردی بده و گرمی خوب...
حالا واقعا تاثیر داره؟
مرضیه جون تاثیر داره،مطمئن باش.
من خودم هنوز تاثیر حرکتیشو ندیدم اما شنیدم بتدریج روی وضعیت حرکتی هم تاثیر میذاره.من که امیدوارمagreement2

روی خواب، اشتها،گزگز،اجابت مزاج و ... تاثیرش رو خودم دیدم.



ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد
[تصویر:  1927b880db2a9f321.jpg]

 تشکر شده توسط : yummy , DavidBili , آقا صادق , negarrrr , برگ 7 , najva , شفا یافته
#55
میگن عدس هم نخوریم لهتره منم تقریبا از منوی غذاییم حذفش کردم و واسم ثابت شده که ضرر داره
 تشکر شده توسط : شفا یافته
#56
ممنون از توصيه هاتون اما واسه من كه صرع هم دارم مصرف ماهي و چيزاي سرد خيلي مضره اصلا نميدونم چي بخورمangry3sad[/size]
واسه من كه صرع هم دارم مصرف ماهي و چيزاي سرد خيلي مضره اصلا نميدونم چي بخورمangry3
واسه من كه صرع هم دارم مصرف ماهي و چيزاي سرد خيلي مضره اصلا نميدونم چي بخورمangry3
درسته ولي نه واسه كسي كه صرع هم داشته باشهangry3
 تشکر شده توسط : شفا یافته
#57
(2012/10/06, 11:10 PM)sara_r نوشته است: واسه من كه صرع هم دارم مصرف ماهي و چيزاي سرد خيلي مضره اصلا نميدونم چي بخورمangry3
درسته ولي نه واسه كسي كه صرع هم داشته باشهangry3

سارا جان رژیم غذایی ام اس و صرع هر دو مشابه هستند. علت بوجود آمدن هر دو بیماری اسیدی شدن خون و پایین اومدن PH هست که با همون تغذیه گرمی و نخوردن سردی کنترل میشه.
در ضمن ماهی برای ام اس هم بسیار مضر هست. اگر بحث امگا3 هست، این ماده در خیلی از مواد غذایی حتی در ادویه جات و به وفور در گوشت بوقلمون هم یافت میشه.
دوستان خوبم، تمام نوشته های شما را خوندم و به زمان ابتلاتون به این بیماری هم دقت کردم. جالب بود که بیشترش سال 89 بود. یعنی فقط 2سال از ابتلا گذشته..

خیلی زوده که قضاوت کنید و با خوردن ترشیجات و سردیها با اطمینان بگید هیچیتون نمیشه! شما از داخل بدنتون خبر ندارید و مطمئن باشید که اگر رعایت نکنید به مرور یه چیزیتون میشه.wink2

من تا ده سال هیچ رژیمی را رعایت نکردم (البته اطلاعی در این مورد نداشتم) و کسی هم متوجه بیماریم نبود اما به مرور بدنم ضعیف میشد تا اینکـــــه... نه تنها یه چیز که خیلی چیزها شد.laughing3

پیشگیری راحت تر از درمان است.agreement2
من هم ام اس داشتم.
 تشکر شده توسط : reza_akrami_a , رزمینا , شيدا رها , somaye_602000 , برگ 7 , ostad2000 , roya-n , فریبا , najva , niloofary
#58
هر چه بیشتر بتونیم محیط بدن رو قلیایی نگه داریم بهتره که سبزیجات و میوه جات به طور کلی به این قضیه کمک میکنه و گوشت مخصوصا گوشت قرمز اصلا خوب نیست
#59
سلام دوستان
با توجه به اینکه غذاهای دریایی خیلی مغذی هستن و برای سلامتی لازمند دوستان عزیز میتونن به جای ماهی که خیلی سرده از میگو که گرم هس استفاده کنن.
در ضمن مطالب زیر میتونه براتون مفید باشه

در مورد سردی و گرمی مزاج آدما و روش تشخیص اون باید بگم معمولا آدمایی كه مزاج گرم دارن با خوردن گرمی ها به شدت واكنش نشون می دن مثل زدن جوش و......... و آدمای سرد مزاج با خوردن چیزای سرد دچار بهم ریختگی سیستم گوارشی می شن ادمای معتدل هم واكنش عادی نسبت به خوردن مواد گرمی و سردی دارن مثلا اگه من خیلی گرمی بخورم مثلا یك هفته روزی 10 تا خرما و آجیل و شیرینی بخورم جوش می زنم و گرمیم می شه و در غیر این صورت معمولی هستم البته بحث آلودگی های درونی بدن برای زدن جوش یا جوش غرور با این قضیه قاطی نشه
اینم فهرست مواد غذایی گرم و سرد :

میوه ها و دانه های گرم وتر :
انجیر ، انگور ، بادام زمینی ، بادام شیرین ، بادام کوهی ، به ، تخم خربزه ، توت (شاه توت) ، انواع توت ها ، خربزه ، هویج ( زردک) ، سیب ، شلغم ، کدو ، کنجد ، گلاب ، لوبیا قرمز

میوه ها و دانه های گرم و خشک
. انبه ، بادام کاغذی ، بادمجان (خیلی گرم و خشک) ، تخم شربتی ، بولاغ اوتی ، پرتقال ، پسته ، پونه (خیلی گرم و خشک) ، پیاز (خیلی گرم و خشک) ، پیه ( دمبه) ، ترب (خیلی گرم و خشک) ، تره ، جعفری، دینارویه ، چای ، خردل ها ، خرما ، خرمالو ، دارچین ، روغن ، ریحان ، زرد چوبه ، زعفران ، زنجبیل ، زنیان ، زیتون ، زیره سیاه ، سیر ، شنبلیله ، فلفل (خیلی گرم و خشک) ، فندق ، کرفس ، کشمش انگور سیاه ( مویز) ، کلم ، کنگر ، گردو ، گل سرخ (خیلی گرم و خشک) ، لپه ، مرزه ، موسیر ، موم عسل ، نارگیل ، نخود ، نعناع ، عرق بهار نارنج ، هل .

غذاهای گرم و تر :
عسل ، نخود ، آب آبگوشت ، گوشت بوقلمون ، شیر میش ، گوشت غاز (پرنده) ، گوشت گوسفند ، گوشت مرغ خانگی ، گوشت مرغابی و اردک ، میگو (روبیان) ، گوشت بلدرچین ، گوشت کله ، جگر ، خورشت بادمجان ، خورش قورمه سبزی ، آبگوشت به ، آبگوشت کلم قمری ، آب شور ، کره ، خامه ، روغن ، نیمرو ، تخم مرغ ، گوشت بز ،
غذاهای گرم و خشک
گوشت آهو ، شیر شتر ، گوشت شتر ، گوشت شتر مرغ ، گوشت کبوتر ، کوهان شتر(خیلی گرم و خشک) ، گوشت گاومیش ، گوشت گنجشک ، گوشت لک لک ، نمک طعام (خیلی گرم و خشک) ، گوشت اردک ، خورش فسنجان .

میوه ها و دانه های معتدل :
برگ چغندر ، برنج ، تمشک ، چغندر ، عدس ، عناب ، گرمک ، گندم ، قهوه ، کاسنی ، کاهو ، موز .

غذاهای معتدل :
شیر گاو ، گوشت کبک ، گوشت کبک دری ، کوکو سبزی ، فرنی ، کوفته ، کشک بادنجان ، شیر برنج ، نان فطیر .

میوه ها و دانه های سرد و تر :
اسفناج ، آلو ، انار ، باقلا ، بالنگ ، بامیه ، خرفه ، پنیر ، خیار ، دوغ ، زردآلو ، کدو (تخم) ، کدو حلوایی ، گلابی ، هلو ، هندوانه ،

میوه و دانه های سرد و خشک
ارزن ، ازگیل ، انار ترش ، تمبر هندی ، جو ، ذرت ، ریواس ، زرشک ، سرکه ، سنجد ، شاه بلوط ، گشنیز ، گیلاس ، لیمو امانی ، لیمو ترش ، لیمو شیرین ، ماش ، نارنج ، نشاسته ، ولیک .

غذاهای سرد و تر :
شیر بز ، ماست ، دوغ ، مرغ ماشینی ، قره قروت ، شیر بز ، ماهی ،

غذاهای سرد و خشک
کشک ، گوشت گاو .
(این قانون مصرف سردیهاست : اگر پنیرمیخورید حتما با گردو خورده شود ، اگر ماست و دوغ میخورید حتما با یک قاشق چایخوری زنیان خورده شود ، اگر ماهی میخورید با خرما خورده شود ، اگر برنج میخورید با زیره خورده شود ، مرغ را حتما با گرمی خورده شود ، و هر چیز سرد دیگر با گرمی هائی مثل عسل و خرما و دیگر غذاهای گرم .)
شاه کلید خوشبختی و تموم موفقیتا خود رو دوست داشتنهicon_questionعاشقونه خودتونو دوست داشته باشین.love28
 تشکر شده توسط : فریبا , DavidBili , najva
#60
رژیم گیاهی و مقابله با بیماری‌های مزمن

سلامت نیوز: پزشکان در یک مطالعه جدید تایید کردند که رژیم غذایی گیاه خواری روشی موثر و کارآمد برای مقابله با بیماری‌های مزمن است. این پزشکان می‌گویند: ترکیبات زیست فعال موجود درغذاهای گیاهی شامل میوه‌ها و سبزی‌ها نقش تعیین‌ کننده در کنترل عوامل ژنتیکی و بیولوژیکی دارند که به بروز بیماری‌های مزمن منجر می‌شوند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، 63 درصد از مرگ و میرها در سال 2008 میلادی بر اثر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان‌ها، دیابت نوع دوم و سایر امراض مزمن بوده است. به گزارش روزنامه اکسپرس، در این مقاله که در مجله «فناوری غذا» منتشر شده مهم‌ترین مواد غذایی که مانع از ابتلا به سرطان و سایر بیماری‌های مزمن می‌شوند شامل فلفل سیاه، دارچین، سیر، عدس، زیتون‌، رزماری، کدو حلوایی و انواع دیگری از منابع غذایی گیاهی هستند. دکتر تونی تارور از متخصصان علوم پزشکی «انستیتو تکنیک‌های تغذیه‌ای» در مطالعات اخیر خود به حقایق جالبی در زمینه دانش ژنوم تغذیه‌ای دست یافته که توجیه می‌کنند چطور رژیم‌های غذایی گیاهی در دور کردن امراض مزمن و جدی از بدن موثر هستند.
من صبورتر از هر لحظه ای چشم به راه روزهای آینده ی نیامده ام!
  
  •  قبلی
  • 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6(current)
  • 7
  • 8
  • ...
  • 12
  • بعدی 


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  جراحی selective dorsal rhizotomy برای بهبود در راه رفتن i_sh 1 1,620 2019/11/02, 09:08 AM
آخرین ارسال: Silverlight
  تزریق بوتاکس برای سفتی عضلات 1467127681 8 3,407 2019/10/31, 11:00 AM
آخرین ارسال: alireza1111
Smile یه خبر جالب برای علاقمندان به جراحی ccsvi goli61 10 7,614 2019/09/20, 05:50 PM
آخرین ارسال: Shokolat2
  پایان نامه ای برای ام اس سنتر matinfard 45 32,296 2018/05/13, 03:27 PM
آخرین ارسال: houri
  رژیم غذایی جمشید خدادادی Sina 264 210,388 2018/03/29, 10:50 PM
آخرین ارسال: سبا
  مشاركت در طرح بهبود روش هاى درمان بيماران ام اس Biomedical Engineering 4 2,830 2017/06/04, 03:51 PM
آخرین ارسال: Biomedical Engineering
  تقاضای همکاری برای انجام تحقیق و پژوهش jafari_h 12 7,531 2017/02/07, 09:25 PM
آخرین ارسال: سمیرا67
  نحوه تهیه دارو برای بیماران خاص (ام اسی ها) با دفترچه بیمه ... mohammadreza1369 10 16,108 2016/12/08, 03:21 PM
آخرین ارسال: Aydanima
  بهبود ام اس mina_a 374 327,138 2016/11/22, 04:31 PM
آخرین ارسال: saeid35
  آیا آسیکلوویر می تواند برای بهبود موقت بکار رود؟ farda20032020 3 3,178 2016/11/01, 01:16 PM
آخرین ارسال: الهه درد



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست