امتیاز موضوع:
  • 4 رأی - میانگین امیتازات : 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کفش مناسب برای دوری ازآسیب پاها
#11
مد یا سلامتی ؟
به چه قیمت؟؟؟؟؟؟؟؟؟//

اين روزها هرچه موي آقايان ژوليده‌تر مي‌شود، كفش خانم‌ها نوك تيزتر مي شود. وقتي علتش را جويا مي‌شوي همه تقصيرها گردن واژه‌اي مي‌افتد به نام مد. البته كفش آقايان هم دست‌كمي از كفش خانم‌ها ندارد و رفته‌رفته شبيه منقار پرندگان مي‌شود. گويا اين مد است كه بايد شيوه لباس پوشيدن مردان و زنان را تعيين كند.

اما از بد ماجرا طراحان مد اصلا به فكر سلامت مصرف‌كنندگان نيستند و اين مصرف‌كننده است كه بايد تاوان مدهاي ناسالم را بپردازد. angry2

كفش‌هاي نوك باريك
angry3
به هر دليل اين روزها درميان خانم‌ها ونيز آقايان، پوشيدن كفش‌هايي كه نوك باريك دارند، مد شده است. كفش هايي كه در كوچه و خيابان پاي خيلي‌ها مي‌بيني اولين چيزي كه به خاطر مي‌آ‌ورد اين است كه پاي بيچاره اين همه فشار را چگونه تحمل مي‌كند؟
استدلال برخي افرادي كه از اين‌گونه كفش‌ها استفاده مي‌كنند اين است كه پس اين همه آدم چگونه اين كفش ها را مي پوشند و بيمار نمي‌شوند در حالي كه اگر از خود اين افراد بپرسيد خاطرات تلخ زيادي براي گفتن دارند.
مثلا يكي از اين خاطرات چنين است:< تازه از اين كفش‌هاي نوك باريك مد شده بود. من هم رفتم و يكي از آنها را خريدم و تمام روز پوشيدم و پز دادم. فرداي آن روز وقتي خواستم دوباره كفشم را بپوشم، متوجه درد شديدي در شستم شدم.اول خيلي به آن اعتنا نكردم، ولي ديدم قابل تحمل نيست. انگشتم را كه نگاه كردم ديدم قرمز شده و مجبور شدم با دمپايي بروم دكتر. دكتر گفت ناخنت داخل گوشت انگشت فرو رفته و بايدآن را بيرون بياورم.
فرو رفتن ناخن به داخل گوشت، يكي از عوارض پوشيدن كفش‌هاي تنگ و نوك باريك و ضايعه شايعي است كه بيشتر براي شست پا پيش مي‌آيد. در اين بيماري به دليل فشار فيزيكي، معمولا بافت حاشيه ناخن شست پا به سمت ناخن فشرده مي‌شود و در نهايت ناخن به داخل بافت كناري فرو مي‌رود. اين عارضه معمولا دردناك است و كم كم عفونت هم به آن اضافه مي‌شود. براي پيشگيري از اين عارضه بايد ناخن‌ها را به طرز درستي كوتاه كرد و كفش تنگ و نوك باريك نپوشيد.

فرو رفتن ناخن به گوشت تنها عارضه دردناك كفش‌هاي نوك باريك نيست و بسياري از كساني كه به پوشيدن اين كفش‌هاي خطرناك عادت دارند، دچار عارضه‌اي مي‌شوند كه به مراتب پر دردسرتر از قبلي است.
اين عارضه كه در واقع انحراف دائمي انگشت شست پا به سمت انگشت دوم است <هالوس والگوس> نام دارد. گفته مي‌شود، اصلا شيوع اين بيماري با ظهور كفش در جوامع بشري آغاز شده است.
نتايج مطالعات دانشمندان عربستان سعودي حاكي است، هيچ هالوس والگوسي در ميان زنان وجود ندارد كه بر اثر پوشيدن كفش نوك باريك ايجاد نشده باشد. به عبارتي صددرصد زنان دچار اين بيماري در اين كشور كفش‌هاي نوك باريك مي‌پوشند. البته شايد بگوييد مگر چند نفر از كساني كه كفش نوك باريك مي‌پوشند، دچار هالوس والگوس مي‌شوند كه اين همه در باره آن سر و صدا به پا شده است؟
در پاسخ به اين سوال دكتر عبدالوهاب، استاد دانشگاه ملك سعود رياض، مي‌گويد: <حدود 81 درصد كساني كه مدت‌ طولاني كفش‌نوك باريك مي‌پوشند، درنهايت دچار هالوس والگوس مي‌شوند.>
غير از دو عارضه فوق، كفش‌هاي نوك باريك عوارض متعدد ديگري نيز به همراه دارند كه از آن ميان مي‌توان به پينه، ميخچه و كج شدن و خميدگي انگشتان اشاره كرد. در‌نهايت مي‌توان به جرات گفت پوشيدن كفش‌هاي نوك باريك، صرف‌نظر از مد بودنشان اصلا به صلاح پاهاي شما نيست.

كفش‌هاي پاشنه بلندsad2

پوشيدن كفش پاشنه بلند براي بسياري از دختر بچه‌ها يك آرزوست. البته بيشتر صداي پاشنه اين كفش‌هاست كه دختر بچه‌ها را شيفته خود مي‌كند اما در بزرگسالي اين آرزو گاه به مد‌تبديل مي‌شود كه اغلب دردسرساز است.
خانم 33 ساله اي كه دچار يكي از اين دردسرها شده بود، مدتي كفش پاشنه بلند ‌پوشيده واستخوان پاي راستش بر اثر پيچ خوردن مچ پا شكسته بود. طول پاشنه كفشي كه ديگر نمي‌توانست با آن راه برود،10 سانتي‌متر بود.
خودش مي‌گفت:‌( همش به خاطر اين كفش‌هاي پاشنه بلنده! نمي‌دونم چي شد كه پام پيچ خورد و خوردم زمين. ) ولي گويا لذت پوشيدن اين كفش هاي پاشنه بلند بيشتر از درد شكستگي استخوان است. چون وقتي همين خانم 6 هفته بعد براي باز كردن گچ پايش آمد، مي‌گفت: ( بازم دلم مي‌خواد كفش پاشنه بلند بپوشم، چون به من احساس اعتماد به نفس ميده و قدم رو بلندتر مي كنه)!
شايد بعضي خانم‌ها گمان كنند، زمين نخوردن با پاشنه 10 سانتي‌متري عرضه مي‌خواهد كه لابد اين خانم 33 ساله نداشته است. اما پيچ خوردگي و شكستگي مچ پا تنها عارضه كفش‌هاي پاشنه بلند نيست. بلكه حتي اگر تمام عمر روي پاشنه 10 يا 15 سانتي‌متر راه برويد و زمين هم نخوريد، ساير عوارض آن شما را گرفتار مي كند. يكي از اين عوارض كوتاه شدن طول عضلات پشت ساق پاست. يعني اگر خانمي بيش از 6 ماه به طور مداوم كفش پاشنه بلند بپوشد، طول عضلات پشت ساق پايش كوتاه مي‌شود.

نتيجه اين عارضه كج و كوله شدن پا و كوتاه شدن قد نيست كه برخي پاشنه بلند پوش‌ها بگويند، عضلات پاي ما كه كوتاه نشد. بلكه محصول اين پديده از بين رفتن قوس كف پاست. البته معمولا خود فرد متوجه كف پاي صافش نمي‌شود، ولي حتما كمر دردهاي ناشي از آن آزارش خواهد داد .

يكي ديگر از عوارض كفش پاشنه بلند، فشار بيشتر به زانوهاست. بر اساس نتايج تحقيقات دانشمندان دانشگاه هاروارد، كفش‌هاي داراي پاشنه بلند و پهن، 26 درصد ميزان فشار روي زانوي فرد را افزايش مي‌دهند. همچنين كفش‌هاي با پاشنه بلند و نازك، 22 درصد فشار روي زانو را افزايش مي‌دهند. از طرفي سلامت غضروف بين استخوان هاي مفصل زانو، به مايع مفصلي زانو بستگي دارد. چرا كه تغذيه اين غضروف از طريق همين مايع صورت مي‌گيرد. وقتي فشار روي مفصل زياد شود، هم غضروف فشار بيشتري را تحمل مي‌كند و هم تغذيه آن از مايع مفصلي دچار اشكال مي‌شود، به مرور زمان اين پديده باعث بروز آرتروز مفصل زانو مي شود
استفاده از کفش پاشنه بلند برای همه خطر داره حتی خانوم ها.

لباس‌هاي تنگ sad2
در گذر زمان و با تغيير نسل‌ها، گويا يك پديده اجتناب‌ناپذير است و آن كوچك شدن همه چيز است. خانه‌هاي نقلي، ماشين‌هاي كوچك، شلوارهاي كوتاه و تنگ، مانتوهاي چسبان و پيراهن‌هاي تنگ. اين موارد آخر در ذهن تداعي مي‌كند كه خياط هميشه پارچه كم مي‌آورد.
اما اين لباس‌هاي تنگ اگر محصول جبر زمانه نباشند حاصل مد كه هستند. اما اين مد همبراي سلامت خطرناك است. شايع‌ترين خطر و عارضه لباس تنگ چيزي است كه شايد بسياري تجربه كرده باشند، ولي به روي خود نياورند يا ندانند كه علت آن چه بوده است. لباس تنگ عروق پوست را تحت تا‡ثير قرار داده و در قسمت‌هايي مانع‌ ‌گردش صحيح خون مي‌شود به خصوص اگر تنگي لباس‌ ‌در ناحيه لگن،‌ ‌زانو، سينه و حلقه آستين ها باشد. همين اختلال جريان خون باعث همان عارضه شايع لباس هاي تنگ مي‌شود، يعني كوفتكي و خستگي. البته گاهي اين تنگي به حدي زياد مي‌شود كه قسمت‌هايي از پوست كبود مي شود. يكي ديگر از مشكلات لباس‌هاي تنگ مشكلات گوارشي است. در واقع لباس تنگ حركات دودي (حركات‌ ‌كرم گونه) دستگاه گوارش را مختل مي‌كند و موجب تجمع گاز در معده و نفخ شكم مي‌شود‌ ‌كه معمولا با درد شكم همراه است.
همچنين پوشيدن‌ لباس‌ زير تنگ‌ و بدون‌ تبادل‌ هوا باعث افزايش احتمال ابتلا به عفونت مثانه در زنان مي‌شود. يكي ديگر از عوارض لباس‌هاي تنگ نوعي كهير به نام كهير فشاري است. اين نوع كهير در اثر فشار موضعي بر بدن مثل پوشيدن لباس‌هاي تنگ ايجاد مي شود.
معمولا 4 تا 6 ساعت پس از پوشيدن لباس تنگ يك تورم عمقي همراه با خارش، سوزش و درد ايجاد مي‌شود كه پس از 8 تا 72 ساعت از بين مي‌رود. گاهي تب ولرز، ضعف و خستگي و سردرد هم در كنار اين عارضه وجود دارد.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
#12
پای شما، قلب دوم شما


به نظر می رسد مردم این دوره زمانه دچار یک تناقض واضح بین منطق و عملکرد خود در زمینه سلامتی هستند : ورزش می کنند ولی حمام آفتاب هم می گیرند، به جای شام سالاد می خورند ولی در فواصل بین غذاهای اصلی مدام مواد غذایی پرکالری با کلسترول بالا مصرف می کنند. همین مسئله در مورد پنجه های پای بسیاری از خانم ها هم قابل تعمیم است. کافی است از متخصصان ارتوپد و جراحان استخوان سؤال کنید تا درآمد سرسام آور پزشکان از راه درمان پاهای مجروح شده خانم ها در اثر کفش های پاشنه بلند را دریابید.

دکتر لوید اسیمت می گوید: «گرایش اخیر زنان به مد، عواقب بدی برای پاهایشان به دنبال خواهد داشت. کفش های پاشنه بلند با پنجه های بسیار باریک مشکلات عدیده ای ایجاد می کنند.

کفش های پنجه تیز با پاشنه های 12– 10 سانتی مزیت قابل ذکری به همراه ندارند. مثل صندل هایی که رواج فراوانی دارند و تمام سطح پا از کفش بیرون می ماند دکتر اسمیت می گوید: «این دمپایی های لاانگشتی عملاً وحشتناک هستند. آنها کاملاً تخت و نرم هستند و هیچ حفاظت و حمایتی از پا به عمل نمی آورند.»

بنابر اظهار نظر متخصصان حتی برخی از کفش های ورزشی هم باعث بروز مشکلاتی می شوند که نیاز به مداخله پزشکی دارند.

متخصصان متفق القول اعتقاد دارند که بهترین کفش برای تأمین سلامتی پا، کفشی است که از شکل طبیعی پا تبعیت کند و در عین حال که از قوس های پا حفاظت می کند، باید در قسمت تخت کفش و در زیر پنجه های پا انعطاف پذیر باشد. این ویژگی در اغلب کفش های ورزشی رعایت می شود.

دکتر اسمیت می گوید:«یک کفش خوب باید کفی نسبتاً صاف داشته باشد و طوری طراحی شود که پاشنه پا به راحتی در آن جای گیرد. باید فضای کافی برای پنجه پا و انگشتان وجود داشته باشد و قسمت فوقانی انگشتان باید از مواد نرم ساخته شود. بهترین حالت این است که از بند برای انطباق بهتر کفش استفاده شود.»

بنابر اظهار نظر دکتر «تزادی دیوید» پاشنه ی بلند، پا را از حالت طبیعی خود خارج می کند و باعث کوتاه شدن تاندون آشیل می شود. از سوی دیگر چنین کفش هایی وزن بدن را به طور نامتناسب به قسمت برجسته روی پا منتقل می کنند که باعث مخدوش شدن تعادل و توازن عملکرد پاها خواهد شد.

دکتر دیوید می گوید:«پاشنه بلند ، سطح تماس پا با زمین را کاهش می دهد و با سرازیر کردن مسیر پنجه ها باعث چرخش پاها به سمت داخل شده و صاحب کفش را به شدت در معرض پیچ خوردگی مچ پا قرار می دهد. پاشنه پا و فرم خاص کف پا به عنوان یک ضربه گیر عمل می کند وقتی پا به زمین می خورد فشار آن5/2 برابر وزن بدن خواهد بود.» دکتر دیوید می گوید: «وقتی شما روی پاشنه پا راه می روید باید قادر باشید تا تأثیر ضربه پاشنه را بگیرید. بنابراین قادر خواهید بود تا پنجه های پا را در حالتی متعادل روی زمین بگذارید. قطعاً دلتان نمی خواهد این سختی و فشار به استخوان های اندام های بالایی بدن شما منتقل شود. کمردرد ، گردن درد و زانو درد از نتایج تأثیر شوک ناشی از قرارگیری یک پاشنه در موقعیت ناصحیح روی اندام های فوقانی تر خواهد بود.»




دکتر دیوید معتقد است وقتی شما از کفشی که با عملکرد طبیعی پا همخوانی ندارد استفاده می کنید، مشکلات آغاز خواهند شد.

به علاوه کفش های مُد روز که سعی دارند پا را به حالت دلخواه خود درآورند اغلب نوک های تیز و باریک دارند که پا را در فضای بسیار کمتر از آنچه مورد نیاز پنجه هاست جا می دهد. کفش های تنگ به اعصاب فشار می آورند و حتی به آنها صدمه می زنند و حتی در دراز مدت باعث آرتریت می شوند. کفش های نوک تیز یا تخت سفت مثل کفش های چرمی متداول، با محدود کردن پنجه و سهولت حرکت قوزک پا از عملکرد مکانیکی طبیعی پا جلوگیری می کنند.

همچنین کفش های تنگ می توانند باعث بروز بد شکلی در پنجه ها شوند و علایم ناشی از این بدشکلی می توان مخفی بماند. دکتر وایزنفلید متخصص ارتوپدی می گوید:«مردم نیاز دارند تا کفش مناسب را با توجه به فرم پا و نوع فعالیت شان انتخاب کنند.»

دکتر نوولا متخصص ارتوپد از این نیز فراتر می رود و دیگر اعتقاد دارد که کفش های ورزشی هم آسیب های فراوانی به پا وارد می کنند. از جمله آنها می توان به صدمه دیدن قوس پا، کبودی روی پاشنه یا و پیچ خوردگی قوزک پا اشاره کرد که اغلب در کفش هایی اتفاق می افتد که قسمت داخلی سفت و قسمت بیرونی آن نرم است. او به بیمارانش توصیه می کند که اگر با کفشی راحت هستید همچنان از آن استفاده کنید و اگر بعد از پوشیدن یک جفت کفش جدید دچار درد و ناراحتی شـُدید ، به احتمال خیلی زیاد کفش هایتان مقصر هستند. دکتر نوولا می گویم: «به بیمارانم می گویم تا وقتی که با کفش های جدیدتان احساس راحتی نکرده اید، کفش های قدیمی را دور نیندازید چون با این کار از شر رفت و آمدهای مکرر نزد پزشک خلاص می شوید چون به سادگی با مقایسه کفش های قدیمی و جدید می توان ایراد کار را پیدا کرد.» مـُدپرستی و علاقه به تعویض پیاپی کفش فقط ضررهای مالی به دنبال ندارد. جراحان ارتوپد با قاطعیت بیشتری می توانند در این زمینه اظهار نظر کنند
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : movahedi , roya-n , نازلی
#13


عوارض کفشهای تنگ و پاشنه بلند


کفشهای پاشنه بلند در افراد سالم،موجب تغییراتی در عضلات و لیگامانهای پا می گردد.در کفشهای پاشنه بلند برای جلوگیری از افتادن بدن به سمت جلو،بالای لگن به سمت عقب خم میشود(تنه به طرف عقب می رود)و موجب افرایش گودی کمر می شود،زانوها خم،مچ پا به پلانتار فلکش میرود.

شکم به طرف جلو رفته و به دنبال آن کشیدگی عضلات پشتی ایجاد می گردد ضمنا پنجه به صورت شیبدار و انگشتان در وضعیت اکستانسیون می روند.مرکز ثقل به سمت جلو تغییر مکان میدهد.(پاشنه بلند تر از 45میلی متر در خانم ها و35 میلی متر در آقایان پاشنه بلند نامیده می شود)

عوارض:
1- تاندول آشیل را در وضعیت کوتاه شده قرار می دهد و در دراز مدت موجب کوتاهی آن می شود
2- موجب کشیدگی عضلات قدام(جلو)ساق و ضعف آن می گردد
3- کاهش سطح اتکا و در نهایت پیچ خوردگی پا را در بر خواهد داشت
4- فشار زیادی به قسمت قدامی پا وارد می کند
5- موجب از بین رفتن قوس عرضی می شود

6- تولید درد در پا می کند
7- افزایش گودی کمر را باعث می شود
8- در مقابل گودی کمر برای حفظ تعادل تولید قوزپشتی جبرانی می کند
9- باعث ایجاد دفورمیتی چنگالی انگشتان پا می شود
10- خستگی زودرس را موجب می شود
11- کوجب کشیدگی در عضلات قدام و ضعف عضلات خلفی ساق می گردد

12- به علت فشار زیاد به سرپنجه باعث پینه می شود
13- به دلیل ایجاد گودی کمر و کشیدگی عضلات پشت کمر منجر به کمر درد می شود
14- موجب چرخش پاشنه به طرفین هنگام راه رفتن می گردد
15- کوتاه شدن طول گامها،لنگش در راه رفتن و ساییدگی در قسمت جلوی کفش
16- فشار غیر متعارف باعث براق شدن،تاول زدن و قرمز شدن پوست پنجه می گردد
17- کفشهای پاشنه بلند و پنجه تنگ باعث فشردگی و جمع شدن انگشتان می شود و تولید عارضه هالگوس والگوس می کند

کفشهای تنگ و عوارض آنها
کفشهای تنگ به کفشهایی گفته می شود که در طول و عرض با پا هماهنگی ندارند
عوارض:
1- موجب جمع شدن انگشتان در کفش شده و تولید عارضه انگشت چکشی می کند
2- باعث تغییر شکل شست و دفورمیتی هالگوس والگوس می شود
3- اختلال گردش خون4-ایجاد پینه در انگشتان
5- ایجاد زخم در پشت پاشنه
6- لنگش در راه رفتن



اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : movahedi , نازلی
#14
من قبلا کفشهای پاشنه باریک 5سانت میپوشیدم ولی الان حدود 4ساله که جرات ندارم از کنار پاشنه باریک رد بشم!!!!احساس میکنم بادیدنش هم زمین میخورم!!!!!!!!
اما الان فقط میتونم کفش پاشنه پهن و3سانت وساقدار بپوشم.این خیلی بده.وحشتناکه.واسه عروسی خواهرم بخاطرشکل کفشام اینقدخجالت کشیدم.مث کسی بودم که اومده بود آب حوض بکشه!!!!!ashamed0006.gif
واقعا نمیدونم بایدچیکارکنم؟confused2
 تشکر شده توسط : movahedi
#15
۱۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۸:۳۱
كفش هاي راحتي خيلي هم راحت نيستند

پزشکان به افرادی که در فصل تابستان کفش‌های راحتی استفاده می‌کنند توصیه می‌کنند تا در پوشیدن این کفش‌ها افراط نکنند.


[تصویر:  1182745_880.jpg]

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، استفاده بیش از حد از كفش‌های راحتی شل‌ و ول به دلیل عدم محافظت کامل از پا، ممکن است پا را دچار آسیب‌دیدگی کند.

گفتنی است؛ استفاده از این کفش‌ها بویژه در مکان‌های مرطوب مانند استخرها زمینه را برای رشد انواع میکروب‌ها و تاول‌های پوستی فراهم می‌کند.

بررسی‌ها نشان می‌دهند: این کفش‌ها به علت ماهيت راحتی که دارند و پا نسبتا در آن آزاد است می‌تواند موجب صدمه دیدن قوس کف پا شود.

پزشکان توصیه می‌کنند: تا افراد به صورت متناوب از کفش‌های راحتی و سایر انواع کفش در مکان‌های مختلف استفاده کنند.

استفاده‌ی افراطی بعضی افراد از کفش‌های راحتی در فصل تابستان سبب بروز کمر‌درد در دراز مدت در آنها می‌شود.

همینطور پوشیدن این کفش‌ها به علت عدم محافظت کامل از پا ممکن است سبب ایجاد جراحت و یا خراش و یا آلودگی پا در اثر مجاورت با محیط اطراف گردد.
 تشکر شده توسط : saeid
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  آشنایی با قرص متورال 50 برای فشار خون و درد قفسه سینه sepidar 0 3,708 2021/01/02, 02:51 PM
آخرین ارسال: sepidar
  توصیه هایی برای پاهای خسته و بی قرار نازلی 37 47,327 2017/10/01, 07:34 PM
آخرین ارسال: Silverlight
Music گرما درمانی و سرما درمانی برای تسکین درد نازلی 0 3,017 2015/09/06, 04:25 PM
آخرین ارسال: نازلی
  بهترین زمان‌ها برای خوردن ، خوابیدن و فعالیت mohabat 4 5,756 2015/06/17, 09:41 PM
آخرین ارسال: nahid
  كدام يك از غذاها برای سلول هاي خاكستري مغز مفيدند؟ نازلی 1 3,220 2015/05/27, 08:24 PM
آخرین ارسال: سمیرا67
  راه حل هایی برای مقابله با مشکلات گوارشی نازلی 0 2,502 2015/05/27, 08:24 PM
آخرین ارسال: نازلی
  5 دلیل برای اینکه صندل نپوشید نازلی 0 2,899 2015/05/22, 07:18 PM
آخرین ارسال: نازلی
  کبودی دست‌ها و پاها (آکروسیانوز) شهرزاد 1 6,313 2014/04/04, 04:25 PM
آخرین ارسال: سمیرا
  توصیه هایی برای تناسب اندام افرادی که از ویلچر استفاده می کنند نازلی 0 3,210 2013/09/14, 08:49 PM
آخرین ارسال: نازلی
  ناتوانی در تشخیص طعنه، علامتی برای تشخیص زودهنگام دمانس nahid 0 2,840 2013/08/15, 08:12 PM
آخرین ارسال: nahid



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست