امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
توصیه هایی برای پاهای خسته و بی قرار
#1
توصیه هایی برای پاهای خسته

[تصویر:  1hzqyio1qr2r5jh5k0zh.jpg]

با بازگشت روزهای گرم تابستان، درد، واریس و ورم هم پیدایشان می‌شود. ما در اینجا چند پیشنهاد مؤثر برای مقابله با گردش نامناسب خون ارائه می‌کنیم. امسال تابستان درد پاهایتان را تسکین دهید!

راه بروید، ورزش کنید
اولین عاملی که باعث بروز مشکل در گردش خون در پاها می‌شود، بی تحرکی و ساکن ماندن به مدت طولانی است. برای درک این مطلب، باید بدانید که خون چگونه در بدن در جریان است. از یک سو، قلب خون سرشار از اکسیژن را به سمت اعضای بدن می‌راند؛ این خون خون سرخرگی یا شریانی است. از سوی دیگر، خون فاقد اکسیژن برای دوباره تغذیه شدن به سمت قلب می‌رود؛ این خون، خون سیاهرگی یا وریدی است.

در این قسمت، یعنی در جابه‌جایی خون وریدی، دیگر یک پمپ داخلی برای هل دادن خون وجود ندارد. فقط حرکت پاها، باعث بالا آمدن خون در رگ ها می‌شود. به علاوه یک سیستم دریچه ای کوچک، مسیر عبور خون سیاهرگی را مجدداً می‌بندد به نحوی که این خون نمی‌تواند مجدداً به سمت پایین بازگردد.

با این حال، این دریچه در بدن کسانی که مبتلا به واریس هستند درست عمل نمی‌کند، بنابراین، امکان بازگشت مجدد خون در وجود دارد. در نتیجه، به احتمال زیاد جداره های سیاهرگی با منبسط شدن، آسیب دیده و از بین می‌روند.

برای محافظت:
از بی تحرکی طولانی مدت اجتناب کنید.
تکانی به خود بدهید! اگر هر روز پیاده روی کنید، ماهیچه های برجستۀ پشت پایتان عضلانی تر خواهند شد و این ماهیچه ها فشار خیلی بیشتری را بر جداره های سیاهرگ وارد می‌کنند، به نحوی که خون وریدی و سیاهرگی بسیار راحت تر بالا می‌آید.

ورزش کنید، خیلی مهم نیست که چه ورزشی باشد. اما بهتر است که شنا یا ورزش های استقامتی را انتخاب کنید. در عوض، ورزش هایی را که در آن باید به مدت طولانی پا بر زمین بکوبید و یا ورزش هایی که ممکن است به پا ضربه وارد کنند، توصیه نمی‌شوند؛ از این نوع ورزش ها اجتناب کنید. از انجام این ورزش ها نیز خودداری کنید: دو سرعت، پرش، شیرجه، رقص کلاسیک، ژیمناستیک، آکروبات، پاتیناژ، تنیس، اسکواش، بدمینتون، ورزش های گروهی، عضله سازی در باشگاه و... .


حواستان به اضافه وزن تان باشد
اگر نداشتن فعالیت جسمی یکی از عوامل بروز واریس باشد، اضافه وزن هم عامل دیگری لست که نباید آن را از نظر دور داشت. از سوی دیگر، این دو عامل به هم مرتبط و وابسته اند که هر یک دیگری را به دنبال خواهد داشت. اعداد و ارقام درستی این ادعا را شهادت می‌دهند: از میان هر 5 نفر که مبتلا به واریس هستند، 4 نفرشان اضافه وزن دارند.

زمانی که توده های ماهیچه ای به خاطرِ، یا بهتر بگوییم به نفع، توده های چربی کاهش می‌یابند، این عاملی می‌شود برای انبساط و کشیدگی دیواره های وریدی و از بین رفتن انعطاف شان.

سن و سال و وراثت نیز در ابتلا به واریس نقش دارند
هر چه سن بالاتر برود، احتمال ابتلا به واریس نیز بیشتر می‌شود.
جوانان مصون از ابتلا به واریس نیستند، خصوصاً اگر اعضای خانواده شان هم دچار این بیماری باشند.

مشاهدۀ اولین نشانه ها
منتظر نمانید تا منبسط شدن سیاهرگ ها و برجستگی شان را ببینید و بعد از آن به پزشک مراجعه کنید. هر چه سریع تر اقدام کنید، درمان روند بهتری خواهد داشت.

البته اگر به علت گرمای شدید، پاهایتان سنگین، متورم و دردناک شده، نباید بیهوده خودتان را نگران کنید. این یک واکنش طبیعی است. در واقع، زمانی که دمای هوا بالا می‌رود، ترموستات داخلی بدن به سیاهرگ هایی که دقیقاً در زیر پوست قرار دارند، فرمان برجسته شدن می‌دهد. این سیستم دقیق و هوشمندانه باعث هرچه سریع تر خنک شدن مجدد خون و همچنین حفظ دمای داخلی بدن ما به طور دائم می‌شود.

حال باید آن سوی ماجرا را را هم به دقت نظاره کرد، اگر شرایط غیر عادی باشد وقتش رسیده که در مواقعی هم که هوا گرم نیست، توجه ویژه ای به این علائم داشته باشید. اگر در زمستان هم شرایط مثل تابستان بود، و علاوه بر این علائم، دردها، سنگینی و ورم پاها در شب ها شدید تر شد، دیگر باید با یک متخصص مشورت کنید.

علائم دیگری هم ممکن است احساس بشوند، مانند: گزگز کردن، بی تابی اعضا، کوفتگی شبانۀ پاها و... .
با وجود این که ممکن است پزشک معالج شما، در مورد بیماری تان اظهار نظر کند، اما متخصص سیاهرگ و در نتیجه واریس، ورید شناس است. او می‌تواند واریس شما را از طریق یک آزمایش سادۀ کلینیکی تشخیص دهد؛ سپس اگر برای تشخیص دقیق تر نیاز باشد، تست داپلر را پیشنهاد می‌کند.

در خانه و سرکار، وضعیت و حالت درستی داشته باشید
با چند تغییر در وضعیت نشستن، ایستادن و خوابیدن تان، می‌توانید از ابتلا به واریس پیشگیری کنید یا حداقل به تأخیر بیندازیدش.

از وضعیت های بی حرکت اجتناب کنید و تا جایی که برایتان ممکن است در طول روز، قدم بزنید. وقتی که نشسته اید، از روی هم انداختن پاها خودداری کنید.

از ساکن شدن در آپارتمان هایی که شوفاژشان از طریق زمین خانه را گرم می‌کند، اجتناب کنید.
ماهیچه های پشت پایتان را با آب سرد بشویید. برخلاف آب گرم، آب سرد قطر وریدها را کم کرده و سرعت جریان خون در سیاهرگ ها را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، آب سرد، دردها و فشار پاهای خسته را کم می‌کند.
موقع خواب، کمی پاهایتان را بالاتر از سطح بدن تان بیاورید تا خون بهتر در پاها گردش داشته باشد.
از پوشیدن کفش، جوراب و چکمه هایی که بسیار چسبنده هستند، پرهیز کنید زیرا آنها برای گردش خون مضراند.

کفش هایی که پاشنۀ متوسطی دارند، نسبت به کفش های پاشنه بلند و یا کفش هایی مثل کفش باله که کف شان صاف است، در الویت قرار دارند.


جوراب های فشرده کننده، جواب می‌دهند!
99% پزشکان برای بیمارانی که از نارسایی وریدی رنج می‌برند، پوشیدن جوراب های فشرده ساز را تجویز می‌کنند. این تجهیزات پزشکی به شکل کفش، جوراب یا لباس های چسبان عرضه می‌شوند؛ البته نباید آنها را با نمونه های سنتی ترشان اشتباه بگیرید. اما ظرقیت ویژۀ این جوراب ها، وجود فیبرهای انعطافی پذیری است که کمابیش به پاها فشار می‌آورند. با استفاده از این امکان پزشکی، سیاهرگ ها به فشرده می‌شوند و در نتیجه دریچه ها مجدداً می‌توانند نقش خود را ایفا کرده و مانع بازگشت خون از بالا به پایین شوند. بنابراین با استفاده از این جوراب و کفش ها، علائم تسکین پیدا می‌کنند. هر چه درجه بیماری شدیدتر باشد، سطح فشاری که وارد می‌شود بیشتر خواهد بود.

اثر بهبودبخشی این جوراب ها فوری است ولی این اثر فقط تا زمانی که به پا باشند، دوام دارد. به محض اینکه، درشان بیاورید، علائم مجدداً ظاهر می‌شوند. طراحی این جوراب ها در سال های اخیر پیشرفت زیادی کرده است و راحت تر شده اند بنابراین بیماران هم راحت تر می‌توانند بپوشندشان و از آنها بهره ببرند.
این جوراب ها و کفش ها را می‌توانید در داروخانه ها پیدا کنید. اگر بنابر تجویز پزشک خریداری شان کنید، تأمین اجتماعی 65% هزینه آنها را پرداخت می‌کند.

 تشکر شده توسط : هانیه , havaars , AVID2000 , warrior , # پریسا # , hamdam , nazaninn , najva , Hasty , arezooo82 , Ali 324 , TootFarangi , شفا یافته , mirzaee , شيدا رها , زهرا59 , elham 66 , محسن گرامي , Exhautless
#2
من موقع خواب که میشه درد پاهام(مخصوصا پای راستم که ماه پپیش بی حس شده بود)شروع میشه...........طوری درد میکنن وتیر میکشن که دوست دارم پشت سرهم با مشت بزنم توشون...........الان هم به خاطر این درد خوابم نمیبره و اومدم تو سایت.....angry3angry3angry3
#3
(2011/07/31, 01:23 AM)warrior نوشته است: من موقع خواب که میشه درد پاهام(مخصوصا پای راستم که ماه پپیش بی حس شده بود)شروع میشه...........طوری درد میکنن وتیر میکشن که دوست دارم پشت سرهم با مشت بزنم توشون...........الان هم به خاطر این درد خوابم نمیبره و اومدم تو سایت.....angry3angry3angry3

وقتی حرکتشون میدید دردش بهتر میشه؟
شما به نظر من مشکل سندروم پاهای بیقرار رو دارید.
منم زیاد ازین درد ها داشتم.
اگه تلخم مثل گریه اگه تنهام اگه تاریک
اگه از ترانه دورم اگه با مرثیه نزدیک
اگه ناباور چشمام تو تماشای تو مونده
اگه اون نگاه اول منو پای تو نشونده:
How wonderful life is while you're in the world
 تشکر شده توسط : warrior
#4
من که استاد ام اس هستم اما درد را تجربه نکردمwink2

دوستان همه مشکلات که به ام اس مربوط نمیشه، بهتره بیشتر تحقیق کنید شاید این درد بابت مشکل دیگری باشه.

در هر صورت امیدوارم به هر دلیلی که باشه زودتر بهبودی پیدا کنید.icon_biggrin
من هم ام اس داشتم.
#5
سلام ،من 2 هفته ای میشه پاهام شدید درد میکنه و ورم کرده رگهام متورم شده فکر می کردم از ام اس باشه به دکترم مراجعه کردم گفت احتمالا واریس داری اومدم اینترنت تحقیق کردم نوشته بود برای درمان واریس باید به متخصص روماتولوژی ویا متخصص عروق مراجعه بکنم من چون بهجت دارم و دکتر معالجم روماتولوژ است دیروز به ایشان مراجعه کردم و تشخیص ایشان این بود که دیسک کمر و عصب سیاتیک باعث درد و تورم در پاهایم است
فعلا فردا باید از کمرم ام ار ای بکنند تا تشخیص قطعی را بدهند
البته من 10 سال پیش هم دیسک کمرم اذیت میکرد با 3 ماه استراحت کامل و کم کردن وزن و ورزش بهتر شده بود ولی نمی دانم چرا برگشت
دکتر گفت دردها که دارم اصلا ربطی به ام اس ندارد آخه من هر قسمت از بدنم که درد بکنه مقصر را ام اس می دانم دوستان دلیل هر درد و تورم ام اس نیست ماها دیواری کوتاهتر از ام اس بینوا نمی شناسیم laughing3laughing3laughing3laughing3laughing3laughing3laughing3
#6
Rainbow 
پاهایـم سـوزن سـوزن مـی شـونـد، دکـتـر!


[تصویر:  qfv9cqw8h2qanr1vpth3.jpg]

آقای دکتر! پاهایم اجازه نمی‌دهند بخوابم. شب‌ها وقتی چشم‌هایم از فرط خستگی در حال بسته‌شدن هستند، کشمکش من و پاها شروع می‌شود؛...


سوزن‌سوزن می‌شوند، تیر می‌کشند، درد می‌گیرند و خلاصه تا از جایم بلند نشوم و تکانشان ندهم؛ بهتر نمی‌شوم.»...

اینها حرف‌های یک مراجعه‌کننده به روان‌پزشک نیست، بلکه صحبت‌های خانمی است که مشکل او را 5 تا 7 میلیون نفر دیگر در کشور دارند: «نشانگان (سندروم) پاهای بی‌قرار» اگر شما هم از کسانی هستید که پاهایشان دلیل اصلی بی‌خوابی‌شان است، این مطلب را بخوانید زیرا پاها می‌توانند شما را بی‌قرار و به کم‌خوابی مبتلا کنند.

نشانگان پاهای بی‌قرار چیست؟
نشانگان پاهای بی‌قرار، معمولا در شب و هنگام خواب ایجاد و باعث می‌شود بیمار در پای خود احساسی مبهم مثل قلقلک، سوزن‌سوزن شدن، تیر کشیدن، کشیده‌شدن یا حالت خزیدن پیدا كند. همین احساسات مبهم باعث می‌شود شخص فکر کند اگر پای خود را حرکت دهد، بهبود می‌یابد. البته حرکت دادن پا، حداقل برای مدتی کوتاه، باعث بهبود این حالت می‌شود. البته در بعضی از بیماران، هنگام خواب ممکن است پاها شروع به پریدن یا حرکت هم کنند. در واقع به همین دلیل نام این وضعیت را «نشانگان پاهای بی‌قرار» گذاشته‌اند.

این علایم معمولا حدود ساعت 5 صبح برطرف‌ می‌شود و فرد مبتلا می‌تواند بخوابد، ولی مشکل اساسی اینجاست که به خواب رفتن به تاخیر می‌افتد و بیمار در درازمدت دچارعوارض کم‌خوابی، احساس خستگی و خواب‌آلودگی طی روز می‌شود و اگر درمان نشود، حتی ممکن است روی شخصیت فرد مبتلا تاثیر بگذارد.


چه کسانی مبتلا می‌شوند؟
نشانگان پاهای بی‌قرار معمولا 7 تا 10 درصد مردم را گرفتار می‌کند. زنان بیشتر از مردان به این مشکل مبتلا می‌شوند به طوری که تعداد بیماران زن مبتلا به نشانگان پاهای بی‌قرار حدود 2 برابر مردان است. تقریبا یک چهارم خانم‌ها در 3 ماهه سوم بارداری دچار این مشکل می‌شوند. احتمال بروز نشانگان پاهای بی‌قرار با افزایش سن بالا می‌رود. این بیماری معمولا ارثی است و استرس، خستگی، مصرف الکل، سیگار و کافئین علایم آن را تشدید می‌کنند.


چرا پاها بی‌قرار می‌شوند؟

دلیل اصلی این بیماری هنوز کاملا روشن نیست. گاهی بیمار کمبود آهن دارد و با مصرف آهن علایم بهبود می‌یابد. کمبود منیزیم، اسید فولیک و ویتامینB12 نیز می‌توانند باعث ایجاد این بیماری شوند. در مواردی هم که بارداری باعث نشانگان پاهای بی‌قرار شده است، معمولا بعد از زایمان از بین می‌رود. برخی پزشکان معتقدند كمبود نوعی ماده شیمیایی به نام «دوپامین» در قسمت‌هایی از مغز كه مسوول كنترل پاها هستند، در ایجاد این بیماری نقش دارند.

به همین دلیل بعضی از بیماران با مصرف داروهایی كه میزان دوپامین را در مغز افزایش می‌دهند، بهبود می‌یابند. بیماری‌های مزمنی مانند نارسایی کلیوی، آرتریت روماتیسمی، دیابت، آسیب سلول‌های عصبی، کم‌خونی، بیماری تیرویید و پارکینسون هم به عنوان عوامل زمینه‌ساز ابتلا به نشانگان پای بی‌قرار شناخته شده‌اند.

این حالت ممکن است به دلیل عوارض ناشی از برخی داروها هم به وجود آید. در بیشتر افرادی كه به دلیل نشانگان پاهای بی‌قرار به پزشک مراجعه می‌کنند، هیچ‌یک از بیماری‌ها و مشکل‌های فوق پیدا نمی‌شود، بنابراین بسیاری از بیماران و حتی پزشکان گمان می‌کنند این نشانگان ریشه در مشکل‌های روحی دارد و اصطلاحا «از اعصاب است!» اما هنوز رابطه‌ای بین اختلال‌های روانی و ابتلا به این بیماری به اثبات نرسیده است.


همه چیز را بگویید

کلید تشخیص نشانگان پاهای بی‌قرار این است که علایم بیماری را به خوبی برای پزشک توضیح دهید. آزمایش و عکسبرداری خاصی نیاز نیست و تشخیص به کمک توضیحات بیمار و پس از رد کردن فرضیه ابتلا به سایر بیماری‌ها، انجام می‌شود. البته در برخی موارد ممکن است آزمایشی به نام پلی‌سومنوگرافی انجام شود که حرکات پاها را در طول خواب ثبت می‌كند.


مشکلی با درمان ساده

خوشبختانه اگر بیماری خفیف باشد (که در بیشتر بیماران چنین است)، نیازی به درمان نیست و فقط تغییراتی مختصر در زندگی برای سالم زیستن و خواب راحت می‌تواند باعث از بین رفتن علایم شود. این تغییرات در سبک زندگی عبارتند از: عدم مصرف الکل و کافئین و سیگار، ورزش و داشتن الگوی منظم و درست برای خواب. به كار بردن روش‌های ساده می‌تواند در بهبود علایم نشانگان پاهای بی‌قرار موثر باشد.

در برخی از بیماران شستشوی پاها با آب گرم و در برخی دیگر شستشو با آب سرد به بهبود کمک می‌کند. اگر به این بیماری مبتلا هستید، باید همه این راه‌ها را امتحان کنید تا متوجه شوید مشکل اصلی و راه‌حل چیست. ماساژ پاها، پرت‌کردن حواس قبل از خواب با تماشای تلویزیون یا مطالعه کتاب و تمرین‌های یوگا نیز می‌توانند موثر باشند. اگر این بیماری زندگی روزمره و زندگی بیمار را تحت تاثیر قرار داده باشد، تجویز دارو لازم است. در این موارد پزشك با توجه به وضعیت بیمار، داروهای حاوی دوپامین و داروهایی مثل گاباپنتین، کدیین و خواب‌آورها را تجویز می‌كند.

کدام پاها بی‌قرارند؟

معمولا پزشکان به‌سادگی نمی‌توانند بگویند کسی دچار نشانگان پاهای بی‌قرار است یا نه مگر اینکه دلایلی که ممکن است علایمی شبیه به این بیماری ایجاد کنند، کنار بگذارند. انستیتو ملی سلامت آمریکا در سال 2003 معیارهایی را اعلام کرد که برای تشخیص این بیماری، حتما باید در یک فرد وجود داشته باشند. این معیارها به صورت 4 پرسش مطرح می‌شوند که پزشک از بیمار می‌پرسد:

• آیا احساس می‌كنید مجبورید پاهای‌تان را حركت بدهید؟
• آیا با حرکت‌دادن پاها، احساس بهتری پیدا می‌کنید؟ آیا این احساس بهتر تا وقتی که پاها را تکان می‌دهید در شما می‌ماند؟

• آیا در زمان استراحت، علایم بدتر می‌شود؟ آیا وقتی مجبورید برای مدتی طولانی در یک جا بنشینید، مانند مواقعی که با هواپیما یا اتومبیل مسافرت می‌کنید، مشکل تشدید می‌شود؟

• آیا علایم بیماری هنگام عصر یا شب بدتر می‌شود؟

اگر پاسخ بیمار به هر 4 پرسش بالا مثبت باشد، به احتمال زیاد دچار نشانگان پاهای بی‌قرار است

 تشکر شده توسط : Narges , najva , fireboud , Hasty , ساغر , somaye_602000 , shokolat , احمدرضا , فرناز , warrior , شهرزاد , rana , toktam* , pariya , parisa2011 , هاجی , نگار1353 , neda.n , hadisss , zohaa
#7


من وقتی خیلی حسته میشم این علائم رو دارم باید حتما بلند شم و راه برم ایندفعه که رفتم پیش دکترم بهش میگم شاید مشکلاتم

کمتر بشه خیلی ممنون نازلی جون agreement2agreement2
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
#8
من اگه جایی بشینم کمی پاهام آویزان بمونه وقتی میخوام باند بشم پاهاو 2 تا وزنه سنگین میشه خیلی اذیت میشمparty0048.gifsad2rolleyesrolleyes
امارضا ممنونم که من رو طلبیدی به زیارتت اومدم وکلی با شما حرف زدم love28
#9
من پاهام میپرنconfused فکر میکردم از ام اسهconfused2
همه عمر بر ندارم سر از این خمار مستی
که هنوز من نبودم که تو در دلم نشستی
#10
من یه مدت خیلی شدید دچار این مشکل شدم احساسی که در پاهام دارم مثل یه بی قراری می مونه انگار پاهام کشیده میشه فقط هم شب اینطوری نیستم کل روز پاهام سنگین و خستس گاهی اوقاتم سوزن سوزن و سست می شه نمی دونم باید چیکار کنم؟
بگذار سرنوشت هر راهی می خواهد برود راه من جداست....
بگذار این ابرها تا می توانند ببارند چتر من خداست.....
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  آشنایی با قرص متورال 50 برای فشار خون و درد قفسه سینه sepidar 0 3,773 2021/01/02, 02:51 PM
آخرین ارسال: sepidar
Music گرما درمانی و سرما درمانی برای تسکین درد نازلی 0 3,083 2015/09/06, 04:25 PM
آخرین ارسال: نازلی
  بهترین زمان‌ها برای خوردن ، خوابیدن و فعالیت mohabat 4 5,949 2015/06/17, 09:41 PM
آخرین ارسال: nahid
  كدام يك از غذاها برای سلول هاي خاكستري مغز مفيدند؟ نازلی 1 3,297 2015/05/27, 08:24 PM
آخرین ارسال: سمیرا67
  راه حل هایی برای مقابله با مشکلات گوارشی نازلی 0 2,563 2015/05/27, 08:24 PM
آخرین ارسال: نازلی
  5 دلیل برای اینکه صندل نپوشید نازلی 0 2,960 2015/05/22, 07:18 PM
آخرین ارسال: نازلی
  اگر خسته اید بخوانید... نازلی 0 2,680 2014/02/07, 12:52 AM
آخرین ارسال: نازلی
  توصیه هایی برای تناسب اندام افرادی که از ویلچر استفاده می کنند نازلی 0 3,292 2013/09/14, 08:49 PM
آخرین ارسال: نازلی
  ناتوانی در تشخیص طعنه، علامتی برای تشخیص زودهنگام دمانس nahid 0 2,915 2013/08/15, 08:12 PM
آخرین ارسال: nahid
  روغن هایی برای تسکین درد شيدا رها 0 3,346 2013/07/28, 09:41 PM
آخرین ارسال: شيدا رها



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: