امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ژن موثر در کاهش ویتامین دی عامل بروز ام اس است
#1
ژن موثر در کاهش میزان ویتامین D عامل بروز ام اس است


محققان اعلام کردند که ژن موثر در کاهش میزان ویتامین D موجب بروز بیماری ام اس می شود و فرزندان این واریان ژنی را از والدین به ارث می برند .



به گزارش دیلی اکسپرس، محققان انگلیسی و کانادایی ژن جهش یافته ای را در 35 خانواده دارای فرزند مبتلا به ام اس یافتند. این یافته ها به نوعی تایید کننده ارتباط بین کمبود ویتامین D وبیماری ام اس است.

نتیجه این تحقیقات در نشریه سالانه Neurology منتشر شده است.

ام اس یک بیماری التهابی سیستم عصب مرکزی در مغز و نخاع است.

اگرچه هنوز علت بروز بیماری ام اس به طور دقیق مشخص نیست اما عوامل ژنتیکی و محیطی و تعاملات آنها در بروز این بیماری موثرند.

این مطالعه توسط پژوهشگران دانشگاه آکسفورد با همکاری پژوهشگران دانشگاه اوتاوا، بریتیش کلمبیا و مک گیل کانادا انجام شده است.آنها با تعیین توالی ژنهای 43 فرد از خانواده هایی که چهار نفر یا تعداد بیشتری از آنها به بیماری ام اس مبتلا بودند ، از نقش مهم کمبود ویتامین D در افزایش خطر ابتلا به بیماری ام اس پرده برداشتند.

این پژوهشگران با مقایسه تغییرات DNA ، تغییری را در ژن CYP27B1 یافتند که تاثیر مهمی در بروز این بیماری عصبی دارد.

به گفته دانشمندان وقتی که فرد دو نسخه از این ژن را به ارث ببرد به نرمی استخوان که ناشی از کمبود ویتامین D است ، مبتلا می شود.

از سوی دیگر فقط یک نسخه از ژن جهش یافته CYP27B1 آنزیمی را تحت تاثیر قرار می دهد که موجب می شود افراد دارای این ژن جهش یافته ویتامین D کمتری داشته باشند.

این محققان سپس به دنبال واریان ژنی نادری در بیش از3000 خانواده گشتند که والدین آنها بیمار نبودند اما فرزندشان به ام اس مبتلا بودند.

آنها 35 والد را یافتند که یک نسخه از این واریان و یک نسخه طبیعی از این ژن داشتند.

در تمامی این 35 مورد، کودک مبتلا به به ام اس نسخه ای از این ژن را به ارث برده بود.

پژوهشگران تاکید کردند میزان نور آفتاب موجب تولید ویتامین D در بدن می شود و علاوه بر این ویتامین ، مکمل های ویتامین D نیز می تواند از بروز ام اس پیشگیری کنند.

منبع : ایرنا
If you live to be a hundred
I want to live to be
,a hundred minus one day
so I never have to live
love28.without you
 تشکر شده توسط : PAYA , sib , ابراهیم , ashrafi , narsis2 , neghar , علیرضا 2
#2


بروز بيماري ام اس با کمبود ويتامين D در بدن

يک فوق تخصص مغز و اعصاب گفت: کمبود ويتامينD نقش اساسي در بروز بيماري ام اس دارد و براي پيشگيري از اين بيماري بايد هفته اي 5 هزار واحد ويتامينD مصرف شود. به گزارش فارس، مسعود اعتمادي فر افزود: از شايع ترين بيماري هاي مغز و اعصاب سکته هاي مغزي است. وي گفت: بعد از سکته هاي مغزي از شايع ترين بيماري ها مي توان به سردرد، اختلال حافظه، آلزايمر، تشنج و ام اس اشاره کرد. يک فوق تخصص مغز و اعصاب گفت: بروز سکته هاي مغزي شايع ترين بيماري در سنين بالا است به دليل اينکه در کشور ايران مانند کشورهاي جهان سوم فشار خون و ديابت به خوبي کنترل نشده است و بروز سکته هاي مغزي افزايش پيدا کرده است. اعتمادي فر اضافه کرد: شايع ترين بيماري مغز و اعصاب در نسل جوان تشنج و ام اس است. بيماري ام اس از 10 تا 15 سال پيش در ميان جوانان افزايش پيدا کرده است و تاکنون براي بيماري ام اس علت خاصي مشخص نشده است. وي افزود: بيماري ام اس يک بيماري مزمن سيستم عصبي است که درمان مشخصي ندارد و علائم آن فلج اندام ها، تاري ديد، عدم تعادل و اختلالات حسي است که البته جواناني که مبتلا به بيماري ام اس هستند اگر شرايط بيماري آنها متعادل باشد مي توانند ازدواج کنند. اعتمادي فر اضافه کرد: بروز سردرد به دليل تحريک ساختمان عصبي است. سردرد به سردردهاي ميگرني و تنشي تقسيم مي شود. در سردردهاي ميگرني که درد يک طرفه و ضربان دارد حدود 5 درصد افراد جامعه مبتلا به ميگرن هستند که بروز ميگرن در زنان بيشتر از مردان است. اين متخصص مغز و اعصاب افزود: حدود 40 هزار نفر مبتلا به بيماري ام اس هستند که اسامي آنها در انجمن هاي کل کشور ثبت شده اند که از اينها حدود 17 هزار نفر در مراکز بهداشتي دانشگاه هاي علوم پزشکي ثبت شده است. وي اضافه کرد: افرادي مبتلا به ام اس هستند و در مراکز بهداشتي درماني نام آنها ثبت شده است کساني هستند که داروي اينترفرن دريافت مي کنند. وي گفت: استرس علت بيماري ام اس نيست ولي مي تواند علائم بيماري ام اس را تشديد کند. اين متخصص مغز و اعصاب افزود: کمبود ويتامينD در بروز ام اس نقش اساسي دارد و بايد براي پيشگيري از بروز بيماري ام اس در هفته حدود 5 هزار واحد ويتامينD مصرف شود. وي گفت: يک تصور غلط که در ميان افراد جامعه وجود دارد اين است که گر چه پزشک دارو براي آنها تجويز مي کند و بايد اين بيماران داروها را در مدت زماني که به آنها گفته شده است مصرف کنند ولي اين افراد به طور سرخود دارو را قطع مي کنند و به بهبود کامل دست پيدا نمي کنند به همين علت طول بيماري افزايش پيدا مي کند.براي برخي از بيماري ها مانند صرع بايد افراد 3 تا 6 سال دارو مصرف کنند. اين متخصص مغز و اعصاب گفت: حدود يک درصد از افراد جامعه در ايران که حدود 700 تا 750 هزار نفر هستند به بيماري صرع مبتلا هستند که از اين تعداد حدود 10درصد صرع هاي مقاوم به دارو هستند و تقريبا 70 درصد از اين تعداد با درمان هاي دارويي کنترل مي شوند. وي گفت: بروز صرع علت خاصي ندارد و افرادي که مبتلا به صرع هستند بايد 3 تا 6 سال دارو را به طور مداوم مصرف کنند. برخي از صرع ها علت مشخصي ندارد ولي برخي ديگر از ضربات مغزي يا حوادث ايجاد مي شود.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : DavidBili
#3
کمبود ویتامین D از عوامل ایجاد ام اس است
تهران - ایرنا - محققان دانشگاه مک گیل کانادا با استفاده از تحقیقات پیچیده ژنتیکی، ارتباط کمبود ویتامین D با ام اس را تایید کردند.
کمبود ویتامین D از عوامل ایجاد ام اس است
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، مطالعه و بررسی 15 هزار و 500 بیمار مبتلا به ام اس و 24 هزار فرد سالم نشان می دهد که کمبود ویتامین D یکی از مهمترین دلایل ابتلا به ام اس است.
مطالعات نشان می دهد که احتمال ابتلا به ام اس در افرادی که به طور ژنتیکی کمبود ویتامین D دارند، دو برابر بیشتر است.
در این گزارش آمده است که کمبود ویتامین D سبب فعل و انفعالات پیچیده ژنتیکی می شود.
مولتیپل اسکلروزیس ( MS ) یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی پاسخ غیر متعارفی به سیستم عصبی مرکزی (CNS ) می دهد.
سیستم عصبی مرکزی شامل مغز، نخاع و اعصاب بینایی است. سیستم ایمنی بدن به طور معمول عوامل خارجی مانند باکتری ها و ویروس ها را مورد هدف قرار می دهد ولی در بیماری های خود ایمنی، به اشتباه بافت های نرمال از بین می روند. لوپوس و آرتریت روماتوئید نیز جزء بیماری های خود ایمنی محسوب می شوند.
در بیماری ام اس ، سیستم ایمنی به میلین حمله می کند. میلین به غلاف چربی اطراف سلول های عصبی گفته می شود. میلین آسیب دیده سبب بوجود آمدن تصلب بافت (sclerosis) می شود که نام بیماری نیز از همین واژه گرفته شده است.
زمانی که پوشش میلین یا بافت های عصبی آسیب می بینند، ارسال پیام های عصبی مختل می شود که عوارض مختلفی دارد.
بیش از 2.3 میلیون نفر در سراسر جهان به این عارضه مبتلا هستند.
نتایج این تحقیقات در نشریه PLoS Medicine منتشر شده است.

http://www.irna.ir/fa/News/81736566/
تاریخ خبر: 05/06/1394 |
 تشکر شده توسط : juju , alireza1111 , علیرضا 2
#4
من خودم مطمئنم که علت بیماریم کمبود ویتامین Dهستش چون تو ازمایشهام کمبود داشتم وچون خواهرم هم کمبود ویتامین داره من خودم میگم یه ژنی تو بدنمون کم داریم که نمیتونه این ویتامینو جذب کنه حداقل من وخواهرم که مطمئنم ایجوریه
ساقیا امشب صدایت با صدایم سازنیست
یاکه من بسیارمستم یاکه سازت ساز نیست
ساقیا امشب مخالف مینوازد تارتو
یا که من مست وخرابم یا که تارت تارنیست
 تشکر شده توسط : niloofary , الیکا , علیرضا 2
#5
نميفهمم يعني با مصرف ويتامين دي خوراكي بيشتر هم تا وقتي اين ژن تو بدنمون وجود داره، كمبود ويتامين جبران نميشه؟[size=medium]
 تشکر شده توسط : niloofary , الیکا , علیرضا 2
#6
ام ‌اس و ارتباط آن با کمبود ویتامین D
یافته‌های اخیر نشان می‌دهد که به لحاظ ژنتیکی ارتباطی قوی بین کمبود ویتامین D و ام‌اس وجود دارد. ام ‌اس، نوعی بیماری خودایمنی است که بر روی سیستم مرکزی اعصاب بدن تأثیر می‌گذارد. پیش‌بینی این بیماری و تخمین درصد پیشروندگی آن دشوار است و هنوز محققان به طور کامل به علل آن پی نبرده‌اند. این بیماری، شایع‌ترین بیماری فلج‌کننده و عصب‌شناختی است که بر روی افراد جوان در سرتاسر جهان تأثیر می‌گذارد.
تعدادی از عوامل محیطی و ژنتیکی ممکن است بر پیشرفت و شدن این بیماری تأثیر بگذارد. برخی تحقیقات هم نشان می‌دهد که میزان شیوع ام‌اس در مکان‌هایی بسیار بزرگ که در آنها میزان تماس با نور خورشید کم است، بیشتر گزارش شده است.
کمبود ویتامین D می‌تواند یکی از دلایل بروز ام‌اس باشد. محققان میزان ویتامین D ۱۴۴۹۸ فرد ام ‌اسی را در یک گروه، و ۲۴۰۹۱ فرد سالم را در گروهی تحت کنترل مورد آزمایش قرار دادند. یافته‌های آنها نشان می‌دهد که در بین این شرکت‌کنندگان، تمام آنهایی که نژاد اروپایی داستند، به لحاظ ژنتیکی میزان ویتامین D آنها کمتر بوده و این باعث بالاتر بودن آسیب‌پذیری آنها نسبت به بیماری ام‌اس می‌شود.
هنوز نشانه‌ی مشخصی برای ام‌اس شناخته نشده و بسیاری از داروهایی که برای درمان ام‌اس وجود دارد دارای عوارض وخیم و خطرات بارزی هستند. در حال حاضر محققان آزمایش‌های تحت کنترلی بر روی مکمّل‌های حاوی ویتامین D به منظور یافتن راهی جهت درمان و پیشگیری از ام‌اس انجام می‌دهند

http://www.ghatreh.com/news/nn27654851/%...B%8C%D9%86
1394/06/30
#7
ویتامین‌ D در ابتلا به ام اس مؤثر است
عوامل مختلفی در ابتلای یک فرد به بیماری ام اس نقش دارد که نقش کمبود ویتامین D در بدن از عوامل مهم و مؤثر آن محسوب می‌شود.
دکتر علایی متخصص مغز و اعصاب در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: علت صددرصد قطعی که مشخص کند بیماری ام اس چه علتی دارد هنوز نه تنها در ایران بلکه در جهان مشخص نشده است، اما متخصصان مغز و اعصاب از لحاظ تئوری عامل ژنتیک، عوامل طبیعی که به صورت تئوری مطرح است مانند ویروس‌ها و کمبود ویتامین D را سه عامل اصلی در بروز بیماری ام اس می‌دانند.
وی ادامه داد: علائم بیماری ام اس بستگی به نوع و شدت بیماری دارد و این که کدام قسمت از سیستم عصبی دچار ضایعه شده است به عنوان مثال اگر قسمت بینایی مغز باشد بیمار دچار مشکل بینایی می‌شود و اگر اعصاب کنترل کننده حرکات دست و پا دچار ضعف حرکتی شده و در قسمت تعادل مغز دچار ضایعه شود بیمار دچار مشکلات تعادلی می‌شود.
دکتر علایی بیان کرد: طبق آخرین مطالعات زنان 3 برابر بیشتر از مردان به ام اس مبتلا می‌شوند. بنابراین بیشترین آمار مبتلایان به این بیماری را زنان تشکیل می‌دهند. بیشترین سن شیوع این بیماری 25 تا 30 سالگی و سنین بالاتر حتی 60 سالگی هم در ایران مشاهده شده است.
این متخصص مغز و اعصاب اظهار داشت: برای این که بدن سالمی داشته باشیم و به بیماری ام اس مبتلا نشویم می‌توانیم عوامل محیطی مؤثر در این بیماری را مورد توجه قرار دهیم و به خصوص کمبود ویتامین D را جبران کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: استرس‌های روحی و هیجانات در بروز ام اس تأثیر مستقیم دارد افرادی که مستعد این بیماری هستند در زمانی که دچار استرس و هیجان می‌شوند علائم بیماری ظهور می‌کند. بنابراین باید تمرین کنیم که با مشکلات و مسائل زندگی با آرامش و به طور منطقی برخورد کنیم و به دنبال حل آن مسئله باشیم تا این که مضطرب و افسرده شویم و خود را در معرض بیماری‌هایی چون ام‌اس قرار دهیم.

http://www.ghatreh.com/news/nn29381833/%...8%B3%D8%AA
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۲
 تشکر شده توسط : juju , مینا میلانی , علیرضا 2
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  تاکید بر مصرف ویتامین D در سال اول زندگی nahid 2 3,561 2016/04/13, 09:08 AM
آخرین ارسال: niloofary
  افزایش حد بالای مجاز ویتامین D توسط مرکز ایمنی مواد غذایی اروپا همسر یک مشکوک به ام اس 1 3,869 2015/08/25, 08:49 AM
آخرین ارسال: niloofary
  کشف راه کاهش علایم MS در دانشگاه مونترال mohsenvams 1 2,971 2015/05/23, 08:23 AM
آخرین ارسال: niloofary
  تشدید ام اس با کاهش ویتامین دی paeazan 11 9,892 2015/02/14, 11:41 AM
آخرین ارسال: Vahid.1974
  انزوای اجتماعی با کاهش میلین سازی وام اس رابطه دارد همسر یک مشکوک به ام اس 9 7,923 2014/08/05, 11:43 AM
آخرین ارسال: محمد جواد
  وقفه تنفسی،عامل تشدیدخستگی درمبتلایان به ام اس sargol 20 13,078 2014/04/06, 10:42 AM
آخرین ارسال: بهرنگ
  آیا اینترفرونها واقعا ناتوانی را کاهش می دهند ؟ همسر یک مشکوک به ام اس 14 11,463 2014/03/25, 08:35 AM
آخرین ارسال: سالومه
  عفونت در افراد مستعد مي‌تواند سبب بروز بيماري ام اس شود محمود 43 32,913 2013/08/26, 02:48 PM
آخرین ارسال: sia
  آندروژن ها می توانند درمان موثر برای ام اس باشد همسر یک مشکوک به ام اس 2 3,352 2013/02/05, 08:10 PM
آخرین ارسال: sargol
  شناسایی سلول های ایمنی جدید موثر در MS همسر یک مشکوک به ام اس 1 3,358 2013/01/10, 02:57 PM
آخرین ارسال: naazanin



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست