امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ورزش دشمن افسردگی
#1
نتایج تحقیق محققان نروژی نشان می‌دهد علائم افسردگی در افرادی که هر روز به‌طور متوسط در اوقات فراغت خود به ورزش می‌پردازند کمتر دیده می‌شود.

به گفته محققان نروژی، فعالیت ورزشی‌ای که به‌طور مقطعی، متناوب و غیرمتوالی انجام شود تأثیر چندانی بر کاهش افسردگی در افراد نخواهد داشت.

این محققان که گزارش تحقیق خود را در نشریه روانپزشکی انگلیس انتشار داده‌اند، می‌گویند: ورزش انفرادی تأثیر چندانی در شادابی و کاهش میزان افسردگی افراد ندارد و ورزش جمعی به‌دلیل حضور فرد در جمع و احساس همراهی و همدلی می‌تواند در کاهش افسردگی افراد یا جلوگیری از پدیدار شدن علائم بیماری مؤثر باشد. گفته می‌شود تمرینات ورزشی و داشتن روابط اجتماعی به بهداشت ذهنی ما کمک می‌کند.

علاوه بر آنکه مشخص شده است 30 دقیقه ورزش روزانه می‌‌تواند در ارتقای سلامت افراد مؤثر باشد، نتایج تحقیقات دیگری که از بعد روانشناسانه انجام شده‌ نشانگر آن است که ورزش می‌تواند بر پیشگیری از افسردگی نیز نقش بسیار مؤثری را ایفا کند.
مدت‌هاست که فعالیت بدنی به‌عنوان راهی برای کسب تناسب اندام و رفع فشار خون بالا، دیابت، چاقی و دیگر بیماری‌ها هواداران خود را دارد. با این حال نتیجه تحقیقات اخیر سبب شده است تا بسیاری از کارشناسان پزشکی به این نتیجه برسند که فعالیت جسمی می‌تواند سبب تخفیف نشانه‌های برخی اختلالات روانی مثل اضطراب و افسردگی شود.

ورزش منظم سلامت جسمی و روحی را حفظ می‌کند، به این صورت که با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن امید به زندگی را افزایش می‌دهد و باعث ایجاد شور و نشاط و رفع افسردگی جهت انجام فعالیت‌های روزانه می‌شود. ورزش صحیح به بدن کمک می‌کند تا در کنترل سیستم عصبی، به‌دست آوردن اعتماد‌به نفس، کارکردن و تصمیم‌گیری صحیح در شرایط بحرانی موفق‌تر عمل کند.

افسردگی و فشار روحی به غیراز آنکه با شرایط روحی و اعتماد به نفس شخص در ارتباط است با شرایط جسمانی نیز مرتبط است. انجام تمرینات ورزشی باعث می‌شود بدن، فشار خون خود را تنظیم کند و سیستم‌های عصبی در مواقع خاصی عکس‌العمل بهتر نشان دهند. به این ترتیب بدن می‌تواند کنترل بهتری در شرایط بحرانی و فشارهای روحی داشته باشد.

از سوی دیگر قدرتمند شدن عضلات باعث می‌شود شخص با توجه به شرایط ظاهری خود بتواند اعتمادبه‌نفس بیشتری داشته باشد. انجام هر نوع ورزشی به‌طور مستمر و از روی برنامه، قابلیت غلبه بر افسردگی را افزایش می‌دهد اما می‌توان گفت هرچه ورزش دارای حالت استقامتی باشد نقش بیشتری در کاهش افسردگی ایفا می‌کند.

ورزش مستمر به‌طوری‌که بدن شروع به تعرق کند کاهش اضطراب و افسردگی را سبب می‌شود، همچنین باعث افزایش ترشح آنزیم‌های اندورفین، دانپورفین و انکفالین می‌شود که اثر تسکین‌دهنده و آرامش‌بخش دارند.
چو بید بر سر ایمان خویش میلرزم ... که دل به دست کمان ابروئیست کافر کیش
 تشکر شده توسط : nazaninn , Morteza
#2

ورزش موجب بهبود روحیه انسان می شود

پژوهشگران علوم پزشکی در دانشکده پن استیت می گویند نتایج تحقیقات جدید آنان نشان می‌دهد که ورزش کردن می‌تواند به از بین بردن یاس و ناامیدی و احساسات منفی کمک کند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، محققیت برگزار کننده این تحقیقات ، به افراد مایوس و خموده توصیه کرد که برای از بین بردن یاس و احساسات منفی خود فعالیت های بدنی و تمرین های ورزشی مختلف را در دستور کار خود قرار دهند.

پژوهشگران دانشکده پن استیت در این تحقیقات خود ۱۹۰ دانشجو را مورد بررسی قرار داده و دریافتند افرادی که حتی یکبار در هفته فعالیت بدنی دارند سعادتمند تر و سرزنده تر از کسانی هستند که این کار را نمی کنند و اوج این احساس سرزندگی در روزی است که فعالیت بدنی داشته و تمرینهای ورزشی انجام می‌دهند.

این تحقیقات نشان داد که تمرین های ورزشی به بدن برای استراحت و خوابی آرام و استفاده حداکثری از کمترین ساعات خواب کمک می‌کند.

این تحقیقات به افرادی که به دنبال تقویت روحیه خود می گردند، توصیه کرد که فعالیت بدنی داشته باشند زیرا این فعالیت بدنی همچنین به از بین بردن احساس افسردگی که بسیاری از مردم درگیر آن هستند، کمک و هرگونه احساس منفی را از بین می‌برد.

اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : movahedi
#3


کد خبر: ۱۵۴۷۳۸
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۱ - ۰۲:۴۵
ورزش عامل پیشگیری و درمان افسردگی
افسردگی یکی از معضلات و ناراحتی‌های روحی و روانی است که امروزه طیف گسترده‌ای از مراجعان به درمانگاه‌ها و کلینیک‌های روانپزشکی و روان درمانی از آن رنج می‌برند. این بیماری تاثیرات عمیقی بر ویژگی‌های اخلاقی و روحی افراد دارد و باعث احساس پوچی، بی‌ارزش بودن و ناامیدی در آنها می‌شود. ورزش و فعالیت‌های بدنی یکی از مهم‌ترین راه‌های درمان افسردگی است که با تنظیم و توازن سیستم‌ عصبی در پیشگیری و درمان آن موثر است.
افسردگی یکی از معضلات و ناراحتی‌های روحی و روانی است که امروزه طیف گسترده‌ای از مراجعان به درمانگاه‌ها و کلینیک‌های روانپزشکی و روان درمانی از آن رنج می‌برند. این بیماری تاثیرات عمیقی بر ویژگی‌های اخلاقی و روحی افراد دارد و باعث احساس پوچی، بی‌ارزش بودن و ناامیدی در آنها می‌شود. ورزش و فعالیت‌های بدنی یکی از مهم‌ترین راه‌های درمان افسردگی است که با تنظیم و توازن سیستم‌ عصبی در پیشگیری و درمان آن موثر است.

عضو کمیته‌ روانشناسی فدراسیون پزشکی ورزشی درباره این بیماری گفت: افسردگی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های روانی است که بسیاری از افراد به آن مبتلا هستند و بسیار آرام و تدریجی می‌تواند تمام شرایط زندگی افراد را تحت تاثیر قرار دهد. عوامل بسیار عامل بروز این بیماری است که مهم‌ترین آنها استرس‌های روانی اجتماعی است و می‌تواند مجموعه‌ای از عوامل روحی – روانی فرد به خصوص تفکرات، شیوه نگرش به زندگی ، ارتباطات خانوادگی و مسایل و مشکلات اجتماعی را تحت تاثیر قرار بدهد.

دکتر ساعد احمدی افزود: افسردگی در تمامی سنین دیده می‌شود و مختص به قشر خاصی از افراد جامعه نیست. نوجوانان، جوانان، افراد میانسال و جنس هم در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند، اما آنچه که مشخص و اثبات شده این است که افسردگی در زنان، به خصوص زنان خانه‌دار که فعالیت اجتماعی کمتری دارند و در شرایط انزوا به سر می برند بیشتر است. این انزوا می‌تواند ناشی از ضعیف شدن ارتباطات اجتماعی آنها باشد که با گذشت زمان منجر به افسردگی می‌شود.

وی درباره تاثیر ورزش بر درمان افسردگی اظهار کرد: ورزش تاثیر مهم و مستقیمی روی پیشگیری و درمان افسردگی دارد . فعالیت‌های بدنی با تنش زدایی و استرس زدایی در فرد احساس آرامش ایجاد می‌کنند. هنگام فعالیت ترشح برخی هورمون‌ها در بدن ، به فرد احساس شادمانی و اعتماد به نفس می‌دهد. علاوه بر این ورزش باعث ایجاد ارتباط اجتماعی می‌شود و فرد را از انزوا و گوشه گیری نجات می‌دهد. وقتی فرد در محیط های عمومی و باشگاه‌ها ورزش می‌کند، در کنار افراد دیگر قرار می‌گیرد و با ارتباط برقرار کردن با اشخاص دیگر، انگیزه ادامه زندگی در او بالا می‌رود.

احمدی ادامه داد: در تحقیقات انجام شده در این زمینه ثابت شده است کسانی که افسرده هستند و بدون مصرف دارو و روان درمانی به ورزش روی آورده‌اند، بیماری‌شان بهبود پیدا کرده است. البته ورزش به تنهایی قادر به درمان افسردگی نیست، اما در بهبود وضعیت فرد و تسریع روند درمان او تاثیر بسزایی دارد. علاوه بر افسردگی، ورزش از بروز ناهنجاری‌های مثل اضطراب، وسواس‌های فکری و عملی و انواع ترس جلوگیری می‌کند و باعث افزایش اعتماد به نفس و انگیزه در افراد می‌شود.

این روانشناس با اشاره به این موضوع که زنان خانه‌دار بیش از سایر افراد در معرض ابتلا به افسردگی هستند، تصریح کرد: این افراد حتما در کنار کارهای منزل باید به ورزش نیز بپردازند و حداقل نیم تا یک ساعت از وق خود را در روز به فعالیت‌های خارج از منزل اختصاص دهند. حضور در باشگاه‌های بدنسازی و ارتباط با افراد دیگر جامعه در پیشگیری از افسردگی در این افراد حائز اهمیت است . شنا، یوگا و ورزش‌های ملایم، نرم و انعطاف دهنده بهترین ورزش برای زنان خانه دار است. البته برای هر سنی ورزش و نرمش خاص آن سن وجود دارد. امروزه با وجود آلودگی شهرهای جوامع صنعتی، ورزش‌های ملایم و سبک در فضای آزاد برای تمامی اقشار جامعه توصیه می‌شود. به عنوان مثال ورزش یوگا می‌تواند باعث افزایش کارایی در بزرگسالان می‌شود.

احمدی همچنین به افراد مسن اشاره کرد و گفت: افراد مسن که ویژگی‌ها و مشکلات خاص خود را دارند هم از کسانی هستند که در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند. مشکل اینجاست که بیشتر خانواده‌ها این افراد را به حال خود رها می‌کنند و توجهی به نیازهای ورزشی آنها ندارند. آنها با قرار گرفتن در معرض روزمرگی، امید و انگیزه خود را برای ادامه زندگی از دست می‌دهند و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند دچار خمودگی و افسردگی می‌شوند. به همین دلیل به خانواده‌ها توصیه می‌شود و به جای مصرف داروهای افسردگی و با توجه به پایین بودن هزینه ورزش، پیش از هر چیز سالمندان را به حضور اجتماع و انجام ورزش‌های مناسب تشویق کنند.
منبع: خبرگزاری ایسنا
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : movahedi
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  نشانه های افسردگی sargol 3 3,258 2016/12/14, 06:52 PM
آخرین ارسال: nahid
  در فصل سرما چگونه ورزش کنیم؟ sargol 0 2,758 2012/12/25, 08:56 AM
آخرین ارسال: sargol
  پیاده روی بهترین ورزش برای ایجاد تراکم استخوان است # پریسا # 3 5,137 2012/07/02, 03:21 PM
آخرین ارسال: # پریسا #
  ورزش هایی برای سلامت قلب شهرزاد 2 4,074 2012/04/20, 12:49 AM
آخرین ارسال: # پریسا #
  15 دقیقه ورزش 3 سال به عمر متوسط می افزاید warrior 0 2,369 2011/08/19, 02:19 PM
آخرین ارسال: warrior
  چرا صبح‌ها، بهترين زمان براي ورزش كردن است؟ نازلی 5 4,711 2011/07/04, 10:41 AM
آخرین ارسال: MFhealth
  ورزش در هوای سرد قدرت ایمنی بدن را در برابر بیماریها افزایش می دهد paravar2008 0 2,455 2010/11/28, 01:22 PM
آخرین ارسال: paravar2008
  روزهای بدون آفتاب و خطر بروز اختلال افسردگی فصلی paravar2008 0 2,255 2010/11/23, 05:24 PM
آخرین ارسال: paravar2008
  نور صفحه تلویزیون و مانیتور باعث افسردگی میشود paravar2008 0 2,375 2010/11/22, 07:27 PM
آخرین ارسال: paravar2008



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان