2012/03/10, 10:23 AM
آیا این درست است که افراط در مصرف گوشت قرمز خطر مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و سرطان را افزایش می دهد؟
کلا گوشت قرمز چه منافع و مضراتی دارد؟ اگر این سوال ها، سوال های شما هم هست؛ با ما همراه شوید تا اطلاعات تغذیه ای تان را درباره این ماده غذایی پرمصرف افزایش دهید.....
۱) آیا مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی و سرطان را افزایش می دهد؟
در مورد بیماری های قلبی، پاسخ کاملا واضح است؛ چون بیشتر انواع گوشت قرمز سرشار از چربی های اشباع شده هستند و این موضوع سبب افزایش میزان کلسترول خون می شود و متعاقب آن، میزان بالای کلسترول بد خون (LDL)، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را بالا می برد. اما در مورد سرطان، پاسخ روشنی وجود ندارد. بسیاری از محققان می گویند که گوشت خطر سرطان، مخصوصا سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد.
موسسه ملی بهداشت آمریکا با مطالعه نیم میلیون سالمند نتیجه گرفته است، افرادی که بیشترین میزان گوشت قرمز فرآیند شده را به مدت ۱۰ سال مصرف می کرده اند احتمال بیشتری دارد که زودتر از کسانی بمیرند که از این گوشت ها استفاده نکرده اند.
طبق بررسی های انجمن سرطان آمریکا در سال ۲۰۰۷ بین مصرف گوشت قرمز و گوشت های فرآیند شده و برخی سرطان ها ارتباطی به دست آمده است و حتی به نظر می رسد بین مصرف این گوشت ها و سرطان ریه، مری، معده، لوزالمعده و سرطان رحم رابطه مستقیمی وجود دارد.
۲) آیا خوردن گوشت قرمز مزیتی هم دارد؟
البته! این منبع پروتئینی سرشار از آهن است، یعنی چیزی که بسیاری از دختران نوجوان و زنان در دوران باروری و قاعدگی دچار کمبودش هستند. این نوع آهن در گوشت قرمز به راحتی جذب می شود به این دلیل خوردن آن از سوی متخصصان توصیه می شود. علاوه بر آن، ویتامین B۱۲ فراوانی دارد یعنی ویتامینی که در ساخت DNA و سلامت سلول های خونی و عصبی موثر است. در ضمن، گوشت قرمز منبع عالی پروتئین محسوب می شود همان درشت مغذی که در ساختمان عضلات، آنزیم ها و حتی سیستم دفاعی بدن نقش اصلی را بازی می کند.
۳) چه قدر گوشت قرمز بخوریم که خطری نداشته باشد؟
نظرات در این مورد، متفاوت است. بسیاری از متخصصان تغذیه، بیشتر روی اندازه و برش های گوشت قرمز لخم متمرکز می شوند. موسسه ملی سرطان آمریکا نیز بیشتر روی پیشگیری از سرطان با انجام ورزش و رژیم غذایی سالم تاکید دارد و به افراد توصیه می کند که بیش از نیم کیلوگرم گوشت قرمز پخته در هفته مصرف نکنند. این موسسه همچنین به افراد سفارش می کند تا از مصرف همه گوشت های فرآیند شده مثل سوسیس، کالباس، همبرگر و حتی انواع ناگت ها اجتناب کنند، چرا که تحقیقات نشان می دهد مصرف این نوع گوشت ها خطر سرطان روده بزرگ را بالا می برد.
۴) چرا بهترین قسمت گوشت، بخش لخم آن است؟
می گویند گوشت لخم ، مثل گوشت سردست که دارای چربی کمتری است یا اصلا چربی ندارد، سالم تر است. گوشتی که به منظور تهیه استیک نیز به کار برده می شود، لخم است. در کل، گوشتی که ۹۵ درصد لخم باشد بهترین گوشت قرمز به حساب می آید. برگرها ممکن است ۵۰ درصد چربی داشته باشند، در حالی که بسیاری از گوشت های کبابی لذیذ دارای چربی بالاتری هستند.
۵) آیا کباب کردن گوشت قرمز، آن را سرطان زا می کند؟
پختن هر گوشتی با دمای بسیار بالا از جمله گوشت قرمز، مرغ یا ماهی می تواند ذراتی در غذا تولید کند که خطر سرطان را افزایش دهند. این مواد به نام هتروسیکلیک آمین و پلی سیکلیک آروماتیک هیدروکربنات خوانده می شوند.
۶) چگونه می توان هنگام کباب کردن گوشت قرمز، ذرات سرطان زای آن را کاهش داد؟
روش های گوناگونی می تواند از تشکیل این ذرات جلوگیری کند یا میزان مواجهه با آنها را کاهش دهد. اول از همه اینکه هنگام کباب کردن از قسمت لخم گوشت قرمز استفاده کنید. اگر گوشت را کباب می کنید، از دمای ملایم یا حرارت غیرمستقیم استفاده کنید. حرارت بالا می تواند تولید شعله و دودهایی کند که سرطان زا هستند.
گوشت را بیش از حد نپزید زیرا گوشتی که خیلی زیاد پخته می شود، حاوی ذرات سرطان زا خواهد بود. در ضمن، گوشت را مدام روی حرارت جابه جا کنید. البته بهتر است این کار را با کفگیر انجام دهید و از به کار بردن چنگال برای پشت رو کردن گوشت بپرهیزید، چرا که زیرورو کردن گوشت موجب خروج آب گوشت شده و روی حرارت شعله ور شده و دود ایجاد می کند.
علاوه بر اینها، هرگز مقدار زیادی گوشت را کباب نکنید. کباب کردن گوشت های تکه ای موجب خام ماندن وسط گوشت می شود. گوشت را به حالت استیک، آن هم به همراه تکه های سبزی جات مثل فلفل، پیاز و گوجه فرنگی کباب کنید. در ضمن، قبل از پختن گوشت چربی های اضافی را از روی آن بردارید و اگر بعد از پختن باز هم گوشت چربی دارد، قبل از خوردن، آن را جدا کنید.
منبع: webmd
ترجمه: مژگان کریمی
روزنامه سلامت ( www.salamat.ir )
کلا گوشت قرمز چه منافع و مضراتی دارد؟ اگر این سوال ها، سوال های شما هم هست؛ با ما همراه شوید تا اطلاعات تغذیه ای تان را درباره این ماده غذایی پرمصرف افزایش دهید.....
۱) آیا مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی و سرطان را افزایش می دهد؟
در مورد بیماری های قلبی، پاسخ کاملا واضح است؛ چون بیشتر انواع گوشت قرمز سرشار از چربی های اشباع شده هستند و این موضوع سبب افزایش میزان کلسترول خون می شود و متعاقب آن، میزان بالای کلسترول بد خون (LDL)، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را بالا می برد. اما در مورد سرطان، پاسخ روشنی وجود ندارد. بسیاری از محققان می گویند که گوشت خطر سرطان، مخصوصا سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد.
موسسه ملی بهداشت آمریکا با مطالعه نیم میلیون سالمند نتیجه گرفته است، افرادی که بیشترین میزان گوشت قرمز فرآیند شده را به مدت ۱۰ سال مصرف می کرده اند احتمال بیشتری دارد که زودتر از کسانی بمیرند که از این گوشت ها استفاده نکرده اند.
طبق بررسی های انجمن سرطان آمریکا در سال ۲۰۰۷ بین مصرف گوشت قرمز و گوشت های فرآیند شده و برخی سرطان ها ارتباطی به دست آمده است و حتی به نظر می رسد بین مصرف این گوشت ها و سرطان ریه، مری، معده، لوزالمعده و سرطان رحم رابطه مستقیمی وجود دارد.
۲) آیا خوردن گوشت قرمز مزیتی هم دارد؟
البته! این منبع پروتئینی سرشار از آهن است، یعنی چیزی که بسیاری از دختران نوجوان و زنان در دوران باروری و قاعدگی دچار کمبودش هستند. این نوع آهن در گوشت قرمز به راحتی جذب می شود به این دلیل خوردن آن از سوی متخصصان توصیه می شود. علاوه بر آن، ویتامین B۱۲ فراوانی دارد یعنی ویتامینی که در ساخت DNA و سلامت سلول های خونی و عصبی موثر است. در ضمن، گوشت قرمز منبع عالی پروتئین محسوب می شود همان درشت مغذی که در ساختمان عضلات، آنزیم ها و حتی سیستم دفاعی بدن نقش اصلی را بازی می کند.
۳) چه قدر گوشت قرمز بخوریم که خطری نداشته باشد؟
نظرات در این مورد، متفاوت است. بسیاری از متخصصان تغذیه، بیشتر روی اندازه و برش های گوشت قرمز لخم متمرکز می شوند. موسسه ملی سرطان آمریکا نیز بیشتر روی پیشگیری از سرطان با انجام ورزش و رژیم غذایی سالم تاکید دارد و به افراد توصیه می کند که بیش از نیم کیلوگرم گوشت قرمز پخته در هفته مصرف نکنند. این موسسه همچنین به افراد سفارش می کند تا از مصرف همه گوشت های فرآیند شده مثل سوسیس، کالباس، همبرگر و حتی انواع ناگت ها اجتناب کنند، چرا که تحقیقات نشان می دهد مصرف این نوع گوشت ها خطر سرطان روده بزرگ را بالا می برد.
۴) چرا بهترین قسمت گوشت، بخش لخم آن است؟
می گویند گوشت لخم ، مثل گوشت سردست که دارای چربی کمتری است یا اصلا چربی ندارد، سالم تر است. گوشتی که به منظور تهیه استیک نیز به کار برده می شود، لخم است. در کل، گوشتی که ۹۵ درصد لخم باشد بهترین گوشت قرمز به حساب می آید. برگرها ممکن است ۵۰ درصد چربی داشته باشند، در حالی که بسیاری از گوشت های کبابی لذیذ دارای چربی بالاتری هستند.
۵) آیا کباب کردن گوشت قرمز، آن را سرطان زا می کند؟
پختن هر گوشتی با دمای بسیار بالا از جمله گوشت قرمز، مرغ یا ماهی می تواند ذراتی در غذا تولید کند که خطر سرطان را افزایش دهند. این مواد به نام هتروسیکلیک آمین و پلی سیکلیک آروماتیک هیدروکربنات خوانده می شوند.
۶) چگونه می توان هنگام کباب کردن گوشت قرمز، ذرات سرطان زای آن را کاهش داد؟
روش های گوناگونی می تواند از تشکیل این ذرات جلوگیری کند یا میزان مواجهه با آنها را کاهش دهد. اول از همه اینکه هنگام کباب کردن از قسمت لخم گوشت قرمز استفاده کنید. اگر گوشت را کباب می کنید، از دمای ملایم یا حرارت غیرمستقیم استفاده کنید. حرارت بالا می تواند تولید شعله و دودهایی کند که سرطان زا هستند.
گوشت را بیش از حد نپزید زیرا گوشتی که خیلی زیاد پخته می شود، حاوی ذرات سرطان زا خواهد بود. در ضمن، گوشت را مدام روی حرارت جابه جا کنید. البته بهتر است این کار را با کفگیر انجام دهید و از به کار بردن چنگال برای پشت رو کردن گوشت بپرهیزید، چرا که زیرورو کردن گوشت موجب خروج آب گوشت شده و روی حرارت شعله ور شده و دود ایجاد می کند.
علاوه بر اینها، هرگز مقدار زیادی گوشت را کباب نکنید. کباب کردن گوشت های تکه ای موجب خام ماندن وسط گوشت می شود. گوشت را به حالت استیک، آن هم به همراه تکه های سبزی جات مثل فلفل، پیاز و گوجه فرنگی کباب کنید. در ضمن، قبل از پختن گوشت چربی های اضافی را از روی آن بردارید و اگر بعد از پختن باز هم گوشت چربی دارد، قبل از خوردن، آن را جدا کنید.
منبع: webmd
ترجمه: مژگان کریمی
روزنامه سلامت ( www.salamat.ir )
فعلا سکوت را برگزیدیم ............