امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مقایسه خواص انواع گوشت قرمز و سفید
#1

.jpg   3217412.jpg (اندازه: 53.27 KB / تعداد دفعات دریافت: 6)

گوشت بوقلمون نسبت به گوشت قرمز و گوشت مرغ و بلدرچين، كالري كمتري دارد. علت آن هم مقدار چربي كمتر آن نسبت به ساير گوشت‌ها، حتي گوشت مرغ است. كلسترول گوشت بوقلمون هم در مقايسه با گوشت مرغ و گوشت قرمز بسيار كمتر است.

گوشت مرغ يكي از انواع گوشت سفيد است كه توسط اكثر افراد مصرف مي شود. اما بد نيست بدانيد كه گوشت ساير پرندگان هم ارزش غذايي بالايي دارد و گنجاندن آنها در برنامه‌ غذايي روزمره مفيد است.

در رابطه با گوشت انواع پرندگان و ارزش غذايي آنها گفتگويي با دكتر ميترا زراتي، متخصص تغذيه و رژيم‌درماني داشته‌ايم.

اجازه دهيد بحث‌مان را از گوشت مرغ شروع كنيم. اين نوع گوشت سفيد چه ويژگي‌هايي دارد كه مي‌گويند مصرف آن مفيد است؟

همه گوشت‌ها، چه سفيد و چه قرمز، منبع غني‌ پروتئين هستند كه در طول دوران رشد و ترميم، به ويژه در كودكي و بلوغ و سالمندي به آن نياز داريم.

هر 100 گرم از گوشت مرغ حدود 190 كيلوكالري انرژي دارد و ميزان كلسترول آن 89 ميلي‌گرم است كه در مقايسه با گوشت قرمز، بسيار كم است.

ميزان پروتئين گوشت مرغ در مقايسه با گوشت گاو يكسان است، اما انرژي دريافتي از آن به علت داشتن چربي پايين‌تر، به مراتب كمتر است.

فراموش نكنيد مصرف قسمت‌هاي چرب مرغ مانند ران و بال براي افراد داراي كلسترول بالا مضر است و مصرف گوشت سينه براي آنها بهتر است، چون گوشت اين قسمت اگرچه سفت‌تر است، اما كلسترول كمتري دارد.

گوشت مرغ از جمله گوشت‌هايي است كه براي هيچ‌كس منع مصرف ندارد و تقريبا به تمامي گروه‌هاي سني توصيه مي‌شود.

گوشت بلدرچين هم همين خصوصيات را دارد؟

ارزش غذايي گوشت بلدرچين تقريبا مشابه گوشت مرغ است و مقدار ويتامين‌ها و روي موجود در اين گوشت، آن را ارزشمند مي سازد.

گوشت بلدرچين حاوي مقدار مناسبي ويتامين هاي B5 و B3 است كه در ترميم بافت نقش مهمي دارند. خوشبختانه گوشت اين پرنده، كلسترول كمي دارد و چربي كلي آن نيز پايين است، لذا افراد در هر گروه سني مي‌توانند از آن استفاده كنند.

نكته مهمي كه بايد به آن اشاره كنم اين است كه مصرف تمامي انواع گوشت‌ها، چه قرمز و چه سفيد، براي افرادي كه بيماري نقرس دارند، يعني ميزان اسيداوريك خون آنها بالاست، بايد تا حد مشخصي محدود شود، يعني گوشت بلدرچين نيز براي آنها مضر است، اما مصرف آن به ساير افراد، به ويژه بعد از عمل جراحي، توصيه مي‌شود.

در بين انواع گوشت سفيد، گوشت بوقلمون كمترين چربي را دارد و گوشت شترمرغ بيشترين آهن را.

گوشت بوقلمون كه يكي از غذاهاي مورد علاقه در كشورهاي غربي است، چطور؟

يكي از ويژگي‌هاي منحصر به فرد گوشت بوقلمون نسبت به ساير گوشت‌هاي سفيد، ويتامين A موجود در آن است كه نقش مهمي در تقويت سيستم ايمني بازي مي‌كند، لذا مصرف آن در فصل سرما و به خصوص به كودكان و سالمندان توصيه مي‌شود.

مقدار پروتئين اين گوشت نيز مناسب است و منع مصرف خاصي جز در بيماران مبتلا به نقرس ندارد.

گوشت كبك، چه؟

گوشت كبك تفاوت چنداني با گوشت مرغ، غاز و اردك ندارد. شايد تنها تفاوت در ميزان ويتامين B6 موجود در آن باشد.

ويتامين B6 سبب تقويت سيستم ايمني مي‌شود. مواقعي كه بدن نيازمند مقابله با ميكروارگانيسم‌هاست به ويژه در فصل سرد سال، مصرف غذاهاي حاوي ويتامين B6 مانند انواع گوشت‌ها به ويژه گوشت كبك مي‌تواند از بسياري عفونت‌هاي تنفسي پيشگيري‌ كند.

از لحاظ آهن گوشت كبك، فقير است و در مقايسه با گوشت شترمرغ و حتي مرغ، آهن كمتري دارد.

ميزان چربي و كلسترول گوشت كبك كمتر از گوشت مرغ است، اما به هر حال، مصرف آن سبب كاهش كلسترول خون نمي‌شود، چون اين گوشت‌ها منبع چربي‌هاي اشباع هستند.

به عنوان آخرين سوال، لطفا كمي از ارزش غذايي گوشت شترمرغ بگوييد.

يكي از ويژگي‌هاي شترمرغ اين است كه اگرچه در دسته ماكيان قرار مي‌گيرد، اما گوشت آن جزو گوشت‌هاي قرمز است. از لحاظ كالري اگرچه گوشت قرمز است، اما كالري‌‌اش از آن كمتر است و ميزان چربي و كلسترول آن هم پايين‌تر است.

اگر بخواهيم مقايسه‌اي انجام دهيم، بايد بگوييم چربي‌اي كه در گوشت شترمرغ است، 66 درصد كمتر از چربي گوشت گاو و حتي كمتر از گوشت مرغ است.

گوشت شترمرغ منبع غني از پروتئين بوده و يكي ديگر از ويژگي‌هاي منحصر به فرد آن آهن بالاي آن است. ميزان آهن موجود در گوشت شترمرغ همسان با گوشت قرمز (و حتي يك كمي بيشتر از آن) است. اين موضوع به ويژه براي كساني كه دچار كمبود آهن هستند و در كنار آن مشكل كلسترول بالا دارند، قابل توجه است.
 تشکر شده توسط : nazaninn , najva , yummy , نازلی
#2
گوشت شتر براي افزايش قواي بدن مفيد است


سلامت نيوز : يك متخصص تغذيه گفت: مصرف گوشت شتر براي افزايش قواي بدن، رفع تب و كنترل روماتيسم مي‌تواند مفيد باشد.

.jpg   5296639.jpg (اندازه: 49.39 KB / تعداد دفعات دریافت: 5)
به گزارش سلامت نيوز مرتضي صفوي در گفت‌و‌گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: گوشت شتر از لحاظ شكل ظاهري شبيه گوشت گوسفند است. اين گوشت‌ از سديم بيشتري بر خوردار است اما ميزان پتاسيم آن كمتر است و گوشت شتر منبع بسيار براي بسياري از مواد غذايي مهم و مورد نياز بدن است.

اين متخصص تغذيه افزود: اين گوشت حاوي پروتئين‌هاي با ارزش غذايي بالا و تعدادي از ويتامين‌هاي مفيد و مورد نياز بدن نظير ويتامين‌هاي گروه B و برخي از عناصر معدني مهم نظير آهن و فسفر و كلسيم است.

صفوي گفت: مصرف گوشت شتر براي افزايش قواي جنسي، ضد تب و رماتيسم و ضد بواسير و رفع طب مفيد است.
 تشکر شده توسط : Morteza , nazaninn , نسیم
#3
آیا این درست است که افراط در مصرف گوشت قرمز خطر مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و سرطان را افزایش می دهد؟

[تصویر:  ف6هفز6هز.jpg]

کلا گوشت قرمز چه منافع و مضراتی دارد؟ اگر این سوال ها، سوال های شما هم هست؛ با ما همراه شوید تا اطلاعات تغذیه ای تان را درباره این ماده غذایی پرمصرف افزایش دهید.....

[تصویر:  فغ6ع.bmp]

۱) آیا مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی و سرطان را افزایش می دهد؟

در مورد بیماری های قلبی، پاسخ کاملا واضح است؛ چون بیشتر انواع گوشت قرمز سرشار از چربی های اشباع شده هستند و این موضوع سبب افزایش میزان کلسترول خون می شود و متعاقب آن، میزان بالای کلسترول بد خون (LDL)، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را بالا می برد. اما در مورد سرطان، پاسخ روشنی وجود ندارد. بسیاری از محققان می گویند که گوشت خطر سرطان، مخصوصا سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد.

موسسه ملی بهداشت آمریکا با مطالعه نیم میلیون سالمند نتیجه گرفته است، افرادی که بیشترین میزان گوشت قرمز فرآیند شده را به مدت ۱۰ سال مصرف می کرده اند احتمال بیشتری دارد که زودتر از کسانی بمیرند که از این گوشت ها استفاده نکرده اند.
طبق بررسی های انجمن سرطان آمریکا در سال ۲۰۰۷ بین مصرف گوشت قرمز و گوشت های فرآیند شده و برخی سرطان ها ارتباطی به دست آمده است و حتی به نظر می رسد بین مصرف این گوشت ها و سرطان ریه، مری، معده، لوزالمعده و سرطان رحم رابطه مستقیمی وجود دارد.



[تصویر:  سفاسقفا.bmp]

۲) آیا خوردن گوشت قرمز مزیتی هم دارد؟

البته! این منبع پروتئینی سرشار از آهن است، یعنی چیزی که بسیاری از دختران نوجوان و زنان در دوران باروری و قاعدگی دچار کمبودش هستند. این نوع آهن در گوشت قرمز به راحتی جذب می شود به این دلیل خوردن آن از سوی متخصصان توصیه می شود. علاوه بر آن، ویتامین B۱۲ فراوانی دارد یعنی ویتامینی که در ساخت DNA و سلامت سلول های خونی و عصبی موثر است. در ضمن، گوشت قرمز منبع عالی پروتئین محسوب می شود همان درشت مغذی که در ساختمان عضلات، آنزیم ها و حتی سیستم دفاعی بدن نقش اصلی را بازی می کند.

۳) چه قدر گوشت قرمز بخوریم که خطری نداشته باشد؟

نظرات در این مورد، متفاوت است. بسیاری از متخصصان تغذیه، بیشتر روی اندازه و برش های گوشت قرمز لخم متمرکز می شوند. موسسه ملی سرطان آمریکا نیز بیشتر روی پیشگیری از سرطان با انجام ورزش و رژیم غذایی سالم تاکید دارد و به افراد توصیه می کند که بیش از نیم کیلوگرم گوشت قرمز پخته در هفته مصرف نکنند. این موسسه همچنین به افراد سفارش می کند تا از مصرف همه گوشت های فرآیند شده مثل سوسیس، کالباس، همبرگر و حتی انواع ناگت ها اجتناب کنند، چرا که تحقیقات نشان می دهد مصرف این نوع گوشت ها خطر سرطان روده بزرگ را بالا می برد.

[تصویر:  فغ7هفه.jpg]

۴) چرا بهترین قسمت گوشت، بخش لخم آن است؟

می گویند گوشت لخم ، مثل گوشت سردست که دارای چربی کمتری است یا اصلا چربی ندارد، سالم تر است. گوشتی که به منظور تهیه استیک نیز به کار برده می شود، لخم است. در کل، گوشتی که ۹۵ درصد لخم باشد بهترین گوشت قرمز به حساب می آید. برگرها ممکن است ۵۰ درصد چربی داشته باشند، در حالی که بسیاری از گوشت های کبابی لذیذ دارای چربی بالاتری هستند.

۵) آیا کباب کردن گوشت قرمز، آن را سرطان زا می کند؟

پختن هر گوشتی با دمای بسیار بالا از جمله گوشت قرمز، مرغ یا ماهی می تواند ذراتی در غذا تولید کند که خطر سرطان را افزایش دهند. این مواد به نام هتروسیکلیک آمین و پلی سیکلیک آروماتیک هیدروکربنات خوانده می شوند.

[تصویر:  غبتیفغت.bmp]


۶) چگونه می توان هنگام کباب کردن گوشت قرمز، ذرات سرطان زای آن را کاهش داد؟

روش های گوناگونی می تواند از تشکیل این ذرات جلوگیری کند یا میزان مواجهه با آنها را کاهش دهد. اول از همه اینکه هنگام کباب کردن از قسمت لخم گوشت قرمز استفاده کنید. اگر گوشت را کباب می کنید، از دمای ملایم یا حرارت غیرمستقیم استفاده کنید. حرارت بالا می تواند تولید شعله و دودهایی کند که سرطان زا هستند.

[تصویر:  فرفف.jpg]

گوشت را بیش از حد نپزید زیرا گوشتی که خیلی زیاد پخته می شود، حاوی ذرات سرطان زا خواهد بود. در ضمن، گوشت را مدام روی حرارت جابه جا کنید. البته بهتر است این کار را با کفگیر انجام دهید و از به کار بردن چنگال برای پشت رو کردن گوشت بپرهیزید، چرا که زیرورو کردن گوشت موجب خروج آب گوشت شده و روی حرارت شعله ور شده و دود ایجاد می کند.

[تصویر:  شفاشسفابفا.jpg]

علاوه بر اینها، هرگز مقدار زیادی گوشت را کباب نکنید. کباب کردن گوشت های تکه ای موجب خام ماندن وسط گوشت می شود. گوشت را به حالت استیک، آن هم به همراه تکه های سبزی جات مثل فلفل، پیاز و گوجه فرنگی کباب کنید. در ضمن، قبل از پختن گوشت چربی های اضافی را از روی آن بردارید و اگر بعد از پختن باز هم گوشت چربی دارد، قبل از خوردن، آن را جدا کنید.



منبع: webmd
ترجمه: مژگان کریمی
روزنامه سلامت ( www.salamat.ir )
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : ثریا , yummy , مهرافروز , نازلی
#4
گوشت قرمز برا ماها که اصلا خوب نیست نه؟
از یه دکتر تغذیه شنیدم گفت هرچی که باعث التهاب باشه مثل گوشت قرمز، و برای قلب ضرر داشته باشه برا ام اس هم خوب نیست
درسته نه؟گوشت قرمز برا ما بده؟
دور نرو...
بیا کنار دلم
من غیر از اینها که می نویسم
نوازش هم بلدم...
 تشکر شده توسط : ثریا , شهرزاد , مهرافروز
#5
دکتر من که بهم میگه ماهی بخور
مائیم و نوای بی نوایی، بسم الله اگر حریف مایی؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!
 تشکر شده توسط : شهرزاد , مهرافروز
#6
گوشت قرمز خوب نیست درست!ولی گوشت سفید هم که شامل مرغ است هورمونی است وکلی مشکلات به دنبال دارد ,ماهی را هم که می گویند جیوه دارد وهفته ای 2 بار بیشتر مصرف نشود!پس باید فکر میکنم باید گیاه خوار شد نه؟
البته من یک بار در انجمن خوام گیاه خواری شرکت کردم و از غذاهای آنها خوردم خیلی برام سخت بود که خوام گیاه خوار شوم و از همبرگر و کنتاکی و.........بگذریم
هیچ کس نمی تواند به عقب برگردد واز نوشروع کند اما.........
همه می توانند از حالا شروع کنند
 تشکر شده توسط : yummy , شهرزاد , مهرافروز
#7
گوشت گاو كلسترول بد خون را كاهش می‌دهد!

برخلاف باورهای عمومی یك آزمایش جدید نشان داده است كه گوشت گاو در كاهش كلسترول بد موجود در رژیم غذایی نقش مهمی دارد.

در این آزمایش معلوم شد مصرف روزانه گوشت لخم به عنوان یك استاندارد طلایی در رژیم غذایی سلامت قلب برای پایین آوردن سطح كلسترولLDL یا كلسترول بد خون موثر است.

به نوشته روزنامه سان، متخصصان دانشگاه ایالتی پنسلوانیا در مطالعات خود روی رژیم‌های غذایی مفید برای قلب به این نتایج دست یافته و یافته‌های خود را در مجله آمریكایی تغذیه بالینی به چاپ رسانده‌اند.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
#8
گوشت شترمرغ و خواص آن
شتر مرغ

گوشت شترمرغ که در گروه گوشت های قرمز طبقه بندی می شود، از ارزش غذایی بسیار بالایی برخورداراست، طوری که می توان گفت یکی از کم چرب ترین و سالم ترین نمونه های گوشت قرمز در دسترس است.

نکته جالب توجه در مورد گوشت شترمرغ این است که کالری، کلسترول و چربی آن حتی از گوشت مرغ و بوقلمون هم پایین تر است (در جدول زیر این مقایسه انجام شده است).

به همین دلیل گوشت شترمرغ برای بیماران قلبی – عروقی ، افراد دچار چربی خون بالا و کسانی که دچار چاقی هستند، غذای بسیار مناسبی می باشد.

همچنین اسیدهای چرب غیراشباع موجود در گوشت شترمرغ 30 درصد مجموع اسیدهای چرب را تشکیل می دهد که یکی از مزیت های این گوشت محسوب می شود.

این مزایا به همراه میزان بالای اسید چرب امگا-3 در گوشت شترمرغ باعث شده که این گوشت انتخاب بسیار خوبی برای بیماران قلبی– عروقی و سالمندان باشد تا با اطمینان بیشتری بتوانند نیازهای پروتئینی خود را برطرف سازند.
گوشت شتر مرغ

استفاده از اسید چرب امگا-3 تأثیرات مفیدی در کاهش بیماری های قلبی عروقی داشته و برای رشد و نمو مؤثر است. به نظر می رسد که این اسید چرب در مقایسه با اسید چرب غیراشباع امگا-6 تأثیرات مفیدی در جلوگیری از لخته شدن دارد. اکثرجیره های غذایی افراد از لحاظ اسیدهای چرب امگا-3 کمبود دارند.

از طرف دیگر میزان کم سدیم در گوشت شترمرغ، استفاده از آن را برای افرادی که دچار فشار خون بالا هستند، ممکن می سازد.
شتر مرغ و گوشت آن



گوشت شترمرغ از نظر پروتئین و آهن نیز از جایگاه بسیار خوبی برخوردار است و لذا برای افراد کم خون و زنان باردار انتخاب مناسبی خواهد بود.

به علاوه گوشت شترمرغ میزان بالایی از عناصری مانند روی و منیزیم را داراست.



علاوه بر موارد بالا، گوشت شتر مرغ به میزان بسیار چشمگیری ترد بوده و از قابلیت هضم استثنائی برخوردار است، طوری که 90 درصد آن قابل هضم بوده و از این حیث پس از گوشت ماهی در رتبه دوم قرار دارد. در صورتی که گوشت مرغ و گاو 87 درصد قابلیت هضم دارند.
[ثبت احوال در شناسنامه ام همه چیز را ثبت کرده است جز احوالم را .. !![
 تشکر شده توسط : yummy
#9
Shocked 
دانشمندان معتقدند سطح بالای آهن موجود در گوشت قرمز، خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش می‌دهد.تحقیقات دانشمندان انگلیسی در توضیح سرطان‌زا بودن گوشت قرمز حاكی از آن است یكی از دلایلی كه مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان روده را بالا می‌برد، مقدار آهن موجود در آن است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ محقق ارشد این مطالعه و مدیر موسسه سرطان‌شناسی انگلیس، گفت: آهن موجود در گوشت قرمز همزمان با عدم عملكرد ژن «APC» كه ژن سركوبگر تومور است و در مقابل بروز این بیماری مقاومت می‌كند، منجر به بروز سرطان روده می‌شود.دانشمندان انگلیسی در بررسی‌های آزمایشگاهی خود بر روی موش‌ها دریافتند: موش‌هایی كه در وعده غذایی‌شان مقدار زیادی آهن دریافت كرده‌اند دو تا سه برابر بیش از موش‌های دیگر احتمال بروز سرطان روده در آن ها وجود دارد.

دانشمندان این مطالعه معتقدند این یافته به آنان كمك خواهد كرد تا به شیوه درمانی جدیدی برای بیماری سرطان روده دست پیدا كنند.هر سال بیش از 40 هزار نفر در انگلیس به بیماری سرطان روده مبتلا می‌شوند و 16 هزار تن از آنان بر اثر این بیماری فوت می‌كنند.
 تشکر شده توسط : booshveg
#10
سرطان كيلو چنده به اين دانشمندا بگو تا حالا استيك با سس تند نخوردن كه ميگن گوشت سرطان زاست .بخورن از خودمون ميشن.laughing3
حدیث قدسی:
هر گاه عبدی گناه می کند قطعه ای از زمین که در آن محل این گناه را انجام داده است از خدا اجازه می خواهد بنده را در کام خود فرو ببرد و آن سقفی که روی سر آنهاست از سقف بناها یا آسمان است از خدا اذن می طلبند که بر سر آنان خراب شود .
اما خداوند متعال می گوید :
دست از بنده من بردارید و به او مهلت بدهید زیرا شما او را خلق نکرده اید اگر او را خلق کرده بودید به او رحم میکردید.
sad2
 تشکر شده توسط : شهرزاد
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 7,320 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 49,031 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 32,328 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 24,943 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 149,059 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 11,312 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 37,168 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 12,217 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 42,197 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 60,804 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان