امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مقایسه خواص انواع گوشت قرمز و سفید
#11
Star 
خواص گوشت شترمرغ

گوشت شترمرغ برای بیماران قلبی- عروقی، افراد دچار چربی خون و فشارخون بالا و کسانی که چاق هستند می‌تواند غذای بسیار مناسبی باشد. گوشت شترمرغ گوشت شترمرغ با گوشت حیوانات کشتاری دیگر فرق دارد؛ کالری، کلسترول و چربی گوشت شترمرغ...

گوشت شترمرغ برای بیماران قلبی- عروقی، افراد دچار چربی خون و فشارخون بالا و کسانی که چاق هستند می‌تواند غذای بسیار مناسبی باشد.

گوشت شترمرغ

گوشت شترمرغ با گوشت حیوانات کشتاری دیگر فرق دارد؛ کالری، کلسترول و چربی گوشت شترمرغ حتی از گوشت مرغ و بوقلمون هم کمتر است و به همین دلیل گوشت شترمرغ برای بیماران قلبی- عروقی، افراد دچار چربی خون و فشارخون بالا و کسانی که چاق هستند می‌تواند غذای بسیار مناسبی باشد.

تولید گوشت شترمرغ تحت نظارت مستقیم و دقیق بازرسان بهداشتی دولتی قرار دارد و آن‌ها به دقت مواظب هستند که هیچ گونه رنگ، مواد شیمیایی افزودنی و مواد درمانی غیرعادی جهت کاهش میزان چربی آن و یا جهت جایگزینی، به جیره های غذایی اضافه نشود. خوشبختانه بازرسان بهداشتی به شدت این موضوع را تحت نظر دارند که در جریان پرورش شترمرغ‌ها از فرآورده های حیوانی و هورمون‌های تحریک کننده و رشد و آنتی بیوتیک ها در جیره غذایی آن‌ها استفاده نشود. با روندی که در تولید گوشت شتر مرغ آغاز شده و نیز با اعمال قوانین بازرسی‌های دقیق در صورت انجام تبلیغات لازم و قبولی مصرف کنندگان در آینده ممکن است این نوع گوشت جایگزین گوشت گاو گردد.


ارزش غذایی گوشت شتر مرغ

گوشت شترمرغ در گروه گوشت‌های قرمز طبقه‌بندی می‌شود و از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است، به طوری که می‌توان گوشت شترمرغ را یکی از کم‌چرب‌ترین و سالم‌ترین نمونه‌های گوشت قرمز نام برد.

ظرفیت چربی گوشت شترمرغ به طور استثنایی پایین است یعنی به میزان یک تا دو درصد و میزان بالای اسید لینولنیک آن باعث خاصیت رژیمی‌اش شده است.

گوشت شترمرغ دارای میزان زیادی آهن است و بسیار بیشتر از گوشت بوقلمون، مرغ یا گوشت گاو است.

این گوشت دارای مواد معدنی ضروری مانند روی، منیزیم و ویتامین‌های B1، B2 و نیاسین است.


میزان چربی موجود در گوشت شترمرغ

گوشت شترمرغ اختصاصاً دارای محتوی چربی کمتری نسبت به گوشت سایر گونه‌ها می‌باشد. کمی چربی بین ماهیچه‌ی گوشت شترمرغ یک از خواص مهم و قابل توجه در بازار مصرف کنونی به شمارمی رود. این خاصیت ممکن است برای افرادی که می‌خواهند وزن بدنشان را کنترل نموده و یا از بیماری‌های قلبی عروقی رنج می‌برند مفید واقع گردد.


کلسترول

برای چند دهه گوشت شترمرغ به عنوان یک گوشت عاری از کلسترول شناخته می‌شد، اما پژوهش‌های جدید نشان داده‌اند که میزان کلسترول موجود در گوشت شترمرغ می‌تواند با گوشت بوقلمون و گاو مقایسه گردد.

چربی گوشت شترمرغ در 100 گرم گوشت برابر با 29/1 گرم است در صورتی که این مقدار برای گوشت گاو 6/4 و برای گوشت جوجه 3/4 می‌باشد. در رابطه با کلسترول، گوشت شترمرغ 57 میلی گرم درصد گرم کلسترول دارد درحالی‌که در گوشت گاو 59 و گوشت جوجه 57 میلی گرم درصد گرم است.

گوشت شترمرغ در گروه گوشت‌های قرمز طبقه‌بندی می‌شود و از ارزش

غذایی بسیار بالایی برخوردار است، به طوری که می‌توان گوشت شترمرغ را

یکی از کم‌چرب‌ترین و سالم‌ترین نمونه‌های گوشت قرمز نام برد

در واقع میزان کلسترول موجود در بافت‌های بدنی شترمرغ 57 میلی گرم در 100 گرم تا 65 تا 68 میلی گرم در 100 گرم متفاوت است. کلسترول عمدتاً به عنوان اجزاء ساختمانی در دیواره سلول‌ها وجود دارد.

همچنین کلسترول در رگ‌های خونی، یک معیار مهم نشان دهنده نارسایی‌های قلبی عروقی محسوب نمی‌شود. به شرطی که تبدیل کلسترول در بافت‌های بدن نرمال باشد. تبدیل کلسترول، توسط لیپوپروتئین ها تسهیل می‌شود که غلظت بالای لیپوپروتئین (HDL)، کلسترول را از سلول‌های بدنی به کبد منتقل می‌کند. افزایش (HDL) پلاسما با کاهش عوارض قلبی عروقی همراه است.


اسیدهای چرب

مطالعات حاضر نشان می‌دهند که مصرف اسیدهای چرب اشباع شده سبب افزایش سطح لیپوپروتئین های کم چگالی (LDL) در پلاسما می‌شود، در صورتی که با استفاده از اسیدهای چرب اشباع نشده میزان (LDL) در پلاسمای خون کاهش می‌یابد مصرف اسیدهای چرب اشباع نشده سبب کاهش سطح (HDL) پلاسما می‌گردد.

اسیدهای چرب غیراشباع حاوی یک پیوند دوگانه سبب کاهش میزان لیپوپروتئین های (LDL) می‌گردند. بدون این که (HDL) را تحت تأثیر قرار بدهند. گوشت شتر مرغ دارای ترکیب خوبی از لحاظ ترکیب اسیدهای آمینه در مقایسه با گوشت گاو و جوجه می‌باشد.
شتر مرغ و گوشت آن

اسیدهای چرب غیراشباع موجود در بافت‌های شترمرغ 30 درصد مجموع اسیدهای چرب را تشکیل می‌دهد، هرچند که میزان بیشتری از این نوع اسیدهای چرب نیز قابل حصول است. با توجه به این که میزان اسیدهای چرب غیراشباع موجود در گوشت جوجه 19 درصد و در گوشت گاو 5 درصد کمتر از گوشت شترمرغ است، بالا بودن نسبی میزان اسید چرب امگا 3 در گوشت شتر مرغ (3/8) درصد یک مزیت خوب به منظور ادامه انگیزه تولید آن محسوب می‌شود. در انسان استفاده از اسید چرب امگا 3 تأثیرات مفیدی در کاهش بیماری‌های قلبی عروقی داشته و برای رشد و نمو مؤثر است.

به نظر می‌رسد که این اسید چرب در مقایسه با اسید چرب غیراشباع امگا 6 تأثیرات مفیدی در جلوگیری از لخته شدن دارد. اکثر جیره های غذایی افراد از لحاظ اسیدهای چرب امگا 3 کمبود دارند.


مقدار سدیم

کمی میزان سدیم در گوشت شترمرغ (43 میلی گرم) در مقایسه با گاو (63 میلی گرم) و جوجه (77 میلی گرم) در 100 گرم یکی از مزایای این نوع گوشت مخصوصاً در افرادی که نیاز به مصرف غذاهای کم نمک (نظیر افراد با فشار خون بالا) دارند، می‌باشد.


مقدار آهن

میزان آهن موجود در گوشت شتر مرغ 3/2 میلی گرم و در گوشت گاو 2/2 میلی گرم و در گوشت جوجه 9/0 میلی گرم در 100 گرم است. گوشت شتر مرغ آهن مناسبی را برای افراد کم خون و زنان باردار فراهم می‌کند.

گوشت شترمرغ بسیار ترد و از قابلیت هضم بالایی برخوردار است، به طوری که

90 درصد آن قابل هضم بوده و از نظر سهل‌الهضم بودن پس از گوشت ماهی در

رتبه دوم قرار دارد


گوشت شترمرغ مناسب است برای...

* افراد دچار فشار خون

گوشت شترمرغ حاوی سدیم پایین و منیزیم بالا است که برای افراد دچار فشار خون بسیار مفید است.

* بیماران قلبی- عروقی و سالمندان

میزان بالای اسید چرب امگا 3 در گوشت شترمرغ باعث شده که این گوشت برای بیماران قلبی- عروقی و سالمندان بسیار مناسب باشد تا با اطمینان بیشتری بتوانند نیازهای پروتئینی خود را تأمین کنند.

* افراد رژیمی و ورزشکاران

به دلیل خواص رژیمی و ترکیبات شیمیایی مناسب گوشت شترمرغ، این گوشت به ورزشکاران به خصوص افرادی که دارای فعالیت طولانی‌مدت هستند (شناگران، دوچرخه‌سواران، پهلوانان، دوندگان ماراتن) و افرادی که تازه بیماریشان بهبود یافته و همچنین جوانان توصیه می‌شود.


قابلیت هضم

گوشت شترمرغ بسیار ترد و از قابلیت هضم بالایی برخوردار است، به طوری که 90 درصد آن قابل هضم بوده و از نظر سهل‌الهضم بودن پس از گوشت ماهی در رتبه دوم قرار دارد در صورتی که گوشت مرغ و گاو 87 درصد قابلیت هضم دارند.

البته تخم شترمرغ 45 دقیقه طول می‌کشد که عسلی شود و 1/5 ساعت زمان احتیاج دارد که کاملاً پخته شود.


گوشت شترمرغ

طعم گوشت شترمرغ

با این که طعم و ساختار گوشت شترمرغ به گوشت گوساله شبیه است اما دو سوم چربی کمتری نسبت به آن دارد و به دلیل سطح کلسترول پایین و پروتئین و آهن بالا، گوشت این پرنده به عنوان یک جانشین رضایت‌بخش برای گوشت قرمز، خریداران زیادی را به خود جلب کرده است.

دیگر اعضای گوشت شترمرغ نیز از کیفیت بالایی برخوردارند، به خصوص جگر و قلب آن، ضمن این که برخی از قسمت‌های گردن آن دارای محبوبیت خاصی هستند.

گوشت شترمرغ عضلانی بوده و به راحتی از استخوان بافت رابط جدا می‌شود. اگرچه به خاطر طعم و رنگ قرمزش با گوشت گاو قابل مقایسه است، اما گوشت شترمرغ به تردی گوشت مرغ است و دارای فیبرهای ماهیچه‌ای کوتاه است.

طعم خاص و قابل تشخیص دارد و در مقایسه با انواع گوشت‌ها هضم پذیر و نرم‌تر است و احتیاج به زمان پخت بالایی ندارد. همچنین به خاطر مزه خاصش احتیاجی به آماده‌سازی و افزودن ادویه‌های تند ندارد.


گوشت شترمرغ به عنوان یک فرآورده پرارزش

گوشت شترمرغ یک ماده غذایی با ارزش تولیدی برای افرادی است که از یک برنامه غذایی رژیم دار استفاده می‌کنند. میزان پایین چربی و سدیم و نیز ترکیب خوب اسیدهای چرب غیراشباع در آن در مقایسه با گوشت گاو و جوجه ممکن است به وسیله مصرف کنندگان که امروزه معیارهای واقعی را در انتخاب مواد خوراکی مورد خریداری تحت نظر قرار می‌دهند مورد توجه قرار گیرد.

این گوشت‌ها را از برخی فروشگاه های زنجیره ای می‌توان خریداری نمود.

http://www.persianv.com/khoraki/184052.php

خواص گوشت پرندگان مختلف

خواص گوشت پرندگان امروزه بعلاوه بر گوشت گاو و گوسفند ومرغ، گوشت های دیگری همچون گوشت شترمرغ، بوقلمون و بلدرچین نیز در دسترس افراد قرار گرفته است.برخی افراد به دلیل نداشتن آشنایی با اینگونه از گوشت ها از خرید و خوردن آنها امتناع می کنند. در اینجا سعی داریم شما را با گوشت اینگونه از پرندگان و فواید و خواص آنها آشنا کنیم.

برترین مجله اینترنتی ایران
هفت صبح: امروزه به دلیل رشد و پیشرفت کشور در زمینه پرورش دام و طیور، علاوه بر گوشت گاو و گوسفند ومرغ، گوشت های دیگری همچون گوشت شترمرغ، بوقلمون و بلدرچین نیز در دسترس افراد قرار گرفته است. متاسفانه برخی افراد بنا بر عادت یا به دلیل نداشتن آشنایی با اینگونه از گوشت ها از خرید و خوردن آنها امتناع می کنند. در اینجا سعی داریم شما را با گوشت اینگونه از پرندگان و فواید و خواص آنها آشنا کنیم.
گوشت شترمرغگوشت شترمرغ در دسته گوشت های قرمز طبقه بندی می شود و از لحاظ ارزش غذایی از کم چرب ترین و سالم ترین نمونه های گوشت قرمز است. گوشت شترمرغ دارای فواید بسیاری است.

1- گوشت شترمرغ کالری، کلسترول و چربی بسیار پایین تری از گوشت مرغ و بوقلمون دارد.

2- گوشت شترمرغ برای افرادی که می خواهند رژیم لاغری بگیرند بهترین گزینه است زیرا علاوه بر چربی کم، خاصیت سیرکنندگی فراوان دارد.


3- اسیدهای چرب غیراشباع موجود در گوشت شترمرغ 30 درصد مجموع اسیدهای چرب را تشکیل می دهد.

4- این گوشت به دلیل دارا بودن اسید چرب امگا-3 فراوان بهترین نوع گوشت برای افراد سالمند و بیماران قلبی و عروقی است.

5- گوشت شترمرغ به دلیل داشتن سدیم بسیار کم برای بیماران فشار خونی بسیار مفید است.

6- گوشت این پرنده همچنین دارای پروتئین و آهن بسیار بالایی است، بنابراین مصرف آن به افراد کم خون و زنان باردار توصیه می شود.

7- گوشت شترمرغ به میزان قابل توجهی از املاحی همچون روی و منیزیم برخوردار است.

8- نکته آخر اینکه بسیار ترد است و هضم آسانی دارد.


گوشت بلدرچین
خواص گوشت پرندگان

گوشت بلدرچین بسیار لذیذ، خوش طعم و مقوی است. به دلیل آنکه این پرنده دارای جست و خیز و تحرک فراوانی است ماده ای به نام گلیکوژن در ماهیچ های این پرنده بیشتر از سایر پرندگان تولید می شود که همین امر گوشت بلدرچین را بسیار مطبوع و لذیذ کرده است. گوشت بلدرچین دارای خواص بسیاری است.

1- میزان چربی گوشت بلدرچین بسیار کم است.

2- پروتئین گوشت بلدرچین بسیار بالا و انواع اسیدهای آمینه کمیاب در گوشت این پرنده وجود دارد.

3- این گوشت منبع خوبی از نیاسین، فسفر، مس، روی، آهن، سلنیوم و غنی از ویتامین های B1، B2 و B6 است.

4- گوشت بلدرچین به دلیل خواص فراوانش برای درمان امراضی چون آسم، تشنج، فشار خون بالا، ضعف اعصاب و ناراحتی های روانی و همچنین بی خوابی بسیار مفید است.

5- خوردن گوشت این پرنده به افراد مسن و از کار افتاده به دلیل بازیابی سلامتی و شادابی روحی و جسمی بسیار توصیه می شود.

6- علاوه بر خاصیت فراوان گوشت بلدرچین، تخم بلدرچین نیز دارای فسفر، آهن، ویتامین B1 و B2 و منبع خوبی از تمامی ویتامین ها به جز ویتامین C است. به همین دلیل تخم بلدرچین را بمب ویتامین نامیده اند.

7- تخم بلدرچین از کلسترول کمتری نسبت به تخم مرغ معمولی برخوردار است و ترکیبات مغذی این تخم می تواند باعث دفع مواد رادیواکتیو، فلزات سنگین نظیر سرب و جیوه و مواد زاید از بدن شود.

8- مصرف همزمان تخم وگوشت بلدرچین سبب تنظیم دستگاه عصبی، قلب و گوارش می شود.


گوشت بوقلمون
خواص گوشت پرندگان

نکته ای که گوشت بوقلمون را از سایر گوشت ها متمایز می کند وجود هر دو نوع گوشت سفید و قرمز در بدن این نوع پرنده است. به طوری که 65 درصد گوشت بوقلمون در ناحیه سینه، سفید و 35 درصد نآن قرمز و در ناحیه ران ها قرار دارد. نکته قابل توجه طعم و مزه هر یک از قسمت های گوشت بوقلمون است. به طور مثال گوشت سینه وبال ها سفید و لذیذ و از نظر مزه شبیه گوشت گوساله است و گوشت ران های آن قرمز و بسیار نرم و طعمی شبیه گوشت پرندگان شکاری دارد. گوشن بوقلمون نیز دارای فواید و خصوصیات بسیاری است.

1- گوشت بوقلمون منبع خوبی از ویتامین های B1، A، B3، B6، B12 و املاحی چون سلنیوم، منیزیم، مس، آهن، روی، پتانسیم و اسید آمینه تریپتوفان است.

2- مصرف گوشت بوقلمون برای تقویت سیستم ایمنی بدن به خصوص در فصل سرما، بسیار توصیه می شود و دلیل آن سرشار بودن این نوع گوشت از ویتامین A است.

3- این گوشت نسبت به سایر گوشت ها از استخوان و ضایعات کمتری برخوردار است.

4- گوشت بوقلمون دارای پروتئین بالا، حداقل چربی اشباع، کمترین سطح کلسترول و فقدان چربی میان بافتی است.

5- گوشت این پرنده به دلیل بافت فشرده اش هنگام طبخ حجم خود را از دست نمی دهد.

6- اسید آمینه تریپتوفان گوشت بوقلمون سبب افزایش ترشح سروتونین می شود و همین امر باعث شادابی، آرامش در افراد و سبب بهبود خواب می شود و در ضمن اسید آمینه موجود در گوشت بوقلمون از تجمع سرب و جیوه در بدن جلوگیری و سموم را از بدن دفع می کند.

7- گوشت بوقلمون سرشار از آهن است به طوری که مصرف 150 گرم گوشت بوقلمون نیمی از اسید فولیک مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند، به همین دلیل مصرف آن به خانم های باردار و کودکان توصیه می شود.

8- گوشت بوقلمون از پوکی استخوان جلوگیری می کند و همچنین سبب افزایش گلبول قرمز خون می شود.

این نکته در مورد گوشت بوقلمون حائز اهمیت است که قسمت تیره گوشت بوقلمون چربی بیشتری نسبت به قسمت گوشت سفید آن دارد، بنابراین بهتر است افراد دارای فشار خون و چربی بالا از قسمت گوشت سینه آن استفاده کنند. همچنین گوشت بوقلمون دارای مقدار کمی اگزالات است که بیماران مبتلا به سنگ کلیه اگزالاتی بهتر است با احتیاط بیشتر از آن استفاده کنند.

http://bzdiet.persianblog.ir/post/2336/
 تشکر شده توسط : عسل راد , ابراهیم
#12
سلام دوستان
در مورد طیور صحبت شد خیلی از قدیمیها و مروجین طب سنتی در مورد کبوتر و فوائد گوشت آن صحبتهای زیادی میکنن که جا داره این مطلب رو هم بذارم.

اقتصاد پرورش کبوتر (گوشتی)

کبوتر پرنده ای است با نام علمی (COLUMBA) و با نام انگلیسی Pigeon که از تلاقی چندین زیر گونه به وجود آمده است، کبوتر در رده بندی علمی، در راسته Colmbi form و در خانواده Columbidae قرار دارد. این پرنده زیبا در رنگ های متفاوت دیده می شود. معمولا نر و ماده آن از لحاظ ظاهر هیچ تفاوتی با هم ندارند اما جنس نر، با جثه ای بزرگ تر و وزنی بیشتر ، متمایز است . البته راه های دیگری همچون شکل سر و نیز صدای مخصوص برای تشخیص نر و ماده این پرنده از یکدیگر وجود دارد. این پرنده اهلی و حلال گوشت است که با انسان بسیار مأنوس می باشد ،‌ زمان اهلی شدن این پرنده مشخص نیست اما اطلاعات و شواهد موجود نشان می دهد که منشاء کبوتر اهلی یا خانگی ، کبوترهای وحشی هستند که ما در ایران به آنها کبوتر چاهی می گوییم.

اهداف پرورش کبوتر
۱- کبوتر گوشتی: به خاطر استفاده از گوشت و پر و کود حیوان که درباره گوشت کبوتر، بیشتر توضیح خواهیم داد. معمولا رنگ این نوع کبوتر سفید بوده و از نظر جثه درشت می باشد و منشاء اصلی آن استرالیاست و بسیار تخم گذار هستند و از نمونه می توان به نژادهای زیر اشاره کرد.

الف) کبوتر خانگی غول پیکر (GIAN HOMER)
این نژاد از بهترین نژادهای گوشتی است. وزن کبوتر نر، بالغ بر ۹۰۰ گرم و ماده، بالغ بر ۷۰۰ گرم و وزن هر جفت جوجه ۹۵۰ تا ۱۳۵۰ گرم است. این نژاد سالی ۸ تا ۱۲ جفت جوجه می دهد. متداول ترین رنگ، مربوط به گونه ای است که رنگ سر و دو طرف بال، آبی تیره و باقی اجزای بدن، سفید است. این نژاد به نژاد چاهی شبیه است و سرش بدون کاکل و پاهایش بدون پر است و یکی دیگر از ویژگی های ممتاز این نژاد بارور بودن و از پرنسل ترین کبوترهاست.
ب) کبوتر درشت کوتوله (GIANT RUNTS)
این نژاد، سنگین وزن ترین کبوتر است، وزن پرنده بالغ آن در حدود ۵/۱ کیلوگرم است و رنگ های متفاوتی دارد که بیشتر به رنگ سفید است. این نژاد سالیانه، ۴ تا ۶ جفت جوجه می دهد و وزن هر جفت جوجه آن ۵/۱ تا ۲ کیلوگرم است. این نژاد بدنی کشیده و سینه ای عمیق و قدی کوتاه و پاهایی کوچک و نیرومند دارد.
ب) کبوتر مودنا (MODENA PIGEON)
این نژاد، از نژادهای گوشتی است. اندام این نوع کبوتر درشت بوده و از لحاظ شکل خارجی به مرغ شبیه است. پاهایش بدون پر بوده و همیشه دم خود را به سوی بالا نگه می دارد، زاد و ولد آن خوب بوده و در اروپا برای تولید گوشت مورد استفاده قرار می گیرد. منشاء این نژاد قاره اروپا و مخصوصا کشور ایتالیا است و مودنا در حقیقت نام یکی از شهرهای ایتالیا می باشد.

۲ـ کبوتر پروازی: که نخستین بار آن را به منظور رسانیدن پیام از نقطه ای به نقطه ی دیگر انتخاب کردند. کبوتربازان کسانی بودند که در مسابقات المپیک از سال ۷۶۶ قبل از میلاد تا ۳۹۴ سال بعد از میلاد شرکت کردند. اولین پرواز طولانی ۸۰۰ کیلومتر بود که به وسیله کبوتر پیموده شد.
۳ ـ کبوتر تزئینی: که این نوع کبوتر بیشتر در قاره اروپا پرورش داده می شود و از سالیان دور به کشورهای دیگر راه پیدا کرده است.

سیستم های نگهداری
شامل انواع قفس و انواع کبوترخانه می باشد. کبوترخانه به محلی اطلاق میشود که کبوتران در آن لانه می سازند که مبتکر اولیه آن کشاورزان بودند و بسیار مقرون به صرفه نبوده و یکی از منابع بسیار غنی و بزرگ برای ایجاد کود، جهت مصارف کشاورزی و نیز گوشت سالم برای تغذیه کشاورزان بشمار می آید. کبوترخانه معمولا در کنار زمین های کشاورزی و یا در باغ ها احداث می گردیده معمولا معماران ساخت این برجک ها، بسیار چیره دست بوده اند. این بناها دارای دیوارهای مشبک هستند که در زمستان گرم و در تابستان خنک می باشد. هر چه این ابنیه از شهرها دور باشند دارای ارتفاع بیشتری هستند. معمولا این شبکه ها به ابعاد ۱۶×۱۶ و به عمق تقریبا ۲۵ سانتی متر می باشند، در روستاهای اطراف اصفهان هنوز هم این برجک ها به چشم می خورند. این برجک ها در بعضی از شهرها به صورت چهارگوش و در اصفهان به صورت استوانه ای کنار هم ساخته می شدند.

نسبت جفت گیری
این پرنده در طبیعت تک همسر بوده، یعنی به طور معمول، هر کبوتر نر با یک ماده جفت گیری کرده و حاصل آن ۲ عدد تخم است که کبوتر ماده آنها را می گذارد و معمولا ۱۶-۱۷ روز با کمک کبوتر نر روی تخم ها می خوابد، بعد از طی مدت ذکر شده، جوجه ها سر از تخم بیرون آورده و توسط والدین خود تعذیه می کردند. مدت تغذیه جوجه ها توسط کبوتر نر و ماده معمولا ۶-۴ هفته به طول می انجامد.

تغذیه
عادت غذای کبوتر در طبیعت، عمدتا دانه های غلات و ارزن می باشد. اما در سیستم صنعتی از خوراک های کنسانتره و پلت شده فرموله شامل ذرت، کنجاله سویا و… و همچنین انواع ویتامین ها و اسیدهای آمینه و پودر صدف و پودر استخوان و نمک طعام و سنگ ریزه استفاده می شود.
ذبح کبوتر
در بسیاری از کشورها به دلیل رعایت مسائل اقتصادی، کبوترهای گوشتی جوان را در ۲۸ روزگی ذبح می کنند. کبوترها در این سن هنوز پرهایشان کامل نشده و کرک های آنها به طور کامل از بین نرفته است. ذبح کبوتر در ایران معمولا به صورت سنتی و با چاقو انجام می شود. بعد از کشتار و پیش از سرد شدن لاشه باید به کندن پرها اقدام شود. هر چه لاشه گرم تر باشد کندن پرها آسان تر خواهد بود. کندن پرها از لاشه سردشده کاری دشوار است. پرکنی در کبوترها ممکن است با روش خشک و یا خیس داده شده در آب گرم انجام شود. در پرکنی با کمک آب گرم، کبوتر را در آبی با دمای ۵۵ درجه سانتی گراد داخل کرده، گرمای آب سبب می شود که ریشه پرها سست شده و پرهایی که با این روش سست می شوند به راحتی با دست کنده می شود.

سهم قسمت های مختلف نسبت به لاشه
با توجه به خواص گوشت کبوتر به دلیل داشتن مقادیر بالای عناصر کلسیم و فسفر و ویتامین های B کمپلکس، اسیدهای آمینه، میتونین و لیزین و تعادل مناسب اسیدهای آمینه ضروری در مقایسه با منابع پروتئین گیاهی مانند سویا و… ارزش بیولوژیکی بالاتری دارند.گوشت کبوتر نه تنها مضرات گوشت قرمز را ندارد بلکه توانسته نیازهای مردم و تنوع گوشت سفید در بازار را برآورده کند و همچین به لحاظ طعم و مزه بسیار از گوشت سفید مرغ ارجحیت دارد چرا که گوشت این حیوان دارای طبیعت گرم بوده و زود هضم می باشد و خواص دارویی و درمانی فراوانی نیز دارد که برای نمونه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- تقویت قوای جنسی
۲- برطرف نمودن ضعف عمومی بدن و درد مفاصل
۳- تقویت حافظه (درمان فراموشی)
۴- تقویت سیستم گردش خون و پیشگیری از ابتلا به عوارض قلبی و عروقی، به دلیل کلسترول

منبع : ماهنامه دام کشت و صنعت
!.........The world is full of nice peaple, if u can't find one, Be One
دنيا پُر از آدم هاى خوبه ولى اگه نتونستى حتى يكى از اونها رو پيدا كنى، لااقل خودت خوب باش!.........




 تشکر شده توسط : spring
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 6,718 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 45,684 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 30,898 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 23,958 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 148,005 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 10,033 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 35,531 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 11,656 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 41,502 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 60,230 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست