ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
مبتلایان به ام اس از مصرف غذاهای پرچرب خودداری کنند
نایب رییس انجمن ام اس تاکید کرد: مبتلایان به این بیماری کمتر غذاهای پر چرب بخورند و بیشتر میوه ها و سبزیجات را مصرف کنند.
دکتر محمد علی صحراییان افزود: تاثیر مواد غذایی بر سلامت مبتلایان به ام اس اثبات نشده است، البته برخی از عوارض مانند یبوست که بعضی از این بیماران به آن دچار می شوند با نحوه تغذیه آنان ارتباط مستقیم دارد.
وی در ادامه گفت: برخی از مبتلایان به ام اس دچار یبوست هستند که این مشکل را مصرف غذاهای پرچرب و رژیم غذایی کم فیبر تشدید می کند. از سوی دیگر، چاقی باعث افزایش ناتوانی حرکتی بیمارانی می شود که دچار ضعف عضلانی و اختلال در راه رفتن هستند. در این شرایط به آنان توصیه می شود که وزن خود را در حد متعادل حفظ و رژیم غذایی مناسبی را رعایت کنند.
صحراییان در پایان اظهار کرد: رعایت رژیم های غذایی سخت به مبتلایان به ام اس توصیه نمی شود، چون این کار باعث کاهش شدید وزن آنان می شود بلکه به بیماران توصیه می شود که وزن خود را به تدریج کاهش دهند.
ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
2011/02/24, 10:37 PM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2011/02/24, 11:00 PM، توسط نازلی.)
رژيم درماني براي بيماري ام اس
نقش اصلی رژیم غذایی در ام اس توانا ساختن افراد در اداره كردن مشكلات معمول در اين بيماري از قبيل خستگي، بي اختياري، يبوست و كمك به آنها به منظور جلوگيري از تشديد علائم است.
رژيمهاي غذايي ارائه شده بر اساس 3 فرضيه علت ام اس است: افزايش يا كاهش ماده غذايي، واكنش آلرژيك به يك ماده غذايي و اثرات سمي يك ماده غذايي است.
بنابراين اصول معمول رژيم درماني به اين ترتيب است: رژيم غذايي حاوي پروتئين بالا و روغنهاي ضد التهابي (مغزها، دانهها و ماهي آبهاي سرد) سبزيجات نارنجي، زرد و سبز تيره، غلات كامل از قبيل گندم كامل، برنج قهوهاي، جوي دوسر و ذرت كامل.
البته لازم به ذكر است كه غذاهايي مانند گندم، لبنيات، تخم مرغ، سويا، مركبات، گوجه فرنگي، ذرت، شكلات، ماهي و بادام زميني آلرژي زا هستند، به همين منظور اين غذاها ابتدا محدود ميشوند و براي مشاهده عكسالعمل افراد دوباره به آنها داده ميشود.
بسياري از افراد مبتلا به ام اس به غذاهاي حاوي گلوتن حساسيت دارند. گلوتن پروتئيني است كه در گندم يافت ميشود. همچنين غذاهاي تصفيه شده، الكل، كافئين، چربيهاي اشباع و افزودنيها محدود ميشوند. اسيدهاي چرب ضروري امگا 6 و امگا 3 احتمالاً پيشرفت بيماري، شدت و دوره عود آن را كاهش ميدهند. خوردن روغنهاي حاوي امگا 6 به ميزان 1500 ميلي گرم 2 تا 3 بار در روز توصيه ميشود.
روي 30 ميلي گرم در روز و سلنيوم 200 ميكروگرم در روز براي اين بيماران مفيد است. در صورتيكه رژيم غذايي حاوي سطوح بالاي اسيدهاي چرب غير اشباع با چند بند دوگانه باشد، دريافت كافي ويتامينهاي ای، ب6،ث و عنصر روي ضروري است. ويتامين ای يك آنتي اكسيدان قوي است كه از پراكسيداسيون اسيدهاي چرب غير اشباع جلوگيري ميكند، و ويتامين ث نقش محافظتي براي ويتامين ای دارد. روي و ويتامين ب6 اجزاي آنزيم دلتا – 6 – دی سچوراز هستند اين آنزيم از اكسيداسيون اسید چرب غير اشباع جلوگيري ميكند. نوشيدن الكل و سيگار باعث تهي شدن منابع مواد مغذي بدن از جمله ويتامين ث شده و در نتيجه علائم بيماري را تشديد ميكنند.
آيا ويتامين د ميتواند خطر ام اس را كاهش دهد؟
مكملهاي ويتامين د ممكن است كه اثرات مثبتي بر سيستم ايمني افراد مبتلا به ام اس داشته باشند، ويتامين د بر بعضي از مواد شيميايي تأثير ميگذارد كه اين مواد، سيتوكيناز ها را در سيستم ايمني تعديل ميكنند، در نهايت اين تغييرات ممكن است براي مبتلايان به ام اس مفيد باشد. برخي مطالعات نشان دادند زنانيكه مكمل ويتامين د به مقدار زيادي دريافت ميكردند، نسبت به كسانيكه مكمل دريافت نميكردند، 40% بروز (پيدايش) ام اس در آنها كمتر بود. اما در اين مطالعه مشخص نشد كه دريافت مكمل ويتامين د روي پيشروي بيماري ام اس اثر مثبتي دارد يا نه. به علاوه ثابت نشده است كه اثر مثبتي بين ويتامين د و داروهاي مولتي ويتامين حاوي ويتامين ای ، و ويتامينهاي گروه ب وجود دارد، به اين معني كه آيا اين ويتامينها نقش محافظتي براي ويتامين د دارند يا نه.