امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
عوارض مرگبار بی تحرکی
#1
جام جم آنلاین: اگر برای بلندشدن از جای خود و شروع به حرکت تنها به دنبال محرکی هستید، کافی است تا این پیغام را بشنوید که بی تحرکی برای انسان به اندازه سیگار کشیدن خطرناک است و عوارض مرگبار دارد.

حال اگر به فرض بتوان همه افراد بی تحرک را به حرکت و ورزش وادار کرد شاید بتوان از مرگ بیش از پنج میلیون نفر در سال پیشگیری کرد و جالب اینجاست که آمار مرگ و میر در اثر مصرف سیگار هم سالانه چیزی حدود پنج میلیون نفر بر آورد شده است.

آمار پیش بینی شده درباره جلوگیری از مرگ پنج میلیون نفر در صورتی موفقیت آمیز خواهد بود که همه این باور را در خود ایجاد کنند که به طور هفتگی برنامه ای حدود 150 دقیقه یا بیشتر برای تمرین ورزشی اختصاص دهند. این ورزش حتی می تواند شامل پیاده روی ساده روزانه هم باشد.

«آی مین لی» از دانشگاه هاروارد در این زمینه گفت: هم اکنون همه تلاش ما این است که آمار دقیقی به دست بیاوریم که چنانچه می توان همه افراد بی تحرک را به حرکت وادار کرد و به بیان دقیق تر تا چه میزان می توان از مرگ آنها جلوگیری کرد.

او از چهار سال پیش به تجزیه و تحلیل موارد مرگ و میر در اثر چهار بیماری که به میزان زیادی با تحرک افراد مربوط می شد، پرداخت. این بیماری ها شامل بیماری عروق کرونر قلبی، دیابت نوع 2، سرطان روده و سرطان سینه بود.

تیم او همچنین این اطلاعات را با افزودن میزان سطح این تمرینات و مقایسه آنها با هم توانست به نتایج دقیق تری دست یابد.

آنها طی مطالعات خود متوجه شدند اگر هریک از این بیماران بتوانند فعالیت بدنی خود را به حد هدف برسانند در سطح مرگ و میر آنها کاهش قابل ملاحظه ای مشاهده می شود.

به طور مثال شش درصد از مرگ و میر افراد مبتلا به حمله قلبی ، حدود هفت درصد از مرگ و میر افراد دیابتی و 10 درصد از مرگ و میر مبتلایان به سرطان سینه و روده با فعالیت ورزشی روزانه کاهش می یابد.
[تصویر:  setare1.gif]
 تشکر شده توسط : نازلی , shahrzad.s , nahid , رزمینا , پروانه , شفا یافته
#2
همه‌گير شدن ورزش

مكانيزه‌شدن زندگي، سهولت حمل ونقل وتبديل شدن اوقات فراغت به تفريح‌هاي بدون تحرك مثل تماشاي تلويزيون و بازي‌هاي رايانه‌اي عامل اصلي كم‌‌تحركي بشر امروزي است.
بشر روز‌به‌روز به‌سمت صنعتي‌سازي، مكانيزه‌ شدن و وابستگي بيشتر به ماشين‌ها پيش مي‌رود و اين شرايط ايجاب مي‌كند كه درساعات پرمشغله و پر استرس و در عين حال كم‌تحرك، زماني مناسب براي انجام فعاليت‌هاي بدني در نظر بگيريم و اگر چنين نكنيم در واقع يك قدم به سمت خودكشي برداشته‌ايم.
به طور كلي 42 درصد از بالغان در طول روز حدود چهار ساعت را صرف نشستن و دوسوم از نوجوانان روزانه حداقل دو ساعت از وقت خود را صرف تماشاي تلويزيون مي‌كنند.
بايد شرايط را طوري مهيا كرد كه نه‌تنها انگيزه فعاليت بدني كاهش پيدا نكند، بلكه با تشويق و اهميت دادن به اين‌موضوع روح جمعي را در شركت در اين برنامه تقويت كنيم.

اجبار به راه رفتن

تاكنون بيش از صد شهر در دنيا با ايجاد طرح‌هايي دوره‌اي در مجاورت خيابان‌هاي پر رفت و آمد توانستند بر اين مشكل غلبه كنند.
اين طرح جالب كه سيكلوويا نام گرفته. براي اولين بار در بوگوتاي كلمبيا آغاز شده است. هرساله به مدت 72 روز و در 100 كيلومتر از خيابان‌هاي برخي شهرها عبور و مرور اتومبيل ممنوع مي‌شود و رهگذران براي رسيدن به مقصد بايد پياده‌روي كنند.
با آغاز اين طرح در بوگوتا چيزي حدود يك ميليون نفر كه درگير اين طرح شدند، مجبور بودند مدت 140 تا 180 دقيقه در هفته پياده‌روي كنند كه اين خود باعث شد تا اين مردم به هدف تعيين ‌شده براي سلامتي نزديك شوند.
در مطالعه‌اي ديگر كه روي تاثير دستگاه پدومترـ كه مي‌تواند تعداد قدم‌هاي هر فرد در روز را تعيين كند ـ انجام شد، معلوم شد كه داشتن اين دستگاه نيز خود مي‌تواند يك‌عامل ايجاد انگيزه براي حركت و ورزش باشد.
در اين مطالعه به بازخورد اين امر و اين‌كه چه ميزان از مردم از آن استفاده كردند كار شد و از اين طريق محققان توانستند باتوجه به نياز‌ها هدف‌هاي جديدتري نيز تعيين كنند.

تماشاي مسابقات، ورزش نيست!

مسابقات ورزشي كه در گوشه و كنار دنيا برگزار مي‌شود در تقويت انگيزه ما براي توجه بيشتر به تحرك و ورزش تاثير دارند. آدرين بومن در اين باره مي‌گويد: مسابقات ورزشي بيشتر مربوط به نخبگان هر رشته ورزشي و در ارتباط مستقيم با غرور و تعصب ملي است، ولي كمتر رابطه‌اي با كار‌هاي روزمره قشر عادي مردم دارد.
او همچنين در تحقيقاتش نشان داد كه المپيك‌سيدني درسال 2000 هيچ تاثيري در سطح فعاليت بدني مردم استراليا نداشت و نمي‌توان در ايجاد همه‌گيري فعاليت بدني نقش بسزايي براي آن قائل بود.
دليلي كه او براي اين حرفش مي‌آورد اين است كه اگر نهاد مدرسه تنها به تجليل برندگان مسابقات خاص ورزشي بپردازد ديگر دانش‌آموزان عادي مجال ترقي پيدا نمي‌كنند، بنابراين بهتر اين است كه اين نوع ارزشگذاري براي تفريح‌هايي كه داراي تحرك خوب بدني است نيز لحاظ شود تا انگيزه بيشتري در كودكان ايجاد كند.
[تصویر:  setare1.gif]
 تشکر شده توسط : نازلی , shokolat
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  عوارض قرص های مسکن نازلی 2 4,527 2016/08/22, 02:21 PM
آخرین ارسال: nahid
  عوارض نسل جدید قرصهای ضد بارداری (از جمله یاسمین) رامنا 7 100,424 2016/01/08, 11:33 PM
آخرین ارسال: noname1
  عوارض مصرف بي‌رويه دگزامتازون نازلی 9 57,940 2015/08/11, 01:14 AM
آخرین ارسال: کارین
  عوارض داروهای خواب آور نازلی 4 5,017 2014/01/27, 03:29 PM
آخرین ارسال: zenith
  عوارض خطرناک اعتياد به داروهاي مسكن Sina 23 25,982 2013/08/14, 01:55 PM
آخرین ارسال: nahid
  عوارض نوشابه انرژي ‌زا nazanin 1 6,452 2012/06/26, 06:29 PM
آخرین ارسال: نازلی
  عوارض گیاه خواری محض nahid 5 5,307 2011/12/26, 07:19 PM
آخرین ارسال: Matilat
  واکسن آنفولانزا و عوارض جانبی آن mojtaba2iran 1 5,242 2011/11/29, 03:49 PM
آخرین ارسال: فرناز



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان