امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
عوارض گیاه خواری محض
#1
رژیم غذایی گیاهی (گیاهخواری) موجب تضعیف تدریجی استخوانها می شود

گیاه خواری موجب تضعیف استخوانها می شود

دانشمندان دریافته اند رژیم غذایی گیاهی (گیاهخواری) موجب تضعیف تدریجی استخوانهای افراد گیاه خوار می شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ایندیا تایم ،� محققان استرالیایی و ویتنامی ارتباط بین تراکم استخوان و رژیم غذایی را در بین بیش از دو هزار و ۷۰۰ نفر بررسی کرده و دریافتند تراکم استخوان گیاه خواران پنج درصد کمتر از تراکم استخوان افراد گوشتخوار است.

این پژوهشگران می گویند این مساله در بین گیاه خوارانی که تمامی فراورده های حیوانی را از رژیم غذایی خود حذف کرده اند محسوس تر و استخوانهای آنها شش درصد ضعیف تر است.

این در حالی است که تفاوت چندانی در تراکم استخوان افراد گوشتخوار و افرادی که در کنار گیاه خواری از محصولاتی مانند تخم مرغ و لبنیات نیز استفاده می کنند، مشاهده نمی شود.

نتایج این تحقیقات حاکی از آن است که رژیم غذایی گیاهی بویژه گیاهخواری صرف، با کاهش مواد معدنی در استخوانها مرتبط است.

نتایج این تحقیقات در نشریه آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده است.

چاپ خبر :سه شنبه۱۶ تیر ۱۳۸۸
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : omidvar , شفا یافته , najva
#2
اينم ادامه متن:

عوارض گياه ‌خواري محض

بعضي از افراد فكر مي‌كنند، رژيم گياه‌خواري تضمين كننده سلامت بدن است، در حالي كه پژوهش‌ها نشان مي دهد گاهي اوقات افراد گياه‌خوار در معرض ابتلا به بعضي بيماري‌ها قرار مي‌گيرند كه در ساير افراد كمتر ديده مي‌شود؛ مثلا احتمال ابتلا به سنگ كيسه صفرا در افراد گياه‌خوار بيشتر از بقيه افراد است.

هر چند گياهخواري فوايد بيشماري براي بدن دارد، ولي همانطور كه مي‌دانيد بدن انسان به تمامي گروه‌هاي غذايي به ميزان متعادل نياز دارد. لذا به طور قطع اين افراد در سلامتي كامل قرار ندارند و ممكن است به عوارض ناشي از عدم دريافت ساير مواد مغذي گرفتار شوند. به عنوان مثال ويتامين B12 فقط در غذاهاي حيواني وجود دارد، لذا در صورت مصرف غذاهاي گياهي دچار كمبود آن در بدن خواهيم شد.

از اين رو توصيه شده است افراد گياه‌خواري كه تمايل به مصرف ساير گروه‌هاي غذايي مانند انواع گوشت را ندارند، با متخصص تغذيه مشورت نمايند تا با جايگزين كردن مواد مناسب در برنامه غذايي روزانه، مانع از كمبود مواد مغذي در بدن شوند.
#3
گياهخواري صرف، ممنوع


مسوول كميته ي آموزش همگاني انجمن تغذيه گفت: سبزيجات و ميوه‌ هاي خام در كل، حاوي ويتامين‌ هاي بيشتري نسبت به سبزيجات و ميوه ‌هاي پخته هستند، با اين‌ حال گياهخواري محض را توصيه نمي ‌كنيم.

دكتر برليانت بزرگمهر در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، افزود: ميوه ‌ها و سبزيجات را مي‌ توان خام مصرف كرد البته مواد مغذي برخي از آن‌ ها مانند هويج، در صورت مصرف به صورت نيم پز، بهتر جذب بدن مي‌ شوند.

اين متخصص تغذيه تاكيد كرد: مواد غذايي حيواني داراي خواص تغذيه‌ اي بسيار خوبي هستند. با اين حال هر روز بايد سه تا پنج واحد انواع سبزيجات و دو تا چهار واحد انواع ميوه‌ ها را مصرف كرد. در اين جهت بهتر است كه سبزي يا سالاد هنگام ناهار و شام مصرف شود اما افراد غذاي خود را به مواد گياهي منحصر نكنند.

وي با بيان اين كه گوشت قرمز و سفيد براي بدن ضروري هستند، گفت: مصرف بيش از حد آن ها باعث افزايش اسيد اوريك خون مي‌ شود، البته افراط در مصرف حبوبات نيز همين نتيجه را در پي دارد. افرادي كه اسيد اوريك خون آن‌ ها بالا است نيز نبايد برخي سبزيجات مانند كلم بروكلي، گل كلم، اسفناج و قارچ را زياد مصرف كنند.

مصرف گوشت قرمز و سفيد براي بدن ضروري است

مسوول كميته آموزش همگاني انجمن تغذيه درباره ي تاثير لبنيات بر سلامت بدن اظهار كرد: لبنيات در رشد و استحكام استخوان ها و در به تعويق انداختن سن پوكي استخوان بسيار مفيد است.

به گفته ي بزرگمهر، ويتامين ‌هاي گروه B در برخي از مواد حيواني مانند گوشت، تخم مرغ و ماهي وجود دارند. زرده ي تخم مرغ حاوي ويتامين A و سفيده ي آن بهترين منبع پروتئين حيواني است، البته در مصرف اين مواد به ويژه‌ گوشت قرمز و تخم مرغ نيز نبايد افراط كرد.

وي با اشاره به ويتامين B12 ، گفت: ويتامين B12 مقداري در جوانه ‌هاي گياهان وجود دارد، ولي ميزان آن براي بدن كافي نيست. B12 فقط در منابع حيواني وجود دارد. از سوي ديگر نياز بدن به اين ويتامين بسيار كم است و مصرف نكردن آن به اندازه ي كافي باعث بروز عوارض خطرناكي در بدن مي ‌شود كه دير نمود پيدا مي ‌كند.

بزرگمهر ادامه داد: كم خوني وخيم يا كشنده يكي ازعوارض مصرف نكردن ويتامين B12 به مقدار كافي است، علاوه بر اين، كمبود B12، اعصاب را تحت تاثير قرار مي ‌دهد، به گونه ‌اي كه غشاي ميلين(غشايي كه روي سلول ‌هاي عصبي را فرا گرفته است) از بين مي ‌رود، بنابراين رنگ پوست اين افراد زرد ليمويي مي ‌شود.

اين متخصص تغذيه درباره ي پروتئين‌ و كلسيم موجود در گياهان اظهار كرد: اين نوع پروتئين‌ ها اسيد آمينه ‌هاي اساسي را ندارند، بنابراين به خوبي جذب بدن نمي ‌شوند.

فيبر زياد گياهان نيز از عواملي است كه باعث خوب جذب نشدن كلسيم موجود در آن ‌ها مي‌ شود.

علاوه بر آن، جذب آهن و روي گياهان در بدن به خوبي انجام نمي ‌شود،

البته اگر دو نوع پروتئين گياهي مانند غلات، حبوبات و يا مغز دانه‌ ها و حبوبات، مخلوط يا غذاهايي مانند عدس پلو يا عدسي با نان خورده شود، نياز بدن به اين مواد تا حدي تامين مي‌ شود.

وي با بيان اين كه بدن زنان باردار و شيرده، نوجوانان و كودكان به كلسيم نياز زيادي دارد، تاكيد كرد: مواد گياهي تكافوي احتياجات اين گروه‌ ها را نمي‌ كند علاوه برآن، اين دسته از افراد به آهن زيادي نياز دارند، اين در حالي است كه آهن مواد گياهي به خوبي جذب بدن نمي‌ شود، البته اگر مقداري از منابع ويتامين ث مانند آب ليموترش تازه با غذا مخلوط شود، ميزان جذب آهن افزايش مي‌ يابد.

لبنيات در رشد و استحكام استخوان ها و در به تعويق انداختن سن پوكي استخوان بسيار مفيد است

بزرگمهر ادامه داد: روي در رشد، سلامت پوست و ميزان ايمني بدن موثر است و در پروتئين حيواني به مقدار كافي وجود دارد البته در منابع گياهي مانند غلات و حبوبات نيز مقدار روي زياد است، ولي به خوبي جذب نمي‌ شود.

بزرگمهر در پايان با بيان اين كه مصرف مخلوط مناسبي از منابع گياهي ممكن است باعث ايجاد چاقي شود، اظهار كرد: حبوبات و غلات، نشاسته و مغز دانه‌ ها چربي مفيد زيادي دارند، اما مصرف زياد آن ‌ها ممكن است منجر به چاقي شود.
 تشکر شده توسط : nazanin , Morteza , sadaf
#4
گیاه‌خواری برای قلب خطرناک است

[تصویر:  8uznlme60tcuov8c4b.jpg]
--------------------------------------------------------------------------------
بر اساس نتایج یک پژوهش چینی که به تازگی منتشر شده است، داشتن رژیم غذایی گیاهی می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش دهد و باعث تشکیل لخته‌های خونی شود.

--------------------------------------------------------------------------------

رژیم غذایی گیاهی یعنی پرهیز از مصرف گوشت قرمز یا ماهی و نیز محصولاتی که از حیوانات تأمین می‌شوند از قبیل شیر ، پنیر یا تخم مرغ.


تاکنون برای این نوع رژیم غذایی فوایدی بر شمرده می‌شد که علاوه بر رعایت حقوق حیوانات می‌توان به ایمنی در برابر دیابت، چاقی مفرط و بیماری‌های قلبی عروقی اشاره کرد. اما اخیراً محققان چینی به این نتیجه رسیده‌اند که بر خلاف این باور رایج، رژیم غذایی گیاهی خطر بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد.


محققان برای دست یافتن به این نتیجه روی مقالات منتشر شده در سی ساله اخیر بررسی‌هایی انجام دادند.


آن‌ها ثابت کردند که میزان homocysteine خون افراد گیاه خوار بالاست و علت بالا بودن این اسید آمینه اغلب به دلیل بیماری شریان‌های کرونری است.

اخیراً محققان چینی به این نتیجه رسیده‌اند که بر خلاف این باور رایج، رژیم غذایی گیاهی خطر بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد

علاوه بر این، افرادی که رژیم غذایی گیاهی را دنبال می‌کنند با کمبودهایی به ویژه در ویتامین B12 ، امگا3، آهن و روی رو به رو هستند که در بروز بیماری‌های قلبی عروقی نقش مهمی دارند.



 تشکر شده توسط : هانیه , najva , شهرزاد
#5


خطر كم‌خوني در كمين گياه‌خواران

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران


يك متخصص تغذيه ضمن اشاره به اينكه شايع‌ترين كم خوني تغذيه‌اي، كم خوني ناشي از فقرآهن است، عنوان كرد: انواع ويتامين‌ها بويژه ويتامين «ث»، موجب افزايش جذب آهن و مواردي نظيرچاي، حبوبات و نان‌هايي كه با جوش شيرين به عمل آمده باشند، منجر به كاهش جذب آهن در خون مي‌شوند.

دكتر ناصر كلانتري در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا با بيان اينكه كم‌خوني دلايل متعددي دارد، افزود: بخش عمده‌اي از افراد مبتلا به كم خوني، دچار كم خوني تغذيه‌اي ناشي از فقر آهن هستند.

وي با بيان اينكه كم خوني در برخي گروه‌هاي سني نظير كودكان و نوجوانان بيشتر مشاهده مي‌شود، گفت: برخي افراد نيز در شرايط فيزيولوژيك ويژه، نياز بيشتري به آهن پيدا مي‌كنند. به عنوان مثال اغلب زنان در ايام قاعدگي به دليل دفع بالاي آهن، در دوران بارداري به علت نيازجنين به آهن در حين رشد و همچنين در دوران شيردهي دچار كم خوني مي‌شوند.

كلانتري ادامه داد: كودكان و نوجوانان به اين خاطر كه در سن رشد قرار دارند، نياز بيشتري به آهن مي‌يابند.

دبير انجمن علمي تغذيه با شير مادر با اشاره به اينكه سابق براين تصور مي‌شد تنها دختران نوجوان به علت روبرو شدن با مسائل دوره بلوغ نيازمضاعفي به خون مي‌يابند، اظهار كرد: اما اكنون طي تحقيقاتي مشخص شده كه بدن پسران نوجوان نيز به منظور عضله سازي به دريافت بيشتر آهن احتياج پيدا مي‌كند.

اين متخصص تغذيه ضمن بيان اينكه اشخاصي در معرض ابتلا به كم خوني آهن قرار مي‌گيرند كه تغذيه مناسب نداشته باشند، اظهار كرد: هر فرد سالم بايد تركيبي از مواد غذايي مختلف چون نان، غلات، ميوه‌ها و سبزي‌ها، لبنيات، گوشت، حبوبات و مغزها را در سبد غذايي خود قرار دهد.

وي افزود: همچنين افرادي كه از منابع حيواني كمتراستفاده كنند، در معرض ابتلا به كم خوني تغذيه‌اي قرار مي‌گيرند. گياهخواران از جمله افرادي هستند كه احتمال ابتلا به كم خوني در آن‌ها به علت بهره كم ازمنابع تغذيه‌اي حيواني بالاست.

كلانتري درباره اين‌كه آيا از جايگزين‌هاي گياهي نمي‌توان براي جبران اين كمبود بهره جست، عنوان كرد: منابع گياهي، جايگزين‌هاي مناسبي نيستند. زيرا بالاترين ميزان جذب آهن از يك ماده غذايي با پايه گياهي 7 تا 10 درصد است. در حاليكه 20 تا 15 درصد آهن موجود در منابع حيواني، پس از ورود به بدن جذب مي‌شود. به همين خاطر توصيه مي‌كنيم اين افراد حتي ميزان كمي از گوشت را در وعده‌هايي غذايي روزانه‌شان بگنجانند.

اين متخصص تغذيه، كسلي، خستگي، بدخلقي، گوشه گيري و كاهش تمركز را از جمله نشانه‌هاي كم خوني در مرحله اول بيماري كه ذخاير آهن در مغزاستخوان، كبد و مانند آن كاهش مي‌يابد، دانست و گفت: با تشديد اين وضعيت، خستگي، تپش قلب در حين حركت، خستگي زودرس، رنگ پريدگي، كاهش رنگ لب‌ها، تشديد عصبانيت، كاهش ظرفيت آموزش در كودكان و كاهش ظرفيت كار در بزرگسالان تظاهر مي‌يابد.

به گفته كلانتري، منابع حيواني و همچنين انواع ويتامين‌ها بويژه ويتامين «ث»، موجب افزايش جذب آهن و مواردي نظير چاي، حبوبات و نان‌هايي كه با جوش شيرين به عمل آمده باشند، منجر به كاهش جذب آهن در خون مي‌شوند.




 تشکر شده توسط : Matilat , najva
#6
یک سال و نه ماهه که گیاهخوار محضم. با تجریبه ی 5 ماه خامگیاهخواری.
اگه گیاهخوار خوبی باشیم، که هستمagreement2 میتونیم همه ی املاح و ویتامین های مورد نیاز رو از گیاهان بگیریم.
آزمایش که هفته ی قبل دادم نشون میده که b12 نرمال و کم خونی هم ندارمagreement2
اگر همه انسانها کارکرد مغزشان یک میلینیوم شکمشان میبود دنیا تعریف دیگری میداشت.evilgrin0039.gif
 تشکر شده توسط : سـاناز , بهــار , Narges , najva , نازلی
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  عوارض قرص های مسکن نازلی 2 4,515 2016/08/22, 02:21 PM
آخرین ارسال: nahid
  عوارض نسل جدید قرصهای ضد بارداری (از جمله یاسمین) رامنا 7 100,401 2016/01/08, 11:33 PM
آخرین ارسال: noname1
  عوارض مصرف بي‌رويه دگزامتازون نازلی 9 57,889 2015/08/11, 01:14 AM
آخرین ارسال: کارین
  عوارض داروهای خواب آور نازلی 4 4,999 2014/01/27, 03:29 PM
آخرین ارسال: zenith
  عوارض خطرناک اعتياد به داروهاي مسكن Sina 23 25,905 2013/08/14, 01:55 PM
آخرین ارسال: nahid
  عوارض مرگبار بی تحرکی chipchip 1 3,113 2012/11/10, 07:43 PM
آخرین ارسال: chipchip
  عوارض نوشابه انرژي ‌زا nazanin 1 6,430 2012/06/26, 06:29 PM
آخرین ارسال: نازلی
  ديفن باخيا،سمی ترین گیاه در منازل naz.gigili 1 3,083 2012/01/23, 05:57 PM
آخرین ارسال: نسترنى
  واکسن آنفولانزا و عوارض جانبی آن mojtaba2iran 1 5,218 2011/11/29, 03:49 PM
آخرین ارسال: فرناز



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست